HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 28 stu 2024, 01:38.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8622 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 345  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Ukrajina - Million man march....
PostPostano: 24 sij 2014, 00:03 

12 000 post!

Čestitam bratac!

Vrh

PostPostano: 24 sij 2014, 00:04 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:

Izborna.

Takmičimo se ko će napisati manje reči? :zubati

Kratko i precizno odgovaranje je najbolje :D
Elaborirao sam u prijašnjim postovima pa mi se neda C/P.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 24 sij 2014, 00:07 

Zadar1993 je napisao/la:
Ja vjerujem u brojke, ne znam u što ti vjeruješ. Predstavnici tih (preko 50%) stanovništva su danas na ulicama i prosvjeduju protiv Janukoviča. Janukovič će lijepo ujediniti oporbu, čiji će predsjednički kandidat biti Kličko koji će dobiti 50% + 1 glas u prvom krugu te će raspisati parlamentarne izbore gdje će ponoviti rezultat. A onda će pro-ruski dio Ukrajine dobiti isti tretman koji Rusi imaju u Latviji.

Da li si baš siguran da to može da se sprovede? U Latviji je to bila obespravljena manjina, ovde je bogata i zaposlena polovina.

Citat:
Latvija je imala pad usred iseljavanja no to će se izbalansirati mada će demografska slika biti još uvijek negativna. Dakako daleko negativnija u lokalnih Rusa i ne- Latvijaca nego samih Latvijaca.
U cijeloj Ukrajini je taj trend prisutan kroz zadnjih 20 godina. Kao i u svim europskim zemljama nastalim raspadom SSSRa.

Trend smanjenja broja Rusa i pro Rusa?

Citat:
Govorim o tome da kada bi Ukrajina bila u EU da bi postala najveći primatelj subvencija što bi dovelo do značajnog oporavka te zemlje u svim segmentima, nešto što Rusi ne mogu ponuditi jer ne mogu ni u svojoj zemlji obnoviti ruralne predjele.

Kolike subvencije dobijaju Poljaci za poljoprivredu?

Kad Ukrajin bude u EU i kad bude dobijala subvencije za poljoprivredu? Neću da pričam one "ako bude EU" priče, ali:
1. Ukrajina u narednih 20 godina EU, pa stoga ni subvencije, neće vidjeti. A čisto sumnjam da će i odmah po ulasku u EU dobiti te subvencije, a još ni SSP nisu potpisali!
2. Neću da pričam o tome da li će postojati EU za 20 godina, ali da li će postojati ovakve i ovolike poljoprivredne subvencije, veliko je pitanje. Gutaju ogromne novce a poljoprivredom se bavi 1,5% stanovništva.

Sve u svemu, to što EU nudi Ukrajini je rapidno siromašenje, nezaposlenost, opadanje privrede, proizvodnje, standarda, dodatni demografski sunovrat, i onda za nekih 40 godina povratak na ovaj nivo koji imaju danas, ali usklađeno sa EU... tog Klička su previše tukli po glavi.

Vrh

PostPostano: 24 sij 2014, 00:12 

slika
Karta gdje se vide Kličkovi glasovi po oblastima.

Vrh

PostPostano: 24 sij 2014, 00:17 

Metemma je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:
Ja vjerujem u brojke, ne znam u što ti vjeruješ. Predstavnici tih (preko 50%) stanovništva su danas na ulicama i prosvjeduju protiv Janukoviča. Janukovič će lijepo ujediniti oporbu, čiji će predsjednički kandidat biti Kličko koji će dobiti 50% + 1 glas u prvom krugu te će raspisati parlamentarne izbore gdje će ponoviti rezultat. A onda će pro-ruski dio Ukrajine dobiti isti tretman koji Rusi imaju u Latviji.

Da li si baš siguran da to može da se sprovede? U Latviji je to bila obespravljena manjina, ovde je bogata i zaposlena polovina.

Citat:
Latvija je imala pad usred iseljavanja no to će se izbalansirati mada će demografska slika biti još uvijek negativna. Dakako daleko negativnija u lokalnih Rusa i ne- Latvijaca nego samih Latvijaca.
U cijeloj Ukrajini je taj trend prisutan kroz zadnjih 20 godina. Kao i u svim europskim zemljama nastalim raspadom SSSRa.

Trend smanjenja broja Rusa i pro Rusa?

Citat:
Govorim o tome da kada bi Ukrajina bila u EU da bi postala najveći primatelj subvencija što bi dovelo do značajnog oporavka te zemlje u svim segmentima, nešto što Rusi ne mogu ponuditi jer ne mogu ni u svojoj zemlji obnoviti ruralne predjele.

Kolike subvencije dobijaju Poljaci za poljoprivredu?

Kad Ukrajin bude u EU i kad bude dobijala subvencije za poljoprivredu? Neću da pričam one "ako bude EU" priče, ali:
1. Ukrajina u narednih 20 godina EU, pa stoga ni subvencije, neće vidjeti. A čisto sumnjam da će i odmah po ulasku u EU dobiti te subvencije, a još ni SSP nisu potpisali!
2. Neću da pričam o tome da li će postojati EU za 20 godina, ali da li će postojati ovakve i ovolike poljoprivredne subvencije, veliko je pitanje. Gutaju ogromne novce a poljoprivredom se bavi 1,5% stanovništva.

Sve u svemu, to što EU nudi Ukrajini je rapidno siromašenje, nezaposlenost, opadanje privrede, proizvodnje, standarda, dodatni demografski sunovrat, i onda za nekih 40 godina povratak na ovaj nivo koji imaju danas, ali usklađeno sa EU... tog Klička su previše tukli po glavi.

Može. U Latviji je zapravo situacija bila gora. U 9 najvećih gradova su Rusi bili većina. Ovdje nisu u par najvećih.

Trend smanjenja Rusa i izbornih rezultata pro-ruskih opcija.

Poljaci dobivaju druge najveće subvencije za poljoprivredu u EU nakon Francuza (sukladno površini obradivog tla).

Čim uđe u EU bi se raspodijelila sredstva(što je standardna procedura i mi smo sada dobili pare), a ulazak Ukrajine u EU kada bi se za EU opredijelila bi se vezao za ulazak Srbije. Dakle kroz 10ak godina.
Ne treba se zavaravati. Postojati će.
EU nudi modernizaciju industrije i opredjeljenje za komparativne industrijske prednosti. Strah je opravdan kod onih kojima veliki kombinati kao ostatak bivšeg sistema služe kao socijalna služba.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 24 sij 2014, 00:18 

volvoks je napisao/la:
slika
Karta gdje se vide Kličkovi glasovi po oblastima.

Zapad jasno.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 24 sij 2014, 00:23 

Zadar1993 je napisao/la:
Zapad jasno.

Zapad jasno, ali mene malo iznenađuje da je zapravo najjači u središnjoj Ukrajini, odnosno Kijevu i široj okolici...

Vrh

PostPostano: 24 sij 2014, 00:26 

volvoks je napisao/la:
doc je napisao/la:
Ne mogu ne primjetiti nacionalno grupisanje u torove na ovoj temi. :D

Dali to utječe i koliko na naše stavove...

Sad sam još i Srbin, fakat bum se naljutil :zubati
@Zadar, postoje li kakve ankete?

Ne znam ja kako si se ti prepoznao tu budući nisam nikoga svrstao (Bože sačuvaj da ja ljude svrstavam u torove. Oni se sami svrstaju :D ), a još više da se vrijeđaš pri pretpostavkom da te netko nazove Srbinom. Pa i Srbi su ljudi, Bože moj.

A i ime srpsko na ovim prostorima znači napredak i progres, pa bi tebi kao progresivnom mladom čovjeku ta časna titula lijepo pristajala.

Vrh

PostPostano: 24 sij 2014, 00:30 

Zadar1993 je napisao/la:
Da prevedem: Smanjenje broja i udjela Rusa u svim zemljama u okružju Rusije. Latvija se u tom segmentu itekako usrećila. Latvijci su 1990.g. zamalo postali tek relativna većina u svojoj domovini zahvaljujući planskom naseljavanju ostalih naroda u toj zemlji. Danas čine 2/3 stanovništva.

Latvijci u LV (%)
1979. 53.7
1989. 52.0
1991. sloboda
2000. 57.7
2011. 62.1

Rusi u LV (%)
1979. 32.8
1989. 34.0
1991. sloboda
2000. 29.6
2011. 26.9

Kao što ZD93 kaže, slom SSSR-a 1991. i svanuće slobode uistinu je usrećilo Latviju, inače bi Latvijci postali manjina u vlastitoj zemlji nasuprot rusofonom bloku (Rusi + Bjelorusi + Ukrajinci + svi drugi sovjetski kolonisti).

Isti trend je u Ukrajini, samo se procesi odvijaju sporije zbog hendikepa specifičnih za Ukrajince nasuprot stanju u Latviji.

Vrh

PostPostano: 24 sij 2014, 00:34 

Zadar1993 je napisao/la:
EU nudi modernizaciju industrije i opredjeljenje za komparativne industrijske prednosti. Strah je opravdan kod onih kojima veliki kombinati kao ostatak bivšeg sistema služe kao socijalna služba.

Da, za Hrvatsku ili Srbiju , mali kolačići ali Ukrajina je nešto drugo.

Suština problema je u sljedećem , da Ukrajina može potpisat slobodnu trgovinu s EU međutim to znači da je poslovanje s Rusijom , kao da se raspad SSSR-a nikad nije ni dogodio - gotovo.

Neko neupućen bi rekao da to nije i tako strašno međutim kada uzmemo u obzir da je većina industrije iz 60-ih i 70-ih i u najboljem slučaju 80-ih godina 20. vijeka , a za ovih 20 godina u većinu nije uložen niti pišljivi Euro gubitak povlaštene trgovine s Rusijom znači ključ u bravu i gubitak 300-400 tisuća radnih mjesta.

A u međuvremenu dio ukrajinskih firmi neće moći podnijeti konkurenciju iz EU , te će tu biti više izgubljenih radnih mjesta nego dobivenih.

U prijevodu , to znači daljnji ekonomski , demografski , monetarni i fiskalni kolaps. Prema Andreju Novaku , analitičaru iz Kijeva, Ukrajina danas realno ima do 40 miliona stanovnika mjesto službenih 46 (1990. je imala 52 miliona) , daljnji nastavak ovih procesa jednostavno će dovest opstojnost države u pitanje.

Vrh

PostPostano: 24 sij 2014, 00:38 

Što bi još ojačalo argument da taj očaj tjera ljude na očajne poteze koji nisu nužno vođeni razumom već srcem pa prema tome ta podjela itekako je nešto značajno. A mnogo toga ju pojačava.

Vrh

PostPostano: 24 sij 2014, 00:43 

Klitschko je cudno dobar materijal za politicara, cist image, nikakvih skandala, novac mu nije potriban, sto ne izkljucuje, ali jako snizava rizik korumpiranosti.
Price da je on kupljen od nekoga su mi cisto smisne. Ne virujen.
lik moze pootvarati boks klubove od Kiewa do Los Angelesa, hrpa mogucnosti da zaradi novac izvan politike.
Rijedak slucaj da ko ulazi u politiku iz volje poboljsati stanje.
Sto se tice njegovog backgrounda, stari mu je sovjetska herojcina, sudjelova u ciscenju Cernobyla itd.
Background mu nije Stjepan Bandera, ocito, a opet se zalaze za kakvu takvu distancu od Rusije. Nije to bez razloga.

Vrh

PostPostano: 24 sij 2014, 00:44 

TFR po ukrajinskim oblastima 2011.
slika

Vrh

PostPostano: 24 sij 2014, 00:45 

Vidi se da su ovi na zapadu Bijeli Hrvati prijatelju :cool

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 24 sij 2014, 00:46 

ZlatkoZG je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:

Da, za Hrvatsku ili Srbiju , mali kolačići ali Ukrajina je nešto drugo.

Suština problema je u sljedećem , da Ukrajina može potpisat slobodnu trgovinu s EU međutim to znači da je poslovanje s Rusijom , kao da se raspad SSSR-a nikad nije ni dogodio - gotovo.

Neko neupućen bi rekao da to nije i tako strašno međutim kada uzmemo u obzir da je većina industrije iz 60-ih i 70-ih i u najboljem slučaju 80-ih godina 20. vijeka , a za ovih 20 godina u većinu nije uložen niti pišljivi Euro gubitak povlaštene trgovine s Rusijom znači ključ u bravu i gubitak 300-400 tisuća radnih mjesta.

A u međuvremenu dio ukrajinskih firmi neće moći podnijeti konkurenciju iz EU , te će tu biti više izgubljenih radnih mjesta nego dobivenih.

U prijevodu , to znači daljnji ekonomski , demografski , monetarni i fiskalni kolaps. Prema Andreju Novaku , analitičaru iz Kijeva, Ukrajina danas realno ima do 40 miliona stanovnika mjesto službenih 46 (1990. je imala 52 miliona) , daljnji nastavak ovih procesa jednostavno će dovest opstojnost države u pitanje.

Jebiga, nekada reketaru moras reci ne, i ako postoji mogucnost da pljunes malo krvi.

Vrh

PostPostano: 24 sij 2014, 00:47 

puntar2.0 je napisao/la:
Klitschko je cudno dobar materijal za politicara, cist image, nikakvih skandala, novac mu nije potriban

Kličko je na glasu kao ne pretjerano bistar čovjek , njegove "mudre" eskapade su ravne Janukovičevim (za one koji znaju nešto Ukrajini razumjet će)

puntar2.0 je napisao/la:
Jebiga, nekada reketaru moras reci ne, i ako postoji mogucnost da pljunes malo krvi.

Kod tog reketara kruh zarađuje 4-5 miliona Ukrajinaca , nije to malo krvi. Stavi mjesto Ukrajine Hrvatsku , bili li to za budućnost riskirao da ti zemlja s 4,4 miliona padne na jedva 2 miliona ljudi koji će svi živjet od poljoprivrede , a radit će strane feudalce za "žlicu masti" kako se nekad govorilo kod mene u Slavoniji?

doc je napisao/la:
Što bi još ojačalo argument da taj očaj tjera ljude na očajne poteze koji nisu nužno vođeni razumom već srcem pa prema tome ta podjela itekako je nešto značajno. A mnogo toga ju pojačava.

Itekako , pa zapadna Ukrajina se doslovno fizički raspada , standard moldavski , asfalt na cesti između dva glavna grade te regije nestaje toliko brzo da će to bili malo prošireni kozji put.

Vrh

PostPostano: 24 sij 2014, 00:49 

ZlatkoZG je napisao/la:

U prijevodu to znači kolaps istočne Ukrajine vezane na Rusiju, a time bi se jednim udarcem ubio roj muha.

Da znači opći kolaps cijele Ukrajine onda zapadni dio Ukrajine ne bi izveo 1 000 000 ljudi na ulice povodom Janukovičevog odustajanja od eurointegracija.

Vrh

PostPostano: 24 sij 2014, 00:51 

ZlatkoZG je napisao/la:
puntar2.0 je napisao/la:
Klitschko je cudno dobar materijal za politicara, cist image, nikakvih skandala, novac mu nije potriban

Kličko je na glasu kao ne pretjerano bistar čovjek , njegove "mudre" eskapade su ravne Janukovičevim (za one koji znaju nešto Ukrajini razumjet će)

doc je napisao/la:

Itekako , pa zapadna Ukrajina se doslovno fizički raspada , standard moldavski , asfalt na cesti između dva glavna grade te regije nestaje toliko brzo da će to bili malo prošireni kozji put.

Kakve eskapade, kad se pobije cili ukrajinski parlament, a on stoji i pokusava smiriti situaciju?
Kad si tako upoznat mi razjasni oko cega se biju, ili ko je onome drugon liku fino ''osara'' lice, znas sigurno koga mislin, pro zapadnjak.

Vrh

PostPostano: 24 sij 2014, 00:56 

ZlatkoZG je napisao/la:
puntar2.0 je napisao/la:

puntar2.0 je napisao/la:

Kod tog reketara kruh zarađuje 4-5 miliona Ukrajinaca , nije to malo krvi. Stavi mjesto Ukrajine Hrvatsku , bili li to za budućnost riskirao da ti zemlja s 4,4 miliona padne na jedva 2 miliona ljudi koji će svi živjet od poljoprivrede , a radit će strane feudalce za "žlicu masti" kako se nekad govorilo kod mene u Slavoniji?

doc je napisao/la:

Ovo su tipicno srpske price ala ''prodali su obalu, u dugovima su bla bla blaaaa''. Sta Ruse boli *** kako ce Ukrajinci? Obozavaju i ove zapadne Ukrajince kao i Kadyrowa, nije to dobrota ruska koja ''pomaze''.

Vrh

PostPostano: 24 sij 2014, 00:57 

Glazbenik je napisao/la:
U prijevodu to znači kolaps istočne Ukrajine vezane na Rusiju, a time bi se jednim udarcem ubio roj muha.

Da znači opći kolaps cijele Ukrajine onda zapadni dio Ukrajine ne bi izveo 1 000 000 ljudi na ulice povodom Janukovičevog odustajanja od eurointegracija.

Čekaj ti misliš da bi samo to tako prošlo?

Kao prvo , taj dio Ukrajine puni državni budžet , zapadne regije dobivaju iz državnog budžeta više nego što uplaćuju. Ekonomski zapadna Ukrajina i ovaj bijedan standard ne zaradi.

Drugo , uslijedit će val separacija koji nitko neće moći spriječit , ukrajiske oružane snage su sprdačina.

Treće , čak i da se ovo drugo ne dogodi , to znači monetarni i fiskalni kolaps koji će zemlju stropoštati na nivo Hodžine Albanije. A ironija da bude veća , milioni Ukrajinca bi u tom slučaju potražilo novi dom u - Rusiji , i to pravih Ukrajinaca.

Jebo ga ćaća , di je @ Volvoks da me podupre :zubati

Vrh

PostPostano: 24 sij 2014, 00:58 

Ne treba napadati Zlatka zbog njegovih stajališta. Teško ćete naći racionalnijeg čovjeka među našim susjedima.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 24 sij 2014, 01:00 

puntar2.0 je napisao/la:
Ovo su tipicno srpske price ala ''prodali su obalu, u dugovima su bla bla blaaaa''. Sta Ruse boli *** kako ce Ukrajinci? Obozavaju i ove zapadne Ukrajince kao i Kadyrowa, nije to dobrota ruska koja ''pomaze''.

Boli Ruse kita za Ukrajinom, posebno za zapadnu Ukrajinu. Nek Rusima vrate Donbas i Krim i neka rade s sobom što hoće , iz onoga šta vidim po ruskim forumima.

I da , tamo se otvoreno govori da su Ukrajinci ruski demografski rezervoar. U principu , što je Ukrajini gore , Rusi će profitirati demografski.

Vrh

PostPostano: 24 sij 2014, 01:01 

Materinski jezici u Ukrajini prema popisima

ukrajinski jezik (%)
1979. 66.4
1989. 64.7
1991. sloboda
2001. 67.5

ruski jezik (%)
1979. 31.3
1989. 32.8
1991. sloboda
2001. 29.6

Isti trendovi kao i u Latviji.

Govorni jezici u Ukrajini - u obitelji
2002. rus 42.2% : ukr 37.5%
2012. rus 39.0% : ukr 45.0%

Govorni jezici u Ukrajini - na poslu
2002. rus 38.5% : ukr 34.0%
2012. rus 36.0% : ukr 42.0%

Ostatak otpada na dvojezične i ostale.

Vrh

PostPostano: 24 sij 2014, 01:03 

Zadar1993 je napisao/la:
Ne treba napadati Zlatka zbog njegovih stajališta. Teško ćete naći racionalnijeg čovjeka među našim susjedima.

Zato što su zabrijali da su Ukrajinci - Hrvati a Rusi - Srbi , pa kroz tu prizmu kontaju, situacija je drugačija. U Ukrajini je regionalni a ne etnički sukob.

Vrh

PostPostano: 24 sij 2014, 01:04 

ZlatkoZG je napisao/la:
puntar2.0 je napisao/la:

Boli Ruse kita za Ukrajinom, posebno za zapadnu Ukrajinu. Nek Rusima vrate Donbas i Krim i neka rade s sobom što hoće , iz onoga šta vidim po ruskim forumima.

I da , tamo se otvoreno govori da su Ukrajinci ruski demografski rezervoar. U principu , što je Ukrajini gore , Rusi će profitirati demografski.

Onda ti ruski forumi znadu vise nego Kremlj, koji je ocito jako nervozan. :neznam

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8622 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 345  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: