|
|
Stranica: 8/12.
|
[ 282 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Heero
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 23 lis 2017, 21:02 |
|
|
|
Neznam ljudi ali kad su oslobadjali od arapa i u kataloniji se vikalo spanjolske povike ratne!!
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 27 lis 2017, 16:02 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 91153 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac. Pomoći više nema. Rat 1992-1995 u BiH bio je prelijep, prirodan, remek djelo te generacije, i dobro je da se dogodio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 27 lis 2017, 16:51 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 48776 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Nek im je sa srećom, Mi smo sljedeći 
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 27 lis 2017, 17:42 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 17:17 Postovi: 7719 Lokacija: Сарај Чадор
|
|
Jašta ste.
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 27 lis 2017, 17:56 |
|
|
|
Danas Katalonija, sutra Republika Srpska. Hvala Americi i EU sto guraju beznacajan projekat zvan narkoteroristicka drzava Kosovo. To ce im se obiti o glavu boga ti pitaj koliko struko s obzirom da talas raspada zapadne (anti)civilizacije tek pocinje, a poceo je Bregzitom, a zavrsice potpunom propasti licemjerne evropske ideje i bulaznim pricama o nepovredivosti medjunarodno priznatih granica.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Darth Golubovic
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 27 lis 2017, 19:02 |
|
|
|
Dzaba se uvlacis u katalonski pakshu, oni vas cak ni u tom slucaju ne podnose.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 27 lis 2017, 20:29 |
|
|
|
Naprijed Katalonija, naprijed Herceg Bosna!!!
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
master_mind_
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 28 lis 2017, 00:00 |
|
|
|
Katalonci su u više navrata proglasili svoju državu. Zadnji put su to učinili 1934. i neovisnost im je trajala 9 sati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 28 lis 2017, 00:28 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 91153 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Trebamo promijeniti naziv Katalonije u hrvatskom jeziku u Katalunija. Tko je uopce nadlezan za takvo sto? Institut za hrvatski jezik u Zagrebu? Zagrebu i Mostaru zajedno? 
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac. Pomoći više nema. Rat 1992-1995 u BiH bio je prelijep, prirodan, remek djelo te generacije, i dobro je da se dogodio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Heero
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 28 lis 2017, 00:36 |
|
|
Amiđa je napisao/la: Jašta ste. Hahahaha naravno!Nije mogla yuga,AU,Otomaija da se odrzi ali vi ste ljepilo koje ce drzat BiH na okupu a niste sposobni FTV drzat da nepotone Oni ce nekom zabranit drzavu i to jos hercegovcima 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Heero
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 28 lis 2017, 00:51 |
|
|
Ceha je napisao/la: dudu je napisao/la: kad bih baš morao vući paralelu s bivšom Jugoslavijom, onda su Srbi Kastilijanci, Hrvati Katalonci, Makedonci Galijci, Bošnjaci Valencijeni, Crnogorci Leonci, Slovenci Aragonci, a Albanci Baski. Zašto Slovenci=Aragonci? Po meni za Aragonce više ide Crnogorci  Velika većina ih priča kastilijanski. Ovo za Leonce je super pogođeno. Iako bi točniji naziv bio Leonci-Asturci, jer u Asturiji se taj jezik zove asturskim i službeni je, a u Leonu se zove leonskim i nije službeni... Španjolski Slovenci bi eventualno mogli biti Portugalci (samo oni su zbrisali prije petsto godina  ) ili eventualno čak i Katalonci. Katalonska, galicijska i baskijska su odvojene nacije od kastilijanske, dok se aragonska, leonsko-asturska i valencijanska tek pokušavaju stvoriti. U prva dva je problem što dosta ljudi govori katalonski, dok treća svoj nastanak duguje želji da se oslabe Katalonci. Inače, slična stvar je i na Balearima Uglavnom, ovo je sigurno. Galicija, Katalonija i Baskija nisu Španjolska. I bez EU će se to sve raspasti. A onda će biti zanimljiv raspored u miješanim regijama tipa Navarra (1/3 Baska), Valencija (nova nacija), Baleari (nova nacija), Asturija y Leon (stara,poluugasla nacija), kao i Aragon (isto pitanje) te Andaluzija (oni su malo drugačiji  ). I u Valenciji su "Valencijci" manjina. 49% stanovništva govori španjolski, a 51% Valencijsko-katalonski. S time da im je govorni dijalekt malo drugačiji od standarda, međutim standard je isti. Nešto kao današnji muslimani, da  Cekaj!Zašto ima leon i asturija?sta nije leon samo povecana asturija?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 28 lis 2017, 10:33 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 7059 Lokacija: Izvan sebe
|
|
Katalonsku neovisnost treba vojno zgaziti, govno im i neovisnost, ja sam protiv bio i ostat cu.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 28 lis 2017, 10:35 |
|
|
master_mind_ je napisao/la: Katalonci su u više navrata proglasili svoju državu. Zadnji put su to učinili 1934. i neovisnost im je trajala 9 sati. Da li su ovaj put proglasili neovisnost, ili samo odlucili da ce jednog dana proglasiti neovisnost?
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Crni Božo
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 28 lis 2017, 11:53 |
|
|
|
Za Pirinejski poluotok vidim nekoliko stvari: - osamostaljenje Katalonije u cjelokupnom obimu (dakle uključujći Valenciju, Baleare, Andoru, kao i francusku sjevernu Kataloniju) - osamostaljenje Baskije u cjelokupnom obimu (dakle kompletan španjolski i francuski dio) - odvajanje Galicije, te pripajanje Portugalu (Galicija je u biti jezgra srednjovjekovnog Portugala prije oslobođenja od islama) - ostatak Španjolske je dovoljno unitariziran da bi nastavio kao jedna država
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 28 lis 2017, 12:49 |
|
|
|
Ja sam za sjedinjene drzave spanjolskog govornog podrucja, kao i za iste takve portugalskog govornog podrucja. Globalizacija a ne minijaturizacija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 28 lis 2017, 12:51 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 29457 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Old Fridolin je napisao/la: Katalonsku neovisnost treba vojno zgaziti, govno im i neovisnost, ja sam protiv bio i ostat cu.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Heero
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 28 lis 2017, 14:15 |
|
|
|
Bobovac bil ti podrzao istru da se osamostali?
Baski trebaju imat svoje a za kataloniju nisam siguran,mislim sto se mene tice moze ali nisam siguran da je to dobro. Bice sranja na tom poluotoku ako se rascjepkaju.Zadnji put kad su rascjepkani bili ratovali su i onda je jedna strana dovela arape u vojne svrhe.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 28 lis 2017, 14:20 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 29457 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Heero je napisao/la: Bobovac bil ti podrzao istru da se osamostali?
Baski trebaju imat svoje a za kataloniju nisam siguran,mislim sto se mene tice moze ali nisam siguran da je to dobro. Bice sranja na tom poluotoku ako se rascjepkaju.Zadnji put kad su rascjepkani bili ratovali su i onda je jedna strana dovela arape u vojne svrhe. Ukoliko bi većina stanovništva Istre bila za secesiju samo bi najveća bagra mogla slati trupe da to spriječe. I dakako da prva asocijacija nijednom mislećem Hrvatu ne može biti Istra već Herceg-Bosna.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Darth Golubovic
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 28 lis 2017, 14:49 |
|
|
Heero je napisao/la: Bobovac bil ti podrzao istru da se osamostali?
Baski trebaju imat svoje a za kataloniju nisam siguran,mislim sto se mene tice moze ali nisam siguran da je to dobro. Bice sranja na tom poluotoku ako se rascjepkaju.Zadnji put kad su rascjepkani bili ratovali su i onda je jedna strana dovela arape u vojne svrhe. Ti ih sanjas..Jelde? Obrezane, mislim. Naravno da Katalonija treba dobiti nezavisnost. Imaju teritoriju, glavni grad, tradiciju, jaku privredu, jezik. Dakle sve sto HB nema.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
chubura
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 28 lis 2017, 15:35 |
|
|
|
Bez obzira šta ko mislio,i ko koga simpatiše,sigurno je da Katalonija ovo nije uradila a da nema podršku,jaku podršku,jer bi im inače ova akcija bila ludačka i samoubilačka.Isti oni koji sada navodno podrzavaju Španiju posle odredjenog "dogadjaja-okidača" ,projektovanog naravno,će obrnuti ćurak.Ostaje samo da vidimo koji će to "dogadjaj-okidač" da se desi.Nasilje,ili nešto drugo.,mozda neka drzava prizna Kataloniju,sve po planu,a onda neke drzave,pa još neke,mozda i ne toliko bitne .Berze će imati odredjene padove,oko 7-8%,pa će tada akcije pokupovati isti oni koji su ovo zakuvali.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sandalj
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 28 lis 2017, 15:37 |
|
Pridružen/a: 15 srp 2010, 17:04 Postovi: 1877 Lokacija: Stara Hercegovina
|
Old Fridolin je napisao/la: Ja sam za sjedinjene drzave spanjolskog govornog podrucja, kao i za iste takve portugalskog govornog podrucja. Globalizacija a ne minijaturizacija. Značu podržaješ ideju pripajanja Portugala Brazilu. 
_________________ Čovjek je neprijatelj onoga što ne poznaje. (Ali ibn Ebu Talib)
Borba za slobodu čovjeka i nije drugo nego borba za oslobođenje od predrasuda. (Miroslav Krleža)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 28 lis 2017, 15:57 |
|
|
Heero je napisao/la: Zadnji put kad su rascjepkani bili ratovali su i onda je jedna strana dovela arape u vojne svrhe. Sad ih ne moraju dovoditi oni su već tu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 28 lis 2017, 16:25 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 48776 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Ova republika već duže traje nego prošla iz 1934. koja je trajala 10 sati. Što više narod bude dobio osjećaj samostalnosti to će je spremnije braniti.
Ne znam šta Baski čekaju, ovo je povijesna prilika da dobiju državu. Skupa s Kataloncima razvući Madrid i sloboda je tu.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
s one strane dinare
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 28 lis 2017, 16:57 |
|
|
Citat: Republika Hrvatska smatra da proglašenje katalonske neovisnosti nije u skladu sa španjolskim ustavom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Darth Golubovic
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 28 lis 2017, 19:32 |
|
|
Uzrujavate se bez razloga. Za par decenija ce ionako biti back to the roots 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|