HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 19 ožu 2026, 20:06.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 8654 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 347  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Ukrajina - Million man march....
PostPostano: 08 vel 2014, 00:59 

@Met

Ne pjeni se za džabe. Nisi na prvu vidio jasnu analogiju izmedju grkokatolici-srbopravoslavci, Petar-Sv.Sava i šta sad?!

Ne, ne znam da i pravoslavci štuju sv.Petra, hvala što si ovo otkriće podijelio sa mnom :P

Al pravoslavci ne štuju papstvo, više ne, od kad su u 11.stoljeću odlučili svoju sudbu povjerit u ruke carigradskog ˝kvazipape˝. No da ne idemo u teologiju, svakom njegovo vjerovanje i super :)

Petra vam ne uzimam, al naš je trademark. Odnosno mi polažemo više prava na njega, upravo preko papstva kojeg ste se vi odrekli ;)

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 01:02 

Ibar, pričaš gluposti. Hvala :)

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 01:06 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
doc je napisao/la:
Nemojmo sad s nekakvim podvalama u ovo produhovljeno i svečano razdoblje.

Vi ste se otkinuli od jedne svete, apostolske i katoličke crkve. Kao što i samo ime kaže opće.

Vrijeme je da se mi zajedno pounijatimo. Ružno je vidjet dva brata, a jedan u pogrešnoj vjeri othranjen...

Ne znam kako vaseljenski patrijarh reguliše uniju... Možda će ovi vaši morati brade puštati. A ne bi bilo zgodno. :zubati

Sv.Maksimilijan Kolbe. Moj najdraži svetac. Ubijen u Auschwitzu.

slika

Pa povratak pravoslavaca u okrilje Svete Rimske Crkve će bit vrlo jednostavan. Politički to će se odradit sa Rusima i na simboličnoj razini sa Carigradskim patrijarhom. On je već najavio da želi da svi kršćani slave Božić 25.12. po gregorijanskom kalendaru. To je već jedan simboličan koračić naprijed, vrlo važan.

Bio sam na vjenčanju te susjede i grkokatoličkog joj muža. Tad još nije bio svećenik. Jer se svećenik ne može oženiti. Crkva ista ko pravoslavna, svi se križaju non-stop, i 20 puta na Misi kažu amin. Jezik, valjda staroslavenski ništa pod milim Bogom razumio nisam. Tako će i sutra naši pravoslavci postat katolici a da se to ne će niti primjetiti. Forma će ostat ista.

I ne vidim tu nikakv problem.

A papa će onda moć postat Srbin, Rus il Bugar. Nije da sad ne može, nego tad će imat bolje šanse :zubati

@Met

Uvrede su argumenti onih koji nemaju argumenata. Sjedi, jedan! Hvala :)

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 01:09 

Grkokatolički sveštenici se žene avetinjo.

A ove budalaštine tipa "pravoslavci će postat papisti"... ne znam, ti si čovjek koji brani NDH, zašto bi čovjek obraćao pažnju na tvoje bedastoće.

Jedna stvar te demantuje naime, a to je sam Hristos, koji je rekao da Crkvu Njegovu ni vrata paklena neće nadvladati.
A kamo li kojekakvi šizmatici ;)

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 01:10 

Metemma je napisao/la:
doc je napisao/la:

Nipošto puno je prizemnije, kad sam u smjeni pa dežuram.

Na pamet mi ne bi palo takvo što da uradim. Pa zar me za takvog čovjeka smatrate?! Šokiran sam.

Vi samo djelite po vjeroispovijedi ljude i to samo ponekad, ali onda mrzite rasističkim žarom, ako mogu biti tako slobodan u poetskom izražavanju. :laugh

Kakva ideja, svašta.
Mi hrišćani nikad ne mrzimo grešnika već grijeh, shodno tome ne mrzimo ni neke organizacije već njihove postupke.
Kao da ja imam nešto protiv katolika, pa moj najbolji prijatelj je katolik! :)

Nešto slabo mrzite grijehe u HR, BiH, Vojvodini i one na Kosovu. Nikako da ih osudite. Il su za to bit će krivi političari koji zapravo ne predstavljaju (prave) Srbe? :pepam

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 01:11 

Idi pravdaj NDH.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 01:14 

Metemma je napisao/la:
Grkokatolički sveštenici se žene avetinjo.

A ove budalaštine tipa "pravoslavci će postat papisti"... ne znam, ti si čovjek koji brani NDH, zašto bi čovjek obraćao pažnju na tvoje bedastoće.

