HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 29 tra 2025, 11:08.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1874 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 75  Sljedeća

Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?
1. Da 35%  35%  [ 65 ]
2. Ne 46%  46%  [ 86 ]
3. Ne znam 20%  20%  [ 37 ]
Ukupno glasova : 188
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?
PostPostano: 27 lip 2021, 19:18 

mijat_tomic je napisao/la:
Ne postoji egzaktan nacin da se nesto nadnaravno provjeri.

Zavisi. Ako ti ja kažem da će sutra u 17:43 biti jak potres u Mostaru (Bog mi se ukazao i objavio mi to), a potres se ne dogodi, to je prilično jak dokaz ili da sam te svjesno muljao ili da je sve bilo samo u mojoj glavi. U takvom slučaju dakle imamo prilično egzaktnu provjeru jedne konkretne "nadnaravne" tvrdnje i potvrdu da mi se Bog u stvarnosti nije ukazao.

Naravno, konvencionalne religije su već prije par stoljeća naučile ne upadati u zamku pravljenja takvih egzaktnih proročanstava. To se u današnje vrijeme omakne samo nekim sektama (koje se redovito obrukaju) i Međugorcima koji su na početku izašli sa tom pričom o grandioznim tajnama, a danas poslije 40 godina vjerojatno ni sami ne znaju kako da se izvuku iz te priče.

Krscani vjeruju da ce Isus spasitelj ponovno se spustit na zemlju. I sta ako ne dodje? Onda je sve laz?

Kratko i jasno, da. Pa i u Bibliji piše "ako Isus nije stvarno uskrsnuo, uzalud je vjera naša".

Dakle, činjenice su itekako bitne, ne mogu se tek tako relativizirati.

Vrh

PostPostano: 27 lip 2021, 19:35 

dunno je napisao/la:
Mene uopće ne žulja milijun turista godišnje niti će mi biti drago ako tako bitna gospodarska grana preko noći propadne.

Ali neću se zbog toga pretvarati da vjerujem ili šutjeti na neke očite nebuloze. Drag mi je vjerski turizam, ali mi je istina draža... :zubati

Ako ti treba platiti da šutiš samo reci. Otvoreni smo za suradnju.

Vrh

PostPostano: 27 lip 2021, 19:42 

Bobovac je napisao/la:

Dogovorit ćemo nešto. :D

Ma ne brinite, ne čitaju stranci hercegbosna.org. Ovo je ovdje samo interna drugarska kritika...

Vrh

PostPostano: 27 lip 2021, 19:47 

dunno je napisao/la:
Ne postoji egzaktan nacin da se nesto nadnaravno provjeri.

Zavisi. Ako ti ja kažem da će sutra u 17:43 biti jak potres u Mostaru (Bog mi se ukazao i objavio mi to), a potres se ne dogodi, to je prilično jak dokaz ili da sam te svjesno muljao ili da je sve bilo samo u mojoj glavi. U takvom slučaju dakle imamo prilično egzaktnu provjeru jedne konkretne "nadnaravne" tvrdnje i potvrdu da mi se Bog u stvarnosti nije ukazao.

Naravno, konvencionalne religije su već prije par stoljeća naučile ne upadati u zamku pravljenja takvih egzaktnih proročanstava. To se u današnje vrijeme omakne samo nekim sektama (koje se redovito obrukaju) i Međugorcima koji su na početku izašli sa tom pričom o grandioznim tajnama, a danas poslije 40 godina vjerojatno ni sami ne znaju kako da se izvuku iz te priče.

Krscani vjeruju da ce Isus spasitelj ponovno se spustit na zemlju. I sta ako ne dodje? Onda je sve laz?

Kratko i jasno, da. Pa i u Bibliji piše "ako Isus nije stvarno uskrsnuo, uzalud je vjera naša".

Ne, ako se potres ne dogodi moze bit da te bog slagao, moze bit da si umislio sebi da ti je to rekao, moze bit da si pogresno protumacio njegovu poruku. Ali to ne znaci nuzno da lazes da ti se bog ukazao. To je taj tvoj nacin razmisljanja i pokusaj dokucivanja nekih nadnaravnih stvari na neki smislen nacin. Isto kao sto neko ozdravljenje za koje nema medicinskih dokaza mozes pripisat bogu, mozes nekoj nadnaravnoj sili, a mozes i pukoj slucajnosti, sve ovisi sta covjek vjeruje i cemu to cudo pripisuje. Uostalom sumnjam da su te tajne neke trivijalne stvari tipa nesto ce se dogodit sutra u toliko i toliko, ali vidit cemo sta ce bit od toga kad dodje vrijeme

Vrh

PostPostano: 27 lip 2021, 19:53 

dunno je napisao/la:

Ne, ako se potres ne dogodi moze bit da te bog slagao, moze bit da si umislio sebi da ti je to rekao, moze bit da si pogresno protumacio njegovu poruku. Ali to ne znaci nuzno da lazes da ti se bog ukazao. To je taj tvoj nacin razmisljanja i pokusaj dokucivanja nekih nadnaravnih stvari na neki smislen nacin. Isto kao sto neko ozdravljenje za koje nema medicinskih dokaza mozes pripisat bogu, mozes nekoj nadnaravnoj sili, a mozes i pukoj slucajnosti, sve ovisi sta covjek vjeruje i cemu to cudo pripisuje. Uostalom sumnjam da su te tajne neke trivijalne stvari tipa nesto ce se dogodit sutra u toliko i toliko, ali vidit cemo sta ce bit od toga kad dodje vrijeme

Sve što je bitno, zapisano je u Bibliji, proročanstva Božje volje, predznanja i uvjetna proročanstva.

Vrh

PostPostano: 28 lip 2021, 08:07 

Brane je napisao/la:
Evo mogu ja moje iskustvo iznit u vezi Međugorja i Gospe...

Bio sam kod papinog križa (križ su papi Ivanu II poklonili slovenci, a on ga je blagoslovio i poklonio župi u Međugorju). Križ je inače poznat po tome da iz kolina raspetoga Isusa kapa voda ponekad.

Došo sam kod križa jer je mala tila se tamo pomolit za svoje itd.
Uglavnom bila je gužva i svi su pokušavali rukom ili maramicom dotaknut ispod kolina Isusa di voda kapa, al nije bilo ničega i ljudi su pomalo klonuli razočarani, ja sam se zavalio na klupe kod križa dok je mala molila i tako kroz 5-10min se svi razišli osim nas i neke žene koja je sidila ispod križa i molila krunicu.

E tada sam se i ja pomolio i izmolio Isusa ukoliko mu je drago da mi pokaže jel to stvarno istina i ja dođem do križa i krene kap po kap se stvarat malo ispod kolina i klizit niz križ i tako i ja rukom pokupim te kapi, nisam imo maramice ni ništa...al je mala pokupila cili paket i kasnije dala svakom od svoji po jednu. Par minuta nakon toga je došla nova tura neki talijanski turista i naravno nastala je odma gužva, kako smo mi svoje obaavili otišli smo dalje na brdo Ukazanja.

E sad neko će možda reć da muški bolje mole od žena... al tako je ispalo...

Voda u koljenu :sega

Što nekim ljudima treba da se spiritualno inspiriraju...

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 28 lip 2021, 08:15 

Mora se neko rješenje naći za megalomanske tvrdnje nekih vidjelica, inače dolazi teški debakl, u to bi se morala i SOA uključiti. :zubati

Ja predviđam da će Mirjanin neuništivi pergament nestati, pa se pojaviti, pa biti sad tamo, sad vamo, imati sličnu sudbinu slike Posrnula Djevica s velikim sisama iz Alo Alo. :zubati

Vrh

PostPostano: 28 lip 2021, 08:33 

BBC je napisao/la:
Morate odvojiti vidioce kao djeca i kad su odrasli i zasnovali svoje obitelji, karijere i živote.
Kad su bili djeca sa njima je manipulrao konjina koji se jebavao sa časnom sestrom u službi, sad sa njom živi u Italiji i čekaju Aliens u nekoj glupoj sekti. Taj tip je krivotvorio masu poruka i utjecao na djecu da je to ispravna stvar i da šute o tome.

Njihov je grijeh što o tome nisu nikad pričali da se to rasčisti i ostavi iza njih. Ali valjda dok je Međugorju išlo dobro nisu htjeli praviti komplikacije i nastavili šutjeti.

Interesantan je i taj Vlašić.

Pitam se vjeruje li on u tu svoju UFO sektu, ili jednostavno vidi to kao nastavak izmišljanja (con artist).

Vrh

PostPostano: 28 lip 2021, 09:09 

Bobovac je napisao/la:
dunno je napisao/la:
Mene uopće ne žulja milijun turista godišnje niti će mi biti drago ako tako bitna gospodarska grana preko noći propadne.

Ali neću se zbog toga pretvarati da vjerujem ili šutjeti na neke očite nebuloze. Drag mi je vjerski turizam, ali mi je istina draža... :zubati

Eto ti bi potplatio korisnika foruma a imao si mostarskog biskupa koji je direkt tvrdio da je Međugorje ne neko benevolentno umišljanje, nego direkt prevara s ciljem materijalnog statusa. I to ne jednog nego dva biskupa koja su to tvrdila tijekom 40 godina.

Na stranicama mostarske biskupije moglo se naći najsočnijih izjava vidjelaca, i to potpisanih pisama, kao npr. kada Vicka u pismu kaže da Gospa odobrava da gradnja hotela može početi i gdje Vicka napada investitore što kasne s novcem i kako to da sumLJAju u ono što im ona govori. :D

Vrh

PostPostano: 28 lip 2021, 09:55 

Uostalom sumnjam da su te tajne neke trivijalne stvari tipa nesto ce se dogodit sutra u toliko i toliko...

Malo su se ipak previše usosili po tom pitanju:

Citat:
Deset dana prije nego što počne događanje prve tajne, Mirjana će me obavijestiti, gdje god se u tom trenutku nalazio. Odmah ću se uputiti u Međugorje, a možda će i Božja providnost htjeti da tamo već budem. Nakon toga provest ću punih sedam dana u molitvi i postu. Tri dana prije početka najavljenih zbivanja objavit ću tajnu svijetu. O tome sam jednom zgodom razgovarao s Mirjanom i ona mi je rekla kako je Gospina želja da što više ljudi sazna što će se dogoditi jer je objava tajne važna za cijeli svijet, zaključio je fra Petar.

https://www.grude.com/clanak/?i=280587& ... o-10-tajni

Šteta što nisu iskoristili napade 11. rujna ili sada koronu. To bi bili savršeni kandidati za tajnu... Možda se Gospa na kraju ipak predomisli pa objavi tajne retroaktivno. :zubati

Vrh

PostPostano: 28 lip 2021, 11:34 

Nevjerovatno koliko ovaj dunno i Robi filozofiraju... nebi da je Međugorje u Zanzibaru, brate vodu, sendvič u ruksak i na leđa i u Međugorje. Na molitvu svaki vikend i dobit ćeš odgovor, ako budeš iskren, ko što kažeš da jesi i naravno uporan :zubati

Oni pričaju o nekakvim tajna, pa ukazanja su počela rani '80i i tajne su se više manje sve ostvarile, raspad komunizma, veliki rat Juge i Hrvatske, prognanici, ubijeni, invalidi itd.
Molite za Mir, ja sam kraljica Mira...to su prve poruke i tajne od Gospe, ko što se ukazala Gospa prije WW1 u Fatimi, za vrime WW2 je pozvala na posvećene Rusije Srcu Isusovu ili nekoj sličnoj namjeni.

Financijska korist, pa koliko to suludo zvuči ranih '80i u Međugorju.
Jeste išli vas dva tamo kad ??
Ja sam bio tamo ko dite kasni '80i još tada je to bila teška sirotinja. Da ste vidili Međugorje '80i tada bi znali koliko apsolutno suludo zvuči vaša ili Perićeva tvrdnja da se to radi zbog novca.
To je apsolutno nemoguće da je neko ljudski u komunističkoj totalitarnoj državi isplaniro međunarodno turističko središte rimokatoličke Crkve.
Dat ću samo jedan primjer, ni trgovine nije bilo u Međugorju o kakvom vi turističkom sadržaju i planiranju pričate... :neznam

Jednostavno nemate pojma o toj tematici, niti ja nešto znam o tome, al opet za vas dva sam profesor po tom pitanju. :nanana

Vi uopće ne razumijete sukob u RKC u Hercegovini svećenika i fratara, svećenici su ti koje bi se moglo prozivat za manipulacije novcima, a ne fratre.
Sukob vuče korijene iz 14st. i Osmanske invazije na Europu, turci su posebno brutalno mučili do smrti kler RKC tako da niko od svećenstva nije htio ić u Hercegovinu iz straha od mučenja i masakriranja i tu dolaze franjevci i uzimaju križ s narodom i djele njegovu sudbinu. Papa onda poziva fratre u Rim da ih imenuje svojim izaslanicima, tako da su i službeno predstavljali RKC.

Ukratko, da nije bilo fratara nebi bilo ni hrvata u Hercegovini!

Dal je neko katolik ili nije, njegov izbor, al ako sebe smatra ikakvim hrvatom mora bit ZAHVALAN prije svega Bogu što je poslo fratre da sačuvaju taj hrvatski narod u Hercegovini.

"Svi ćete u Međugorju živjet dobro, al niko se neće obogatit"
- još jedna poruka/tajna Gospe koja se ostvarila, a u to vrime rani '80i se činila ko suluda, s obzirom kakva sirotinja su bili međugorci.

Evo još jedno svjedočanstvo, jedna naša žena teško bolesna je išla u Međugorje, tamo je na ispovijedi kod fratra upućena da se javi kod jednog karizmatika koji je tada slučajno bio u Međugorju '90i (mislim talijana) i on joj je dao svoj blagoslov i rekao da će doživjeti i svoje unuke, tada ju je uputio što mora napravit da bi ozdravila i žena je još živa (vidio sam je prije ove korone) sad je već penzić ima nekih oko 65 godina i doživjela je vidit unuke.

Vrh

PostPostano: 28 lip 2021, 12:17 

Brane je napisao/la:
Oni pričaju o nekakvim tajna, pa ukazanja su počela rani '80i i tajne su se više manje sve ostvarile, raspad komunizma, veliki rat Juge i Hrvatske, prognanici, ubijeni, invalidi itd.

Pročitaj prethodni post i baci oko na link. Kako su se tajne ostvarile, ako ih još nisu ni objavili i ako su rekli da će ih javno objaviti tri dana prije nego što se dogode? Ne 30 godina poslije...

Dajte ljudi, nismo vesla sisali.

Vrh

PostPostano: 28 lip 2021, 13:05 

Brane je napisao/la:
Nevjerovatno koliko ovaj dunno i Robi filozofiraju... nebi da je Međugorje u Zanzibaru, brate vodu, sendvič u ruksak i na leđa i u Međugorje. Na molitvu svaki vikend i dobit ćeš odgovor, ako budeš iskren, ko što kažeš da jesi i naravno uporan :zubati

Da ti Robi hoda 25 kilometara,eeeeej. :D
Čoeče,pa šta ti je,nema šanse...
I to sa ruksakom na ramenima... :neznam

Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.

Vrh

PostPostano: 28 lip 2021, 20:00 

Brane je napisao/la:
To je apsolutno nemoguće da je neko ljudski u komunističkoj totalitarnoj državi isplaniro međunarodno turističko središte rimokatoličke Crkve.

Pa moguće je da je inicijalna ideja fra Zovke (za kojeg osobno mislim da je Gospa, ili on ili Vlašić ili oboje) bila i politička, rušenje Jugoslavije. Ako je, to je tek filmski scenario.

Vrh

PostPostano: 28 lip 2021, 20:01 

kiler je napisao/la:
Brane je napisao/la:

Da ti Robi hoda 25 kilometara,eeeeej. :D
Čoeče,pa šta ti je,nema šanse...
I to sa ruksakom na ramenima... :neznam

Hodam ja i više, par puta godišnje u prirodi.

Vrh

PostPostano: 28 lip 2021, 21:18 

dunno je napisao/la:
Brane je napisao/la:

Pročitaj prethodni post i baci oko na link. Kako su se tajne ostvarile, ako ih još nisu ni objavili i ako su rekli da će ih javno objaviti tri dana prije nego što se dogode? Ne 30 godina poslije...

Dajte ljudi, nismo vesla sisali.

Maksimalna oklada, sve ili ništa, nude proročanstvo koje ne govori o npr. "uskoro", nego daju proročanstvo koje je precizno u dan (najaviti 3 dana unaprijed znači da samo jedan datum valja), jedino razne sekte i kultovi imaju muda takva proročanstva davati, obično vezano za godinu 2000, Majanski kalendar itd.

Ili velika sramota, ili ako im se posreći, možda nova velika svjetska religija sa sjedištem u Međugorju, šteta što Vlašić još nije tu da doda i UFO elemenata kao što je kod scijentologa, što je prikladno za 21. stoljeće.

Vrh

PostPostano: 29 lip 2021, 10:03 

Robbie MO je napisao/la:
Maksimalna oklada, sve ili ništa

Da. Zato imaš masu ovih koji uopće ne spominju tajne i najradije bi da se na njih zaboravi. :zubati

Danas priča o tajnama ugrožava nešto što poslije 40 godina fercera i bez te mistične megalomanije. Šteta što su se tako zaletili na početku, ne razmišljajući o dugoročnim posljedicama...

Robbie MO je napisao/la:
Ili velika sramota, ili ako im se posreći...

Govorimo o 10 tajni. Koja je šansa da im se posreći 10 puta? =))

Vrh

PostPostano: 29 lip 2021, 12:45 

https://www.vjeraidjela.com/o-medugorsk ... tiv-gospe/

Vrh

PostPostano: 29 lip 2021, 14:43 

Ni na veliku obljetnicu nista novoga :smajl034

„Draga djeco! Moje je srce radosno jer kroz ove godine vidim vašu ljubav i otvorenost mom pozivu.
Danas vas sve pozivam: molite se sa mnom za mir i slobodu, jer sotona je jak i želi svojim prevarama odvesti što više srca od mog majčinskog srca. Zato se odlučite za Boga da vam bude dobro na zemlji koju vam je Bog dao. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.“

"Gospina" poruka preko Marije Pavlović-Lunetti, 25.6.2021.

Ne znam jel je primila u rezidenciji u Italiji ili je povodom godisnjice hodocastila u Medjugorije :confused1

Vrh

PostPostano: 29 lip 2021, 17:21 

Poruke su im lijene generičke permutacije jednih te istih 10 uopćenih fraza.

Razlog zašto su fraze tako bizarno uopćene i nespecifične, informacijski beskorisne, je strah da ne napišu nešto teoloski pogresno ako idu u detalje ili nove teme.

Vrh

PostPostano: 29 lip 2021, 17:29 

dunno je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:
Maksimalna oklada, sve ili ništa

Da. Zato imaš masu ovih koji uopće ne spominju tajne i najradije bi da se na njih zaboravi. :zubati

Danas priča o tajnama ugrožava nešto što poslije 40 godina fercera i bez te mistične megalomanije. Šteta što su se tako zaletili na početku, ne razmišljajući o dugoročnim posljedicama...

Robbie MO je napisao/la:
Ili velika sramota, ili ako im se posreći...

Govorimo o 10 tajni. Koja je šansa da im se posreći 10 puta? =))

Nije problem, ako su i same tajne dvosmislene i mistične, i može ih se tumaciti kako hoćeš.

Primjerice:

Tajna 1: Svijet će postati jedan, ali će biti nikad podjeljeniji.

Eto im besplatno od mene jedna tajna, a mogu im napisati i ostalih 9 tajni. Mogu i plagirati Nostradamusa.

Vrh

PostPostano: 29 lip 2021, 17:35 

Robbie MO je napisao/la:
Poruke su im lijene generičke permutacije jednih te istih 10 uopćenih fraza.

Razlog zašto su fraze tako bizarno uopćene i nespecifične, informacijski beskorisne, je strah da ne napišu nešto teoloski pogresno ako idu u detalje ili nove teme.

S obzirom da ih je bilo na tisuće već su uspjeli u tome... Kažu oni jednom prilikom da Bog ne pravi razliku između muslimana, pravoslavaca i katolika...

Prava građanistička utopija... ha ja...

Tradicionalisti odmah skočili da o čemu ovi...

Plus, u nijednom autentičnom, potvrđenom od Crkve, ukazanju, nema ništa slično "hvala vama što se odazvali mom pozivu..."

Vrh

PostPostano: 29 lip 2021, 17:40 

Ruske tajne službe o svojim saznanjima o Međugorju, Međugorje je istraživao KGB (i imao kontakte s mostarskim biskupom te Vatikanom), jer je osamdesetih privuklo pažnju kao mogući kontrarevolucionalni događaj u jednoj komunističkoj zemlji, a pad bilo koje komunističke zemlje i društva direktno ugrožava i SSSR.

Intervju na ruskom, uz titlove

Razlog zašto se Ivanu Pavlu II svidjelo Međugorje, i što je zatvarao oči na sve kršćanske teološke nelogičnosti, je to što je bio veliki antikomunist i vidio je sličan potencijal Međugorja kao i Sovjeti i KGB.

Vrh

PostPostano: 29 lip 2021, 17:42 

Robbie MO je napisao/la:
Nije problem, ako su i same tajne dvosmislene i mistične, i može ih se tumaciti kako hoćeš.

Primjerice:

Eto im besplatno od mene jedna tajna, a mogu im napisati i ostalih 9 tajni. Mogu i plagirati Nostradamusa.

Ne valja, kako ćeš takvu tajnu najaviti "tri dana prije"? :kava

Žalim, ali nema im pomoći...

Vrh

PostPostano: 29 lip 2021, 17:48 

dunno je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Primjerice:

Ne valja, kako ćeš takvu tajnu najaviti "tri dana prije"? :kava

Žalim, ali nema im pomoći...

Tajna se ne mora potpuno odviti u 1 dan, može se početi odvijati na taj dan, diskretno poput zamaha krila leptira, vidljivo samo najvećim vjernicima u Međugorje. Treba vremena da se razmaše, dobije punu brzinu i zamah. :zubati

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1874 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 75  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: dunno, Naša Kvačica, zalutala i 8 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: