|
|
Stranica: 81/82.
|
[ 2031 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Neznam
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 28 srp 2026, 21:32 |
|
|
Clint Eastwood je napisao/la: daramo je napisao/la: Na spomeniku Gospi na Brdu ukazanja u Međugorju, koji je bio meta vandalizma, ispisana je oznaka "IZ42", koja se povezuje s Knjigom proroka Izaije, 42. poglavljem.
U 8. retku tog poglavlja stoji: "Ja, Jahve mi je ime, svoje slave drugom ne dam, niti časti svoje kipovima."
Vjerojatno član neke protestantske sekte. Možda je forumaš Neznam u pitanju. Svakako liči na njegovu ideologiju. Malo je zašarao lutku, nemoj dramiti
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 29 srp 2026, 00:30 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 23:06 Postovi: 4919 Lokacija: Dridska Župa
|
Clint Eastwood je napisao/la: daramo je napisao/la: Na spomeniku Gospi na Brdu ukazanja u Međugorju, koji je bio meta vandalizma, ispisana je oznaka "IZ42", koja se povezuje s Knjigom proroka Izaije, 42. poglavljem.
U 8. retku tog poglavlja stoji: "Ja, Jahve mi je ime, svoje slave drugom ne dam, niti časti svoje kipovima."
Vjerojatno član neke protestantske sekte. Možda je forumaš Neznam u pitanju. Svakako liči na njegovu ideologiju.
Ovako nešto
_________________ Be radical, have principles, be absolute, be that which the bourgeoisie calls an extremist: give yourself without counting or calculating, don't accept what they call ‘the reality of life'
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dunno
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 29 srp 2026, 09:14 |
|
|
Neznam je napisao/la:
Malo je zašarao lutku, nemoj dramiti
U suštini je veća vjerska uvreda onaj cirkus sa svjetlećim kipom prije deset godina, nego ovo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 29 srp 2026, 10:11 |
|
|
dunno je napisao/la: Neznam je napisao/la:
Malo je zašarao lutku, nemoj dramiti
U suštini je veća vjerska uvreda onaj cirkus sa svjetlećim kipom prije deset godina, nego ovo. O čemu se radilo? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 29 srp 2026, 10:16 |
|
|
|
Zar si ti jedini stranac u BIH te ne znaš što se u Vickinoj kuci dogadjalo 2013
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 29 srp 2026, 10:17 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 9105 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
Mar-kan je napisao/la: Graničar Jozo je napisao/la:
Da, oni u pravilu to tvrde.
Iako, izašla je vijest da je počinitelj Poljak koji je nekada hodočastio u Međugorje.
Katolik. Doduše, proklizala mu lamela.... Sve 5. Ali obično hard-core protestanti napadaju BDM na ovakav način. I općenito učenje Katoličke crkve. Tako da će biti zanimljivo kad se rasvijetli događaj. Bez obzira što je počinitelj psihički nestabilan (prema pisanju njegovih poznanika i prijatelja), uvijek postoji neko objašnjenje, nekakav trigger za ovakvo ponašanje. Nije da ne pozna Pismo.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal, It's probably me...
Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Clint Eastwood
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 29 srp 2026, 10:27 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Clint Eastwood je napisao/la:
Možda je forumaš Neznam u pitanju. Svakako liči na njegovu ideologiju.
Ovako nešto
Upravo tako.
Jezivi likovi, ja sam jednom slušao podcast sa onim ravnozemljašem Dusparom gdje je lik tvrdio da se u Međugorju ukazuje demon. Vjerojatno je jedan od takvih u pitanju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 29 srp 2026, 10:42 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Zar si ti jedini stranac u BIH te ne znaš što se u Vickinoj kuci dogadjalo 2013 Niti pratim, nit' me zanima. Stav Crkve je jasan, privatne objave, ako jesu objave, jesu privatne. Graničar Jozo je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Katolik. Doduše, proklizala mu lamela....
Sve 5. Ali obično hard-core protestanti napadaju BDM na ovakav način. I općenito učenje Katoličke crkve. Tako da će biti zanimljivo kad se rasvijetli događaj. Bez obzira što je počinitelj psihički nestabilan (prema pisanju njegovih poznanika i prijatelja), uvijek postoji neko objašnjenje, nekakav trigger za ovakvo ponašanje. Nije da ne pozna Pismo. Tip je opsjednut, vidi se iz aviona. Vezivanje uz bilo koju denominaciju je nebitno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 29 srp 2026, 10:48 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Graničar Jozo je napisao/la:
Sve 5.
Ali obično hard-core protestanti napadaju BDM na ovakav način. I općenito učenje Katoličke crkve.
Tako da će biti zanimljivo kad se rasvijetli događaj.
Bez obzira što je počinitelj psihički nestabilan (prema pisanju njegovih poznanika i prijatelja), uvijek postoji neko objašnjenje, nekakav trigger za ovakvo ponašanje.
Nije da ne pozna Pismo.
Tip je opsjednut, vidi se iz aviona. Vezivanje uz bilo koju denominaciju je nebitno. Psihička bolest ne znači nužno opsjednuće. Nisam gledao snimku kad su ga oni momci uhvatili. Međutim, znaju oni koji se tim bave kako postupiti. I šta je ovo na koncu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 29 srp 2026, 11:06 |
|
|
|
Lik je dozivio tesku traumu gubitka djeteta. Nije se s tim uspio izboriti, otiso na psihu i to je to
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 29 srp 2026, 12:37 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 91153 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Zašto smatrate da je psihički bolestan. Vandalizam nad vjerskim objektima nije indikacija psihičke bolesti. Jesu li psihički bolesni ovi koji su bacili svinjsku glavu u Mostaru nedavno ? Ovo je naprosto vjerski fanatizam, a s pravne strane je kriminal odnosno zločin iz mržnje, nanošenje materijalne štete, moguće ugrožavanje fizičke sigurnosti javnosti, te unošenje razdora između vjerskih grupa. I on je očito imao više faza vjerskog fanatizma, jedna od tih faza fanatizma se vama i sviđa.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac. Pomoći više nema. Rat 1992-1995 u BiH bio je prelijep, prirodan, remek djelo te generacije, i dobro je da se dogodio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 29 srp 2026, 13:05 |
|
|
|
Koje su to sve faze, a koje od njih se nekima od nas sviđaju?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 29 srp 2026, 13:07 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 91153 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Graničar Jozo je napisao/la: Koje su to sve faze, a koje od njih se nekima od nas sviđaju? Pa pretpostavljam da ti se sviđa njegova međugorska faza, kada je hodao od Poljske do Međugorja misleći da će na taj način riješiti težak život. Druga faza mu je kad je počeo smatrati da su vidjelice scammeri Inače, ima smisla da se radi o bivšem hodočasniku u Međugorje. Sve ostale ne zanima Međugorje, i ignoriraju ga. Jedino bivši hodočasnik bi se unio u detalje Međugorja, i razvio takav antagonizam
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac. Pomoći više nema. Rat 1992-1995 u BiH bio je prelijep, prirodan, remek djelo te generacije, i dobro je da se dogodio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 29 srp 2026, 13:11 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Zar si ti jedini stranac u BIH te ne znaš što se u Vickinoj kuci dogadjalo 2013 To je bilo davno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dunno
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 29 srp 2026, 13:49 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Zar si ti jedini stranac u BIH te ne znaš što se u Vickinoj kuci dogadjalo 2013 I prođe 12 godina, još nismo dočekali rezultate analize. Ja sam mislio da je laganje grijeh...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 29 srp 2026, 14:03 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Zašto smatrate da je psihički bolestan. Vandalizam nad vjerskim objektima nije indikacija psihičke bolesti. Jesu li psihički bolesni ovi koji su bacili svinjsku glavu u Mostaru nedavno ? Ovo je naprosto vjerski fanatizam, a s pravne strane je kriminal odnosno zločin iz mržnje, nanošenje materijalne štete, moguće ugrožavanje fizičke sigurnosti javnosti, te unošenje razdora između vjerskih grupa. I on je očito imao više faza vjerskog fanatizma, jedna od tih faza fanatizma se vama i sviđa. Kako znaš da je vjerski fanatizam? Koja je to vjera? 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1652 of 2558 - 64.58%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 29 srp 2026, 14:03 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Zar si ti jedini stranac u BIH te ne znaš što se u Vickinoj kuci dogadjalo 2013 To je bilo davno. Rezultate "istrazivanja" medjutim ne dobismo niti znamo gdje se objekt "zagubio". Bit ce zauzeo jos jedno mjesto na svetom pergamentu tajni koje se nikad otkriti nece 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aloha
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 29 srp 2026, 14:30 |
|
|
|
Svašta, baš sam iznenađen.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 29 srp 2026, 19:35 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Graničar Jozo je napisao/la: Koje su to sve faze, a koje od njih se nekima od nas sviđaju? Pa pretpostavljam da ti se sviđa njegova međugorska faza, kada je hodao od Poljske do Međugorja misleći da će na taj način riješiti težak život. Druga faza mu je kad je počeo smatrati da su vidjelice scammeri Inače, ima smisla da se radi o bivšem hodočasniku u Međugorje. Sve ostale ne zanima Međugorje, i ignoriraju ga. Jedino bivši hodočasnik bi se unio u detalje Međugorja, i razvio takav antagonizam Zašto bi ikome smetalo hodočašće? Odnosno, zašto bi hodočašće bilo fanatizam? Nije Camino, pa je fanatizam? Ne bih rekao, ne vidim povezanost. Te neke faze koje spominješ su etiketa i ništa više. Poprilično površno. Jako malo se o tom čovjeku zna.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dreamteam
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 29 srp 2026, 20:07 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Robbie MO je napisao/la:
To je bilo davno.
Rezultate "istrazivanja" medjutim ne dobismo niti znamo gdje se objekt "zagubio". Bit ce zauzeo jos jedno mjesto na svetom pergamentu tajni koje se nikad otkriti nece  Išao sam, nije mi dalo mira. Tu jarko zelenu boju Blažene Djevice u mraku Vickinih odaja, plač i molitvu talijanskih baba s kojima sam ušao, nikad neću zaboraviti.
_________________ A sad je mrak i zaraza, a ti i ja od asfalta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 29 srp 2026, 20:12 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 48154 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Kolega uhićenog Poljaka: "Vrlo je lako donijeti presudu" Citat: Redatelj i filmski producent Janek Sobierajski oglasio se o Bartłomieju Krakowiaku, poljskom državljaninu osumnjičenom za oskvrnuće vjerskih objekata i paljenje vanjskog oltara u Međugorju. Sobierajski je režirao film “Powołany 2”, u kojem je Krakowiak bio jedan od protagonista dokumentarnog dijela i govorio o svojem životu i vjerskom obraćenju. Redatelj naglašava da osumnjičenog iz Međugorja osobno poznaje te poziva javnost da ga ne osuđuje prije završetka postupka.
"Zašto o ovome pišem? Zato što je u ovakvim trenucima vrlo lako donijeti presudu. Dovoljno je pogledati internet, koji je pun oštrih komentara, osuda te objavljivanja fotografije i osobnih podataka čovjeka koji se našao u dramatičnom trenutku svoga života", napisao je.
Sobierajski tvrdi da je Bartłomieja osobno upoznao tijekom snimanja filma "Powołany 2", u kojem je prikazana i njegova životna priča.
"Proveli smo nekoliko dana zajedno na snimanju. Tada je bio u potpuno drukčijem razdoblju svoga života, i privatno i duhovno. Mnogi se danas pitaju kako je moguće da je učinio nešto takvo. Ne znam sve odgovore", naveo je.
Redatelj je u objavi iznio niz tvrdnji o privatnom životu i psihičkom stanju osumnjičenika. Prema njegovim riječima, Bartłomiej se dulje vrijeme suočavao s ozbiljnim psihičkim problemima koji su možda zahtijevali psihijatrijsko liječenje.
Sobierajski tvrdi i da je odrastao u disfunkcionalnoj obitelji te da je posljedice teškog djetinjstva nosio godinama.
"Nedavno mu se raspao brak, potom je izgubio posao, a zatim su uslijedile nove životne krize koje su samo produbile njegovu patnju. Otišao je u inozemstvo. Više sam puta razgovarao s njim telefonom. Nažalost, nije želio prihvatiti pomoć", napisao je.
https://bljesak.info/vijesti/crna-kroni ... udu/571633
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 30 srp 2026, 10:04 |
|
|
dreamteam je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Rezultate "istrazivanja" medjutim ne dobismo niti znamo gdje se objekt "zagubio". Bit ce zauzeo jos jedno mjesto na svetom pergamentu tajni koje se nikad otkriti nece  Išao sam, nije mi dalo mira. Tu jarko zelenu boju Blažene Djevice u mraku Vickinih odaja, plač i molitvu talijanskih baba s kojima sam ušao, nikad neću zaboraviti. Bože sačuvaj. 
1652 of 2558 - 64.58%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 30 srp 2026, 10:06 |
|
|
daramo je napisao/la: Kolega uhićenog Poljaka: "Vrlo je lako donijeti presudu" Citat: Redatelj i filmski producent Janek Sobierajski oglasio se o Bartłomieju Krakowiaku, poljskom državljaninu osumnjičenom za oskvrnuće vjerskih objekata i paljenje vanjskog oltara u Međugorju. Sobierajski je režirao film “Powołany 2”, u kojem je Krakowiak bio jedan od protagonista dokumentarnog dijela i govorio o svojem životu i vjerskom obraćenju. Redatelj naglašava da osumnjičenog iz Međugorja osobno poznaje te poziva javnost da ga ne osuđuje prije završetka postupka.
"Zašto o ovome pišem? Zato što je u ovakvim trenucima vrlo lako donijeti presudu. Dovoljno je pogledati internet, koji je pun oštrih komentara, osuda te objavljivanja fotografije i osobnih podataka čovjeka koji se našao u dramatičnom trenutku svoga života", napisao je.
Sobierajski tvrdi da je Bartłomieja osobno upoznao tijekom snimanja filma "Powołany 2", u kojem je prikazana i njegova životna priča.
"Proveli smo nekoliko dana zajedno na snimanju. Tada je bio u potpuno drukčijem razdoblju svoga života, i privatno i duhovno. Mnogi se danas pitaju kako je moguće da je učinio nešto takvo. Ne znam sve odgovore", naveo je.
Redatelj je u objavi iznio niz tvrdnji o privatnom životu i psihičkom stanju osumnjičenika. Prema njegovim riječima, Bartłomiej se dulje vrijeme suočavao s ozbiljnim psihičkim problemima koji su možda zahtijevali psihijatrijsko liječenje.
Sobierajski tvrdi i da je odrastao u disfunkcionalnoj obitelji te da je posljedice teškog djetinjstva nosio godinama.
"Nedavno mu se raspao brak, potom je izgubio posao, a zatim su uslijedile nove životne krize koje su samo produbile njegovu patnju. Otišao je u inozemstvo. Više sam puta razgovarao s njim telefonom. Nažalost, nije želio prihvatiti pomoć", napisao je.
https://bljesak.info/vijesti/crna-kroni ... udu/571633Ne znam možda ga u Poljskoj osuđuju. Kod nas baš nisam vidio osuđujuće komentare. Čovjek očigledno nije dobro, neka je depresija u pitanju. Razočarao se pa reagirao, svakom se može dogoditi.
1652 of 2558 - 64.58%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zviezda Granda
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 30 srp 2026, 12:48 |
|
|
|
Najviše netolerancije u komentarima od ljevičara i sprdanja s onime što je ljudima sveto.
Mada, mislim da to nije prava slika običnih ljevičara iz naroda.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zviezda Granda
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 30 srp 2026, 12:55 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Robbie MO je napisao/la:
To je bilo davno.
Rezultate "istrazivanja" medjutim ne dobismo niti znamo gdje se objekt "zagubio". Bit ce zauzeo jos jedno mjesto na svetom pergamentu tajni koje se nikad otkriti nece  Možda je Gospa htjela da sve ostane obavijeno velom tajne. Istraživanje je za nevjerne Tome 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|