|
|
Stranica: 37/334.
|
[ 8347 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 26 kol 2013, 08:21 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 29405 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
jaiv je napisao/la: Evo našao sam ovo: [i] Jedan kruh i jedan pokrivač – pomoć za narod Sirije!Stoga, zajedno stojimo i danas: Hrvatski Caritas, Hrvatski Crveni križ i Mešihat Islamske zajednice u Hrvatskoj - kao organizacije kojima je dobrobit naših bližnjih na srcu – i pozivamo sve naše hrvatske sugrađane kao i sve ljude dobre volje da potrebnima u Siriji zajedno priteknemo u pomoć. Svaka kuna darovana s ljubavlju iz Hrvatske pretvorit će se u kruh, pokrivač, šator, vodu i lijek! Prenijet će jasnu poruku: Niste sami! U akciju građani i tvrtke mogu se uključiti: Telefonskim pozivom na donacijski telefon 060 9010 (cijena 6,25 kn po pozivu, PDV uključen) Novčanom donacijom na račun : 2340009-1100080340, poziv na broj 231 opis plaćanja: Donacija za pomoć Siriji Online uplatama
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 26 kol 2013, 08:39 |
|
|
|
Ja bio dao nekoliko kuna koliko je u mojoj mogućnosti ali samo da ode poštenom pro Asadovskom narodu.
Kršćanima, alevitima, normalnim sunitima. Onoj drugoj strani ništa.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 26 kol 2013, 13:05 |
|
|
Kako im daidža Sam kaže: Citat: Turska će se priključiti međunarodnoj koaliciji protiv Sirije čak i ako se ne postigne konsenzus u Vijeću sigurnosti UN-a, rekao je u ponedjeljak turski ministar vanjskih poslova Ahmet Davutoglu.
'Uvijek nam je prioritet djelovanje zajedno s međunarodnom zajednicom, prema odlukama Ujedinjenih naroda. Ako se takve odluke ne donesu u Vijeću sigurnosti, druge "alternative" će doći u obzir', rekao je Ahmet Davutoglu.
'Trenutno 36 do 37 zemalja razgovara o tim alternativama. Ako se u tom procesu stvori koalicija protiv Sirije, Turska će sudjelovati u toj koaliciji', rekao je turski ministar.
Turska je od izbijanja sukoba u Siriji prije dvije i pol godine postala jednim od najvećih kritičara režima Bašara al-Asada. U Turskoj se nalazi oko pola milijuna sirijskih izbjeglica, a turska je vlada sirijskoj oporbi dopustila da se organizira na turskom teritoriju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 26 kol 2013, 13:34 |
|
|
|
A mislim da su oni i sami za to. A podrška daidže im dođe kao plus.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 26 kol 2013, 17:27 |
|
|
Citat: Asad zapretio SAD: Doživećete poraz ako napadnete Siriju
Damask – Bašar Al Asad rekao da su tvrdnje da je njegov režim upotrebio hemijsko oružje „uvreda za zdrav razum“ i upozorio SAD da će doživeti poraz ako napadnu Siriju.
„Izveštaji (kojima se optužuje režim za upotrebu hemijskog oružja) političara na zapadu i u drugim zemljama vređa zdrav razum… To je besmisleno“, rekao je Asad u intervjuu ruskom listu „Izvestija“, prenela je agencija AFP.
Asad je istakao da će SAD doživeti poraz (ako napadnu Siriju), „baš kao u svim njihovim prethodnim ratovima, od Vijetnama do današnjih dana“.
Sirijski predsednik smatra da lideri zapadnih zemalja neće krenuti u dugu vojnu operaciju protiv Sirije, jer, kako je istakao Asad, svako razume da događaji u Siriji nisu narodna revolucija ili zahtevi za reformama.
„To je terorizam“, naglasio je sirijski predsednik i dodao: „U takvoj situaciji zapadni lideri ne mogu da kažu svojim građanima: Idemo u Siriju da podržimo terorizam“, kazao je Asad.
Asad je podsetio da se vojna intervencija pominjala i ranije, još od početka krize. Prema Asadu, SAD, Francuska i Velika Britanija pokušale su da izvedu vojnu intervenciju, ali na njihovu žalost stvari su krenule drugim tokom. Te zemlje su pokušale da ubede Rusiju i Kinu da promene svoj stav u Savetu bezbednosti UN, ali nisu uspele u tome, dodao je Asad.
„Nisu uspele da ubede svoje građane i ceo svet da je politika koju sprovode na Bliskom istoku bila pametna i korisna“, rekao je predsednik Sirije.
Asad je naveo i da je situacija u Siriji drugačija od one u Egiptu i Tunisu. „Jedan i isti scenario arapskih revolucija prestao je da bude uverljiv. Oni mogu da započnu bilo koji rat, ali ne mogu da znaju koliko dugo će trajati i na koliku će teritoriju da se raširi“, zaključio je Asad u intervjuu ruskom listu.
Ujedinjene nacije saopštile su da će tim stručnjaka za hemijsko oružje danas obići mesto napada u predgrađu Damaska u kome su sirijske snage navodno upotrebile hemijsko oružje, čime će početi istraga te svetske organizacije na zahtev mnogih zemalja.
Sirijska opozicija tvrdi da je 21. avgusta sirijski režim upotrebio hemijsko oružje u napadima u predgrađu Damaska i da je više od 1.300 ljudi pobijeno. Sirijska vlada je te navode negirala, ističući da sirijski režim nikada nije koristio hemijsko oružje ni u kom obliku. Citat: Iran zapretio SAD-u  Vašington – U slučaju vojne intervencije Vašingtona u sirijski konflikt, američke vlasti će se suočiti sa ozbiljnim posledicama, izjavio je u nedelju zamenik načelnika generalštaba oružanih snaga Irana Masud Džazajeri. „Sjedinjene Države znaju gde je „crvena linija“ prema Siriji. Svaki pokušaj njenog prelaska dovešće do teških posledica za Belu kuću,“ – prenela je njegove reči novinska agencija Fars. Izjava iranskog generala je data nakon saopštenja šefa Pentagona Čaka Hejgela o spremnosti američke vojske da sprovede vojni scenario u Siriji ako predsednik Obama pošalje odgovarajući nalog.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 26 kol 2013, 18:56 |
|
|
doc je napisao/la: Ma nije čak do toga. Ja vjerujem da ljudi imaju određenu količinu empatije. Nakon toga bi se raspao da sa svakim suosjećaš. Jednostavno okreneš glavu, ignoriraš, zanemariš. Da ti bude bolje.
Imalo smo mi prije par dana situaciju kad se na Jarunu utopio čovjek i truplo ležalo na plaži dok policija nije došla i ljudi se normalno kupali okolo. Pa su psihilozi analizirali, čudili se... Po meni je ovo nešto više razumski, ne možeš ti crnca iz Zaira žalit ko da ti je rod, ali može ti biti žao što čovjek pati, pa bez da čupaš kose. To je bitnije nego empatija, svijest da se ljudima dešava zlo, i da to ne bi trebalo da bude tako, mada jeste od pamtivjeka. Nepristajanje na zlo je ono što nas čini ljudima. I Srbima 
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
| Vrh |
|
 |
|
storaB
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 26 kol 2013, 22:42 |
|
Pridružen/a: 16 sij 2013, 13:46 Postovi: 8212 Lokacija: Republic of Srpska
|
|
možda nije direktno vezano za temu,al od malih nogu uče djecu da postaju teroristi.
_________________ [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 28 kol 2013, 09:29 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43709 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
http://www.independent.co.uk/voices/comment/does-president-obama-know-hes-fighting-on-alqaidas-side-8786680.htmlCitat: Does President Obama know he’s fighting on al-Qa’ida’s side?
‘All for one and one for all’ should be the battle cry if the West goes to war against Assad’s Syrian regime
If Barack Obama decides to attack the Syrian regime, he has ensured – for the very first time in history – that the United States will be on the same side as al-Qa’ida.
Quite an alliance! Was it not the Three Musketeers who shouted “All for one and one for all” each time they sought combat? This really should be the new battle cry if – or when – the statesmen of the Western world go to war against Bashar al-Assad.
The men who destroyed so many thousands on 9/11 will then be fighting alongside the very nation whose innocents they so cruelly murdered almost exactly 12 years ago. Quite an achievement for Obama, Cameron, Hollande and the rest of the miniature warlords.
This, of course, will not be trumpeted by the Pentagon or the White House – nor, I suppose, by al-Qa’ida – though they are both trying to destroy Bashar. So are the Nusra front, one of al-Qa’ida’s affiliates. But it does raise some interesting possibilities.
Maybe the Americans should ask al-Qa’ida for intelligence help – after all, this is the group with “boots on the ground”, something the Americans have no interest in doing. And maybe al-Qa’ida could offer some target information facilities to the country which usually claims that the supporters of al-Qa’ida, rather than the Syrians, are the most wanted men in the world.
There will be some ironies, of course. While the Americans drone al-Qa’ida to death in Yemen and Pakistan – along, of course, with the usual flock of civilians – they will be giving them, with the help of Messrs Cameron, Hollande and the other Little General-politicians, material assistance in Syria by hitting al-Qa’ida’s enemies. Indeed, you can bet your bottom dollar that the one target the Americans will not strike in Syria will be al-Qa’ida or the Nusra front.
And our own Prime Minister will applaud whatever the Americans do, thus allying himself with al-Qa’ida, whose London bombings may have slipped his mind. Perhaps – since there is no institutional memory left among modern governments – Cameron has forgotten how similar are the sentiments being uttered by Obama and himself to those uttered by Bush and Blair a decade ago, the same bland assurances, uttered with such self-confidence but without quite enough evidence to make it stick.
In Iraq, we went to war on the basis of lies originally uttered by fakers and conmen. Now it’s war by YouTube. This doesn’t mean that the terrible images of the gassed and dying Syrian civilians are false. It does mean that any evidence to the contrary is going to have to be suppressed. For example, no-one is going to be interested in persistent reports in Beirut that three Hezbollah members – fighting alongside government troops in Damascus – were apparently struck down by the same gas on the same day, supposedly in tunnels. They are now said to be undergoing treatment in a Beirut hospital. So if Syrian government forces used gas, how come Hezbollah men might have been stricken too? Blowback?
And while we’re talking about institutional memory, hands up which of our jolly statesmen know what happened last time the Americans took on the Syrian government army? I bet they can’t remember. Well it happened in Lebanon when the US Air Force decided to bomb Syrian missiles in the Bekaa Valley on 4 December 1983. I recall this very well because I was here in Lebanon. An American A-6 fighter bomber was hit by a Syrian Strela missile – Russian made, naturally – and crash-landed in the Bekaa; its pilot, Mark Lange, was killed, its co-pilot, Robert Goodman, taken prisoner and freighted off to jail in Damascus. Jesse Jackson had to travel to Syria to get him back after almost a month amid many clichés about “ending the cycle of violence”. Another American plane – this time an A-7 – was also hit by Syrian fire but the pilot managed to eject over the Mediterranean where he was plucked from the water by a Lebanese fishing boat. His plane was also destroyed.
Sure, we are told that it will be a short strike on Syria, in and out, a couple of days. That’s what Obama likes to think. But think Iran. Think Hezbollah. I rather suspect – if Obama does go ahead – that this one will run and run.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 28 kol 2013, 09:57 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
|
Zapravo ovo ce biti drugi put da se povezuju s Al Quaidom jer su se s pretecama iste organizacije itekako povezali u Afganistanu 80ih. Samo sto je to tada bila odlicna strategija Regana za razhebati Sovjete do kraja u skladu sa Star Wars programom.
Ovo sada je avanturizam usmjeren na prosirenje utjecajne sfere SADa i eliminiranje potencijalnih saveznika Iranu koji podsjeca upravo na onaj Sovjetski, samo sto ga provodi zemlja koja je uz vojni, i ekonomski div.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 28 kol 2013, 10:03 |
|
|
|
Ukratko krse premisu ravnoteze snaga na Bliskom Istoku. Ukoliko nastave s ovakvom politikom rekao bih da ce nakon Bliskog Istoka pokusati "odraditi" Kineze u Africi, a zatim bi se mogli prebaciti na Jugoistocnu Aziju. Problem je ovoga sto bi opet ovakva bahatost mogla podijeliti svijet u blokove, slicne onima iz vremena prije WW1 te unistiti sve mogucnosti fleksibilne diplomacije koja zapravo ostvaruje mir u svijetu u zadnjih 50 godina. Jedino sto bi onda nakon toga osiguravalo mir jest eventualna ponovna MAD situacija. No ako Ameri instaliraju stitove svugdje gdje misle MAD vise ne ce postojati.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 28 kol 2013, 10:26 |
|
|
|
Baš ne zanima hoće li se Rusi usuditi odgovoriti svim sredstvima, nekako ne vjerujem... @Zadar, nova generacija ruskih balističkih projektila može probiti američki proturaketni štit, tako da im to neće puno pomoći...
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 28 kol 2013, 10:31 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Zadar1993 je napisao/la: Zapravo ovo ce biti drugi put da se povezuju s Al Quaidom jer su se s pretecama iste organizacije itekako povezali u Afganistanu 80ih. Samo sto je to tada bila odlicna strategija Regana za razhebati Sovjete do kraja u skladu sa Star Wars programom.
Ovo sada je avanturizam usmjeren na prosirenje utjecajne sfere SADa i eliminiranje potencijalnih saveznika Iranu koji podsjeca upravo na onaj Sovjetski, samo sto ga provodi zemlja koja je uz vojni, i ekonomski div. Zapitam se zašto bi ikome na zapadu smetalo što se Iran petlja u te prčvarnice. Nikakva utjecaja to nema na svjetsku politiku. A i Izrael se od toga zna sam obraniti bez problema.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 28 kol 2013, 10:35 |
|
|
volvoks je napisao/la: Baš ne zanima hoće li se Rusi usuditi odgovoriti svim sredstvima, nekako ne vjerujem... @Zadar, nova generacija ruskih balističkih projektila može probiti američki proturaketni štit, tako da im to neće puno pomoći... To Rusi misle. Realno zaostajali su u vojnoj tehnologiji jos 70ih za Amerima, od Star Wars programa ni jedna vojna tehnologija svijeta se ne moze mjeriti s americkom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 28 kol 2013, 10:36 |
|
|
|
Jbt, a kad je Lošo prije 10 godina ovo govorio na jednoj tribini mi smo mislili da je lud, smijali mu se.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 28 kol 2013, 10:38 |
|
|
|
Loso je okinuo, no to je u novije vrijeme od 2009 otprilike pa nadalje. Prije je itekako znao sto govori.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 28 kol 2013, 10:44 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Loso je okinuo, no to je u novije vrijeme od 2009 otprilike pa nadalje. Prije je itekako znao sto govori. Ma vraga od 2009! Ovo je bilo 2005. Predstavljanje Knjige Gospodari kaosa. Dolazak 4 jahača apokalipse pred III svjetski rat koji će zbog vode početi 2025 godine a nakon toga će biti uspostavljeno carstvo svetoga Benedikta čemu se Englezi oštro suprostavljaju pa su zato 1944 bombardirali samostan Svetoga Benedikta na Monte Kasinu. Ali dobro, ovo za Siriju, Iran itd je pogodio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 28 kol 2013, 10:55 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: volvoks je napisao/la: Baš ne zanima hoće li se Rusi usuditi odgovoriti svim sredstvima, nekako ne vjerujem... @Zadar, nova generacija ruskih balističkih projektila može probiti američki proturaketni štit, tako da im to neće puno pomoći... To Rusi misle. Realno zaostajali su u vojnoj tehnologiji jos 70ih za Amerima, od Star Wars programa ni jedna vojna tehnologija svijeta se ne moze mjeriti s americkom. Ovo je ipak neistina, kada sve rasčlanimo, Amerikanci imaju samo najbolje zrakoplove i površinaku mornaricu na svijetu, recimo Nijemci imaju bolje tenkove, Izraelci bolje protuoklopne sisteme, praktički svi imaju bolje jurišne puške, Rusi imaju bolje podmornice i PZO... Naravno, Američki je vojni proračun toliko velik da se nitko količinom oružja ne može mjeriti s njima...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 28 kol 2013, 11:16 |
|
|
|
Naprotiv. Americka vojna tehnologija trenutno ukljucuje tolike eksperimentalne metode o kojima drugi mogu samo sanjati. A1 tenkovi mogu parirati njemackim Leopardima osobito ako imaju oklop od osiromasenog uranija. Proturaketni stit, umrezeni raketni sustav .... u svemu tome SAD razvaljuju do i jednu naciju. Jedino bi ih vojno-strateska suradnja Njemacke i Rusije mogla ugroziti u toj dominaciji ili eventualno Kine i Japana. No svima je jasno da se dvije potonje opcije ne ce tako skoro realizirati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 28 kol 2013, 11:21 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 90426 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Za koji dan će ih malo raketirati i to je to.
Pitanje je samo koje su mete. Vjerojatno Damask.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac. Pomoći više nema. Rat 1992-1995 u BiH bio je prelijep, prirodan, remek djelo te generacije, i dobro je da se dogodio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 28 kol 2013, 11:23 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Naprotiv. Americka vojna tehnologija trenutno ukljucuje tolike eksperimentalne metode o kojima drugi mogu samo sanjati. A1 tenkovi mogu parirati njemackim Leopardima osobito ako imaju oklop od osiromasenog uranija. Mislim da precenjuješ SAD. Američka vojna tehnologija je davno zalutala u nekim oblastima. Bojim se pomisliti kako bi sve to izgledalo kad bi bili gurnuti u neki ozbiljan sukob. Dok ratuju u kontrolisanim uslovima sa neuporedivo inferiornijim protivnikom, još sve funkcioniše poprilično dobro. Robbie MO je napisao/la: Za koji dan će ih malo raketirati i to je to.
Pitanje je samo koje su mete. Vjerojatno Damask. Zanimljivo kako upotrebljavaju isti recept već 15-20 godina. A kad su neki pričali da na nama isprobavaju nove fazone, ja mlad i naivan, mislio da paranoišu. Isto je zanimljivo, kako su, sudeći po forumima, na zapadu ljudi operisani od kritičke misli i koliko-toliko slobodnih medija. Sve ona priča: "Jao sirijski zločinci ubijaju nenaoružane pobunjenike, naša je dužnost da pomognemo narodu, uvedemo demokratiju" i sl. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 28 kol 2013, 11:27 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Ameri poslije Vietnama više nemaju muda u šumu ući. Zato su stali na granici Albanije pa ni na Kosovo nisu smjeli ući. Sa vojnicima ulaze isključivo u pustinjama, gdje vide protivnika na daleko. Opekli su se čak i u većim gradovima po islamskom svijetu, ne vjerujem da će to ponavljati bez sigurne situacije.
To je razlog zašto uopće nisu zainteresirani za Sjevernu Koreju.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 28 kol 2013, 11:28 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Mislim da precenjuješ SAD.
Američka vojna tehnologija je davno zalutala u nekim oblastima. Bojim se pomisliti kako bi sve to izgledalo kad bi bili gurnuti u neki ozbiljan sukob. Dok ratuju u kontrolisanim uslovima sa neuporedivo inferiornijim protivnikom, još sve funkcioniše poprilično dobro. Točno, koliko su samo novaca bacili na F-35 koji je u ama baš svakom aspektu inferiorniji već postojećim f-22 i f-15SE. A uz to mu je i najbitnija značajka, sistem vertikalnog poljetanja zapravo patent otkupljen od Tupoljeva 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 28 kol 2013, 11:41 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Jbt, a kad je Lošo prije 10 godina ovo govorio na jednoj tribini mi smo mislili da je lud, smijali mu se. Još da je teološki potkovaniji,bio bi dobar:) Prije par godina smo govorili na ovom forumu,pdf Religija,da će Bliski istok eksplodirati...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 28 kol 2013, 11:52 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Jbt, a kad je Lošo prije 10 godina ovo govorio na jednoj tribini mi smo mislili da je lud, smijali mu se. Zapravo je pravo čudo to kolektivno mišljenje i etiketiranje onih koji odskaču od onog na što smo navikli kao uobičajeno. Ti skakači mogu bit i žešći brijači ili vizionari i proroci ali reakcija je jednaka. Čak i oni koje žestoko ismijavamo i izrugujemo im se mogu biti u pravu. Ali su izvan trenutnog prihvaćenog ili pristojnog. I tu nema pomoći. Čak mu se kolege fašisti i Carmello potaknuli za razmišljanje. Ne oni nego nađeš se u takvim situacijama da je nečije mišljenje tako ekstremno, tako smjehotresno, tako izvan svega...a onda se pokaže točnim. Uglavnom nema sreća s nama ljudima. Svaka generacija nešto zabrije krivo, a dok to shvati i promjeni dođe nešto drugo...i tako dalje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 28 kol 2013, 11:56 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 90426 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
U UN-u priznaju da nisu sigurni tko je koristio kemijsko oružje. Citat: Ban Ki-moon: Inspektorima UN-a treba dati vremena da utvrde činjenice
Inspektorima Ujedinjenih nacija treba dati vremena da ustanove čije su snage koristile hemijsko oružje u sirijskom građnskom ratu, izjavio je u srijedu u Den Haagu generalni sekretar UN-a Ban Ki-moon. Moguće je da su rebelsi u duhu TAQIJE tj. islamskoj duhovnoj tradiciji ( pobožno laganje) odlučili malo... U islamu se laž ne smatra grijehom.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac. Pomoći više nema. Rat 1992-1995 u BiH bio je prelijep, prirodan, remek djelo te generacije, i dobro je da se dogodio
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 22 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|