|
|
Stranica: 9/12.
|
[ 282 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 28 lis 2017, 20:12 |
|
|
Darth Golubovic je napisao/la: Heero je napisao/la: Bobovac bil ti podrzao istru da se osamostali?
Baski trebaju imat svoje a za kataloniju nisam siguran,mislim sto se mene tice moze ali nisam siguran da je to dobro. Bice sranja na tom poluotoku ako se rascjepkaju.Zadnji put kad su rascjepkani bili ratovali su i onda je jedna strana dovela arape u vojne svrhe. Ti ih sanjas..Jelde? Obrezane, mislim. Naravno da Katalonija treba dobiti nezavisnost. Imaju teritoriju, glavni grad, tradiciju, jaku privredu, jezik. Dakle sve sto HB nema. I Herceg Bosna je svojevremeno postojala tako da ne bih se bas slozio, a i imaju jaku privredu (za BiH uslove jaku. Osim toga, najveci uvoznici su u tom dijelu BiH), a tu je i glavni grad (Mostar koji je bio glavni grad HB koja je funkcionisala jedno vrijeme, tacnije mnogo vise vremena nego Katalonija).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Darth Golubovic
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 28 lis 2017, 20:16 |
|
|
|
HB nit ima jasno definisanu teritoriju, niti parlament, niti glavni grad (pola grada nije grad), niti autonomiju. A tradicija i istorija se svodi na cekanje drugostepene presude njenim osnivacima.
E sad, posto je ocigledno da Katalonija nema sanse da postane samostalna (dovoljno je samo obratiti paznju ja izjave svjetskih lidera, ili unutar EU), pa izracunaj kolike su sanse da se taj san ostvari u slucaju onoga sto od milja zovemo HB..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Heero
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 28 lis 2017, 20:59 |
|
|
|
Imaju ako nisu pičke.
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Heero
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 28 lis 2017, 21:04 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: Darth Golubovic je napisao/la:
Ti ih sanjas..Jelde?
Obrezane, mislim.
Naravno da Katalonija treba dobiti nezavisnost. Imaju teritoriju, glavni grad, tradiciju, jaku privredu, jezik.
Dakle sve sto HB nema.
I Herceg Bosna je svojevremeno postojala tako da ne bih se bas slozio, a i imaju jaku privredu (za BiH uslove jaku. Osim toga, najveci uvoznici su u tom dijelu BiH), a tu je i glavni grad (Mostar koji je bio glavni grad HB koja je funkcionisala jedno vrijeme, tacnije mnogo vise vremena nego Katalonija). Ha cuj njega sve sto HB nema.A kako ce imat kad BiH nije drzava? A nije pravo ni bila u srednjem vijeku.Mislim sta tu imamo pricat kad bosna ni prije turaka nije neka drzava.Albanci su imali drzavu u srednjem vijeku,rumunji su imali 3 drzave a srbi i grci carstva a mi se ni od otete hrvatske krune nismo mogli pobjec.Ni uzurpatore nismo izrodili nego one kotromanice koje su Šubici postavili kao namjesnike da za njih ubiru.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Heero
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 28 lis 2017, 21:07 |
|
|
Darth Golubovic je napisao/la: Uzrujavate se bez razloga. Za par decenija ce ionako biti back to the roots  Vandalima?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Darth Golubovic
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 28 lis 2017, 21:59 |
|
|
Heero je napisao/la: Imaju ako nisu pičke. Shvati da to nema ko da "lozi". Drugo je bila Juga. Tu je bilo interesa za rasturanje te zemlje pa su podrzavani separatisticki faktori. Ovdje Merkelica odmah rekla "nein". A i ne samo ona. Ja licno..ne znam..onako..svejedno mi je. Vako nekako  Samo kazem. Ako vala imaju svi drzavu, pa cak i Albanci na Kosovu, nek imaju i oni. Sta fali.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 28 lis 2017, 23:13 |
|
|
Meni ovdje ništa nije jasno. Većinom anti-islamski nastrojeni forum podržava pro-islamske Katalonce koji su nedavno protestirali predvođeni gradonačelnicom Barcelone da Španjolska ne pušta dovoljno imigranata u državu i da bi trebala više. https://www.theguardian.com/world/2017/ ... e-refugees
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Darth Golubovic
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 29 lis 2017, 00:26 |
|
|
|
Ovo ti je sve vec odavno po principu jebo lud zbunjenog.
Ne uspijevaju bojovnici da ufrstulje sve u kalup i matricu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Heero
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 29 lis 2017, 00:40 |
|
|
|
Pa ja sam reka da su to ljevicarski poslovi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
s one strane dinare
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 29 lis 2017, 02:12 |
|
|
|
Neka osnovna logika nalaze da je trend cepanja drzava dobar za nas koji zelimo da se i nasa drzava pocepa. Ko su i sta katalonci i spanjolci je nama tu sasvim nebitno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 29 lis 2017, 08:36 |
|
|
|
Koga boli tuki jel su levičari ili desničari, ko da će neko od vas da ode da živi tamo, pa vam je to bitno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 29 lis 2017, 10:46 |
|
|
|
Pa nije baš da je tako. Ako Katalonce podržavaju struktrure kojima je cilj više imigranata i više islama u Europi, onda te iste strukture neće sigurno podržavati Hrvate u BiH.
Previše gledate crtiće u kojima pravda uvijek pobjeđuje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Darth Golubovic
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 29 lis 2017, 13:25 |
|
|
|
Veoma suzen pogled na svijet kad ga posmatras izricito kroz prizmu sta bi moglo biti i kako u pogledu na bosanske Hrvate.
To je greska inace veoma uobicajena na prostorima bivse SFRJ, a prije svega u BiH, Srbiji, pa i Hrvatskoj. A ustvari ti nasi prostori su potpuno nebitni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mirv
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 29 lis 2017, 14:03 |
|
|
|
Hrvati te tvoje "naše" prostore ne smatraju našima niti nas je briga za njih, nismo mi tvoja balkanska bratija. Svoje kukanje i patetiku zadrži za istočnjake.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Darth Golubovic
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 29 lis 2017, 14:10 |
|
|
|
Jesmo, jesmo, kako nismo, evo nas ne mozemo jedni bez drugih..najbolji dokaz su ti forumi..na bosanskim imas Hrvate, Srbe, na hrvatskim Bosnjake, Srbe, na srpskim Hrvate, Bosnjake, itd..
Ljubi brat mirva svoga, :-* u sred zapadnjacke uljudbe i kulture.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Heero
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 29 lis 2017, 14:14 |
|
|
|
:)) hahahaha
i sta rade na tim forumima neg se medjusobno prcaju? idemo ti mi i na strane forume
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Heero
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 29 lis 2017, 14:18 |
|
|
Darth Golubovic je napisao/la: Jesmo, jesmo, kako nismo, evo nas ne mozemo jedni bez drugih..najbolji dokaz su ti forumi..na bosanskim imas Hrvate, Srbe, na hrvatskim Bosnjake, Srbe, na srpskim Hrvate, Bosnjake, itd..
Ljubi brat mirva svoga, :-* u sred zapadnjacke uljudbe i kulture. Fala nemozemo uzvratit istom mjerom,al eto ti istocne uljudbe pa ti ljubi  
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Darth Golubovic
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 29 lis 2017, 14:49 |
|
|
Za ovog cicu bih rekao da je tipicna dinarska rasa. Onako kao Nikola Tesla. Dok bi za ovog privlacnog mladog muskarca iznad rekao da ima vlaske gene..nisko celo..srasle obrve..one usnice ko AV. Ali skrecemo s teme.. Kad smo se vec dotakli tematike, i ovo je veoma interesantan egzemplar 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mirv
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 29 lis 2017, 14:54 |
|
|
Darth Golubovic je napisao/la: Jesmo, jesmo, kako nismo, evo nas ne mozemo jedni bez drugih..najbolji dokaz su ti forumi..na bosanskim imas Hrvate, Srbe, na hrvatskim Bosnjake, Srbe, na srpskim Hrvate, Bosnjake, itd..
Ljubi brat mirva svoga, :-* u sred zapadnjacke uljudbe i kulture. Ne, imamo Srbe koji vise na hrvatskim forumima zato da šire jeftinu patetiku, kukaju kako nam je nekada bilo lepo i općenito zamaraju sve oko sebe svojim beskoristnim i nebitnim mišljenjima. Kako godine prolaze sve više smatram da se to dopušta isključivo zato da bi Hrvati stalno imali uvid u to s kime imaju posla i da uvijek treba više izdvajanja za MORH, visoku naobrazbu i zubnu higijenu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 29 lis 2017, 15:20 |
|
|
mirv je napisao/la: Darth Golubovic je napisao/la: Jesmo, jesmo, kako nismo, evo nas ne mozemo jedni bez drugih..najbolji dokaz su ti forumi..na bosanskim imas Hrvate, Srbe, na hrvatskim Bosnjake, Srbe, na srpskim Hrvate, Bosnjake, itd..
Ljubi brat mirva svoga, :-* u sred zapadnjacke uljudbe i kulture. Ne, imamo Srbe koji vise na hrvatskim forumima zato da šire jeftinu patetiku, kukaju kako nam je nekada bilo lepo i općenito zamaraju sve oko sebe svojim beskoristnim i nebitnim mišljenjima. Kako godine prolaze sve više smatram da se to dopušta isključivo zato da bi Hrvati stalno imali uvid u to s kime imaju posla i da uvijek treba više izdvajanja za MORH, visoku naobrazbu i zubnu higijenu. Samo na Krstarici ima više Hrvata, nego što ovaj forum ukupno ima članova, retardu australijski. Lik rođen u Melburnu, verovatno je samo jednocifren broj puta bio ovde, i onda takav kreten dođe i objašnjava ti kako stvari ovde stoje. On zna. Ali lepo te je tata, ustaška pobegulja, naučio da mrziš Srbe, svaka mu čast.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Darth Golubovic
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 29 lis 2017, 15:39 |
|
|
|
I ti mrzis.
Albance.
Svako nekog mrzi. Svako ima pravo da mrzi koga god hoce. Demokratija. Kuish, ne, kaj..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Darth Golubovic
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 29 lis 2017, 15:39 |
|
|
 Cik pogodi gdje je ovo osvanulo?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Darth Golubovic
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 29 lis 2017, 15:49 |
|
|
|
Nesto kontam, nastranu nas najmanji i najsimpaticniji konstitutivni narod u BiH, i njihove zelje, ali sto se Srba tice, pa vi u ovoj spansko-katalonskoj sapunici imate samo neprijatelje. Sta mislite (Srbi), da li ce Spanija IKADA biti spremna (pod ovakvim uslovima kakvi im vladaju) da prizna bilo kakvu vrstu nezavisnosti RS-a? Mislim da nece nikad.
Dok vas Katalonci ionako vec oduvijek preziru (kad kazem preziru, onda mislim na te vase sulude snove o separatizmu u ratu etnicki ociscenih teritorija).
Tako da, zaista bi mogao da vas boli tuki za dogadjanja na Iberskom poluostrvu. Zar ne?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mirv
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 29 lis 2017, 16:10 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: mirv je napisao/la:
Ne, imamo Srbe koji vise na hrvatskim forumima zato da šire jeftinu patetiku, kukaju kako nam je nekada bilo lepo i općenito zamaraju sve oko sebe svojim beskoristnim i nebitnim mišljenjima. Kako godine prolaze sve više smatram da se to dopušta isključivo zato da bi Hrvati stalno imali uvid u to s kime imaju posla i da uvijek treba više izdvajanja za MORH, visoku naobrazbu i zubnu higijenu.
Samo na Krstarici ima više Hrvata, nego što ovaj forum ukupno ima članova, retardu australijski. Lik rođen u Melburnu, verovatno je samo jednocifren broj puta bio ovde, i onda takav kreten dođe i objašnjava ti kako stvari ovde stoje. On zna. Ali lepo te je tata, ustaška pobegulja, naučio da mrziš Srbe, svaka mu čast. Ovaj forum ima malo članova jer nitko ne želi skrolati preko tri strane da izbjegne somalijske imbecile poput tebe i naiđe na upis hrvatskog forumaša. Tko normalan bi čitao gluposti koje si nasrao zajedno sa svojom bratijom dužine pedeset izdanja Tolstojevih sabranih djela a u svemu tome ne piše baš ništa smisleno nego samo nekakva tuđinska preseravanja, prenemaganja i gomila svakojakih idiotizama i to još na Hrvatima stranom jeziku? Naravno da ovo i svaka slična mjesta normalni Hrvati izbjegavaju poput kuge jer ne žele gubiti vrijeme na de facto srbijanskom forumu a ja navratim tek ponekad iz istih razloga zbog kojih ljudi odlaze u zoološki vrt. Međutim, jednoga dana će se odgovorni ljudi urazumiti i zapriječiti tu kanalizaciju iz Servije pa će onda broj članova i ovdje i na drugim hrvatskim forumima bujati a kakvoća razprava će biti podignuta na prosječnu razinu IQ 98 a ne desetak bodova niže sada kada si ti ovdje sa svojim Balkancima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Heero
|
Naslov: Re: Katalonija i katalonci Postano: 29 lis 2017, 16:28 |
|
|
Darth Golubovic je napisao/la: Za ovog cicu bih rekao da je tipicna dinarska rasa. Onako kao Nikola Tesla. Dok bi za ovog privlacnog mladog muskarca iznad rekao da ima vlaske gene..nisko celo..srasle obrve..one usnice ko AV. Ali skrecemo s teme.. Kad smo se vec dotakli tematike, i ovo je veoma interesantan egzemplar  HA jebo ti sebe ma ja guglo slike! pa nesmijes stavljat sliku svojih to se na internetu neradi 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Aloha i 20 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|