Jedna stvar te demantuje naime, a to je sam Hristos, koji je rekao da Crkvu Njegovu ni vrata paklena neće nadvladati.
A kamo li kojekakvi šizmatici ;)

Tati si reci da je avetinja klošaru nekulturni.

Ne žene se grkokatolički svećenici, već oženjeni mladići grkokatolici mogu postat svećenici. Nemaš pojma, pokrij se ušima i šuti rađe :kava

Pravoslavci će postat katolici, vratit se katoličanstvu, imaš šta protiv? Ako imaš tvoja stvar.

Branim NDH koliko su je branili Stepinac, Maček i Tuđman, ništa više, ništa manje, i zato sam odmah fašist, nacist i ustaša mitomančino zaostala?! a svoje mitove o 650 milijardi ubijenih Srba u Jasenovcu i nevinim Srbima koji nisu mrava zgazili idi prosipat na obližnji četnički forum.

Šizmatik je sv.Sava i ostala pravoslavna bratija. I da Crkvu je svoju Krist sazidao na Petru stijeni, koje ste se vi odrekli. A sad se upristoji, il razguli.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 01:16 

Metemma je napisao/la:
Idi pravdaj NDH.

Posjeti prvog psihijatra koji uspješno liječi srpske mitove. Pazi da ne bude dr.Dabić. :kava

Ne pravdam nit jedan zločin počinjen u NDH il bilo gdje drugdje od bilo kog.

Nisam štovaoc terorista i ubojica, pa dolazili iz redova mog naroda. Drugim riječima nisam na tvojoj liniji.

Koji narod, Bože! Ne mogu tri minute bez Jasenovca, Pavelića i NDH-a. Ispranih mozgova pošteno!

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 01:18 

I ja sam budala što s tobom pričam...

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 01:20 

Argumenti ti popapali mitomaniju pa kakaš. Tipično za srbomitomana. :kava

Ti ne pričaš, ti se pjeniš, vrijeđaš i omalovažavaš. Upristoji se.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 01:27 

bla bla bla bla bla bla bla

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 01:41 

Sto se ljutis, takvu agresivnu retoriku vi non stop vodite protiv katolicke crkve, a kad dobijete odgovor, e onda je cudjenje na redu. Jednon sidili u drustvu na picu, kad jedan pravoslavac Afrikanec, stapic neki jadna mu majka pocne nesto o katolicima, i ko njih triba...drustvo kao ono se smije, Njemci, boli njih kuki, dok Hrvatu nije puklo i stapicu da do znanja da ce mu puknuti glavurina ako jos nesto zine.

To je jedino sto neki razume.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 01:49 

puntar2.0 je napisao/la:
Sto se ljutis, takvu agresivnu retoriku vi non stop vodite protiv katolicke crkve, a kad dobijete odgovor, e onda je cudjenje na redu. Jednon sidili u drustvu na picu, kad jedan pravoslavac Afrikanec, stapic neki jadna mu majka pocne nesto o katolicima, i ko njih triba...drustvo kao ono se smije, Njemci, boli njih kuki, dok Hrvatu nije puklo i stapicu da do znanja da ce mu puknuti glavurina ako jos nesto zine.

Srbomitomanija @Punt. Vrlo neobična ˝bolest˝ i teško lječiva. Al`u kršćanskom duhu, oprostit ćemo uvrede i nastavit opominjat brata kad god je to potrebno.

Poz :)

Metemma je napisao/la:
bla bla bla bla bla bla bla

Brukaš se. Isti si k`o one Muslimanke sa svojim smajlićima :P

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 01:52 

Ibar je napisao/la:
puntar2.0 je napisao/la:

Srbomitomanija @Punt. Vrlo neobična ˝bolest˝ i teško lječiva. Al`u kršćanskom duhu, oprostit ćemo uvrede i nastavit opominjat brata kad god je to potrebno.

Poz :)

Kakvog brata?

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 02:06 

puntar2.0 je napisao/la:

Šta je s tobom i tim nasiljem u poslednje vrijeme?
Pa ja ovde pričam satima o ekumenskoj bratskoj ljubavi, a onda dođe prituljeni psihopata s pričom kako će svi pravoslavci postat katolici. I opet ja kriv...

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 02:09 

Samo bez nasilja...

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 02:11 

doc je napisao/la:
Samo bez nasilja...

Poslednjih nedelja me gospodin Puntar podsjeća na tuzlanskog demonstranta, neko mu je gadno stao na žulj...

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 04:54 

Ibar je napisao/la:
Glazbeniče, ti si akademik :)

@Mario

Ukrajinska dijaspora u Kanadi je vrlo jaka. Očito se radi o etničkim Ukrajincima i pripadnicima UPC ili ima i ukrajinskih Rusa tu u nekom značajnijem broju?!

Na sta tacno mislis? Svi Kanadski Ukrajinci koje sam dosada sreo su Katolici.Primjetio sam i da izmedju Rusa i Ukrajinaca ne cvjetaju ruze iako se sporazumijevaju normalno,ista stvar sa Ukrajincima Katolicima i Pravoslavcima ,nema bas neke ljubavi tu..
Rusi Ukrajincima namecu tu spiku kako su postali od Rusa ,Ukrajina Ruska pokrajina i sl.. Nesto slicno kao price dr.Seselja za Hrvate .Svjedocio sam jednom bar fightu upravo zbog tog. :zubati

Metemma je napisao/la:

30000 katolika i 10000 pravoslavaca ima među Ukrajincima u Kanadi... :rolleyes

Dodaj po jednu nulu na to,i to pricamo samo za provinciju Albertu. :wink

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 15:04 

Ibar je napisao/la:
Metemma je napisao/la:

Kakva ideja, svašta.
Mi hrišćani nikad ne mrzimo grešnika već grijeh, shodno tome ne mrzimo ni neke organizacije već njihove postupke.
Kao da ja imam nešto protiv katolika, pa moj najbolji prijatelj je katolik! :)

Nešto slabo mrzite grijehe u HR, BiH, Vojvodini i one na Kosovu. Nikako da ih osudite. Il su za to bit će krivi političari koji zapravo ne predstavljaju (prave) Srbe? :pepam

Ibar nije sve crno ili belo. Ja lično osudjujem zločine koji su se desili nad hrišćanskim narodima, ali to ne vaši za muslimane i šiptare kolektivno.
Iz tvoje perspektive dakle jednog Hrvata, ja mogu biti umereni nacionalista ili podnošljiv, ali iz perspektive jednog muslimana ili šiptara, ja sam četničko-fašistički genocidni neonacista ili kako nas već zovu.

Političari jesu krivi donekle, jer su donekle predstavljali prave Srbe, ali nisu apsolutno krivi, niti apsolutno nevini.

Vrh

PostPostano: 12 vel 2014, 21:30 

HRVATSKO PRAVO
Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

http: www.hrvatsko-pravo.hr

30. siječanj 2014.
BIZANTSKA POLITIKA ZAPADA PREMA UKRAJINI

Geo-političke igre svjetskih sila u Ukrajini podsjećaju na one u Hrvatskoj

Ukrajina vrije. Ukrajina je koncem 2013. i početkom 2014. postala novo europsko i svjetsko žarište oko kojega se lome geo-politički interesi Zapada i Rusije. Kako je Zapad u Sirijskoj krizi doživio fijasko, tako je nakon toga sebi otvorio novu priliku u Ukrajini.

NA SLICI: OVAKO SE RUŠI SDP, HDZ I NJIHOVE TRABANTE A NE LAŽIRANIM IZBORIMA

Ako bi se ispunile želje zapadnih geo-političara, sažete u knjizi Samuela P. Huntingtona „The Clash of Civilizations“, [Sukob civilizacija], Ukrajina će biti podijeljena isto kao i Bosna i Hercegovina.

Ukrajinska vojska nije bez veze upozorila svog vrhovnog zapovjednika, predsjednika Janukoviča, da neredi moraju prestati, jer zemlja stoji pred teritorijalnim raspadom na istočni i zapadni dio Ukrajine. (U istočnom dijelu žive pretežito pristaše predsjednika Janukoviča, i pripadnici Ruske pravoslavne crkve odnosno ruske manjine, a u zapadnom dijelu pro-zapadne pristaše, pripadnici Ukrajinske pravoslavne crkve i Grko-katoličke crkve povezane sa Svetom Stolicom, iako je takvo gledište relativno, jer je većina Ukrajinaca za nezavisnost, kako od Istoka, odnosno Rusije, tako i od Zapada.)

Raspad Ukrajine forsira Zapad svojom neodgovornom i nepoštenom politikom prema narodima koji su za vrijeme Hladnog rata živjeli pod čizmom komunizma, ostavljeni od demokratskog svijeta Zapada na Krimskoj konferenciji u Jalti 1945. na cjedilu nakon pobjede nad fašizmom.

Ispada da je analitičar dr. John Coleman u pravu kada tvrdi da je diplomacija Zapada „diplomacija prijevarom“, a iz hrvatskog kuta gledanja moglo bi se reći kako Zapad vodi bizantsku politiku.

Strane sile se izravno miješaju u političke događaje (prosvjede i nerede) u toj velikoj istočnoeuropskoj zemlji i europskoj žitnici, preko koje iz Rusije u zapadnu Europu i Europsku uniju stižu ruski energenti.

Masovni prosvjedi nezadovoljnog naroda u Kijevu, koji su počeli u prosincu 2013., predstavljaju istinsku želju ukrajinskog naroda za konačnim promjenama, i smjenom korumpirane ukrajinske eks-komunističke elite koja je ukrajinski narod opljačkala do gole kože, međutim, stranim silama nije stalo do ukrajinske nezavisnosti, niti do prosperiteta ukrajinskog naroda.

Zapad nastoji Ukrajinu vezati za EU, a Moskva za ruske interese, a posebno Krimski poluotok i istočni industrijsko-energetski dio Ukrajine je Rusima strateški zanimljiv, gdje živi vjerska i nacionalna manjina pripadnika Ruske pravoslavne crkve.

Zapad bi pak najradije progutao cijelu Ukrajinu, ali će biti zadovoljan i s njenom podjelom, kao što je zadovoljan s podjelom Bosne i Hercegovine.

Zemlja je, međutim samo naoko rastrgnuta na Zapad i Istok, jer ukrajinska izdajnička elita ne mari za interese svog naroda, i narod je to u najnovijim revolucionarnim događajima u svojoj zemlji prepoznao.

Ishod ove gigantske borbe je, međutim, neizvjestan, i predstavlja rat živaca.

Uglavnom, nakon neuspjeha u Siriji Zapad se okrenuo destabilizaciji Ukrajine kako bi preko nje nanio štetu ruskim interesima, i Rusiju stisnuo još više unutar vlastitih granica, odnosno istisnuo iz svjetskih zbivanja.

Po Galuppovom istraživanju iz 2013. godine, koje je provedeno nad 66.000 ispitanika u 68 zemalja diljem svijeta, Washington je prepoznat kao glavna prijetnja svjetskome miru. Nakon događaja i prijetnji Siriji, i sada Ukrajini, potvrđuje se da su obični ljudi u pravu, i da vladajući političari na Zapadu znaju istinu, ali šire laži.

Predsjednik vlade Savezne Republike Njemačke, 95-to godišnji Helmut Schmidt, vrsni poznavatelj povijesti i geo-političkih kretanja, državnik staroga kova s formatom, najavio je u svom osvrtu na konferenciju o sigurnosti u Münchenu, 2014. godine, na kojoj sudjeluju ukrajinski oporbeni čelnici, povlačenje Sjedinjenih Američkih Država iz svjetske politike do sredine 21. stoljeća, i vraćanju politici izolacionizma, navodeći za to dva razloga: Prvi je demografija, jer do 2050. godine Latino-Amerikanci i Afro-Amerikanci postaju relativna većina u Sjedinjenim Američkim Državama, i kao populacija s puno djece „ne zanimaju je tamo neki otoci u Kineskom moru, nego prosperitet svojih obitelji“.

Drugi razlog je što S.A.D. do 2020. godine postižu energetsku neovisnost o uvozu, i postaju jedan od najvećih proizvođača nafte i plina na svijetu. Međutim, odlazak Sjedinjenih Američkih Država sa svjetske scene događa se uz veliki prasak, o čemu svjedoči kriza u Siriji, Ukrajini, i na Korejskom poluotoku, iransko pitanje, i zategnuti kinesko-američki odnosi. Trezveni američki analitičari predlažu svojim zakonodavcima i Bijeloj kući suradnju s Kinezima, umjesto konfrontaciju i mogući ratni sukob, jer Kinezi nemaju teritorijalnih pretenzija u svijetu, niti prema Sjedinjenim Američkim Državama.

U nedavnoj povijesti su se koplja u Europi lomila oko Ukrajine.

NA SLICI: JULIJA TIMOŠENKO - UKRAJINSKI IVO SANADER OPLJAČKALA NAROD UZ POMOĆ ZAPADA

U Prvom svjetskom ratu i nakon raspada Austro-Ugarske Monarhije, i Ruskog Carstva uslijed Oktobarske revolucije, licemjerni Lenjinovi boljševici su Ukrajini formalno pustili nezavisnost od Rusije, da bi Crvena armija Sovjetskog Saveza na svojim bajunetama pokoravala Ukrajinu koju su pak Nijemci „oslobodili“ od „crvene počasti“ na valu svoje politike „Drang nach Osten“, i 1918. s boljševicima dogovorom u Brest-Litovsku podijelili interesne sfere u istočnoj Europi, i Ukrajinu okupirali.

Nakon sloma Njemačke, ukrajinski narod pao je u ropstvo komunizma u kojemu je staljinistički režim počinio tridesetih godina 20. st. genocid nad ukrajinskim narodom, koji je od Ujedinjenih naroda službeno priznat kao Holodomor ili „ubojstvo naroda“ sustavnim izgladnjivanjem. („Europa“ i danas ima dvostruka mjerila o genocidima u Europi: Dok se Holokaust obilježava, Holodomor se prešućuje, a velikosrpski genocid je reduciran od strane Europskog parlamenta na Srebrenicu.)

U vrijeme kada je Staljin poslao svoju zloglasnu tajnu policiju NKVD da blokira ukrajinska sela, i odsječe seosko stanovništvo od vanjskoga svijeta, prepuštajući ljude da doslovno umiru od gladi, Zapad (S.A.D.) je uspostavio diplomatske odnose sa Sovjetskim Savezom, ne mareći za Ukrajince koji su bili izloženi uništenju.

U Drugom svjetskom ratu je Ukrajinu osvojila Hitlerova Njemačka koja je stanovništvo po uzoru na boljševizam izvrgnula totalnoj kontroli, tako i po pitanju kontrole hrane, i opet su se Ukrajinci našli između čekića i nakovnja. Na početku njemačke invazije na SSSR su Ukrajinci njemačke tenkove dočekivali sa cvijećem, u nadi da to znači oslobođenje od staljinističkog terora, da bi ubrzo uvidjeli kako jedini put do slobode vodi preko vlastite borbe za nezavisnost, i tako su se pojavile ukrajinske antifašističke i antikomunističke postrojbe njihove Domovinske vojske, koje su na kraju rata pregažene od stroja Crvene armije koja je oružje i opskrbu dobivala od Zapada, tako da se Ukrajincima dogodila ista stvar kao i Poljacima.

Do pada Berlinskog zida je Ukrajina pala u zaborav, i opet pobudila svjetsku pažnju kada je početkom 90-tih proglasila državnu nezavisnost.

Bivši komunisti koji su u Ukrajini, kao i u Hrvatskoj, predvodili tranziciju svoje zemlje iz socijalizma u kapitalizam i demokraciju, predali su dio bivšeg sovjetskog nuklearnog oružja, pohranjenog za vrijeme Hladnog rata na ukrajinskom tlu, u ruke Moskve. Ovim činom veleizdaje ukrajinske elite počeli su svi problemi za pedeset milijunski ukrajinski politički narod, i zemlja je postala predmet ucjena s Istoka i Zapada.

Narančasta revolucija, potpomognuta od Zapada, nije ispunila očekivanja Ukrajinaca, jer su vlast prigrabili kleptomani koji su povećali korupciju. Ondašnji novi i pro-zapadni predsjednik Juščenko, ili nije znao napraviti rez, i provesti lustraciju bivših komunista, ili nije imao podršku oporbene elite na čelu s Julijom Timošenko, premijerkom koja mu je zabila nož u leđa, i na kraju sama doživjela svoj pad paktirajući s eks-komunistima, završivši u zatvoru zbog zlouporabe položaja, ali suđena od strane bivših komunista.

Na Zapadu opjevana Timošenko, s bogatstvom od oko 400 milijuna US$, koje je „zaradila“ devedesetih za vrijeme ukrajinske privatizacije i pretvorbe, što podsjeća na događaje u Hrvatskoj, postala je „mučenica“, što bi bilo smiješno kad ne bi bilo tragično. Predsjednika Juščenka su pak navodno pripadnici bivše komunističke tajne službe sustavno trovali, tako da je jedva jedvice izvukao živu glavu. Trebao je biti ubijen trovanjem, kao što je na taj način ubijen zagrebački nadbiskup Stepinac od strane titoističkog režima, samo se ne zna tko je imao (veći) motiv u tome kukavičkom napadu na ukrajinski suverenitet, da li Zapad, ili Istok.

Oporba koja se 2013. stavila na čelo prosvjeda je od naroda prezrena. Svjetski boksački prvak Vitalij Kličko, i skorojevič Arsenij Jazenjuk, su od naroda izviždani, i protjerani. Narod ih ne sluša, jer im s pravom ne vjeruje. Narod je počeo zauzimati ukrajinske institucije, i ne pada na trikove vlasti i lažne oporbe.

U oči je upala ponuda pro-ruskoga predsjednika Janukoviča, da Jazenjuk postane premijer, a Kličko potpredsjednik ukrajinske vlade.

Jazenjuk je parlamentarni zastupnik, i bio je već i predsjednik parlamenta, i viceguverner ukrajinske narodne banke, i ministar vanjskih poslova, kako pod pro-ruskom, tako i pod pro-zapadnom ukrajinskom vlašću, dakle, čovjek za sve stolice i sve režime, jedan totalni oportunist koji preko svog lika i djela veže ukrajinsku lažnu desnicu, dok ukrajinski 'establishment' i sam predstavlja ekstremnu ljevicu, kao uostalom bivši komunisti u Hrvatskoj. Jedina snaga narodnog političkog centra je sam ukrajinski narod, jer je prava ukrajinska demokratska konzervativna oporba davno uništena, ostavljena od Liberalnog Zapada na cjedilu upravo zato kako bi se sada mogao odvijati scenarij preuzimanja Ukrajine od strane Zapada, putem državnog udara.

Stranku Vitalija Klička financira njemačka konzervativna Konrad Adenauer-Stiftung, fondacija vladajuće stranke njemačke kancelarke Angele Merkel, a Arsenija Jazenjuka financira George Soros i bankarski svijet 'Wall Street' i 'City of London'. Nije slučajno Jazenjuk sudjelovao 2009./2010. na forumu u Davosu, tada još kao član vladine delegacije. Sjećamo se, i Franjo Tuđman je početkom devedesetih bio gost međunarodnih bankara u švicarskom Davosu, i sjećamo se da se glasnogovornik međunarodnih bankara, Henry Kissinger, zalagao za podjelu Bosne i Hercegovine.

Vitalij Kličko je marioneta Berlina, a Jazenjuk Londona i Washingtona. Ukrajina ima poput Hrvatske pseudo-parlamentarnu oporbu. I jedni i drugi su plaćenici stranih centara moći, i izvršavaju naloge Bruxellesa, Washingtona, Londona, i Moskve, s obzirom da je aktualni predsjednik Ukrajine, Janukovič, Putinov čovjek (o samostalnoj politici Berlina se ovog trenutka ne može govoriti).

Neredi u Kijevu su počeli kada je Janukovič, možda s pravom, odbio sporazum s Bruxellesom o ekonomskom pridruživanju Europskoj uniji. Po tom sporazumu bi se ukrajinsko nekonkurentno tržište otvorilo za zapadne proizvode, što bi dovelo do kolapsa nekonkurentnog ukrajinskoga gospodarstva, a istovremeno Rusija istisnula s ukrajinskog tržišta. Za primijetiti je, da se Moskva ponaša prema Ukrajini više pošteno od Zapada.

Kako izgleda kada se bivša komunistička zemlja s nekonkurentnim gospodarstvom pridružuje Europskoj uniji vidjelo se na primjerima Mađarske, Češke, Bugarske, Rumunjske, Slovenije, baltičkih republika, i Hrvatske.

Nakon pola godine članstva u Europskoj uniji nekonkurentno hrvatsko gospodarstvo doživjelo je kolaps, a Zagreb dobiva iz Bruxellesa opomene zbog deficita državnog proračuna. Koalicijska vlada Zorana Milanovića ništa drugo ne radi nego krpa državni proračun, i to na suspektan način, ispunjavajući naloge iz Bruxellesa, pri čemu produbljuje političku korupciju preko oportunističkog glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića čiji je DORH postao glavna prepreka za borbu protiv korupcije, jer optužuje selektivno i na osnovi političke podobnosti odnosno nepodobnosti.

Nema rješavanje političke korupcije bez rješavanja politički motiviranih ubojstava u bivšoj Jugoslaviji nad politički nepodobnim Hrvatima, i udbaškim ubojstvima u inozemstvu, i u Republici Hrvatskoj devedesetih do 2000. godine kada je pod Račan-Budišinom režimom ubijen Milan Levar čije je ubojstvo ostalo do danas nerazjašnjeno, a krivci nekažnjeni. Ubojstva Ante Paradžika i Blaža Kraljevića tek čekaju rasvjetljavanje i procesuiranje, osim ako se neće čekati još 20 godina da svi akteri Tuđmanovog režima pomru snom pravednika kao i partizansko-komunistički zločinci na Pantovčaku. Na primjeru otpora izručenja Josipa Perkovića i Zdravka Mustača njemačkom pravosuđu, i izigravanja Europskog uhidbenog naloga, vidi se da kripto-komunistički režim u Zagrebu, koji se nalazi u službi zapadnoga krupnoga kapitala, nema namjeru korupcijskoj hobotnici otkinuti glavu, i prekinuti s pljačkom i uništenjem zemlje i njezinih stanovnika.

Ukrajina ima jednu jedinu prednost u odnosu na Hrvatsku: Ukrajinci su izašli na barikade, i preuzimaju vlast u svojoj zemlji (doduše samo na zapadu Ukrajine, što vodi u realni rascjep zemlje), otimajući je od bivših komunista, i ne dajući je stranim plaćenicima u ruke, uz poruku: Ukrajina – Ukrajincima!

Kada će Hrvati shvatiti da se vlast koja je stvorena na partizanskim bajunetama ne može smijeniti na izborima, pogotovo ne na izborima koji stoje pod kontrolom duhovnih nasljednika titoista i Franje Tuđmana!? Narod mora vlast uzeti sam u svoje ruke, kao 1989. u Rumunjskoj, ili kao 2014. u Ukrajini, ako misli ostvariti svoj san o slobodi, demokraciji i pravnoj državi.

Uostalom, Zapadu nije stalo do nikakve demokracije, jer da jest, ne bi priznao državni udar generala u Egiptu iz 2013. u kojem je srušen demokratski izabrani predsjednik i parlament koji je iznjedrio na valovima revolucije u kojoj je srušen Mubarakov režim, višedesetljetni štićenik Zapada. Tim dvostrukim kriterijima treba jednom za sva vremena reći „dosta!“

Hrvati se već jednom trebaju otrijezniti od zaluđenosti sa Zapadom, i postati samosvjesni narod, jer Hrvatska nije Zapad niti Balkan nego Hrvatska.

Zapad je Hrvatsku u povijesti izdao, a Balkanska crna rupa je progutala 1918. godine. Prema tome, jedina istinski svrsishodna hrvatska politika je politika nezavisnosti i neutralnosti, uz jačanje demografske, obrambene i gospodarske politike, što znači da se opet sve svodi na program nepotkupljive stranke HSP1861. koja jedina raspolaže sviješću o tome, što je dokazala politikom nezavisnosti za vrijeme raspada Jugoslavije i velikosrpske agresije, kada je nosila stijeg nezavisnosti tada kao i danas.

Vrh

PostPostano: 17 vel 2014, 09:42 

I Am a Ukrainian
http://www.youtube.com/watch?v=Hvds2AIiWLA

Vrh

PostPostano: 18 vel 2014, 17:05 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
U Ukrajiini opet gori. Troje mrtvih demonstranata danas. Ovo bi moglo eskalirati.

Vrh

PostPostano: 18 vel 2014, 18:47 

lider30 je napisao/la:
U Ukrajiini opet gori. Troje mrtvih demonstranata danas. Ovo bi moglo eskalirati.

Jezivo.

Sedmoro mrtvih. Od toga jedan policajac koji je upucan u vrat. Ovo će skoro sigurno eskalirati.

Vrh

PostPostano: 18 vel 2014, 19:08 

Devetoro mrtvih, sedam demonstranata i dva policajca. Preko stotinu povređenih.

Citat:
At least nine reported dead, more than 100 injured as violent clashes break out near Ukraine's parliament (LIVE UPDATES, VIDEO)

slika
Anti-government protesters clash with police in the center of Kyiv on Feb. 18, violence that left at least four people dead. Police fired rubber bullets at stone-throwing protesters near Ukraine's parliament. Police also responded with smoke bombs after protesters hurled paving stones at them as they sought to get closer to the heavily-fortified parliament building.

Open warfare broke out on the streets of Kyiv today, with at least nine persons reportedly killed and more than 100 people injured. It was a day of blood, smoke, fire and screeching ambulances.

The three major areas of clashes in Kyiv are on Institututska and Shovkovychna streets, Hrushevskoho Street and Mariinsky Park. Police by mid-afternoon had repelled protesters from a government district that includes the Presidential Administration, the Verkhovna Rada and the Cabinet of Ministers.

slika

The death toll is likely to increase, as opposition leader Yuriy Lutsenko reported that he has seen at least 10 corpses today. There was no official confirmation of his estimate.

Moreover, police were on the offensive after sundown. Hromadske TV reports that three armored vehicles were moving to Kyiv streets at nightfall.

The Interior Ministry by 7 p.m. put the death toll at nine persons, including seven civilians and two police officers. “One in the office of (the ruling pro-presidential) Party of Regions died of smoke, and three dead men were in the House of Officers, another man died in an ambulance on Mazepa Street, also from a gunshot wound, and two more people died on Instytutska Street from heart attacks,” Interfax-Ukraine quoted a police spokesperson as saying. Additionally, they said two police officers also died, including one in an ambulance on the way to the hospital.

Dr. Olga Bogomolets, a physician, told the Kyiv Post at 3:30 p.m. today that three protesters were killed while dozens more were injured, including many with serious wounds. Later, other medical personnel reported the additional deaths of a man and a woman in the protests, bringing the number of fatalities brought to the House of Officers on Hrushevskhogo Street to five persons.

Additionally, the Emergencies Ministry reported a sixth casualty, that of an employee for the ruling pro-presidential Party of Regions, apparently killed after protesters stormed the party office on Lypska Street and set it on fire.

Also late on Feb. 18, the Interior Ministry reported that two police officers were killed. Details on the reported ninth victim, a civilian, were not available.

Oleh Musiy, the medical director for the anti-government demonstrators, said that one slain protester died from a gunshot wound to the head while two others died from head injuries. It's not clear how the man and woman, the fourth and fifth reported protester casualties, died.

One fatal victim is tentatively identified as Serhiy Didych, a member of a local city council in western Ukraine's Ivano-Frankivsk Oblast. Another is identified as Volodymyr Yuriyovych Kishuk of Zaporyzhia in southeastern Ukraine. The third fatal victim had not ben identified as of 5:30 pm.

The nine deaths today came in renewed violent clashes that pit thousands of police and protesters against each other at several locations near Ukraine's parliament building in Kyiv.

When added to the five protesters killed in January, the death toll in the anti-government EuroMaidan protests that began on Nov. 21 has now reached at least 14 persons -- an unprecedented amount of bloodshed in protests during Ukraine's nearly 23-year history as an independent nation.

Police said today that at least 37 police officers were injured. The Institute of Mass Information also said that at least 15 journalists covering the violence were attacked by police.

Independence Square on war footing after dark

As police continued to amass in the evening, the only way out of Independence Square after sunset was up the hill towards St. Michael's Cathedral as well as on Khreshchatyk and Prorizna streets. Protesters tore up paving stones on Khreshchatyk Street, stood guard at barricades and stockpiled Molotov cocktails as if bracing for an attack by police overnight.

Thousands remained on Independence Square well into the evening, ignoring police calls to clear out and go home by 6 p.m.

Acting Security Services of Ukraine head Oleksandr Yakymenko and acting Interior Minister Vitaliy Zakharchenko issued a public warning at 4 p.m. to protesters to clear the streets within two hours: “If by 6 p.m. the lawlessness doesn't cease, we shall be forced to used all legal means to bring order.”

Kyiv's metro was closed by 4:30 p.m. and roads leading to Kyiv were blocked by police.

A commandant for the opposition-occupied Ukrainian House announced at 5 p.m. that police officers had stormed the building, forcing the evacuation of civilians. Police took over the state-owned exhibition hall and conference center by 6 p.m.

General Prosecutor Viktor Pshonka issued a combative statement: “For everyone who suffered, for every burned car and broken window, the organizers of the mass disturbances will carry responsibility. The general prosecutor's office will demand the most severe punishment for those who pushed people into today's action, and those who organized and managed them."

slika

Ima još dosta toga, ali da ne gušim forum sa čaršafima, ko hoće da pročita, ima ovde http://www.kyivpost.com/content/kyiv/renewed-violence-breaks-out-today-near-ukraines-parliament-at-least-one-injured-336993.html

Vrh

PostPostano: 18 vel 2014, 19:33 

Građanski rat is calling. Granice su im otvorene, nema embarga na naoružanje.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8654 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 347  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: