|
|
Stranica: 22/347.
|
[ 8654 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
doc
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 07 vel 2014, 18:19 |
|
|
|
Tko, di?
Nikako da ti susjeda podržiš kad i za pravoslavlje sveto boj bije...
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 07 vel 2014, 18:20 |
|
|
Metemma je napisao/la: Ibar je napisao/la: Lijepo :) Pa onako... 25% lijepo... :) 75 % još lijepše  Inače ima u Srpskoj Ukrajinaca grkokatolika. Moju susjedu je oženio Ukrajinac, grkokatolički svećenik. Bio je župnik u nekom zabitom selu kod Prnjavora. Ne znam jer još ide tamo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 07 vel 2014, 18:24 |
|
|
Ibar je napisao/la: Metemma je napisao/la: Pa onako... 25% lijepo... :)
75 % još lijepše  Inače ima u Srpskoj Ukrajinaca grkokatolika. Moju susjedu je oženio Ukrajinac, grkokatolički svećenik. Bio je župnik u nekom zabitom selu kod Prnjavora. Ne znam jer još ide tamo. Ima, i branili su svoju zemlju, svoju svetu Republiku Srpsku, nisu to neke prelivode ko kanadska dijaspora. Ovde ih imaš nekoliko u filmu, vidi se po prezimenima: http://www.youtube.com/watch?v=tRhHZdYytyE
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 07 vel 2014, 18:25 |
|
|
|
Koliko mi je pričala susjeda, nisu baš u bajnim odnosima sa Srbima.
Budem pogledao kad uhvatim vremena. Hvala.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 07 vel 2014, 18:31 |
|
|
Ibar je napisao/la: Koliko mi je pričala susjeda, nisu baš u bajnim odnosima sa Srbima.
Budem pogledao kad uhvatim vremena. Hvala. Sramota ako je istina, za našu mladu Republiku, i mora se ispraviti. Prokleta šizma, što nas zavadi...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 08 vel 2014, 00:05 |
|
|
Znači osjećaš ˝trofazne˝ unijate svojom kulturološkom braćom? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 08 vel 2014, 00:13 |
|
|
Ibar je napisao/la: Znači osjećaš ˝trofazne˝ unijate svojom kulturološkom braćom?  Republika Srpska je domovina svih njenih građana bez obzira na njihovu vjersku ili nacionalnu pripadnost. Posebno ako su to potomci žrtava kakvog katoličkog terora koji su u jednom trenutku morali da pristanu na tu mimikriju zvanu unija 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 08 vel 2014, 00:15 |
|
|
Metemma je napisao/la: Ibar je napisao/la: Znači osjećaš ˝trofazne˝ unijate svojom kulturološkom braćom?  Republika Srpska je domovina svih njenih građana bez obzira na njihovu vjersku ili nacionalnu pripadnost. Apsolutno, apsolutno, samo su neki manje lijepi, neki više lijepi...ali tako je to sa svim ljudima uostalom. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 08 vel 2014, 00:20 |
|
|
Metemma je napisao/la: Ibar je napisao/la: Znači osjećaš ˝trofazne˝ unijate svojom kulturološkom braćom?  Republika Srpska je domovina svih njenih građana bez obzira na njihovu vjersku ili nacionalnu pripadnost. Posebno ako su to potomci žrtava kakvog katoličkog terora koji su u jednom trenutku morali da pristanu na tu mimikriju zvanu unija  Republika Srpska je domovina raznih Srba slažem se, ima tu bosanskih, posavskih, podrinjskih, hercegovačkih i inih Srba  Aha, znači ipak nisu braća :P Nitko njih ne sili da ostanu vjerni Petru, mogu preć svetom Savi kad im srce zaželi ;)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 08 vel 2014, 00:23 |
|
|
doc je napisao/la: Metemma je napisao/la: Republika Srpska je domovina svih njenih građana bez obzira na njihovu vjersku ili nacionalnu pripadnost.
Apsolutno, apsolutno, samo su neki manje lijepi, neki više lijepi...ali tako je to sa svim ljudima uostalom.  Ne kontam, jel to nešto u vezi onih Hrobijevih teorija kako su bijelci lijepi? Ne pokušavaj da podmetneš te vaše rasne teorije jednom kosmopolitski orijentisanom narodu...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 08 vel 2014, 00:24 |
|
|
Ibar je napisao/la: Metemma je napisao/la: Republika Srpska je domovina svih njenih građana bez obzira na njihovu vjersku ili nacionalnu pripadnost. Posebno ako su to potomci žrtava kakvog katoličkog terora koji su u jednom trenutku morali da pristanu na tu mimikriju zvanu unija  Republika Srpska je domovina raznih Srba slažem se, ima tu bosanskih, posavskih, podrinjskih, hercegovačkih i inih Srba  Aha, znači ipak nisu braća :P Nitko njih ne sili da ostanu vjerni Petru, mogu preć svetom Savi kad im srce zaželi ;) Naravno da su braća pobogu, svi ljudi dobre volje su braća. Petar vs. Sava? Pored ćirilice, ni hrišćanstvo ne poznaješ baš najbolje?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 08 vel 2014, 00:25 |
|
|
|
Men' se cini da je Sarajevo puno talibana, pravoslavnih i muslimanskih.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 08 vel 2014, 00:27 |
|
|
Metemma je napisao/la: doc je napisao/la: Apsolutno, apsolutno, samo su neki manje lijepi, neki više lijepi...ali tako je to sa svim ljudima uostalom.  Ne kontam, jel to nešto u vezi onih Hrobijevih teorija kako su bijelci lijepi? Ne pokušavaj da podmetneš te vaše rasne teorije jednom kosmopolitski orijentisanom narodu... Nipošto puno je prizemnije, kad sam u smjeni pa dežuram. Na pamet mi ne bi palo takvo što da uradim. Pa zar me za takvog čovjeka smatrate?! Šokiran sam. Vi samo djelite po vjeroispovijedi ljude i to samo ponekad, ali onda mrzite rasističkim žarom, ako mogu biti tako slobodan u poetskom izražavanju. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 08 vel 2014, 00:32 |
|
|
doc je napisao/la: Metemma je napisao/la: Ne kontam, jel to nešto u vezi onih Hrobijevih teorija kako su bijelci lijepi? Ne pokušavaj da podmetneš te vaše rasne teorije jednom kosmopolitski orijentisanom narodu...
Nipošto puno je prizemnije, kad sam u smjeni pa dežuram. Na pamet mi ne bi palo takvo što da uradim. Pa zar me za takvog čovjeka smatrate?! Šokiran sam. Vi samo djelite po vjeroispovijedi ljude i to samo ponekad, ali onda mrzite rasističkim žarom, ako mogu biti tako slobodan u poetskom izražavanju.  Kakva ideja, svašta. Mi hrišćani nikad ne mrzimo grešnika već grijeh, shodno tome ne mrzimo ni neke organizacije već njihove postupke. Kao da ja imam nešto protiv katolika, pa moj najbolji prijatelj je katolik! :)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 08 vel 2014, 00:33 |
|
|
Metemma je napisao/la: Ibar je napisao/la: Republika Srpska je domovina raznih Srba slažem se, ima tu bosanskih, posavskih, podrinjskih, hercegovačkih i inih Srba  Aha, znači ipak nisu braća :P Nitko njih ne sili da ostanu vjerni Petru, mogu preć svetom Savi kad im srce zaželi ;) Naravno da su braća pobogu, svi ljudi dobre volje su braća. Petar vs. Sava? Pored ćirilice, ni hrišćanstvo ne poznaješ baš najbolje? Što te muči? Kažem ti da su slobodni katoličanstvo zamjenit svetosavljem kad god to zažele. Nitko ih ne sili da ostanu vjerni Petrovom nasljedniku. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 08 vel 2014, 00:35 |
|
|
|
Pa nisi rekao "Petrovom nasljedniku" nego "Petru"... sad i latinica pravi problem?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 08 vel 2014, 00:35 |
|
|
|
Petar je prvi papa. Sv.Sava je osnivač srbopravoslavlja. Ne vidiš analogiju?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 08 vel 2014, 00:37 |
|
|
Metemma je napisao/la: Pa nisi rekao "Petrovom nasljedniku" nego "Petru"... sad i latinica pravi problem? Ako nisi skužio onda, još nekako, al ako sad nekužiš to je već previše  A što je Petrov nasljednik nego drugi Petar. Kako se zove glavni vatikanski trg i bazilika? Papstvo je katolička tradicija, bila i ostala. Papa Franjo je Petar naših dana.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 08 vel 2014, 00:40 |
|
|
Metemma je napisao/la: doc je napisao/la: Nipošto puno je prizemnije, kad sam u smjeni pa dežuram. Na pamet mi ne bi palo takvo što da uradim. Pa zar me za takvog čovjeka smatrate?! Šokiran sam. Vi samo djelite po vjeroispovijedi ljude i to samo ponekad, ali onda mrzite rasističkim žarom, ako mogu biti tako slobodan u poetskom izražavanju.  Kakva ideja, svašta. Mi hrišćani nikad ne mrzimo grešnika već grijeh, shodno tome ne mrzimo ni neke organizacije već njihove postupke. Kao da ja imam nešto protiv katolika, pa moj najbolji prijatelj je katolik! :) Ma i ja kažem. Koještarije. Srbi i fašizam. To je oksimoron. Ko bijeli snijeg. Ili tako nešto. Jednostavno ne ide. Jasno, jasno, no nekad se te fine distinkcije i izgube... Pa eto i moj omiljeni forumski sused je pravoslavac, pa mu se ne rugam...neka smo mi našli put ekumenizma i zajedništva...kako sveti otac papa i kaže da trebamo. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 08 vel 2014, 00:42 |
|
|
|
A pravoslavci ne poštuju apostole genije?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 08 vel 2014, 00:44 |
|
|
doc je napisao/la: Metemma je napisao/la: Kakva ideja, svašta. Mi hrišćani nikad ne mrzimo grešnika već grijeh, shodno tome ne mrzimo ni neke organizacije već njihove postupke. Kao da ja imam nešto protiv katolika, pa moj najbolji prijatelj je katolik! :) Ma i ja kažem. Koještarije. Srbi i fašizam. To je oksimoron. Ko bijeli snijeg. Ili tako nešto. Jednostavno ne ide. Bijeli snijeg nije oksimoron. Citat: Jasno, jasno, no nekad se te fine distinkcije i izgube... Pa eto i moj omiljeni forumski sused je pravoslavac, pa mu se ne rugam...neka smo mi našli put ekumenizma i zajedništva...kako sveti otac papa i kaže da trebamo.  Eh kad bi Vam čovjek mogao vjerovati gospodine Doc, da Vas ne znamo otprije...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 08 vel 2014, 00:48 |
|
|
|
Ali me znate...istinski možete voljeti samo onog brata kojeg znate...lako je voljeti onog tamo brata Srbina iz Japana ili Bolivije, kojeg u životu niste vidjeli.
Djelatna kršćanska ljubav traži ljubiti, svakog dana, a ne kontemplirati o metafizičkim pojmovima kao da nisu dio stvarnog života...
Očito sam nešto pobrkao sa oksimoronima :)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 08 vel 2014, 00:53 |
|
|
Greje srce kad čovek vidi ovakvu 'rišćansku solidarnost i ljubav na delu. Čim naš sabrat papa i sestrinska katolička crkva uvide greške iz prošlosti i vrate se iz jeresi na pravi put, čeka ih bratski zagrljaj. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 08 vel 2014, 00:56 |
|
|
|
Nemojmo sad s nekakvim podvalama u ovo produhovljeno i svečano razdoblje.
Vi ste se otkinuli od jedne svete, apostolske i katoličke crkve. Kao što i samo ime kaže opće.
Vrijeme je da se mi zajedno pounijatimo. Ružno je vidjet dva brata, a jedan u pogrešnoj vjeri othranjen...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 08 vel 2014, 00:58 |
|
|
doc je napisao/la: Nemojmo sad s nekakvim podvalama u ovo produhovljeno i svečano razdoblje.
Vi ste se otkinuli od jedne svete, apostolske i katoličke crkve. Kao što i samo ime kaže opće.
Vrijeme je da se mi zajedno pounijatimo. Ružno je vidjet dva brata, a jedan u pogrešnoj vjeri othranjen... Ne znam kako vaseljenski patrijarh reguliše uniju... Možda će ovi vaši morati brade puštati. A ne bi bilo zgodno. 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 57 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|