|
|
Stranica: 11/43.
|
[ 1053 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
kiler
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 07 sij 2011, 00:20 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7399 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Nije mi jasno samo kako Ivica može dati sinu jedincu(?) ime Amar? Da je sto puta iz multietničkog Sarajeva ili porijeklom Nijemac.
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 07 sij 2011, 01:58 |
|
|
Šta je čudno ? Oženjen je za Muslimanku, prije a možda i danas "ubijeđeni Jugosloven". Nije od takvoga za očekivati da će mu se sin zvati Hrvoje ili Stjepan. I nije mu to sin jedinac ima još jednog sina.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
Croat
|
Naslov: Re: Hrvati i Sarajevo Postano: 07 svi 2011, 18:00 |
|
Pridružen/a: 18 srp 2009, 15:14 Postovi: 5156 Lokacija: Na dženazi BiH
|
topli doček u Sarajevu
|
|
Vrh |
|
|
mostarac_1991
|
Naslov: Re: Hrvati i Sarajevo Postano: 20 svi 2011, 23:57 |
|
Pridružen/a: 08 pro 2009, 20:58 Postovi: 148 Lokacija: Mostar,Herceg-Bosna
|
hrvati i sarajevo su ti dosli ko krme teheran
_________________ S Mostarom je drugačije,snjim se nikad ne opraštam.Jer,Mostar možeš napustiti ,al on ne napušta tebe.Uvuče ti se pod kožu,protiče ti kroz vene i sjedini s tobom,a da nisi ni svjestan toga.
|
|
Vrh |
|
|
ivololaribar
|
Naslov: Re: Hrvati i Sarajevo Postano: 28 svi 2011, 21:37 |
|
|
Gradi se jos jedna nasa crkva na Dobrinji. Kazu 2. u 75 godina. Navodno su imali tucet administrativnih (ko fol sve po procedure, vjerojatno jer je crkva u pitanju a ne dzamija) problema i 25 dozvola al konacno je poceto sa izgradnjom.
U mnogim Sarajevskim naseljima nema katolickoh crkava i trebalo bi ih izgraditi
|
|
Vrh |
|
|
Sandalj
|
Naslov: Re: Hrvati i Sarajevo Postano: 29 svi 2011, 08:59 |
|
Pridružen/a: 15 srp 2010, 17:04 Postovi: 1878 Lokacija: Stara Hercegovina
|
ivololaribar je napisao/la: Gradi se jos jedna nasa crkva na Dobrinji. Kazu 2. u 75 godina. Navodno su imali tucet administrativnih (ko fol sve po procedure, vjerojatno jer je crkva u pitanju a ne dzamija) problema i 25 dozvola al konacno je poceto sa izgradnjom.
U mnogim Sarajevskim naseljima nema katolickoh crkava i trebalo bi ih izgraditi Problemi pri gradnji vjerskih objekata nisu nešto sa čime se susreći samo katolici u Sarajevu. Dovoljno je prelistati štampu i uvidjeti da i muslimani imaju iste probleme. Pod sloganom islamizacije Sarajeva neokomunisti stalno torpediraju bilo kakav upliv vjere u javnost, a vjerski objekti su na kraju manifest prisutnosti. Kako se danas osjećaju Hrvati u Sarajevu? Posjetiocima portala sa juga zemlje bih preporučio da posjete Bošnjake u Livnu, Duvnu, Prozoru ... i porazgovaraju o njihovim problemima. Da li će biti bolje? Teško i to iz prosto pragmatičnih razloga. Da bi nešto promjenio treba ti vlast, za vlast ti pak trebaju glasovi. Zaboli lijevo uho bošnjačkog političara u FiH za probleme Bošnjaka u "Livnu" i hrvatskog za Hrvate u "Sarajevu". Njihov mandat ne ovisi o njima već od glasova sredina gdje su većina, a dotični su samo podobni za izborno nabildavanje nacionalnog dušebrižništva. Klasični primjeri navedenog: Bošnjaci u Podrinju.
_________________ Čovjek je neprijatelj onoga što ne poznaje. (Ali ibn Ebu Talib)
Borba za slobodu čovjeka i nije drugo nego borba za oslobođenje od predrasuda. (Miroslav Krleža)
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Hrvati i Sarajevo Postano: 29 svi 2011, 12:37 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
Mozda ti Bosnjaci iz Podrinja imaju skrivenog saveznika u liku Vuka Jeremica, covjeka kojem je Hamdija Pozderac ujak. Trenutno bi vise sluzbena Srbija vracala Bosnjake u Podrinje kako bi oprala Srebrenicu sa sebe nego Bosnjaci iz Sehera, koji su zadovoljni s 98 posto cistom carsijom, a izvan KS ih zaboli.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Hrvati i Sarajevo Postano: 29 svi 2011, 23:41 |
|
|
Sandalj je napisao/la: Problemi pri gradnji vjerskih objekata nisu nešto sa čime se susreći samo katolici u Sarajevu. Dovoljno je prelistati štampu i uvidjeti da i muslimani imaju iste probleme. Pod sloganom islamizacije Sarajeva neokomunisti stalno torpediraju bilo kakav upliv vjere u javnost, a vjerski objekti su na kraju manifest prisutnosti.
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5467789,00.html86+10 (poslije rata) + 2 u gradnji... a tebi malo. Što se mene tiče ne treba ni ta jedna crkva, a ni ovih 12 džamija, a bogami mi 86 džamija za grad veličine Šehera isto zvuči puno...ali eto, nek sam negdje pročitao da su muslimani u Sarajevu ugroženi. I to od nekog ko se naziva Sandalj a ne Mehmed Osvajač.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Sandalj
|
Naslov: Re: Hrvati i Sarajevo Postano: 30 svi 2011, 15:53 |
|
|
O potrebama katolika ne bih ništa govorio, dotični najbolje znaju šta su njihove potrebe.
Što se tiče muslimana, ako uzmemo džumu ili ramazan kao mjerodavni orjentir i pogledamo gužvu doći ćemo do zaključka da je trenutni broj nezadovoljavajući. Sam broj vjerskih objekata na kraju ništa ne kaže, apsolutnu većinu čine objekti u koje može ući max. 200 osoba.
_________________ Čovjek je neprijatelj onoga što ne poznaje. (Ali ibn Ebu Talib)
Borba za slobodu čovjeka i nije drugo nego borba za oslobođenje od predrasuda. (Miroslav Krleža)
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Hrvati i Sarajevo Postano: 30 svi 2011, 16:17 |
|
|
Nema u RH toliko crkava koliko ima džamija u Šeheru...pa svi stanu... http://hr.wikipedia.org/wiki/Dodatak:Po ... _HrvatskojUvijek mi se činilo da muslimani sa tim džamijicama zapišavaju prostor... koliko god tvrdili da to nema veze...
|
|
Vrh |
|
|
Sandalj
|
Naslov: Re: Hrvati i Sarajevo Postano: 31 svi 2011, 01:38 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Nema u RH toliko crkava koliko ima džamija u Šeheru...pa svi stanu... http://hr.wikipedia.org/wiki/Dodatak:Po ... _HrvatskojUvijek mi se činilo da muslimani sa tim džamijicama zapišavaju prostor... koliko god tvrdili da to nema veze... Kada već uspoređuješ kruške sa jabukama i ja bih usporedio Sarajevo sa Splitom. Kao što prvi uprkos navedenom broju džamija prave i dalje, tako i Splićanima izgleda preko 60 crkvi nije dovoljno već su i dalje aktivni u gradnji novih. Veliki broj džamija uopće nije novina, dovoljno je kroz historiju pogledati i vidjeti da su muslimani pravili bogomolje u skoro svakom sokaku/mahali i to iz čisto praktičnih razloga obavljanja molitve. Druga je stvar što dotične nisu imali status džamije već su nazivani mesdžidima i obično imale izgled normalne kuće. Danas su gro "džamija" takođe obično malo veće kuće stim da im je dodana mini munara i time mesdžid u govoru preinačen u džamiju. Ne bih dalje da kvarim temu pa se vratimo Hrvatima u Saraj-Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
Adriana
|
Naslov: Re: Hrvati i Sarajevo Postano: 09 lip 2011, 10:14 |
|
|
[quote="RajvoSa Licemejrno je kukati što se samnjuje broj Hrvata, a ne htjeti ništa učiniti. Dobro mi uopće i živimo pored ovakvih staratelja.quote] Po zadnjem popisu Hrvata nije bilo ni punih 7%. Znaci bilo nas je malo u odnosu na ostala dva naroda.Sarajevo je svoju multietnicnost izgubilo odlaskom Srba. Gradski politicari onako proizvoljno barataju procentom od 5% nebosnjaka u gradu. Katolicka crkva moze imati najblize podatke kroz evidenciju katolika po svojim zupama. U svakom slucaju, uglavnom se radi o starijim osobama, jer se mladi slabo vracaju ili cak odlaze. Razlozi su mnogobrojni, a svi imamo samo ovaj jedan zivot, koji pametni i odlucni nece straciti cekajuci da BiH postane normalna drzava u svakom pogledu. Ono sto sigurno ljude najvise boli je nebriga tzv.stranaka sa hrvatskim predznakom, cesto puta cak rade na stetu svih nas. Samo jedan primjer, dobila sam 96-te posao (koji sam izgubila u ratu) u jednoj organizaciji po nacionalnom kljucu, ali tek posto nitko od onih kojima je nudjeno nije zelio doci iz Mostara u Sarajevo. Podobnost?? Ne znam da li jos uvijek funkcionise ona autobusna linija Mostar-Sarajevo, koja je bila za uposlenike koji ne zele zivjeti ni privremeno u Sarajevo, ali nisu imali nista protiv radnog mjesta. Naravno, ne govorim o funkcionerima i stranackim duznosnicima.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Hrvati i Sarajevo Postano: 09 lip 2011, 10:54 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25694 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Adriana je napisao/la: Samo jedan primjer, dobila sam 96-te posao (koji sam izgubila u ratu) u jednoj organizaciji po nacionalnom kljucu, ali tek posto nitko od onih kojima je nudjeno nije zelio doci iz Mostara u Sarajevo. Podobnost?? Ne znam da li jos uvijek funkcionise ona autobusna linija Mostar-Sarajevo, koja je bila za uposlenike koji ne zele zivjeti ni privremeno u Sarajevo, ali nisu imali nista protiv radnog mjesta. Naravno, ne govorim o funkcionerima i stranackim duznosnicima. To je možda bilo nekad davno. U zadnjoj deceniji posla za Hrvate u Sarajevu nema, pa čak ni onih poslova koje nitko drugi neće. T.j. posla ima... ali treba biti "dobar Hrvat". Mamice im se nahebem HDZ-ovske (da izvinu pošteni HDZ-ovci - osobito jedan meni drag forumaš).
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Adriana
|
Naslov: Re: Hrvati i Sarajevo Postano: 09 lip 2011, 11:38 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Adriana je napisao/la: Samo jedan primjer, dobila sam 96-te posao (koji sam izgubila u ratu) u jednoj organizaciji po nacionalnom kljucu, ali tek posto nitko od onih kojima je nudjeno nije zelio doci iz Mostara u Sarajevo. Podobnost?? Ne znam da li jos uvijek funkcionise ona autobusna linija Mostar-Sarajevo, koja je bila za uposlenike koji ne zele zivjeti ni privremeno u Sarajevo, ali nisu imali nista protiv radnog mjesta. Naravno, ne govorim o funkcionerima i stranackim duznosnicima. To je možda bilo nekad davno. U zadnjoj deceniji posla za Hrvate u Sarajevu nema, pa čak ni onih poslova koje nitko drugi neće. T.j. posla ima... ali treba biti "dobar Hrvat". Mamice im se nahebem HDZ-ovske (da izvinu pošteni HDZ-ovci - osobito jedan meni drag forumaš). I tada je bilo presudno biti "dobar Hrvat", pa tek onda profesionalac. Di cu biti dobra Rvatica kad san se rodila i zivila u Rvackoj, a znas da nas tamo ima svakakvih, triba to dooobro provirit. Trenutna situacija je grozna, dijete mi je bez posla a diplomiralo prije 2,5 godine. Svi su odusevljeni njenom kompetentnoscu i strucnoscu, ali ....
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Hrvati i Sarajevo Postano: 09 lip 2011, 11:45 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:17 Postovi: 3739 Lokacija: Nanya Lakes
|
Kako se pune te nacionalne kvote u općinama i sl?
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
Vrh |
|
|
Adriana
|
Naslov: Re: Hrvati i Sarajevo Postano: 09 lip 2011, 13:12 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Kako se pune te nacionalne kvote u općinama i sl? Na sve tri strane, kako je ko zapiso teritoriju, uvijek se stranke, koje predstavljaju manjinske narode na tom podrucju, kad im zatreba pozivaju na popis stanovnika iz 91-e, te u tom odnosu traze raspodjelu funkcija, bez obzira koji je nivo vlasti. Ali samo funkcija. Ostale ko je.., sto nisu u stranci pa da dobiju funkciju. Na taj nacin u RS-u recimo Bosnjaci traze raspodjelu funkcija na nivou opcine, za hrvatske stranke nemam informacija. U Federaciji je kanton taj nivo vlasti koji je vazan, pa o opcinama u principu niko ne razmislja, ali je vazno da li je kanton mjesoviti ili ne. Hrvatska politika je izgubila/predala Sarajevski kanton i Grad Sarajevo, tako da od toga ovdje nema nista.Na nivou kantona u javnom sektoru(uprava,skolstvo,zdravstvo i dr.) jedino je jos direktor JU Domovi zdravlja Srbin i to je sve. Za sve ostale vrijedi ono ili dobra veza ili pare, pod predpostavkom da na vrijeme imas informaciju, da si prvi i da znas kome, odnosno da je veza dovoljno jaka, jer se neko vec dobro naradio na mjestu za koje se tek raspise konkurs. Drzavni nivo nesto kao gleda nacionalne kvote zaposlenih, al da tu vidis smijurije. Uvijek se trazi upravo onaj drugi pripadnik naroda. Znaci, ostaje samo privatni sektor, a privatnik ima svoje kriterije, pa kad vec moze da bira, radje ce zaposliti "svoga". Cesta je ona logika da vlastito *** manje smrdi. Da ne spominjem koliko je uopce mala ponuda bilo kakvih radnih mjesta u ovoj krizi, koja jos nije dotakla svoje dno. Nadam se da sam bar malo pojasnila i izvinjavam se na rijecniku, oduzmi mi na godine.
|
|
Vrh |
|
|
Betandwin
|
Naslov: Re: Hrvati i Sarajevo Postano: 14 lip 2011, 09:21 |
|
|
samo da izvjestim da je naš kardinal Vinko odmah pored bogoslovije upravo otvorio podzemne garaže za gradjanstvo , 2 KM/sat ...nema zime za opstanak u Sarajevu , markica po markica nabere se ....
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Hrvati i Sarajevo Postano: 15 lip 2011, 15:06 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Betandwin
|
Naslov: Re: Hrvati i Sarajevo Postano: 20 lip 2011, 09:06 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 23 ruj 2011, 12:28 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
http://www.hercegbosna.org/kolumne/politika/od-izbjeglica-do-uspjesnih-ljudi-4260.htmlCitat: Od izbjeglica do uspješnih ljudiTko su bivše Sarajlije koje su izgradile zavidnu karijeru u Zagrebu? Od izbjeglica do uspješnih ljudi ■ Ratnih i poratnih godina mnogi su Bosanci zbog rata potražili svoju novu šansu u Hrvatskoj ■ Antonio Nuić, Darija Lorenci, Kamilo Vrana, Sandra Bagarić i brojni drugi koji su danas kroz svoj uspjeh prepoznatljivi u regiji ■ Lukić je prodekan na Akademiji dramskih umjetnosti ■ Mladi redatelj Antonio Nuić svojim filmovima osvaja nagrade Ratnih i poratnih godina mnogi su Bosanci zbog rata potražili svoju životnu šansu u Hrvatskoj, gdje su postali vodeći biznismeni, sportaši, ugostitelji: ipak, najčešće je riječ o intelektualnim imigrantima u medijima i kulturi. Ima i onih koji su dali značajan doprinos znanosti. Kako u ovom slučaju nije riječ samo o Hrvatima iz Bosne koji su svoju životnu šansu pronašli u Hrvatskoj, jer je i znatan broj Bošnjaka svoj život vezao za Lijepu našu, Večernjak je istražio koje su Sarajlije uspjele izgraditi zavidnu karijeru u Zagrebu. Ustrajan rad Jedan od njih je Kamilo Vrana, ravnatelj hrvatske Agencije za javno-privatno partnerstvo. Kamilo je 1978. diplomirao elektrotehniku u Sarajevu te ubrzo postao vrstan stručnjak za signalno-sigurnosne uređaje na željeznici. Nedavno je u Ženevi postao član Izvršnog odbora Tima stručnjaka za javno-privatno partnerstvo Ujedinjenih naroda. Ovo priznanje hrvatskom stručnjaku za javno-privatno partnerstvo proizašlo je iz višegodišnjeg ustrajnog rada i ostvarenih rezultata na uspostavljanju hrvatske Agencije za javno-privatno partnerstvo. To je ujedno potvrda stručnosti Agencije na pripremi projekata u zemlji, kao i njen doprinos u radu međunarodnih stručnih tijela za JPP u okviru EU-a i UN-a te razvoj regionalne suradnje. Inače, Kamilo je pohađao Srednju elektrotehničku školu u Sarajevu, smjer slabe struje, i bio jedan od najboljih učenika u svojoj generaciji. Drugi Sarajlija koji je s u Zagrebu postigao zavidnu karijeru je prof. dr. sc. Darko Tipurić. Diplomirao je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, a 1993. godine obranio je doktorsku disertaciju na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Za-grebu. Redoviti je profesor na Katedri za organizaciju i menadžment te voditelj MBA međunarodnog poslijediplomskog studija Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Autor je više od stotinu znanstvenih i stručnih radova iz područja menadžmenta, strateškog menadžmenta, konkurentnosti poduzeća i korporativnog upravljanja. Objavio je 10 knjiga kao suautor ili urednik. Dobio je tri nagrade „Mijo Mirković“, za knjige: 'Strateški savezi: suradnjom poduzeća do konkurentske prednosti', 'ESOP i hrvatsko poduzeće' i 'Nadzorni odbor i korporativno upravljanje'. Konzultant je brojnih hrvatskih i inozemnih poduzeća i institucija. Iz domena kulture rame uz rame spomenutom dvojcu pridružuje se mladi redatelj Antonio Nuić, čija je crna komedija, balkanski film ceste "Sve džaba" na pulskom festivalu prije nekoliko godina dobio čak četiri Zlatne arene. Rođen je u Sarajevu 1977., a u Zagreb je stigao 1992. s majkom Antonijom, profesoricom engleskoga, i bratom Emiliom, nekoliko mjeseci nakon početka opsade grada. Otac Srećko, inženjer elektrotehnike, proveo je cijeli rat u Sarajevu. Zagreb su odabrali jer je Antonio želio studirati režiju, a brat ići u Školu primijenjene umjetnosti. Sandra Bagarić, jedna od najpopularnijih zagrebačkih opernih i operetnih pjevačica, rođena je u Zenici, a odrasla u Sarajevu. Kad je kao izbjeglica došla u Zagreb 1992., upoznala je bivšu Sarajku Ljiljanu Molnar-Talajić, proslavljenu opernu pjevačicu i profesoricu na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, koja ju je usmjerila prema Muzičkoj akademiji. Novi početak Sarajlija Darko Lukić, prodekan na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti, pisac i dramatičar, stigao je u Zagreb u siječnju 1993. i, za razliku od svojih mnogo mlađih bosanskih kolega, nije bio toliko traumatiziran novom sredinom i novim početkom. Do rata je bio direktor Drame Narodnog pozorišta. Po izlasku iz opkoljenog Sarajeva Lukić je radio kao dramaturg u Mariboru, zatim u Teatru ITD gdje je ubrzo postao i ravnatelj. Jedna od najnagrađivanijih mladih zagrebačkih glumica, Darija Lorenci u Zagreb je došla 1992. s djedom i bakom. Imala je 16 godina i upisala 3. razred gimnazije. Nakon završene gimnazije u drugom je pokušaju upisala Akademiju dramske umjetnosti i postala jedna od najtraženijih glumica, koja je u svojim ulogama u Teatru Exit, u predstavama "Eva Braun", "Noževi u kokošima" i "To samo Bog zna" promovirala autentičnost. MARCELLINO Kuhinja s emocijama u srcu Zagreba Top zagrebački restoran Marcellino, jedan od najboljih restorana, u Jurjevskoj ulici, vodi također Sarajlija Mario Čerhak sa suprugom Koviljkom Marić. Njegov restoran posjećuju diplomati, poslovni ljudi i kulturnjaci, a tajna uspjeha, po mišljenja vlasnika i glavnog kuhara te bivšeg bubnjara mnogih sarajevskih bendova Marija Čerhaka, krije se u "kuhinji s emocijama". I on je 1992. napustio ratno Sarajevo i otišao prvo u Berlin na neki koncert. Zatim je počeo raditi u nekom restoranu, upisao školu Otis Koch Schule i s talijanskim partnerom otvorio luksuzni talijanski restoran "Da Gianni e Mario". Ubrzo je shvatio da još dugo neće moći u Sarajevu otvoriti restoran i zato se preselio u Zagreb gdje je 2001. sa suprugom otvorio, prvo u Frankopanskoj, a iduće godine u Jurjevskoj ulici, restoran Marcellino. | VL | HB.org |
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
emt
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 23 ruj 2011, 12:49 |
|
|
Daria je bila gošća kod Daniele u emisiji " osmi kat "jednom prilikom.Skupa sa Kemom i Tarikom. Jako ljubazna,kulturna i neposredna mlada žena.Čak je na kraju svima i palačinke pravila.Iznenadila sam se kad je Daniela nabrojala koliko ona ima nagrada za svoje kazališne uloge. Pričala je o poteškoćama sa hrvatskim jezikom kojih je imala po dolasku u školi, navikavanju na novu sredinu i sl. Daniela je naravno bila vrhunska voditeljica i dopunjavala sve propušteno, a Kemo i Tarik su pjevali "Sarajevo ljubavi moja" :) Evo je sa mužem na slici.Imaju dva sina.
_________________ Riječi su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka.
|
|
Vrh |
|
|
zapovjednik
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 23 ruj 2011, 12:51 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: malo ležernija tema. jer evo dok zidamo treći entitet, odjebasmo Zagreb, pa se čovjek umori malo od tog emocionalnog i fizičkog napora pomješanog sa stresom.
nekad mi je upalo u oko da su Hrvati Sarajeva nekad prednjačili u nekim segmentima sarajevskog javnog života. Možda je to samo moj dojam. Koliko ih je bilo ukupno u udjelu, niti 7%.
U glazbi npr. Bregović je porijeklom Hrvat, iz Križevaca otac, majka srpkinja, Bebek je Hrvat, čini mi se da je prva postava Bijeog dugmeta bila hrvatska. Ipe Ivandić, Pravdić.
Onda Davorin Popović..ja sam mislio da je on Srbin ali negdje pročitah da je bio Hrvat. Onda Žera, Loša ????
ex-sarajlije, ispravite , nadopunite. Zera je Bosnjak...ime oca mu je Nedzib,a majke Semsa... A Losa je cini mi se Srbin...otac mu je iz Bosanskog grahova...
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 23 ruj 2011, 13:11 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
zapovjednik je napisao/la: Zera je Bosnjak...ime oca mu je Nedzib,a majke Semsa...
Točno, iznenadio sam se kad sam saznao...djetetu dali ime Dražen. Inače, sestra mi je u obdaništu bila odabrana da bude na omotu njihovog albuma, ali je bila previše divlja za slikanje pa su odustali, a ona sjebala lukrativnu karijeru kao dječji model PS: Netko ga mora podsjetiti da više nije tinejdžer nego stari prdonja
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 23 ruj 2011, 13:28 |
|
|
Goran Ipe Ivandić, bubnjar Bijelog dugmeta, nastradao u Beogradu 94. nakon skoka/pada sa 6. sprata Sestra mu je Gordana Goca Ivandić, pjevačica crnogorske grupe Makadam.
Šta je Ipe, rođen u Varešu, Srbin ili Hrvat jer Ivandića ima i Hrvata i Srba, među Srbima to su oni porijeklom iz Crne Gore.
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 23 ruj 2011, 13:34 |
|
|
:) Pozdravljam ove mlade,drage i uspješne ljude. Posebno šarmantu Sandru Bagarićku. Zaslužuje svaku pohvalu.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|