HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 23 kol 2026, 11:23.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8326 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167 ... 334  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Napad na Iran
PostPostano: 03 ožu 2026, 13:32 

VizantijskoPlavo je napisao/la:
Machak je napisao/la:

Prilike može biti samo pod nečijim jarmom. Da ratuješ za nekog, a da kroz to ostvaruješ te svoje ciljeve.
To ti je ono kao kad gazda baci keru oglodane koske.

Ne znam baš šta ste napravili, pravili srboslaviju 50 godina, pa se sve urušilo, nabili vas nogom Slovenci, Hrvati, recimo da ste u BiH ostvarili neki uspjeh, al kad sve sagledaš, pirova pobjeda. Milošević vam na kraju isposlovao ne bi ni najgorem neprijatelju. Kosovo popušili, još vas dobro bombardovali zbog toga i vratili nazad 20 godina.

Vama šanse rastu na sukobima koji bukte po svijetu?
Ništa se zapravo ne događa što bi moglo promijeniti bilo šta kod vas.
Vi ste američko poslušno kučence na kratkoj uzici.

Haha dosadno mi je da se natezem sa glupostima. Nadji drugu zanimaciju :)

Misliš, nemaš argumenata?

I molim, i drugi put.
Red je da ti neko bar pokuša otvoriti oči.
Na sav onaj medijski mrak u Srbiji, teško je i razmišljati drugačije :palacgore2

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 13:33 

Naša Kvačica je napisao/la:

I dalje ne želim da mi stavljaš u usta ono što nisam rekao.

rekao si da je islam prepreka miru s Izraelom.

Ja sam retorički pitao, kad sve islamske snage budu poražene, hoće li to značiti mir ili će se etničko čiščenje nastaviti?

Ti si opet odgovorio da je islam prepreka miru.

Dakle nisam ti ja ništa stavio u usta, sam sebe dovodiš u intelektualno nepoštenu poziciju

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 13:38 

Kakav islam, vidjeli smo u Gazi, ubijali su jednako kršćane kao i muslimane.
Jevreji svrstaju na jednu stranu sebe, na drugu sve ostale.
Naravno, neće to otvoreno reći, bitno im je da im kršćani budu kakvi-takvi saveznici ili da bar odobravaju ono što rade.
Dok ne obave što su zacrtali, a onda kad budu dovoljno jaki da mogu svakom u facu, vidjećete njihovo pravo lice.
Tad će biti kasno.
Uglavnom, pravo i jedino zlo na svijetu su upravo Jevreji, odnosno ideja koja ih ih vodi ka toj nekakvoj dominaciji na cijeloj planeti.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 13:39 

Nebula je napisao/la:

Sve prije ruske agresije na Ukrajinu je imalo barem privid nekog UN sistema. Neka bi se rezolucija izglasala, nešto. Osim toga, ništa od gore navedenog nije mijenjalo granice. Ni granice Iraka, ni Libije ni Sirije...Međunarodne granice su bile svetinja. Do Ruskog nasrtaja na Ukrajinu...

nije imalo nikakav privid UN sistema, bile su to otvorene agresije i narušavane su i granice, SAD je priznao i Kosovo i izraelsku aneksiju Golana.
Rusi su pokušali neuspješnu kontraudar, s kinezima i dedolarizaciju, sada Židovi idu golom silom sve to poništiti.

Nebula je napisao/la:

Okultisti i demonisti koliko i igrači D&D na primjer. Taj dio im je zabavan pa eto što da ne. Pedofili svakako ali to je rezultat ogromnog bogastva i ogromne moći te nedodirljivosti. Ne znaju ljudi više šta će od sebe pa da probaju sve što postoji. Znaju da neće odgovarati nikome. Sad ih vjerovatno uzbuđuje samo ono najviše nastrano. Ne diže im se na normalno. Vrag/đavo ne postoji a oni to znaju bolje nego ti očigledno.

Jašta je :zubati Moćni ljudi znaju da bog ne postoji. Religije su za sirotinju. Sva priča o tome da je religija iza ovoga je dimna zavjesa za naive. Samo nafta, plin i moć. I u ovom konkretnom slučaju da se naudi Kini.

mediokriteti poput tebe "znaju" da Bog ne postoji, to su vam moćnici rekli da nas sve skupa lakše gule žive.
I dio moćnika, onih ispod najviše razine to isto "zna". Sasvim slučajno guraju demonsku simboliku i praksu baš posvuda. Ali to ne umanjuje njihov sadizam i sociopatiju, jer đavao jednako kontrolira one koji u njega vjeruju i one koji ne.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 13:40 

Machak je napisao/la:

Koji kršćani u Gazi? Ne takijaj. U cijeloj Gazi ima 3000 kršćana koji plaćaju džiziju Hamasu. Ne možeš ovdje takijat

Machak je napisao/la:

Uglavnom, pravo i jedino zlo na svijetu su upravo Jevreji, odnosno ideja koja ih ih vodi ka toj nekakvoj dominaciji na cijeloj planeti.

zlo je islam odnosno ideja koja ih vodi ka toj nekakvoj dominaciji na cijeloj planeti

2025/2026 - 14,366

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 13:42 

Machak je napisao/la:

Jevreji svrstaju na jednu stranu sebe, na drugu sve ostale.
Naravno, neće to otvoreno reći.

zapravo, vrlo često će to otvooreno reći i kažu, ali to ne može pomoći umovima koji ne vide dalje od one "neprijatelj moga neprijatelja...."

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 13:43 

Rika sv Vida je napisao/la:
Machak je napisao/la:

Koji kršćani u Gazi? Ne takijaj. U cijeloj Gazi ima 3000 kršćana koji plaćaju džiziju Hamasu. Ne možeš ovdje takijat

Machak je napisao/la:

zlo je islam odnosno ideja koja ih vodi ka toj nekakvoj dominaciji na cijeloj planeti

Ma dobro, ti si fanatik, ti u svemu vidiš islam i odmah zabališ.
Jest, zlo je islam, a ovi njih napali, baš logika.

Da, hajmo vjerovati isključivo izraelskoj propagandi, eto svi su na Hamasovom spisku.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 13:44 

Machak je napisao/la:

I molim, i drugi put.
Na sav onaj medijski mrak u Srbiji, teško je i razmišljati drugačije :palacgore2

Nemas ti druze nikakvih argumenata, samo si dokon :D

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 13:44 

Machak je napisao/la:

Nije Izrael napao Iran nego je Iran Izrael, prvo putem proxya Hamasa, Hezbolaha i Hutija, pa su ih i sami granatirali. Ovo sve je rezultat toga

2025/2026 - 14,366

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 13:46 

tetejac je napisao/la:
goran2hr je napisao/la:

U svom intervjuu pokojni general Stipetić rekao je kako strani generali NISU planirali "Oluju", ta da Amerikanci NISU pogodili niti onu čuvenu "srpsku antenu". Odradio je to HRZ. Isto tvrdi i admiral Domazet. Da su se tuda motali, špijali, njuškali - to je činjenica. Da su za nas ratovali ili učinili nešto (za nas) bitno - to je laž. Na tragu srpske propagande kako "nisu njih pobijedili nekakvi Hrvati - nego NATO".

Zapravo cijelo vrijeme su "radili protiv Hrvatske". Od Bakera 1991. u Beogradu - do danas. Za razliku od nas - Kosovarima su dali državu.

OK, nisu imali 1991. obavezu slati vojsku da brane Hrvatsku. Iako mislim kako i nisu trebali "slati vojsku", nego učiniti par sitnica (ne čuvati embargo, porušiti mostove na Dunavu i Drini). No zašto su onda imali potrebu od Hrvata spašavati poraženu republiku Srpsku (Banja Luka)?

Pišem to u svijetlu ove teme i naravno, Iran nije za nas bio bitan i nije za nas "pobijedio u "Oluji"", ali nisu ni Amerikanci. I zato nikome ništa nismo dužni, te za nikoga ne moramo sada "podmetnuti leđa".

Ovo noje tačno. Tačno je za Iran. Iran nema veze sa Olujom i onaj koji tvrdi da ima veze nema. Što se tiče Amerike. Amerika nam je pomogla. Prvo - u ustroju, profesionalizaciji i reorganizaciji HV-a. Imali smo ugovor s njima 1994/1995. Drugo - dali su nam pristup važnim informacijama da možemo isplanirati Oluju. Znači, Ameri su nam pomogli.

Naravno, nismo se pomogli Irancima, ali niti Amerikancima. Dakle, hrvatski general i admiral, vrlo značajne osobe u "Oluji" tvrde kako Amerikanci nisu planirali "Oluju", niti tvrde kako su za nas učinili išta BITNO. Nisam naišao na niti jednu izjavu drugog hrvatskog generala - a da hvali ulogu SAD-a, kao nešto ključno. Kao sudionik "Oluje", mogu reći kako ih nisam vidio nigdje, nisam uopće tada čuo za njih, a nisam vidio ni američko oružje. OK, možda su upotrebljavali "nevidljive tehnologije", pa ih nitko nije vidio ili su možda u močvare ubacili svoje ljude žabe?! Jedino, nekih 20 godina nakon rata, gledao sam film u kojem su Amerikanci Srbima u pozadinu ubacili svog velikog ratnika Dolpha Lundgrena, koji je tamo poubijao Srbe i spasio neku djecu. Valjda bi to bilo to?!
MPRI? Ne znam koje su to posebno znanje bivši SAD časnici mogli prenijeti hrvatskim dočasnicima, a da to već nisu znali Hrvati instruktori, bivši pripadnici Legije stranaca? Čitao sam i vjerujem kako je to zapravo bilo učinjeno (angažiranje MPRI), zbog pridobivanja političke naklonosti SAD-a.
Čuo sam za te famozne "fotografije" koje su tada Hrvatima dali Amerikanci. Recimo da jesu. HV u to doba ima svoje bespilotne letjelice (https://www.youtube.com/watch?v=c4FAmrgzG_w) i snimili su sve što je trebalo, pa čak i u realnom vremenu.

Svu ta američku "pomoć", kada se stavi na jednu stranu vage, a na drugu stranu njihove svinjarije, o kakvoj mi to "koristi" pričamo? Isti Iranci br. 2. Čak i kada nešto izgleda kao da je u našu korist, oni se pobrinu da to na kraju bude naša pušiona. Npr. bombardiranje Jugoslavije 1999. A svakako im moramo biti zahvalni, što prema nama nisu bili još gori - a mogli su (mogu) biti. Te bajke o američkoj "pomoći" i "savezništvu" Hrvatima služe samo tome, da nam se nametne kompleks lažnog duga, koji smo eto sada mi dužni dovijeka oduživati, naravno na našu štetu.

Vjerujem kako bi 1991. bio dovoljan samo jedan telefonski poziv iz Vašingtona, pa da se JNA povuče iz Hrvatske i stane rat. Taj poziv se nije dogodio... Nismo mi ni Kosovari, ni Muslimani, ni Ukrajinci.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 13:53 

tetejac je napisao/la:
levat je napisao/la:

Cekaj malo ti kazes da Amerikanci nisu pomagali muslimane u BiH za vrijeme rata?!

Ne. Ja kažem da su nama Hrvatima Amerikanci pomagali a ne odnemagali kako neki ovdje tvrde i govore. Ameri su nam pomagali a ne jebeni Iran. To ja kažem.

Kada govorimo o američkoj "pomoći", što bi Vi istaknuli kao naj značajnije?
Dovlačenje mudžahedina (Iranaca?) u BiH?
Ukidanje HB?
Stopiranje HV-a i HVO-a pred Banja Lukom, tj. spašavanje poražene republike Srpske?
Sporazum iz Daytona?
Što su nam poslali Carlu del Ponte?

Sve su to baš baš "fine" stvari i teško je odlučiti, no pokušajte?

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 13:58 

Rika sv Vida je napisao/la:
Machak je napisao/la:

Nije Izrael napao Iran nego je Iran Izrael, prvo putem proxya Hamasa, Hezbolaha i Hutija, pa su ih i sami granatirali. Ovo sve je rezultat toga

Ma ja, a ovi njima imaju ubačene tajne agente po 20 godina su u Iranu i čekaju priliku da se aktiviraju.

Jasno, ti držiš i Rusima stranu kako su se oni branili od osvajački nastrojenih Ukrajinaca.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 14:00 

Machak je napisao/la:

I molim, i drugi put.

Nemas ti druze nikakvih argumenata, samo si dokon :D

Daleko od toga, uđem kratko na forum da odmorim od posla, pa onda nastavim.

U pravu si, naspram tvojih 'argumenata' - nemam :palacgore2

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 14:05 

goran2hr je napisao/la:
tetejac je napisao/la:

Ne. Ja kažem da su nama Hrvatima Amerikanci pomagali a ne odnemagali kako neki ovdje tvrde i govore. Ameri su nam pomagali a ne jebeni Iran. To ja kažem.

Ukidanje HB?
Stopiranje HV-a i HVO-a pred Banja Lukom, tj. spašavanje poražene republike Srpske?
Sporazum iz Daytona?

1. Amerika nije dovlačila mudžahedine u BiH već Iran.
2. Amerika nije ukinula Herceg Bosnu.
3. Amerika je dala zeleno svjetlo za Oluju i bez toga svjetla Oluje nebi ni bilo.
4. Sporazum iz Daytona su potpisali i dogovorili naši predstavnici.
5. Amerika nije slala Carlu Del Ponte.

I na kraju pod 6.

6. Amerika je katalizator modernizacije i profesionalnog ustrojstva Hrvatske Vojske.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 14:11 

Englezi su zajebavali.
Bez amerike bi bila austrougarska i njimacko carstvo.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 14:15 

Ma Goran malo buba al’ oprostit ćemo mu. Pošto Bobetko i Stipetić nisu živi neka upita Gotovinu šta misli o Amerima pa neka nam javi ovdje šta Ante misli.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 14:15 

novosve je napisao/la:

I dalje ne želim da mi stavljaš u usta ono što nisam rekao.

rekao si da je islam prepreka miru s Izraelom.

Ja sam retorički pitao, kad sve islamske snage budu poražene, hoće li to značiti mir ili će se etničko čiščenje nastaviti?

Ti si opet odgovorio da je islam prepreka miru.

Dakle nisam ti ja ništa stavio u usta, sam sebe dovodiš u intelektualno nepoštenu poziciju

Ne znam što misliš pod "sve islamske strane budu poražene"? To mi je neprecizno, pa ako možeš pojasniti.

Ako to znači prestat će Arapi ići u džamiju onda da, bit će mir i Izrael neće nikoga napadati jer ne napadaju njih. Svi izraelsko-arapski ratovi do sada su bili samo odgovor na islamističku agresiju.

1660 of 2558 - 64.89%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 14:28 

Ne verujem da Izrael upravlja SAD-om, niti da je ovo sa Epstajnom kljucno, mozda je nesto ubrzalo, pod uslovom da je tacno da je Izrael iza toga. Americi ovaj rat odgovara, tj odgovara joj zbog Kine, prvo Venecula, a sad ce biti blokirana isporuka nafte iz arapskih zemalja i Irana, plus ce cena skociti. Prva tri globalna izvoznika nafte su SA, Rusija i SAD, zasto Amerima ne bi odgovarala veca cena nafte? Evropa ce sada skupo placati americku naftu, jer rusku su smanjili nakon ukrajinskog rata. Ispastaju Evropa i Kina. U napadima na Iran najvise zadataka izvodi IAF, oni su prvi gurnuti u vatru, a u americkoj javnosti po drustvenim mrezama napadaju Izrael, Mosad, Trampa, dakle vec se peru na taj nacin.

Doslovno ti je Marco Rubio u intervju jučer izjavio da ih je Izrael uvukao u rat.

Bibi je rekao da će Izrael sam napast Iran svakako i onnda bi Ameri morali im pomagat pa su zaključili da je bolje da ih prvi sami napadnu.

Pa sad zaključi sam....

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 14:30 

tetejac je napisao/la:
goran2hr je napisao/la:

Ukidanje HB?
Sporazum iz Daytona?

1. Amerika nije dovlačila mudžahedine u BiH već Iran.
2. Amerika nije ukinula Herceg Bosnu.
3. Amerika je dala zeleno svjetlo za Oluju i bez toga svjetla Oluje nebi ni bilo.
4. Sporazum iz Daytona su potpisali i dogovorili naši predstavnici.
5. Amerika nije slala Carlu Del Ponte.

I na kraju pod 6.

6. Amerika je katalizator modernizacije i profesionalnog ustrojstva Hrvatske Vojske.

1. Amerika je natjerala predsjednika Tuđmana da ih propusti. A nakon toga su se mogli dovući i sami.
2. Hrvati došli u Vašington i baš tamo, padne im napamet (s izuzetkom Mate Bobana) ukinuti Herceg Bosnu. Kakva slučajnost?! Nisu se toga dosjetili u Mostaru?
3. Dali su ne zeleno, nego žuto svjetlo, zbog Muslimana u Bihaću. I čime su to oni uopće zaslužili pravo da odlučuju hoće li se Hrvatska oslobađati ili ne?! Što su o tom pitanju mislili Urugvajci ili Filipinci? No to i nije bilo pitanje za Vas. Dakle Banja Luka i spašavanje republike Srpske?
4. Sporazum iz Daytona nametnuli su Amerikanci. Obzirom na to, jasno mi je zašto se to Vama sviđa.
5. Tako je. Carlu del Ponte poslali su nam Rusi, Iranci i Somalijci.
6. Ovo bi se čak i složio. Obzirom kako danas izgleda "sustav" i u koju sprdnju se pobjednički HV pretvorio - jasno je, kako iza tako nečeg samo mogu stajati Amerikanci.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 14:32 

Ne znam što misliš pod "sve islamske strane budu poražene"? To mi je neprecizno, pa ako možeš pojasniti.

Ako to znači prestat će Arapi ići u džamiju onda da, bit će mir i Izrael neće nikoga napadati jer ne napadaju njih. Svi izraelsko-arapski ratovi do sada su bili samo odgovor na islamističku agresiju.

ima Arapa koji ne idu u džamiju, ima Palestinaca, Sirijaca, Jordanaca, Iračana koji su kršćani i koji nisu muslimani, opet su etnički čišćeni.

izraelsko-arapski ratovi su posljedica nastojanja da se stvori etnički židovska država na prostoru koji do prije 100 godina nije imao ni 2% Židova, protjerivanjem ljudi koji su tamo dotad živjeli, bez obzira na religiju.

Ti ciljevi nisu nikad bili ni skrivani, oni se otvoreno iznose 150 godina i prikazivati to kao neku reakciju je zbilja sada već tragikomično i infantilno da ne kažem stupidno.

S tim da ne smatram da si glup, smatram da si voljni ignorant.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 14:35 

Machak je napisao/la:

Moderna normalna država? Koja napada sve oko sebe ako neće po njihovom?
Pa jednu takvu modernu normalnu državu smo imali u Srbiji, i oni su ko Izrael postupali sa svojim komšijama.

Ok, Hamasi, Hezbolahi, a što Iran? Jer podržavaju ove?
Zapravo je izgovor za posljednji napad (kao i prošli) da ovi ne razviju nuklearno oružje (za koje nema nikakvih dokaza).
Pa onda eto usput i skidanje režima.

Nemam ja nikakve ni koristi ni štete od rata u Iranu. Al činjenica je da su Ameri i Izrael napali Iran iz čista mira.
U prilog tome ide i politika nekih evropskih zemalja koje su jasno stavile do znanja USA da se protive tome.

Ta moderna normalna država od postanka radi na ispunjenju talmud proročanstva.
Ostvari li se to, najebali smo svi, i ti i i ja i cijelo čovječanstvo mimo Jevreja.

Ako ne namjeravaju razvijati nuklearno oružje, zašto nisu pristali na Trumpov prijedlog?

Iran je pristao na skoro sve što je Amerika tražila i opet su ih napali.

Naravno to nije baš zgodan fakt za narativ pa ti sad moram kačit Indian times koji je među rijetkima prenio tu činenicu.

https://indianexpress.com/article/expla ... -10559934/

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 14:37 

lider30 je napisao/la:
Eskalira ovo dolje. Iran je tvrd orah izgleda. Mogli bi ovi napadi okrenuti neutralni dio stanovništva Irana protiv USA i zapada.

Naravno da su tvrd orah kada su ljudi vjerski fanatici i vide da su njihove vođe dale život za ideju samo će im dati motivaciju za još veći otpor. Iran je neuništiv. U prilog im idu i reljef, savezništvo i vrijeme. Nema šanse da dođe do kopnene invazije. Nadam se da je pameti i kod Trumpa da će brže bolje izvući USA iz živog blata kakav je Iran.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 14:37 

weasel je napisao/la:

Iran je pristao na skoro sve što je Amerika tražila i opet su ih napali.

ne zaboravimo, i Gadafi i Sadam su to također napravili.

Kad je cilj da te se ukloni, povod će se već naći

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 14:38 

tetejac je napisao/la:
Ma Goran malo buba al’ oprostit ćemo mu. Pošto Bobetko i Stipetić nisu živi neka upita Gotovinu šta misli o Amerima pa neka nam javi ovdje šta Ante misli.

Što je Stipetić imao za reći stoji u njegovom intervjuu. Nije spominjao Amerikance. Gdje je to general Bobetko hvalio Amerikance i rekao kako su planirali umjesto njega?
Što je to Gotovina rekao za Amerikance? Priznao kako su m zapovijedali? Pohvalio ih zbog stopiranja HV-a i HVO-a pred Banja Lukom?
Dobro da se još niste pozvali na autoritet Joze Radoša.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 14:38 

Nebula je napisao/la:

Sve prije ruske agresije na Ukrajinu je imalo barem privid nekog UN sistema. Neka bi se rezolucija izglasala, nešto. Osim toga, ništa od gore navedenog nije mijenjalo granice. Ni granice Iraka, ni Libije ni Sirije...Međunarodne granice su bile svetinja. Do Ruskog nasrtaja na Ukrajinu...

Nema UN sustava, ima samo sila Amerike koja je skrivala tu činjenicu iza nekih "rules based order" A kad bi ih se pitalo kakva su to pravila nitko nije mogao objasnit. Amerika je sama razvalila taj sustav sa Kosovom, Sa Irakom sa Sirijom, da bi ga Rusi dokusurili u Ukrajini.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8326 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167 ... 334  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: