HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 01 pro 2024, 06:02.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8622 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 345  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Ukrajina - Million man march....
PostPostano: 01 vel 2014, 21:49 

Agathonikos je napisao/la:
Ovaj da, šaka jada ali šaka koja je svoj ekstremizam plasirala na pola Ukrajine i time je dovela skoro na rub i to sve ruku pod ruku sa EU i USA, veleštovani moj gospodine Karmelo :D

Pa onda nisu baš takva šaka jada...

Vrh

PostPostano: 01 vel 2014, 21:57 

doc je napisao/la:
Ovaj da, šaka jada ali šaka koja je svoj ekstremizam plasirala na pola Ukrajine i time je dovela skoro na rub i to sve ruku pod ruku sa EU i USA, veleštovani moj gospodine Karmelo :D

Daj nemoj i ti sada da ga ložiš, majke ti. :D

Vrh

PostPostano: 01 vel 2014, 22:15 

@ gospodin Karmelo

Rekao sam vam već, gospodine Karmelo. Nije verski sukob mada ne možemo reći ni da uticaj vere nema značaja, posebno kad su u pitanju krajnji zapad s jedne a jug i istok s druge strane, što se i poklapa sa EU i NATO uticajem s jedne i Rusije s druge strane.

Centralni deo je politički izmiksan pa otud i mnoštvo pravoslavnih Ukrajinaca na tim neredima uz poslovično najagresivnije Galičane, jer to je ogroman i mnogoljudan prostor koji lako može iznedriti velika okupljanja i samih pravoslavnih Ukrajinaca koji su za skidanje gospodina Viktora s vlasti ali baš da su svi oni za NATO, malo morgen, baš kao što to nisu ni milioni pravoslavnih Ukrajinaca koji ne učestvuju u tim neredima jer su svesni da bi, ako već nebi ulazak Ukrajine u EU doveo do raspada zemlje uz najverovatnije gadan rat onda bi sigurno njen ulazak u NATO doveo do toga, dok bi istovremeno ovi galičanski ekstremi guzice dali da Ukrajina uđe u NATO što celoj stvari daje još zloslutnije konotacije, poštovani gospodine Karmelo :D

Vrh

PostPostano: 01 vel 2014, 22:16 

doc je napisao/la:

Šaka jada s podrškom Pape i drugih vatikanskih sluga može svašta :zubati

Vrh

PostPostano: 01 vel 2014, 22:19 

volvoks je napisao/la:

Šaka jada s podrškom Pape i drugih vatikanskih sluga može svašta :zubati

A uključuje li to "svašta" i dobijanje po labrnji, ako se stvari izmaknu papskoj kontroli, gospodine Volvoks :D

Vrh

PostPostano: 01 vel 2014, 22:24 

@ gospodin Karmelo

Rekao sam vam već, gospodine Karmelo. Nije verski sukob mada ne možemo reći ni da uticaj vere nema značaja, posebno kad su u pitanju krajnji zapad s jedne a jug i istok s druge strane, što se i poklapa sa EU i NATO uticajem s jedne i Rusije s druge strane.

Centralni deo je izmiksan pa otud i mnoštvo pravoslavnih Ukrajinaca na tim neredima uz poslovično najagresivnije Galičane, jer to je ogroman i mnogoljudan prostor koji lako može iznedriti velika okupljanja i samih pravoslavnih Ukrajinaca koji su za skidanje gospodina Viktora s vlasti ali baš da su svi oni za NATO, malo morgen, baš kao što to nisu ni milioni pravoslavnih Ukrajinaca koji ne učestvuju u tim neredima jer su svesni da bi, ako već nebi ulazak Ukrajine u EU doveo do raspada zemlje uz najverovatnije gadan rat onda bi sigurno njen ulazak u NATO doveo do toga, dok bi istovremeno ovi galičanski ekstremi guzice dali da Ukrajina uđe u NATO što celoj stvari daje još zloslutnije konotacije, poštovani gospodine Karmelo :D

E ovo vam je već prilično razuman post, i mogu da se složim sa njim skoro u potpunosti. Mada mislim da i dalje precenjujete uticaj religije na celu priču, iako sam saglasan da nije ni beznačajan, ali svakako kilometrima daleko od toga da je glavni uzrok, povod i motor celih ovih demonstracija.

Vrh

PostPostano: 01 vel 2014, 22:33 

Carmello Šešelj je napisao/la:
E ovo vam je već prilično razuman post, i mogu da se složim sa njim skoro u potpunosti. Mada mislim da i dalje precenjujete uticaj religije na celu priču, iako sam saglasan da nije ni beznačajan, ali svakako kilometrima daleko od toga da je glavni uzrok, povod i motor celih ovih demonstracija.

=)) :D

Ne precenjujem ga već ga smeštam tamo gde mu je mesto, gospodine Karmelo.
Recimo, da je stvar potpuno obrnuta i da Galičane podržava Rusija a ukrajinske Ruse EU, onda ovaj verski aspekt niko ne bi ni pominjao ali pošto nije tako već je ovako, nepominjanje verskih podela ili pak njihova minorizacija bi bio veomo nemudar potez u promišljanju situacije u uzavreloj Ukrajini :D

Vrh

PostPostano: 01 vel 2014, 22:41 

=)) :D

Eh, ja vas pohvalim da ste konačno napisali razuman post na ovu temu, za razliku od ranijih u kojima vam se sve vrtelo oko unijata, papske zavere, poljske aneksije i ostalih fantazija, a vama je to smešno. :D

Vrh

PostPostano: 01 vel 2014, 22:57 

Eh, ja vas pohvalim da ste konačno napisali razuman post na ovu temu, za razliku od ranijih u kojima vam se sve vrtelo oko unijata, papske zavere, poljske aneksije i ostalih fantazija, a vama je to smešno. :D

=))

Unijate sam pominjao u kontekstu u kojem sam ih pomenuo i u ovom posljednjem postu, papske zavere nisam pomenuo nijednom, nijednom nisam pomenuo ni poljsku aneksiju a od fantazija izdvojio bih vašu jer vam beli miševi očigledno pomalo blede pred očima, kako vam i doza koju ste klepili vetri, pa otud i pohvala prethodnog posta pošto ste ga konačno shvatili onako kako je napisan, gospodine Karmelo :D

Vrh

PostPostano: 01 vel 2014, 23:15 

=))

Unijate sam pominjao u kontekstu u kojem sam ih pomenuo i u ovom posljednjem postu, papske zavere nisam pomenuo nijednom, nijednom nisam pomenuo ni poljsku aneksiju a od fantazija izdvojio bih vašu jer vam beli miševi očigledno pomalo blede pred očima, kako vam i doza koju ste klepili vetri, pa otud i pohvala prethodnog posta pošto ste ga konačno shvatili onako kako je napisan, gospodine Karmelo :D

Ne, niste unijate pominjali u tom kontekstu, nego ste ih pominjali kao glavne organizatore, pokretače i zamalo pa jedine učesnike ovih protesta. Takođe ste pominjali kako Poljska "šmeka" zapadnu Ukrajinu, a papske zavere niste pominjali danas, ali jeste pre par dana, mada mi nije jasno zašto se oko pape prepirete kada vi ionako stalno o tome kao baba o uštipcima (osim ako nisu postovi na "Russia Strong!!!" tematiku ili postovi tipa "prde Murat, ne mereš durat" i "Apsolutno gospodine taj i taj") o ničemu drugom ni ne pišete.

A već sam vam rekao da ne pijem već mesecima.

Vrh

PostPostano: 01 vel 2014, 23:43 

Znači smešni ste kao bioskop, gospodine Karmelo :D

Gde sam rekao da su oni zamalo pa jedini učesnici protesta, gospodine Karmelo :D

Potenciram njih jer su mi smešni iz više razloga, em najmanje ih je u Ukrajini, em su locirani na krajnjem zapadu a bacaju drkice i na recimo Sevastopolj koji bi valjda po tim drkicama trebao postati glavna NATO baza u Ukrajini, em su kao ultranacionalisti i ultradesničari a istovremeno i ultraEU frikovi, em su glupi ko kurtoni jer tim napadnim nazi ekstremizmom samo udaljuju i one Ukrajince koji su možda za EU ali ne s tim krampovima kao njihovim predvodnicima itd, znači moglo bi se o ovome još :D
Papske zavere nisam pomenuo ni jednom pa se oko pape i njegove uloge u svemu ovom nisam ni prepirao, ali avaj, hajde pijanom čoveku dođi do moždane vijuge kad su mu okupirane belim miševima itd gospodine Karmelo.

Nego, deknite vi još koju gospodine Karmelo, jebo i Ukrajinu i unijate i Ruse i EU, sve su to ionako prolazne kategorije :D

Vrh

PostPostano: 02 vel 2014, 00:16 

Znači smešni ste kao bioskop, gospodine Karmelo :D

Gde sam rekao da su oni zamalo pa jedini učesnici protesta, gospodine Karmelo :D

Potenciram njih jer su mi smešni iz više razloga, em najmanje ih je u Ukrajini, em su locirani na krajnjem zapadu a bacaju drkice i na recimo Sevastopolj koji bi valjda po tim drkicama trebao postati glavna NATO baza u Ukrajini, em su kao ultranacionalisti i ultradesničari a istovremeno i ultraEU frikovi, em su glupi ko kurtoni jer tim napadnim nazi ekstremizmom samo udaljuju i one Ukrajince koji su možda za EU ali ne s tim krampovima kao njihovim predvodnicima itd, znači moglo bi se o ovome još :D
Papske zavere nisam pomenuo ni jednom pa se oko pape i njegove uloge u svemu ovom nisam ni prepirao,

Eh, sada se pravimo blesavi. Nije da potencirate, nego ste samo i isključivo o unijatima kao demonstrantima pisali do ovog razgovora sa mnom, a kada je reč o nemirima u Ukrajini. I predstavljali ste njihovo unijatstvo i odanost papi kao glavni razlog nemira u Ukrajini.

A to da su smešni, to se slažem.

Citat:
ali avaj, hajde pijanom čoveku dođi do moždane vijuge kad su mu okupirane belim miševima itd gospodine Karmelo.

Nego, deknite vi još koju gospodine Karmelo, jebo i Ukrajinu i unijate i Ruse i EU, sve su to ionako prolazne kategorije :D

Po treći put vam kažem da ne pijem više. Ali ako ćete se vi osećati bolje i ako će vam biti lakše nakon što napišete ovako nešto, onda samo napred, nije problem. Uvek sam na raspolaganju da pomognem ljudima sa hiperaktivnom sujetom. :D

Vrh

PostPostano: 02 vel 2014, 00:36 

Pa rekao sam vam razloge za potenciranje tih ćuskija, gospodine Karmelo, i baš zato što su mi toliko smešni, interesantniji su mi za posmatranje nego tamo neki Ukrajinac koji je je izašao na protest da bi s pištaljkom u ustima izrazio protivljenje politici gospodina Viktora koji je usput, te izbore dobio legitimno i legalno :D

Znači, jel ovo si ili ću vam istu stvar morati objašnjavati po deset puta, po običaju :D

Vrh

PostPostano: 02 vel 2014, 11:38 

Citat:
I Poljska tu igra svoju igru. Zvanično podržava ukrajinsku opoziciju a nezvanično se nada možda i raspadu Ukrajine i poklapanju unijatskih krajeva sa kojima graniči. Tu je i Rumunija koja šmeka jugozapadni dio tih oblasti, a ni Bjerolusiji nije mrzak njihov sjeverozapad.

Na ovakve nebuloze ne odgovaram. Držim do sebe!

Vrh

PostPostano: 02 vel 2014, 11:55 

ajdeee :D

Vrh

PostPostano: 03 vel 2014, 19:21 

doc je napisao/la:
Nešto slično kao vi na drugu bandu...

Ne radi se ovde samo o majčici Rusiji i pravoslavnom bratstvu, radi se o više stvari.
- cvetno-obojenim revolucijama u režiji CIA koje skidaju vlasti i upropaštavaju narode
- agresivnoj politici EU
- radu na korist štete bratskog ali dijelom zavedenog ukrajinskog naroda
- otporu modelu tranzicije koji je upropastio Srbiju i Bosnu

I tako dalje i tome slično.

A puntar se primio na taj neki minorni dio Ukrajinaca, doduše jak na zapadu, koji su katolici ili grkokatolici i koji mrze Ruse i sve ostale pravoslavce.

Vrh

PostPostano: 03 vel 2014, 19:26 

Ali vidim da sada pominjete kako su i pravoslavci UPC (koji u zapadnoj Ukrajini, zajedno sa pravoslavcima RPC, imaju veći udeo u stanovništvu nego Srbi u Srbiji) protiv Janukoviča. Da li možda hoćete da kažete da su i pravoslavci kijevskog patrijarhata ustvari unijati? :D

Molio bih da ne miješate unijate s raskolnicima :zubati

Vrh

PostPostano: 03 vel 2014, 19:47 

Metemma je napisao/la:
Ali vidim da sada pominjete kako su i pravoslavci UPC (koji u zapadnoj Ukrajini, zajedno sa pravoslavcima RPC, imaju veći udeo u stanovništvu nego Srbi u Srbiji) protiv Janukoviča. Da li možda hoćete da kažete da su i pravoslavci kijevskog patrijarhata ustvari unijati? :D

Molio bih da ne miješate unijate s raskolnicima :zubati

Počeli smo da se persiramo? :D

Pretpostavljam da si hteo da kažeš da ne mešam pravoslavce sa raskolnicima, I tu si u pravu.

A u ovom postu sam baš i rekao da ne treba unijate i raskolnike stavljati u isti koš.

Vrh

PostPostano: 03 vel 2014, 19:58 

Htjedoh da kažem da raskolnici iz UPC nisu unijati već raskolnici.

Vrh

PostPostano: 03 vel 2014, 20:07 

Metemma je napisao/la:
Htjedoh da kažem da raskolnici iz UPC nisu unijati već raskolnici.

Pa i ja sam to rekao.

Vrh

PostPostano: 04 vel 2014, 01:04 

Metemma je napisao/la:
doc je napisao/la:
Nešto slično kao vi na drugu bandu...

Ne radi se ovde samo o majčici Rusiji i pravoslavnom bratstvu, radi se o više stvari.
- cvetno-obojenim revolucijama u režiji CIA koje skidaju vlasti i upropaštavaju narode
- agresivnoj politici EU
- radu na korist štete bratskog ali dijelom zavedenog ukrajinskog naroda
- otporu modelu tranzicije koji je upropastio Srbiju i Bosnu

I tako dalje i tome slično.

A puntar se primio na taj neki minorni dio Ukrajinaca, doduše jak na zapadu, koji su katolici ili grkokatolici i koji mrze Ruse i sve ostale pravoslavce.

Fino da ti znas na sto se ja priman, eto, ja mislija Klitschko grkokatolik, sunce ti, lik pri koju godinu nastupa na njemackoj televiziji i uz brata pjevusi neku rusku pismicu, jos naglasava da je ruska, ali jebes ga, ti kazes da je zaveden, ti si toliko mudar analiticar, i uz to jos objektivan, jel' takoooo. Nije tebi u cilju braniti ekspanzionisticku politiku, ti si samo jedan dobronamjeran Srbek iz Bosne koji navija da se zgazi prosvjednike.

Ma bravo.

Vrh

PostPostano: 04 vel 2014, 02:15 

Jebiga, u Srbiji je prvo probana ta revolucija, i vidio sam kako se to završava i čemu vodi.

A da si poludio, poludio si, pa vidi šta kačiš...

Vrh

PostPostano: 04 vel 2014, 11:16 

Vas i Rusa 300 miliona

Vrh

PostPostano: 04 vel 2014, 17:34 

Sine Mišo, ja ne vidjeh veće budale od tebe do tebe...

http://bigportal.ba/barozo-eu-ne-sprema ... -ukrajinu/
Barozo: EU ne sprema veliki paket pomoći za Ukrajinu

3 Februar, 2014 Ponedjeljak u 22:12
Evropska unija odbacila je danas izvještaje da radi na velikom paketu pomoći za Ukrajinu da bi joj pomogla da prebrodi ekonomsku krizu, rekavši da nema namjeru da se upusti u aukcijsko nadmetanje sa Moskvom za kupovinu ukrajinske lojalnosti.

Vrh

PostPostano: 04 vel 2014, 18:44 

BBC je napisao/la:
lider30 je napisao/la:
Meni ovo nije jasno. Oni podržavaju demokraciju, a u Ukrajini je narod na izborima više izabrao Yanukoviča i ekipu. :zubati Mislim WTF.

Ma to nešto kao u Egiptu. Ako su oni svog izabranog skinuli možemo i mi svog.
Najveći cirkus bi bio da im daju prijevremene izbore i opet na izborima ispuše. Ne bi se više javili za 50 godina.

Exactly.

A što se tiče same situacije vrlo je složena. ( o ovome svjedoči rascjepkanost nas forumskih Hrvata i Srba unutar sebe :D) Ukrajina je uistinu država diktature polusovjetskog tipa, ekonomski propala, korupcijom ugušena, bez perspektive za mlade, stanje je očajno.

Najbolja solucija bila bi jaka Ukrajina izmedju EU i Rusije.

No ako ne ide tako, neka ih u EU. Ako to većina želi, naravno.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8622 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 345  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: