|
|
Stranica: 16/90.
|
[ 2235 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dudu
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 09 sij 2022, 19:11 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61189 Lokacija: DAZP HQ
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Planina je napisao/la: "benefaktori enormnog ekonomskog rasta u zadnjih 50 godina su gotovo isključivo vlasnici kapitala i njihovi lakeji, savjetnici, menadžeri i nadzornici, mala kasta gornje desetine pučanstva, u koju je moguće ući jedino naslijeđenim bogatstvom ili obrazovanjem."
Sa Flamelovog linka (preporučujem pročitati sve). Izuzetno točan opis. Za prosječnog Džoa na zapadu koji nije dio opisane kaste stvari polako ali sigurno idu nizbrdo već desetljećima. Taj i takav rast raznih gdpova kojima europučani i slični svesrdno mašu može u kontekstu demografije značiti samo jednu stvar- daljnji sunovrat. Nikakvog napretka u takvom sistemu ne može biti. Samo opća dekadencija i izumiranje. Ne može se imati dobra demografija u sistemu u kojem average Joe koji bi trebao biti glavni činitelj pozitivne demografske slike živi kao pašče dok se elitna kasta bogati preko svake granice. Zapravo se može i reći da nekakva srednja klasa praktički nestaje i društvo se dijeli na kastu turbo bogatih i sirotinju u kreditima. Tko vidi neku svijetlu budućnost u takvom sistemu šta da kažem, svaka čast. Ja vidim daljnju demografsku i svaku drugu propast. A zar to nije ideal komunizma da smo svi jednaki i da je vlasništvo svega svih nas. S tim su privlačili mase. Ako imaš da 0,1 % bogataša posjeduje 99,1 % svega to je skoro komunizam, ti ljudi od 99,1 % vlasništva koriste doista max 0,1 %. Znači 99 % vlasništva je u korištenju svih nas. Uvlače nas u dugove za bezvezne kutije kako bi nas natjerali da moramo napredovati a samim tim i društvo. Moramo se školovati kako bi bili konkurentni i zbog toga isto društvo napreduje. Inače bi da smo svi bogati ogrezli u hedonizam i dekadenciju, izumiranje polako, poput bogatih naftaških Arapa. Nije sve tako crno. Razvoj omogućava napredak. Ja živim danas kao bogataši 80-ih. Hr je napokon razvijeni svijet a ima razloga zašto se zove razvijeni. u Americi 1% ima više od 99% ljudi, ali unutar tih 1% opet 1% ima više od ostalih 99% pa opet u tim promilima opet 1% ima više nego svih 99%. tako je u svakom trenutku, samo je razlika u tome što to nisu uvijek isti ljudi i što se brže nego ikad mijenja poredak. to je prirodno stanje sistema, to su obično najpametniji i najsposobniji, koji nisu puki promatrači nego kreatori.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 09 sij 2022, 19:15 |
|
|
dudu je napisao/la: u Americi 1% ima više od 99% ljudi, ali unutar tih 1% opet 1% ima više od ostalih 99% pa opet u tim promilima opet 1% ima više nego svih 99%.
tako je u svakom trenutku, samo je razlika u tome što to nisu uvijek isti ljudi i što se brže nego ikad mijenja poredak.
to je prirodno stanje sistema, to su obično najpametniji i najsposobniji, koji nisu puki promatrači nego kreatori.
Znaš gdje je postojao takav sustav pa je sve završilo u krvi? Francuska revolucija, 99% kmetova koji rade samo da prežive, tada za kruh a danas za račune, te 1% Plemića i svećenstva koji samo gomilaju, danas bankarsko-tech elita. Sposobniji uvijek trebaju i moraju imati više ali ne do te razine da njihova dobrobit uništava dobrobit čitavog kolektiva. Trenutni sustav će kolabirati na identičan način kao Francuska 1789. godine.
|
|
Vrh |
|
 |
Flamel
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 09 sij 2022, 19:17 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 2062 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
weasel je napisao/la: dudu je napisao/la: u Americi 1% ima više od 99% ljudi, ali unutar tih 1% opet 1% ima više od ostalih 99% pa opet u tim promilima opet 1% ima više nego svih 99%.
tako je u svakom trenutku, samo je razlika u tome što to nisu uvijek isti ljudi i što se brže nego ikad mijenja poredak.
to je prirodno stanje sistema, to su obično najpametniji i najsposobniji, koji nisu puki promatrači nego kreatori.
Znaš gdje je postojao takav sustav pa je sve završilo u krvi? Francuska revolucija, 99% kmetova koji rade samo da prežive, tada za kruh a danas za račune, te 1% Plemića i svećenstva koji samo gomilaju. Sposobniji uvijek trebaju i moraju imati više ali ne do te razine da njihova dobrobit uništava dobrobit čitavog kolektiva. Trenutni sustav će kolabirati na identičan način kao Francuska 1789. godine. Ni preveliki jaz između elite i ostatka nije dobar, uvijek treba postojati zdrava srednja klasa, a u SAD je desetljećima već u ozbiljnom padu.
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
 |
HHerceg
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 09 sij 2022, 19:18 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Niti je prirodno niti normalno. Ekstremne ekonomske nejednakosti nisu poželjne.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 09 sij 2022, 19:19 |
|
|
što će kolabirati? ne može kapitalizam propasti kad je on intuitivan, genetski usađen u nas, to je prirodni poredak stvari, prirodna evolucija.
dok god ljudi zarađuju i imaju mogućnosti probijanja u takvom sustavu dotle će biti s njim ok.
to što smo mi kao istočnoeuropljani najebali ili neki tamo redneck Amerikanac, glavni razlog tome je Kina, ali i tome će se stati na kraj.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 09 sij 2022, 19:20 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Pa ne unistava, nego pokreće. Znači imaš društveno vlasništvo koje za naknadu od 0,1% nadzire 0,1 % ljudi.
Gates ne može koristiti više od jedne kuće u jednom trenutku. Dakle, ne može više od 50 milijuna € na sebe sprđivat. 40 milijardi je znači opće dobro
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
HHerceg
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 09 sij 2022, 19:23 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
dudu je napisao/la: što će kolabirati? ne može kapitalizam propasti kad je on intuitivan, genetski usađen u nas, to je prirodni poredak stvari, prirodna evolucija.
dok god ljudi zarađuju i imaju mogućnosti probijanja u takvom sustavu dotle će biti s njim ok.
to što smo mi kao istočnoeuropljani najebali ili neki tamo redneck Amerikanac, glavni razlog tome je Kina, ali i tome će se stati na kraj. Postoja je i kapitalizam i prije chicagške ekonomske škole.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 09 sij 2022, 19:25 |
|
|
HHerceg je napisao/la: dudu je napisao/la: što će kolabirati? ne može kapitalizam propasti kad je on intuitivan, genetski usađen u nas, to je prirodni poredak stvari, prirodna evolucija.
to što smo mi kao istočnoeuropljani najebali ili neki tamo redneck Amerikanac, glavni razlog tome je Kina, ali i tome će se stati na kraj. Postoja je i kapitalizam i prije chicaške ekonomske škole. je, ali tada je mali broj zemalja i ljudi sudjelovao u tome, ne može se poreći da su odtada stotine milijuna ljudi izvučene iz siromaštva. drugo je ljudska priroda, svi bi mi vozili BMW, ali BMW ima i imat će takvu vrijednost da će ga uvijek moći voziti samo rijetki. i ovo što Junuz kaže, danas živimo kao kraljevi, ni najveći bogataši 80-tih nisu imali život kao većina od nas. 
|
|
Vrh |
|
 |
Planina
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 09 sij 2022, 19:43 |
|
|
Bit moga upisa je bila ako prosječni Đole živi u konzervi od 45 kvadrata, u kreditima je, debeo, nezadovoljan, frustriran, depresivan, sa kroničnim manjkom testosterona itd itd. to društvo ne može imati dobru demografiju. To je s muške strane.
Sa ženske strane ako se gospođica školuje do 30te ili "ima karijeru" (koja je u 95% slučajeva go kurac tj. živi isti pasji život kao i Đole) te uz to mora proputovati svijet bančiti i sve ostalo prije nego bi imala djecu to društvo ne može imati dobru demografiju.
Spoj turbo urbanizacije, turbo kapitalizma, turbo feminizma i još svega pomalo = dekadencija i izumiranje.
|
|
Vrh |
|
 |
HHerceg
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 09 sij 2022, 19:53 |
|
|
dudu je napisao/la: je, ali tada je mali broj zemalja i ljudi sudjelovao u tome, ne može se poreći da su odtada stotine milijuna ljudi izvučene iz siromaštva. drugo je ljudska priroda, svi bi mi vozili BMW, ali BMW ima i imat će takvu vrijednost da će ga uvijek moći voziti samo rijetki. i ovo što Junuz kaže, danas živimo kao kraljevi, ni najveći bogataši 80-tih nisu imali život kao većina od nas.  Danas sudjeluje još manje. Danas je za prosječnog čovjeka namijenjeno neposjedovanje (You will own nothing and be happy poruka prošlogodišnjeg WEF) To šta Junuz govori nije istina.
|
|
Vrh |
|
 |
divizija
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 09 sij 2022, 22:14 |
|
|
dudu je napisao/la: u Americi 1% ima više od 99% ljudi, ali unutar tih 1% opet 1% ima više od ostalih 99% pa opet u tim promilima opet 1% ima više nego svih 99%.
to je prirodno stanje sistema, to su obično najpametniji i najsposobniji, koji nisu puki promatrači nego kreatori. problem nisu međusbni relativni odnosi, nego trendovi. problem SAD danas je što srednja klasa stagnira, a radnička kalsa PROAPDA još od sedamdesetih. socijalna mobilnost obuhaća mali broj ljudi, za većinu je standard u stagnaciji ili gori.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
 |
divizija
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 09 sij 2022, 22:16 |
|
|
dudu je napisao/la: i ovo što Junuz kaže, danas živimo kao kraljevi, ni najveći bogataši 80-tih nisu imali život kao većina od nas.  ovo ne vrijedi za zapadne zemlje, gdje je svaki prosječni stanovnik sedamdesetih i osmadesetih živio bolje nego mi danas i nego oni danas. ne, nemaš bolji život od obično ŠLJAKERA u SAD osmadesetih
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 09 sij 2022, 22:18 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Planina je napisao/la: "benefaktori enormnog ekonomskog rasta u zadnjih 50 godina su gotovo isključivo vlasnici kapitala i njihovi lakeji, savjetnici, menadžeri i nadzornici, mala kasta gornje desetine pučanstva, u koju je moguće ući jedino naslijeđenim bogatstvom ili obrazovanjem."
Sa Flamelovog linka (preporučujem pročitati sve). Izuzetno točan opis. Za prosječnog Džoa na zapadu koji nije dio opisane kaste stvari polako ali sigurno idu nizbrdo već desetljećima. Taj i takav rast raznih gdpova kojima europučani i slični svesrdno mašu može u kontekstu demografije značiti samo jednu stvar- daljnji sunovrat. Nikakvog napretka u takvom sistemu ne može biti. Samo opća dekadencija i izumiranje. Ne može se imati dobra demografija u sistemu u kojem average Joe koji bi trebao biti glavni činitelj pozitivne demografske slike živi kao pašče dok se elitna kasta bogati preko svake granice. Zapravo se može i reći da nekakva srednja klasa praktički nestaje i društvo se dijeli na kastu turbo bogatih i sirotinju u kreditima. Tko vidi neku svijetlu budućnost u takvom sistemu šta da kažem, svaka čast. Ja vidim daljnju demografsku i svaku drugu propast. A zar to nije ideal komunizma da smo svi jednaki i da je vlasništvo svega svih nas. S tim su privlačili mase. Ako imaš da 0,1 % bogataša posjeduje 99,1 % svega to je skoro komunizam, ti ljudi od 99,1 % vlasništva koriste doista max 0,1 %. Znači 99 % vlasništva je u korištenju svih nas. Uvlače nas u dugove za bezvezne kutije kako bi nas natjerali da moramo napredovati a samim tim i društvo. Moramo se školovati kako bi bili konkurentni i zbog toga isto društvo napreduje. Inače bi da smo svi bogati ogrezli u hedonizam i dekadenciju, izumiranje polako, poput bogatih naftaških Arapa. Nije sve tako crno. Razvoj omogućava napredak. Ja živim danas kao bogataši 80-ih. Hr je napokon razvijeni svijet a ima razloga zašto se zove razvijeni. Zašto bi itko normalan želio sotonistički komunizam? Eto imali smo komuniste pa nije išlo. I nigdje na svijetu nije išlo, danas ne ide u Venecueli i Sjevernoj Koreji, sutra neće ići negdje drugo. Zaključak je ne ide. Partizani prihvatite to: komunizam ne valja.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1197 of 2558 - 46.79%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
divizija
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 09 sij 2022, 22:22 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Kad počnu doseljavat iz Njemačke u Afganistan onda ću reći: da, zatvorena religiozno zatupljena društva u kojima je ogroman natalitet su budućnost. Što vi točno promovirate?  naravno da su budućnost, kad doslovce izvoze sebe u svijet. Dakle šire Afganistan u Njemačku tipična ekspanzija kako kad su Europljani kolonizirai svijet nekada
|
|
Vrh |
|
 |
divizija
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 09 sij 2022, 22:24 |
|
|
dudu je napisao/la: Dok smo imali snažne nacionalne države Europa je bila u konstantnim ratovima, od kraja 19. stoljeća i ujedinjenja Njemačke samo ratovi i krize do kulminacije u drugom svjetskom ratu. Sad su se svi zabavili o sebi. samo je ta europa ekspandirala i pokorila čitav svijet i naselila još tri kontinenta. sad IZUMIRE koji qrac vama nije tu jasan, IZUMIRE. da vam šljiv u voćnjaku ne rađaju, zabrinuli biste se, ne biste pričali, "eto šljive ne rađaju, ali korov se super širi oko njih, nikad više bilja nisam imao"
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 09 sij 2022, 22:27 |
|
|
Pa ideja komunizma o jednakosti ljudi jest utopijska i završila je katastrofalno.
Ali je prirodna ljudima jer se svi rađamo i umiremo isti. Zašto ne bi i živjeli.
Po meni ovo gdje imaš 0,1% bogatih je upravo najbliže moguće tome. Oni jesu nejednakiji, elita su ali 99,9 % ostalih je jednako. Prema tome se ide. Ideja mi se svida. Recimo već je rijesila glad u svijetu, ovu pandemiju rjesava itd.
Možda su sredstva poput gayprajdova za razbijanje zatvorenih društava malo neuobičajena ali učinkovita.
Uglavnom, mislim da svijet postaje bolje mjesto.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
divizija
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 09 sij 2022, 22:28 |
|
|
dudu je napisao/la: Ne postoji još nijedan primjer države na Zapadu da je gora nego što je bila ili da slabi u nekom relativnom ili apsolutnom odnosu,i. apsolutno sve i jedna zapadna država je danas gora nego prije 40 godina, i relativno slabija ekonomsi u odnosu na ostatak svijeta. i u relativno i u apsolutnom odnosu. Zapad je prije 40 godina bio 75% svjetskog BDPa, sad je oko 40%. zgubio je više u udjelu BDPa nego u udjelu populacije, a standard VEĆINE stanovništa je pogoršan. nije bilo realnog rasta plaća, sav rast BDPa monopolizira mala skupina ljudi inžinjer u Njemačkoj danas živi lošije od šljakera 1980.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 09 sij 2022, 22:30 |
|
|
divizija je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Kad počnu doseljavat iz Njemačke u Afganistan onda ću reći: da, zatvorena religiozno zatupljena društva u kojima je ogroman natalitet su budućnost. Što vi točno promovirate?  naravno da su budućnost, kad doslovce izvoze sebe u svijet. Dakle šire Afganistan u Njemačku tipična ekspanzija kako kad su Europljani kolonizirai svijet nekada Dakle kad bi se pretvorili u zatucanu vjersku zajednicu, ukinuli prava žena i vratli u 18. st. bi se spasili? Ja mislim da ne bi, a i ako bi radije bih tvoju 'propast'.
|
|
Vrh |
|
 |
divizija
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 09 sij 2022, 22:31 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Pa ideja komunizma o jednakosti ljudi jest utopijska i završila je katastrofalno.
Ali je prirodna ljudima jer se svi rađamo i umiremo isti. Zašto ne bi i živjeli.
Po meni ovo gdje imaš 0,1% bogatih je upravo najbliže moguće tome. Oni jesu nejednakiji, elita su ali 99,9 % ostalih je jednako. Prema tome se ide. Ideja mi se svida. Recimo već je rijesila glad u svijetu, ovu pandemiju rjesava itd.
Možda su sredstva poput gayprajdova za razbijanje zatvorenih društava malo neuobičajena ali učinkovita.
Uglavnom, mislim da svijet postaje bolje mjesto. svijet u cijelini postaje bolje mjeto za većinu ljudi. živi se dulje i lagodnije, zdravije i sigurnije. samo što mene za svijet zaboli uvo, mene zanima kako je meni, mojoj djeci, mojoj zemlji i narodu. nije mi žao što Indija napreduje, ali ja od toga ništa nemam, MI smo u ekonomskoj stagnaciji i demografskom izumiranju. to što svijet napreduje, nama ne znai ništa. život konstatno napreduje, ali za mamute, dinosaure i sabljozubaste tigrove to ne znači NIŠTA, ta informacija je nebitna. ONI su izumrli
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 09 sij 2022, 22:34 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Pa ideja komunizma o jednakosti ljudi jest utopijska i završila je katastrofalno.
Uglavnom, mislim da svijet postaje bolje mjesto. Dakle, znaš da je ideja utopijska, znaš da je bezbroj puta završila katastrofalno, ali iz nekog mazohističkog razloga i dalje to želiš.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1197 of 2558 - 46.79%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
divizija
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 09 sij 2022, 22:40 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Dakle kad bi se pretvorili u zatucanu vjersku zajednicu, ukinuli prava žena i vratli u 18. st. bi se spasili?
Ja mislim da ne bi, a i ako bi radije bih tvoju 'propast'. tvoje podcijenjivanje ljudi iz prošlih vremena je toliko pretenciozno da je za povratit. to što si umišljaš da si im superioran, zapravo je pokazatelj tipične bahatosti bez pokrića- no, da, ako n želimo izumrijeti, u mnogočemu trebamo postati sličniji njima. druga je stvar što tebe izumiranje zapravo ne brine, ti spadaš u onaj sloj modernih degeneriranih ljudi, koji su uslijed gubitka duhovnosti postali antiteza osnovne životne karakteristike - želje za opstankom. sav život, svugdje i uvijek, sve što je građeno od DNK molekule, nastoji opstati i održati se. ne na razini pojedinca, nego na razini života, BIOSA.svi smo mi samo karike u lancu života, i svako živo biće nasotji taj lanac održati. to mu je temeljni prirdni instinkt. samo je degenerični čovjek u razvijenom svijetu, napustivši Boga napustio i taj temeljni prirodni instinkt, instint za samoodržanjem. tvoje vrijednosti i ne sam otvoje su antiživotne, i one su zapravo isprazne, šuplje. zato tebi i nije janso đto ti ja drobim, jer u tvom svjetonazoru to o čemu ja pričam nije bitno. ti se baviš konzumerističkim vrijednsotima, koliko ko ždere, pije, troši, putuje, to su tvoje vriednosti. to su vrijednosti suvremenog čovjeka. zato on nestaje, a zatucani ga zamjenjuju.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 09 sij 2022, 22:52 |
|
|
So what. Evo imam rođaka, otišao u Kanadu nasao neku hispanskog podrijetla ima s njom dboje djece. Eno vratio se s njima i pravi kuću u Dalmaciji.
Na djeci se vidi da nisu čisti Hrvati i?
Što fali?
Moj sin isto je odlučio radit po svijetu, vuče ga kad završi faks. Nadam se da će isto napravit kao i rođo.
Što vam je. Kome treba čista krv i nacija? I bilo kakva nacija. Možeš ti bit cist siromasni Hrvat bez perspektive. Čemu?
|
|
Vrh |
|
 |
divizija
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 09 sij 2022, 23:11 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: So what. Evo imam rođaka, otišao u Kanadu nasao neku hispanskog podrijetla ima s njom dboje djece. Eno vratio se s njima i pravi kuću u Dalmaciji.
Na djeci se vidi da nisu čisti Hrvati i?
Što fali?
Moj sin isto je odlučio radit po svijetu, vuče ga kad završi faks. Nadam se da će isto napravit kao i rođo.
Što vam je. Kome treba čista krv i nacija? I bilo kakva nacija. Možeš ti bit cist siromasni Hrvat bez perspektive. Čemu? evo ga, opet, reductio ad hitlerium. ko ovdje govori o "čistoj krvi"? denegenerični dio svijeta IZUMIRE. naprosto nestaje. s mješanim brakovima ili ne, jednako izumire. on to skriva uvozom zatucanih, ali to ne mijenja na stvari. i što tebi znači bez perspektive? što je ta tvoja perspektiva? imat za lokat, žderat, drogirat se i urlaub? to je tebi perspektiva? to je yebeno NIŠTA. ne Junuze, u siromanih i zatucanih je perspektiva, ovi što se bave pizdarijama poput tebe i tvog sina, oni nemaju perspektive. perspektiva je akd amožeš reći, ovdje gdje sam sada, tu će za tristo godina stajati MOJI POTOMCI. to je perspektiva, a ne radit u Njemačkoj je r mu vuče vidit svijeta. to je izdrkavanje. Život pojedinca je trenutak Junuze, bljesak u protoku vremena, od tvog i mog rođenja do smrti, mi smo samo iskra koja plane i ugasi se. Mi smo jedno veliko NIŠTA doli karike u lancu života. opstaju loze, linije. na početku evanđelja Isusu nabrajaju pretke 42 pokjenja unazad. svaki je Židov nekada znao nabrojati sve svoje pretke od Abrahama na dalje. Zato što je znao da je on, kao jedinka, ništa. Ali je znao da j desetke i desetke pokoljenja zaslužno za njegovo postojanje, i da je njima dužan nastaviti isto. Nije izdrkavao na to da "ode vidit svijeta" nego se odužio pretcima tako što je nastavio lozu. ODUŽIO SE PRECIMA! danas da to nekome kaže samo poslali bi te na psihijatriju! tebi je to sve glupo i primitivno i zatucano, ali takvih je budućnost. ovo što sada gledamo na Zapadu je samo kratkotrajni bljesak u cijelokupnoj povijesti homo sapiensa, koji će proći kao da ga nikada nije ni bilo. Degenerični će izumrijeti, a zatucani će nastaviti po starom, kako je vazda i bilo. ni prva ni zadnja kultura koja je izumrla jer se bavila pizdarijama i zamjenila je druga, vitalnija. Tak odanas usred Njemačke rastu novi Afgansitan i Kurdistan, a Njemačka odlazi u ništavilo, u nestanak. Pričat će se o njoj ko mi o krapinskom pračovjeku. Nema to veze ni s nacijom ni s čistoćom krvi, nego s gubitkom nagona za vlastitim opstankom. jer mora se na urlaub, to je bitno, ko je vidio pelene mijenjati p.s., ljudi izvan subsaharske Afrike imaju 2-4% neandertalskih gena, ali neandertalci su IZUMRLI, nema ih.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 09 sij 2022, 23:27 |
|
|
Imali smo evo kod mene u SB nedegenerične sad gledam po osmrtnicama, pa još 80-ih smo imali jako puno djece.
Na što su nam naselja i gradovi ličili? I Hercegovini, Završju, i u B. Posavini isto? Samo smo bili za emigrante. Najviše za najdegeneričniji po tebi grad i u Yu - Zagreb.
Džaba ti sve ako nema napretka, gradova, liberalizacije samo te usisa onaj koji to ima.
Ili ćemo bit meso ili ćemo bit mesojedi. Ja sam za ovo drugo.
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Demografija Postano: 09 sij 2022, 23:36 |
|
|
dudu je napisao/la: što će kolabirati? ne može kapitalizam propasti kad je on intuitivan, genetski usađen u nas, to je prirodni poredak stvari, prirodna evolucija.
to što smo mi kao istočnoeuropljani najebali ili neki tamo redneck Amerikanac, glavni razlog tome je Kina, ali i tome će se stati na kraj. Ali može propasti to svi ignoriraju... Moderni kapitalizam teži sve većim konglomeratima, i tržišnim monopolima koji uništavaju tržišno natjecanje. Bez tržišnog natjecanja nema napretka. Apple, Google, Amazon, Microsoft, svi oni gledaju samo profit i ne odgovaraju im nove i disruptivne inovacije koje oni aktivno koče. Današnji kapitalizam odgovara onom s kraja 19. stoljeća kad je situacija bila preslikana. Tadašnji reset je bio ww1....
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|