HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 28 tra 2025, 00:05.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 891 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 36  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Novi Travnik
PostPostano: 29 sij 2010, 00:36 

@Ceha, pa da ajmo reci da vecina gradi na svoju ruku, jer je Lendo malo pretjerao sa mrznjom i slicno... Bilo je nekakvi spekulacija po gradu da ce, biti protesti ispred zgrade opcine, te da ce HVIDR-a poslati dopis vladi RH o ovom problemu, a sto se tice medija, mislim da je sa njima najlakse, oni jedva cekaju nekakvu vijesti da popune termin dnevnika...

Vrh

PostPostano: 29 sij 2010, 02:09 

Juraj je napisao/la:
@Ceha, pa da ajmo reci da vecina gradi na svoju ruku, jer je Lendo malo pretjerao sa mrznjom i slicno... Bilo je nekakvi spekulacija po gradu da ce, biti protesti ispred zgrade opcine, te da ce HVIDR-a poslati dopis vladi RH o ovom problemu, a sto se tice medija, mislim da je sa njima najlakse, oni jedva cekaju nekakvu vijesti da popune termin dnevnika...

Bar nešto. Skinut lika na drugim izborima

Vrh

PostPostano: 27 tra 2010, 23:03 

Hahaha, pa ko je kriv što je Refik Lendo načelnik poćine ... a što se tiče postaje ... e davno je to trebalo rješiti kada je oprema došla (za rad postaje) ali opet su bili pametni ... da barem rupe u gradu pokrpe i rasvjetu naprave ... ifrastuktura je u dreutnom stanju.
Vikendom se pješačkim hodat nemože od auta parkiranih na trotuare ... a pauka nigdje ...

Vrh

PostPostano: 07 lip 2010, 13:16 

Neznate vi ništa o Novom Travniku!!! To je grad gdje je najveca nezaposlenost,to je grad gdje se gracki hrvati bore za komad kruha,to je grad koji nema nijednu firmu,to je grad u kojem nema ni sporta,jednostavno nema ništa.Doduše njegova naselja Rankovici,Stojkovici i Bucici su kao beverli hils.Svaka kuca ima hrvatsku peziju,ko da su samo oni ratovali,ja se pitam sta je sa ljudima iz grada,da li oni trebaju izumrijet.Mi hrvati,mi smo pogan narod,nema poganijeg.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2010, 16:04 

Lokacija: Tamo gdje je Srednja Bosna gdje je Vlasic planina, Vilenica, Bukovica, Lasvanska dolina...
drove1983 je napisao/la:
Neznate vi ništa o Novom Travniku!!! To je grad gdje je najveca nezaposlenost,to je grad gdje se gracki hrvati bore za komad kruha,to je grad koji nema nijednu firmu,to je grad u kojem nema ni sporta,jednostavno nema ništa.Doduše njegova naselja Rankovici,Stojkovici i Bucici su kao beverli hils.Svaka kuca ima hrvatsku peziju,ko da su samo oni ratovali,ja se pitam sta je sa ljudima iz grada,da li oni trebaju izumrijet.Mi hrvati,mi smo pogan narod,nema poganijeg.

A da vi što znate sve i o NT a i inaće počnete radit, izborite se za puno više od komada kruha, započnete poslove (ko perica iz globala, ko zekić što mrtvačke sanduke pravi, ko jure što rigisp radi, ko i mnogi drugi stani pani ko oni talibani iz kalinske i okolni sela što beru šumske plodove, gljive i ne znam šta drugo.. šta god samo da donosi lovu, perspektivu, sport kulture ili bilo šta (i naravno legalno je)..
jebiga ovom ti govorim baš zato što znam kako je u novom a loše je..al zbog te gerile iz grada koja valda još čeka bratstvo da počne nastavit radit na kol-15 ili nekom drugom projektu sa irakom.. bavite se nećim ljudi jer stvarno smo pogan i nemamo ništa.. budimo dio rješenja a ne problema..
Novi če propast još više budemo li čekali.. a ne znam šta i čekamo..

Vrh

PostPostano: 10 lip 2010, 03:39 

Nemamo mi više šta da cekamo,ovaj grad ce se pretvoriti u jedan veliki kafic,a ti kafici ce zapošljavat svaki po dva radnika.Ovdje ce samo preživjeti oni koji rade u državnim firmama i oni naravno koje financira hrvatska.Ti dobro govoriš za ove ljude koje su pokrenuli firme,ali nemožemo svi biti gazde.Ima ljudi kojima neko treba da stvori da bi radili,ali ne i da im zaradi,oni bi to svojim znojem zaslužili.Hocu da ti kazem da neko mora da nešto mijenja u ovom gradu,i to brzo.Kad hrvatska uđe u evropsku uniu i kad prestane da isplaciva invaldnine,tek onda ce da nastane haos.Eee za to treba biti spreman.

Vrh

PostPostano: 10 lip 2010, 09:20 

Lokacija: Tamo gdje je Srednja Bosna gdje je Vlasic planina, Vilenica, Bukovica, Lasvanska dolina...
drove1983 je napisao/la:
Nemamo mi više šta da cekamo,ovaj grad ce se pretvoriti u jedan veliki kafic,a ti kafici ce zapošljavat svaki po dva radnika.Ovdje ce samo preživjeti oni koji rade u državnim firmama i oni naravno koje financira hrvatska.Ti dobro govoriš za ove ljude koje su pokrenuli firme,ali nemožemo svi biti gazde.Ima ljudi kojima neko treba da stvori da bi radili,ali ne i da im zaradi,oni bi to svojim znojem zaslužili.Hocu da ti kazem da neko mora da nešto mijenja u ovom gradu,i to brzo.Kad hrvatska uđe u evropsku uniu i kad prestane da isplaciva invaldnine,tek onda ce da nastane haos.Eee za to treba biti spreman.

Novi Travnik se nažalost pretvorio u to što ti govoriš, spavaonicu gdje se preživljava baš na naćin na koji ti govoriš.. nažalost tako je danas, a kako če biti sutra to je do nas, odnosno svih onih koji imaju bilo što sa novim travnikom... ili jednostavno prema njemu bilo što osječaju..
Problem ljudi novog travnika si najbolje ti opisao... a on je u kratko u ovom tvom NE MOŽEMO MI... tu rečenicu čujem dnevno 10 puta u novom..
Novi Travnik može i mora bolje... Gledaj
Prije rata za usporedbu Novog Travnika i Viteza pored svih slićnosti ta dva grada pogotovo zbog slićne gospodarske strukture tj namjenske vojne industrije, karakteriziralo je to da je Novi Travnik prednjačio u svemu, jednostavno bio bolji napredniji uredniji pa i ljepši grad, mada je to bilo blizu sve...
I šta se dešava rat i sve ono što nam je donosi taj rat, a najviše zla prema ta dva grada je pored gubitka i ranjavanja ljudi nanio prestanak rada BNT i VITEZITA, ta dva giganata koja su jednostavno u strukturi prihoda činili 80% dohotka te dvije općine.. i jednostavno za sobom su vukli sve..
Šta se dešava poslije rata u Vitezu skupina ljudi kaže DA MOŽE i na ledini bukvalno tako gradi (mada znam sve o nastanku PC i znam da je šuplja da je Pero Gudelj Pera prodavo jabuke svojim školskim kolegama i tako dinar po dinar i FIS nastede) poslovni centar odnosno ideju da SE MOŽE živjeti i preživjeti mimo VITEZITA, i nekadašnje gospodarske strukture

U Novom je druga prića, tu se uvijek nešto NE MOŽE, nešto čeka, glavna prića je BNT, privatizacija BNT (sad pištoljevog BNT) malverzacije, sređivanja mirovina, uglavnom šuplja i prića NE MOŽE SE jer mora netko, baš tako mora netko ovo netko ono,
neko mora a u Novom sve gore i gore.. Jednostavno prijatelju du poduzetnićka inicijativa ne može opstat, biznis je plašljiva ptica i bježi iz takve sredine.. i to se potvrdilo u Novom također... Pa BEST bježi iz Novog u TR (Putičevo), Abramović bježi u VI pa propada, Škoro također, Matuka i Poper promet posluju sve slabije ili propadaju... mogu ti o ovom pisati puno ali cilj mi je drugo

Novi Travnik MOŽE i MORA bolje jednostavno nema druge, a sve je do nas ali da se uključimo i borimo, a ne čekamo da nam netko drugi bude gazda, Nije svatko za poduzetništva ali jeste za nečeg, da se bavi sportom, ukljući na folklor, u nevladinu organitzaciju, političku stranku, ekološku udrugu bilo gdje samo nek radi nešto ili barem da ne šuti ili govori da se ne može, MOŽE SE I MORA ali treba radit i to ponavljat jer nema nam druge... MOŽE I MORA i to je jedino u suprotnom Novom Travniku predstoji apokalipsa nevažno danas ili sutra neizbježna je ako je ne spriječimo..

puno pozzz drug i lijep je Novi Travnik i za njega se vrijedi boriti... BOG I HRVATI

Vrh

PostPostano: 10 lip 2010, 14:00 

drove1983 je napisao/la:

Pa ako imaš za ADSL,nije još prigustilo,a prika? :zubati :palacgore1 Ne mogu proći kroz grad od silnih auta...tko to tanka sve ako nema za kruha?

Vrh

PostPostano: 10 lip 2010, 21:34 

Šta je bilo sa planovima na oko poslovne zone na onom Bučićkom polju? Jel istina da je to politički blokirano? Inače, bio sam nedavno i izgleda da napokon završavaju onu zgradu u centru grada

Vrh

PostPostano: 11 lip 2010, 19:07 

Ja sam prijatelju inace optimista u životu,ali umorio sam se baš od te rijeci NE MOŽE.Ja uvijek mislim DA MOŽE i da se nikad ne treba predavat,treba pokušavat dok ne uspijemo.Ja razumijem da je sa teškom industrijom gotovo,i da bratstvo nece više nikad zapošljavat 15 000 tisuca ljudi,ne samo bratstvo nego sve industrije u srednjobosanskom kantonu.Ko malo dublje uđe u tematiku vidjet ce gdje je problem Novog Travika,tj da NT još uvijek vode lokalni šerifi i nedaju nikome da pristupi.Problem je u tome što su se Križo,Deba i Lozancic udružili protiv Markana da izgubi izbore za gradonacelnika,problem je u tome što se hrvati međusobno nevole.Samo se gleda da jedni drugima zabadamo nož u leđa.Problem je u tome ko nam se bavi politikom u gradu,ima problema koliko hoceš.Pogledaj školstvo koje imamo,pa nemamo više tešku industriju gdje ce se više zapošljavati tokari,limari,elektronicari itd,sve je to smiješno.I uvijek glasamo za iste ljude koji nemogu ništa promjenit,neznaju,nemaju viziju,negladaju prema buducnosti.Gledaju samo kako ce sebi i svojim bližnjima osigurati sve što im je potrebno i to je to,misle da su politicari.Trebamo nove ljude,mlađe ljude,ljude koji vole ovaj grad,koji žive za njega.Samo kolektivom možemo nešto promjeniti i nikako drugacije.

Vrh

PostPostano: 23 lip 2010, 10:25 

Nesto se promjenilo, pokrpani su krateri u gradu (rupe na prometnicama) ali gle cuda vec nekoliko dana kanalizacija opsjeda grad, smrdi do te mjere da se nemoze iz auta izici ... a vrli politicari, ili zastupnici ili kako se vec zovu, nista ne poduzimaju????

Valjda se cekaju izbori da se plasiraju nove suplje price kao ce toboze bas oni da srede sve sto nakome padne napamet ... i narod ko stoka ce da popusi pricu.

A politikom se bave oni koji do juce nisu znali ni da se podpisu, a za njih se nije niti znalo, pa da nepricamo sto su to uradili u post ratnom periodu osim sto su izdasno sebi prisvojili materijalna sredstva. Tako je svugdje, pa neznam sto bi N.T. bio iznimka. Jedino mi nije nikako, ali nikako jasno da neko uopce glasa za iste?

A gore spomenuta primanja, e to je za jednu posebnu temu, konkretno mislim 95" bilo je ako se nevaram oko 200 RVI ili stradalnika sada je ta cifra oko 900 ?!?!?! Ovu pojavu bi tesko objasnio i Artur C. Clarke u "misterijama svjeta" i tocno je da se primaju novcana sredstva po vise osnova, do kada ... i da li ce se novci morati vratiti, ostaje da se vidi.

Vrh

PostPostano: 24 lip 2010, 20:53 

A sto smrdi ... cjeli grad smrdi ...sto od kanalizacije ... sto od pocetka predizbornih obecanja.

Vrh

PostPostano: 26 lip 2010, 00:05 

SMRDI,SMRDI, UZASNO SMRDI ...

Vrh

PostPostano: 26 lip 2010, 17:27 

zomby je napisao/la:
SMRDI,SMRDI, UZASNO SMRDI ...

I DUGO ČE DA SMRDI!!!!

Vrh

PostPostano: 26 lip 2010, 18:11 

Vas dvojica ko da u istu vuvuzelu pušete?Šta smrdi,gdje smrdi!?Ajd konkretno uslikajte i stavite ovdje da vidimo svi.ako ste već u NT.

Vrh

PostPostano: 26 lip 2010, 18:36 

Mar-kan je napisao/la:
Vas dvojica ko da u istu vuvuzelu pušete?Šta smrdi,gdje smrdi!?Ajd konkretno uslikajte i stavite ovdje da vidimo svi.ako ste već u NT.

Ma došla nam govna do grla!!!

Vrh

PostPostano: 26 lip 2010, 21:44 

Inače nevezano za ta "govna"? poslikajte malo N. Travnik ako vam se da ?

Vrh

PostPostano: 26 lip 2010, 22:05 

Ultras1986 je napisao/la:
Inače nevezano za ta "govna"? poslikajte malo N. Travnik ako vam se da ?

A neznam šta bi ti rekao!!! Ja ako budem slikao bit če to slike koje pokazuju problematiku Novog Travnika.
Pa nek onda Zomby to uzme na sebe, on če sigurno nači nešto lijepo u ovom gradu.

Vrh

PostPostano: 26 lip 2010, 22:32 

Pa slikaj i dobro i loše.

Ima li ikakva zgrada nova da se radi, crkva vam je gotova poslikaj nju, popni se na jedan od ona 2 nebodera pa baci panoramu, provozaj se gradom u autu i snimi pa stavi na youtube, pa prođi Kalinksom da vidimo je li stvarno tolika razlika koliko kažu... Na šta liči ta prijeratna vojna tvornica itd.

Vrh

PostPostano: 26 lip 2010, 22:51 

Ultras1986 je napisao/la:
Pa slikaj i dobro i loše.

Ima li ikakva zgrada nova da se radi, crkva vam je gotova poslikaj nju, popni se na jedan od ona 2 nebodera pa baci panoramu, provozaj se gradom u autu i snimi pa stavi na youtube, pa prođi Kalinksom da vidimo je li stvarno tolika razlika koliko kažu... Na šta liči ta prijeratna vojna tvornica itd.

Ok, sve ču fino da vam prezentiram!!!

Vrh

PostPostano: 27 lip 2010, 00:33 

Skoro budu izbori, pa ce od rupe da naprave dvorac ... a slike ce da budu na svakom kutu ... i vjerojatno mnogi ce da se pitaju gdje to zive !?!?!

S sto s e tice slikanja ... ako netko nije bio 3,5 ili vise godina, e promjenulo se nije nista, pa su one stare slike od prije 20 god. mnogo ljepse ...

Ovo poprima sve vise sliku Kabula ...

Vrh

PostPostano: 27 lip 2010, 01:08 

drove i zomby da se vi uhvatite nekog posla u tom gradu... novi je ispušio zbog puno šuplje malo rada
kažu da ljudi koji obitavaju na određenom prostoru s vremeno poprimaju karakteristike tog prostora. vas ste mi dvojica zakukala i razvikala se govna govna smrdi smrdi... ili se uhvatite posla pa to riješite ili vam mi pomoć ne možemo..

U ranijim postovima sam vam pokušao par stvari nabacit isprovocirat vas da budete dio pozitivne priće, konstruktiva a ne šupljarenje kako ništa ne valja i sve govna oko vas...

komunalci se oko onih šahtova da izvineš jebu 7 dana... a znate zašto jer su neka govna u ljudskom obliku... zalila propusne šahtove betonom ....Novi Travnik je pun filozofa koji sve znaju a prića im je kao vaša... ništa ne valja sve je ne znam ni ja kako, uglavnom loše a u biti ne da ne rade da bude bolja nego kao da mazohistički uživaju u tome... i to je novi travnik

one rupe ispred only ona su nas jebavale 1 mjesec dana a bavrke, pole, rog a peva da ne govorim, sve gazde objekata ispred kojeg su krateri su mogli sa 500 KM rješit problem... al fazon je šupljarit kako u novom ništa ne valja, kako je sve ne znam kako loše...

ljudi probudite se i radite nešto ako ne to pohvalite one koje rade.. o festivalu dok teće lašva ni rjeći, o malini i dugi ni rjeći, onaj mali iz bućića mislim ljubčetov što kod zdene trenira judo je prvak BiH u neznam kojoj kategoriji a o tom ni rjeći da ne napišete.. vama je bitnije mazohistićki uživat u isteku kanalizacije i njenom razlijevanju po ulici...

ili možda treba napravit akciju da vam mi pod vašim prozorima čistimo vaša govna..

uhvatite se kakvog pametnog posla i čistite govna u svakom obliku.. i to je vaš grad.. ja sam tu samo u prolazu ... i jadan je taj prelijepi grad sa vama takvima... da vam ne otvoreno ne kažem kakvima..

uživajte i pozdrav BOG I HRVATI

Vrh

PostPostano: 27 lip 2010, 12:40 

Bravo sioux, pozitivan pristup, tako treba ;)

Vrh

PostPostano: 27 lip 2010, 12:42 

Znam da je lako filozofirat i znam da treba biti dio rješenja a ne probleme.Ali ti se moraš zapitat zašto bi nas dvoica
trebali čistit govna ljudima ispred njihovog praga.Ljudima koji svoj kruh zarađuju u Novom Travniku već 15 godina
a nisu dali marke za njega.Ja vidim da ti dosta znaš i da se razumiješ o problemima NT, ali nek netko započne nešto
pozitivno u ovom gradu ja ču biti sa njima dio rješenja!!! A do tad ovo je za mene samo ružan san iz kojeg ne mogu da se probudim!!!

Vrh

PostPostano: 27 lip 2010, 13:04 

drove1983 je napisao/la:
Znam da je lako filozofirat i znam da treba biti dio rješenja a ne probleme.Ali ti se moraš zapitat zašto bi nas dvoica
trebali čistit govna ljudima ispred njihovog praga.Ljudima koji svoj kruh zarađuju u Novom Travniku već 15 godina
a nisu dali marke za njega.Ja vidim da ti dosta znaš i da se razumiješ o problemima NT, ali nek netko započne nešto
pozitivno u ovom gradu ja ču biti sa njima dio rješenja!!! A do tad ovo je za mene samo ružan san iz kojeg ne mogu da se probudim!!!

Ima li veze ikakve to što zadnjih 8 godina nisu Hrvati na vlasti? Možda se zato ne ulaže u grad Novi Travnik (komunala i slično?) Možda je tu ključ ? Preko politike se samo mogu te krucijalne stvari riješiti, neće se ništa riješiti jednom lopatom a utopije su da će se napraviti radna akcija sa 100 lopata, ako i hoće opet to mora vlast pokrenuti ili minimalno u suradnji sa istom.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 891 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 36  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: