HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 25 svi 2025, 23:39.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 660 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 27  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Vareš
PostPostano: 09 stu 2013, 16:38 

Poznata mi ova brada. :D

Poznajem jednog Ivana Žilića. Pogrešnog očito. :D

Vrh

PostPostano: 09 stu 2013, 17:20 

Mr. 24 milijardi ima osobnu stranicu koja izgleda kao da je napravljena 1992, gdje se uglavnom žali što je pokraden od strane Forda.

http://ivan-zilic.de/

Vrh

PostPostano: 09 stu 2013, 18:07 

Ispašće sutra da tih 24 milijarde zapravo označavaju njegove tražbine prema auto industriji, tj koliko on smatra da je oštećen zbog nepriznavanja patenata. :D
I da zato on smatra da ima tu skromnu svoticu.

Vrh

PostPostano: 09 stu 2013, 18:15 

Baš tako, samo nije jasno šta je onda sa tvrdnjom da je državi Luxemburg platio preko milijardu Eura u porezima, i da ima dokumente koji to dokazuju?!

Vrh

PostPostano: 09 stu 2013, 18:55 

Robbie MO je napisao/la:
Vareš

slika

Prekrasan krajolik. Divljina Zvijezde je nesto neponovljivo pa i u Bosni. Kakav G. Kotar... Kad sam prolazio kroz Vares sve je cisto, lijepo pokoseno (pa cak i na strmim padinama gdje ja ne znam kako kose). :palacgore2 A onaj napusteni rudnik je ogrooooman. To je za snimanje horor filmova samo tako. :zubati

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 10 stu 2013, 01:24 

Aztec je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:
Vareš

slika

Prekrasan krajolik. Divljina Zvijezde je nesto neponovljivo pa i u Bosni. Kakav G. Kotar... Kad sam prolazio kroz Vares sve je cisto, lijepo pokoseno (pa cak i na strmim padinama gdje ja ne znam kako kose). :palacgore2 A onaj napusteni rudnik je ogrooooman. To je za snimanje horor filmova samo tako. :zubati

Vareš je jako lijep gradić.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2013, 09:28 

Eto, meni najljepši gradić u Bosni. Uopće nije kasabast za razliku od većine mjesta u Bosni. Austrijski.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2013, 12:35 

Vozio se u busu kroz takve gradove, Jajce i slično. Jedna žena iz Brčkog, Posavina kaže više za sebe "ne bih ja mogla ovdje živjeti da ne vidim sunca pola dana". Ja joj kažem "pa sad tako živiš u Austriji". Eh, da je tu facu bilo snimiti.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2013, 12:39 

BBC je napisao/la:
Vozio se u busu kroz takve gradove, Jajce i slično. Jedna žena iz Brčkog, Posavina kaže više za sebe "ne bih ja mogla ovdje živjeti da ne vidim sunca pola dana". Ja joj kažem "pa sad tako živiš u Austriji". Eh, da je tu facu bilo snimiti.

Haha.

A najbolji su mi Dervenćani koji pjevaju i hvale se "ravnom Posavinom", a konfiguracija terena na tom području sve samo ne ravna. :)

Vrh

PostPostano: 10 stu 2013, 13:07 

slika

S imetkom od 24 milijardi eura ovo je najimućniji Hrvat ikad
Po svemu sudeći, Žilić je ne samo najimućniji živući Hrvat, nego bi na Forbesovoj listi najbogatijih ljudi ušao među prvih 20.

Ivan Žilić, Hrvat s imetkom od 24 milijardi eura, potkraj travnja ove godine platio je državi Luksemburg više od milijardu i sedamdeset milijuna eura poreza. U kunama, to je čak osam milijardi i 137 milijuna. Od toga, nešto više od 920 milijuna eura bio je porez na dohodak, a nešto više od 150 milijuna eura poreza na dobit, prenosi Jutarnji list.

Po svemu sudeći Žilić je ne samo najimućniji živući Hrvat, nego bi na Forbesovoj listi najbogatijih ljudi ušao među prvih 20.

Žilić je rođen u Varešu 1948., nakon završetka studija sa zvanjem inženjera zaposlio se u njemačkoj tvornici Forda. Žilić je sedam godina na konferencijama i simpozijima slušao kako inženjeri razglabaju o nerješivom problemu varenja spojeva.

"Sve dok mi nije puknuo film, te sam rekao: daj to meni, ja ću to riješiti", ispričao je za Jutarnji list.

U trenutku inspiracije, Žilić je došao do rješenja koje je unijelo revoluciju u način na koji se i dan-danas sklapaju automobili i iz kojeg je proistekao njegov 21 patent. Zahvaljujući tome, Žilić danas ubire više od dvije milijarde eura godišnje.

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/1 ... -ikad.html

Vrh

PostPostano: 10 stu 2013, 14:29 

Sta ne ulozi u rodni kraj?

Vrh

PostPostano: 10 stu 2013, 16:21 

Čovjek je rođen u Varešu, ali je rodom Hercegovac.

Njegov otac, kao i mnogi Hercegovci, došli su onomad u Vareš trbuhom za kruhom.

Nisam siguran, ali mislim da su ti Žilići porijekom iz Širokog.

Dotični je šezdesetih raspalio za Njemačku.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 10 stu 2013, 16:47 

Cudi me. Pa kako se onda nista nije znalo? Nije to sitnica. I odakle mu uopce potreba da se hvali i sam spominje cifru... cudno mi je to...

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 10 stu 2013, 17:17 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Sukladno plaćenom porezu se može vidjeti da li netko raspolaže s velikom vrijednošću bogatstva. A po ovom članku plaća ogromne poreze, što može značiti da posjeduje veliko bogatstvo.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2013, 17:57 

ma znam da se po tome moze vidjeti... nego cudno mi odakle je odjednom isplivao... guglao sam ga i osim ovog clanka u Jutarnjem nema nista vise... Za covjeka kojem dvije milijarde dolara godisnje samo patenti donesu mi je malo cudno...

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 10 stu 2013, 18:11 

Aztec je napisao/la:
ma znam da se po tome moze vidjeti... nego cudno mi odakle je odjednom isplivao... guglao sam ga i osim ovog clanka u Jutarnjem nema nista vise... Za covjeka kojem dvije milijarde dolara godisnje samo patenti donesu mi je malo cudno...

Ne treba ti biti, znam ja osobno takve i u RH koji nisu ni na kakvim listama, nisu razvikani i rastegnuti po novinama, ne partijaju po Dubrovniku, a imaju veće bogatstvo od mnogih koji su "javni" . Ljudi žele voditi privatan(u punom smislu riječi) i miran život, što uz medijsku famu nikako nije moguće.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 10 stu 2013, 18:11 

Ma, nema ništa od toga, miks samopromocije i medijske patke. Čovjek kao ima neke nepriznate patente i tvrdi da ga je Ford Njemačka pokrao. Ta cifra je neka njegova računica koliko mu se duguje, koja nema nikakve veze jer patenti ne traju više od 10-15 godina, a ta cifra koju je spomenuo je veća od dobiti Forda u zadnjih 10 godina.

Riješeno je to i sa porezom - nije on ništa platio, nego je sam sebe prijavio poreznoj upravi kao da fol toliko duguje Njemačkoj (ili Luxemburgu), i da će toliko platiti ukoliko dobije ono što mu se duguje.

Imate link na njegovu stranicu gore iznad, užas po dizajnu, gramatici, vjerodostojnosti (sudiju je zvao Nacistom, izmišlja da ga uhode i sl.).

Vrh

PostPostano: 10 stu 2013, 18:38 

Ministry of Sound je napisao/la:
Ma, nema ništa od toga, miks samopromocije i medijske patke. Čovjek kao ima neke nepriznate patente i tvrdi da ga je Ford Njemačka pokrao. Ta cifra je neka njegova računica koliko mu se duguje, koja nema nikakve veze jer patenti ne traju više od 10-15 godina, a ta cifra koju je spomenuo je veća od dobiti Forda u zadnjih 10 godina.

Riješeno je to i sa porezom - nije on ništa platio, nego je sam sebe prijavio poreznoj upravi kao da fol toliko duguje Njemačkoj (ili Luxemburgu), i da će toliko platiti ukoliko dobije ono što mu se duguje.

Imate link na njegovu stranicu gore iznad, užas po dizajnu, gramatici, vjerodostojnosti (sudiju je zvao Nacistom, izmišlja da ga uhode i sl.).

E da, to je vec smislenije.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 10 stu 2013, 18:41 

Zadar1993 je napisao/la:
Aztec je napisao/la:

Ne treba ti biti, znam ja osobno takve i u RH koji nisu ni na kakvim listama, nisu razvikani i rastegnuti po novinama, ne partijaju po Dubrovniku, a imaju veće bogatstvo od mnogih koji su "javni" . Ljudi žele voditi privatan(u punom smislu riječi) i miran život, što uz medijsku famu nikako nije moguće.

Ma znam i ja relativno bogate ljude koji se vozaju u autima koja su osamdeseto godiste itd... Al ovdje je rijec o covjeku za kojeg se pise da samo od patenata godisnje ukapa dvije milijarde dolara. Pa znas koje su to cifre? Tako da mi je to tesko za porediti.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 10 stu 2013, 18:45 

Jbg pametan .... dajte mi od Forda (ili koga vec) 10 Mrd. ja cu platit porez 1.2 Mrd i sad se nada da ce drzava za grizt....
Nema nista od tog.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2013, 19:54 

Citat:
Žilić stiže u njemački grad Koblenz i ondje ga čeka posao automehaničara u radionici specijaliziranoj za popravke engleskih Jaguara. Na njegovo veliko razočaranje, plaća u radionici mu je bila još manja od one u Jugoslaviji. Tad se Žilić odlučio na svoj prvi hrabri potez, strojarski fakultet u Kolnu. Spletom sretnih okolnosti, upisuje ga, dobiva stipendiju veću od svoje plaće i završava ga u samo četiri godine. S novom diplomom inženjera zapošljava se u stožeru njemačkog Forda i s prvom plaćom si kupuje dugo iščekivani novi auto. Rad za Rord je Žiliću otvorio razna vrata. Radio je u Njemačkoj, Engleskoj, Belgiji, Americi i bio je česti gost raznih stručnih simpozija i konferencija. Na jednom od tih simpozija rodila se i ideja za patent koja je Žiliću donijela toliko bogatstvo. Kako piše Jutarnji list, Žilić je otkrio rješenje na to kako riješiti jedan od najvećih problema moderne automobilske industrije, kako napraviti držače i nosače za dijelove automobila (kočnice, blatobrane, haube i slično) koji će biti toliko dobro spojeni da neće više biti šupljina pri spoju koje uzrokuju koroziju. Inspiraciju za svoj patent našao je u najobičnijoj svijeći, točnije u topljenju voska. Njegovo kohezivno rješenje bilo je da električnim kulom rastopi djelić karoserije i rub nosača. Onda ih se malo podigne i pusti se malo slabija struja koja natjera atome metala da se privuku uz nosač. Šupljina je tako nestala, a spoj je čvršći nego ikad. Žilić je za medije uvelike objašnjavao da je to isti koncept kad rastopite dno svijeće i onda ga stavite u vrući vosak. Kad se stvrdne, svijeća sitne mase može tako podnijeti nekoliko puta veću težinu. Jednostavno, a opet genijalno.

Zbog tog je patenta Žilić dobio razne nagrade za inovativnost, ali je taj patent uzrokovao i sudski spor između njega i njemačkog Forda. Oni su tvrdili da je Žilićevo otkriće zapravo plod njegovog rada za njihovu tvrtku te da oni imaju prava na njegov patent, a Žilić je do svog izuma došao u svoje slobodno vrijeme. Ford je mislio nasamariti Žilića te su se potajno nagodili s njegovim odvjetnicima iz tvrtke Moritz & Partner da namjerno izgube slučaj. Nisu računali na hrvatsku lukavost. Žilić je natjerao odvjetnički ured da potpiše priznanje da je on izgubio slučaj zbog njih jer je znao da sve njemačke tvrtke moraju imati premiju osiguranja protiv nemara. Kad je Ford dobio slučaj, Žilić je ostao "uskraćen" za 7,8 eura po nosaču. U prosječan njemački automobil stavlja se 10-ak takvih nosača, a njemačka autoindustrija godišnje proizvede oko 500 000 automobila. Kako je odvjetnik priznao da je on kriv za izgubljeni slučaj, osiguravajuće društvo Ergo Versicherungsgruppe AK koje je osiguravalo odvjetnički ured i njihov veliki brat Munich RE sad moraju svake godine plaćati više od dvije milijarde eura godišnje da bi namirili štetu učinjenu Žiliću. Čak ni porez koji je Žiliću preko milijardu eura on ne plaća iz svog džepa, već je potraživanja od Munich RE jednostavno pripisao poreznoj upravi u Luksemburgu. Što više reći osim: "Koji genije!"

A kako ovaj genije provodi svoje dane? Osnovao je tvrtku U. & V. Consulting koja upravlja sa 60-ak projekata u koje Žilić ulaže vlastite novce. Sad kad je ima dovoljno novca da kupi bilo koji auto na svijetu, možemo zaključiti da su mu želje u životu malo porasle. Njegova nova želja je vratiti se u ovaj kraj i investirati u Hrvatsku, pisao je o ovom hrvatskom bogatašu Jutarnji list. Ekonomisti bi sad vjerojatno rekli: "Hajde bar netko". Pravih hrvatskih genijalac i bogataša koji misle na svoj rodni kraj i ljude u njemu je ionako premalo.

http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/eu/ ... atsku.html

Vrh

PostPostano: 10 stu 2013, 20:09 

dudu je napisao/la:
Citat:
Njegova nova želja je vratiti se u ovaj kraj i investirati u Hrvatsku, pisao je o ovom hrvatskom bogatašu Jutarnji list. Ekonomisti bi sad vjerojatno rekli: "Hajde bar netko". Pravih hrvatskih genijalac i bogataša koji misle na svoj rodni kraj i ljude u njemu je ionako premalo.

Mojne Žile Allaha ti. Radije se vrati u Vareš i digni ga. Bit ćeš kralj Tvrtko novi što se mene tiče.

Meni je to žalosno, naši kad uspiju pare ulažu u RH, evo jedino Dodiga tenisača znam da nije tako napravio.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2013, 20:11 

Da mi je znati kako je on to natjerao odvjetnicku firmu da prizna da su u dogovoru s Fordom... I kako nije doslo onda do novog sudjenja...

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 10 stu 2013, 20:23 

Junuz Djipalo je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Mojne Žile Allaha ti. Radije se vrati u Vareš i digni ga. Bit ćeš kralj Tvrtko novi što se mene tiče.

Meni je to žalosno, naši kad uspiju pare ulažu u RH, evo jedino Dodiga tenisača znam da nije tako napravio.

šta bi ZE-DO SDA trljala ruke.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 10 stu 2013, 20:50 

Aztec je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:

Ma znam i ja relativno bogate ljude koji se vozaju u autima koja su osamdeseto godiste itd... Al ovdje je rijec o covjeku za kojeg se pise da samo od patenata godisnje ukapa dvije milijarde dolara. Pa znas koje su to cifre? Tako da mi je to tesko za porediti.

Nisam govorio u svom primjeru o relativno bogatima već o multimilijunašima.

To moj je, moj je dom!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 660 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 27  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: