bas mi se dopada tema. super. samo ne trebamo se zavaravati ovim postotcima. to je kod izlaznosti na izborima koja se kreće između 45 i 55%. izbori 2010 su bili iznenadjenje u kiseljaku!!! treba se dobro pripremiti i ne opuštati se nimalo!
Pridružen/a: 30 stu 2010, 11:05 Postovi: 1654 Lokacija: Herceg-Bosna
ljiljana lovric je napisao/la:
bas mi se dopada tema. super. samo ne trebamo se zavaravati ovim postotcima. to je kod izlaznosti na izborima koja se kreće između 45 i 55%. izbori 2010 su bili iznenadjenje u kiseljaku!!! treba se dobro pripremiti i ne opuštati se nimalo!
Dobrodošla na Forum
Ako ti nije tlaka stavi sliku na Avatar, ove što kruže internetom su većinom starije i već puno puta viđene.
_________________ Sveti Ante platit ću ti misu, samo reci koji naši nisu !
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
Dobrodošla
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61190 Lokacija: DAZP HQ
ne samo u Kiseljaku, nego u gotovo svim općinama Srednje Bosne i Hercegovine, a napose u HNŽ-u treba drastično dizati izlaznost.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
pusa lili glasao sam za tebe u for.anketi
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
BBC je napisao/la:
Nigdje žena na temi. A toliko pričaju o toj "ženskoj vladi".
Kiseljak je ustvari rasadnik ženskih kadrova :)
osim Ljilje, kiseljačanke drže i poziciju Predsjednice HDZ-a Središnje Bosne (Lidija Bradara). Čak kad se uporedi s trenutnim pozicijama koje drže muški kiseljačani, žene su daleko bolje plasirane.
A gdje cemo raditi?Bosnjaci primaju u svoje firme gotovo iskljucivo Bosnjake( bar sam cuo da je tako u onoj pilani kod "Jelenovog gaja"-Busovacka opcina, i u onoj ispod "Plinare"-Kiseljacka opcina) a Hrvati bas i nisu neki jaki poduzimaci u Kiseljaku.Cuo sam da ni jedan nije niti priblizno jak kao Orman. Doduse mozda u starom kraju vlada misljenje da mi "gastarbajteri" imamo dovoljno kapitala i da ne moramo raditi!?
_________________ Za svako rjesenje postoji problem
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
Pa pozvao sam dijasporu, dijaspora već radi u dijaspori.
Ovo nešto kao vikendica.
Da, Orman, takvih ratnih profitera je malo, kao i tih kradljivaca šume što imaju pilanu. No, mora im se priznat kako nisu kao naši drmnuli pare i donijeli u RH, pa napravili apartmane koje iznajmljuju, nego uložili i zapošljavaju ljude, a sad počeli i legalno poslovati i plaćati porez.
Ima posla u Sarajevu, izmmeđu ostalog i zato je Kiseljak interesantan.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
A gdje cemo raditi?Bosnjaci primaju u svoje firme gotovo iskljucivo Bosnjake( bar sam cuo da je tako u onoj pilani kod "Jelenovog gaja"-Busovacka opcina, i u onoj ispod "Plinare"-Kiseljacka opcina) a Hrvati bas i nisu neki jaki poduzimaci u Kiseljaku.Cuo sam da ni jedan nije niti priblizno jak kao Orman. Doduse mozda u starom kraju vlada misljenje da mi "gastarbajteri" imamo dovoljno kapitala i da ne moramo raditi!?
vidi se da si gastabajter,pa nisi u toku , stani ujutro na Kobiljaču pa češ vidjeti kolonu auta koja piči prema Sarajevu , večina Kiseljačana radi u Sarajevu , FMUP , SIPA, Granična Policija na aerodromu , zajedičke institucije države Bih sa milion ministarstava i svega nečega , institucije FBih sa isto toliko ministarstava i pratečih bitaj Boga čega, direkcije,banke, klinci palci ...
ps Junuze taj stan skup , za 1000 Km ima ih kolko hočeš jer su izgradili više nego mogu prodati, ja imam ponudu za stari stan od 30 i nešto kv za manje od 20k maraka ,vjerovatno cu uzeti ,za te pare nemogu ni auto kupit kako valja , a stan je stan pa makar u Kiseljaku , moze se izdati ako nista
vidi se da si gastabajter,pa nisi u toku , stani ujutro na Kobiljaču pa češ vidjeti kolonu auta koja piči prema Sarajevu , večina Kiseljačana radi u Sarajevu , FMUP , SIPA, Granična Policija na aerodromu , zajedičke institucije države Bih sa milion ministarstava i svega nečega , institucije FBih sa isto toliko ministarstava i pratečih bitaj Boga čega, direkcije,banke, klinci palci ...
ps Junuze taj stan skup , za 1000 Km ima ih kolko hočeš jer su izgradili više nego mogu prodati, ja imam ponudu za stari stan od 30 i nešto kv za manje od 20k maraka ,vjerovatno cu uzeti ,za te pare nemogu ni auto kupit kako valja , a stan je stan pa makar u Kiseljaku , moze se izdati ako nista
Po tebi "gastarbajteri" nisu u toku( a mozda su cak i glupi) a vi unutra bas sve znate!Evo ti par podataka: SBK:
Prosječna plaća: 608 KM Prosječna potrošačka korpa: 517 KM Nezaposleni: 36.482 Zaposleni: 37.974 Cijene stanova: 750 – 1.300 KM KS:
Prosječna plaća: 981 KM Prosječna potrošačka korpa: 586 KM Nezaposleni: 63.000 Zaposleni: 119.886 Cijene stanova: 1.500 – 4.000 KM
Znaci cak i u kantonu Sarajevo preko trecine radno sposobnih nema posao sto odgovara stopi nezaposlenosti od otprilike 34%.Naravno stanje u drugim zupanijama kao sto je npr. SBZ gdje pripada Kiseljak je puno losije.Za usporedbu u zemlji u kojoj zivim stopa nezaposlenosti je 4,5%.Mislim da ces shvatiti zasto sam skeptican i da sam ipak dobro obavijesten a sto se tice kolona na Kobiljaci one su mi poznate bolje nego sto mislis ali u usporedbi sa kolonama na "Süd-Ost Tangente" u Becu to je macji kasalj !
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
Čovjek ti Liriče nije htio ništa loše poručiti, i ja znam tonu ljudi koji jako dobro žive u BiH a nisu gazde.
Teško ćeš kao keramičar što puno zaradit ali ako uvališ sebe i ženu u državne institucije a imate faks oboje, život je čini mi se bolji nego prosječnog Hrvata u Beču.
Svejedno, baza u Kiseljaku ili Vitezu, umjesto uvaljivanja rodbini svake godine, se čini kao dobra ideja, pogotovo po ovim cijenama.
Kiseljak posebno, tu su blizu toplice u Fojnici i na Ilidži, skijališta na Vranici a ni Bjelašnica s Igmanom nije daleko, kao i Sarajevo koje isto ima što ponudit.
Da nemam kao što imam, ne bih se puno mislio. 10 000 € ej?
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
Ma sve je meni jasni Juka.Poznajem zivot u BiH kao i u Austriji .Posjedujem nekretnine u obje zemlje i znam kako sve to funkcionira.Ovdje mi nikad nitko nije nanio stetu,sve je korektno i regulirano.Za razliku od toga nama "gastarbajterima" u Bosni u prosjeku obiju kucu jedanput godisnje,majstori nam za radove udare 20-tak % vece cijene,susjedi i rodbina za kosenje trave i sporadicno provjetranje kuce ocekuju nesrazmjerne protuusluge (preferiraju naravno novcane) i jos nam se predbaciva da nam zmija sjedi na novcaniku(pogledaj temu "Dijaspora").Osim toga poznajem dosta prijeratnih slucajeva gdje su ljudi ulozili novce u kuce,stavili ustedjevine u nase banke...i prakticki sve izgubili.Zato smo postali dosta oprezniji.Vrijeme je da se nas koji radimo u inozemzstvu prestane gledati kao na "krave za muzu" i da nas se pocne promatrati kao ravnopravne clanove zajednice.Pocesto se zaboravlja nas doprinos(i ratni i civilni) boljitku naseg drustva i njegovog gospodarstva.Bilo bi interesantno jednom izracunati koliko novca stize od nas koji smo vani u zemlju(bilo da se radi o ulaganju u nekretnine ili slanju novca clanovima nasih obitelji kao i drugim mogucim ulaganjima).
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.