HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 20 pro 2024, 01:37.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 3801 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 153  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2
PostPostano: 29 kol 2024, 20:22 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
MIlitary Summary govori da su Rusi vec blizu pola Selydova uzeli, sto mi u ovom trenutku zvuci prosto nemoguce. Jucer su tek dosli na rub grada. Grad je malo manji od Avdiivke za koju su bitke trajale mjesecima i mjesecima.

Vrh

PostPostano: 29 kol 2024, 20:32 

Situacija za Ruse kod Pokrovska:

slika

Vrh

PostPostano: 29 kol 2024, 20:33 

Rika sv Vida je napisao/la:
U centru Nikolajeva priveden bračni par iz Uzbekistana nakon što su kamionom skrivili prometnu nesreću.
2,5 tone smrznutih mrtvih pasa pronađeno je u kamionu!
Prijavljeno je da su posjedovali mali lanac prodavnica šavarme u Nikolajevu.

Bićeš udaljen sa teme nastaviš li sa ovakvim glupostima.

Vrh

PostPostano: 29 kol 2024, 21:29 

lider30 je napisao/la:
MIlitary Summary govori da su Rusi vec blizu pola Selydova uzeli, sto mi u ovom trenutku zvuci prosto nemoguce. Jucer su tek dosli na rub grada. Grad je malo manji od Avdiivke za koju su bitke trajale mjesecima i mjesecima.

Postoji 5 teorija o ovim zbivanjima.

1. Ukrajinski kolaps.
Zašto onda ne dovuku snage sa Kurska hebo ih on. (Citiram ukrajinske korisnike društvenih mreža).

2. To je navlakuša za Ruse. Kada im se krak produži onda Ukrajinci cap - udaraju s bokova i odsjecaju.
Ova teorija ima manu u smislu da ruski klin raste više u širinu nego u dubinu, pa ga je sada teže odsjeći nego prije tjedan dana.

3. Navlakuša za Ruse Vol.2 - Ruse zbuniti napredovanjem, pustiti ih u dubinu, rastegnuti im komunikacije, a onda će Ukrajinci udariti negdje, npr Prema Azovskom moru. Ruske udarne snage će biti premorene i daleko i biće im otežano manevriranje pa neće stići doći u pomoć.

4. Ukrajinci skraćuju crtu obrane tj izlaze na povoljnije obrambene pozicije.

5. Dogovor Putina i Zelenskog. Uskoro će kraj rata pa su postigli neki sporazum po kojem će se Ukrajinci malo povući a na koncu će Rusija dobiti teritorij koji bude držala na koncu rata.

Vrh

PostPostano: 29 kol 2024, 21:57 

Rika sv Vida je napisao/la:
buli6 je napisao/la:
Kad se viđalo više tehnike onda su Rusi napredovali 100 metara kvadratnih dnevno. Sad su male skupine ljudi a ide se 10km2 dnevno. Ukrajinci nemaju snage zaustaviti Ruse oko Ocheretyna i presjeci klinove ali imaju snage za Kursk. S druge strane prazni rovovi i rupe u obrani ali Rusi nemaju ljude da to iskoriste. Magla svima ili samo meni ?

Dodatak: rika stavio neku Ugledar ofenzivu pa ćemo vidjeti

Odakle to da Rusi nemaju snage za iskoristit te rupe? Vidiš kojom brzinom napreduju.
Ovo s Ugledarom nema veze s tim pravcom Pokrovska. To je utvrda ukrajinska utvrđena već godinu dana.

Ovako piše deepstate: "Jedini razlog zašto se Rusi ne probijaju duboko je zato što su njihove trupe iscrpljene kao i naše"

Za Ugledar odeš od Ocheretina do Seldova pa Kurakhove i gdje si? Iznad Ugledara zar ne.

Vrh

PostPostano: 29 kol 2024, 22:07 

Slažem se. Vidjet ćemo da li će Ukrajinci uspjeti uskoro uspostaviti negdje obranu pa će opet borbe mjesecima.

Vrh

PostPostano: 29 kol 2024, 22:07 

Bobovac je napisao/la:
lider30 je napisao/la:

Postoji 5 teorija o ovim zbivanjima.

1. Ukrajinski kolaps.
Zašto onda ne dovuku snage sa Kurska hebo ih on. (Citiram ukrajinske korisnike društvenih mreža).

2. To je navlakuša za Ruse. Kada im se krak produži onda Ukrajinci cap - udaraju s bokova i odsjecaju.
Ova teorija ima manu u smislu da ruski klin raste više u širinu nego u dubinu, pa ga je sada teže odsjeći nego prije tjedan dana.

3. Navlakuša za Ruse Vol.2 - Ruse zbuniti napredovanjem, pustiti ih u dubinu, rastegnuti im komunikacije, a onda će Ukrajinci udariti negdje, npr Prema Azovskom moru. Ruske udarne snage će biti premorene i daleko i biće im otežano manevriranje pa neće stići doći u pomoć.

4. Ukrajinci skraćuju crtu obrane tj izlaze na povoljnije obrambene pozicije.

5. Dogovor Putina i Zelenskog. Uskoro će kraj rata pa su postigli neki sporazum po kojem će se Ukrajinci malo povući a na koncu će Rusija dobiti teritorij koji bude držala na koncu rata.

Military Summary je spomenuo i 6.:

Zelenski ucjenjuje Amerikance da povećaju pomoć (spomenuto je 50 milijardi dolara) ili će namjerno izgubiti rat. Poraz Ukrajine bi (navodno) loše utjecalo na šanse demokratskog kandidata na skorim izborima i radije će platiti. Ok, ni sam ne vjerujem u ovo samo prenosim. :zubati

1048 of 2558 - 40.97%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 29 kol 2024, 22:39 

Predviđam da će se sljedeće tri stvari dogoditi istovremeno prije početka zime:

1. Rušenje Krimskog mosta, ujedno i znak da broj 2. i 3. mogu krenuti.
2. Početak najveće do sada ofenzive negdje na jugu s ciljem izlaska na Azovsko more, time i potpunu izolaciju Krima.
3. Napad na ruske snage koje trenutno jedu sir u Donbasu i onemogućavanje da se iste premjeste na jug.

Datum stavljam u tjedne prije nego zimski uvjeti zahvate jug Ukrajine, a ostavljam i manju mogućnost da se operacija odgodi do proljeća ukoliko vojno vodstvo procijeni da još nisu spremni.

Toliko.

Vrh

PostPostano: 29 kol 2024, 23:21 

Naša Kvačica je napisao/la:
Military Summary je spomenuo i 6.:

Zelenski ucjenjuje Amerikance da povećaju pomoć (spomenuto je 50 milijardi dolara) ili će namjerno izgubiti rat. Poraz Ukrajine bi (navodno) loše utjecalo na šanse demokratskog kandidata na skorim izborima i radije će platiti. Ok, ni sam ne vjerujem u ovo samo prenosim. :zubati

Možda su Ukrjinci odlučili izgubiti rat da natjeraju Amerikance da ih konačno puste da pregovaraju s Rusima, oko okončanja istog.

Jer Ameri ih neće pustiti da pregovaraju dok god se ovi ikako drže. Najbolje im je da stovre paniku u Wasingtonu da će Rusi do Lvova doći ako se ne sklopi mir.

Vrh

PostPostano: 30 kol 2024, 09:24 

Znači sad je teorija o velikom vojskovođi Zelenskom i njegovoj 4d šahovskoj strategiji po kojoj pušta Ruse da osvajaju ukrajinske gradove kao od šale da bi on mogao izvesti ofenzivu na jugu.
I to u isto vrijeme dok snage troši u napadu na Rusiju.

Vrh

PostPostano: 30 kol 2024, 10:36 

ajde da prenesem jednu priču da dam proukrajincima nadu a prorusima brige

"ako Ukrajinci uspiju formirati liniju na jugu onda oni u nekom trenutku stvarno mogu krenuti u kontranapad i razbijanje ovoga klina. Tu nema puno prostora mašti, pravci napada su očiti, od Vozdvyzhenke jednim krakom na Ocheretyne a drugim na Prohres, znači izbijanje na prugu i povišeni teren uz drugi pravac s južne linije prema prugi i međuprostorom između pruge i rijeke Vovche na Prohres. Ako bi se ova kliješta zatvorila negdje na trasi pruge Rusi bi bili ovdje gotovi, ili bi bili odsječeni, ili bi se morali prije okruženja povući praktično sve do Ocheretyna, odnosno sve što napravili u zadnja 4 mjeseca bi im palo u vodu.

Što bi moglo govoriti u prilog ovome, pa brzina povlačenja/kolapsa Ukrajinaca i to samo prema jugu. Rusi toliko brzo idu da ne stignu napraviti položaje za obranu. Ovo je situacija koju je imala armija BiH u rujnu 1995. kad je išla priča kako uzimaju Bosanski Novi i Sanski most u hodu da bi ih zahvatio srpski kontranapad i zbog nepripremljenih obrambenih položaja su bili pred kolapsom, ali to je druga priča..."

Makar ne vjerujem. Ne znam zašto bi onda išli na Kursk ali eto nikad se ne zna.

Vrh

PostPostano: 30 kol 2024, 10:47 

Rusi nemaju tolike pomake nego napreduju polagano po liniji fronta na istoku.
Na jugu su davno izgradili linije obrane i utvrdili se u tri linije.

Jedna tako velika akcija na jugu nema smisla dok na sjeveru provodiš upad u Rusiju.
I ovi na istoku nenadano brzo gube jer svježe snage bespotrebno troše prema Kursku.

Vrh

PostPostano: 30 kol 2024, 13:05 

buli6 je napisao/la:
ajde da prenesem jednu priču da dam proukrajincima nadu a prorusima brige

"ako Ukrajinci uspiju formirati liniju na jugu onda oni u nekom trenutku stvarno mogu krenuti u kontranapad i razbijanje ovoga klina.
Makar ne vjerujem. Ne znam zašto bi onda išli na Kursk ali eto nikad se ne zna.

Osnovna rupa u ovomu je što Rusi uopće ne rade klin, nego postupno napreduju u svim smjerovima

Vrh

PostPostano: 30 kol 2024, 13:42 

Ne znam da li je neko vec stavljao, ali "srusio se sam" iz "tehnickih razloga" ukrajinski F-16.

Pilot poginuo.

Podsjeti me ovo na onu pricu oko nevidljivog, sto ga je srusio oficir koji je izucio zanat u JNA. Tacno se sjecam zapadnjacke lihvarske, hohstaplerske propagande. Srusio se takodjer sam od sebe. Onaj F-117.

Jednostavno lazu kad zinu. Ja im iz principa nista ne zelim vjerovati, cak i kad ocigledno - sto je rijetko - govore istinu.

https://www.gmx.at/magazine/politik/rus ... t-40067396

Vrh

PostPostano: 30 kol 2024, 13:50 

Ja sam to ocekivao.

Nez koji *** ih rabe? Zna se da ce tek za 2 godine imat full obucene piloted.

Vrh

PostPostano: 30 kol 2024, 15:35 

Haram je napisao/la:
Podsjeti me ovo na onu pricu oko nevidljivog, sto ga je srusio oficir koji je izucio zanat u JNA. Tacno se sjecam zapadnjacke lihvarske, hohstaplerske propagande. Srusio se takodjer sam od sebe. Onaj F-117.

Zar postoje nevidljivi?

Btw, znaš li priču, ugrubo, kako su ga oborili?

Vrh

PostPostano: 30 kol 2024, 15:42 

Haram je napisao/la:
Ne znam da li je neko vec stavljao, ali "srusio se sam" iz "tehnickih razloga" ukrajinski F-16.

Pilot poginuo.

Jednostavno lazu kad zinu. Ja im iz principa nista ne zelim vjerovati, cak i kad ocigledno - sto je rijetko - govore istinu.

https://www.gmx.at/magazine/politik/rus ... t-40067396

Pao iz istog razloga kao što padaju avioni diljem svijeta. Prije par dana sudarila se dva francuska rafala, poginuli piloti, prije dva dana pao helikoper u jablaničko jezero, zapeo za žice. Po rusiji svako malo padne avion.

Svaki avion koji leti nisko ima velike šanse da u nešto udari, pogotovo ako se leti nocu kao što je slučaj kod ukrajinaca.

Vrh

PostPostano: 30 kol 2024, 16:37 

Još jedan ruski teroristički napad na stambene zgrade u Harkivu.

Vrh

PostPostano: 30 kol 2024, 16:45 

ronhilllol je napisao/la:

Ukrajinske protuzračne rakete ispaljene sa aerodroma Harkov u oblasti Fedorceva pogodile su stambene zgrade na aveniji Aleksandrovski i na Pasteru u oblasti KhTZ. Poginulo je četiri ljudi uključujući i dijete.
(samo prenosim sa ruskih kanala)

Vrh

PostPostano: 30 kol 2024, 16:58 

Šta je čudno u tome što je pao?
Hrvatska je donirala Ukrajini transportere koje smo dobili devedesetih tamo iz 50-ih.

To je sramota, ratuju doslovno s kantama protiv Rusa umjesto da dobijaju najnovije naoružanje

Vrh

PostPostano: 30 kol 2024, 17:17 

Scythian je napisao/la:
Hrvatska je donirala Ukrajini transportere koje smo dobili devedesetih tamo iz 50-ih.

To je sramota, ratuju doslovno s kantama protiv Rusa umjesto da dobijaju najnovije naoružanje

Kakve transportere? Misliš one Antonove-32?

To su zrakoplovi proizvedeni devedesetih, ne pedesetih. Antonov-32 se počeo proizvoditi 1982.

Vrh

PostPostano: 30 kol 2024, 17:27 

Bobovac je napisao/la:
Scythian je napisao/la:

Kakve transportere? Misliš one Antonove-32?

To su zrakoplovi proizvedeni devedesetih, ne pedesetih. Antonov-32 se počeo proizvoditi 1982.

Da, 76 a ne 82 ali opet je to baš kanta kao i oni MI-8 iz 60 i neke kao i ona artiljerija iz ww1.

Mene je sramota šta smo to donirali, bolje da nismo ništa dali.

Vrh

PostPostano: 30 kol 2024, 17:40 

Scythian je napisao/la:
Da, 76 a ne 82 ali opet je to baš kanta kao i oni MI-8 iz 60 i neke kao i ona artiljerija iz ww1.

Taj MI-8 je najbolji za namjenu transporta pogotovo kao bolnički helikopter,
neuništiv je i nevjerojatno stabilan, velike nosivosti ali nije dobar kao borbeni helikopter.
Star je, to je točno a mislim da to nismo smjeli poslati nama baš takvi trebaju.

Vrh

PostPostano: 30 kol 2024, 17:45 

i_jopet je napisao/la:
Scythian je napisao/la:

Taj MI-8 je najbolji za namjenu transporta pogotovo kao bolnički helikopter,
neuništiv je i nevjerojatno stabilan, velike nosivosti ali nije dobar kao borbeni helikopter.
Star je, to je točno a mislim da to nismo smjeli poslati nama baš takvi trebaju.

MI 8 je smeće, bolnički helikopter za Firule ili slično koji je tu desetljećima.
Kakve koristi Ukrajinci imaju od njega?
Jedino se to *** može samo od sebe srušiti kao oni naši Mig-ovi 21 koji su veća opasnost u zraku za nas nego neprijatelja.

Vrh

PostPostano: 30 kol 2024, 18:53 

ronhilllol je napisao/la:

Kad Ukrajinci ovako bombarduju Belgorod onda doživiš erekciju, eh licemjeru tko te ne bi znao skupo bi te platio.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3801 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 153  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: