HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 04 pro 2024, 19:23.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8622 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113 ... 345  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Ukrajina - Million man march....
PostPostano: 19 ožu 2014, 10:56 

Ibar je napisao/la:
Dobro. Bitno da ne proglašavate čitav ukrajinski narod nacikama. :)

Naravno, gospodine Ibar. Narod kao narod, ni bolji ni lošiji od drugih naroda na ovom zemaljskom šaru.

Ibar je napisao/la:
Slobodno vi to spomenite, imate to pravo :D No samo se nadam da to spominjanje ne će vodit ka obezvrjeđivanju ukrajinskog prava na vlastiti izbor. Ako žele bit Ukrajinci, neka budu. :wink

Apsolutno, gospodine Ibar. Njihovo ukrajinstvo - njihova stvar.

Ibar je napisao/la:

Mame nisu ništa krive. Mir nema alternativu. :)

To je stilska figura s ovih prostora, gospodine Ibar. Naravno da njihove gospođe mame nemaju veze sa ponašanjem ovog uličarskog hamelja ali to se tako kaže, bez stvarne želje da se uvrijede gospođe mame pomenutog ološa.

Vrh

PostPostano: 19 ožu 2014, 10:59 

Ibar je napisao/la:
Otvara se niz potencijalnih mogućnosti upada na teritorije drugih država. A to može bti jako opasno. Ima jakih sila još ne brini. Kinezi, Indijci, Turci, Iranci, Japanci...

Pa tu su i male zemlje, Armenija-Azerbajdžan itd.

Međunarodni sporazumi su vrlo bitni. A Rusija ih je ovdje pogazila nekoliko. U ovom svijetu je ipak dobro imati određenu silu pa da te drugi ne mogu samo tako zafrkavat. Zato Pakistan i Izrael imaju nuklearno oružje, a uskoro će ga imat i Iran. A možda ga već i ima. Ukrajinci ga se nisu smjeli odreć. Dali su sve za ništa. :kava

Ama jeste li Vi prespavali šta rade Amerikanci poslednjih decenija pa pričate ovakve budalaštine?

Citat:
Ja ne ću nać pokoju lijepu o ustaškoj vojsci, kao što ne ću nać pokoju lijepu o tvojoj mitomaniji. :kava

Ustaše i četnike smatram daleko manje zločinačkim vojskama od Crvene Armije i njenih derivata, uključujući trupe đenerala Broza. :kava

Sve zločine osuđujem, pa tako i ustaške. A to što ne sotoniziram samu ideju postojanja hrvatske države, odnosno prema NDH imam stav kakav su imali Stepinac i Maček, te sam za neke zbog toga yustaša, to nije moj problem. :kava

Izvorne ideje ustaštva i četništva, oslobođenje od okupacije podržavam. Metode (terorizam) koje su korištene za ostvarenje tog cilja nikako. S obzirom da se tih zločina nakupilo toliko mnogo, te da su bili toliko sustavni za mene su i četnički i ustaški pokret prekriženi kao legitimni dok god se vođe ili nasljednici tih pokreta javno ne odrekli svega toga, te vratili nekim pravim vrijednostima, ako su tu uopće ikad bile prisutne. Dakle partizani, četnici, ustaše, isto sranje, drugo pakovanje. :kava

Sad jasno?

Ti si prije svega da prostiš, po ovom pitanju mitoman. Komunizam je najgori totalitarizam, a ta mantra ˝pobjednik nad fašizmom˝ je bedasta. Ne kužim zašto joj podliježeš. I što je najgore osjećaš se pravoslavcem, ili ne znaš koliko su zla te spodobe napravile pravoslavcima ili to namjerno umanjuješ jer su te spodobe priklale nešto Hrvata?

Komunizam je kriv za preko 100 milijuna mrtvih, za neviđeni broj silovanih žena, za kompletno razarenje država, društava, vjerskih zajednica te njihove imovine, za uništenje čovjekova dostojanstva itd. I što je najbolje, bacio je sve pravoslavne zemlje i narode na koljena. A vi danas slavite te monstrume, glavni razlog vaše bijede i zaostalosti. Korupcija, nezaposlenost, odljev mladih, nasilje, kriminal, mafijašluk, pobačaji itd. Naslijeđe komunizma.

Dakle uopće uspoređivati bilo koju komunističku zemlju ( u prvom redu SSSR) sa fašističkom Italijom je neumjesno. Ona je uz sve svoje zločine i nedostatke bila raj na zemlji, za bilo koju komunističku tvorevinu. :kava

Što se tiče nacista, oni nisu pobili niti približno pravoslavaca, koliko su pobili ruski komunisti. O Ukrajini i Holomodoru da ne pričamo. O silovanju kaluđerica, uništavanju crkava, masakriranju svećenika i monaha da ne pričamo. Pročitaj knjigu ˝Oprosti mi, Nataša˝. Imaš hrvatski prijevod. Da vidiš malo kako su se komunisti ophodili prema kršćanima. :kava

Dakle, te partizanske mantre baci po strani, ne prolaze ti nigdje osim među komunističkim mitomanima, kojih je Bogu hvala, i u Hrvatskoj svakim danom sve manje.

Divim se tvom strpljenju da mi sve lijepo objasniš i vremenu koje tome posvećuješ, što me samo utvrđuje u uvjerenju da si ti neki program koji je Ministar kupio u Kini.

Sve si napisao, samo nisi bio u stanju da dovedeš u vezu nacističke zločine u Rusiji s oslobođenjem od nacista, koje je donijela Krasnaja Armija, već si zaključio da oni koji pjevaju pjesme Crvene Armije slave Hlodomor (više ruskih žrtava nego ukrajinskih) ili silovanje kaluđerica.

Vrh

PostPostano: 19 ožu 2014, 11:03 

Zanimljivo ako je istina, Blekvoter ne spava...

Dvije osobe, ukrajinski vojnik i pripadnik proruskih snaga, ubijeni su vatrom iz snajpera na Krimu. Јoš dva vojnika su ranjena. Јedan od snajperista jeuhvaćen, drugi je u bijegu, javlja RT.

Vrh

PostPostano: 19 ožu 2014, 11:07 

Negoli, juče i prekjuče su na jugovostoku zastavljene nekakve kolone ukrajinskih vojnih vozila a neke od njih su unaprijed najavljivane kako bi ih zaustavljivači zaustavili na vrijeme i vratili ćiku. Valjda ljudi skontali da ih majdanaška fukara priprema kao topovko meso pa ljudi skapirali da im se ne gine zbog par luđaka iz tzv. ministarstva odbrane.

Vrh

PostPostano: 19 ožu 2014, 11:10 

@Gdine Agat, sad se odmah sjetim ispričavanja gdina Zdravka, zbog učestalog spominjanja koječijih mama :D

Pazite ovo, čovjek je popularan i među maturantima :zubati

https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hph ... 9306_n.jpg

Klonimo se i takvih stilskih figura, kad god možemo gdine Agat. Nije to dobro. Skrećemo s bitnog, a to je kritika nečijeg stava.

Gdine Agat, sretan sam jer je Jacenjuk rekao da ništa od NATO-a, decentralizacija je potrebna kaže on, a ruski jezik neupitan. Ukrajinska vojska je krenula prema istoku zemlje, granica se drži pod kontrolom, jer kojekakvi tipovi, tobož civili pokušavaju uć iz Rusije u Ukrajinu. S druge strane na Krimu je bilo nekakvog puškaranja, no s obzirom na sve medijske spinove koje smo dosad imali, suzdržao bih se od osude ruske vojske.

Lako moguće da je to djelo jednog nervoznog ruskog vojnika koji je pucao na svoju ruku. :kava

Vrh

PostPostano: 19 ožu 2014, 11:13 

Ibar je napisao/la:
Pazite ovo, čovjek je popularan i među maturantima :zubati

https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hph ... 9306_n.jpg

=))

Liđend :D

Vrh

PostPostano: 19 ožu 2014, 11:16 

Metemma je napisao/la:
Ibar je napisao/la:
Otvara se niz potencijalnih mogućnosti upada na teritorije drugih država. A to može bti jako opasno. Ima jakih sila još ne brini. Kinezi, Indijci, Turci, Iranci, Japanci...

Pa tu su i male zemlje, Armenija-Azerbajdžan itd.

Međunarodni sporazumi su vrlo bitni. A Rusija ih je ovdje pogazila nekoliko. U ovom svijetu je ipak dobro imati određenu silu pa da te drugi ne mogu samo tako zafrkavat. Zato Pakistan i Izrael imaju nuklearno oružje, a uskoro će ga imat i Iran. A možda ga već i ima. Ukrajinci ga se nisu smjeli odreć. Dali su sve za ništa. :kava

Ama jeste li Vi prespavali šta rade Amerikanci poslednjih decenija pa pričate ovakve budalaštine?

