HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 06 sij 2025, 03:49.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8622 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 345  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Ukrajina - Million man march....
PostPostano: 18 ožu 2014, 18:31 

Nije tu samo gas, gas između ostalog. Sankcije zapada prema Iranu imale su ozbiljne posljedice (i dan danas je tako) po svjetsku ekonomiju, pogotovu kada je riječ o međunarodnoj cijeni nafte, dok sankcije upućene prema Rusiji, ukoliko budu imalo oštrije mogle bi da dovedu do nesagledivih ekonomskih posljedica (i ne samo ekonomskih), s obzirom da je Rusija za razliku od Irana, mnogo veća i više povezana sa zapadom i ostatkom svijeta nego što je to Iran i bilo bi ravno katastrofi izolovati toliku zemlju koja je susjed svakoj "bitnoj" zemlji i strani svijeta. Nemoguće je izolovati Rusiju, osim ako zapad pobovo hoće (hladni) rat.

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2014, 20:10 

Agathonikos je napisao/la:

Jugovostok

HERA u Ukrajini!!!!?

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2014, 20:12 

I tako ode Krim. Još toga dolazi, ne samo Krim.
Rekli su ovima u Kijevu da mogu ostali u ruskoj federaciji zajedno sa njima, dobit će široku autonomiju.

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2014, 20:20 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Čudi me da se u Doneck i Harkiv ništa ektremno ne događa, osim demonstracija vrlo malih razmjera.

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2014, 20:28 

lider30 je napisao/la:
Čudi me da se u Doneck i Harkiv ništa ektremno ne događa, osim demonstracija vrlo malih razmjera.

Kao što već rekoh, ovo mi signalizira da je djelovanje Rusije bilo čisto defanzivno, i to tamo gdje je izgleda bio cilj napada, na Krimu.

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2014, 20:36 

I u Donjecku i u Harkovu demostranti žele referendum po uzoru na onaj u Krimu. Eto novih cijepanja Ukrajine. :neznam

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2014, 20:56 

Vladimir RUS je napisao/la:
I u Donjecku i u Harkovu demostranti žele referendum po uzoru na onaj u Krimu. Eto novih cijepanja Ukrajine. :neznam

Potpuno druga priča Vlado. Krim je bio autonomna republika u okviru Ukrajine. Krim je bio Rusija do 1954.

Ukrajinci ako su pametni, organizirat će ove izbore čim prije, te užicat NATO nešto oružja pa izać na istočne granice. Ljudstva imaju, fali im oružja. Iako se u slučaju Krima mogu povlačit paralele sa Kosovom, i Krim kao jedna uistinu posebna cjelina ima određenu težinu, te stvari nisu tako jednostavne, u slučaju ostatka Ukrajine nipošto se ne može koristit ista logika. To bi praktički uništilo svjetski međunarodni poredak, jer bi svaka 2 sela uz granicu, bilo gdje mogla raspisat referendum i priključit se susjednoj zemlji, što je suludo.

Dakle, Ukrajinci budite pametni, Krim vam je izgubljen, ali ništa zato, drž te istočnu Ukrajinu, naoružajte se i branite svoju zemlju od agresije. :kava

Bez ovih na Krimu, sasvim je sigurno da će pro-zapadna struja dobit izbore. :kava

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2014, 21:05 

Whiteone je napisao/la:
Ibar je napisao/la:

Točno. A Rus iz Rusije pak nema pravo doć tamo i njima pravit reda. Rusija je potpuno ilegalno upala na Krim te laže otpočetka. Kao nisu naši vojnici, već su to Krimljani. To je laž. To su snage pristigle iz Rusije. Ima nešto Krimljana, svakako. :kava

Što se tiče suradnje KC sa SAD-om i svim demokratskim zemljama u borbi protiv komunizma, to je bilo zlatno razdoblje i Bogu hvala na toj suradnji koja je monstruozne komunističke režime bacila na koljena. :kava

Danas KC nastavlja svoju borbu i protiv komunizma i svakog totalitarizma, kao i vehabizma, neoliberalnog kapitalizma te masonstva. :kava

Rusija nije komunistička država, a pošto je sada u otvorenom sukobu sa zapadom (ali onim delom zapada koji predstavlja novi svetski poredak, krupni kapital, masoneriju i agresivni globalizam), onda ova Rusija predstavlja otpor svemu tome.
Drugi deo zapada koji bi kolega Joe enter nazvao prljavim fašistima, a to je desničarska opozicija zapadne Evrope ili podržava Rusiju ili ne podržava EU i S.A.D. ili ne žele da se mešaju, uglavnom je proruska.

Inače pravi desničari nisu sluge krupnog kapitala i za razliku od lažnih levičara oni se iskreno bore za socijalnu pravdu.
Lažni levičari su iz polja borbe za socijalnu jednakost ušli u polje borbe za manjinska prava.

Moraš da shvatiš da ni ranije nije postojala podela na crno i belo, a kamoli danas u vreme globalizacije.

Što se tiče KC, moramo priznati da Vatikan nije priznao šiptarsku narko državu, ali daleko od toga da oni vode neprestalnu borbu protiv svakog totalitarizma.

Nije komunistička izravno da, al i dalje štuje komunizam. Nije ga se otarasila.

KC itekako podupire one zakone, mjere i akcije u Rusiji koje vode ka čuvanju javnog morala, vjere, tradicije i kulture.

Pa i jedno i drugo. Europski nacionalist, desničar, nije fan niti masonskog neoliberalnog SAD-a niti imperijalističko-komunističke Rusije. S obzirom da je većinu sranja po svijetu u zadnje vrijeme radio SAD, a ne Rusija, otuda i puno više kritika na račun Washingtona.

Ovo boldano, odnosno uvećano, potpisujem, te se u potpunosti slažem s tobom po pom pitanju. :kava

Osobno ja sam za jaku Ukrajinu, neovisnu i o SAD-u i o Rusiji, a u dobrim odnosima s obje zemlje. Ukrajina je najveća zemlja u Europi. Ako oni nemogu bit face, onda šta smo mi ostali :neznam

Metemma je napisao/la:
Ibar je napisao/la:

Točno. A Rus iz Rusije pak nema pravo doć tamo i njima pravit reda. Rusija je potpuno ilegalno upala na Krim te laže otpočetka. Kao nisu naši vojnici, već su to Krimljani. To je laž. To su snage pristigle iz Rusije. Ima nešto Krimljana, svakako. :kava

Naravno da Rusija ima pravo da odgovori na agresiju CIA.

Kad bi to stvarno bilo ok, to bi otvorilo pandorinu kutiju neslućenih razmjera. Tko je branio Rusiji da pošalje špijune i agente u Ukrajinu? Što je najbolje CIA se nije ni bakćala puno Krimom. Gužva je bila u Kijevu. Isto tako, sporazum o ruskoj bazi je neupitan.

Rusija je pogazila nekoliko međunarodnih sporazuma upadom na Krim, iako Bogu hvala nije nitko stradao. Putin je to dobro odradio, kad je već pošao tim putem. :kava

Ukrajina je napravila veliku glupost kad se odrekla nuklearnog arsenala. Da ga se nije odrekla, danas bi je i Amerikanci i Rusi uvažavali k`o ravnopravnog partnera. Ovako je šutiraju. :kava

Metemma je napisao/la:
:zubati

slika

Uzmimo da je ovo sa nazi-EU točno, a nije, onda to nije oslobođenje. To je zamjena jednog ropstva drugim, jer pristaše nezavisnosti su na Krimu pobjedu proslavili uz pjesme Crvene Armije, najmonstruoznije vojske najmonstruoznijeg režima u povijesti ljudskog roda. Dobro, nadmašio ih je drug Mao. :kava

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2014, 21:14 

Ibar je napisao/la:

Bez ovih na Krimu, sasvim je sigurno da će pro-zapadna struja dobit izbore. :kava

slika

=))

S oproštenjem gospodine Ibar, ali serem vam se i na Zapad i na prozapadne struje :D

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2014, 21:24 

Gdine Agat, nemojte gledat sve crno bijelo. Mislim mogu se ja vama prosrat i na pro-zapadnu i pro-rusku struju, mislim, bitno je što ljudi žele, gdine Agat.

A ako mislite da ukrajinski desničari i nacionalisti podržavaju gay paradiranja onda ste u krivu, gdine Agat.

Kao što ne podržavam divljanje jedne antikulture tzv. gay kulture, isto tako osuđujem divljačke ispade spram homoseksualaca koje u Rusiji redovno provode nacike i komunjare, dragi i uvaženi gdine Agat. :kava

Ljudi, većina, žele u EU/NATO gdine Agat, a ako većina ne želi, tako neka bude.

A s ******** malo smanjite, jer su na našem referendumu o braku/obitelji Srbeki bili glavni podržavači ********, odnosno zanemariv udio hrvatskih Srba dao je svoj glas zaštiti obitelji. :kava

Vi dobro znate da ja, kao i vi nemam neke simpatije prema javnom ********, pa i prema ******** uopće. A sad, vratimo se na srž teme. :kava

Ima li kakvih novih inf iz Ukrajine?

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2014, 21:30 

Ibar je napisao/la:
Gdine Agat, nemojte gledat sve crno bijelo. Mislim mogu se ja vama prosrat i na pro-zapadnu i pro-rusku struju, mislim, bitno je što ljudi žele, gdine Agat.

Pa dobro eto, ako jugovostok (i bez Krima koji je od danas u sastavu Rusije) bude za prorusku a ostatak Ukrajine za prozapadnu opciju, eto opet podjela jer ne misite valjda da će neki pakaš iz Svobode određivati gdje će Harkov ili Donjeck itd?

Krim je početak, a ako se zagužva, biće tu još cepanja.

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2014, 21:32 

Ibar je napisao/la:

=))

S oproštenjem gospodine Ibar, ali serem vam se i na Zapad i na prozapadne struje :D

Uz dužno poštovanje gospodine Aga, Ibar ima potpuno pravo.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2014, 21:34 

Ibar je napisao/la:

Pa dobro eto, ako jugovostok (i bez Krima koji je od danas u sastavu Rusije) bude za prorusku a ostatak Ukrajine za prozapadnu opciju, eto opet podjela jer ne misite valjda da će neki pakaš iz Svobode određivati gdje će Harkov ili Donjeck itd?

Krim je početak, a ako se zagužva, biće tu još cepanja.

Gdine Agat, po toj logici, ako sutra Ruseki iz Donetska kažu da odlaze Rusiji, tko može izbacit iz glave slične ideje Srbekima na sjevernom Kosovu, Albancima u Preševu, Srbekima u Vukovaru, Albancima u Makedoniji, Kurdima u par zemalja itd.

Iako od ovog svega ne bi bilo ništa, jer tko je jači, taj tlači.. No jeste li svjesni da ako jedan ima pravo, svi imaju pravo?

Ne govorim o Krimu, on kao autonomna republika ima svoju težinu, te je sasma druga priča. :kava

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2014, 21:35 

Zadar1993 je napisao/la:

U čemu to?
U tome da će jugovostok leći pod rudu majdanaške šake ludaka?
Hoće, ali u kurcu, gospodine Zadar.

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2014, 21:39 

Ibar je napisao/la:

Gdine Agat, po toj logici, ako sutra Ruseki iz Donetska kažu da odlaze Rusiji, tko može izbacit iz glave slične ideje Srbekima na sjevernom Kosovu, Albancima u Preševu, Srbekima u Vukovaru, Albancima u Makedoniji, Kurdima u par zemalja itd.

Iako od ovog svega ne bi bilo ništa, jer tko je jači, taj tlači.. No jeste li svjesni da ako jedan ima pravo, svi imaju pravo?

Ne govorim o Krimu, on kao autonomna republika ima svoju težinu, te je sasma druga priča. :kava

A čujte, ako su Ameri prvi progurali te priče a sad foliraju uvrijeđene mlade zbog Krima s kojim imaju veze kao Mara s krivim pimpekom (a i sa KiM), zašto se i ostali ne bi prikopčali za njih pa kome upali, ha ja.

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2014, 21:40 

Zadar1993 je napisao/la:

U čemu to?

Niste me dobro upratili gdine Agat. Ja vam kažem, da unatoč svemu što se dogodilo, u slučaju da je Krim ostao u Ukrajini pitanje je tko bi dobio izbore jer je to u Ukrajini uvijek lapo-lapo, te bi lako moguće, iako manje vjerojatno, do pobjede mogli dečki sa istoka zemlje. Ovako bez Krima, na kojem živi jako puno Rusa i pro-ruski nastrojenih dečki, šanse za pobjedu na parlamentarnim izborima im se naglo smanjuju. :kava

Ukrajina ima dva scenarija. Cijela sačuvana ili podjela po pola. Ne znači da ako zapadni dečki dobiju izbore, ne će doći do podjele, no ako ih izgube onda ništa od EU/NATO na jedan fini rok, gdine Agat. I to za čitavu Ukrajinu, s obzirom da zapadni dečki nisu za podjelu, a ako bi opet krenuli rovarit, isprovocirali bi podjelu zemlje. Nadam se da se sad razumijemo. :kava

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2014, 21:44 

Citat:
Osobno ja sam za jaku Ukrajinu, neovisnu i o SAD-u i o Rusiji, a u dobrim odnosima s obje zemlje. Ukrajina je najveća zemlja u Europi. Ako oni nemogu bit face, onda šta smo mi ostali

Da li je Hrvatska nezavisna ?

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2014, 21:45 

Ibar je napisao/la:

A čujte, ako su Ameri prvi progurali te priče a sad foliraju uvrijeđene mlade zbog Krima s kojim imaju veze kao Mara s krivim pimpekom (a i sa KiM), zašto se i ostali ne bi prikopčali za njih pa kome upali, ha ja.

Ameri su progurali Kosovo gdine Agat, a recimo da je njegov pandan Krim, iako nije baš u svemu, al recimo da je to ista stvar.

Pustimo sad to. To su autonomne republike, autonomni teritoriji. Katalonija, Škotska, Sicilija... ima takvih još...

Ovo o čem vi pričate je nešto sasma drugo, to je peglanje granica kako se kom ćeifne, da se izrazm vašim riječnikom :D

Ja sam prvi za to da se dosta granica popegla gdine Agat, al problem je u tome što je to nemoguće bez dugotrajnih dogovora, a pitanje je bi li moguće i tad. Svjetsko peglanje granica imalo bi za posljedicu milijune mrtvih, gdine Agat. Ruseki i Ukrajinci su pravoslavna braća, te sam i dalje uvjeren kako do rata ne će doći. Bar ne do rata punog intenziteta. A zamislite da krene peglanje(bez prethodnog dogovora obje strane) po kojekakvim međama koje dijele muslimane od budista, hindusa, pravoslavaca, zatim pravoslavce od katolika itd. Jer ovdje je mrznja daleko veća, složit će te se sa mnom?

Ovo su opasni presedani gdine Agat. Ušli smo u jedno turbulentno i nemirno stoljeće. Nepoštivanje međunarodnih sporazuma je ozbiljna stvar. Kritika ide i na račun Američana i Ruseka. :kava

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2014, 21:49 

Zadar1993 je napisao/la:

U čemu to?

Poprilično sam siguran da ne će s obzirom da će se država federalizirati, no da će pro ruska opcija ikada više imati većinu u parlamentu, ili predsjednika - vrlo vjerojatno ne će jer najlojalniji proruski birači su od danas de facto van Ukrajine. Partija regija će osvojiti vlast ili koja god druga pro-ruska opcija jedino onda kada na zapadu izlaznost bude veoma mala.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2014, 21:51 

Whiteone je napisao/la:
Citat:
Osobno ja sam za jaku Ukrajinu, neovisnu i o SAD-u i o Rusiji, a u dobrim odnosima s obje zemlje. Ukrajina je najveća zemlja u Europi. Ako oni nemogu bit face, onda šta smo mi ostali

I je, i nije. Na papiru jest, te donekle još uvijek i u praksi. No svakim danom sve manje nažalost. :kava

Al da bi mogla bit, bi. Pogledaj Švicarsku, Izrael, Norvešku...

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2014, 21:53 

@gospodin Ibar

I bez Krima, jugovostok ostaje u ruskoj sferi uticaja i raspad Ukrajine će zavisiti od fanatizma prozapadne struje. Ako budu insistirali na onom na čemu su insistirali u majdanovskoj epohi, eto novih Krimova po Ukrajini. Ako ne, Ukrajina ostaje u jednom komadu (bez Krima koji je za Ukrajinu zauvijek izgubljen ) ali kao federacija prozapadnog i proruskog dijela uz onu čuvenu o jedenju govana koja su izasrali, misleći pritom na majdanovski luzeraj.

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2014, 22:00 

@gospodin Ibar

I bez Krima, jugovostok ostaje u ruskoj sferi uticaja i raspad Ukrajine će zavisiti od fanatizma prozapadne struje. Ako budu insistirali na onom na čemu su insistirali u majdanovskoj epohi, eto novih Krimova po Ukrajini. Ako ne, Ukrajina ostaje u jednom komadu (bez Krima koji je za Ukrajinu zauvijek izgubljen ) ali kao federacija prozapadnog i proruskog dijela uz onu čuvenu o jedenju govana koja su izasrali, misleći pritom na majdanovski luzeraj.

A tu smo gdine Agat. Vidite utjecaj u nekoj zemlji, konkretno susjednoj, te pripajanje dijelova njenih teritorija su dvije sasvim različite stvari. Barem kad je međunarodno pravo u pitanju. :kava

Znači mislite da Ukrajina, čak i ako Majdan crew ublaži retoriku, može opstat samo kao federalna država tipa Belgija? Da unutrašnje političko uređenje ne može ostat ovakvo kakvo je sad?

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2014, 22:06 

Ibar je napisao/la:
Whiteone je napisao/la:

I je, i nije. Na papiru jest, te donekle još uvijek i u praksi. No svakim danom sve manje nažalost. :kava

Al da bi mogla bit, bi. Pogledaj Švicarsku, Izrael, Norvešku...

Pa kao i ostale države Balkana, dakle poluokupirane. Pa kako onda Ukrajina može biti nezavisna ? Ni mi ne možemo da sedimo na dve stolice, imaš izbor ili EU ili sukob sa EU.

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2014, 22:09 

@gospodin Ibar

Nije to pripajanje dijelova Indonezije već dijelova ruske zemlje gdje je nekim šupcima malo palo napamet da zatru rusko prisustvo nasilnom tzv. ukrajinizacijom, gospodine Ibar. A onda su se malo zajebali pa izgubili Krim koji im je i poklonjen na lijepe oči, šćo bi se reklo.

Inače, gospodin Arsenij (tzv. VD premijera Ukrajine) nam se malo podusro danas hehhe.

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2014, 22:15 

@gospodin Ibar

Nije to pripajanje dijelova Indonezije već dijelova ruske zemlje gdje je nekim šupcima malo palo napamet da zatru rusko prisustvo nasilnom tzv. ukrajinizacijom, gospodine Ibar. A onda su se malo zajebali pa izgubili Krim koji im je i poklonjen na lijepe oči, šćo bi se reklo.

G.Aga,zaista mislite da su krenuli grlom u jagode,ti šupci,koji npr. rade strategije unaprijed desetine godina poput Shell i sl.,koji rade sve moguće manipulacije sa jadnim ljudima?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8622 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 345  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Vukota i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: