|
|
Stranica: 161/334.
|
[ 8326 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 03 ožu 2026, 06:49 |
|
|
| Privitak/ci: |

iranski etnički zemljovid - reddit.jpg [ 230.26 KiB | Pogledano 382 put/a. ]
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 03 ožu 2026, 07:01 |
|
|
Evo još jedneg zemjovida  Ovdi se kažije di je apsolutna i relativna većina
Uz privladavajuće Perzijce, tu su Azeri, Kurdi, Luri, Arapi, Baluči, Gilaci, Mazani, Turkmeni, Tališi, Kaškajci. Ameri će opet gledat iskoristit Kurde... Razbijanjen Irana dolazi se do više država. Ako to budu Americi poslušne države, događa se više stvarih. Ameri izbijadu na granicu bivšeg SSSR-a. Izbijadu na Kaspijsko jezero. Izbijadu na Fergansku dolinu. Hormuški tjesnac sa sivera držale bidu dvi države. Dno zaljeva di je Kuvajt dobia bi stratešku dubinu, jer se odmaknulo Iran odnosno Perzijce ća. Uz oslabljenu i pripitomljenu sirijsku i iračku vlast, s rišenon iranskom vlasti, Kurdi u tri države imadu mogućnost zbližavanja. Oblikuje li se kurdska država, nova je strateška sridišnja točka. Služi ka' osigurač za neposlušne suside ako to postanedu (Turska, Sirija, Irak i države ostale od Irana). Izraelci pozivadu svaki narod zasebno u Iranu na ustanak. Ne poziva se iranski narod općenito. Komadanjen se još ništo događa. Iran, odnosno glavni narod Perzijci, koji su sada pomorska država, gubi znatno veliki dil obale. A Ameriku zanima sigurna plovidba Perzijskin zaljevon.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 03 ožu 2026, 08:59 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Ispostavlja se da je ovaj napad na Iran samo dio procesa kanibalizacije Evropskih saveznika od USA, to im je najveci domet. Izazvati rat na bliskom istoku, sprjeciti izvoz nafte i plina prema Evropi, prodavati im svoje skupe resurse i zivjeti od toga jos malo duze. Jadna Evropa a i mi s njom. Čak su i Nijemci odlučili ispraviti kičmu i reći ne aktivnom učešću u ovim napadima na Iran. Španci su tu pak ispali najveći ljudi, nećemo mi i nećete sa našeg teritorija. Adios, muchachos!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 03 ožu 2026, 09:02 |
|
|
|
Inače, hrvatski predsjednik je jasno stavio do znanja da Hrvatska ne treba ni na koji način učestvovati u napadima na Iran. Također, osudio je napade USA i Izraela, te izričito tražio da se prekine saradnja sa Izraelom vezano za vojni aspekt. Jel pratite predsjednika ili ste i dalje čifutske pudlice?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
tucepi
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 03 ožu 2026, 09:02 |
|
|
Sokolić je napisao/la: Evo još jedneg zemjovida  Ovdi se kažije di je apsolutna i relativna većina
Uz privladavajuće Perzijce, tu su Azeri, Kurdi, Luri, Arapi, Baluči, Gilaci, Mazani, Turkmeni, Tališi, Kaškajci. Ameri će opet gledat iskoristit Kurde... Razbijanjen Irana dolazi se do više država. Ako to budu Americi poslušne države, događa se više stvarih. Ameri izbijadu na granicu bivšeg SSSR-a. Izbijadu na Kaspijsko jezero. Izbijadu na Fergansku dolinu. Hormuški tjesnac sa sivera držale bidu dvi države. Dno zaljeva di je Kuvajt dobia bi stratešku dubinu, jer se odmaknulo Iran odnosno Perzijce ća. Uz oslabljenu i pripitomljenu sirijsku i iračku vlast, s rišenon iranskom vlasti, Kurdi u tri države imadu mogućnost zbližavanja. Oblikuje li se kurdska država, nova je strateška sridišnja točka. Služi ka' osigurač za neposlušne suside ako to postanedu (Turska, Sirija, Irak i države ostale od Irana). Izraelci pozivadu svaki narod zasebno u Iranu na ustanak. Ne poziva se iranski narod općenito. Komadanjen se još ništo događa. Iran, odnosno glavni narod Perzijci, koji su sada pomorska država, gubi znatno veliki dil obale. A Ameriku zanima sigurna plovidba Perzijskin zaljevon. Neće kurdi valjda deseti put za redom popušiti. za vrijeme prosvjeda bila je američka šansa. Gledam kartu Irana, sve gudura za gudurom, oštra brda, tu valjda ima prirodnih špilja milijon. Kompletnu operativu Iran može držati pod zemljom i čekati. Biće ovo rat isrpljivanja, za razliku od Ukrajinaca koji imaju 3 metra blata, Iran ima par stotina metara stijena iznad sebe.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 03 ožu 2026, 09:07 |
|
|
Machak je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Ispostavlja se da je ovaj napad na Iran samo dio procesa kanibalizacije Evropskih saveznika od USA, to im je najveci domet. Izazvati rat na bliskom istoku, sprjeciti izvoz nafte i plina prema Evropi, prodavati im svoje skupe resurse i zivjeti od toga jos malo duze. Jadna Evropa a i mi s njom. Čak su i Nijemci odlučili ispraviti kičmu i reći ne aktivnom učešću u ovim napadima na Iran. Španci su tu pak ispali najveći ljudi, nećemo mi i nećete sa našeg teritorija. Adios, muchachos! Hoćeš reći da Kalifat zbog toga neće osvojiti Njemačku i Španjolsku?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1660 of 2558 - 64.89%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 03 ožu 2026, 09:11 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Machak je napisao/la: Čak su i Nijemci odlučili ispraviti kičmu i reći ne aktivnom učešću u ovim napadima na Iran. Španci su tu pak ispali najveći ljudi, nećemo mi i nećete sa našeg teritorija. Adios, muchachos!
Hoćeš reći da Kalifat zbog toga neće osvojiti Njemačku i Španjolsku? Živiš u prošlosti. I ne znam što ti smetaju činjenice, pa dijeliš upozorenja. Jel se držite Jevreja ko pjan plota?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 03 ožu 2026, 09:11 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Ispostavlja se da je ovaj napad na Iran samo dio procesa kanibalizacije Evropskih saveznika od USA, to im je najveci domet. Izazvati rat na bliskom istoku, sprjeciti izvoz nafte i plina prema Evropi, prodavati im svoje skupe resurse i zivjeti od toga jos malo duze. Jadna Evropa a i mi s njom. Nije samo to. Skače cina nafte, i na tomen zarađuju ovi iz BRICS-a i OPEC-a. Tko izvlači debji kraj? Netto uvoznici nafte. Od velikih sila, to je EU. Isto ka' da se Trump dogovoria s Putinon. U svemu ovemu profitirat ćedu svi priprodavači ruske nafte. Ako Kina nabavja samo od Rusije, onda joj ovo ni problem, ali ako je...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 03 ožu 2026, 09:14 |
|
|
tucepi je napisao/la: Biće ovo rat isrpljivanja, za razliku od Ukrajinaca koji imaju 3 metra blata, Iran ima par stotina metara stijena iznad sebe.
Ne vjerujem. Čim se teroristički režim dovoljno oslabi dekapitacijom, pojavit će se separatistički pokreti i side deals. Oni će tada dobiti oružje i logistiku, ali to više nije iscrpljivanje osloboditelja Irana, nego operacija redarstvenog ranga.
_________________ Baznia, Fugazi. It's a wazy. It's a woozie. It's fairy dust. It doesn't exist. It's never landed. It is no-matter. It's not on elemental chart. It's not fucking real.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 03 ožu 2026, 09:14 |
|
|
|
Šta su luri? Kaškaji? Baluči nekakvi dravidi?
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 03 ožu 2026, 09:15 |
|
|
Machak je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la:
Hoćeš reći da Kalifat zbog toga neće osvojiti Njemačku i Španjolsku?
Živiš u prošlosti. I ne znam što ti smetaju činjenice, pa dijeliš upozorenja. Jel se držite Jevreja ko pjan plota? Nisi mi odgovorio na pitanje. Hoćeš reći da je Kuran stvar prošlosti? Inače, Židova može, samo bez tih izraza čifuti i sl.
1660 of 2558 - 64.89%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 03 ožu 2026, 09:18 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Machak je napisao/la:
Živiš u prošlosti. I ne znam što ti smetaju činjenice, pa dijeliš upozorenja. Jel se držite Jevreja ko pjan plota?
Hoćeš reći da je Kuran stvar prošlosti? Inače, Židova može, samo bez tih izraza čifuti i sl. Al smo osjetljivi, kakvi se sve izrazi pišu konkretno za nas, pa nikom ništa. Hajd bar se nisi uvrijedio što ste njihove pudlice. A reci ti meni šta ćemo sa Talmudskim proročanstvom? Ti se bojiš Kur'ana, a Talmud zanemaruješ.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 03 ožu 2026, 09:27 |
|
|
Eminencija je napisao/la: Šta su luri? Kaškaji? Baluči nekakvi dravidi? Režim opstaje na ruralnim, zatucanim Perzijancima. Kaškaji - umjereni, vjerojatno se neće aktivirati separatizam. Kurdi su standardno najizraženiji politički otpor. Luri su pro-režimski. Arapi - potencijalno separacija. Baluči - jako napeto s mulama. Turkmeni - povremeno napeto, vjerojatno će tražiti svoje, bili bi ludi ako ne.
_________________ Baznia, Fugazi. It's a wazy. It's a woozie. It's fairy dust. It doesn't exist. It's never landed. It is no-matter. It's not on elemental chart. It's not fucking real.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 03 ožu 2026, 09:30 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 10497 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Eminencija je napisao/la: novosve je napisao/la:
ali Donald si je kupio neko vrijeme prije nego objave koju je curicu natezao s Epsteinom
i što je najbolje, Židovi će oprat ruke od njega ko da im ništa nije zadužio
Trump je najgore što se moglo desiti zapadnoj desnici, uništit će je možda i nepovratno.
Kako? Posreo venezuelu,posro USAID,woke ukinut,posro EU,unistava glavne globaliste u londonu preko epstein dokumenata,jaca hercegbosnu.... S njim ti se ne vrijedi raspravljat. Valjda je mislio da je zbilja Trump tu na poziciji da bude ruski agent, popušio praznu priču woke mass medija i onda sada razočaran laje Trumpu. Sve što je Trump uradio do sada je bilo dobro. I ovaj rat protiv Irana se kuha desetljećima, mora doći trenutak da se ratuje. Za razliku od Sjeverne Koreje nuklearna bomba koju bi oni imali bi mogla doći do Europe, a realno, Iran nije izoliran kao Sjeverna Koreja, jako puno se miješaju u tuđe stvari okolo tako da bi čekanje da oni naprave tu bombu napravilo samo mnogo prljaviji rat.
_________________ OHR = mirnodobska sigurnosna zona za bošnjake
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 03 ožu 2026, 09:34 |
|
|
Machak je napisao/la: Inače, hrvatski predsjednik je jasno stavio do znanja da Hrvatska ne treba ni na koji način učestvovati u napadima na Iran. Također, osudio je napade USA i Izraela, te izričito tražio da se prekine saradnja sa Izraelom vezano za vojni aspekt. Jel pratite predsjednika ili ste i dalje čifutske pudlice? Ja nikad nisam glasao za Milanovića i mislim da on propagira posve promašenu politiku u ovom slučaju. Ovaj napad su namolili saudijci skupa s izraelcima, pa više su štete, ekonomski, iranci napravili S.Arabiji već Izraelu. Huti su im pravili probleme, imali su i onaj rat prije nekih 6, 7 godina. A da sažmem, drago nam je većini kako vam islamistička braća kusaju supu koju su sebi pripremali toliko dugo 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 03 ožu 2026, 09:39 |
|
|
Trump je senzacionalista, vidio da ne može normalnim putem ništa postići, pa je riješio da sve ide uz vatromet. Ne krivim ga zbog toga, krivi su oni koji su ga postavili tu. Kad skontaš da jedan Milorad Dodik i Vjosa Osmani pušu u istu tikvu, onda skontaš da tu nešto nije u redu. Jest, Trump jača HB  riješio sve pedere svijeta, ide blagostanje, samo da završi ovo s Iranom. Istina je da je američko društvo na ivici, pa ovo mu ne podržava više od pola USA što radi, al nije prvi put da Ameri nekog napadaju, a da se američka javnost ne slaže s tim. Jasno, sutra ćete se prati i još jednom negirati da ste bili na pogrešnoj strani. To što su jaki i imaju silu ne znači i da rade ispravne stvari, gospodo. Da se razumijemo, razlozi napada Izraela i USA na Iran su jednaki razlozima napada Rusije na Ukrajinu. Ono, napadamo ih da ne bi oni nas, iako nikakve naznake nije bilo da bi ih ovi napali. Dakle, izmisliš fino razlog i onda udri.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
|
|
Robbie MO je napisao/la: Iran je od danas zemlja bez mornarice.
Kompletno potopljena - 11 brodova.
Na znam hoće li im luke ostaviti. To je ogromna infrastrukturna šteta ako se sve luke pouništavaju, i praktički gašenje ekonomije.
Ujedno kineski put svile se uništava na tom dijelu. Pa vjerojatno će biti potrebno ograničeno bombardovanje luka da se spriječi uvoz moguće projektila i sl. Iako neznam tko bi se uopće usudio prići ali eto. Mislim da luke ne treba posve uništiti, dovoljno baciti par bombi da se pošalje poruka. U biti postanu beskorisne kada nema prometa. Nakon pada režima novi na vlasti, partner Amerike i Izraela morao bi obnoviti ekonomiju a za to trebaju te luke. Čim brže obnovi i krene u bolje brže narod zaboravi mule i režim.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
|
|
potocnj je napisao/la: Machak je napisao/la: Inače, hrvatski predsjednik je jasno stavio do znanja da Hrvatska ne treba ni na koji način učestvovati u napadima na Iran. Također, osudio je napade USA i Izraela, te izričito tražio da se prekine saradnja sa Izraelom vezano za vojni aspekt. Jel pratite predsjednika ili ste i dalje čifutske pudlice? Ja nikad nisam glasao za Milanovića i mislim da on propagira posve promašenu politiku u ovom slučaju. Ovaj napad su namolili saudijci skupa s izraelcima, pa više su štete, ekonomski, iranci napravili S.Arabiji već Izraelu. Huti su im pravili probleme, imali su i onaj rat prije nekih 6, 7 godina. A da sažmem, drago nam je većini kako vam islamistička braća kusaju supu koju su sebi pripremali toliko dugo  Koja tačno? Ili i jedni i drugi?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
tucepi
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 03 ožu 2026, 09:44 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: tucepi je napisao/la: Biće ovo rat isrpljivanja, za razliku od Ukrajinaca koji imaju 3 metra blata, Iran ima par stotina metara stijena iznad sebe.
Ne vjerujem. Čim se teroristički režim dovoljno oslabi dekapitacijom, pojavit će se separatistički pokreti i side deals. Oni će tada dobiti oružje i logistiku, ali to više nije iscrpljivanje osloboditelja Irana, nego operacija redarstvenog ranga. Separatisticki pokreti u Iranu imaju ko Perzijanci, TFR ispod 1.5 djeteta po ženi. Kad TFR padne, otupljuje separatizam, mladje generacije luðe, starije su ststus quo. Nitko ne želi izgubiti tog jedinog sina što ima. 5% je šansa za stvaranje separatizma u Iranu, jedino ako će ameri/židovi doću u Balučistan, ratovatinsa njima i plaćati 5k€ po ratniku mjesečno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 03 ožu 2026, 09:46 |
|
|
Machak je napisao/la: Trump je senzacionalista, vidio da ne može normalnim putem ništa postići, pa je riješio da sve ide uz vatromet. Ne krivim ga zbog toga, krivi su oni koji su ga postavili tu. Kad skontaš da jedan Milorad Dodik i Vjosa Osmani pušu u istu tikvu, onda skontaš da tu nešto nije u redu. Jest, Trump jača HB  riješio sve pedere svijeta, ide blagostanje, samo da završi ovo s Iranom. Istina je da je američko društvo na ivici, pa ovo mu ne podržava više od pola USA što radi, al nije prvi put da Ameri nekog napadaju, a da se američka javnost ne slaže s tim. Jasno, sutra ćete se prati i još jednom negirati da ste bili na pogrešnoj strani. To što su jaki i imaju silu ne znači i da rade ispravne stvari, gospodo. Da se razumijemo, razlozi napada Izraela i USA na Iran su jednaki razlozima napada Rusije na Ukrajinu. Ono, napadamo ih da ne bi oni nas, iako nikakve naznake nije bilo da bi ih ovi napali. Dakle, izmisliš fino razlog i onda udri. Da se je Trump odlučio napasti Iran iz oklade s Elonom Muskom dok su obadvojica šmrkali kokain sa guzice neke prostitutke, ja bih i dalje podržavao da on napadne Iran jer Iran nije građanska država, niti država konstitutivnih naroda, poput naše BiH, nego je islamistička i po nazivu i po obliku vladanja. Što mi treba takva nekakva država uopće u svijetu? Neki kršćanin tamo nema pravo da išta odlučuje u vlasti jer vođu postavljaju mule, predsjednik figurira, a realno nemuslimani su građani trećeg reda. Nikada mi neće biti promašeno navijati za pad takve zemlje. Isto tako da Saudijska Arabija dođe na red, za par desetljeća, jer ne žele da odustanu od islamističkog uređenja zemlje, ja bih rekao deri Trumpe mlađi, jer eto, muslimani su a ja islam jako dobro razumijem. To je od mene, ne mogu reći za ostale forumaše, ali mislim da nas ima dosta koji slično razmišljamo. I da svjestan sam činjenice da je napad Irana na zapad bio samo potencijalan, ne skoro izvjestan. Amerika ne želi da takva država ima ikakav potencijal da ikada bude problem. Kada svi iranci budu pudlice Amerike i Izraela kao što ste vi bošnjaci u Bosni e onda će biti dobro Hrvatski političari ne mijenjaju retoriku hrvatski narod podržava Ameriku i Izrael, ali bošnjaci ispoljujete mržnju konstantno protiv Izraela i Amerike dok vam političari skrolaju po fejsbuku i brišu igdje išta iransko što su objavili. To se zove pudličarenje 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 03 ožu 2026, 09:53 |
|
|
potocnj je napisao/la: Machak je napisao/la: Trump je senzacionalista, vidio da ne može normalnim putem ništa postići, pa je riješio da sve ide uz vatromet. Ne krivim ga zbog toga, krivi su oni koji su ga postavili tu. Kad skontaš da jedan Milorad Dodik i Vjosa Osmani pušu u istu tikvu, onda skontaš da tu nešto nije u redu. Jest, Trump jača HB  riješio sve pedere svijeta, ide blagostanje, samo da završi ovo s Iranom. Istina je da je američko društvo na ivici, pa ovo mu ne podržava više od pola USA što radi, al nije prvi put da Ameri nekog napadaju, a da se američka javnost ne slaže s tim. Jasno, sutra ćete se prati i još jednom negirati da ste bili na pogrešnoj strani. To što su jaki i imaju silu ne znači i da rade ispravne stvari, gospodo. Da se razumijemo, razlozi napada Izraela i USA na Iran su jednaki razlozima napada Rusije na Ukrajinu. Ono, napadamo ih da ne bi oni nas, iako nikakve naznake nije bilo da bi ih ovi napali. Dakle, izmisliš fino razlog i onda udri. Da se je Trump odlučio napasti Iran iz oklade s Elonom Muskom dok su obadvojica šmrkali kokain sa guzice neke prostitutke, ja bih i dalje podržavao da on napadne Iran jer Iran nije građanska država, niti država konstitutivnih naroda, poput naše BiH, nego je islamistička i po nazivu i po obliku vladanja. Što mi treba takva nekakva država uopće u svijetu? Neki kršćanin tamo nema pravo da išta odlučuje u vlasti jer vođu postavljaju mule, predsjednik figurira, a realno nemuslimani su građani trećeg reda. Nikada mi neće biti promašeno navijati za pad takve zemlje. Isto tako da Saudijska Arabija dođe na red, za par desetljeća, jer ne žele da odustanu od islamističkog uređenja zemlje, ja bih rekao deri Trumpe mlađi, jer eto, muslimani su a ja islam jako dobro razumijem. To je od mene, ne mogu reći za ostale forumaše, ali mislim da nas ima dosta koji slično razmišljamo. I da svjestan sam činjenice da je napad Irana na zapad bio samo potencijalan, ne skoro izvjestan. Amerika ne želi da takva država ima ikakav potencijal da ikada bude problem. Kada svi iranci budu pudlice Amerike i Izraela kao što ste vi bošnjaci u Bosni e onda će biti dobro Hrvatski političari ne mijenjaju retoriku hrvatski narod podržava Ameriku i Izrael, ali bošnjaci ispoljujete mržnju konstantno protiv Izraela i Amerike dok vam političari skrolaju po fejsbuku i brišu igdje išta iransko što su objavili. To se zove pudličarenje  Dobro, jel taj Iran koga napadao? To isto da neko dođe u Hrvatsku i kaže znaš šta, meni se ne sviđa što vi, ne znam, imate ovakve ili onakve običaje. Recimo, ne smijete više slaviti Oluju. Šta bi ti rekao? Pa Saudiju ti Ameri nikad neće napasti, jer su ovi njihov proxy 1/1. Dakle, baviš se nečim što se ni u kojoj varijanti ne može desiti. Napad Irana nije bio ni potencijalan. Oni su stava da će se jedino braniti. I kao što vidimo, to i jest. Ako i kad dođe do toga da Jevreji sebi potčine cijeli svijet (mada sumnjam da ćemo mi to dočekati), umjesto tog osmjeha, biće neki kiseli iskrivljeni osmjeh. Doći ćete i vi na red, vjeruj. Jevrejima smetaju jednako i kršćani kao što im smetaju muslimani. To je bolesna sekta koja je naumila osvojiti cijeli svijet. Ma da, činjenica je da ste uvijek podržavali onog ko napada, ko osvaja, a sve u nadi da ćete vi profitirati od toga. Znamo kako je to svaki put završilo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 03 ožu 2026, 09:55 |
|
|
Sokolić je napisao/la: Evo još jedneg zemjovida  Ovdi se kažije di je apsolutna i relativna većina
Uz privladavajuće Perzijce, tu su Azeri, Kurdi, Luri, Arapi, Baluči, Gilaci, Mazani, Turkmeni, Tališi, Kaškajci. Ameri će opet gledat iskoristit Kurde... Razbijanjen Irana dolazi se do više država. Ako to budu Americi poslušne države, događa se više stvarih. Ameri izbijadu na granicu bivšeg SSSR-a. Izbijadu na Kaspijsko jezero. Izbijadu na Fergansku dolinu. Hormuški tjesnac sa sivera držale bidu dvi države. Dno zaljeva di je Kuvajt dobia bi stratešku dubinu, jer se odmaknulo Iran odnosno Perzijce ća. Uz oslabljenu i pripitomljenu sirijsku i iračku vlast, s rišenon iranskom vlasti, Kurdi u tri države imadu mogućnost zbližavanja. Oblikuje li se kurdska država, nova je strateška sridišnja točka. Služi ka' osigurač za neposlušne suside ako to postanedu (Turska, Sirija, Irak i države ostale od Irana). Izraelci pozivadu svaki narod zasebno u Iranu na ustanak. Ne poziva se iranski narod općenito. Komadanjen se još ništo događa. Iran, odnosno glavni narod Perzijci, koji su sada pomorska država, gubi znatno veliki dil obale. A Ameriku zanima sigurna plovidba Perzijskin zaljevon. Sumnjam da će ići razvaljivati Iran. Nisu ni Irak, a on je puno heterogeniji. Možda će ga federalizirat, Ameri vole federacije gdje se gura sve i svašta unutra. Što se same karte tiče, Azeri su šijitski Turci, ali tu bi se granica možda i mogla mijenjati jer je Azerbejdžan saveznik Izraela. To je 20% populacije. Kurdi su 10% (ak se broje i Luri, da se nategnuti na 20%), ali mi se ne čini da će tu biti neka nova Rojava, nakon onog što je bilo u Siriji. Iako ako se gledaju američka iskustva s Kurdima iz Iraka... Baloča ima premalo, a to je i više priča s Pakistanom, Irački šijiti bi možda mogli dobiti nešto svojih arapskih sunarodnjaka uz granicu, uz zaljev, područja bogata naftom... I ostatak je neko siće. Ali Ameri ih gaze u svakom smislu, da.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 03 ožu 2026, 09:56 |
|
|
|
I da, to što su nama Ameri ovdje valjali ne znači da ih se ne treba kritikovati kad ne rade nešto kako treba. Ogavno je to što je zapravo Natenjahu pravi američki predsjednik i što je USA izraelska fufica koju trpaju kad hoće. Kad već pominješ narod, američki masovno protestvuje protiv ovog rata, veliki dio senatora se ne slaže da je uopšte trebalo napasti Iran. Al eto, bitno je šta narandžasti poremećeni šupak misli.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 03 ožu 2026, 09:57 |
|
|
Machak je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la:
Hoćeš reći da je Kuran stvar prošlosti?
Inače, Židova može, samo bez tih izraza čifuti i sl.
Al smo osjetljivi, kakvi se sve izrazi pišu konkretno za nas, pa nikom ništa. Hajd bar se nisi uvrijedio što ste njihove pudlice. A reci ti meni šta ćemo sa Talmudskim proročanstvom? Ti se bojiš Kur'ana, a Talmud zanemaruješ. Pa pretpostavljam da nisi mislio da smo doslovno pudlice, nego više kao karakterna osobina. Iako je potencijalno uvredljivo, to ipak spada u slobodu govora. Imate pogrešnu pretpostavku. Mislim da nitko ovdje ne podržava Židove jer se nadamo nešto dobiti od njih, ili ih se bojimo, ili jer mrzimo muslimane, ili ne znam ni ja što već. Podržavamo Izrael jer ga vidimo kao modernu normalnu državu, a Hamas, Herzbolah, i iransku islamističku vlast vidimo kao agresivne. Desetljećima svi oni ponavljaju Smrt Izraelu! Kome bola smrt? Zar bih ja to trebao podržati. Bio sam stvarno za to rješenje dvije države, jednako volim i Palestince. Nisu mi Izraelci draži od Palestinaca ni na koji način, jedino mislim da trebaju promijeniti pristup. Dakle, ne slažem se s tvojom ocjenom, ali ću učiniti sve da imaš pravo reći što misliš. 
1660 of 2558 - 64.89%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 03 ožu 2026, 10:04 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Machak je napisao/la:
Al smo osjetljivi, kakvi se sve izrazi pišu konkretno za nas, pa nikom ništa.
Hajd bar se nisi uvrijedio što ste njihove pudlice.
A reci ti meni šta ćemo sa Talmudskim proročanstvom? Ti se bojiš Kur'ana, a Talmud zanemaruješ.
Pa pretpostavljam da nisi mislio da smo doslovno pudlice, nego više kao karakterna osobina. Iako je potencijalno uvredljivo, to ipak spada u slobodu govora. Imate pogrešnu pretpostavku. Mislim da nitko ovdje ne podržava Židove jer se nadamo nešto dobiti od njih, ili ih se bojimo, ili jer mrzimo muslimane, ili ne znam ni ja što već. Podržavamo Izrael jer ga vidimo kao modernu normalnu državu, a Hamas, Herzbolah, i iransku islamističku vlast vidimo kao agresivne. Desetljećima svi oni ponavljaju Smrt Izraelu! Kome bola smrt? Zar bih ja to trebao podržati. Bio sam stvarno za to rješenje dvije države, jednako volim i Palestince. Nisu mi Izraelci draži od Palestinaca ni na koji način, jedino mislim da trebaju promijeniti pristup. Dakle, ne slažem se s tvojom ocjenom, ali ću učiniti sve da imaš pravo reći što misliš.  Moderna normalna država? Koja napada sve oko sebe ako neće po njihovom? Pa jednu takvu modernu normalnu državu smo imali u Srbiji, i oni su ko Izrael postupali sa svojim komšijama. Ok, Hamasi, Hezbolahi, a što Iran? Jer podržavaju ove? Zapravo je izgovor za posljednji napad (kao i prošli) da ovi ne razviju nuklearno oružje (za koje nema nikakvih dokaza). Pa onda eto usput i skidanje režima. Nemam ja nikakve ni koristi ni štete od rata u Iranu. Al činjenica je da su Ameri i Izrael napali Iran iz čista mira. U prilog tome ide i politika nekih evropskih zemalja koje su jasno stavile do znanja USA da se protive tome. Ta moderna normalna država od postanka radi na ispunjenju talmud proročanstva. Ostvari li se to, najebali smo svi, i ti i i ja i cijelo čovječanstvo mimo Jevreja.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|