Citat:
Ja ne ću nać pokoju lijepu o ustaškoj vojsci, kao što ne ću nać pokoju lijepu o tvojoj mitomaniji. :kava

Ustaše i četnike smatram daleko manje zločinačkim vojskama od Crvene Armije i njenih derivata, uključujući trupe đenerala Broza. :kava

Sve zločine osuđujem, pa tako i ustaške. A to što ne sotoniziram samu ideju postojanja hrvatske države, odnosno prema NDH imam stav kakav su imali Stepinac i Maček, te sam za neke zbog toga yustaša, to nije moj problem. :kava

Izvorne ideje ustaštva i četništva, oslobođenje od okupacije podržavam. Metode (terorizam) koje su korištene za ostvarenje tog cilja nikako. S obzirom da se tih zločina nakupilo toliko mnogo, te da su bili toliko sustavni za mene su i četnički i ustaški pokret prekriženi kao legitimni dok god se vođe ili nasljednici tih pokreta javno ne odrekli svega toga, te vratili nekim pravim vrijednostima, ako su tu uopće ikad bile prisutne. Dakle partizani, četnici, ustaše, isto sranje, drugo pakovanje. :kava

Sad jasno?

Ti si prije svega da prostiš, po ovom pitanju mitoman. Komunizam je najgori totalitarizam, a ta mantra ˝pobjednik nad fašizmom˝ je bedasta. Ne kužim zašto joj podliježeš. I što je najgore osjećaš se pravoslavcem, ili ne znaš koliko su zla te spodobe napravile pravoslavcima ili to namjerno umanjuješ jer su te spodobe priklale nešto Hrvata?

Komunizam je kriv za preko 100 milijuna mrtvih, za neviđeni broj silovanih žena, za kompletno razarenje država, društava, vjerskih zajednica te njihove imovine, za uništenje čovjekova dostojanstva itd. I što je najbolje, bacio je sve pravoslavne zemlje i narode na koljena. A vi danas slavite te monstrume, glavni razlog vaše bijede i zaostalosti. Korupcija, nezaposlenost, odljev mladih, nasilje, kriminal, mafijašluk, pobačaji itd. Naslijeđe komunizma.

Dakle uopće uspoređivati bilo koju komunističku zemlju ( u prvom redu SSSR) sa fašističkom Italijom je neumjesno. Ona je uz sve svoje zločine i nedostatke bila raj na zemlji, za bilo koju komunističku tvorevinu. :kava

Što se tiče nacista, oni nisu pobili niti približno pravoslavaca, koliko su pobili ruski komunisti. O Ukrajini i Holomodoru da ne pričamo. O silovanju kaluđerica, uništavanju crkava, masakriranju svećenika i monaha da ne pričamo. Pročitaj knjigu ˝Oprosti mi, Nataša˝. Imaš hrvatski prijevod. Da vidiš malo kako su se komunisti ophodili prema kršćanima. :kava

Dakle, te partizanske mantre baci po strani, ne prolaze ti nigdje osim među komunističkim mitomanima, kojih je Bogu hvala, i u Hrvatskoj svakim danom sve manje.

Divim se tvom strpljenju da mi sve lijepo objasniš i vremenu koje tome posvećuješ, što me samo utvrđuje u uvjerenju da si ti neki program koji je Ministar kupio u Kini.

Sve si napisao, samo nisi bio u stanju da dovedeš u vezu nacističke zločine u Rusiji s oslobođenjem od nacista, koje je donijela Krasnaja Armija, već si zaključio da oni koji pjevaju pjesme Crvene Armije slave Hlodomor (više ruskih žrtava nego ukrajinskih) ili silovanje kaluđerica.

Mitomanija i opsjednutost SAD-om ne popušta a? Ja sam itekako kritičan prema svakome pa i prema politici SAD-a. Što se ne bi moglo reć za tebe po mnogim parametrima.

Strpljenje je iscurilo, protiv mitomanije se ne može. A nisam tu da bi liječio ičiju. Nastavi sa svojim komunističkim mantrama. Imaš to pravo.

Smanji malo s mitomanijom. Za vlastito dobro. Nisam nikakav program, rob nikakve ideologije a napose nekih nakaznih komunizama i njihovih zločina. To što ti je teško prihvatit da netko drugi nije mitomančina poput tebe, to je tvoj problem.

Crvena Armija nije oslobodila Rusiju, već je nanovo porobila, mitomanu komunistički :D

Rusi i dan danas negiraju Holomodor. Rusi slave Staljina i Lenjina, a te iste spodobe su krive i za Holomodor i za silovanje kaluđerica, mitomanu :)

Vrh

PostPostano: 19 ožu 2014, 11:17 

Ibar je napisao/la:

Lako moguće da je to djelo jednog nervoznog ruskog vojnika koji je pucao na svoju ruku. :kava

A mnogo vjerovatnije da se radi o onom o čemu su gospođa Catherine (Ashton) i estonski ministar spoljni poslova već pričali, gospodine Ibar.
Rusi nemaju interes da dižu tenzije na Krimu a vi pogađajte ko ima.

Vrh

PostPostano: 19 ožu 2014, 11:20 

Agathonikos je napisao/la:
Ibar je napisao/la:

A mnogo vjerovatnije da se radi o onom o čemu su gospođa Catherine (Ashton) i estonski ministar spoljni poslova već pričali, gospodine Ibar.
Rusi nemaju interes da dižu tenzije na Krimu a vi pogađajte ko ima.

Pa zato i kažem. Ako mene pitate ili je to djelo jednog nervoznog pojedinca - ruskog vojnika koji je pucao na svoju ruku, ili paknekih dečkiju koji imaju veze sa onim o čem priča estonski ministar vanjskih poslova.

Mislim da Rusi nemaju ništa s tim, u smislu da je naredba došla odozgo.

Vrh

PostPostano: 19 ožu 2014, 11:26 

Ibar je napisao/la:
Mitomanija i opsjednutost SAD-om ne popušta a? Ja sam itekako kritičan prema svakome pa i prema politici SAD-a. Što se ne bi moglo reć za tebe po mnogim parametrima.

Strpljenje je iscurilo, protiv mitomanije se ne može. A nisam tu da bi liječio ičiju. Nastavi sa svojim komunističkim mantrama. Imaš to pravo.

Smanji malo s mitomanijom. Za vlastito dobro. Nisam nikakav program, rob nikakve ideologije a napose nekih nakaznih komunizama i njihovih zločina. To što ti je teško prihvatit da netko drugi nije mitomančina poput tebe, to je tvoj problem.

Crvena Armija nije oslobodila Rusiju, već je nanovo porobila, mitomanu komunistički :D

Rusi i dan danas negiraju Holomodor. Rusi slave Staljina i Lenjina, a te iste spodobe su krive i za Holomodor i za silovanje kaluđerica, mitomanu :)

Nije to opsjednutost SADom psihopato, to je umiranje od smijeha na priču da su sad Rusi prekršili neke međunarodne zakone i time otvorili vrata raznim stvarima jer su napravili presedan.

Glede Krasnaje Armije, gledaj ih kao ustaše: u suštini dobre ideje, samo mali problemi oko izvedbe.

Vrh

PostPostano: 19 ožu 2014, 11:32 

Metemma je napisao/la:
Ibar je napisao/la:

Nije to opsjednutost SADom psihopato, to je umiranje od smijeha na priču da su sad Rusi prekršili neke međunarodne zakone i time otvorili vrata raznim stvarima jer su napravili presedan.

Glede Krasnaje Armije, gledaj ih kao ustaše: u suštini dobre ideje, samo mali problemi oko izvedbe.

S tatom se razgovaraj tim riječnikom monstrume komunistički nekulturni smrdljivi.
Prekršili su dogovore i sporazume koje su potpisali. Na posve ilegalan način su upali na Krim. Lagali su da nisu. I sve s ciljem pripojenja Krima Rusiji. To kao slučaj uistinu jest presedan.

Puno opasniji presedan bilo bi otimanje dijelova istočne Ukrajine. O tome sam već govorio.

Ovo sa Krimom ima neke sličnosti sa Kosovom, pa je presedan samo u nekim stvarima, odnosno u svakom slučaju nije u redu to što je Rusija napravila. Kao što nije u redu puno toga što su napravili Amerikanci, no to Ruse ne čini svecima u slučaju Krima.

Vrh

PostPostano: 19 ožu 2014, 11:36 

Glede ovih sankcija upućenih ruskim, krimskim i proruskim zvaničnicima od strane EU i USA:

Ruska Duma: Svi hoćemo sankcije! =))

Ruski poslanici apelovali su na SAD i Evropske unije da uvedu sankcije za još nekoliko stotina članova parlamenta Rusije, pošto je zapad sankcionisao neke ruske i ukrajinske zvaničnike.

"Predlažemo američkom predsedniku Baraku Obami i evrobirokratama da na listu sankcionisanih stave sve poslanike državne Dume koji su podržali ovu rezoluciju", navodi se u deklaraciji koju je jednoglasno usvojio donji dom ruskog parlamenta.

Lider partije Pravedna Rusija Sergej Mironov rekao je da je ponosan što je na američkoj listi sankcionisanih.

"Sa ponosom mogu da kažem da sam na američkoj crnoj listi, jer to znači da su oni primetili moj stav o Krimu. Čudno je da će da zamrznu imovinu. Ne postoje nikakvi računi u inostranstvu, neka uvedu koliko god hoće sankcija", rekao je Mironov novinarima.

Malkolm Rifkin, predsedavajući Odbora za obaveštajne poslove i bezbednosna pitanja britanskog Parlamenta, rekao je da su sankcije zapada protiv Rusije "patetične", ističući da evropski lideri moraju da budu oštriji prema ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

"Sve što je međunarodna zajednica uradila do sada je primena viznih restrikcija i zamrzavanje imovine za 23 osobe. To je patetičan odgovor", rekao je on.

On je dodao da SAD i EU treba da uvedu "veoma robusne finansijske sankcije" protiv Rusije.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/ ... cije/print

Znači, keze im se u brk.

Vrh

PostPostano: 19 ožu 2014, 11:42 

Metemma je napisao/la:
Ibar je napisao/la:

Ustaše i četnike se ne može izjednačavati s komunistima, i to iz više razloga. A u nekim segmentima i može, konkretno po pitanju masovnosti zločina te određene ideološke netrepeljivosti prema drugima i drugačijima. No opet ove su ideologije zapravo potekle kao narodni bunt protiv okupatora, dok je komunizam uvezen u Rusiju sa Zapada, te ju je porobio.

Borba za oslobađanje Srbije od otomanskog terora je bila legitimna. Borba za oslobađanje Hrvatske od jugoslavenskog, također.

Kasnije ti isti četnici, pa i ustaše kompromitiraju svoju borbu, čineći masovne zločine nad civilima drugih naroda.

Što se tiče komunista paradoks je u tome, da su oni napravili najviše zla upravo vlastitom narodu. Ti isti komunisti su pobili milijune Rusa puno prije nego je nacist nogom kročio tamo. Ti isti komunisti su sa nacistima podjelili istok Europe, uništivši Poljsku.

Dakle da rezimiram, ˝ustaške˝ odnosno˝četničke˝ ideje su izvorno bile ideje za koje su se zalagale široke narodne mase kako među Srbima, tako i među Hrvatima. Borba za slobodu je odlična stvar. Problem je što su četnici i ustaše to zloupotrijebili te su borbi naroda za vlastitu slobodu dodali i borbu protiv drugih i drugačijih, terorizam, ubijanje civila, klanje i silovanje, drugih i drugačijih. I zato mi je neprihvatljivo slavljenje bilo Mihailovića, bilo Pavelića.

Komunističke (boljševičke) ideje nisu dobre ideje. Te se ideje sastoje u tome da se ubije, siluje, opljačka, uništi svakog onog tko ne razmišlja kao Partija, pa bio ti on i rođeni brat. Te uvrnute poremećene ideje, nisu i ne mogu biti prihvaćene kao nešto dobro u civiliziranom svijetu. :kava

Vrh

PostPostano: 19 ožu 2014, 11:44 

Agathonikos je napisao/la:
Glede ovih sankcija upućenih ruskim, krimskim i proruskim zvaničnicima od strane EU i USA:

Ruska Duma: Svi hoćemo sankcije! =))

Ruski poslanici apelovali su na SAD i Evropske unije da uvedu sankcije za još nekoliko stotina članova parlamenta Rusije, pošto je zapad sankcionisao neke ruske i ukrajinske zvaničnike.

"Predlažemo američkom predsedniku Baraku Obami i evrobirokratama da na listu sankcionisanih stave sve poslanike državne Dume koji su podržali ovu rezoluciju", navodi se u deklaraciji koju je jednoglasno usvojio donji dom ruskog parlamenta.

Lider partije Pravedna Rusija Sergej Mironov rekao je da je ponosan što je na američkoj listi sankcionisanih.

"Sa ponosom mogu da kažem da sam na američkoj crnoj listi, jer to znači da su oni primetili moj stav o Krimu. Čudno je da će da zamrznu imovinu. Ne postoje nikakvi računi u inostranstvu, neka uvedu koliko god hoće sankcija", rekao je Mironov novinarima.

Malkolm Rifkin, predsedavajući Odbora za obaveštajne poslove i bezbednosna pitanja britanskog Parlamenta, rekao je da su sankcije zapada protiv Rusije "patetične", ističući da evropski lideri moraju da budu oštriji prema ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

"Sve što je međunarodna zajednica uradila do sada je primena viznih restrikcija i zamrzavanje imovine za 23 osobe. To je patetičan odgovor", rekao je on.

On je dodao da SAD i EU treba da uvedu "veoma robusne finansijske sankcije" protiv Rusije.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/ ... cije/print

Znači, keze im se u brk.

Da parafraziram jednog ruskog zastupnika gdine Agat

˝Ponosan sam, što sam sankcioniran˝ :zubati

Vrh

PostPostano: 19 ožu 2014, 12:11 

Englezi se spojili na norveški plinovod pa guraju Njemce i Francuze da im se smrznu guzice. Očito da bi u tom konfliktu britanska privreda bila dobitnik, na to oni i ciljaju.

Vrh

PostPostano: 19 ožu 2014, 12:39 

Hm, čini mi se da je ovo iznuđeno.

Rusija je tek stala na noge, počela povraćati snagu, a sad je prisiljena koristiti dio te snage, umjesto da u miru još više snaži.

Predviđaju i to Rusi da bi rusko gospodarstvo moglo ući u recesiju. Vojsku su praktički tek počeli konsolidirati i uvoditi moderno naoružanje nakon desetljeća ničega.

Prerano je ovo. Pretpostavljam da je zato i uzet Krim, a ne i Istok. To bi prouzročilo nešto na što Rusija nije spremna. Ovo je još možda i može izgladiti.

Rusima treba 10 godina mira i za gospodarstvo i za vojsku i unutarnju konsolidaciju. Ovo bi moglo biti iznuđeno trošenje snage.

Tako da se nadam tom scenariju. Rusija jest prirodni saveznik Europe, samo imamo državničke liliputance koji nemaju nikakvu viziju ni strateško promišljanje.

A opet Rusija ima puno potencijalnih problematičnih točaka da bi joj odgovarala konfrontacija. Zapad, Kavkaz, Središnja Azija, Kina...

Puno je tu toga nejasnog.

No u svakom slučaju želim čestitati građanima Krima na odluci. Oni su poslali najjaču poruku i pokazali najveće licemjerje Zapada.

Takva izlaznost i jednoglasnost, a bez krađa i prisile. To je volja naroda.

Vrh

PostPostano: 19 ožu 2014, 13:16 

“The location of the sniper was identified,” he added. And news has emerged from the Crimean interior ministry that the sniper has been identified as a 17-year-old citizen of Lvov.

http://rt.com/news/crimea-shooting-military-center-646/

Vrh

PostPostano: 19 ožu 2014, 13:26 

30 Ukrainian servicemen leave Navy base in Sevastopol as Crimea protesters storm HQ

The protesters hoisted Russian and St. Andrew's flags, the latter being the Russian Navy Ensign, according to Interfax.

slika

A man holds a Russian flag on the roof of the naval headquarters in Sevastopol, March 19, 2014. (Reuters / Vasily Fedosenko)

http://rt.com/news/sevastopol-ukraine-l ... cemen-796/

Vrh

PostPostano: 19 ožu 2014, 13:38 

Ima li gdje kakve mape preostalih ukrajinskih vojnih postrojenja na Krimu?

Vrh

PostPostano: 19 ožu 2014, 13:48 

Pače, i Pojas Gaze traži priključenje matuški Rusiji :D

http://www.palestine-info.ru/ru/default ... 3tgPBhU%3d

Vrh

PostPostano: 19 ožu 2014, 14:09 

Možda nešto interesantno. Bivši australski premijer.

Citat:
OMG. Since when did Malcolm Fraser stop stooging for UN policy ??
More importantly since when did Malcolm Fraser grow the active brain cell he just used..... He never had such clarity as Aussie PM... However I support this aging UN Stooge as he feels slight remorse in his old age.

Komentar.

Ima mnogo disidenata među bivšima...sadašnji su u lajni...što nešto govori...Amerika je konačno izgubila ono što je u prošlosti moglo proći i prolazilo. Imali su veliku zalihu. Ali sad licemjerje, dvostruki standardi isplivavaju na površinu.

Bivši slobodno kažu ono što sadašnji ne smiju. A to baš nije neki recept za ostanak superile sutrašnjice.

Vrh

PostPostano: 19 ožu 2014, 15:02 

doc je napisao/la:
Možda nešto interesantno. Bivši australski premijer.

Citat:
OMG. Since when did Malcolm Fraser stop stooging for UN policy ??
More importantly since when did Malcolm Fraser grow the active brain cell he just used..... He never had such clarity as Aussie PM... However I support this aging UN Stooge as he feels slight remorse in his old age.

.

A što mogu kad su lideri. USA ti na ovaj ili onaj način uništi ekonomiju i društvo vrlo brzo. Dokaz više mojoj tvrdnji da USA najveće ucjene i silu provode prema svojim "saveznicima". Svi oni to vide ali nema se muda reći "NE". Da Merkel poslije prisluškivanja telefona nije izbacila US veleposlanika iz države, sve govori.

Vrh

PostPostano: 19 ožu 2014, 15:54 

Zaboravljena epizoda pokušaja izoliranja Kine.

Citat:
Zašto je loše izolirati svjetsku silu

Zbog sankcija Zapada, posebno mjesto među trgovinskim partnerima Kine zauzele su zemlje koje nisu podržale kampanju za međunarodnu izolaciju Kine: Rusija, Južna Koreja, Singapur i druge članice ASEAN-a.

SAD i EU prijete Rusiji ekonomskim sankcijama zbog njene pozicije prema Ukrajini. Stručnjak Ministarstva vanjskih poslova predlaže da se sjetimo kakav je bio rezultat sankcija prema Kini 1989.: može se reći da su upravo sankcije pomogle Pekingu razviti svoju vojnu industriju, diversificirati privredu i ojačati odnose s Rusijom.

19. ožujak 2014.

Suvremeni svijet je sav protkan nitima globalizacije, tako da u njemu i sama ideja međunarodne izolacije velike države, a pogotovo svjetske sile, apriori izgleda kao očigledna besmislica svakome tko ima zdrav razum. Ali ako nekome takve misli ipak padaju na pamet, onda je najbolje pozvati u pomoć povijest i sjetiti se kako su prije nešto više od dva desetljeća slični pokušaji doživjeli potpuni i ubojiti fijasko. Riječ je o pokušaju SAD-a i njihovih saveznika da nakon događaja na pekinškom trgu Tianamenu 3. i 4. lipnja 1989. uvedu međunarodne sankcije protiv Kine.

Sankcije Zapada

Podsjećamo da je inicijator međunarodnog pritiska na Peking u vidu totalne izolacije i tad bio Washington, i da je za početak poduzeo čitavu seriju mjera reduciranja bilateralne suradnje s Narodnom Republikom Kinom. Te mjere su podrazumijevale obustavljanje svih kontakata s Kinom na visokoj razini, prekid vojne razmjene i moratorijum na sve isporuke naoružanja i vojne tehnike u Kinu.
Sankcije su prisilile Kinu da ozbiljno pokrene vojnu industriju, a embargo na uvoz oružja dao je moćan impuls razvoju kineskog vojnoindustrijskog sektora.
SAD je imao za cilj na međunarodnoj sceni stvoriti „jedinstveni antikineski front“, zbog čega su 14-16. lipnja 1989. sazvale u Parizu summit G-7 na razini premijera. Sudionici susreta usvojili su političku deklaraciju kojom se osuđuje kršenje ljudskih prava u Kini. Bilo je objavljeno da članice G-7 uvode sankcije protiv Kine koje predviđaju prekid političkih kontakata na visokoj razini i zabranu daljnjeg kreditiranja Kine preko Svjetske banke, MMF-a i Azijske banke za razvoj. Zapadnim kompanijama je dana instrukcija ne trgovati s kineskim kompanijama i zamrznuti sve investicijske projekte u Kini. Kineskim stručnjacima je bio onemogućen pristup visokim tehnologijama i industriji razvijenih zemalja.

Reakcija Kine

Kineska vlast je izvršila analizu novonastale situacije i odobrila kompleks političkih, ekonomskih i diplomatskih kontramjera čiji je cilj bio spriječiti razvoj događaja u pravcu koji Kini ne odgovara. Zauzet je stav da je važno pokazati cijelom svijetu nepromjenljivost unutarnje i vanjske politike Kine, ne povlačiti se pred poteškoćama i nastavljati politiku reformi i otvaranja ka svijetu.
Peking je zahvaljujući sankcijama naučio čvrsto braniti svoje interese, pokazao je svoju sposobnost primjenjivanja oštrih mjera, pa čak i konfrontacije „na granici faula“ tamo gdje smatra da su ugrožena njegova prava ili njegovi nacionalni interesi.
Prvo, preispitana je ranija koncepcija odnosa prema globalnim centrima moći u korist izbalansiranije viševektorske doktrine. Prvi put nakon tri desetljeća kinesko-sovjetski odnosi su postavljeni na prioritetnije mjesto.
Drugo, odlučeno je da se u regionalnoj politici Kine glavna pozornost posvećuje razvoju dobrosusjedskih odnosa s okolnim državama, posebno sa zemljama azijsko-tihooceanske regije.
Treće, Kina je naglo aktivirala svoje sudjelovanje u multilateralnoj diplomaciji. To se odrazilo prije svega u uputstvu kineskoj delegaciji u UN-a da se aktivnije udružuje u blokove s državama-istomišljenicima radi zaštite zajedničkih interesa.

Poraz Zapada

Već od kraja 1989. mehanizam antikineskih sankcija je počeo otkazivati. Zapad je brzo shvatio da politika antagonizma prema Kini prije svega ugrožava njegove vlastite interese.
Prva industrijski razvijena zemlja koja je napustila „zajednički front“ bio je Japan. Premijer Japana T. Kaifu bio je prvi lider zemlje-članice G-7 koji je došao u službenu posjetu Kini. Bilo je to u kolovozu 1991.
Nakon japanskog premijera to je učinila i Europa. U listopadu 1991. odlukom konferencije ministara vanjskih poslova zemalja-članica Europske unije u Luksemburgu ukinuta je većina sankcija prema Kini.
Nema potrebe dokazivati da je ulazak Kine u krug vodećih političkih i ekonomskih centara moći neraskidivo vezan za uspješno prevazilaženje ostrakizma kome su pribjegle zapadne zemlje krajem 1980-ih i početkom 1990-ih.
Teže se odvijao proces ponovnog uspostavljanja normalnih odnosa između Kine i SAD-a, ali je i Bijela kuća na kraju krajeva bila prisiljena napraviti „korak nazad“. Ministar vanjskih poslova Kine Frederick Chien posjetio je SAD u listopadu 1990. i ta je posjeta zapravo označila da su na najvišoj razini ponovo uspostavljeni kontakti između dviju zemalja. Već 1993. SAD je konačno odustao od otuđivanja Kine i počeo normalizirati odnose.

Rezultati blokade

Nema potrebe dokazivati da je ulazak Kine u krug vodećih političkih i ekonomskih centara moći neraskidivo povezan s uspješnim nadilaženjem ostrakizma kome su pribjegle zapadne zemlje krajem 1980-ih i početkom 1990-ih.
Peking je naučio čvrsto braniti svoje interese, pokazao je svoju sposobnost primjenjivanja oštrih mjera, pa čak i konfrontiranja „na granici faula“ tamo gdje smatra da su ugrožena njegova prava ili njegovi nacionalni interesi.
Pokušaji grubog vanjskog pritiska na Kinu i miješanje u njena unutarnja pitanja doveli su do jačanja nepovjerenja prema Zapadu i antizapadnog raspoloženja u kineskom društvu.

Hoće li se SAD i EU usuditi vršiti ekonomski pritisak na Rusiju?

Rusija ne prihvaća jezik sankcija i prijetnji, ali će u slučaju njihovog ostvarivanja primjereno odgovoriti, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova RF nakon izvanrednog zasjedanja Europskog vijeća posvećenog Ukrajini. Ranije je EU objavila da obustavlja pripremu sporazuma o viznom režimu s Rusijom. Osim toga, vlasti europskih zemalja u slučaju zaoštravanja situacije u Ukrajini prijete novim sankcijama, a SAD je najavio slične mjere. Stručnjaci ističu da će u tom slučaju sve strane biti oštećene.
Peking je iz tih događaja izvukao odgovarajuće zaključke i počeo pridavati prvostepeni značaj pitanjima osiguranja nacionalne sigurnosti i jačanja vojne moći. Sankcije su prisilile Kinu ozbiljno pokrenuti vojnu industriju, a embargo na uvoz oružja dao je moćan impuls razvoju kineskog vojnoindustrijskog sektora.

Vanjskopolitičke kontramjere koje je Kina poduzela bitno su izmijenile globalnu i regionalnu konstelaciju snaga. U tom razdoblju uspostavljeno je kinesko-rusko strateško partnerstvo koje je i danas jedan od sustavnih čimbenika svjetske politike. Kina je pojačala svoje pozicije u Jugoistočnoj Aziji, u Africi, na Bliskom istoku, u Istočnoj Europi i Centralnoj Aziji.
U vrijeme borbe za opstanak na svjetskim tržištima početkom 1990-ih Kina je u velikoj mjeri diversificirala svoje trgovinsko-ekonomske veze. Posebno mjesto među njenim trgovinskim partnerima zauzele su zemlje koje nisu podržale kampanju za međunarodnu izolaciju Kine: Rusija, Južna Koreja, Singapur i druge članice Asocijacije zemalja jugoistočne Azije (ASEAN) kao i zemlje na postsovjetskom prostoru. Upravo u to doba su poslovni krugovi Hong Konga i Tajvana dobili još veće mogućnosti aktivirati svoje trgovinsko i investicijsko prisustvo na kineskom tržištu.

Očigledne su pouke koje bi trebalo izvući iz pokušaja međunarodne izolacije Kine nakon događaja na trgu Tiananmenu. U suvremenom svijetu se ne može razgovarati jezikom sankcija. Pokušaji odvraćanja i izolacije su uzaludni i besmisleni. U uvjetima sve veće uzajamne ovisnosti i neodređenosti u međunarodnim odnosima svaki nepromišljeni korak može izazvati nepredvidljive posljedice i može se kao bumerang vratiti inicijatoru. Potrebno je jednom zauvijek odbaciti politiku sile i o svim spornim pitanjima voditi ravnopravan dijalog uz međusobno uvažavanje, sa ciljem da se svaki problem riješi isključivo političkim i diplomatskim sredstvima, strogo u skladu s međunarodnim pravom.

Vrh

PostPostano: 19 ožu 2014, 17:05 

Metemma je napisao/la:
Ima li gdje kakve mape preostalih ukrajinskih vojnih postrojenja na Krimu?

slika

Po ovoj mapi a s obzirom da je i ova sevastopoljska baza preuzeta, izgleda da ih više i nema.

Vrh

PostPostano: 19 ožu 2014, 18:23 

U Veneciji milion ljudi podržalo internet anketu za izlazak iz Italije.

Čekamo Eđer, Škotsku, Flamaniju.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8622 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113 ... 345  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: