HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 stu 2025, 22:19.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 6637 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247 ... 266  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2
PostPostano: 21 lis 2025, 14:02 

Diablo je napisao/la:
daramo je napisao/la:
Ukrajinci popalili mađarske rafinerije.

Ovo je hibridni rat od strane amera , dok su Ukrajinci tu sporedni igrači. Eventualno da su poslužili kao njihova produžena ruka u ostvarenju cilja...

To vi ozbiljno? Kakve rafinerije, ima li link? Ne vidim po portalima ništa.

1393 of 2558 - 54.46%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 21 lis 2025, 14:13 

Naša Kvačica je napisao/la:
Diablo je napisao/la:
Ovo je hibridni rat od strane amera , dok su Ukrajinci tu sporedni igrači. Eventualno da su poslužili kao njihova produžena ruka u ostvarenju cilja...

To vi ozbiljno? Kakve rafinerije, ima li link? Ne vidim po portalima ništa.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/pla ... 22245.aspx

Vrh

PostPostano: 21 lis 2025, 15:11 

oriđiđi je napisao/la:
daramo je napisao/la:
Ukrajinci popalili mađarske rafinerije.

Imaš dokaz za tu tvrdnju?

Izjavu noname ukrajinskog disidenta ne uzimam za ozbiljno.

Zapalile se slučajno same od sebe istovremeno :D

Vrh

PostPostano: 21 lis 2025, 15:37 

daramo je napisao/la:
oriđiđi je napisao/la:

Imaš dokaz za tu tvrdnju?

Izjavu noname ukrajinskog disidenta ne uzimam za ozbiljno.

Zapalile se slučajno same od sebe istovremeno :D

Obzirom na to kakvu imaju kvalitetu naftne infrastrukture posve realniji scenariji od sabotaže.

Vrh

PostPostano: 21 lis 2025, 16:12 

Nema dokaza koji bi upućivali na to da su vanjski čimbenici doprinijeli izbijanju požara, poručili su nam iz MOL-a. Istraga je u tijeku. Dunav je inače najveće i najmodernije postrojenje u Mađarskoj, a rusku naftu prima putem naftovoda Barátság.

Vrh

PostPostano: 21 lis 2025, 19:07 

potocnj je napisao/la:
Svarog je napisao/la:
Pa ja u principu i navijam za Ukrajinu .
Jedva čekam da na smetljište istorije odu ove naci marionete i proksiji , koje je Zapad instalirao , i napravio od te zemlje nož da bode braću .
Ps.
Botovi , jebo botove .
A kad te neko napadne nožem , moraš se braniti , pa makar napadač bio i rođeni brat.

Navijaj za ruse ili za ukrajince, ali zbog svoje pameti nemoj počet kao naši dragi sugrađani bošnjaci:

"Valjaju meni hrvati ali nevalja mi onaj Čović i svatko drugi koga izaberu"

"Valjaju meni srbi i Srbija samo mi nevalja ništa srpsko ni od srba..."

Tako bi i ti s Ukrajinom.

Dadena ti je ovakva Ukrajina, i takva Rusija, i oni su u sukobu. Nema da je ovo, da je ono!

Srbija se okreće od rusa zbog svojih interesa, pitanje je ima li narod te mudrosti kao njegov vođa Vučić :001_smile

Po svoj prilici , pogrešno si me shvatio .Moguće da sam i sam kriv , i da nisam bio sasvim jasan.
Paa..da razjasnim..
Navijam da Ukrajinci pobjede nacizam koji ih je u crno zavio , i koji im je istalirao Zapad . I to zauvjek .
I siguran sam da će se , za godinu , ili za pet , to i desiti .

@ Oriđiđi
''Na vlast u Ukrajini može doći netko samo rusofobniji od židovskog komičara.

Netko sa imalo razumijevanja prema Rusima bi bio isti dan razapet na Majdanu.

Zaboravi na to, to je odavno završena priča.''

Ja ne mislim tako .
Mislim da nismo svjesni kakva strahovlada tamo vlada , i to od Majdanskog prevrata . A tek sad , u ratnim okolnostima , kad razni ''Ajdari i Azovi rade 24/7 '' .
Mnogi među nama pamte ratove koji su se ovdje dešavali...ko je tad imao petlju da bude ''disonantan'' , i kod vas , i kod Muslimana ...a ruku na srce , i kod nas ?
Ako se neko i pojavio ..pojeo bi ga mrak , ni večerati ne bi stigao .
Kad ovaj mrak prođe i razdani se bar malo, kad im Rusi pomognu da se denacifikuju , sva ta zla će izaći na vidjelo .
Ova marionetska vlast je plod takvog delanja . Kao i prevrata , u kojem je manje od milion ljudi uvalilo u epsko zlo , zemlju koja je brojala više od 40 miliona ljudi .
Kako ? Pa , nacističkom strahovladom .
Ali , sve ima svoj početak i kraj , pa će ga tako imati i ona.
Niko na Majdanu neće biti razapet . Ali će mnogi , poput Musolinija, biti obješeni za noge .
Hitler se ubio sam.

Vrh

PostPostano: 21 lis 2025, 19:46 

Ovo što su se danas "samozapalile" dvije rafinerije u Mađarskoj i Rumunjskoj koje su prerađivale rusku naftu znači kako se steže obruč oko sjedača na dvije stolice. Amerima je toga dosta, a objektivno gledajući i bili su vrlo popustljivi prema ekipi u Europi koja se nije jasno svrstala na stranu zapada evo gotovo četiri godine rata.
Dosta je bilo mrkve, sad tko ne sluša idu odmah batine.

Muslimana 21,42%

RH i Protektorat BiH 2022:
Hrvata 62,23 %
Muslimana 19,74 %
Prečana 14,18 %
Ostalih 3,85 %

Vrh

PostPostano: 21 lis 2025, 20:53 

DŽorDŽ je napisao/la:
Ovo što su se danas "samozapalile" dvije rafinerije u Mađarskoj i Rumunjskoj koje su prerađivale rusku naftu znači kako se steže obruč oko sjedača na dvije stolice. Amerima je toga dosta, a objektivno gledajući i bili su vrlo popustljivi prema ekipi u Europi koja se nije jasno svrstala na stranu zapada evo gotovo četiri godine rata.

Pa I Trump pokusavam sjediti na dvije stolice. Istodobno udovoljiti I Rusima I Ukrajincima, a to je naravno nemoguce.

Vrh

PostPostano: 21 lis 2025, 21:02 

DŽorDŽ je napisao/la:

Ako su Ukrajinci zapalili rafinerije, zar to nije strani napad na drzavu ?
Znaci Ukrajina napala Rumuniju i Madarsku ?

Vrh

PostPostano: 21 lis 2025, 21:03 

VUKsaJUGA je napisao/la:
DŽorDŽ je napisao/la:

Mogli bi aktivirati članak 5. NATO saveza. :zubati

1393 of 2558 - 54.46%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 21 lis 2025, 21:12 

Svarog je napisao/la:
Po svoj prilici , pogrešno si me shvatio .Moguće da sam i sam kriv , i da nisam bio sasvim jasan.
Paa..da razjasnim..
Navijam da Ukrajinci pobjede nacizam koji ih je u crno zavio , i koji im je istalirao Zapad . I to zauvjek .

Dobro si ti mene shvatio i ja tebe, ali ti hoćeš da udaraš po svom :D

I za nas ste govorili da smo ustaše, ovakvi onakvi, pa jel smo manje ustaše sada nego 90'tih?

Tog zamišljenog nacističkog židova koji vlada Ukrajinom ste uzeli sebi direktno iz ruskog priručnika.

Tko god stane protiv rusa ili srba odmah je fašist, nacist itd.

Uostalom, to za ukrajince danas ni ne igra ulogu. Da je alternativa doslovno Hitler za 100 godina vladavine ili Putin i povratak rusima svaki ukrajinac bi birao Hiltera, a onaj koji ne bi izabrao Hitlera bio bi izdajica za ukrajince, jer su rusi trenutno najgori neprijatelj ukrajinaca. Tako je u njihovoj glavi, i to se neće promijeniti, dovoljno je rat odradio da je mržnja tu.

Kada te netko pita da li navijaš za Ukrajinu ili Rusiju misli direktno za ovakvu Ukrajinu kakva je sada i ovakvu Rusiju kakva je sada, s vlašću i predominantnim mišljenjem. Ne neku zamišljenu budućnost do koje može a ne mora (ni neće) doći.

Vrh

PostPostano: 21 lis 2025, 21:16 

VUKsaJUGA je napisao/la:
DŽorDŽ je napisao/la:

Nebi im bilo prvi puta da tako što rade protiv onih koji ih podržavaju. Sjekli su plinovod u sjevernom moru.

Iako je sada moguće da to urade i rusi, s nadom da će to oslabiti podršku Ukrajini, jer je tu ključna faza pregovora trenutno u tijeku.

Za ruse je bitnije od prodaje nafte politički pritisak na Ukrajinu.

Kako god, mnogo se toga dešava i nismo u poziciji da znamo tko je što napravio i točno zašto. Tim više što su i ishodi istrage vjerojatno političko sredstvo, pa i kad nađeš direktnog počinitelja, nećeš reći tko je ako ti ne paše da to bude taj koji je trebao da bude, prema stavu kojeg reklamiraš svom narodu.

Vrh

PostPostano: 21 lis 2025, 21:35 

potocnj je napisao/la:
VUKsaJUGA je napisao/la:

Nebi im bilo prvi puta da tako što rade protiv onih koji ih podržavaju. Sjekli su plinovod u sjevernom moru.

Iako je sada moguće da to urade i rusi, s nadom da će to oslabiti podršku Ukrajini, jer je tu ključna faza pregovora trenutno u tijeku.

Za ruse je bitnije od prodaje nafte politički pritisak na Ukrajinu.

Kako god, mnogo se toga dešava i nismo u poziciji da znamo tko je što napravio i točno zašto. Tim više što su i ishodi istrage vjerojatno političko sredstvo, pa i kad nađeš direktnog počinitelja, nećeš reći tko je ako ti ne paše da to bude taj koji je trebao da bude, prema stavu kojeg reklamiraš svom narodu.

Svejedno zar ne mislis da bi Ukrajincima umjesto kompliciranih I rizicnih sabotaza jednostavnije bilo zatvoriti ventil Madzarima i ostadose Madjari bez ruske nafte.

Vrh

PostPostano: 21 lis 2025, 21:40 

potocnj je napisao/la:
Svarog je napisao/la:
Paa..da razjasnim..

Dobro si ti mene shvatio i ja tebe, ali ti hoćeš da udaraš po svom :D

I za nas ste govorili da smo ustaše, ovakvi onakvi, pa jel smo manje ustaše sada nego 90'tih?

Tog zamišljenog nacističkog židova koji vlada Ukrajinom ste uzeli sebi direktno iz ruskog priručnika.

Tko god stane protiv rusa ili srba odmah je fašist, nacist itd.

Uostalom, to za ukrajince danas ni ne igra ulogu. Da je alternativa doslovno Hitler za 100 godina vladavine ili Putin i povratak rusima svaki ukrajinac bi birao Hiltera, a onaj koji ne bi izabrao Hitlera bio bi izdajica za ukrajince, jer su rusi trenutno najgori neprijatelj ukrajinaca. Tako je u njihovoj glavi, i to se neće promijeniti, dovoljno je rat odradio da je mržnja tu.

Kada te netko pita da li navijaš za Ukrajinu ili Rusiju misli direktno za ovakvu Ukrajinu kakva je sada i ovakvu Rusiju kakva je sada, s vlašću i predominantnim mišljenjem. Ne neku zamišljenu budućnost do koje može a ne mora (ni neće) doći.

''Da je alternativa doslovno Hitler za 100 godina vladavine ili Putin i povratak rusima svaki ukrajinac bi birao Hiltera''

Pa birali su ga već , manje više u istom procentu kao i sada ( manje od 10 % Ukrajinaca) .
Ti kažeš svaki , kako znaš ? Ako je tako zašto se onda morao desiti nasilni prevrat , u kojem je maksimalno 200 000 ljudi postavilo na vlast ''Hitlera'' ( ''Banderu'' ) ?
Što se Rusa tiče , oni su slomili Hitlera , a Srbi , u najmanju ruku , nisu poput nekih slati na Staljingrad , ..I sad je gotovo identično .
Ako to jasno ne vidiš (jebiga ,volio bih da mi ne zamjeriš )...ali , ili si licemjer ... ili nisi u stanju da razabereš šta se dešava , zbog spinova kojim ti godinama pune glavu .

I zvučiš mi nekako arogantno , i kako vi volite reći , ''slavodobitno''..Nemoj glupo je , tako se samo budale ponašaju

Vrh

PostPostano: 21 lis 2025, 21:46 

oriđiđi je napisao/la:
Svejedno zar ne mislis da bi Ukrajincima umjesto kompliciranih I rizicnih sabotaza jednostavnije bilo zatvoriti ventil Madzarima i ostadose Madjari bez ruske nafte.

Isto tako su mogli zatvoriti taj ventil bez da sijeku plinovod u Sjevernom moru.

Ako donosiš političku odluku onda se traže i političke reakcije na to, a ako se ovo događa kao posljedica nekakvih nerazjašnjenih okolnosti, ali ide u tvom cilju, onda ti je lakše.

Nitko ovo pitanje nemože staviti Zelenskom na stol, jer on ima bar poluuvjerljivu mogućnost nijekanja. Ako si naredbom zavrnio nekome plin onda tu mogućnost nemaš.

Kao i u ovom članku što piše kada se radilo o plinovodu u Sjevernom moru:

Citat:
Doduše, to što tragovi vode u Ukrajinu ne mora značiti da će odvesti i do vrha vlasti u Kijevu. „Čak bih rekao da obavještajci i stručnjaci za sigurnosna pitanja misle da je vrlo malo vjerovatno da je ukrajinski predsjednik Zelenski znao za akciju”, kaže novinar Wolf Wiedmann-Schmidt.

https://6yka.com/svijet/njemacki-istraz ... rnom-moru/

Poslani komandosi a predsjednik nezna za akciju. I nikada nismo čuli da je netko u Ukrajini pozvan na odgovornost za ovo. Komandosi ne idu tek tako, svojevoljno, a ako idu onda bi trebali biti proglašeni terorističkom organizacijom. Ništa se od tog nije desilo.

Za javnost, Zelensky i vrh Ukrajine su u ovom poslu bili čisti.

Isto se moglo događati i sada.

Ne kažem da znam točno, navodim ti samo što je moguće i zašto bi moglo biti tako, ako jest tako.

Vrh

PostPostano: 21 lis 2025, 21:53 

potocnj je napisao/la:
oriđiđi je napisao/la:

Isto tako su mogli zatvoriti taj ventil bez da sijeku plinovod u Sjevernom moru.

Ako donosiš političku odluku onda se traže i političke reakcije na to, a ako se ovo događa kao posljedica nekakvih nerazjašnjenih okolnosti, ali ide u tvom cilju, onda ti je lakše.

Nitko ovo pitanje nemože staviti Zelenskom na stol, jer on ima bar poluuvjerljivu mogućnost nijekanja. Ako si naredbom zavrnio nekome plin onda tu mogućnost nemaš.

Kao i u ovom članku što piše kada se radilo o plinovodu u Sjevernom moru:

Citat:
Doduše, to što tragovi vode u Ukrajinu ne mora značiti da će odvesti i do vrha vlasti u Kijevu. „Čak bih rekao da obavještajci i stručnjaci za sigurnosna pitanja misle da je vrlo malo vjerovatno da je ukrajinski predsjednik Zelenski znao za akciju”, kaže novinar Wolf Wiedmann-Schmidt.

https://6yka.com/svijet/njemacki-istraz ... rnom-moru/

Poslani komandosi a predsjednik nezna za akciju. I nikada nismo čuli da je netko u Ukrajini pozvan na odgovornost za ovo. Komandosi ne idu tek tako, svojevoljno, a ako idu onda bi trebali biti proglašeni terorističkom organizacijom. Ništa se od tog nije desilo.

Za javnost, Zelensky i vrh Ukrajine su u ovom poslu bili čisti.

Isto se moglo događati i sada.

Ne kažem da znam točno, navodim ti samo što je moguće i zašto bi moglo biti tako, ako jest tako.

Sto se tice Sjevernog mora tu nisu Ukrajinci moglo zavrnuti pipu jer taj plinovod ne ide preko ukrajinskog teritorija. Osobno mi ta operacija djeluje presofisticirano za Ukrajince, prije bih rekao da su to Amerikanci napravili, no otom potom, a sto se tice Madzara oni rusku naftu mogu dobiti preko Ukrajine nikako drukcije, Madjarska je objektivno gledajuci nebitna I zavrtanje ventila Madjarima ne bi napravilo veliku politicku stetu .

Vrh

PostPostano: 21 lis 2025, 21:56 

Svarog je napisao/la:

''Da je alternativa doslovno Hitler za 100 godina vladavine ili Putin i povratak rusima svaki ukrajinac bi birao Hiltera''

Pa birali su ga već , manje više u istom procentu kao i sada ( manje od 10 % Ukrajinaca) .
Ti kažeš svaki , kako znaš ? Ako je tako zašto se onda morao desiti nasilni prevrat , u kojem je maksimalno 200 000 ljudi postavilo na vlast ''Hitlera'' ( ''Banderu'' ) ?
Što se Rusa tiče , oni su slomili Hitlera , a Srbi , u najmanju ruku , nisu poput nekih slati na Staljingrad , ..I sad je gotovo identično .
Ako to jasno ne vidiš (jebiga ,volio bih da mi ne zamjeriš )...ali , ili si licemjer ... ili nisi u stanju da razabereš šta se dešava , zbog spinova kojim ti godinama pune glavu .

I zvučiš mi nekako arogantno , i kako vi volite reći , ''slavodobitno''..Nemoj glupo je , tako se samo budale ponašaju

Ako ti ja zvučim slavodobitno to je zato jer moj komentar čitaš kroz prizmu svojih osjećaja, a to je suočavanje s nemogućnosti da srbi i dalje "rusuju", da se tako izrazim.

Tebi su punili glavu da je Hitler najgore što se moglo dogoditi, ali naša je povijest učena pragmatičnije, i realnije, bar od kako je propala Jugoslavija.

Hitler i Staljin su jednako bili zlotvori, neki bi rekli Staljin i gori, neki Hitler, ali to su samo nijanse.

Za nas je stav jasan, mi smo prozapadno orijentirani. Htjeli to ili ne, inercija nas vuče zapadu, pa i financiramo ukrajinski otpor, i svjesni smo toga.

Ja osobno sam navijač da dođe do mira, pa da se i prizna da dio Ukrajine pripadne Rusiji, da se rusi i rusofili tamo nasele, ostali ukrajinci prijeđu u slobodni, proeuropski dio.

Kome ti misliš prodati priču da su ukrajinci odreda fašisti i odabrali fašistu u vlast, a radi se o klasičnom zapadnjačkom lutku na uzici zapadnjački i ljevičarskih lobija? Istih koji guraju svašta nešta što se kosi s temeljnim postavkama konzervatizma.

Njemu dolaze Holivudski glumci, i on je blagi celebrity na zapadu, sve orkestrirano od strane medija, uglavnom židovskih, koji već desetljećima vuku nalijevo. Kakav je to točno nacist? :D

Vrh

PostPostano: 21 lis 2025, 22:17 

Mozda Rusi ne bi mirno spavali zbog mozebitnih tomahavka, ali zaboravlja se da nedavno nisu mirno spavali gradjani Danske i Norveske zbog "misterioznih dronova" na nebu.

Davanje u ruke ukrajincima tomahavka povlaci posljedice, a Rusi imaju cime uznemiriti snove cijele Europe. Eto za dronove nitko ne zna ciji su, a svi znaju, dakle aj ti dokazi ko je poslao raketu.

Kao sto nitko ne zna tko je zapalio madjarske rafinerije, a svi znamo. Koliko se sjecam, Madjarska nije u sukobu. Pa tako nije ni ostatak EU, jel.

Vrh

PostPostano: 21 lis 2025, 22:44 

Kakvi tomahawk i bakrači...

Vrh

PostPostano: 21 lis 2025, 23:21 

Taj flamingo je ogromna mrcina. Ako prodje PZO na cilj se obruši sa bojevom glavom jačom od one koju ima tomahawk.

Vrh

PostPostano: 21 lis 2025, 23:35 

MiB je napisao/la:
Taj flamingo je ogromna mrcina. Ako prodje PZO na cilj se obruši sa bojevom glavom jačom od one koju ima tomahawk.

Problem sa Flamingom, Dugim Neptunom I slicnim projektilima jest sto je to jos na razini prototipova, ocito Ukrajinci imaju problema sa serijskom proizvodnjom tih stvari.

Vrh

PostPostano: 22 lis 2025, 00:01 

potocnj je napisao/la:
Svarog je napisao/la:

Ako ti ja zvučim slavodobitno to je zato jer moj komentar čitaš kroz prizmu svojih osjećaja, a to je suočavanje s nemogućnosti da srbi i dalje "rusuju", da se tako izrazim.

Tebi su punili glavu da je Hitler najgore što se moglo dogoditi, ali naša je povijest učena pragmatičnije, i realnije, bar od kako je propala Jugoslavija.

Hitler i Staljin su jednako bili zlotvori, neki bi rekli Staljin i gori, neki Hitler, ali to su samo nijanse.

Za nas je stav jasan, mi smo prozapadno orijentirani. Htjeli to ili ne, inercija nas vuče zapadu, pa i financiramo ukrajinski otpor, i svjesni smo toga.

Ja osobno sam navijač da dođe do mira, pa da se i prizna da dio Ukrajine pripadne Rusiji, da se rusi i rusofili tamo nasele, ostali ukrajinci prijeđu u slobodni, proeuropski dio.

Kome ti misliš prodati priču da su ukrajinci odreda fašisti i odabrali fašistu u vlast, a [size=150]radi se o klasičnom zapadnjačkom lutku na uzici zapadnjački i ljevičarskih lobija? Istih koji guraju svašta nešta što se kosi s temeljnim postavkama konzervatizma[/size].

Njemu dolaze Holivudski glumci, i on je blagi celebrity na zapadu, sve orkestrirano od strane medija, uglavnom židovskih, koji već desetljećima vuku nalijevo. Kakav je to točno nacist? :D

Pokušao sam da nešto izvučem iz ovog tvog upisa , nešto što bi mi dalo volju za još polemiku sa tobom , ali...mrka kapa . :huh

Potočnj , ja ne znam koja si ti generacija...vjerovatno si dosta mlađi od mene , i da li znaš da su u mojoj generaciji ljudi vozili auta autolimarima da ih krpe...ponekad i do momenta , kada nam autolimar kaže..''Druže , nema ovdje više krpljenja ..tvoj auto više nema dovoljno zdravog lima , da bih mu mogao zavariti ''zakrpu''...prosto , toliko je propao lim na autu , da nema više var zašta ''uhvatiti'' .
E takav je ovaj tvoj upis . Bušan i truo , na sve strane .

Ipak , pitaću te nešto , i molim te učini mi.. :kava

Nađi mi moj upis ( samo jedan) u kojem sam ja napisao kao što tvrdiš , da prodajem priču...'' da su ukrajinci odreda fašisti i odabrali fašistu u vlast'' , i baci ga na sto , da ga celivamo .

Ja oduvjek tvrdim upravo suprotno , da su u Ukrajini nacisti velika manjina , koja je prevratom instalirana na vlast. I svi smo to ''instaliranje'' , mogli vidjeti u ''direktnom prenosu''.
A tek će da se sazna koliko je njena strahovlada bila okrutna , beskurpulozna , zločinačka...jednom rječju, nacistička ..

Vrh

PostPostano: 22 lis 2025, 04:58 

Svarog je napisao/la:
potocnj je napisao/la:

Kome ti misliš prodati priču da su ukrajinci odreda fašisti i odabrali fašistu u vlast, a [size=150]radi se o klasičnom zapadnjačkom lutku na uzici zapadnjački i ljevičarskih lobija? Istih koji guraju svašta nešta što se kosi s temeljnim postavkama konzervatizma[/size].

Pokušao sam da nešto izvučem iz ovog tvog upisa , nešto što bi mi dalo volju za još polemiku sa tobom , ali...mrka kapa . :huh

Potočnj , ja ne znam koja si ti generacija...vjerovatno si dosta mlađi od mene , i da li znaš da su u mojoj generaciji ljudi vozili auta autolimarima da ih krpe...ponekad i do momenta , kada nam autolimar kaže..''Druže , nema ovdje više krpljenja ..tvoj auto više nema dovoljno zdravog lima , da bih mu mogao zavariti ''zakrpu''...prosto , toliko je propao lim na autu , da nema više var zašta ''uhvatiti'' .

Nađi mi moj upis ( samo jedan) u kojem sam ja napisao kao što tvrdiš , da prodajem priču...'' da su ukrajinci odreda fašisti i odabrali fašistu u vlast'' , i baci ga na sto , da ga celivamo .

Ja oduvjek tvrdim upravo suprotno , da su u Ukrajini nacisti velika manjina , koja je prevratom instalirana na vlast. I svi smo to ''instaliranje'' , mogli vidjeti u ''direktnom prenosu''.
A tek će da se sazna koliko je njena strahovlada bila okrutna , beskurpulozna , zločinačka...jednom rječju, nacistička ..

S obzirom da je po tebi fašist svaki onaj tko ne podnosi Ruse, takvi debelo prevladavaju u slobodnom dielu Ukrajine. Pojam fašist je u današnje vrieme postao vrlo širok i raztezljiv pojam...
Inače, vrlo je dirljiva tvoja neupitna i odana ljubav spram Putina i Rusa. Puno je tu truda i energije u tvojim upisima...

Vrh

PostPostano: 22 lis 2025, 09:48 

oriđiđi je napisao/la:
Sto se tice Sjevernog mora tu nisu Ukrajinci moglo zavrnuti pipu jer taj plinovod ne ide preko ukrajinskog teritorija. Osobno mi ta operacija djeluje presofisticirano za Ukrajince, prije bih rekao da su to Amerikanci napravili, no otom potom, a sto se tice Madzara oni rusku naftu mogu dobiti preko Ukrajine nikako drukcije, Madjarska je objektivno gledajuci nebitna I zavrtanje ventila Madjarima ne bi napravilo veliku politicku stetu .

Istina, nisu mogli zavrnuti pipu na sjevernom toku, ali su mogli na svom, pa opet nisu.

I još, zbog tog što su presjekli sjeverni tok, njihov je postao važniji žeton u ikakvim pregovorima.

Sve to ima neke veze. Iako bih se složio da to sigurno nisu napravili ukrajinci bez bar odobrenja, a vjerojatno i informacijske podrške, možda i logistike od SAD-a.

Vrh

PostPostano: 22 lis 2025, 10:01 

Svarog je napisao/la:

Nemoraš izvlačiti ništa, činjenica je da se ne slažemo, i to je sasvim uredu.

Ja nemam problem kakvog imaš ti, a to je da ti je mentalitet na istoku a zaokružio te zapad i nema maknut. I predsjednik tvoj ima veliki posao da vas privuče ka zapadu, ne što možda i on voli zapad već što mu nema druge.

Ja sam uvijek prozapadno orijentiran, iako ni sam ne volim neke shizofrenije koje se šire po zapadu kada se pojavi nekakva tema. Jedno vrijeme nas skoro uvjeravali da svi trebamo glancat puške da idemo braniti Ukrajinu, da ne bi!

Svjestan sam i da se u Ukrajini radi o interesnom sukobu sila, ne radi se tu više ni o kakvom ideološkom sukobu da bi se uopće moglo prodati nešto kao takvo.

Niti je taj Zelensky endemski židovski nacist, niti je Putin staljinovac (više), konkretno to su sukobi različitih svjetskih sila sa konkretnim globalnim ali i individualnim interesima moćnika.

Ovo izmišljanje nacizma u Ukrajini je samo jalov pokušaj da se jedan interesni sukob napravi u ideološki, jer je lakše slati ljude da se bore zbog ideologije i izmišljenih fašista i nacista nego da im kažeš mi imamo interese koji se ne poklapaju s interesima zapada.

Zato je po meni to jako glup sukob, općenito, i protiv sam njega.

Dokuda će biti pravoslavna Rusija a od kuda pravoslavna Ukrajina meni nije toliko važno, niti se netko češkao za jajca kuda će puknuti granica kroz BiH kada im je postao cilj da samo zaustave sukob.

Dođe se na to da ratna granica postane i realna granica između država bila priznata ili ne. Rusi nisu podređeni kao srbi da će pristati na nekakve entitete u Ukrajini, oni što osvoje hoće da pridruže, pa iz pozicije sile razumijem njihov stav.

Isto tako razumijem i stav zapada da nakon uspostavljanja granice ostatak Ukrajine postaje zapadnjački prostor, prčija zapada ako hoćeš, što god, ali u svakom slučaju rusi dalje ruke od toga!

Svjestan sam da nitko ne gine za ideologiju nego komplicirana globalna pozicioniranja.

Možda neki rusi, kojemu srce vuče za Rusiju sada ratuje da njegova rodna gruda pripadne Rusiji, isto tako i neki ukrajinac koji se bori za svoje rodno mjesto. Oni imaju pravi emotivan stav, ali takvih je premalo i nisu dovoljno značajni da bi se baš zbog njih ratovalo. Interes je prevagnuo na stranu da dođe do sukoba, pa se iz perspektive nekog čovjeka koji je tu u nekoj pograničnoj zoni čini kako Putin radi sve da njega "oslobodi", ili Zelensky da njegovu zemlju baš obrani :D

Isto tako neki će u Ukrajini reći da je baš njega "prodao" Zelensky kada potpiše mir, a zapravo su uzroci svega toga puno dublji od onoga čija će kuća, selo ili gradić potpasti pod čiju šapu.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 6637 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247 ... 266  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Naša Kvačica, Navodni Poslanik i 22 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: