|
|
Stranica: 8/43.
|
[ 1053 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Crni bombarder
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 09 vel 2010, 19:28 |
|
|
Mario Stanic je iz Kiseljaka, ili Kreseva, ne znam tacno ali iz ovog kraja je.
Onaj golman Pavlovic iz Zelje, igrao je i za hrvatsku repku.
Ivandic Ipe je iz Varesa.
Pokojni Perhan je katolik, mnogi kazu Rom ali pouzdano znam da su mu roditelji Hrvati.
Onaj plavokosi Pavo iz Plavog orkestra, isto Hrvat, sad je u Kanadi negdje.
|
|
Vrh |
|
|
Crni bombarder
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 09 vel 2010, 19:31 |
|
|
teranova je napisao/la: Davor Ebner iz Regine, mada mislim da on ima nemačko poreklo, tj. austrijsko. Austrijanac, njegovi su u vrijeme austrougarske dosli u Bosnu iz Austrije, znam pouzdano jer smo zemljaci i moji su sa bakine strane iz Wienerneustadta.
|
|
Vrh |
|
|
Crni bombarder
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 09 vel 2010, 19:35 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: hercegovac1981 je napisao/la: Duško Kuliš. Je li istina da je bio komandant HVO-a u Kreševu za vreme rata? Ta vest je u to vreme došla u javnost preko pokojnog Rista Đoga, pa nisam baš siguran da je proverena. Ma nije, di ce Dusko u vojsku, veseljak covjek. Iz Kreseva jeste, znam mu zenu, ona je od Zelica sa Stupa, inace su ti Zelici iz Bugojna, Uskoplja, ne znam tacno.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 09 vel 2010, 19:36 |
|
|
Crni bombarder je napisao/la: teranova je napisao/la: Davor Ebner iz Regine, mada mislim da on ima nemačko poreklo, tj. austrijsko. Austrijanac, njegovi su u vrijeme austrougarske dosli u Bosnu iz Austrije, znam pouzdano jer smo zemljaci i moji su sa bakine strane iz Wienerneustadta. Bečkonovomesto?
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 09 vel 2010, 19:39 |
|
|
"Lijepo" mjesto bome. Tamo su dekapitirali Zrinskog i Frankopana. zato se tera i smije..
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
Vrh |
|
|
Crni bombarder
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 09 vel 2010, 19:40 |
|
|
teranova je napisao/la: Crni bombarder je napisao/la: Austrijanac, njegovi su u vrijeme austrougarske dosli u Bosnu iz Austrije, znam pouzdano jer smo zemljaci i moji su sa bakine strane iz Wienerneustadta. Bečkonovomesto? Pa da.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 09 vel 2010, 19:45 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: "Lijepo" mjesto bome. Tamo su dekapitirali Zrinskog i Frankopana. zato se tera i smije.. Ni na kraj pameti, samo se setih dobrog vojaka Švejka, pa mi bi smešno. Bečko novo mesto i Bruk na Lajti i te fore... Baš si nadrndan!
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 09 vel 2010, 19:46 |
|
|
teranova je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la: "Lijepo" mjesto bome. Tamo su dekapitirali Zrinskog i Frankopana. zato se tera i smije.. Ni na kraj pameti, samo se setih dobrog vojaka Švejka, pa mi bi smešno. Bečko novo mesto i Bruk na Lajti i te fore... Baš si nadrndan! za-je-bavo sam se..
|
|
Vrh |
|
|
Crni bombarder
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 09 vel 2010, 19:49 |
|
|
A ne znam, ja tu obitelj manje vise ne poznajem, kad se vidimo oni trabunjaju na njemackom, ovi stariji pamte ponesto od hrvatskog (svi su osim par ljudi zbrisali u Njemacku i Austriju nakon dolaska Tita na vlast) i ovi stariji se i izjasnjavaju kao Hrvati, jer su u Hrvatskoj svi rodjeni, samo porijeklo vuku iz Austrije. Ti ljudi dan danas ne mogu prezaliti svoju slavonsku ravnicu, i sto su morali ici. Njima je to domovina, ne tamo nekakav Bec i sta ti ja znam.
Ova mladjarija ne zna beknuti hrvatski, i to se vec odrodilo, ili srodilo, ne znam ni sam ovisi kako gledas.
Tako da ne znam sta reci o tom narodu, bliski nam mentalitetom nisu. Misllim nama balkancerosima.
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 09 vel 2010, 19:52 |
|
|
crni bombarderu, Ti poznaješ Sarajevo uzduž i pprijeko. Mislim više poprijeko.. Dakj der ti presjek znamenitijeh Hrvata ..a može i drugih Srbalja, muslića..
|
|
Vrh |
|
|
Crni bombarder
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 09 vel 2010, 19:52 |
|
|
Ink, onaj pisac Dario, Dzamonja da.
Mislim da je i on nekakav polutan, ali prije svega bi se izjasnio kao alkoholicar.
Dobar pisac, nesto kao Bukowski.
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 09 vel 2010, 19:54 |
|
|
Crni bombarder je napisao/la: Ink, onaj pisac Dario, Dzamonja da.
Mislim da je i on nekakav polutan, ali prije svega bi se izjasnio kao alkoholicar.
Dobar pisac, nesto kao Bukowski. Dobar je pisac bio, da. pričao je sam kako cuga i da ne mere jebga. Znao je slagat priče..
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 09 vel 2010, 19:55 |
|
|
Citat: Ti ljudi dan danas ne mogu prezaliti svoju slavonsku ravnicu, i sto su morali ici. Njima je to domovina, ne tamo nekakav Bec i sta ti ja znam.
Pa kao i banatski Nemci, mada ih je i ostalo nešto ovde. Npr., majka moje drugarice je Štimler iz Vršca, moja pokojna babaujna - Bauman itd itd..
|
|
Vrh |
|
|
Crni bombarder
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 09 vel 2010, 19:56 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: crni bombarderu, Ti poznaješ Sarajevo uzduž i pprijeko. Mislim više poprijeko.. Dakj der ti presjek znamenitijeh Hrvata ..a može i drugih Srbalja, muslića.. Ma znam ***, ako sta cujem za nekog ili nekog slucajno poznajem. Sve vrijedno spomena je vec spomenuto sjeticemo se jos ponekog. Eto sad mi na um pade ona pokojna hrvatska operna diva, kako se zvase, nedavno je preminula. Ona je sarajka. Ne mislim na Gertrudu, ona je dalmatinka. Ljiljana Molnar Talajic, da. Jel se u te istaknute mogu racunat Becir Lokmic, Rafo Boban?
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 09 vel 2010, 20:19 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
Kako ste Sandricu Bagarić zaboravili, ccccc...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
zrinki_frank
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 09 vel 2010, 20:33 |
|
|
Ines Fančović ? Ne znam jeste li nju pomenuli ?
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 09 vel 2010, 21:01 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Kako ste Sandricu Bagarić zaboravili, ccccc... Zar ona nije rodjena zenicanka???
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
caporegime
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 09 vel 2010, 21:27 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: "Lijepo" mjesto bome. Tamo su dekapitirali Zrinskog i Frankopana. zato se tera i smije.. uh...da nije bilo tri kombija murje na parkingu tamo, al bi udesio damira kajina.....
_________________ Šta je PIČKE? Di vam je ponos kojeg zazivate!?
|
|
Vrh |
|
|
TG-B.B.B
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 09 vel 2010, 21:45 |
|
Pridružen/a: 18 kol 2009, 11:00 Postovi: 1708 Lokacija: ...................
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Kako ste Sandricu Bagarić zaboravili, ccccc... sandrica je duvanjka....
_________________ Cuius regio, eius religio
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 09 vel 2010, 21:55 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23987 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
TG-B.B.B je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Kako ste Sandricu Bagarić zaboravili, ccccc... sandrica je duvanjka.... Ne bih baš rekao. Središnja Bosna.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 09 vel 2010, 22:00 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Da se dotaknem teme: Dubravko Lovrenović je rodom iz Jajca. Bebek porijeklom jest iz Hercegovine, Vitina, Ljubuški, tamo negdje... Dragan Vikić i Stjepan Šiber, perjanice Armije BIH. Josip Baotić, jezikoslovac (lingvist), rodom negdje iz Posavine. Franjo Topić, HKD Napredak. Ivica Šarić, operni prvak, aktivni član SDP-a, rodom iz Kraljeve Sutjeske. Dalibor Pandža, mladi nogometaš. Igor Štiks, pisac mlađe generacije. Odličan mu je roman Elijahova stolica, pročitah ga prošle godine. Preporučujem. Odakle je Gradimir Gojer, jel on Hrvat uopće? I da, ne bi li ova tema trebala biti na podforumu "Sarajevo"?
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 09 vel 2010, 23:00 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
Sandrica je rođena Zeničanka no odrasla je u Sarajevu pa nekako je mi ne osjećamo kao svoju, isto kao i Danisa Tanovića.
A sad jesu li joj roditelji Duvnjaci ne znam.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 09 vel 2010, 23:03 |
|
|
Roditelji su joj Duvnjaci. To sam pročitao u jednom intervju-u kojeg je dala. Pitali su je nešto..ti Sarajka..bla bla..kako si se snašla u Zagrebu. rekla je da je rođena u Zenici a da su joj roditelji iz Tomislavgrada. Oboje.
Mislim, nije se hvaliti, je ima dobar glas i neloše izgleda ali prava je mahaluša.
|
|
Vrh |
|
|
mateb
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 09 vel 2010, 23:07 |
|
|
teranova je napisao/la: caporegime je napisao/la: otkad nije? ili i ti imaš onaj općesrpski stav po kojemu su sva prezimena i imena koje dijele više naroda a među njima i srbi, zapravo srbi? ono srbi svi i svuda...pokatoličeni srbi....to su sve srbi....i atila je srbin....i konan je srbin....i ahil je srbin (srbi i grci su braća pa je srbinov brat ništa drugo nego srbin)
Jbt, Popović je stvarno srpsko prezime. Valjda znam šta pričam! Bregović nije, Bebek nije, ali Popović jeste. Nije se još rodio Srbin Davor(in), to je jedno od rijetkih zbilja originalnih hrvatskih imena, a Popovića Hrvata ima. Bebek je iz Kreševa.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 09 vel 2010, 23:13 |
|
|
mateb je napisao/la: teranova je napisao/la: Jbt, Popović je stvarno srpsko prezime. Valjda znam šta pričam! Bregović nije, Bebek nije, ali Popović jeste.
Nije se još rodio Srbin Davor(in), to je jedno od rijetkih zbilja originalnih hrvatskih imena, a Popovića Hrvata ima. Bebek je iz Kreševa. Ima tu dosta mešanih brakova, tako da nije neobično da ime odražava nacionalnost majke a prezime nacionalnost oca. Primetila sam da ta deca iz mešanih brakova često imaju neka "neutralna" imena kao što su Nenad, Zlatan, Saša, Nađa...
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|