HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 13 sij 2025, 12:41.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 7912 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 317  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 05 vel 2015, 17:24 

After Charlie Hebdo, Balancing Press Freedom and Respect for Religion
Charlie Hebdo: 70% of whites, but just 37% of non-whites, say it was OK to publish the cartoons.

About three-in-four Americans (76%) have heard at least a little about the attack on the offices of the satirical magazine Charlie Hebdo, according to a new poll by the Pew Research Center, conducted January 22-25 among 1,003 adults. Of these, a majority (60%) says that it was okay for Charlie Hebdo to have published cartoons that depict the Prophet Muhammad, but nearly three-in-ten (28%) do not support the magazine’s decision to publish this material–saying it was not okay.

Opinions about the appropriateness of publishing the cartoons vary considerably among demographic groups. One difference that stands out is between whites and non-whites.

While seven-in-ten whites who have heard about the attack support Charlie Hebdo’s decision to publish the cartoons, this is true of just 37% of non-whites. Instead, about half (48%) of non-whites decry the cartoons–saying it was not okay to publish them.

slika

slika

slika

http://www.journalism.org/2015/01/28/af ... -religion/

E liberali...

Bitno za primjetiti je velikom većinom slaganje bijelih republikanaca i bijelih demokrata i većinsko neslaganje obojenih demokrata.

No to sve neće spriječiti bijele liberale da svojim neprijateljima br. 1 smatraju bijele konzervativce s kojima dijele neke temeljne vrijednosti i da podupiru obojene manjine koje ne dijele njihove vrijednosti.

slika

Vrh

PostPostano: 05 vel 2015, 17:32 

Kakve to ima veze s liberalima ako su u pitanju demografske grupacije, bijelci i nebijelci? Drugo, Arapi baš i nisu najdraža grupa crncima i Latinosima i ne vidim otkud ta razlika? Možda iz nekakvih religijskih uvjerenja latinosa koji su dosta osjetljivi na bogohuljenje.

Vrh

PostPostano: 05 vel 2015, 17:35 

Proširio sam post pa vidi.

Nemoj mi odmah skakat ko proleteri iz Petog dana na Ninu kad im kaže da je ono za što se oni zalažu proizašlo iz kršćanstva i jedino u postkršćanskim zemljama uspjeva. :D

Vrh

PostPostano: 05 vel 2015, 23:38 

Poginuli američki vojnici:

Afganistan (7.10.2001.-28.12.2014.): 2257

Irak (20.03.2003.-18.12.2011.): 4491

Vijetnam (1.11.1955.-30.04.1975.): 58 303 => od toga je 1963.-1969. poginulo 47 691

Broj stanovnika SAD-a:
1960. 179 323 175
2000. 281 421 906

Vrh

PostPostano: 06 vel 2015, 00:32 

Toliko se priča o tim vojnim gubicima, a Zapad vodi ratove s kolonijalnim omjerima.

Niti 7000 poginulih vojnika u "strašno krvavima ratovima" zadnje desetljeće od supersile sa 320 000 000 ljudi.

Vrh

PostPostano: 06 vel 2015, 01:06 

Nijedan američki rat ne može biti usporediv s njihovim građanskim. 600 000 mrtvih na populaciju od nekakvih 30 milijuna ljudima. To je skoro pa na razini DSR-a na području Jugoslavije.

Vrh

PostPostano: 06 vel 2015, 01:26 

Efikasno oružije protiv dronova :zubati

Vrh

PostPostano: 06 vel 2015, 10:38 

Glazbenik je napisao/la:

Vijetnam (1.11.1955.-30.04.1975.): 58 303 => od toga je 1963.-1969. poginulo 47 691

Broj stanovnika SAD-a:
1960. 179 323 175
2000. 281 421 906

Poenta?
A broj poginulih domorodaca, bilo vojnika bilo civila? A zajebancija u Iraku kao posledica njihovog napada i njen efekat na stanovništvo Iraka?

Vrh

PostPostano: 06 vel 2015, 11:00 

Metemma je napisao/la:
Glazbenik je napisao/la:

Broj stanovnika SAD-a:
1960. 179 323 175
2000. 281 421 906

Poenta?
A broj poginulih domorodaca, bilo vojnika bilo civila? A zajebancija u Iraku kao posledica njihovog napada i njen efekat na stanovništvo Iraka?

Poanta je da su Ameri efikasniji sada nego ikad prije. Nisu analizirali utjecaj na pojedine države no svakako su Ameri i unatoč ISISu danas ostvarili svoje nacionalne ciljeve u Iraku i Afganistanu.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 06 vel 2015, 11:04 

Naravno da su efikasniji kad ne idu u prave ratove već se igraju video igrica sa sprdnjom od država.

Vrh

PostPostano: 06 vel 2015, 11:06 

Efikasni su u pustinji zbog aviona i navođenih raketa. Oni od Vijetnama nisu pošteno čizmu u prašumu stavili, niti će. To je razlog zašto nikad neće napasti Sjevernu Koreju.
Srbija im je bila negdje na granici, omjer ravnica i šume. Preko toga se ne bi usudili nikad riskirati.

Vrh

PostPostano: 06 vel 2015, 11:07 

Metemma je napisao/la:
Naravno da su efikasniji kad ne idu u prave ratove već se igraju video igrica sa sprdnjom od država.

Saddamov Irak je po svim relevantnim pokazateljima bio daleko veći izazov od Sjevernog Vijetnama. Razlog zbog čega je Vijetnam tako ispao jest glupost par predsjednika prije Nixona.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 06 vel 2015, 11:47 

Zadar1993 je napisao/la:
Metemma je napisao/la:

Saddamov Irak je po svim relevantnim pokazateljima bio daleko veći izazov od Sjevernog Vijetnama. Razlog zbog čega je Vijetnam tako ispao jest glupost par predsjednika prije Nixona.

Po svim pokazateljima osim onima koji su se stvarno desili.

Pa taj nesretni Irak je 20 godina jeban sankcijama i no flaj zonama, a još u Pustinjskoj oluji su se pokazali kao trećerazredna vojska, kao i sve regionalne uostalom.

Vrh

PostPostano: 06 vel 2015, 12:13 

Metemma je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:

Pa taj nesretni Irak je 20 godina jeban sankcijama i no flaj zonama, a još u Pustinjskoj oluji su se pokazali kao trećerazredna vojska, kao i sve regionalne uostalom.

Saddam je imao više svega od Hanoia. Jedina razlika između Vijetnama i Iraka je volja američkih predsjednika da završe priču koju su započeli. Ta volja je falila Eisenhoweru, Kennedyu i Johnsonu. Jedini ju je ima Nixon no tad je bilo prekasno za pobjedu.
Ujedno i jedan od razloga zašto Busha juniora smatram jednim od sposobnijih američkih predsjednika u zadnjih stotinjak godina - sve što je započeo je i završavao.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 06 vel 2015, 12:21 

Zadar1993 je napisao/la:

Poanta je da su Ameri efikasniji sada nego ikad prije. Nisu analizirali utjecaj na pojedine države no svakako su Ameri i unatoč ISISu danas ostvarili svoje nacionalne ciljeve u Iraku i Afganistanu.

A ti nacionalni ciljevi su...?!

Rasturene zemlje...u Iraku samo od 2003-2008 oko milion ljudi je poginulo...milion, na trenutak se zamislite kolika je to brojka...

http://www.reuters.com/article/2008/01/ ... 7920080130

To nije samo brojka, to je milion pojedinacnih zivota...

...ovo je bio razlog... WMD, hemijsko oruzje, nuklearno oruzje...dobro je da nisu najavili da Sadam gradi laserske topove i "Zvezdu Smrti". Beskrupulozne lazi, koje sad i sami priznaju, a za posledice koje su tamo ostavili... nije vazno, to tako valjda i treba, to su neki muslimani bogati naftom, pa ih i treba sve izrokati... to je vrhunsko licemerje zapadne civilizacije, koja ce da roni krokodilske suze zbog nekog Charlija, a da ostane nema i slepa nad pomorom ovoliko ljudi...

Ako se to zove efikasnost...amin...

Vrh

PostPostano: 06 vel 2015, 12:26 

Zadar1993 je napisao/la:
Metemma je napisao/la:

Saddam je imao više svega od Hanoia. Jedina razlika između Vijetnama i Iraka je volja američkih predsjednika da završe priču koju su započeli. Ta volja je falila Eisenhoweru, Kennedyu i Johnsonu. Jedini ju je ima Nixon no tad je bilo prekasno za pobjedu.
Ujedno i jedan od razloga zašto Busha juniora smatram jednim od sposobnijih američkih predsjednika u zadnjih stotinjak godina - sve što je započeo je i završavao.

Kako možeš za vojsku koja nije metka opalila da tvrdiš da je bila opasnija od one koja je 20 godina ratovala sa najvećom svjetskom silom, sa sve napalmima i tepih bombardovanjima?

Da ti nisi hrvatski pravnik? :smijeh

Vrh

PostPostano: 06 vel 2015, 12:29 

Nacionalni ciljevi su bili jasni - eliminirati potencijalni veći ulazak Kineza (o kojem se u to vrijeme pred rat pregovaralo između Bagdada i Pekinga) u naftnu, građevinsku i vojnu industriju Iraka.
Drugi nacionalni cilj je bio eliminacija oružja za masovno uništenje s obzirom da je Bush u to iskreno vjerovao zbog iscrpnog CIAinog izvješća (koji se pokazao krivim dakako, no razlog zašto mu je Bush vjerovao je racionalan i povezan sa poviješću njegove obitelji i službe domovini).
U svakom slučaju ostvarili su jedan cilj, etablirali zonu utjecaja na Bliskom Istoku i stvorili jaču blokadu kineskim i ruskim interesima u regiji - u svjetlu ovoga koga boli briga za rasturenu državu? Amere sigurno ne (s pravom).

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 06 vel 2015, 12:35 

Metemma je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:

Kako možeš za vojsku koja nije metka opalila da tvrdiš da je bila opasnija od one koja je 20 godina ratovala sa najvećom svjetskom silom, sa sve napalmima i tepih bombardovanjima?

Da ti nisi hrvatski pravnik? :smijeh

Govorim o pokazateljima prije rata , a i za vrijeme rata su imali jake borbe (u konačnici razlog američkog brzog napredovanja je njihova zračna nadmoć). Gerilski način ratovanja svakako je bolja taktika protiv dominantne sile nego head-on borba.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 06 vel 2015, 12:42 

Zadar1993 je napisao/la:
Nacionalni ciljevi su bili jasni - eliminirati potencijalni veći ulazak Kineza (o kojem se u to vrijeme pred rat pregovaralo između Bagdada i Pekinga) u naftnu, građevinsku i vojnu industriju Iraka.
Drugi nacionalni cilj je bio eliminacija oružja za masovno uništenje s obzirom da je Bush u to iskreno vjerovao zbog iscrpnog CIAinog izvješća (koji se pokazao krivim dakako, no razlog zašto mu je Bush vjerovao je racionalan i povezan sa poviješću njegove obitelji i službe domovini).
U svakom slučaju ostvarili su jedan cilj, etablirali zonu utjecaja na Bliskom Istoku i stvorili jaču blokadu kineskim i ruskim interesima u regiji - u svjetlu ovoga koga boli briga za rasturenu državu? Amere sigurno ne (s pravom).

Ti stvarno mislis da Bush nije znao?!

On je toliko malouman da mozda i nije znao, ali to je krajnje nebitno, znali su ljudi oko njega, znali su kreatori te politike...

Kazes Amere sa pravom boli briga... to sto ti politicki i vojni vrh odluce da napadnu suverenu drzavu, bez dozvole saveta bezbednosti...drzavu koja te ni na koji nacin nije napala niti ugrozila... drzavu i lidera koga si pre 20 godina podrzavao u ratu protiv Irana... da upadnes tamo i izazoves smrt milion ljudi... ti to opravdavas, jel eto...u pitanju je nacionalni interes :001_rolleyes Kako preskoci interes vezan za otimanje iracke nafte?!

http://www.commondreams.org/views05/1117-22.htm

Jel i ovo nacionalni interes, sto tada sekretar odbrane Dick Cheney preko svoje firme dobija ugovor o rekonstrukciji vredan 10 milijardi dolara...

Jel sve ovo nevazno...vazno je samo da su "efikasni"...da im gine manje vojnika... najveca efikasnost je da bace atomsku bombu, sto su vec dva puta radili... broj poginulih vojnika je nula... a ispod toga sto stotine hiljada gore u furuni... ko ih jebe, tako su zasluzili... :neznam

Vrh

PostPostano: 06 vel 2015, 12:53 

Nije on malouman, Bush je otprilike kao Šeks u RH. Izgleda malouman a onda te politički išamara da ne znaš gdje si.
Bolje čitaj ono što pišem - ako kažem da je cilj bio spriječiti ulazak Kineza ne znači da je cilj bio uništiti industriju (osim vojne dakako) naftnu su preuzeli Ameri, kao i infrastrukturne projekte. Pa ne će ići zemlju oslobađati nizašto. Sam sebe pobijaš s ovim.

I što se zapravo kosi sa onim što sam rekao? Koga boli ona stvar za to što je svrgnut jedan (ludi po svemu sudeći) diktator? Ameri sigurno ne će suzu pustiti.
To vaše pozivanje na neki moral kontra realpolitik je doduše novijeg datuma nastanka, ali je jasno zašto.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 06 vel 2015, 13:02 

Zadar1993 je napisao/la:
Nije on malouman, Bush je otprilike kao Šeks u RH. Izgleda malouman a onda te politički išamara da ne znaš gdje si.
Bolje čitaj ono što pišem - ako kažem da je cilj bio spriječiti ulazak Kineza ne znači da je cilj bio uništiti industriju (osim vojne dakako) naftnu su preuzeli Ameri, kao i infrastrukturne projekte. Pa ne će ići zemlju oslobađati nizašto. Sam sebe pobijaš s ovim.

I što se zapravo kosi sa onim što sam rekao? Koga boli ona stvar za to što je svrgnut jedan (ludi po svemu sudeći) diktator? Ameri sigurno ne će suzu pustiti.
To vaše pozivanje na neki moral kontra realpolitik je doduše novijeg datuma nastanka, ali je jasno zašto.

Moze da samara one svoje kauboje u Texasu... tatin sin, bivsi alkos... izgleda kao prodavac paprika na pijaci... takvog da biraju u dva mandata, samo govori kolika je svest prosecnog rednecka... na granici maloumnosti, njima imponuje sto mogu sa njim da se poistovete, ne osecaju da im odskace iz ambijenta koji ih okruzuje, pa im je drag...kazu ima sarm :zubati a on glup ko qrac...

Ti kazes bez navodnika "oslobadjaju"... koga oni oslobadjaju, kojim pravom, ko ih je zvao... nije Sadam bio ljubicica, bio je diktator, primeren tom podneblju i mentalitetu... uz sve svinjarije, svakako bolja opcija nego sto su ti jadni Iracani dobili posle Sadama... dovoljno je samo pogledati na sta danas Irak lici, i ko je do juce sponzorisao ove koji danas ruse ono malo iracke drzave sto je preostalo...

Realpolitik je septicka jama u kojoj su milioni kostura nevinih ljudi... tebi to ne bode oci, jer ni jednu kriticku misao nisi izrekao... to je nekako normalno a?! A zato kad treba da se zakuka nad nekim "vrednijim zrtvama", onda patetika do neba...

Vrh

PostPostano: 06 vel 2015, 13:08 

Kako god hoćeš, tip je dovršio sve svoje projekte u vanjskoj politici izrazito uspješno za razliku od Obame (pa i svoga oca, o Kennedyu i Johnsonu da ne pričamo).
Pa oslobađaju narod od Saddama, možemo pričati štogod hoćemo ali Irak je imao i ima redovne parlamentarne izbore od kad nema Saddama.

Pravila igre ne postavljamo mi - jasno da mi nije moralno opravdano početi rat zbog ekonomskih interesa, ali takva je igra.
Ako je ne igraš i praviš se mutav i sam postaneš vrlo brzo jedan od tih kostura u bespućima povijesne zbiljnosti.
To je i jedan od razloga zašto će se Tsipras u Grčoj ili promijeniti ili propasti.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 06 vel 2015, 13:10 

Citat:
In 1967, the Iraqi army consisted of 50,000 men on two-year service; the Iraqi Air Force had 170 aircraft. In 1980, these numbers had increased to a standing army of 200,000, 250,000 reserves and 250,000 paramilitary troops in the Ba'ath Party-led Popular Army. The army had 2,500 tanks, 335 combat aircraft and 40 combat helicopters.

In 1988, at the end of the Iran–Iraq War, Iraq fielded the fourth largest army in the world; the army consisted of 955,000 standing soldiers and 650,000 paramilitary forces in the Popular Army. The army could field 4,500 tanks, 484 combat aircraft and 232 combat helicopters. According to Michael Knights, the Iraqi army fielded one million men and 850,000 reservists; there were 53 divisions, 20 special-forces brigades, and several regional militias. The Iraqi military was able to field 5,500 tanks, 3,000 artillery pieces, the country had a strong air defence and could employ 700 combat aircraft and helicopters.

By 1990 (according to Keith Shimko) the Iraqi army fielded nearly one million men, 5,700 tanks, 3,700 artillery pieces and 950 combat aircraft. During the Gulf War the most optimistic military analysis believed that, during an all-out war with the Iraqi military, the United States military would suffer between 17,000 and 30,000 casualties.

In the aftermath of the Gulf War the size of the Iraqi military was reduced to an estimated 350,000 standing troops; it could deploy 2,300 main battle tanks, had about 260 combat aircraft and could deploy up to 120 combat helicopters. In 2002, one year before the 2003 invasion, the Iraqi army could deploy 375,000 men. According to the United States Central Command, Iraq's army (standing and reserves) stood at 700,000 men.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ba%27athist_Iraq#Military

Citat:
Coalition:
147 killed by enemy action
145 non-hostile deaths
Total: 292 killed

http://en.wikipedia.org/wiki/Gulf_War

Vrh

PostPostano: 06 vel 2015, 13:16 

Zadar1993 je napisao/la:
Metemma je napisao/la:

Daj Zadar ne seri bezveze, samo se inatiš. Jest im problem bio pobiti Saddamove vojnike u ravnoj pustinji.

Vrh

PostPostano: 06 vel 2015, 13:17 

BBC je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:

Daj Zadar ne seri bezveze, samo se inatiš. Jest im problem bio pobiti Saddamove vojnike u ravnoj pustinji.

Isto kao i popaliti prašume Vijetnama do i jedne da su Kennedy i Johnson htjeli.

To moj je, moj je dom!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 7912 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 317  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: