|
|
Stranica: 10/15.
|
[ 369 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 06 sij 2025, 13:27 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89884 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Patriota je napisao/la: Pa niko nije nikad reko nista protiv Pristine i Skopja. Ti ih spominjes, a veze nema s vezom. Gradovi su ok,ali Sarajevo je za njih metropola po svemu. Broj turista neuporediv A ta Priština je sve vecinom izgradila albanskim mafia novcem. Dok smo mi Sarajevo poslije rata podizali kako smo znali.
Gdje bi danas Sarajevo bilo da nije bilo opsade,agresije i da nije žrtva nefunkcionalne države zbog četničića i par dosadnih pobunjenika iz zap.herc.
Sarajevo je ljepše i od Begeša i Zegeja. Življe i ima dušu. Poredjenje s Prištinom i Skopljem je smiješno. Kako smiješno poređenje, pokaži bilo kojem Dalmatincu ili Purgeru ovu sliku  I on će reći “Baščaršija.” A na slici Skopje.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Patriota
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 06 sij 2025, 13:30 |
|
Pridružen/a: 11 vel 2024, 15:03 Postovi: 3403 Lokacija: Gora Romanija
|
Naprimjer vjerovatno niko u Sarajevu i oko Sarajeva ne zna ime ni jedne ulice ili trga ili bulevara cega vec u Banja Luci. Niko. Jer je nebitno. SVI u Banja Luci znaju za Marijin Dvor,za Bašćaršiju,za Ilidzu,itd. Jer je Sarajevo,jer je bitno,jer je Glavni Grad DRŽAVE, a ne kantona il entiteta. A o z.Mostaru da ne pricamo.
_________________ Gdje su Mekka i Medina, gdje su borci ensarije? U Bosni se krv sad lije za spas našeg časnog dina! Ovdje tekbir se prolama! Bosna - to je Bedr islama!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 06 sij 2025, 13:31 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89884 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Drago mi je da smo diskusiju reducirali na ligu u kojoj Sarajevo igra; Priština i Skopje. Ni Begeš i Zegej ne mogu opepeliti. A ne Priština i Skopje. Skopje je u rangu BL. A Priština u rangu Mostara. Ta liga. Sarajevo je u rangu Praga i Budimpešte. Kad si spomenula njih: U vrijeme kad su ta dva grada imala univerzitete, Sarajevo još nije imalo nijednu osnovnu školu otvorenu. Sarajwvo 1877 ima NULA OSNOVNIH ŠKOLA!  Znači grad čija povijest civilizacije počinje 1878.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 06 sij 2025, 13:33 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Sarajevo je u rangu Praga i Budimpešte. Zašto ti onda ne živiš u Sarajevu? Čak i kad ideš na godišnji, provedeš ga u Dalmaciji i samo na dan dva obiđeš rodbinu u gradu koji je "u rangu Praga i Budimpešte"?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 06 sij 2025, 13:33 |
|
|
|
Dojam je da je Plovdiv Turcima bio 100 puta važniji od Sarajeva.
A i Skopje su se jače borili da zadrže.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 06 sij 2025, 13:34 |
|
Pridružen/a: 28 srp 2012, 23:08 Postovi: 22087 Lokacija: među zvijezdama
|
Robbie MO je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Sarajevo je ljepše i od Begeša i Zegeja. Življe i ima dušu. Poredjenje s Prištinom i Skopljem je smiješno.
Kako smiješno poređenje, pokaži bilo kojem Dalmatincu ili Purgeru ovu sliku  I on će reći “Baščaršija.” A na slici Skopje. Ne poredim ja po arhitekturi Sarajevo sa Pragom i Budimpeštom. Nego po autentičnosti kulturnog nasledja, živosti, ljepoti, posjećenosti Itd Itd S tim smo u rangu Budimpešte. Tvrditi da je Seher u rangu Skopja, koje izgleda sizofreno sa onim pokusajima da se napravi neki povjesni stih je budalastinja na n -tu. A o Prištini je izlišno polemičari. 1/3 grada čine zgrade i hoteli iz doba komunizma devastirani i napušteni.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ante1950
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 06 sij 2025, 13:35 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: dimljeno guzno crijevo  Naveo sam gore objektivne kriterije, ako se ne možemo složiti da je nešto ruglo / egzotika I ne samo ti. Pa smiješni ste. Živim u Beču, rodjena sam u Sarajevu. Caca mi je rodjen, djed i pradjed. Moji vidici su, za razliku id tvojih široki, ali nikad se ipak nisam rugala mjestima iz kojih vi dolazite. Većina vaa je život provela u mjestima tipa Kakanj ili Visoko. Vi stadion nikad niste vidjeli u životu. Lopta se kod vas naganja po livadama. I stvarno ste smiješni kad pokušavate nešto docirati s visoka o Sarajevu. Sarajka misli da igramo lopte po livadama, a ne zna da su Posusje, Siroki i GOSK Gabela prva liga u nogometu i imaju stadione 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 06 sij 2025, 13:36 |
|
|
|
Djevojko iz Prištine.
Ti misliš da je uglednije kad u Beču kažeš da si iz Sarajeva, u odnosu na kad kažeš da si iz Prištine.
Ljudi kad su zauzeli Sarajevo prvo što su uradili je bagerom počeli ravnati, od silne ljepote
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 06 sij 2025, 13:37 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Sarajevo je u rangu Praga i Budimpešte. Zašto ti onda ne živiš u Sarajevu? Čak i kad ideš na godišnji, provedeš ga u Dalmaciji i samo na dan dva obiđeš rodbinu u gradu koji je "u rangu Praga i Budimpešte"? Živim u Beču. Beč je iznad Sarajeva. Svako stremi boljem. Ali Prag i Budimpešta su isti rang. Ja sam u Splitu ljeti. Zimi sam u Sarajevu. Skijanje i zimski ugodjaj. Gdje ima da za pola sata dodjes na planinu i skijas iz sostvene kuće?
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 06 sij 2025, 13:38 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Djevojko iz Prištine.
Ti misliš da je uglednije kad u Beču kažeš da si iz Sarajeva, u odnosu na kad kažeš da si iz Prištine Koliko kosta tvoj patriotizam Mostarac? Skuplji od Martininog koja je iz Ljubuškog? Koliko? Sarajevo plati europske birokrate. Ne utvaraj si da te ne mozemo kupiti.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Gazda
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 06 sij 2025, 13:39 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 15:23 Postovi: 3981 Lokacija: Stolni grad
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: I ne samo ti. Pa smiješni ste. Živim u Beču, rodjena sam u Sarajevu. Caca mi je rodjen, djed i pradjed. Dokaži.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 06 sij 2025, 13:39 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Ne poredim ja po arhitekturi Sarajevo sa Pragom i Budimpeštom. Nego po autentičnosti kulturnog nasledja, živosti, ljepoti, posjećenosti Itd Itd
S tim smo u rangu Budimpešte.
Sarajevo ima deset puta manji broj posjetitelja od Budimpešte. Koji je točno dio kulturnog nasljeđa autentičan? Osmanlijski? Austro-ugarski? Srpsko-hrvatski iz dvije Jugoslavije?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 06 sij 2025, 13:43 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Ne poredim ja po arhitekturi Sarajevo sa Pragom i Budimpeštom. Nego po autentičnosti kulturnog nasledja, živosti, ljepoti, posjećenosti Itd Itd
S tim smo u rangu Budimpešte.
Sarajevo ima deset puta manji broj posjetitelja od Budimpešte. Koji je točno dio kulturnog nasljeđa autentičan? Osmanlijski? Austro-ugarski? Srpsko-hrvatski iz dvije Jugoslavije? Budimpešta i Prag imaju povoljniji geografski položaj u Europi i to im velika prednost u odnosu na Sarajevo. U Sarajevo ne mozes navratiti usput. Kao sto mozes u Budimpeštu. U Šeher se dolazi maksuz i boravi maksuz.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 06 sij 2025, 13:43 |
|
|
|
Austrougarska 1878: to sve treba poravnati
Karadžić 1993: to sve treba poravnati
Hrvatska 2033 nakon pripojenja: to sve treba prvo poravnati, pa onda…
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 06 sij 2025, 13:45 |
|
|
Gazda je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: I ne samo ti. Pa smiješni ste. Živim u Beču, rodjena sam u Sarajevu. Caca mi je rodjen, djed i pradjed. Dokaži. Sto bih? Vi nemate vime licitirati ionako kao kontraargument. Rodnim listom dida iz Posusja. Kao dudu sto licitira babom Posusankom. Lol
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 06 sij 2025, 13:47 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Austrougarska 1878: to sve treba poravnati
Karadžić 1993: to sve treba poravnati
Hrvatska 2033: to sve treba poravnati Pola HR u Sarajevu za Novu. I pola u augustu. Kad je SFF. Ljudi radili anketu po Zegeju. Vise Purgeri vole Bosance nego Ercegovce. Ima na Kljiksu video uradak. Je li ti krivo?
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Patriota
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 06 sij 2025, 13:49 |
|
Pridružen/a: 11 vel 2024, 15:03 Postovi: 3403 Lokacija: Gora Romanija
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Djevojko iz Prištine.
Ti misliš da je uglednije kad u Beču kažeš da si iz Sarajeva, u odnosu na kad kažeš da si iz Prištine Koliko kosta tvoj patriotizam Mostarac? Skuplji od Martininog koja je iz Ljubuškog? Koliko? Sarajevo plati europske birokrate. Ne utvaraj si da te ne mozemo kupiti. Ja mislim da bi mi mogli komotno s Robertom pravit Platformu vec 2030. Nek bira poziciju koju hoce. A legitimnost moze dokazat kao 15 godina staža na forumu “Hrvata BiH” 
_________________ Gdje su Mekka i Medina, gdje su borci ensarije? U Bosni se krv sad lije za spas našeg časnog dina! Ovdje tekbir se prolama! Bosna - to je Bedr islama!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 06 sij 2025, 13:51 |
|
|
A sad malo realnosti, google Citat: Most beautiful cities From sources across the web Cape Town Paris Kyoto Barcelona Florence Venice Prague Amsterdam Dubrovnik, croatia Budapest Sydney İstanbul Rio de Janeiro San Francisco Bergen, norway Bruges, belgium Copenhagen Edinburgh, scotland London Cartagena, colombia Chiang Mai, Thailand New York City Rome -St. Petersburg, russia https://www.cntraveler.com/galleries/2016-01-08/the-50-most-beautiful-cities-in-the-worldČuj ono je u rangu s Pragom. 
_________________ Baznia, Fugazi. It's a wazy. It's a woozie. It's fairy dust. It doesn't exist. It's never landed. It is no-matter. It's not on elemental chart. It's not fucking real.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Sarajevo ima deset puta manji broj posjetitelja od Budimpešte.
Koji je točno dio kulturnog nasljeđa autentičan? Osmanlijski? Austro-ugarski? Srpsko-hrvatski iz dvije Jugoslavije? Budimpešta i Prag imaju povoljniji geografski položaj u Europi i to im velika prednost u odnosu na Sarajevo. U Sarajevo ne mozes navratiti usput. Kao sto mozes u Budimpeštu. U Šeher se dolazi maksuz i boravi maksuz. Želiš reći da Sarajevo nije povezano sa inozemstvom putničkom željeznicom ni autocestom? I Skoplje i Priština imaju autocestu i putničku željeznicu prema inozemstvu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Gazda
|
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 15:23 Postovi: 3981 Lokacija: Stolni grad
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Gazda je napisao/la: Dokaži. Sto bih? Vi nemate vime licitirati ionako kao kontraargument. Rodnim listom dida iz Posusja. Kao dudu sto licitira babom Posusankom. Lol Ilići-Zapadni Mostar, šukundjed, jako blizu Posušja, postavi svoje ili prestani svojatati čaršiju, vjerojatno si iz Sandžaka. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
|
|
Patriota je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Koliko kosta tvoj patriotizam Mostarac? Skuplji od Martininog koja je iz Ljubuškog? Koliko?
Sarajevo plati europske birokrate. Ne utvaraj si da te ne mozemo kupiti.
Ja mislim da bi mi mogli komotno s Robertom pravit Platformu vec 2030. Nek bira poziciju koju hoce. A legitimnost moze dokazat kao 15 godina staža na forumu “Hrvata BiH”  Ponudicu ja njemu poziciju. Koju neće moći odbiti. Da bude sarajevski zet.  &Robika, hoćeš?
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 06 sij 2025, 13:55 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Budimpešta i Prag imaju povoljniji geografski položaj u Europi i to im velika prednost u odnosu na Sarajevo.
U Sarajevo ne mozes navratiti usput. Kao sto mozes u Budimpeštu. U Šeher se dolazi maksuz i boravi maksuz.
Želiš reći da Sarajevo nije povezano sa inozemstvom putničkom željeznicom ni autocestom? I Skoplje i Priština imaju autocestu i putničku željeznicu prema inozemstvu. Želim reci da Sarajevo nema dobar geografski položaj kao Budimpešta recimo. U koju ljudi svraćaju na proputovanjima kroz EU. I koja je od Beča, šta misliš koliko? Turisti iz Beča idu u Budimpestu na jednodnevni izlet. U Sarajevo ne mogu. Ista stvar je s dijasporom. Srpskom, Bugarskom, Ruminjskom i Turskom. Većina ih ide tom rutom.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 06 sij 2025, 13:56 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Patriota je napisao/la: Ja mislim da bi mi mogli komotno s Robertom pravit Platformu vec 2030. Nek bira poziciju koju hoce. A legitimnost moze dokazat kao 15 godina staža na forumu “Hrvata BiH”  Ponudicu ja njemu poziciju. Koju neće moći odbiti. Da bude sarajevski zet.  &Robika, hoćeš? Seksualiziraš raspravu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 06 sij 2025, 13:56 |
|
|
Gazda je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Sto bih? Vi nemate vime licitirati ionako kao kontraargument. Rodnim listom dida iz Posusja. Kao dudu sto licitira babom Posusankom. Lol
Ilići-Zapadni Mostar, šukundjed, jako blizu Posušja, postavi svoje ili prestani svojatati čaršiju, vjerojatno si iz Sandžaka.  Mani mi falsifikata skinutih s neta.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo i Zemun Postano: 06 sij 2025, 13:58 |
|
|
Ja kad dođem s bagerom neće bit “inat kuće”. 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|