|
|
Stranica: 13/21.
|
[ 504 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Lebowski
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 08 srp 2022, 11:06 |
|
|
Sramote se Bosne i svojih kraljeva tc tc tc
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 08 srp 2022, 11:09 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6615 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
Lebowski je napisao/la: Sramote se Bosne i svojih kraljeva tc tc tc Sramote se vas bivših suveznika koji stalno izdajete. Počev od 1463 do 1993....2000 do 2022 politički. Prevrtljivci bez obraza, časti, dostojanstva, digniteta...
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 08 srp 2022, 11:12 |
|
|
K..M je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Sramote se Bosne i svojih kraljeva tc tc tc Sramote se vas bivših suveznika koji stalno izdajete. Počev od 1463 do 1993....2000 do 2022 politički. Prevrtljivci bez obraza, časti, dostojanstva, digniteta... Ko nam kaže.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 08 srp 2022, 11:16 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23964 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Mariooo je napisao/la: Passenger je napisao/la: Ne mislim da je život triju naroda u jednoj državi podjela u torove. Mislim da možemo živjeti svi skupa jedni s drugima, a zadržati svoj nacionalni identitet, i jezik i običaje i nacionalni ponos. Teško je, jer prije samo 25 godina smo pucali jedni na druge, ali može se. Prvi korak bi bio da se Srbi ispričaju zbog agresije na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, a drugi korak bi bio da Bošnjaci prestanu nametati Hrvatima u BiH nešto što oni ne žele.
Aktelni vodeći političari teže podjeli na torove. Tako im je lakše kontrolisati glasačko tijelo. To bi bilo idealno, ali kako da postignemo? Trebao bi neki hepek, pa da resetuje sve. Godinama se narodi u BiH truju. Ono što se radilo u ratu nastavilo je u miru. Srbi s ovim stanjem svijesti se neće izvinuti. Ne bi trebao niko ništa nikom nametati niti gurati prst u oko. To nije dobro za BiH niti je dobro za bilo koga ko živi u BiH. Osim, ponavljam, korumpiranih političara kojima je ovako ok. Mislim da je na silu guranje naroda u jedan tor zajedno - idealno za politicare. HDZ, SDA i SNSD imaju osigurane glasove jos desetljecima, kada se tezi unitarnoj drzavi. Da zazivi unitarno uredjenje BiH, ili uredjenje koje zanemaruju cinjencu da nema zajednickog BiH drustva i koji ne respektira cinjenicu da u BiH zive dominantno tri paralena drustva - nama bi svaki izbor bili nacionalno prebrojavanje stanovnistva. 1991. je dokaz tomu. U javnom dijelu bi svi super pricu imali, ali na glasackom mjestu bi se drukcije ponasali. Gledajuci javne medije i javne izjave 1991. godine, Reformisti su trebali pobijediti. Naravno da nisu. Realitet je drukciji od onoga sto ljudi javno i politicki korektno govore.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 08 srp 2022, 11:40 |
|
|
lider30 je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Aktelni vodeći političari teže podjeli na torove. Tako im je lakše kontrolisati glasačko tijelo. To bi bilo idealno, ali kako da postignemo? Trebao bi neki hepek, pa da resetuje sve. Godinama se narodi u BiH truju. Ono što se radilo u ratu nastavilo je u miru. Srbi s ovim stanjem svijesti se neće izvinuti. Ne bi trebao niko ništa nikom nametati niti gurati prst u oko. To nije dobro za BiH niti je dobro za bilo koga ko živi u BiH. Osim, ponavljam, korumpiranih političara kojima je ovako ok.
Mislim da je na silu guranje naroda u jedan tor zajedno - idealno za politicare. HDZ, SDA i SNSD imaju osigurane glasove jos desetljecima, kada se tezi unitarnoj drzavi. Da zazivi unitarno uredjenje BiH, ili uredjenje koje zanemaruju cinjencu da nema zajednickog BiH drustva i koji ne respektira cinjenicu da u BiH zive dominantno tri paralena drustva - nama bi svaki izbor bili nacionalno prebrojavanje stanovnistva. 1991. je dokaz tomu. U javnom dijelu bi svi super pricu imali, ali na glasackom mjestu bi se drukcije ponasali. Gledajuci javne medije i javne izjave 1991. godine, Reformisti su trebali pobijediti. Naravno da nisu. Realitet je drukciji od onoga sto ljudi javno i politicki korektno govore. Tu se opet vraćamo na politički odgoj sva tri naroda. Svi mi radimo zajedno, živimo zajedno, u praksi narod nema problema izuzmemo li izolovane incidente i ekstreme koji vape za pažnjom. Kad treba da glasamo, majku li im ja ću za svoje. I sutra opet psuje majku Fadilu, Bakiru, Draganu, Miletu... Gledano iz ugla političara, odlično odigrano. Za narode se ne bi tako reklo. Šta je riješenje? Pa u ovom bućkurišu kako je sad, to je teško reći. Morala bi se mijenjati svijest naroda. Je li to možda jasne izborne jedinice gdje neće biti manipulacije? Ne znam, ko može garantovati da neće biti manipulacije u jednoj izbornoj jedinici? Mile u RS ima monopol.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 08 srp 2022, 11:46 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23964 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Mariooo je napisao/la: lider30 je napisao/la: Mislim da je na silu guranje naroda u jedan tor zajedno - idealno za politicare. HDZ, SDA i SNSD imaju osigurane glasove jos desetljecima, kada se tezi unitarnoj drzavi. Da zazivi unitarno uredjenje BiH, ili uredjenje koje zanemaruju cinjencu da nema zajednickog BiH drustva i koji ne respektira cinjenicu da u BiH zive dominantno tri paralena drustva - nama bi svaki izbor bili nacionalno prebrojavanje stanovnistva. 1991. je dokaz tomu. U javnom dijelu bi svi super pricu imali, ali na glasackom mjestu bi se drukcije ponasali. Gledajuci javne medije i javne izjave 1991. godine, Reformisti su trebali pobijediti. Naravno da nisu. Realitet je drukciji od onoga sto ljudi javno i politicki korektno govore. Tu se opet vraćamo na politički odgoj sva tri naroda. Svi mi radimo zajedno, živimo zajedno, u praksi narod nema problema izuzmemo li izolovane incidente i ekstreme koji vape za pažnjom. Kad treba da glasamo, majku li im ja ću za svoje. I sutra opet psuje majku Fadilu, Bakiru, Draganu, Miletu... Gledano iz ugla političara, odlično odigrano. Za narode se ne bi tako reklo. Šta je riješenje? Pa u ovom bućkurišu kako je sad, to je teško reći. Morala bi se mijenjati svijest naroda. Je li to možda jasne izborne jedinice gdje neće biti manipulacije? Ne znam, ko može garantovati da neće biti manipulacije u jednoj izbornoj jedinici? Mile u RS ima monopol. Garant je rastuca oporba kad nestane straha, jer ljudi zacepljenog nosa glasuju za svoje. Svi bi dobili ogromnu oporbu, kada bi prestao strah od onih drugih dobrim rjesenjima. A sadasnji priedlozi iz sarajevske politicke i medijske scene nisu takvi prijedlozi. Definitivno ti neki bezvezni prijedlozi iz Sarajeva bi odnijeli nas opet u rat kao 1991. godine - kad bi se svi svrstali uz svoje i opet poceli stalno prebrojavati. Sadasnje blokade su mila majka. Ti prijedlozi idu samo velikobosnjackom elementu u korist.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 08 srp 2022, 11:57 |
|
|
lider30 je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Tu se opet vraćamo na politički odgoj sva tri naroda. Svi mi radimo zajedno, živimo zajedno, u praksi narod nema problema izuzmemo li izolovane incidente i ekstreme koji vape za pažnjom. Kad treba da glasamo, majku li im ja ću za svoje. I sutra opet psuje majku Fadilu, Bakiru, Draganu, Miletu... Gledano iz ugla političara, odlično odigrano. Za narode se ne bi tako reklo. Šta je riješenje? Pa u ovom bućkurišu kako je sad, to je teško reći. Morala bi se mijenjati svijest naroda. Je li to možda jasne izborne jedinice gdje neće biti manipulacije? Ne znam, ko može garantovati da neće biti manipulacije u jednoj izbornoj jedinici? Mile u RS ima monopol.
Garant je rastuca oporba kad nestane straha, jer ljudi zacepljenog nosa glasuju za svoje. Svi bi dobili ogromnu oporbu, kada bi prestao strah od onih drugih dobrim rjesenjima. A sadasnji priedlozi iz sarajevske politicke i medijske scene nisu takvi prijedlozi. Definitivno ti neki bezvezni prijedlozi iz Sarajeva bi odnijeli nas opet u rat kao 1991. godine - kad bi se svi svrstali uz svoje i opet poceli stalno prebrojavati. Sadasnje blokade su mila majka. Ti prijedlozi idu samo velikobosnjackom elementu u korist. Koji su prijedlozi političkog Sarajeva? Što se tiče IZ, prijedlozi su bili HDZ-ovi.
|
|
Vrh |
|
|
Passenger
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 08 srp 2022, 12:36 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Passenger je napisao/la: Za Hrvate jest.
Ne znam koje Hrvate, za ove u BiH je većinom Nakarada. Okupacijska sila i zločinačka tvorevina. Kakva je takva je, naša je. Bila bi još veća nakarada da na tlu Bosne i Hercegovine nastane nekoliko novih država, tri, četiri ili pet. Ne mislim da smo okupirani od strane Bošnjaka, ali jesmo majorizirani. Opet ponavljam, kada bi se poštivao USTAV ne bi bilo majorizacije, ali mnogima odgovara da se krši Ustav. Bošnjaci nisu svjesni da majorizacijom Hrvata rade kontraefekt, i da će u hrvatskim očima na taj način samo ogadit ovu državu i stvorit revolt. Hrvatskim pak političarima u BiH sadistički odgovara ova pat-pozicija u kojoj smo žrtve, jer na taj način oni uživaju potporu gotovo kompletnog hrvatskog korpusa u BiH, i mogu krast, gradit hotele po Međugorju, skretat tok rijeke u svoje dvorište, stjecat sebi i svojoj obitelji, a da ih narod i dalje podržava. Onog trenutka kada ne bismo bili majorizirani, vodeći hrvatski političari u BiH ne bi više uživali toliku potporu već bi se od njih tražila odgovornost. Nisam baš sasvim na čistu s Ženevskom Konvencijom, i postupkom kako se i na koji način određena država proglašava zločinačkom tvorevinom. BiH Armija je doista napravili niz okrutnih zločina nad Hrvatima. Srbi su definitivno agresor na BiH od kojeg se BiH branila, dakle nije ratovala na tuđem teritoriju nego je branila svoj. Od naših zločina, padaju mi u ovom trenutku jedino Ahmići na pamet, ne mogu se sjetit da smo još negdje zas.rali. Ako je doista zločinačka tvorevina, to bi trebao određeni međunarodni sud utvrditi.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 08 srp 2022, 12:43 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25660 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Mariooo je napisao/la: Bobovac je napisao/la:
Borba protiv postojanja BiH je borba protiv najgoreg tora. Jer što je BiH nego jedan tor. I to onaj šugavi, besperspektivni tor Borba za otcjepljenje iz ovoga tora mora se promatrati u tom smislu - kao borba protiv tora. Ili barem kao izlazak iz lošeg, malog i nefunkcionalnog tora u one veće, sigurnije, perspektivnije i funkcionalnije. Jel ono ti bi iz Vareša? Skoro sam bio po prvi put. Najveći horor u BiH. Ulaz apokaliptičan, podsjeća na Černobil. Zahrđala i ulična rasvjeta, pustinja. Ima jedino dobar restoran i ono jezero je lijepo. Što se tiče tog većeg tora, tu može samo cijela BiH. U EU. Nekad. Ne pita se tu Hrvatska ništa, mora se voditi načelima EU. Nema nekakvih dijelova i asimilacije, ti bi razjebavo EU. Ne.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 08 srp 2022, 12:45 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Jel ono ti bi iz Vareša? Skoro sam bio po prvi put. Najveći horor u BiH. Ulaz apokaliptičan, podsjeća na Černobil. Zahrđala i ulična rasvjeta, pustinja. Ima jedino dobar restoran i ono jezero je lijepo.
Što se tiče tog većeg tora, tu može samo cijela BiH. U EU. Nekad. Ne pita se tu Hrvatska ništa, mora se voditi načelima EU. Nema nekakvih dijelova i asimilacije, ti bi razjebavo EU.
Ne. Ok, čini mi se da si spominjao. Da li Vareš ili Olovo, nisam siguran. Nema veze, sve pet
|
|
Vrh |
|
|
Passenger
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 08 srp 2022, 12:47 |
|
|
Jiv je napisao/la: Passenger je napisao/la: Ne mislim da je život triju naroda u jednoj državi podjela u torove. Mislim da možemo živjeti svi skupa jedni s drugima, a zadržati svoj nacionalni identitet, i jezik i običaje i nacionalni ponos.
Želiš Turkoslaviju. Bratstvo i jedinstvo. Tri mileta s kulturno-umjetničkim društvima, jedan pašaluk. Passenger je napisao/la: Teško je, jer prije samo 25 godina smo pucali jedni na druge, ali može se. Drugim riječima žališ za Jugoslavijom, ali smatraš da je jugoslovenska ideja i dalje moguća u praksi. Ovaj put s dominacijom Muslimana, a ne Srba. Passenger je napisao/la: Prvi korak bi bio da se Srbi ispričaju zbog agresije na Bosnu i Hercegovinu... Kako će Srbi iz BiH vršiti agresiju na svoju zemlju? Jesi ti zdrav? Po toj logici Hrvati tj. Pereci su izvršili agresiju na Jugoslaviju. Srbi će se ispričati za razbijanje SR BiH čim se Hrvati ispričaju za razbijanje SFRJ. Nikad. 036/310-918 Psihijatrija u Mostaru
|
|
Vrh |
|
|
Passenger
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 08 srp 2022, 12:57 |
|
|
Mariooo je napisao/la: Passenger je napisao/la: A jesi li ti svjestan da se Hrvati nikada neće izjasniti kao građani? Mi smo ili Hrvati ili anti-hrvati, ali nikakvi građani, niti znamo što to uopće znači, i posve smiješno nam to zvuči.
Svi smo mi građani BiH. Razumijem na šta ciljaš, razumijem i zašto je to građani Hrvatima odbojno. Koristilo se u neke druge svrhe i sad je to tabu. Kao i srednjovjekovna zastava sa ljiljanima. Jesmo mi svi građani BiH, iako nas je više seljaka nego građana, ja prvi, ali dobro... No koliko ja shvaćam, u određenim krugovima bošnjačkog naroda se pojavila ideja da se više ne izjašnjavamo na popisu stanovništva kao Hrvati, Srbi i Bošnjaci, nego da se svi izjašnjavamo kao GRAĐANI BOSNE I HERCEGOVINE??? Jesam li ja to dobro skonta, ili sam falija nešto? Ako sam dobro skonta, odma ti mogu reć da nema otoga ništa. Jer kao što rekoh u proteklom postu, Hrvati će bit Hrvati, živjeli oni u Hrvatskoj ili Australiji, Hercegovini ili Njemačkoj, Bosni ili Švicarskoj, Čileu ili Švedskoj. Može se pojavit tu i tamo pokoja Martina Mlinarević koja će se izjasnit kao GRAĐANKA BOSNE I HERCEGOVINE, ali to ti je jedan kukolj u stogu hrvatskog sjena.
|
|
Vrh |
|
|
Passenger
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 08 srp 2022, 13:00 |
|
|
Mariooo je napisao/la: Passenger je napisao/la: A jesi li ti svjestan da se Hrvati nikada neće izjasniti kao građani? Mi smo ili Hrvati ili anti-hrvati, ali nikakvi građani, niti znamo što to uopće znači, i posve smiješno nam to zvuči.
Svi smo mi građani BiH. Razumijem na šta ciljaš, razumijem i zašto je to građani Hrvatima odbojno. Koristilo se u neke druge svrhe i sad je to tabu. Kao i srednjovjekovna zastava sa ljiljanima. A srednjovjekovna zastava s ljiljanima nije uopće tabu tema. To je jedna normalna povijesna tema kao i svaka druga, samo što bi bilo glupo na ovom topicu raspravljat o tome, jer je široka tema sama za sebe.
|
|
Vrh |
|
|
Passenger
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 08 srp 2022, 13:02 |
|
|
Mariooo je napisao/la: Passenger je napisao/la: Kada bismo se držali ustava Bosne i Hercegovine, ne bi bilo tenzija oko izbornog. Stvar je jednostavna, ili ćemo poštivat konstitutivnost triju naroda ili nećemo.
Slažem se, no praksa je takva da svako od ustava uzima kao sa švedskog stola, šta mu treba. Možda je baš ova tvoja izjava dobar pokazatelj da nismo jedno i ne možemo bit jedno. Čim kažeš SVATKO uzima što mu odgovara, to odmah znači da postoji više strana, a ne jedna.
|
|
Vrh |
|
|
Passenger
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 08 srp 2022, 13:10 |
|
|
Mariooo je napisao/la: Passenger je napisao/la: Ne mislim da je život triju naroda u jednoj državi podjela u torove. Mislim da možemo živjeti svi skupa jedni s drugima, a zadržati svoj nacionalni identitet, i jezik i običaje i nacionalni ponos. Teško je, jer prije samo 25 godina smo pucali jedni na druge, ali može se. Prvi korak bi bio da se Srbi ispričaju zbog agresije na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, a drugi korak bi bio da Bošnjaci prestanu nametati Hrvatima u BiH nešto što oni ne žele.
Aktelni vodeći političari teže podjeli na torove. Tako im je lakše kontrolisati glasačko tijelo. To bi bilo idealno, ali kako da postignemo? Trebao bi neki hepek, pa da resetuje sve. Godinama se narodi u BiH truju. Ono što se radilo u ratu nastavilo je u miru. Srbi s ovim stanjem svijesti se neće izvinuti. Ne bi trebao niko ništa nikom nametati niti gurati prst u oko. To nije dobro za BiH niti je dobro za bilo koga ko živi u BiH. Osim, ponavljam, korumpiranih političara kojima je ovako ok. Ovdje se u potpunosti slažem sa svime što si napisao. Jedino... ne treba možda nikakav magični hepek da sve resetira, već jednostavno treba proći jako puno vremena. Najvećim hrvatskim nacionalnim junakom se smatra ban Jelačić. Njegovi najveći dušmani su bili Mađari. Danas zvuči smiješno smatrati Mađare neprijateljima. Imamo sasvim normalne odnose s njima. Da izvjesiš mađarske zastave u bilo kojem hrvatskog gradu (povodom dolaska nekog njihovog državnika, ili sportske utakmice, ili kulturnog događaja), nitko ih ne bi dirnuo. Srpske zastave da izvjesiš u nekom hrvatskom gradu, malo bi ih preživilo. Ali za 200 godina bi srpska zastava u hrvatskom gradu mogla biti sasvim normalna pojava kao mađarska, ako ćemo raditi na pomirenju i suradnji. Nažalost, dok se prvi korak ne napravi, nećemo se maknuti s mrtve točke.
|
|
Vrh |
|
|
Passenger
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 08 srp 2022, 13:14 |
|
|
Mariooo je napisao/la: Passenger je napisao/la: Srbi žele razbijati BiH. Pričati kako se Srbi drže ustava BiH je više smiješno nego žalosno.
Jasno je da im je cilj otcijepiti RS i pripojiti Srbiji. Za to nema nikakvih uslova, ali ne može im se zabraniti da sanjaju. Jbg, prošli su najbolje u ratu kojeg su izgubili.
|
|
Vrh |
|
|
Passenger
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 08 srp 2022, 13:19 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Passenger je napisao/la: Ne mislim da je život triju naroda u jednoj državi podjela u torove. Mislim da možemo živjeti svi skupa jedni s drugima, a zadržati svoj nacionalni identitet, i jezik i običaje i nacionalni ponos. Teško je, jer prije samo 25 godina smo pucali jedni na druge, ali može se. Prvi korak bi bio da se Srbi ispričaju zbog agresije na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, a drugi korak bi bio da Bošnjaci prestanu nametati Hrvatima u BiH nešto što oni ne žele.
Borba protiv postojanja BiH je borba protiv najgoreg tora. Jer što je BiH nego jedan tor. I to onaj šugavi, besperspektivni tor Borba za otcjepljenje iz ovoga tora mora se promatrati u tom smislu - kao borba protiv tora. Ili barem kao izlazak iz lošeg, malog i nefunkcionalnog tora u one veće, sigurnije, perspektivnije i funkcionalnije. Da otcjepimo prostor od Kupresa do Neuma ili šta? Di bi onda bilo Bugojno? Šta ćemo s Jajcem? Šta ćemo s Fojnicom? Oćemo li dat Vitez, Busovaču i Travnik u drugu državu? Kome iđe Posavina? Kome Kraljeva Sutjeska? Ajd Zenicu halalimo, jbg, tamo nas nema više, niti ikom pada na pamet da se u nju vrati. U Konjic se isto nitko od Hrvata neće vratit, i njega ćemo halalit? Kako bi ti to?
|
|
Vrh |
|
|
Passenger
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 08 srp 2022, 13:24 |
|
|
K..M je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Sramote se Bosne i svojih kraljeva tc tc tc Sramote se vas bivših suveznika koji stalno izdajete. Počev od 1463 do 1993....2000 do 2022 politički. Prevrtljivci bez obraza, časti, dostojanstva, digniteta... Sad će opet ispast kako branim muslimane ili kako sam i sam musliman, ali neka... povijesna je činjenica da vojsci zadnjeg bosanskog kralja Stjepana Tomaševića nitko od kršćanskih saveznika nije došao u pomoć protiv Osmanlija. A tražio je pomoć. Prvi Vatikan ga je izdao.
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 08 srp 2022, 13:29 |
|
|
Passenger je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Svi smo mi građani BiH. Razumijem na šta ciljaš, razumijem i zašto je to građani Hrvatima odbojno. Koristilo se u neke druge svrhe i sad je to tabu. Kao i srednjovjekovna zastava sa ljiljanima.
Jesmo mi svi građani BiH, iako nas je više seljaka nego građana, ja prvi, ali dobro... No koliko ja shvaćam, u određenim krugovima bošnjačkog naroda se pojavila ideja da se više ne izjašnjavamo na popisu stanovništva kao Hrvati, Srbi i Bošnjaci, nego da se svi izjašnjavamo kao GRAĐANI BOSNE I HERCEGOVINE??? Jesam li ja to dobro skonta, ili sam falija nešto? Ako sam dobro skonta, odma ti mogu reć da nema otoga ništa. Jer kao što rekoh u proteklom postu, Hrvati će bit Hrvati, živjeli oni u Hrvatskoj ili Australiji, Hercegovini ili Njemačkoj, Bosni ili Švicarskoj, Čileu ili Švedskoj. Može se pojavit tu i tamo pokoja Martina Mlinarević koja će se izjasnit kao GRAĐANKA BOSNE I HERCEGOVINE, ali to ti je jedan kukolj u stogu hrvatskog sjena. Dobro si skonto i to i jest problem. Ne bi trebao niko odricati tebi da se izjašnjavaš kao Srbin, Hrvat ili Bošnjak ili meni. Državljanstvo je BiH i to je ono za šta bi se trebao vezati taj sinonim građana.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 08 srp 2022, 13:32 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25660 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Passenger je napisao/la: K..M je napisao/la: Sramote se vas bivših suveznika koji stalno izdajete.
Počev od 1463 do 1993....2000 do 2022 politički.
Prevrtljivci bez obraza, časti, dostojanstva, digniteta... Sad će opet ispast kako branim muslimane ili kako sam i sam musliman, ali neka... povijesna je činjenica da vojsci zadnjeg bosanskog kralja Stjepana Tomaševića nitko od kršćanskih saveznika nije došao u pomoć protiv Osmanlija. A tražio je pomoć. Prvi Vatikan ga je izdao. E jbg Mustafa, i kad takijaš trebaš imati neko znanje i imati u vidu osnovne činjenice.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 08 srp 2022, 13:33 |
|
|
Passenger je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Slažem se, no praksa je takva da svako od ustava uzima kao sa švedskog stola, šta mu treba.
Možda je baš ova tvoja izjava dobar pokazatelj da nismo jedno i ne možemo bit jedno. Čim kažeš SVATKO uzima što mu odgovara, to odmah znači da postoji više strana, a ne jedna. Postoji. I nismo i jesmo. Nismo zato što ima stvari koje nam pašu ili ne pašu, a tako i vama ili Srbima. A jesmo, jer smo svi pod istim krovom. Kad bi se bolje dogovarali, kad bi bilo više razumjevanja, ljepše bi nam svima bilo. Jesu li ti djeca Hrvati je tvoja lična stvar, a to jedno bi trebalo biti hoće li nam svima djeca imati budućnost ovdje.
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 08 srp 2022, 13:35 |
|
|
Passenger je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Aktelni vodeći političari teže podjeli na torove. Tako im je lakše kontrolisati glasačko tijelo. To bi bilo idealno, ali kako da postignemo? Trebao bi neki hepek, pa da resetuje sve. Godinama se narodi u BiH truju. Ono što se radilo u ratu nastavilo je u miru. Srbi s ovim stanjem svijesti se neće izvinuti. Ne bi trebao niko ništa nikom nametati niti gurati prst u oko. To nije dobro za BiH niti je dobro za bilo koga ko živi u BiH. Osim, ponavljam, korumpiranih političara kojima je ovako ok.
Ovdje se u potpunosti slažem sa svime što si napisao. Jedino... ne treba možda nikakav magični hepek da sve resetira, već jednostavno treba proći jako puno vremena. Najvećim hrvatskim nacionalnim junakom se smatra ban Jelačić. Njegovi najveći dušmani su bili Mađari. Danas zvuči smiješno smatrati Mađare neprijateljima. Imamo sasvim normalne odnose s njima. Da izvjesiš mađarske zastave u bilo kojem hrvatskog gradu (povodom dolaska nekog njihovog državnika, ili sportske utakmice, ili kulturnog događaja), nitko ih ne bi dirnuo. Srpske zastave da izvjesiš u nekom hrvatskom gradu, malo bi ih preživilo. Ali za 200 godina bi srpska zastava u hrvatskom gradu mogla biti sasvim normalna pojava kao mađarska, ako ćemo raditi na pomirenju i suradnji. Nažalost, dok se prvi korak ne napravi, nećemo se maknuti s mrtve točke. Vrijeme liječi mnoge stvari. Govorim u kontekstu našeg životnog doba. Okolnosti su takve da ne obećavaju puno bolje odnose. Za 200 godina ko zna, možda bude upravo tako. Svima smiješno šta smo mi radili.
|
|
Vrh |
|
|
Passenger
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 08 srp 2022, 13:35 |
|
|
Mariooo je napisao/la: Passenger je napisao/la: Jesmo mi svi građani BiH, iako nas je više seljaka nego građana, ja prvi, ali dobro... No koliko ja shvaćam, u određenim krugovima bošnjačkog naroda se pojavila ideja da se više ne izjašnjavamo na popisu stanovništva kao Hrvati, Srbi i Bošnjaci, nego da se svi izjašnjavamo kao GRAĐANI BOSNE I HERCEGOVINE??? Jesam li ja to dobro skonta, ili sam falija nešto?
Ako sam dobro skonta, odma ti mogu reć da nema otoga ništa. Jer kao što rekoh u proteklom postu, Hrvati će bit Hrvati, živjeli oni u Hrvatskoj ili Australiji, Hercegovini ili Njemačkoj, Bosni ili Švicarskoj, Čileu ili Švedskoj.
Može se pojavit tu i tamo pokoja Martina Mlinarević koja će se izjasnit kao GRAĐANKA BOSNE I HERCEGOVINE, ali to ti je jedan kukolj u stogu hrvatskog sjena.
Dobro si skonto i to i jest problem. Ne bi trebao niko odricati tebi da se izjašnjavaš kao Srbin, Hrvat ili Bošnjak ili meni. Državljanstvo je BiH i to je ono za šta bi se trebao vezati taj sinonim građana. Pa ja sam i ovako državljanin BiH. Imam pravo na BiH dokumente, u BiH plaćam porez, u BiH plaćam mirovinsko i zdravstveno, u BiH mi je registrirana firma, u BiH se natječem na javne natječaje itd itd itd....
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 08 srp 2022, 13:36 |
|
|
Passenger je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Jasno je da im je cilj otcijepiti RS i pripojiti Srbiji. Za to nema nikakvih uslova, ali ne može im se zabraniti da sanjaju.
Jbg, prošli su najbolje u ratu kojeg su izgubili. Zato jer su dobili entitet? Tako kad gledaš jesu. Opet, nezadovoljni su ili bar njihovo vodstvo. Oni bi više i to ne skrivaju. Veći su Srbi od onih iz Srbije, veći rusofili. Kako onda raditi na dogovoru?
|
|
Vrh |
|
|
Passenger
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 08 srp 2022, 13:37 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Passenger je napisao/la: Sad će opet ispast kako branim muslimane ili kako sam i sam musliman, ali neka... povijesna je činjenica da vojsci zadnjeg bosanskog kralja Stjepana Tomaševića nitko od kršćanskih saveznika nije došao u pomoć protiv Osmanlija. A tražio je pomoć. Prvi Vatikan ga je izdao.
E jbg Mustafa, i kad takijaš trebaš imati neko znanje i imati u vidu osnovne činjenice. Reci Jovo, di sam falija?
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|