|
|
Stranica: 12/15.
|
[ 369 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Zapadni
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 06 sij 2025, 15:09 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: weasel je napisao/la: Cjeli centar Mostara i Sarajeva treba preuredi i osuvremenit srednjeeuropskom arhitekturom. Odlican primjer je Budimpesta kojaje iz temelja sređena nakon oslobođenja.
Austrijanci su ostavili turske kupelji, valjda im se svidjelo bućkanje uz dunav Lasice dušo, preuređuju po Slavoniji. Ionako je pustara nastala iseljavanjem. Možda privuces izbjeglice iz Afganistana, Sirije i sl destinacija.  Te izbjeglice su u Sarajevu, pogotovo Ilidži nejebljiva potürïcë. Kako je to imati toliko godina i ne imati nikoga? Sve što imaš je profil na HB forumu. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VizantijskoPlavo
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 06 sij 2025, 15:09 |
|
|
|
Novi Sad je pojam za Sarajevo. Uostalom, koliko je cevap retardiran proizvod. Prilikom spremanja ti moras svaki da okreces, jednostavno ceo svet jede burger jer je prakticniji. Zato je pljeskavica u Srbiji popularnija od cevapa. To se vidi i na primeru u BiH, kako izgleda banjalucki, a kako kasabski cevap. U Sarajevu nema nista autenticno, kao sto ni sami Bosnjaci nisu autenticni. Kao fake NIKE, tako nesto.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zapadni
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 06 sij 2025, 15:11 |
|
|
|
Vidiš da je od srpskog roda. Stvorena za Zadrugu.
Pogodio sam jalovu kravu u sridu. Nema šta drugo nego kliknuti ignore. Haha
Lady von der Vienna imena Fata
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VizantijskoPlavo
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 06 sij 2025, 15:11 |
|
|
Hahhaha koje seljacine 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VizantijskoPlavo
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 06 sij 2025, 15:16 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zapadni
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 06 sij 2025, 15:44 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VizantijskoPlavo
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 06 sij 2025, 15:49 |
|
|
|
Reci za Sarajevo da je u rangu sa Pragom, to nije normalno.
Generalno, svaki veliki grad mora biti na velikoj reci. Miljacka ne moze da se poredi sa Savom i Dunavom. Sarajevo je zapravo prenatrpano, a one kuce po brdima ne bih komentarisao.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 06 sij 2025, 16:15 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 17:46 Postovi: 7508 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
Pejtonac sa juga je napisao/la: Srpsčanin je napisao/la: Ko će živiti u tim ekspandiranim dijelovima Sarajeva? Vidiš da mladi muslimani odoše put Njemačke. Ko živi u Istočnom Sarajevu, pardon, New Yorku RS-a? Ovi što u mrsko Sarajevo moraju na posao svaki dan ili...? Od obrta koji nemaju veze sa vašim centrom grada imate tačno 5 vulkanizera, 2 mehaničara i jednog lokalnog bricu. Vjerujem ja tebi da je Sarajevo super i ekstra da su Muslimani ili Bošnjaci 1995 super i ekstra ali pitanje se odnosilo na smisao proširenja naseobine Sarajevo EFBIJ (izgradnja stambenih jedinica koje si naveo u nekoj od poruka) s obzirom na poznate demografske trendove- iseljevanje u razvijene zemlje i pad nataliteta.
_________________ Bošnjaci su dejtonska kategorija
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hadzi Mustafa Aganlic
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 06 sij 2025, 22:09 |
|
|
|
Sarajevo ima neki svoj sarm, nije Pristina sigurno, ali neuporedivo sa Zagrebom, Beogradom pa i sa Novim Sadom.
Ljubljana da ne govorim, to je danas pravi europski grad, ovi nemaju pojma sta govore. Ljubljana je u 30 godina dozivjela nevjerojatnu transformaciju, a i prije je bila lijepa, samo mrtva i dosadna. Danas je turisticka meka. U Ljubljani je nocenje "na dan" 150-200 eura i tu mislim na prihvatljivije cijene jer ima i dosta skuplje, u Sarajevu ni trecina tog iznosa. I to nesto govori.
Bezveze lupetaju, valjda pokusavaju provocirati, a neki zaista to i misle. Oni misle da je Sarajevo neka velicina, da je BiH nesto bitno.
Kad pitas ljude na planeti po cemu znaju Hrvatsku, svatko ce reci Modric, Janica, Dubrovnik, Game of thrones, lijepa morska obala. Kad pitas za BiH, rat, Srebrenica dzenosajd.
_________________ „Ako ti, Alija, išta nude, komad zemlje, ti uzmi. I meni su nudili, pa nisam htio, hoću sve. Na kraju sam ostao bez ičega“ - Jaser Arafat
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DŽorDŽ
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 06 sij 2025, 22:16 |
|
Pridružen/a: 18 ožu 2021, 15:54 Postovi: 2487 Lokacija: Trokut ZGŽ-KZŽ-MŽ
|
|
Neka se muslimani koncentriraju na Sarajlabad, hvale ga, uzdižu, itd. To je ok. To su naši budući kupci plina koji će svojim novcima doprinositi razvitku RH i HRHB.
_________________ RH i Protektorat BiH 1981: Hrvata 54,58% Prečana 24,00% Muslimana 21,42%
RH i Protektorat BiH 2022: Hrvata 62,23 % Muslimana 19,74 % Prečana 14,18 % Ostalih 3,85 %
|
|
| Vrh |
|
 |
|
micko52
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 06 sij 2025, 22:51 |
|
|
|
Sarajevo je crna rupa muslimanskog nataliteta. Treba podržavati sve što oni bulazne oko Sarajeva, kako bi ih što više otišlo tamo.
_________________ Nit' je kuja okotila vuka, nit' je bula rodila hajduka!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 06 sij 2025, 23:04 |
|
|
|
To što želiš reći, tzv city state.
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, već je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 06 sij 2025, 23:38 |
|
|
Hadzi Mustafa Aganlic je napisao/la: Sarajevo ima neki svoj sarm, nije Pristina sigurno, ali neuporedivo sa Zagrebom, Beogradom pa i sa Novim Sadom.
Ljubljana da ne govorim, to je danas pravi europski grad, ovi nemaju pojma sta govore. Ljubljana je u 30 godina dozivjela nevjerojatnu transformaciju, a i prije je bila lijepa, samo mrtva i dosadna. Danas je turisticka meka. U Ljubljani je nocenje "na dan" 150-200 eura i tu mislim na prihvatljivije cijene jer ima i dosta skuplje, u Sarajevu ni trecina tog iznosa. I to nesto govori.
Bezveze lupetaju, valjda pokusavaju provocirati, a neki zaista to i misle. Oni misle da je Sarajevo neka velicina, da je BiH nesto bitno.
Kad pitas ljude na planeti po cemu znaju Hrvatsku, svatko ce reci Modric, Janica, Dubrovnik, Game of thrones, lijepa morska obala. Kad pitas za BiH, rat, Srebrenica dzenosajd. Ja ga nisam vidio kad am bio dole. Samo kmeka o genocidima, krivotvorenje povijesti i milijardu načina da probaju ispasti Turci, ali domaći 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 07 sij 2025, 01:07 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 07 sij 2025, 01:15 |
|
|
Hadzi Mustafa Aganlic je napisao/la: Sarajevo ima neki svoj sarm, nije Pristina sigurno, ali neuporedivo sa Zagrebom, Beogradom pa i sa Novim Sadom.
Kad pitas ljude na planeti po cemu znaju Hrvatsku, svatko ce reci Modric, Janica, Dubrovnik, Game of thrones, lijepa morska obala. Kad pitas za BiH, rat, Srebrenica dzenosajd. Koliko je to odvratno stanje uma pa i generacije kod njih rođene 2004 ili 2005 vode priče o ratu i ko je kriv. U Srbiiji te generacije pričaju o exitu ili ekskurzijama Grčka,Temišvar. U sarajevskom naselju Dobrinja ima zgrada koja je kao renovirana a sa bočne strane okačili su veliku sliku na zidu zgrade da se vidi kakva je izgledala u ratu i zovu je zgrada pancirka. Ratni tunel i muzeji genocida Sarajeva i Mostara su im glavne turističke atrakcije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
micko52
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 07 sij 2025, 07:27 |
|
|
Tomba17 je napisao/la: To što želiš reći, tzv city state. Sarajevo-Islam polis.
_________________ Nit' je kuja okotila vuka, nit' je bula rodila hajduka!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 07 sij 2025, 08:10 |
|
|
Veliko selo  Jedna poplava ga odnese. Bez AU intervencije u koritu ne bi ga više ni bilo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 07 sij 2025, 08:28 |
|
|
Citat: Sarajevo je u rangu Praga i Budimpešte. Ovo je najluđa izjava koju sam čuo u zadnje vrijeme. Ni manje ni više već Prag i Budimpešta 
_________________ Prvi utvrđeni gradovi su nastali da zadrže ljude unutra.
De-program
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 07 sij 2025, 10:00 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 11:39 Postovi: 8642 Lokacija: Herceg-Bosna
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Shvatite da narod od 1 milijun pripadnika ne može imati “milijunski grad.” Opet te pere malo provincijalizam? Seher silni je ono najbolje sto ima ne samo BiH, nego i kompletan region. Najbolje! U Srbiji za blagdane protesti i bezvezni koncerti. Koje normalna raja bojkotira. O Zegeju i atmosferi za vrijeme blagdana niko i ne govori. U Šeheru svakodnevno derneci i grad vrvi od života. Najbolji smo. Najjjjjjboljiiii! Koplje iznad i Beograda i Zagreba. Što je kome najbolje ovisi i o tome tko gleda. Nekome para uši sarajevski naglasak, i ne samo sarajevski, svaki bošnjački grad i govor mi vuku na neki ciganluk, kad čujem taj govor očekujem prosjaka da me pita za marku, već po automatizmu. Jednostavno tako je! Tebi je taj možda naglasak i govor milozvučan, pa ti srce zaigra "Evo među svojima si, nisi više "balkanisches auslender" u tuđoj zemlji, sad si dama iz Beča! I to je donekle razumljivo. Koliko god da živiš u nekoj Austriji uvijek ćeš nositi, to, bar podsvjesno, da si stranac tamo, i da pravi austrijanci imaju neko negativno mišljenje o tebi. Subjektivno je nemoguće dati ocjenu nekog grada, pa je zbilja glupa svaka rasprava. Postoje tu onda neki objektivni parametri. Ako ćemo o sadržajima i utjecaju prijestolnice, naravno da se Sarajevo nemože natjecati sa Zagrebom i Beograd, i opet, u pokušaju da budem nesubjektivan, morao bih dati neku prednost tu Beogradu. Imaju tradiciju "prijesotlovanja" jer su bili i glavni grad Jugoslavije, samu veličinu, ali i sadržaji su na nekom nivou. Kažu i noćni život i sl., što je vjerojatno istina, ali mene Beograd ne zanima a u takvim sadržajima baš i ne uživam. Zagreb ima prednost što je glavni grad jedne EU zemlje, uređenije, i naprednije, što je prednost u odnosu na Beograd i Sarajevo. Problem u ovoj raspravi je sama činjenica da kada hrvat pomisli na ljepote grada za posjetit, užurbanost, i internacionalnost, Zagreb možda je možda na 3. mjestu u Hrvatskoj dok bošnjacima i srbima Sarajevo i Beograd nemaju konkurenciju. Meni osobno Zagreb opada u očima, a razlog je to što baš zbog ovih stranaca koji rade jeftine poslove i prljavštine sve više podsjeća na Sarajevo koje tu prednjači  Opet to je subjektivan dojam, ali je tako, bar za mene. Objektivni dojam je broj turista koji dolazi u grad, sadržaji koje ima za posjetiti, i eto, mjerač zagađenja, to je brojka koja ne laže. Ja bih tu stavio i kvalitetu turista, za mene su bolji gradovi gdje dolaze europljani a ne arapi pa taman da imaju sve pare svijeta, iako je i to subjektivno, ali tako je to za mene. Jako je teško ovo objektivno odmjeriti.
_________________ Uspjeh muslimana iz 2025.-te godine: Dodik ne smije više raditi u RS-u ono šta radi Lidija Bradara u Federaciji!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 07 sij 2025, 10:18 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 07 sij 2025, 10:20 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89665 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Slovenci su duplo veći narod od Muslimana i 10 puta bogatiji.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 07 sij 2025, 11:37 |
|
|
Pejtonac sa juga je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Pa eto. Današnje Sarajevo su: joj Srbi nas gađali, bule, đomije, nargila, ćevap, Hamas i Jala Brat. srpskohrvatski rock zamijenio vehabijski rap  Šta imaš protiv rapa? To je to, mi smo uvijek u toku s vremenom. Gdje su hrvatski repperi? Od muzičkog softpowera vam preostaje jeftini trash-pop kojeg RSG pušta po 10321312. dnevno. Jala i Buba su poslijeratni brend kojeg slušaju milioni ljudi. Koga vi imate da može za sebe tvrditi isto u BiH, a da je mlađi od 40? Pitanje za posebnu temu. Hrvatske radijske postaje ne puštaju često u program domaće sastave, a to se osobito primiti na jugu. ZG svoje još i pusti, u Splitu se to ne događa. Nažalost. Pri smo imali lokalpatriotske glazbene urednike, danas imamo one koje nije briga, ili za novac guradu ove musl.izvođače iz BiH, možda su i sami (dilon) Muslimani. Problem nije od jučer, još je iz bivše države. http://www.yugopapir.com/2017/09/splitske-pop-rock-grupe-87-zasto.html?m=1Citat: Splitske pop rock grupe '87: Zašto slabiji bendovi iz Zagreba i Sarajeva lakše dolaze do ploče od nas?
Tekst: Pavle Pavlović, obrada: Yugopapir (Ven, 1987.)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 07 sij 2025, 11:51 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Sarajevo ima predivne planine i zimski turizam Split more i ljetnju sezonu.
U Splitu je jur s prolićen turistička (prid)sezona. Samo moradu stat dažji i jaki vitri i eto. To ti varira od godišća do godišća, pa nike pute počne od prve šetemane u travnju ili najkasnije od polovice svibnja. Kraj sezone ti je uvik u listopadu, ovisi kad će učinit ono veliko zahlađenje s padalinaman. I tu varira, ili 1. listopada ili posli 1. studenega i onda je gotova turistička (po)sezona.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Urbanist
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 07 sij 2025, 12:21 |
|
|
|
Popis objekata i institucija hrvatsko-katoličkog naroda u Sarajevu (grad 11 crkava i 6 samostana). Možeš provest čitav dan posjećujući ih i razgledajući ih. Većinu sam popisao iz glave, jer su najpoznatiji, a ima ih još - sigurno:
Rodna kuća Vladimira Preloga Kuća Pavla Oreškovića Kuća Silvije Strahimira Kranjčevića Palača Ante Štambuka Vila Joze Sunarića Zgrada Hrvatske Banke Napretkova Palača sa statuom Kroacije Zgrada Hotela Zagreb Zgrade sirotišta Egipat (muško i žensko) Sjedište Vrhbosanske Nadbiskupije Crkva Svetog Ante od Padue Katedrala Srca Isusova Crkva Svetog Vinka Paulskog Crkva Kraljice Svete Krunice Crkva Svetog Ćirila i Metodija Crkva Svetog Josipa Crkva Svetog Ignacija Lojolskog Crkva Presvetog Trojstva Crkva Svetog Franje Asiškog Crkva Svetog Luke Evangeliste Crkva Uznesenja Marijina Arheološka lokacija najstarije Katedrale sv. Petra i Pavla u Sarajevu iz 1238 godine Katolički Bogoslovni fakultet Franjevačka Teologija Franjevački provincijalat Bosne Srebrene Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Franjevački samostan Svetog Ante Franjevački samostan Uzvišenja Svetog Križa i svetište Svetog Nikole Tavelića Karmelićanski samostan Bezgrešne Kraljice Karmela Samostan Betlehem Samostan Majke Divne Sestara Samostan Egipat Groblja Sveti Josip i Sveti Marko Kapela i Groblje Stup
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Noname01
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 07 sij 2025, 15:03 |
|
|
Urbanist je napisao/la: Popis objekata i institucija hrvatsko-katoličkog naroda u Sarajevu (grad 11 crkava i 6 samostana). Možeš provest čitav dan posjećujući ih i razgledajući ih. Većinu sam popisao iz glave, jer su najpoznatiji, a ima ih još - sigurno:
Rodna kuća Vladimira Preloga Kuća Pavla Oreškovića Kuća Silvije Strahimira Kranjčevića Palača Ante Štambuka Vila Joze Sunarića Zgrada Hrvatske Banke Napretkova Palača sa statuom Kroacije Zgrada Hotela Zagreb Zgrade sirotišta Egipat (muško i žensko) Sjedište Vrhbosanske Nadbiskupije Crkva Svetog Ante od Padue Katedrala Srca Isusova Crkva Svetog Vinka Paulskog Crkva Kraljice Svete Krunice Crkva Svetog Ćirila i Metodija Crkva Svetog Josipa Crkva Svetog Ignacija Lojolskog Crkva Presvetog Trojstva Crkva Svetog Franje Asiškog Crkva Svetog Luke Evangeliste Crkva Uznesenja Marijina Arheološka lokacija najstarije Katedrale sv. Petra i Pavla u Sarajevu iz 1238 godine Katolički Bogoslovni fakultet Franjevačka Teologija Franjevački provincijalat Bosne Srebrene Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Franjevački samostan Svetog Ante Franjevački samostan Uzvišenja Svetog Križa i svetište Svetog Nikole Tavelića Karmelićanski samostan Bezgrešne Kraljice Karmela Samostan Betlehem Samostan Majke Divne Sestara Samostan Egipat Groblja Sveti Josip i Sveti Marko Kapela i Groblje Stup Šta misliš koliko tog obiđu stranci, a koliko i naši Hrvati? Po mojoj procjeni opale par fotki ispred katedrale i tjt što oni znaju i što im turistički vodiči, ako njih koriste pokažu.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|