HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 27 tra 2025, 22:12.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 7912 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 317  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 15 srp 2013, 13:39 

Ne funkcionira sve niti kod nas.

No ipak sam pod dojmom da nisi napisao sve što znaš pa se malo gubim.

Vrh

PostPostano: 15 srp 2013, 13:49 

I nas da naoružaš, tekla bi krv na sve strane.

Jedna Florida oko 1000 ubistava, Srbija oko 110-120, Hrvatska oko 60-70 godišnje, ako ne grešim.

Vrh

PostPostano: 15 srp 2013, 13:56 

Zapravo nebi.

Jer nije stvar u oružju nego u ljudima.

Što primjer grada Chicaga zorno pokazuje.

Ubojice:
Crnci: 75%
Bijelci: 4%

Stanovništvo:
Crnci: 33%
Bijelci: 33%

Tako da naoružani do zuba bijeli Amerikanci imaju stope ubojstava kao ne baš naoružani mi.

Nemaju Amerikanci problema sa oružjem nego s khm...nesmim kazat.

Vrh

PostPostano: 15 srp 2013, 14:06 

:zubati

Može biti, ali da im zemlja nije poplavljena ogromnim količinama naoružanja, teško da bi to tako išlo.

Vrh

PostPostano: 15 srp 2013, 14:10 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
:zubati

Može biti, ali da im zemlja nije poplavljena ogromnim količinama naoružanja, teško da bi to tako išlo.

Ubijali bi više hladnim oružjem, osim ako misliš pučanstvu zabraniti više-manje čitav kuhinjski pribor bez oružanog lista :zubati .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 15 srp 2013, 14:13 

Čuj nekako mi se čini da gangsteri i kriminalci se malo obaziru jer oružje legalno ili nije.

A podaci ipak pokazuju da Europljani u Americi sa 200 milijuna komada vatrenog oružja imaju stope ubojstava kao i Europljani u Europi koji imaju samo kuhinjske noževe.

Malo više vjere u našu rasu gospodine Brigada. Ipak smo zakon. :laugh

Evo ja vjerujem da se mi možemo u živo preko interneta svaditi (ipak smo zna se šta) i da ja nebi bio ništa ugroženiji da vi imate tetejca u sebe.

Vrh

PostPostano: 15 srp 2013, 14:23 

Nemam ja problema sa rasom... Ali ga oni imaju. :zubati

Dakle imaju masu crnaca, hispano tipova, kojekakvih useljenika itd. i misli da mogu da se ponašaju kao da još uvek žive u živopisnim zajednicama pobožnih belaca koji se brane od indijanaca i međeda. Može, al' malo sutra.

Mlađani Trayvon (ko im samo smišlja imena) možda jeste bio smeće u nastajanju, ali debeli wannabe policajac je na kraju upucao nenaoružanog klinca koji ništa ozbiljno u tom trenutku nije radio. Zašto? Zato što je mali crnac i sumnjiv (ajde OK, jeste realno) i zato što se osećao sigurno da ga prati, zaustavlja ili šta već (zato što je bio naoružan).

E sad zamislite vi kakve bi stope ubistava imale naše zemlje, da svako pripuca na sumnjivog Roma ili grupu mlađanih propaliteta koji se noću skupljaju po parkovima i ulazima...

I ajde, da makar takva politika doprinosi smanjenju kriminala raznih vrsta, rekao bi čovek da ima smisla. Ali očigledno da to ne funkcioniše baš tako.

Vrh

PostPostano: 15 srp 2013, 14:25 

Opet te pitam dali znaš što se stvarno dogodilo?

Vrh

PostPostano: 15 srp 2013, 14:29 

Mali je njuškao oko nekih zgrada-kuća ili šta već, debeli ga je primetio i javio policiji, onda ga pratio, dokačili se i ovaj ga je upucao.

I kao što rekoh, situacija bi se bez naoružanja završila na pozivu policiji ili eventualno na dobijanju batina.

Vrh

PostPostano: 15 srp 2013, 14:35 

Slažem se. Nekad treba pobrati i malo batina.

Cijela multikulturalnosti.

Jedan od Obaminih sinova koji je imao sreću odrasti. :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 15 srp 2013, 14:37 

I opet si malo uljepšao priču do granica neobjektivnosti.

Vrh

PostPostano: 15 srp 2013, 14:41 

Znači svaki put kad uđeš u problem, upucaš nekoga i rešeno? :zubati

Zamisli da tebe na ulici zaustavlja, legitimiše ili juri neki običan tip zato što si mu sumnjiv? Dovoljno što je policija često brutalna bez potrebe i što iživljava svoje komplekse, sad treba svi da se igramo sile.

Evo, odgovori mi na pitanje. Kakve bi posledice ove situacije bile da se stvar završila na pozivu policiji? :neznam

Vrh

PostPostano: 15 srp 2013, 14:45 

I trebalo je završiti. Opet te pitam jel znaš što se dogodilo?

A kako nemam volje više čekati ću napisati.

Stvar je eskalirala tako da je mlađahni Trayvon napao s leđa vreću sala dok se ona udaljavala nakon "legitimacije" i opalio ga šakom u potiljak, na što je vreća sala pala na pod, a mlađahni Trayvon ga je mlatio na podu dok je vreća sala zapomagala poput curice i zvala u pomoć. I nakon toga je vreća sala vjerojatno preplašena opalila pištoljem.

A mlađahni Trayvon je već prebio vozača školskog autobusa u počecima svoje karijere.

To je ponešto drugačije od nenaoružanog klinca koji ništa opasno u tom trenutku nije radio.

Vrh

PostPostano: 15 srp 2013, 14:57 

A vreća sala isto nevinašce. Btw, čini mi se da nije bio takva debeljuca u trenutku kad ga je dokačio mladi T-dog.

Dakle pouka, nemoj da se igraš policajca. Ulaziš bez potrebe u sukob sa sumnjivim tipom blistave kriminalne budućnosti (druga bi situacija bila da je salce branio svoj dom ili da je sprečavao neki napad), nisi sposoban fizički da se nosiš sa 10 godina mlađim klincem, ideš okolo naoružan a ne znaš da se kontrolišeš.

I dok nemam neke simpatije prema ubijenom, i dalje ne vidim kako je ovo korisno ili logično... :neznam

Najbolje da svakog paranioika, pizdu, slabića, neuspelog policajca/vojnika/ljubitelja FPS dobro naoružamo i pustimo na ulicu da se malo igra. U ovom slučaju je ovako završilo, u nekom drugom je mogla nastradati osoba čiste prošlosti koja se našla na pogrešnom mestu u pogrešno vreme ili... da je debeli naleteo na dobro naoružanog crnca, on sam.

Vrh

PostPostano: 15 srp 2013, 15:05 

Pa i kod nas bi isto završilo. Vidim ja da komšiji obijaju kuću ili da se samo mota oko kuće, odem da sredim situaciju ali ne znam se udarati, slučajno imam pištolj. Ostaje mi ili da me izudara lik i da se pomirim sa tim ili da ga upucam, nema tu ništa sa lijepim riječima. A ne smiješ mu ništa po zakonu, najpametnije zovneš policiju.

Vrh

PostPostano: 15 srp 2013, 15:27 

I nas da naoružaš, tekla bi krv na sve strane.

Jedna Florida oko 1000 ubistava, Srbija oko 110-120, Hrvatska oko 60-70 godišnje, ako ne grešim.

Srbija je mislim čak i naoružanija od SAD-a , ili ste bar al pari pa su vam stope ubojstava opet deset puta manje...

Vrh

PostPostano: 15 srp 2013, 15:55 

A vreća sala isto nevinašce. Btw, čini mi se da nije bio takva debeljuca u trenutku kad ga je dokačio mladi T-dog.

Dakle pouka, nemoj da se igraš policajca. Ulaziš bez potrebe u sukob sa sumnjivim tipom blistave kriminalne budućnosti (druga bi situacija bila da je salce branio svoj dom ili da je sprečavao neki napad), nisi sposoban fizički da se nosiš sa 10 godina mlađim klincem, ideš okolo naoružan a ne znaš da se kontrolišeš.

I dok nemam neke simpatije prema ubijenom, i dalje ne vidim kako je ovo korisno ili logično... :neznam

Najbolje da svakog paranioika, pizdu, slabića, neuspelog policajca/vojnika/ljubitelja FPS dobro naoružamo i pustimo na ulicu da se malo igra. U ovom slučaju je ovako završilo, u nekom drugom je mogla nastradati osoba čiste prošlosti koja se našla na pogrešnom mestu u pogrešno vreme ili... da je debeli naleteo na dobro naoružanog crnca, on sam.

Vreća sala je bio u nekakvoj službenoj dužnosti. Znači nije da se on sjetio izigravati nešto nego kod njih postoji kvartovski redarstvenik. I ljudi očito moraju uzimati stvari u svoje ruke jer policija to ne radi.

U toj četvrti koja je kako razumijem privatna (i ta zajednica koja je salastom dala ovlasti da "izigrava policajca") se proteklih mjeseci dogodilo 4-5 provala od osoba koje su istog spola i rase kao preminuli. Recimo ja ne znam da se u 20 godina u mojoj ulici ili okolnima dogodila i jedna provala. Salasti je na službenoj dužnosti zaustavio sumnjivog mladića koji se motao u četvrti u kojoj se svi međusobno znaju. Prema tome salasti je radio svoj posao.

Salce jest sprečavao neki napad, napad na sebe. Jer ga je "mali" napad s leđa kad se salasti udaljavao od njega.

Prema tome on jest reagirao u samoobrani. "Mali" ga je mlatio, napao ga je bez razloga (iznerviranost ne može biti razlog, niti se napad nadovezuje na njihovo prepucavanje jer ga je napao kad je prepirka završila i to s leđa) i salasti je u strahu opalio pištoljem. Ne može se dokazati da to nije bio opravdani strah. Jedino da je riskirao da ga ovaj i dalje mlati ali s mogućnošću da preseli na vječna lovišta.

Vrh

PostPostano: 15 srp 2013, 16:15 

doc je napisao/la:
Svinjarije.

Svinjarije su uvijek argumentirane. :yes

Doc, trolaš. Što se stvarno desilo ne znaš kao ni ja, ali ono što priča taj lik je šuplje ko ementaler.

Vrh

PostPostano: 15 srp 2013, 16:19 

Lebowski je napisao/la:
Pa i kod nas bi isto završilo. Vidim ja da komšiji obijaju kuću ili da se samo mota oko kuće, odem da sredim situaciju ali ne znam se udarati, slučajno imam pištolj. Ostaje mi ili da me izudara lik i da se pomirim sa tim ili da ga upucam, nema tu ništa sa lijepim riječima. A ne smiješ mu ništa po zakonu, najpametnije zovneš policiju.

A što ako je komšiji došao rođak iz Kanade ili Njemačke?

doc je napisao/la:
Vreća sala je bio u nekakvoj službenoj dužnosti. Znači nije da se on sjetio izigravati nešto nego kod njih postoji kvartovski redarstvenik. I ljudi očito moraju uzimati stvari u svoje ruke jer policija to ne radi.

U toj četvrti koja je kako razumijem privatna (i ta zajednica koja je salastom dala ovlasti da "izigrava policajca") se proteklih mjeseci dogodilo 4-5 provala od osoba koje su istog spola i rase kao preminuli. Recimo ja ne znam da se u 20 godina u mojoj ulici ili okolnima dogodila i jedna provala. Salasti je na službenoj dužnosti zaustavio sumnjivog mladića koji se motao u četvrti u kojoj se svi međusobno znaju. Prema tome salasti je radio svoj posao.

Salce jest sprečavao neki napad, napad na sebe. Jer ga je "mali" napad s leđa kad se salasti udaljavao od njega.

Prema tome on jest reagirao u samoobrani. "Mali" ga je mlatio, napao ga je bez razloga (iznerviranost ne može biti razlog, niti se napad nadovezuje na njihovo prepucavanje jer ga je napao kad je prepirka završila i to s leđa) i salasti je u strahu opalio pištoljem. Ne može se dokazati da to nije bio opravdani strah. Jedino da je riskirao da ga ovaj i dalje mlati ali s mogućnošću da preseli na vječna lovišta.

Salasti je glumio pararedarstvenu vlast. Nešto kao oni s balvanima. Ako je mali znao da ovaj ima pištolj, sumnjam da bi ga napao. Je li ovaj upotrijebio pištolj nakon prestanka napada (kako je mogao upucati nekoga tko mu je na leđima)? To je prekoračenje nužne obrane.

Vrh

PostPostano: 15 srp 2013, 16:29 

"no justice no peace" "who's streets our streets" sa tim povicima ulicama marširaju sada bijeli socijalisti, komunisti, anarhisti skraćeno ljevičari. Vjerovatno najveći ološ koji je ikada hodao ovom planetom.

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 15 srp 2013, 16:29 

Divlja svinja5 je napisao/la:
doc je napisao/la:
Svinjarije.

Svinjarije su uvijek argumentirane. :yes

Doc, trolaš. Što se stvarno desilo ne znaš kao ni ja, ali ono što priča taj lik je šuplje ko ementaler.

Što si ti argumentirao??
Činjenica je da liberalna mašinerija jako aktivna na ovom slučaju, pa se stavljaju slike male ubijene slatkice i uboiice u zatvorskom odijelu, optuženog se naziva bijelcem kako bi se potaknuli crnački rasni nemiri, ponovno se kao glavni problem za kriminal u Americi prokazuje bijeli redneck sa sačmaricom naslonjenom na trijem. A to je dobro prokušan recept, idol američkih liberala Michael Moore je napravio dokumentarac gdje su samo zli bijelci naoružani, a crnci dobroce kojih se oni prvi bezrazložno boje. Uz to je i maltretirao umirećeg Charlstona Hestona, ali to liberalni moral vjerojatno dopušta :neznam

Vrh

PostPostano: 15 srp 2013, 16:30 

Po običaju nemaš pojma pa trolaš ili optužuješ druge za isto.

Ja govorim što se utvrđeno da se dogodilo i što čak ni tužiteljstvo ne opovrgava da se dogodilo.

Mogao je pucati jer je "mali" bio na njemu, a ovaj na podu na leđima. Jednostavno je izvadio pištolj i opalio.

Ako je bilo opravdano tj, život mu je bio ugrožen (što se ne može utvrditi izvan svake razumne sumnje da nije) imao je pravo na nužnu obranu. A to znači i ubiti napadača.

Za tvoje osobne komplekse me briga.

Vrh

PostPostano: 15 srp 2013, 16:34 

Argumentirao sam da je navodni napadač bio slabiji od navodne žrtve, da nije uobičajno nekog presretati i maltretirati samo zato što se šeće ili je druge boje kože, da je teško vjerovati da bi netko naoružani napao lika s pištoljem, da je teško upucati nekog tko ti je za leđima, da je "bijelac" ranije bio poznat po nasilju... A mogao bih još dosta toga.

Jebe mi se za liberalnu mašineriju, hoću samo pravdu.

Vrh

PostPostano: 15 srp 2013, 16:36 

doc je napisao/la:
Po običaju nemaš pojma pa trolaš ili optužuješ druge za isto.

Ja govorim što se utvrđeno da se dogodilo i što čak ni tužiteljstvo ne opovrgava da se dogodilo.

Mogao je pucati jer je "mali" bio na njemu, a ovaj na podu na leđima. Jednostavno je izvadio pištolj i opalio.

Ako je bilo opravdano tj, život mu je bio ugrožen (što se ne može utvrditi izvan svake razumne sumnje da nije) imao je pravo na nužnu obranu. A to znači i ubiti napadača.

Za tvoje osobne komplekse me briga.

Kakve kompekse? Ne sudim ja ljude po boji kože, kose i očiju. :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 15 srp 2013, 16:38 

Malo debelo tvrditi da su svih 6 porotnika pristrani, nije to Hrvatska kad istražuju Boljkovca. Oni su na suđenju čuli puno više nego novinari znaju.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 7912 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 317  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: eurotrad, Rambo, Teuton i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: