|
|
Stranica: 234/235.
|
[ 5867 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 16 lip 2026, 18:05 |
|
|
|
Ne razumijem situaciju baš najbolje ali mogu razumjeti biranje Pašinjana i to analogijom sa Hrvatima.
Prvi put Hrvati izaberu Mesića (podržao ga je HDZ), sve OK taj prvi put a nakon toga ga izaberu drugi put nakon otvorenog protivhrvatskog djelovanja e to me tada razočaralo. Tako da razumijem Armence to je taj isti mazohizam ili jednostavno malo je tamo pravih patriota.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 16 lip 2026, 19:55 |
|
|
goran2hr je napisao/la: Ceha je napisao/la: Nažalost prečesto doživljavam ljude inteligentijima nego što jesu, no onda isti otvore usta, pa...
Koji je dio RH pod BiH okupacijom? Za svojatanje mora od strane CG je kriv Račan, a Talijane je u IGP pustio Sabor. Za slovensku okupaciju smo napravili što, jesmo se tužili NATOu? Armenci za Arcah jesu Rusima.
Svi naši političari su vjerojatno u rangu armenskog Soroševca, zato i je usporedba.
Srbija koja napada BiH bi vjerojatno kroz par dana pregazila Srbe sunite, pa bi u Hercegbosni naletjela na otpor. Bilo već jednom, znaš?
Što bih ja napravio u ulozi Putina? Pa sigurno ne bih dopustio širenje Azerbejdžana. Postoji gospodarski i diplomatski pritisak. Inače, ostatak Arcaha su Azeri uzeli tako da su se ruski pomatrači povukli, mislim da je bila i riječ o pogibiji nekih.
Što se IQ tiče, to nije potrebno "doživljavati", to se može izmjeriti. Rado bi usporedio naše testove. BiH okupator Hrvatske? Neki otočići kod Dvora na Uni, poluotok Klek, ima još toga. Dakle, ponavljam se, u vezi naših konfrontacija i problema sa susjednim nacijama - NATO je učinio što? Plus ti "naši" političari koje okrivljujete, pa ne čine ništa jer su eurofili i NATOfili i čine što im strani "prijatelji" kažu. Kada bi ih stranci ohrabrili - nešto bi i učinili. Ovo sa Srbima koji napadaju Muslimane, pa onda Hercegbosnu, nije mi jasno što pokušavate reći? Da bi u tom slučaju stranci (NATO) podržali intervenciju HV-a? Pa Vi prvi propagirate slabost, poraz i propast Rusije. A fantazirate o ruskom gospodarskom i diplomatskom pritisku, kojim su kao Rusi mogli potjerati Azere nazad?! Azerbejđan prodaje svoje energente zapadu, može uvoziti što poželi, uključujući i oružje. Rusi su im mogli podići embargo na ananase i šljivovicu? Dajte... Mogli su eventualno Rusi zaratiti, sa izglednim porazom. I to za koga? Armeniju koje je prethodno odradila svoju "Baršunastu revoluciju" i vođu im soroševca Pašanjina?! Ja sam član hrvatske Mense, za tebe ne znam. Iako mogu pretpostaviti. Hrvatska drži dvorac Zrinjskih kod Hrvatske Kostajnice. Mislim da vrhom Kleka trenutno gospodari općina Neum, ali tamo nema vojske. Jesmo se mi žalili NATOu? Pašinjanin se žalio Rusima. Meni, kao i većini Hrvata, ne odgovara slaba Rusija. Ali isto tako ne želim Rusiju koja okupira petinu (a ni više ni manje) Ukrajine. Mogli su Rusi napraviti svašta. Gospodarski je još poprilično jaka veza Rusije s Azerbejdžanom. No nisu. Zato će ih stići ono što su i zaslužili.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 16 lip 2026, 19:56 |
|
|
novosve je napisao/la: potocnj je napisao/la: Isto koliko i amerikancima.
Jesu li Amerikanci pomogli Armencima? Jesu li Amerikanci pomogli ikome (osim Izraelu) ko aktivno ne pomaže njima sve njihove napore? Pogledaj koliko se samo pikzibnerska Hrvatska morala isprsiti kao članica NATO, u Afganistanu, Ukrajini, sankcije Rusiji, Iranu , Siriji... S druge strane Armenija kao član CSTO za Ruse nikad prdnula nije i očekivala da Rusi ratuju za njih izvan njihovih međunarodno priznatih granica, čak i onih koje sama Armenija priznaje. A čekaj malo, ti ozbiljno očekuješ da je Armenija trebala ići osvajati Ukrajinu za Ruse? To je jedanko jurišanju na Staljingrad u ww2. Koju NATO zemlju su Ameri ostavili na cjedilu kada im prijetila vanjska ugroza?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 16 lip 2026, 20:00 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Dajte ljudi uozbiljite se. Pašinjan je doslovno napisao knjigu još prije 20 god kako je Karabah uteg Armeniji i kako ga treba otpisat i okrenut se zapadu. Došao na vlast Soroševim novcem i okrenuo zemlju za 180 stupnjeva na antirusku stranu i prozapadnu. Baš u tom trenutku Azeri napadnu Karabah, Armenija se ne miješa nego Pašinjan kaže Armencima da se isele dok mogu. I što su Rusi u tom trenutku trebali? Rusi koji su u ratu sa cijelim zapadom?
I onda kad su Azeri istjerali Armence Pašinjan priča kako će sad potpisat povijesni mir sa Azerbejdžanom i okrenut se Zapadu.
Dakle imamo pro azerskog predsjednika Armenije, Armenije koja ni ranije nikad nije priznala Karabah. Predsjednika koji je još prije 20 godina napisao knjigu kako Karabah treba pustit niz vodu. Predsjednika koji nije prstom pomako što Karabah pada nego se još i veselio jer mu je to i politika. Da nije on bio na vlasti ovi nebi ni napali vjerovatno. Predsjednika koji je izrazito antiruski i izrazito pro-soroš. I onda je tu Rusija kriva? Što su Rusi trebali? Reć nećemo branit Ruse po Ukrajini. Ić ćemo na silu protiv volje i Armenije i Azerbejdžana branit Karabah. Proć ćemo silom kroz Gruziju i Armeniju da dođemo do Karabaha?
Možete bit antirusi svuda svugdje. Legitimno političko stajalište no bar malo realnosti. Realpolitik Pašinjanin je Sorošovsko đubre. Čovjek je vjerojatno i pobio čelnike Arcaha, svi su umrli u čudnim prometnim nezgodama kojih pola godine prije rata. No nije pozivao na evakuaciju, nije se veselio... A i da je... Tko ga šljivi? Zar Rusi ne bi trebali biti zaštitnici kršćana? Pogotovo onih u svome dvorištu. Zanemari čak da je Armenija kao nacija tada bila dio ruskog NATOa. To ti je kao da Austrija napadne Italiju, a NATO slegne ramenima i kaže, odite se van igrati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 16 lip 2026, 20:02 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Armenci su sami odabrali dva puta! Odabrali su Pašinjana i Soroša umjesto Karabaha. Odabrali su gay parade, pederske zastave nad Jerevenom, stotine azerskih kulturnih centara po Armeniji, gradnju džamija i naseljavanje Pakistanaca i Bangaldežana po Armeniji Njihov izbor. Slično su i Hrvati odabrali no mi smo bar usred zapada i Sorošlanda za razliku od njih. Nisu ništa Rusi krivi Jesu. Ali isti nije izveo Armeniju iz CSTOa, ostala je u "ruskom NATOu" dok im Rusi nisu prodali Arcah. A i jedna vlada nije cijeli narod. Rusi su izdali svoje, jbg.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 16 lip 2026, 20:03 |
|
|
novosve je napisao/la: Doslovce, Armenci izabral isvog Mesića, prodali svoju Herceg-Bosnu i kritiziraju Ruse što je nisu spasili. Nisu svi glasali za Soroševca. A i da jesu... Misliš da bi RH trebala ostati bez HBa samo radi toga veleizdajnika?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 16 lip 2026, 20:04 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Ne razumijem situaciju baš najbolje ali mogu razumjeti biranje Pašinjana i to analogijom sa Hrvatima.
Prvi put Hrvati izaberu Mesića (podržao ga je HDZ), sve OK taj prvi put a nakon toga ga izaberu drugi put nakon otvorenog protivhrvatskog djelovanja e to me tada razočaralo. Tako da razumijem Armence to je taj isti mazohizam ili jednostavno malo je tamo pravih patriota. Tko je Mesiću bio protukandidat? Sanader je stavio kokoš Kosoricu i šutio oko Mesićeve veleizdaje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 16 lip 2026, 21:11 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 29405 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Ceha je napisao/la: Zar Rusi ne bi trebali biti zaštitnici kršćana? Pogotovo onih u svome dvorištu.
Otkud ti to? Citat: Zanemari čak da je Armenija kao nacija tada bila dio ruskog NATOa. To ti je kao da Austrija napadne Italiju, a NATO slegne ramenima i kaže, odite se van igrati.
Armenija jeste, Arcah nije. Napad na teritorij jedne zemlje tog saveza je kao napad na sve. Ali teritorij Armenije nije napadnut. Štoviše Armenija ja zatražila od ruskih snaga da napuste Arcah. U biti to bi bilo kao da muslimani napadnu Hrvate u BiH i da onda Hrvatska ne pomogne ali da kritizira NATO što nije pomogao Hrvatima u BiH.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 16 lip 2026, 22:35 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Ceha je napisao/la: Zar Rusi ne bi trebali biti zaštitnici kršćana? Pogotovo onih u svome dvorištu.
Otkud ti to? To je titula radi koje je izbio rusko-turski (zapravo englesko-francuski) rat sredinom 19. stoljeća. A Putin se smatra nasljednikom ruskih careva. Bobovac je napisao/la: Citat: Zanemari čak da je Armenija kao nacija tada bila dio ruskog NATOa. To ti je kao da Austrija napadne Italiju, a NATO slegne ramenima i kaže, odite se van igrati.
Armenija jeste, Arcah nije. Napad na teritorij jedne zemlje tog saveza je kao napad na sve. Ali teritorij Armenije nije napadnut. Štoviše Armenija ja zatražila od ruskih snaga da napuste Arcah. U biti to bi bilo kao da muslimani napadnu Hrvate u BiH i da onda Hrvatska ne pomogne ali da kritizira NATO što nije pomogao Hrvatima u BiH. Teritorij Armenije je napadnut, Azeri su ušli u granična sela. Kad je Armenija zatražila evakuaciju Rusa iz Arcaha?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 16 lip 2026, 23:22 |
|
|
Ceha je napisao/la: A čekaj malo, ti ozbiljno očekuješ da je Armenija trebala ići osvajati Ukrajinu za Ruse?
Pa ti očekuješ da Rusija ide osvajat Azerbejdžan za Armeniju i to kad ni sama Armenija ne čini
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503 2025/2026 - 14,366
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novosve
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 17 lip 2026, 08:11 |
|
|
Ceha je napisao/la: Teritorij Armenije je napadnut, Azeri su ušli u granična sela.
koliko pograniih mjesta Hrvatske drže Srbija i BIH?' Kad će ih NATO napasti?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novosve
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 17 lip 2026, 08:12 |
|
|
Ceha je napisao/la: Nisu svi glasali za Soroševca. A i da jesu... Misliš da bi RH trebala ostati bez HBa samo radi toga veleizdajnika?
Mislim da nitko na ovom svijetu nema razloga braniti Herceg-Bosnu (osim nje samo), ako neće Hrvatska. Dakle, ako Armenija sama neće braniti Artsakh, koji bi qrac Rusija to radila?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 17 lip 2026, 08:16 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 90147 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Taj Arcah je bio neodrživ. Ustvari pravo čudo, i za diviti se, da su uopće imali toliko dugo uspješan separatistički pokret, kao i neke početne vojne pobjede, jedna populacija od samo 1% Azerbejdžana.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 17 lip 2026, 08:36 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 11:39 Postovi: 9717 Lokacija: Herceg-Bosna
|
|
Rusi nemaju svoj NATO, i to je očito bila prazna priča.
Kao što sam rekao prije, rusi se bore isključivo za direktne nacionalne interese rusa, a tog ima u Ukrajini. Tog nema u Armeniji. Armenci nisu rusi i tamo Rusija neće ratovati, jer ne žele ni odveć loše odnose s Azarbajdžanom koji bi također mogao rasporediti američke projektile na svom prostoru.
Rusi brinu za ruse najprije i najviše.
Može se komotno tvrditi da amerikanci nisu ništa bolji i da bi u ruskoj situaciji radili isto, puštali pojedine saveznike niz vodu kada bi im prijetnja bila bliže. Međutim svijet funkcionira po postojećim postavkama.
Ne pretpostavljam ja američki ni zapadni moral i odanost iznad ruskog, nego samo govorim o faktičnim stvarima, rusko savezništvo je beskorisno, zapadnjačko je korisnije. Iako je i to možda "rukovanje s vragom" na neki način, ali barem ima šanse za korist. S rusima nema nikakve šanse.
_________________ "OHR STAY, SCHMIDT GO AWAY"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 17 lip 2026, 09:10 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 29405 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
|
Nije rusko savezništvo beskorisno ali jeste manje korisni od savezništva sa NATO-om. Pomogli su npr Kazakhstanskom režimu u pokušaju prevrata 2022. Pomažu Iranu na žličicu, uglavnom obavještajno i Iranu je to od koristi...
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 17 lip 2026, 11:55 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Dajte ljudi uozbiljite se. Pašinjan je doslovno napisao knjigu još prije 20 god kako je Karabah uteg Armeniji i kako ga treba otpisat i okrenut se zapadu. Došao na vlast Soroševim novcem i okrenuo zemlju za 180 stupnjeva na antirusku stranu i prozapadnu. Baš u tom trenutku Azeri napadnu Karabah, Armenija se ne miješa nego Pašinjan kaže Armencima da se isele dok mogu. I što su Rusi u tom trenutku trebali? Rusi koji su u ratu sa cijelim zapadom?
I onda kad su Azeri istjerali Armence Pašinjan priča kako će sad potpisat povijesni mir sa Azerbejdžanom i okrenut se Zapadu.
Dakle imamo pro azerskog predsjednika Armenije, Armenije koja ni ranije nikad nije priznala Karabah. Predsjednika koji je još prije 20 godina napisao knjigu kako Karabah treba pustit niz vodu. Predsjednika koji nije prstom pomako što Karabah pada nego se još i veselio jer mu je to i politika. Da nije on bio na vlasti ovi nebi ni napali vjerovatno. Predsjednika koji je izrazito antiruski i izrazito pro-soroš. I onda je tu Rusija kriva? Što su Rusi trebali? Reć nećemo branit Ruse po Ukrajini. Ić ćemo na silu protiv volje i Armenije i Azerbejdžana branit Karabah. Proć ćemo silom kroz Gruziju i Armeniju da dođemo do Karabaha?
Možete bit antirusi svuda svugdje. Legitimno političko stajalište no bar malo realnosti. Realpolitik Ovo nije polemika u kojoj nešto znače argumenti, kronologija i logika. Pokušavate nešto objasniti hejterima i navijačima. Na stranu armenska "Baršunasta revolucija", Pašinjanin i sve što s njim ide u paketu, pa i to da su Armence zapravo (indirektno) pored Azerbejđana napali i NATO i Izrael. I to sve, NAKON što su Armenci promijenili stranu - izabrali zapadnu homo globo agendu. Sve je to "nebitno", to se preskače i prešućuje, nego - Rusija kriva. Ako ništa drugo - Rusi ih (Armence) nisu napali za razliku od zapadnjaka. A ista ta ekipa, da je Rusija zbog Armenaca ušla u rat, sada bi histerizirali i naricali o zločinima, te ruskoj agresiji na miroljubivi Azerbejđan. I naravno nitko od njih ne želi da se izjasni - OK, da je Rusija ušla u rat zbog Nagorno Karabaha - mi bi je podržali. Pa ne bi. Sama ta odluka (ulazak u još jedan rat) bila bi za Ruse katastrofalna i suluda, znaju to i naši kolege ukrofili. No upravo zbog toga ukrofili "dobronamjerno" navijaju za tako nešto i sugeriraju to Putinu. Slično kao da je mene netko pitao da "dobronamjerno" savjetujem Slobu i Izetbegovića u vrijeme DR. Pa rekao bi im da bi za njih bilo dobro da kapituliraju i skoče u septičku jamu...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 17 lip 2026, 12:21 |
|
|
Ceha je napisao/la: goran2hr je napisao/la: Što se IQ tiče, to nije potrebno "doživljavati", to se može izmjeriti. Rado bi usporedio naše testove.
BiH okupator Hrvatske? Neki otočići kod Dvora na Uni, poluotok Klek, ima još toga. Dakle, ponavljam se, u vezi naših konfrontacija i problema sa susjednim nacijama - NATO je učinio što? Plus ti "naši" političari koje okrivljujete, pa ne čine ništa jer su eurofili i NATOfili i čine što im strani "prijatelji" kažu. Kada bi ih stranci ohrabrili - nešto bi i učinili.
Ovo sa Srbima koji napadaju Muslimane, pa onda Hercegbosnu, nije mi jasno što pokušavate reći? Da bi u tom slučaju stranci (NATO) podržali intervenciju HV-a?
Pa Vi prvi propagirate slabost, poraz i propast Rusije. A fantazirate o ruskom gospodarskom i diplomatskom pritisku, kojim su kao Rusi mogli potjerati Azere nazad?! Azerbejđan prodaje svoje energente zapadu, može uvoziti što poželi, uključujući i oružje. Rusi su im mogli podići embargo na ananase i šljivovicu? Dajte... Mogli su eventualno Rusi zaratiti, sa izglednim porazom. I to za koga? Armeniju koje je prethodno odradila svoju "Baršunastu revoluciju" i vođu im soroševca Pašanjina?!
Ja sam član hrvatske Mense, za tebe ne znam. Iako mogu pretpostaviti. Hrvatska drži dvorac Zrinjskih kod Hrvatske Kostajnice. Mislim da vrhom Kleka trenutno gospodari općina Neum, ali tamo nema vojske. Jesmo se mi žalili NATOu? Pašinjanin se žalio Rusima. Meni, kao i većini Hrvata, ne odgovara slaba Rusija. Ali isto tako ne želim Rusiju koja okupira petinu (a ni više ni manje) Ukrajine. Mogli su Rusi napraviti svašta. Gospodarski je još poprilično jaka veza Rusije s Azerbejdžanom. No nisu. Zato će ih stići ono što su i zaslužili. Čudno je da kao član hrvatske MENSE ne prihvaćate argumente, kronologiju i logiku?! Rusi im NISU mogli pomoći, a nakon "Baršunaste revolucije", upitno je su li im uopće i trebali pomoći. Čudno je i to ponašanje Pašinjanina, gdje istodobno podj.... Ruse i traži pomoć?! Možda je samo radio po naputku zapadnjaka, da pokuša uvući Ruse u još jedan rat. Što se tiče toga, jesmo li se MI žalili NATOu? Pa "naši" političari dobro znaju, kako bi ta žalba zapadnjacima (EU, NATO) trebala biti tamo poslana na papiru, sa rupom u sredini. Odbijaju nas zbog trivijalnih stvari (simbolična postrojba HVa koja bi trebala otići u BiH), a kamoli da bi zbog nas potjerali Srbe sa Šarengradske ade ili što drugo. Vazali trebaju znati gdje im je mjesto. Još će biti dobro, ako zbog mi nećemo morati davati ustupke kako bi se odobrovoljili Srbi ili Muslimani
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novosve
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 17 lip 2026, 16:09 |
|
|
potocnj je napisao/la: Rusi nemaju svoj NATO, i to je očito bila prazna priča.. Točno, al ito nije samo zbog Rusa nego i zbog beskorisnosti njihovih "saveznika" osim ponešto Iranaca. Armenci nikada za rusku zaštitu nisu uzvratili nikako i ničim.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 17 lip 2026, 17:53 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Ceha je napisao/la: A čekaj malo, ti ozbiljno očekuješ da je Armenija trebala ići osvajati Ukrajinu za Ruse?
Pa ti očekuješ da Rusija ide osvajat Azerbejdžan za Armeniju i to kad ni sama Armenija ne čini A gdje sam to rekao? Očekivam diplomaciju, zaštitu, konferenciju... Daj ne budi naivan. Postoji cijeli cirkus koji se može spremiti a da se ne napravi ništa. Ako se radi ništa, to je isto poruka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 17 lip 2026, 17:54 |
|
|
novosve je napisao/la: Ceha je napisao/la: Teritorij Armenije je napadnut, Azeri su ušli u granična sela.
koliko pograniih mjesta Hrvatske drže Srbija i BIH?' Kad će ih NATO napasti? Nijedno. Srbija drži riječne otoke na Dunavu (na jednom su čak i izgradili par kuća, kao dio Apatina). BiH drži komad plaže na Kleku.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 17 lip 2026, 17:56 |
|
|
novosve je napisao/la: Ceha je napisao/la: Nisu svi glasali za Soroševca. A i da jesu... Misliš da bi RH trebala ostati bez HBa samo radi toga veleizdajnika?
Mislim da nitko na ovom svijetu nema razloga braniti Herceg-Bosnu (osim nje samo), ako neće Hrvatska. Dakle, ako Armenija sama neće braniti Artsakh, koji bi qrac Rusija to radila? Jer joj pad Arcaha ne odgovara. Jaki Azerbejdžan otvara vrata Turcima u srednju Aziju (koja bi trebala biti rusko dvorište) i izraelske aspiracije prema Iranu (koji bi trebao biti ruski saveznik). Unatoč tome svemu, Rusija je pustila Arcah da padne.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 17 lip 2026, 18:00 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Taj Arcah je bio neodrživ. Ustvari pravo čudo, i za diviti se, da su uopće imali toliko dugo uspješan separatistički pokret, kao i neke početne vojne pobjede, jedna populacija od samo 1% Azerbejdžana.  Arcah su brda. Na početku je bilo klanje po etničkim principima. Neki prijatelji kaj su bili tamo su pričali da Armence i Gruzijce možeš s Albancima uspoređivati, a Azeri su istočni Turci. Pa tko će koga. A bio je i građanski rat u Azerbejdžanu. U međuvremenu su Armenci bili glupi i inatili se. A i Rusi su ih gospodarski tlačili, zato i je Pašinjanin sa svojim bajkama dobio vlast. Kasnije...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 17 lip 2026, 18:02 |
|
|
potocnj je napisao/la: Rusi nemaju svoj NATO, i to je očito bila prazna priča.
Kao što sam rekao prije, rusi se bore isključivo za direktne nacionalne interese rusa, a tog ima u Ukrajini. Tog nema u Armeniji. Armenci nisu rusi i tamo Rusija neće ratovati, jer ne žele ni odveć loše odnose s Azarbajdžanom koji bi također mogao rasporediti američke projektile na svom prostoru.
Rusi brinu za ruse najprije i najviše.
Može se komotno tvrditi da amerikanci nisu ništa bolji i da bi u ruskoj situaciji radili isto, puštali pojedine saveznike niz vodu kada bi im prijetnja bila bliže. Međutim svijet funkcionira po postojećim postavkama.
Ne pretpostavljam ja američki ni zapadni moral i odanost iznad ruskog, nego samo govorim o faktičnim stvarima, rusko savezništvo je beskorisno, zapadnjačko je korisnije. Iako je i to možda "rukovanje s vragom" na neki način, ali barem ima šanse za korist. S rusima nema nikakve šanse. Čak ni to nije tako. Pogledaj koliko je Rusa izginulo u Ukrajini. Rusi gledaju samo interese svoje vrhuške, "saveznike" koriste kao wc papir. E sad, nije da su Ameri nešto bolji (sjetimo se sirijskih Kurda), ali neka razlika ipak postoji.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 17 lip 2026, 18:03 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Nije rusko savezništvo beskorisno ali jeste manje korisni od savezništva sa NATO-om. Pomogli su npr Kazakhstanskom režimu u pokušaju prevrata 2022. Pomažu Iranu na žličicu, uglavnom obavještajno i Iranu je to od koristi... Isti taj Kazahstan ih je spucao nakon početka Ukrajinskog rata. Žlica, žličica.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Armenija Postano: 17 lip 2026, 18:06 |
|
|
goran2hr je napisao/la: Ceha je napisao/la: Ja sam član hrvatske Mense, za tebe ne znam. Iako mogu pretpostaviti.
Hrvatska drži dvorac Zrinjskih kod Hrvatske Kostajnice. Mislim da vrhom Kleka trenutno gospodari općina Neum, ali tamo nema vojske.
Jesmo se mi žalili NATOu? Pašinjanin se žalio Rusima.
Meni, kao i većini Hrvata, ne odgovara slaba Rusija. Ali isto tako ne želim Rusiju koja okupira petinu (a ni više ni manje) Ukrajine.
Mogli su Rusi napraviti svašta. Gospodarski je još poprilično jaka veza Rusije s Azerbejdžanom. No nisu. Zato će ih stići ono što su i zaslužili.
Čudno je da kao član hrvatske MENSE ne prihvaćate argumente, kronologiju i logiku?! Rusi im NISU mogli pomoći, a nakon "Baršunaste revolucije", upitno je su li im uopće i trebali pomoći. Čudno je i to ponašanje Pašinjanina, gdje istodobno podj.... Ruse i traži pomoć?! Možda je samo radio po naputku zapadnjaka, da pokuša uvući Ruse u još jedan rat. Što se tiče toga, jesmo li se MI žalili NATOu? Pa "naši" političari dobro znaju, kako bi ta žalba zapadnjacima (EU, NATO) trebala biti tamo poslana na papiru, sa rupom u sredini. Odbijaju nas zbog trivijalnih stvari (simbolična postrojba HVa koja bi trebala otići u BiH), a kamoli da bi zbog nas potjerali Srbe sa Šarengradske ade ili što drugo. Vazali trebaju znati gdje im je mjesto. Još će biti dobro, ako zbog mi nećemo morati davati ustupke kako bi se odobrovoljili Srbi ili Muslimani Trebali smo se žaliti. Rusi su im mogli pomoći, ali nisu. A što se logike tiče, pa valjda ti je jasno da tvoja stoji na klimavim nogama.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 25 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|