|
|
Stranica: 1/16.
|
[ 385 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
lider30
|
Naslov: Barack Obama vs Mitt Romney Postano: 01 ruj 2012, 14:41 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 25199 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Ja bih ovu temu odvojio od opće teme za USA, zbog neobične važnosti i zato što su još dva mjeseca do izbora. Izbori se održavaju 06.11.2012. godine. Republikanac protiv demokrate, konzervativna vs liberalna Amerika, krupni kapital i viša srednja klasa vs ostali. Ne znam sve kako još.  Još sam neodlučan, pa ću uskratiti u prvom postu moje mišljenje. Neodlučan sam jer mi je Mitt Romney još nepoznanica. Obama je u prvom mandatu puno zujio, a malo meda dao. 
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Barack Obama vs Mitt Romney Postano: 01 ruj 2012, 14:42 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Taj Romney mi izgleda kao preslika nekih predsjednika u prošlosti. Svake nove izbore se ljudi pale da će se nešto bitno promijeniti. Obama još nije povukao vojsku iz Afghanistana.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Barack Obama vs Mitt Romney Postano: 01 ruj 2012, 14:44 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 25199 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Barack Obama vs Mitt Romney Postano: 01 ruj 2012, 15:05 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
|
S mog aspekta, Mitt Romney.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Barack Obama vs Mitt Romney Postano: 01 ruj 2012, 15:12 |
|
|
|
U pravilu uvijek za republikanca. Jako mi je zao sto je McCain izgubio od Obame na proslima al ovaj Romney mi se nesto nedopada jer je mormon, a mormoni su sekta u rangu Jehovih svjedoka samo malo blaza verzija. Bojim se da bi njegovom pobijedom ta sekta se jos prosirila po krscanskim zemljama. Al svejedno za Obamu nikako. Ako bas moram birat Romney. Ipak cu stavit netko drugi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Barack Obama vs Mitt Romney Postano: 01 ruj 2012, 15:35 |
|
|
Ibar je napisao/la: U pravilu uvijek za republikanca. Jako mi je zao sto je McCain izgubio od Obame na proslima al ovaj Romney mi se nesto nedopada jer je mormon, a mormoni su sekta u rangu Jehovih svjedoka samo malo blaza verzija. Bojim se da bi njegovom pobijedom ta sekta se jos prosirila po krscanskim zemljama. Al svejedno za Obamu nikako. Ako bas moram birat Romney. Ipak cu stavit netko drugi. Ako te to muči, Mitt Romney je za potpredsjednika kandidirao Paula Ryana , mladog katolika i fiskalnog konzervativca. Inače ovo je Mitt:  Ovo je kandidat za potpredsjednika Paul Ryan : 
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bošnj@k
|
Naslov: Re: Barack Obama vs Mitt Romney Postano: 01 ruj 2012, 15:47 |
|
Pridružen/a: 19 kol 2012, 11:14 Postovi: 372 Lokacija: Evo me u kući
|
|
Romney će,mislim,pobijediti!Amerikanci su nestrpljivi i već postaju nervozni.Obama je imao nesreću da mu se mandat poklopio sa globalnom krizom,inače kao političar a naročito kao govornik,nije loš.
_________________ Naše ja nije nepromjenjivo. Svaki dan treba ga stvarati, i braniti, izvjesne osobine odbacivati, druge stvarati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Barack Obama vs Mitt Romney Postano: 01 ruj 2012, 15:50 |
|
|
|
Istrazivanja kazu da su na knap. Bit ce zanimljivo u svakom slucaju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Barack Obama vs Mitt Romney Postano: 01 ruj 2012, 16:03 |
|
|
lider30 je napisao/la: Kretanje popularnosti u zadnjih nekoliko mjeseci. Romney je sustigao Obamu u popularnosti, što je prije nekoliko mjeseci bilo SF. http://elections.huffingtonpost.com/pollster/2012-general-election-romney-vs-obamaBitnije od ovoga ti je Swing State poll track, po Rassmussenu 45% za Romneya i 45% za Obamu. U ovim izborima ponovno se pojavljuje Florida kao zemlja koja će u mnogočemu odlučivati (po trenutnim anketama Romney tamo vodi sa 45% naspram 43% za Obamu) , pošto će Obama biti gotovo sigurno ponovno predsjednik ako je osvoji, a ukoliko je osvoji Romney on će vrlo vjerojatno postati novi predsjednik. Inače ovakav veliki porast popularnosti Mitta Romney uzrokovan je između ostalog izborom Paula Ryana za svoga potpredsjednika, pošto se potonji pokazao kao dosta karizmatičan političar, sa odgovorima na Obamin proračun i Medicare program. Što se elektorskih glasova, najbolji sustav je napravio New York Times koji vam daje mogućnost kombiniranja sa državama : http://elections.nytimes.com/2012/electoral-map
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Barack Obama vs Mitt Romney Postano: 01 ruj 2012, 16:04 |
|
|
|
Ko god da dodje na vlast u Americi morace se suociti sa mnostvo izazova od kojih je dakako glavni izazov smanjenje stope nezaposlenosti. Barack Obama je dao ljudima nadu, da bi ih kasnije zatim razocarao, sto je veliki minus, ali s druge strane "progurao" je liberalniji zakon o zdravstvu, koga ni njegov supartijas prijethodnik na funkciji predjednika SAD-a Bil Clinton nije uspio "progurati", a koji omogucuje svima bolji pristup zdravstvenim uslugama ukljucujuci i siromasnijim gradjanima, sto je svakako veliki plus, sa druge strane obecao je da ce povuci vojne trupe sa ratista u Iraku, sto se za vrijeme njegovog mandata nije desilo, sto doduse nece puno uticati na Obaminu kampanju. Sa druge strane, Obamin protivkandidat Mit Romney velika je nepoznanica siroj americkoj javnosti koji kritikuje Obamine postupke tako da na osnovu toga vrlo brzo je stekao dosta glasaca koji su vjerovali u promjene, a sada su razocarani Obaminom politikom. Sve u svemu, po mom misljenju, trka je zasad otprilike izjednacena i mislim da ce nijanse odluciti ko ce biti novi presjednik SAD-a.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
max soldo
|
Naslov: Re: Barack Obama vs Mitt Romney Postano: 01 ruj 2012, 16:15 |
|
|
|
Nema puno razlika izmedju njih. I jedan i drugi su za Americku Hegemoniju...razlike su samo taktike.
_________________ Salo - Chic Nihilism
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Barack Obama vs Mitt Romney Postano: 01 ruj 2012, 16:18 |
|
|
broj elektorskih bodova po drzavama s naglaskom na promjene u broju od zadnji put. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Barack Obama vs Mitt Romney Postano: 01 ruj 2012, 16:19 |
|
|
Vladimire, nije odgovor liberalniji zakon u SADu, štoviše, liberalizam i ideja "Welfare State" ih je dovelo do toga da danas im se otprilike polovica stanovništva (150 milijuna) nalazi na nekakvom vladinom programu pomoći. Ono što njima treba je riješavanje tih vladinih programa pomoći, odnosno od tih pijavica na državnom proračunu (simbolično je da prema Rassmussenu većina pijavica sa državnog proračuna glasa za Demokrate) se treba stvoriti normalne građane koji se sami za sebe brinu bez ikakve vladine pomoći . Inače, izdvajanje Amera za zdravstvo iz proračuna jest otprilike 17% Citat: At 17.4% of GDP in 2009 http://www.oecd.org/unitedstates/49084355.pdfDok je izdvajanje za vojsku duplo manje. Ministru i njegovoj ekonomskoj (ekstremni Friedmanovac  ) teoriji se ne će svidjeti nalaz OECDa zašto Ameri onoliko troše na zdravstvo  .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
joe enter
|
Naslov: Re: Barack Obama vs Mitt Romney Postano: 01 ruj 2012, 16:23 |
|
|
|
Nikad ne mogu podržati republikanca , a naročito ne kad su udruženi mormon i mladi katolik.
Koliko je nakaradna ta mormonska vera govori to da u knjizi osnivača i proroka Džozefa Smita stoji da crnci će i raju ostati robovi , ali im je sedamdesetih godina nešto kvrcnulo pa eto crnci neće ostatirobovi u raju već kao i ostala ljudska bića tamo uživati. Romney je živeo i pre toga tj.bio je Mormon i kad je sasvim normalno bilo da se na taj način razmišlja o crncima , tako da to dovoljno govori o njemu.
Što se tiče zdravstvene zaštite u Americi , republikanski bukvalistički kapitalizam ne dozvoljava besplatnu zdravstvenu zaštitu jer oni smatraju da se time sjebava proizvodnja i stimulacija za rad ako se nekom da nešto džabe , a oni jako poštuju svoj rad i neće da rade za nekoga već samo za sebe.
Majkl Mur je to lepo objasnio kad je razgovarao sa engleskim laburistom zašto u engleskoj postoji besplatna zdravstvena zaštita i zašto je treba obavezno uvesti u Americi. On kaže da ako država može iz svog budžeta finansirati ratove , mobilisati sav narod da radi za viši cilj(primer 2.sv.rata) , onda je logično da država mora zaštiti narod od bolesti tako što će mu dati besplatnu zdravstvenu zaštitu. Znači od poreza američkih građana američka vlada finansira ratove i pokreće ih gde šalje svoju vojsku i to sve u svrsi zaštite svojih građana i svoje zemlje , a vamo neće da ih besplatno da ih štiti od bolesti.
Obama samo napred.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Barack Obama vs Mitt Romney Postano: 01 ruj 2012, 16:33 |
|
|
|
Na stranu vjera koja nema veze sada sa izborom za predsjednika, Obama je napravio teški fail u zdravstvenoj reformi što će dugoročno potencijalno rezultirati kolapsom državnog proračuna SADa, a o reformi mirovinskog sustava na načelima Josea Pinere (čileanski mirovinski sustav) ni ne razmišlja (uzrokovalo bi velike proračunske uštede, Bush junior i Clinton su se tu slagali te da nije bilo 11.9. već bi implementacija bila obavljena) . Da ne govorim o određenim drugim licemjernim potezima.
Demokrati itekako rade za sebe samo imaju suptilniu filozofiju. Republikanci pak imaju vrlo jednostavnu filozofiju - il ćeš raditi ili ne ćeš vidjeti državnog proračuna (Juga je imala sličnu odredbu u Ustavu, s tim da nije bila implementirana u praksi nikada, sve u skladu sa onom starom : "Tko ne će raditi ne treba ni jesti") .
P.S. Engleski zdravstveni sustav kojeg su uvelike zaje*ali laburisti je pred kolapsom, o tome sam razgovarao sa gospodinom Robinom Harisom .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Barack Obama vs Mitt Romney Postano: 01 ruj 2012, 16:43 |
|
|
|
Ti američki izbori posle kojih obično sve ostaje isto su po meni samo holivudska predstava i zabava za mase. Ne mogu da vjerujem da se ljudi time ozbiljno bave i zanimaju. Sjećam se oko prošlih izbora da se ona matora konjina od Mićunovića oduševljavala kako je Obama pobijedio, i kako je to novo svijetlo svijetu... pi...
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Barack Obama vs Mitt Romney Postano: 01 ruj 2012, 16:47 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Inače, izdvajanje Amera za zdravstvo iz proračuna jest otprilike 17% Citat: At 17.4% of GDP in 2009 http://www.oecd.org/unitedstates/49084355.pdfDok je izdvajanje za vojsku duplo manje. Ministru i njegovoj ekonomskoj (ekstremni Friedmanovac  ) teoriji se ne će svidjeti nalaz OECDa zašto Ameri onoliko troše na zdravstvo  . Department of Defense including Overseas Contingency Operations $683.0 billion + $5.3 billion Department of Health and Human Services including Medicare and Medicaid $84.2 billion + $787.8 billion
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Barack Obama vs Mitt Romney Postano: 01 ruj 2012, 19:06 |
|
|
|
Sta je Dzo ne pase ti katolik a da je svetosavac odma bi bio tvoj kandidat xD
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Barack Obama vs Mitt Romney Postano: 02 ruj 2012, 19:13 |
|
|
Opa ovoliki skok kod Romneya i pad kod Obame nisam očekivao tako brzo, po Rasmussenu, daily presidential tracking : Citat: The Rasmussen Reports daily Presidential Tracking Poll for Sunday shows Mitt Romney attracting support from 48% of voters nationwide, while President Obama earns 44% of the vote. Three percent (3%) prefer some other candidate, and five percent (5%) are undecided. Prije nego što je stavio Ryana za potpredsjednika i prije Nacionalne Konvencije Republikanaca Romney je bio debelo iza predsjednika i predviđalo se da će biti samo jedan pokušaj konsolidiranja G.O.P.a . Par dobrih poteza, koncentracija na ključnim državama i utrka je postala izuzetno tijesna. Ministru se baš i ne sviđa ofenziva nas iz WASP establishmenta, ovaj put u koaliciji sa irskim katolicima 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Barack Obama vs Mitt Romney Postano: 03 ruj 2012, 04:47 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43692 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Ankete su ipak previše teoretske (između ostalog, ignoriraju incumbency advantage), za sve ostalo, tu je mišljenje novca.  Do sada je na Betfairu na rezultat izbora uloženo preko $5m, a veće promjene u koeficijentima u zadnjih par dana ili tjedana nije bilo.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
limpus
|
Naslov: Re: Barack Obama vs Mitt Romney Postano: 03 ruj 2012, 07:40 |
|
|
|
Ok, ekonomsku priču na stranu. Mene zanima tko je od njih dvoje bolji za Hrvate u BiH i RH Hrvate? Ima li nekih naznaka tko bi mogao biti bolji?
_________________ Neću NATO Hoću na te
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Barack Obama vs Mitt Romney Postano: 03 ruj 2012, 07:44 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43692 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Američka vanjska politika je konstanta, sa korekcijama ne većim od 5%. Praćenja američke politike u smislu neke veze po Hrvate BiH ili RH, sam se odrekao nakon izbora G Busha, koji je u predizbornoj kampanji najavljivao veću izolaciju, prestanak prakse tzv. nation building, sa naglaskom na BiH, Kosovo itd, pa smo dobili ono što smo dobili.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Barack Obama vs Mitt Romney Postano: 03 ruj 2012, 08:35 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Ankete su ipak previše teoretske (između ostalog, ignoriraju incumbency advantage), za sve ostalo, tu je mišljenje novca.  Do sada je na Betfairu na rezultat izbora uloženo preko $5m, a veće promjene u koeficijentima u zadnjih par dana ili tjedana nije bilo. Neznam baš da su previše teoretske, meni se Rassmussenove čine jasno argumentirane i obrazložene, osim toga evo ti link pa sam pogledaj : http://www.rasmussenreports.com/public_content/politics/obama_administration/daily_presidential_tracking_pollNego sada kada sam ti rekao zašto ja podupirem Romneya i Ryana, reci mi zašto ti podupireš Obamu ? Ipak se pokazao kao manje uspješan predsjednik, a od obećanja nije baš puno ostvario, štoviše.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Barack Obama vs Mitt Romney Postano: 03 ruj 2012, 08:39 |
|
|
|
Samo kažem da uvijek vjerujem novcu nego anketama, jer su ankete neobvezujuće mišljenje, dok "burza" i dalje ima Romneya kao velikog autsajdera.
Ja nisam za Obamu, glasao sam za opciju "Svejedno mi". Samo sam vama kontrirao jer nemam visoko mišljenje o Romneyu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Barack Obama vs Mitt Romney Postano: 03 ruj 2012, 08:46 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Samo kažem da uvijek vjerujem novcu nego anketama, jer su ankete neobvezujuće mišljenje, dok "burza" i dalje ima Romneya kao velikog autsajdera.
Ja nisam za Obamu, glasao sam za opciju "Svejedno mi". Samo sam vama kontrirao jer nemam visoko mišljenje o Romneyu. Dobro, nego što je po tebi način rezanja američkog proračunskog deficita ? Odnosno jesi bliži ideji fiskalnog konzervativizma(Ryan) ili fiskalnog liberalizma(Obama)?
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|