HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 01 stu 2024, 18:12.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1875 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 71, 72, 73, 74, 75  Sljedeća

Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?
1. Da 35%  35%  [ 65 ]
2. Ne 46%  46%  [ 86 ]
3. Ne znam 20%  20%  [ 37 ]
Ukupno glasova : 188
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?
PostPostano: 10 lip 2023, 22:46 

Krstjanine, inače znaš imat dosta podučavajućih upisa, ali neki puta znaš izražavat onu samouvjerenu farizejsku oholost kano da o svemu sve znaš a drugi da je budala.

Vrh

PostPostano: 12 lip 2023, 07:57 

dane-croatia je napisao/la:
Krstjanine, inače znaš imat dosta podučavajućih upisa, ali neki puta znaš izražavat onu samouvjerenu farizejsku oholost kano da o svemu sve znaš a drugi da je budala.

Ispricavam se ako sam nekoga urijedio ili se ucinio ohol nije mi to ni najmanji cilj. Ali nekad me ljudi jednostavno naljute nepoznavajuci cak ni osnove svoje vjere vec tipicno protestantski sipaju svoje osjecaje kao nesto relevantno, a na protestante i ostale sektase sam stvarno alergican

Vrh

PostPostano: 12 lip 2023, 08:01 

vezista je napisao/la:
krstjanin je napisao/la:

Ja ne znam jeste vi retardirani ili koji k... Biblijskim citatima mozes dokazivati Objavu i objavljenu vjeru, njima ne mozes potkrepljivat privatna vidjenja.
Dakle ako ste toliko glupi i pojma nemate o vjeri.... Citat "Blago onome tko ne vidje, a povjerova" se iskljucivo odnosi na Isusovu Objavu odnosno uskrsnuce. NISTA DRUGO
Tim citatom ne mozes potkrijepiti NISTA drugo osim onoga za sto je jasno napisano

Prestanite se izvaljivati i naucite nesto osvojoj vjeri jer inace ce te svi tako retardirani prijeci na islam, on i jest za retardirane

Da retardiran sam. U krivu sam. Ali druže ja vjerujem u Međugorsku Gospu i da Vam olakšam oprost za dalje uvrede kojim se krasi vaš prebogati superiorni usudio bih se čak reći nadmeni, duhovni život prema očigleno nama inferiornim malenim lošim poznavateljima svoje vjere, ali opet bogatiji sam od vas - jer ja imam ono što vi nemate- duboku, slijepu vjeru ida, Gospa se je objavila u Međugorju. i svim svojim srcem i svom svojom dušom i snagomu nju vjerujem.

Vjeruj tko ti brani. Samo nemoj govoriti da slijepo vjerujes Gospi. Ti slijepo vjerujes Mirjani, Vicki, Ivanu, Jakovu i ostaloj kompaniji. Ne Gospi.
Gospi slijepo vjeruju oni koji se uzdaju u njezinu pomoc na osnovu objavljene vjere, ne na osnovu privatnih vidjenja.
Ja da bih vjerovao dovoljno mi je ono sto je Crkvi objavljeno za to ne trebam ni Vicku ni Mirjanu i smatram se sretnim i bogatim. Ako tebi u tvojoj vjeri mogu pomoci samo takvi sretno sa potragom, nadam se da ce biznis prijeci i na djecu da ne ostanes bez vjere

Vrh

PostPostano: 12 lip 2023, 08:59 

TELEVISA PRESENTA Zet Dragana Čovića i suprug međugorske vidjelice prodavali MHE Volujak Elektroprivredi

Kako se čini i djeca će naslijediti biznis, ne bi me čudilo i da gospa odluči da se njima nastavi ukazivati.

I kad pomislite da je ova priča zapravo televisa presenta, dodatnu dimenziju zanimljivosti daje činjenica da je uz Krezića vlasnik MHE Volujak suprug međugorske vidjelice Mirjane Soldo Marko Soldo, a da je u upravljačkoj strukturi kćerka im Veronika.

https://www.hercegovina.info/vijesti/is ... di/213534/

Vrh

PostPostano: 12 lip 2023, 09:52 

Međugorje je davno preraslo svjedočenje i viđenje samo nekih lokalnih vidioca i vidjelica. Mnogi poznati i manje poznati svjedoče veliki broj ozdravljenja i obraćenja dolazkom u Međugorje. Znam i za jednog tvrdog komunistu i ateista iz Istre koji se u Međugorju na račun nekog svog viđenja naglo preobratio.

Vrh

PostPostano: 12 lip 2023, 10:16 

Međugorje je davno preraslo svjedočenje i viđenje samo nekih lokalnih vidioca i vidjelica. Mnogi poznati i manje poznati svjedoče veliki broj ozdravljenja i obraćenja dolazkom u Međugorje. Znam i za jednog tvrdog komunistu i ateista iz Istre koji se u Međugorju na račun nekog svog viđenja naglo preobratio.

Ja više puta dolazio nebi li doživjeo preobraćenje. Svaki put se vratim sve više zgađen.
Promatram očajnike koji se penju onim šikarama u kamenjeru nadajući se ozdravljenju i čudu. Po povratku ih dočekuju nemilosrdni svirepi prodavci za štandovima i prodaju im međugorsko kamenje i slične budalaštine, te ih salijeću izdavači soba i apartmana.

Vrh

PostPostano: 12 lip 2023, 11:18 

nesorta je napisao/la:

Ja više puta dolazio nebi li doživjeo preobraćenje. Svaki put se vratim sve više zgađen.
Promatram očajnike koji se penju onim šikarama u kamenjeru nadajući se ozdravljenju i čudu. Po povratku ih dočekuju nemilosrdni svirepi prodavci za štandovima i prodaju im međugorsko kamenje i slične budalaštine, te ih salijeću izdavači soba i apartmana.

Bio sam nedavno i moje je izkustvo skroz drugčije. Nisam doživio nikakva salietanja niti prodavača na štandovima niti iznajmljivača. Da i nisam vjernik, išao bi tamo samo zbog mira i spokoja koji tamo vladaju unatoč velikom broju ljudi.
A što se tiče ovih ,,očajnika'' sve nas čeka očaj ako ostanemo bez nade.

Vrh

PostPostano: 12 lip 2023, 11:23 

Nije problem Medjugorja kao mjesta niti su problem ozdravljenja, preobracenja i sve drugo sto prati SVAKO hodocasnicko mjesto.

Problem su kao sto je sto puta prije receno sama ukazanja.
Druga stvar. Zasto Medjugorije? Za razliku od svih priznatih ukazanja, ukazanja u Medjugorju nisu vezana za Medjugorije vec za vidioce.
Vidioci imaju vidjenja GDJE GOD da se nalaze tako da im pada u vodu prica o Medjugorju.
Netko ce reci da, ali tu su bila prva ukazanja. Kakva je razlika izmedju prvog i 300 001? Nikakva
Kao sto smo konstatirali "Gospa" je vezana za vidioce. Ukazuje im se na imanjima u Italiji, u autu gdje god da se nalaze, Americi itd. itd
Ukazala se i u mojoj kuci (vec recena rodica) je li to znaci da je moja kuca "odabrana" i treba postati hodocasnicko mjesto?
Previse se tu uvuklo malverzacija, lazi, obmana i zla koliko god to pratila prica o obracenjima i ozdravljenjima.
Sto se god na takvom temelju temelji moze izaci samo na zlo koliko se god prividno cinilo da je dobro

Vrh

PostPostano: 12 lip 2023, 13:34 

krstjanin je napisao/la:
vezista je napisao/la:

Da retardiran sam. U krivu sam. Ali druže ja vjerujem u Međugorsku Gospu i da Vam olakšam oprost za dalje uvrede kojim se krasi vaš prebogati superiorni usudio bih se čak reći nadmeni, duhovni život prema očigleno nama inferiornim malenim lošim poznavateljima svoje vjere, ali opet bogatiji sam od vas - jer ja imam ono što vi nemate- duboku, slijepu vjeru ida, Gospa se je objavila u Međugorju. i svim svojim srcem i svom svojom dušom i snagomu nju vjerujem.

Vjeruj tko ti brani. Samo nemoj govoriti da slijepo vjerujes Gospi. Ti slijepo vjerujes Mirjani, Vicki, Ivanu, Jakovu i ostaloj kompaniji. Ne Gospi.
Gospi slijepo vjeruju oni koji se uzdaju u njezinu pomoc na osnovu objavljene vjere, ne na osnovu privatnih vidjenja.
Ja da bih vjerovao dovoljno mi je ono sto je Crkvi objavljeno za to ne trebam ni Vicku ni Mirjanu i smatram se sretnim i bogatim. Ako tebi u tvojoj vjeri mogu pomoci samo takvi sretno sa potragom, nadam se da ce biznis prijeci i na djecu da ne ostanes bez vjere

Vi ste jedan grub i osion čovjek. Donosite samo vama znane zaključke koji su uistinu ekstremno uvrjedljivi.
Niste se udostojili odgovoriti na vaš užasni istup o Islamu, a sada se na samo vama svojstven način brecate na objavu Gospe u Međugorju, spoćitavajući mi da vjerujem u Vicku i Mirjani, te Ivanu i Jakovu... a ne kako sam jasno obznanio u presvetu Bogorodicu i blaženu djevicu Mariju. Vašim insinuacijama i prepotentnom vladanju nije mjesto na forumu posebice ne jer ste vrlo konfliktna osoba koja si uzima za pravo isključivog tumača nećije religije ili religioznog stava. Ne želim biti osoban kao vi prema meni, ali približavamo se točki kada ću biti primoran uzvratiti istom mjerom...Neka te blagoslovi svemogući Bog Otac Sin i Duh Sveti.

Vrh

PostPostano: 12 lip 2023, 15:34 

daramo je napisao/la:
TELEVISA PRESENTA Zet Dragana Čovića i suprug međugorske vidjelice prodavali MHE Volujak Elektroprivredi

Kako se čini i djeca će naslijediti biznis, ne bi me čudilo i da gospa odluči da se njima nastavi ukazivati.

I kad pomislite da je ova priča zapravo televisa presenta, dodatnu dimenziju zanimljivosti daje činjenica da je uz Krezića vlasnik MHE Volujak suprug međugorske vidjelice Mirjane Soldo Marko Soldo, a da je u upravljačkoj strukturi kćerka im Veronika.

Medjugorskim fanaticima da sami "vidioci" kazu lagali smo, oni bi rekli lazete mi vjerujemo, plodovi, plodovi...
Plodovi samih tih obitelji ih ni najmanje ne zanimaju, ako se usudis to pitanje i postaviti ljubomoran si i nedostojan komentirati zivote tih "hodajucih svetaca", bezobrazno bogatih na osnovu upravo ukazanja ali "hodajucih svetaca". Dakle ako netko nesto fanaticno zeli vjerovati on ce to vjerovati bez obzira na dokaze i zdrav razum to je s fanatizmom jednostavno tako.

Vrh

PostPostano: 13 lip 2023, 04:47 

krstjanin je napisao/la:
daramo je napisao/la:

Medjugorskim fanaticima da sami "vidioci" kazu lagali smo, oni bi rekli lazete mi vjerujemo, plodovi, plodovi...
Plodovi samih tih obitelji ih ni najmanje ne zanimaju, ako se usudis to pitanje i postaviti ljubomoran si i nedostojan komentirati zivote tih "hodajucih svetaca", bezobrazno bogatih na osnovu upravo ukazanja ali "hodajucih svetaca". Dakle ako netko nesto fanaticno zeli vjerovati on ce to vjerovati bez obzira na dokaze i zdrav razum to je s fanatizmom jednostavno tako.

Da li to što vidioc ima veću ili manju grešnost znači obćenito da je lažljivac i da ne može biti vidioc? Inače, osim što su kako kažeš bogati, koje to griehe i loše plodove imaju ti vidioci u privatnom životu?

Vrh

PostPostano: 13 lip 2023, 07:10 

krstjanin je napisao/la:

Da li to što vidioc ima veću ili manju grešnost znači obćenito da je lažljivac i da ne može biti vidioc? Inače, osim što su kako kažeš bogati, koje to griehe i loše plodove imaju ti vidioci u privatnom životu?

Nije grijeh biti bogat. Grijeh je bogatiti se na svojim takozvanim ukazanjima...

Sveti Ivan Diego nakon ukazanja je napustio sve sto je imao i zivio pored crkve posvecenim zivotom.

Blazena Bernardica i njezina obitelj nisu od hodocasnika htjeli prihvatiti ni voce koje su im donosili. Zivote su skoncali onako kako su zivjeli i prije ukazanja ne uzevsi ni centa na onome sto je sama Bernardica vidjela i dozivjela.

Mali vidioci iz Fatime isto tako.

I ti mi zelis reci da su hoteli sasvim uredu? Ili smatras sasvim poniznom onu Ivanovu recenicu. "Sta su oni mislili da cemo mi cuvati i dalje ovce i koze?"

Ovdje se cesto razmecu biblijskim citatima u korist Medjugorja, a najcesce je ono "Po plodovima cete ih prepoznati" a ja kazem Po djelima cete ih prepoznati i po laznoj poboznosti

Krscanstvo i KC je uvjek smatrala idealnijim i savrsenijim posvecen zivot od neposvecenog iz vise razloga, a jedan od njih je molitva. Zato su svi vidioci (priznatih ukazanja) iako ih Gospa nije trazila usli u posvecene zivote upravo iz razloga jer je svatko od njih imao zadacu moliti. Obican covjek ne moze dovoljno moliti pored svih zivotnih tegoba i obveza. Moliti dan i noc to je ideal koji s emoze ostvariti samo posvecenim zivotom
Medjugorski vidioci tvrde da svaki od njih mora moliti na neku nakanu. Zanimljivo da ni jedan nije osjetio potrebu posvecenog zivota da se doista moze posvetiti molitvi na te nakane

Na kraju krajeva uopce ne zelim raspravljati o tome s fanaticima. Iz medjugorskog fenomena vristi obilje dokaza, nelogicnosti, neautenticnosti, lazi obmana... i tko zeli istinski i kriticki pristupiti slucaju sve je vrlo jasno
Na kraju krajeva zato Crkva i jest odbacivala i odbaciva sve oko toga. Oni se samo mogu nadati i nadaju da ce doci papa ili biskup koje ne zanima istina pa da ce na osnovu prevara iskamciti neko priznanje kao sto je sada tipa svetiste neovisno o ukazanjima

Sto se tice samih ukazanja vec sam ovdje pisao sta je relevantno da bi se neko ukazanje priznalo odnosno proglasilo autenticnim.
Medjugorje NISTA od toga nema.

I na kraju dosta toga se treba rjesiti i razrjesiti ubrzo jer je jasno da su neki ljudi koji su vezani za sve to stari i da im je svakim dnaom vrijeme krace pogotovo oko tih famoznih tajni... Bojim se kad i od toga nista ne bude da mnogima ni to nece biti dovoljno

Vrh

PostPostano: 13 lip 2023, 09:10 

krstjanin je napisao/la:
Medjugorskim fanaticima da sami "vidioci" kazu lagali smo, oni bi rekli lazete, mi vjerujemo, plodovi, plodovi...

Točno.

Oni imaju svoju istinu, koga briga za stvarnost.

Da li to što vidioc ima veću ili manju grešnost znači obćenito da je lažljivac i da ne može biti vidioc?

U pogledu teoloških kriterija za ocjenu autentičnosti ukazanja, apsolutno.

Netko tko je u pogledu samih ukazanja samo jednom (a kamoli više puta) uhvaćen u laži i muljanju ne može biti autentičan vidjelac. Konkretni primjeri su već mnogo puta navođeni, ali možemo i ponoviti ako treba... Možda konačno nešto počne dopirati.

krstjanin je napisao/la:
I na kraju dosta toga se treba rjesiti i razrjesiti ubrzo jer je jasno da su neki ljudi koji su vezani za sve to stari i da im je svakim dnaom vrijeme krace pogotovo oko tih famoznih tajni... Bojim se kad i od toga nista ne bude da mnogima ni to nece biti dovoljno

100% neće biti dovoljno.

Vidi se iz priloženog na ovoj temi.

Vrh

PostPostano: 13 lip 2023, 09:35 

Dobra je gospa, sve dok pare donosi.

Ovo sto se tu radi je KC radila tokom Srednjeg vijeka, pogotovo prije, ali i poslije. JEdan od razloga za protestantsku reformaciju je bio takozvani "Ablasshandel". Dodjes, platis, operes se grijeha, a sveta KC se bogati. I svak zadovoljan.

Ima ona od dalmatinskog punk banda "Pasi": JEbote bog, bio sam los, dva oce nasa, pa moze jos. (E upravo to + pare)

Jos jedan od indikatora za relativnu zaostalost Balkana za svim sto bi se moglo nazvati evropskim procesima i fenomenima. Al zaradi se ipak tako da ja ovo smatram pozitivnom pojavom kao i piramide u Visokom. Samo nek se ne puca.

Vrh

PostPostano: 13 lip 2023, 12:42 

Haram je napisao/la:
Dobra je gospa, sve dok pare donosi.

Ovo sto se tu radi je KC radila tokom Srednjeg vijeka, pogotovo prije, ali i poslije. JEdan od razloga za protestantsku reformaciju je bio takozvani "Ablasshandel". Dodjes, platis, operes se grijeha, a sveta KC se bogati. I svak zadovoljan.

Ima ona od dalmatinskog punk banda "Pasi": JEbote bog, bio sam los, dva oce nasa, pa moze jos. (E upravo to + pare)

Jos jedan od indikatora za relativnu zaostalost Balkana za svim sto bi se moglo nazvati evropskim procesima i fenomenima. Al zaradi se ipak tako da ja ovo smatram pozitivnom pojavom kao i piramide u Visokom. Samo nek se ne puca.

Ako nisi vjernik pa te ne zanima istina onda donekle je i ok. Netko pare odobrava sad jal Gospa jal Djava nek svak procjeni

Privitak/ci:
Screenshot (137).png
Screenshot (137).png [ 113.39 KiB | Pogledano 1345 put/a. ]

PostPostano: 13 lip 2023, 14:04 

Haram je napisao/la:
Al zaradi se ipak tako da ja ovo smatram pozitivnom pojavom kao i piramide u Visokom. Samo nek se ne puca.

Visoko je dobar primjer. Imamo dokazanog šarlatana i dokazano nepostojeće piramide, ali svejedno masa labilnih i pored svega dolazi tamo, osjećaju "pozitivnu energiju", liječe se u tunelima, dolaze poznate osobe poput Đokovića, para se vrti... :001_rolleyes

Konkretna pitanja o piramidama ignoriraju, a ako dirneš u Osmanagića, dignu se na zadnje noge i pucaju iz svih oružja kao da si im dirnuo u obitelj. Sve isto kao ovdje...

Vrh

PostPostano: 13 lip 2023, 14:08 

dunno je napisao/la:
Haram je napisao/la:
Al zaradi se ipak tako da ja ovo smatram pozitivnom pojavom kao i piramide u Visokom. Samo nek se ne puca.

Visoko je dobar primjer. Imamo dokazanog šarlatana i dokazano nepostojeće piramide, ali svejedno masa labilnih i pored svega dolazi tamo, osjećaju "pozitivnu energiju", liječe se u tunelima, dolaze poznate osobe poput Đokovića, para se vrti... :001_rolleyes

Konkretna pitanja o piramidama ignoriraju, a ako dirneš u Osmanagića, dignu se na zadnje noge i pucaju iz svih oružja kao da si im dirnuo u obitelj. Sve isto kao ovdje...

Priroda je vrlo vazna. Zar nisi upucen u zadnju poruku

Poruka, 25. svibanj 2023

„Draga djeco! Pozivam vas da idete u prirodu i molite da Svevišnji govori vašem srcu i da osjetite snagu Duha Svetoga da bi svjedočili ljubav koju Bog ima za svako stvorenje. Ja sam s vama i zagovaram za vas. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.“

Vrh

PostPostano: 14 lip 2023, 04:47 

Usudio bih se ovako zaključiti, Međugorje je sudeći po brojnim svjedočanstvima mjesto gdje su doživljena čudesna ozdravljenja i obraćenja, ter mjesto mira i molitve i punjenja duhovnih baterija (ovo zadnje je i moje izkustvo). Nekima je sporan osobni život vidioca na račun njihovog bogaćenja (koliko sam shvatio Krstjanina radi se o prihvaćanju donacija) i izdavanja ,,građevinskih dozvola''. Ja osobno nisam nikad niti upoznao vidioce niti bio na nekom susretu s njima niti sam pratio njihov osobni život da bih tu nešto izričito izjavio, ali ostaje činjenica da je mjesto Međugorje počelo biti to što je upravo s ukazanjima koja su se dogodila međugorskim vidiocima i vidjelicama.

Vrh

PostPostano: 14 lip 2023, 07:16 

Usudio bih se ovako zaključiti, Međugorje je sudeći po brojnim svjedočanstvima mjesto gdje su doživljena čudesna ozdravljenja i obraćenja, ter mjesto mira i molitve i punjenja duhovnih baterija (ovo zadnje je i moje izkustvo). Nekima je sporan osobni život vidioca na račun njihovog bogaćenja (koliko sam shvatio Krstjanina radi se o prihvaćanju donacija) i izdavanja ,,građevinskih dozvola''. Ja osobno nisam nikad niti upoznao vidioce niti bio na nekom susretu s njima niti sam pratio njihov osobni život da bih tu nešto izričito izjavio, ali ostaje činjenica da je mjesto Međugorje počelo biti to što je upravo s ukazanjima koja su se dogodila međugorskim vidiocima i vidjelicama.

Pogresno zakljucivas opet. Nije samo zivot i osobni put "vidjelaca" problem u Medjugorju. Tvrdim da je u Medjugorju sve problem. Da ne bi opet pogresno zakljucio SVE je problem. Cak su problem i plodovi jer su temeljeni na lazima. Nista dobro ne moze izniknuti na lazi. Cak i privid koji se cini dobar ce se jednom raspasti i propasti upravo jer je temeljen na pogresnom temelju.

Ako kucu temeljis na pjesku. Zavrsena kuca ce imati privid jake i tvrde gradjevine i tako ce biti sve dok ne naidje voda

Ako ja svoje djete odgajam konstantno na lazima i moje djete je dobro iskljucivo jer vjeruje u moje lazi, a ne jer shvaca da treba biti dobro onda sam ja od svog djeteta stvorio samo privid dobrog odgoja. Njegova "dobrota" ce se raspasti onoga trenutka kad shvati da je laz sve ono radi cega se ono trudilo biti dobro i to ce zavrsiti tri puta gore od toga da mu nisam lagao.

Sto se tice teoloske strane ukazanja ona je 0. Stovise nedavno sam procitao knjigu jednog profesora koji se bavio ukazanjima i sve sam uvjereniji u njegov zakljucak da se u Medjugorju jest nesto ukazalo medjutim to nesto nije svjetlo vec nesto sasvim suprotno od svjetla i njegove teze potkrepljuju mnogi teoloski dokazi, naravno kroz ono sto su vidioci kazali ili opisali.

Vrh

PostPostano: 14 lip 2023, 11:36 

krstjanin je napisao/la:

Pogresno zakljucivas opet. Nije samo zivot i osobni put "vidjelaca" problem u Medjugorju. Tvrdim da je u Medjugorju sve problem. Da ne bi opet pogresno zakljucio SVE je problem. Cak su problem i plodovi jer su temeljeni na lazima. Nista dobro ne moze izniknuti na lazi. Cak i privid koji se cini dobar ce se jednom raspasti i propasti upravo jer je temeljen na pogresnom temelju.

Ako kucu temeljis na pjesku. Zavrsena kuca ce imati privid jake i tvrde gradjevine i tako ce biti sve dok ne naidje voda

Ako ja svoje djete odgajam konstantno na lazima i moje djete je dobro iskljucivo jer vjeruje u moje lazi, a ne jer shvaca da treba biti dobro onda sam ja od svog djeteta stvorio samo privid dobrog odgoja. Njegova "dobrota" ce se raspasti onoga trenutka kad shvati da je laz sve ono radi cega se ono trudilo biti dobro i to ce zavrsiti tri puta gore od toga da mu nisam lagao.

Sto se tice teoloske strane ukazanja ona je 0. Stovise nedavno sam procitao knjigu jednog profesora koji se bavio ukazanjima i sve sam uvjereniji u njegov zakljucak da se u Medjugorju jest nesto ukazalo medjutim to nesto nije svjetlo vec nesto sasvim suprotno od svjetla i njegove teze potkrepljuju mnogi teoloski dokazi, naravno kroz ono sto su vidioci kazali ili opisali.

Međugorje nije temelj, nego Evanđelje. Međugorje (kano i sva druga svetišta) je mnogima samo pomoglo da spoznaju i prihvate Evanđelje ili da ga prodube. Tako da ti priča o kući na piesku jednostavno ne drži vodu. I slika svetca te može odvest u krivovjerje ako tu sliku i svetca promatraš kano samog Boga. Ne vidim kako će se Međugorje razpast. Ne vidim kroz svoje izkustvo nikakvu suprotstavljenost Međugroja i Evanđelja. Međugorje jednostavno daje izkustvo vjere koje te onda vodi do Evanđelja. Kako bi se to moglo onda razpast?

Vrh

PostPostano: 14 lip 2023, 11:44 

Kao sto rekoh, nije mi ni na kraj pameti da vjerujem u hokus pokus, ali mi je drago, i radi Hercegovine (Medjugorje) i radi Bosne (Visoko). Nek malo i nasi ljudi pljackaju bjelosvjetske budale. Dosta su oni nas narod, i vise nego dovoljno. Od Tita pa naovamo im nismo mogli vratiti ni sekunde za sva pocinjena nedjela i zlodjela i pljacke.

PS: Ovde nisam glasao - prepustam to onima koji se smatraju katolicima.

Vrh

PostPostano: 14 lip 2023, 11:58 

krstjanin je napisao/la:

Međugorje nije temelj, nego Evanđelje. Međugorje (kano i sva druga svetišta) je mnogima samo pomoglo da spoznaju i prihvate Evanđelje ili da ga prodube. Tako da ti priča o kući na piesku jednostavno ne drži vodu. I slika svetca te može odvest u krivovjerje ako tu sliku i svetca promatraš kano samog Boga. Ne vidim kako će se Međugorje razpast. Ne vidim kroz svoje izkustvo nikakvu suprotstavljenost Međugroja i Evanđelja. Međugorje jednostavno daje izkustvo vjere koje te onda vodi do Evanđelja. Kako bi se to moglo onda razpast?

"Ti ne vidis" i "tvoje iskustvo" kao sto sam rekao za takva pitanja nisu relevantni. Relevantna su pravila koja se u takvim slucajevima primjenjuju.
U to ovdje ne planiram vise ulaziti kao sto sam rekao, fanatici ce se uvjek voditi svojim "iskustvom" i svojim "osjecajima". Koji god dokaz im predocis i jasno kazes oni ce to negirati i opet se pozivati na vlastite osjecaje, intuiciju, iskustvo... bla bla
A sasvim je dovoljno receno na tu temu od strucnjaka kao i od Crkve

A druga stvar koju sam rekao, a i to mora vrlo brzo biti rjeseno je veliki znak, tajne itd. Sve to vise ne mogu poreci jer su tvrdili da postoji i da se mora dogoditi "ubrzo". Ako im umre onaj svecenik koji ima to sve objaviti onda su se potpuno ukopali. Opet kazem kod normanlnih ljudi fanaticima ni to nece biti dovoljno
Iako pretpostavljam da ce i tajne i znak biti najveca banalnost i glupost kao sto su i famozne poruke.... Tipa puno ljudi je moj znak, Jugoslavija se raspala je jedna od tajni, molite molite molite

Opet kazem dobro je da ima i idota koji su spremni vjeorovati svakome i u sve. Da nema takvih puno ljudi bi gladovalo pogotovo neradnici koji se proglasavaju vidiocima i prorocima

Vrh

PostPostano: 14 lip 2023, 13:24 

krstjanin je napisao/la:
Iako pretpostavljam da ce i tajne i znak biti najveca banalnost i glupost kao sto su i famozne poruke.... Tipa puno ljudi je moj znak, Jugoslavija se raspala je jedna od tajni, molite molite molite

Ne mogu se tako izvući, jer su jasno najavili da će svaku tajnu otkriti 3 dana prije nego što se ostvari. Nema retroaktivno ništa. :biceovodobro

Imali su međuvremenu mnogo događaja koji su mogli biti tajna - rat kod nas, napadi 11. rujna, koronavirus, invazija na Ukrajinu... Jbg, nisu se snašli.

Vrh

PostPostano: 14 lip 2023, 13:31 

dunno je napisao/la:
krstjanin je napisao/la:

Ne mogu se tako izvući, jer su jasno najavili da će svaku tajnu otkriti 3 dana prije nego što se ostvari. Nema retroaktivno ništa. :biceovodobro

Imali su međuvremenu mnogo događaja koji su mogli biti tajna - rat kod nas, napadi 11. rujna, koronavirus, invazija na Ukrajinu... Jbg, nisu se snašli.

Da ali jedna od vidjelica je izjavila da se tajne ticu i Jugoslavije. Od smrti Jugoslavije je preko 30 godina. A kako nije otkrila prije smrti Jugoslavije. Kakva mi je tajna o Jugoslaviji sada?

Kazem ti ja tajne ce biti totalno glupe kao sto su i "poruke", a znak ce biti "puno ljudi"

"Tomislav: Dakle o tajnama sada ništa konkretno se ne može reći do momenta kada vam Gospa rekne da možete kazati. Mirjana: Da.
Tomislav: Uglavnom može li se ovo tvrditi: Neke tajne su vaše osobne naravi?
Mirjana: Ne. Ja nemam ni jednu tajnu da je baš osobno meni.
Tomislav: Ti nemaš, a inače Ivan ima osobnih tajni.
Mirjana: Meni su tajne ovako: za čovječanstvo uopšte, za svijet, onda za Međugorje, za Jugoslaviju i za još neke krajeve i u vezi znaka.
Tomislav: Dobro, u vezi znaka, onda to se odnosi na ovu župu.
Mirjana: Pa je na Međugorje. Ali ima još ovako nešto."

Vrh

PostPostano: 17 lip 2023, 20:28 

Da baš je mogla za vrijeme Juge reć da će se Juga raspast, pa 1989god je Goli Otok još uvijek radio i Sudovi se presudama slali ljude na Goli Otok.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1875 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 71, 72, 73, 74, 75  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: