HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 24 pro 2024, 14:31.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1815 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 73  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Jajce
PostPostano: 21 pro 2009, 13:24 

oliver je napisao/la:
Ja sam ti rekao da je za mene neprihvatljivo ali ako vec smatras da je najbolje rjesenje da cu da pristanem na to ali da budes doslijedan jer znam da ne mozes da dobijes to sto zelis bas po tim kriterijama sto si ti postavio. Postavljas "kriterije", crtas karte, racunas statistiku ...ali samo u onom slucaju gdje to teni odgovara, cim se pokaze da je drugacije onda se pozivas na iznimke i tvoje "zelje ". Ako vec hoces podjelu mozda je na kraju i dobojes ali budi siguran da nece biti onako kako ti zelis.

Pa ti izračunaj statistiku gdje tebi odgovara i mirna Bosna. Meni predbacuješ rad, a sam ništa ne radiš.

oliver je napisao/la:
Kompenacija je OK ali kao sto sam ti spomenuo nije kompenzacija ono sto ti zelis da "dadnes " Bosnjacima da bi dobio ono sto ti zelis vec je to da dadnes ono sto Bosnjaci zele da bi ti dobio ono sto ti zelis. "Kompenzacija" gdje Bosnjacima nudis imaginarnu opstinu Soli koja uopste ne postoji i gdje Bosnjaci danas imaju vlast da bi dobio Gornji Vakuf :confused1 Hoces Gornji Vakuf- trebas dati Neum. Kompenzacija i kompromis. Opcija 1.

Sortiram naselja po većini iz 1991.g. Općinske granice su promjenjive i to je najlakši i najbezbolniji način podjele. Bolje prekrojiti granice općine nego dirati u naselja i dizati Berlinske zidove.

oliver je napisao/la:
Ali to ide i u drugom pravcu. U sklopu bosnjacke federalne jedinice može biti i opstina sa bih hrvatskom vecinom. Uvrsti i to u svoje opcije.

Odavno je uvršteno. :zubati

oliver je napisao/la:
Bez popisa na etnickoj osnovi nema rezultata o etnickoj pripadnosti i nacin da se po strankama ocjenjuje je sam po sebi samo ocjena a kao takav je statisticki podlozan greskama :zubati

Za etničke stranke po automatizmu glasaju pripadnici etnije u pitanju.

oliver je napisao/la:
Za prekrajanje opstine trebas da dobijes saglasnost Bosnjaka a to ne mozes dobiti preglasavanjem ni na Federalnom, kantonalnom ili opstinskom nivou, opcija 2. Opstinsko vijece ima politicku vlast i nacelnik a 15 od 25 je apsolutna vecina i to je fakticno stanje u gradu i opstini .

Općinske granice se može mijenjati, a naći će se bošnjački političar koji će to potpisati.

oliver je napisao/la:
I u gradu vas moze biti 100 % ali ne znam da li ti je poznato : Ne postoji gradsko vijece ili gradski nacelnik. Postoji opstinsko vijece i nacelnik opstine a tu pogledaj semafor, 15 od 25 je ipak velika vecina.

Upravo tako, većina u gradu je bitna, dođe li do prekrajanja granica općine. A to što Vinac i sl. ruralna biračka mjesta donosi prevagu Bošnjacima, uvijek se može riješiti pretvaranjem tog prostora u samostalnu općinu.

oliver je napisao/la:
Pa sami se hvalite bas na ovom forumu kako se lazno prijavljujete u Hrvatskoj da bi dobivali dodatke za porodilje , penzije i sl. I ti se kolektivno obracas u ime BiH Hrvata pa u cemu je sada problem. Kad trazis treci entitet onda si predstavnika zajednice ali kad se krade iz Hrvatskog bidzeta onda si pojedinac ?

Nastupam u svoje ime, bar otkad je moderator sve upozorio na nastup - ja sam poslušao, a ti si ga ignorirao. :zubati

oliver je napisao/la:
Kad je vasa sto je hoces da dijelis ?

Da bi bila ugodnije mjesto za život. Radi se o reformi unutarnje uprave, a ne o dovođenju u pitanje države. Već sam spomenuo teritorijalni diskontinuitet kao pokazatelj da je cilj uspostave hrvatske federalne jedinice rješenje hrvatskog pitanja u BiH, a ne separatizam.

oliver je napisao/la:
I vi ste koristili isti izraz Muslimani i tako ste osporavali postojanje Bosnjaka kao nacije vec samo kao religiozne skupine. Kad sam skrenuo paznju na to onda sam bio baniran. Zbog cega nije vrijedanje kad se Bosnjaci zovu Muslimani a jeste kad se BiH Hrvati zovu BiH Katolici

Izraz Muslimani ste sami službeno koristili do 28.IX.1993 kao ime nacije. Kad bih drugačije nazivao ljude popisane kao Muslimani na popisu 1991.g. falsificirao bih povijest.

Malo tko vam osporava naciju na ovom forumu (ja ne oporavam), ali iz razumljivih razloga (okolnosti promjene imena) mnogi oklijevaju prihvatiti ime doneseno u jeku rata i s obrazloženjem koje predstavlja napad na Hrvate.

oliver je napisao/la:
Nije ista stvar. I nije samo on vrijedao i nije samo na taj nacin. On ili bilo ko drugi nije upozoren ili baniran zbog tih izjava.

Žali se moderatoru, nisam prava adresa.

oliver je napisao/la:
Ja sam tebe i ostale lijepo pitao : Ako su vam protivnici tako glupi, primitivni , lijeni , nesposobni kao sto tvrdite a vi se nadate da vam je jedina mogucnost da dobijete to sto zelite pomoc od cetnika i MZ a da sami priznate da ne mozete svojom snagom da to ostvarite...sta to govorite sami o sebi ?

Nije tajna da su Hrvati manji brojem, ali nisu dovoljno maleni da ih se može ignorirati.

oliver je napisao/la:
Zato ti i kazem: Cekaj 15-20 godina i sve ce se srediti u vasu korist. To sam vam vec nekoliko puta naveo, to sam ti cak stavio kao i opciju ( opcija 2 ) da dobijes sta zelis a ne da se nadas da ce ti cetnici ili MZ da serviraju na hastalu HB. 15-20 godina i imaces sve :palacgore2

Sredit će se kao što se sredilo u Mostaru nakon 440 dana, a moglo se odmah. Nitko razuman neće pristati gubiti vrijeme i energiju 20 godina, na nešto što se da srediti danas. Rekao bih da Hrvati ne žive od inata prema Bošnjacima, dok obratno brojni potezi Bošnjaka izgledaju upravo kao inat Hrvatima, bez razumnog motiva (uskraćivanje TV kanala na hrvatskom jeziku, uklanjanje božićnog drvca, sprječavanje izgradnje autoceste u Hercegovini premda je finacijska konstrukcija zatvorena, navijanje za Tursku i sl.)

Vrh

PostPostano: 21 pro 2009, 14:31 

Glazbeniče, svaka čast na strpljenju s ovim nesretnikom neupućenim.

Vrh

PostPostano: 21 pro 2009, 14:53 

Pessimus dux je napisao/la:

Da, lik je već davno prešao svaku mjeru.
Imaš čelične živce :zivili

Vrh

PostPostano: 21 pro 2009, 15:09 

Pessimus dux je napisao/la:

:001_cool :palacgore1

Ceha je napisao/la:
Da, lik je već davno prešao svaku mjeru.
Imaš čelične živce :zivili

:yes :zivili

Vrh

PostPostano: 21 pro 2009, 22:53 

oliere, zadnje upozorenje za bojenje odgovora,... koristi citate i quotanje, ako ne znaš, nauči!

Vrh

PostPostano: 21 pro 2009, 22:54 

Sinko mili tebe treba banirat prije svih razloga iz jednog jedinoga , a to je što ti je krajnje vrijeme da se naučiš ispravno kvotat tuđe upise ako već misliš pisat na forumu, prolivere ...

Vrh

PostPostano: 08 sij 2010, 00:24 

oliver je napisao/la:
Ja sam ti rekao da je za mene neprihvatljivo ali ako vec smatras da je najbolje rjesenje da cu da pristanem na to ali da budes doslijedan jer znam da ne mozes da dobijes to sto zelis bas po tim kriterijama sto si ti postavio. Postavljas "kriterije", crtas karte, racunas statistiku ...ali samo u onom slucaju gdje to teni odgovara, cim se pokaze da je drugacije onda se pozivas na iznimke i tvoje "zelje ". Ako vec hoces podjelu mozda je na kraju i dobojes ali budi siguran da nece biti onako kako ti zelis.

Citat:
Pa ti izračunaj statistiku gdje tebi odgovara i mirna Bosna. Meni predbacuješ rad, a sam ništa ne radiš.

Ja sam ti ranije rekao da samo budes doslijedan a vidim da ti je to tesko. U jednoj opstini zagovaras postivanje trenutnog stanja a u drugoj gledas podatke iz 1991 :confused1

oliver je napisao/la:
Kompenacija je OK ali kao sto sam ti spomenuo nije kompenzacija ono sto ti zelis da "dadnes " Bosnjacima da bi dobio ono sto ti zelis vec je to da dadnes ono sto Bosnjaci zele da bi ti dobio ono sto ti zelis. "Kompenzacija" gdje Bosnjacima nudis imaginarnu opstinu Soli koja uopste ne postoji i gdje Bosnjaci danas imaju vlast da bi dobio Gornji Vakuf :confused1 Hoces Gornji Vakuf- trebas dati Neum. Kompenzacija i kompromis. Opcija 1.

Citat:
Sortiram naselja po većini iz 1991.g. Općinske granice su promjenjive i to je najlakši i najbezbolniji način podjele. Bolje prekrojiti granice općine nego dirati u naselja i dizati Berlinske zidove.

Kazem ti kao i ranije ako vec gledas stanje iz 1991 onda se gleda i u Livnu, Stocu, Jajcu, Gornjem Vakufu itd.
oliver je napisao/la:
Ali to ide i u drugom pravcu. U sklopu bosnjacke federalne jedinice može biti i opstina sa bih hrvatskom vecinom. Uvrsti i to u svoje opcije.

Citat:
Odavno je uvršteno. :zubati

Super, evo nama Neuma :thumbup
oliver je napisao/la:
Bez popisa na etnickoj osnovi nema rezultata o etnickoj pripadnosti i nacin da se po strankama ocjenjuje je sam po sebi samo ocjena a kao takav je statisticki podlozan greskama :zubati

Citat:
Za etničke stranke po automatizmu glasaju pripadnici etnije u pitanju.

SDP nije etnicka stranka, stranka za boljitak nije etnicka stranka itd-

oliver je napisao/la:
Za prekrajanje opstine trebas da dobijes saglasnost Bosnjaka a to ne mozes dobiti preglasavanjem ni na Federalnom, kantonalnom ili opstinskom nivou, opcija 2. Opstinsko vijece ima politicku vlast i nacelnik a 15 od 25 je apsolutna vecina i to je fakticno stanje u gradu i opstini .

Citat:
Općinske granice se može mijenjati, a naći će se bošnjački političar koji će to potpisati.
U pravu si a nace se i bih hrvatski politicar koji ce to potpisati...isti oni koji su prodavali municiju Mahali :palacgore1

oliver je napisao/la:
I u gradu vas moze biti 100 % ali ne znam da li ti je poznato : Ne postoji gradsko vijece ili gradski nacelnik. Postoji opstinsko vijece i nacelnik opstine a tu pogledaj semafor, 15 od 25 je ipak velika vecina.

Citat:
Upravo tako, većina u gradu je bitna, dođe li do prekrajanja granica općine. A to što Vinac i sl. ruralna biračka mjesta donosi prevagu Bošnjacima, uvijek se može riješiti pretvaranjem tog prostora u samostalnu općinu.

Zato ti ja kazem da je onda po tebi citav Gornji Vakuf u Bosnjackom entitetu i ja sam za :palacgore1

oliver je napisao/la:
Pa sami se hvalite bas na ovom forumu kako se lazno prijavljujete u Hrvatskoj da bi dobivali dodatke za porodilje , penzije i sl. I ti se kolektivno obracas u ime BiH Hrvata pa u cemu je sada problem. Kad trazis treci entitet onda si predstavnika zajednice ali kad se krade iz Hrvatskog bidzeta onda si pojedinac ?

Citat:
Nastupam u svoje ime, bar otkad je moderator sve upozorio na nastup - ja sam poslušao, a ti si ga ignorirao. :zubati

oliver je napisao/la:
Kad je vasa sto je hoces da dijelis ?

Citat:
Da bi bila ugodnije mjesto za život. Radi se o reformi unutarnje uprave, a ne o dovođenju u pitanje države. Već sam spomenuo teritorijalni diskontinuitet kao pokazatelj da je cilj uspostave hrvatske federalne jedinice rješenje hrvatskog pitanja u BiH, a ne separatizam.

Ako zagovaras teritorijalni diskontinuitet zasto se onda cetavo vrijeme zalazes da Gornji Vakuf bude u trecem entitetu :confused1 Gornji Vakuf vam je potreban jedino ako zelite da stvorite iste one preduslove kao i 1993 pa se ti odluci sta hoces

oliver je napisao/la:
I vi ste koristili isti izraz Muslimani i tako ste osporavali postojanje Bosnjaka kao nacije vec samo kao religiozne skupine. Kad sam skrenuo paznju na to onda sam bio baniran. Zbog cega nije vrijedanje kad se Bosnjaci zovu Muslimani a jeste kad se BiH Hrvati zovu BiH Katolici

Citat:
Izraz Muslimani ste sami službeno koristili do 28.IX.1993 kao ime nacije. Kad bih drugačije nazivao ljude popisane kao Muslimani na popisu 1991.g. falsificirao bih povijest.

Malo tko vam osporava naciju na ovom forumu (ja ne oporavam), ali iz razumljivih razloga (okolnosti promjene imena) mnogi oklijevaju prihvatiti ime doneseno u jeku rata i s obrazloženjem koje predstavlja napad na Hrvate.

Koristili do 1993 i poslije toga ne i ko si ti da negiras postojanje najbrojnijeg naroda u zemlji ?

oliver je napisao/la:
Nije ista stvar. I nije samo on vrijedao i nije samo na taj nacin. On ili bilo ko drugi nije upozoren ili baniran zbog tih izjava.

Citat:
Žali se moderatoru, nisam prava adresa.

Ja se tebi ne zalim vec samo skrecem paznju na stvari koje oceigledno vidis ali se pravis da ne postoje
oliver je napisao/la:
Ja sam tebe i ostale lijepo pitao : Ako su vam protivnici tako glupi, primitivni , lijeni , nesposobni kao sto tvrdite a vi se nadate da vam je jedina mogucnost da dobijete to sto zelite pomoc od cetnika i MZ a da sami priznate da ne mozete svojom snagom da to ostvarite...sta to govorite sami o sebi ?

Citat:
Nije tajna da su Hrvati manji brojem, ali nisu dovoljno maleni da ih se može ignorirati.

Sto se onda nadate da ce vam protiv protivnika za koje tvrdite gore navedeno pomoci cetnici ili MZ za koju tvrdite da vam nije naklonjena :confused1

oliver je napisao/la:
Zato ti i kazem: Cekaj 15-20 godina i sve ce se srediti u vasu korist. To sam vam vec nekoliko puta naveo, to sam ti cak stavio kao i opciju ( opcija 2 ) da dobijes sta zelis a ne da se nadas da ce ti cetnici ili MZ da serviraju na hastalu HB. 15-20 godina i imaces sve :palacgore2

Citat:
Sredit će se kao što se sredilo u Mostaru nakon 440 dana, a moglo se odmah. Nitko razuman neće pristati gubiti vrijeme i energiju 20 godina, na nešto što se da srediti danas. Rekao bih da Hrvati ne žive od inata prema Bošnjacima, dok obratno brojni potezi Bošnjaka izgledaju upravo kao inat Hrvatima, bez razumnog motiva (uskraćivanje TV kanala na hrvatskom jeziku, uklanjanje božićnog drvca, sprječavanje izgradnje autoceste u Hercegovini premda je finacijska konstrukcija zatvorena, navijanje za Tursku i sl.)
[/quote]
-TV kanal vam nije onemogucen vec ste ga vi sami ukinuli ( da li zbog skrtosti ili nekog drugog razloga ne znam ali ste to samo vi i niko drugi uradili. TV Mostar koji je bio kanal na Hrvatskom jeziku ste sami ugasili a za neki drugi kanal koji trazite vam je receno ne samo od Bosnjaka vec i od Suda, Visokog predstvnika, ambasadora zapadnih zemalja- plati pa ces imati kanal. )
- bozicno drvce je uklonjeno jer je opstina drustveno a ne privatno ili vjersko vlasnistvo. Kad vidis da se okiti za Bajram / Vaskrs/ Hanuku onda mozes da trazis isto i za Bozic
- Cesta nije izgradzena jer je pokusano da se ilegalno pokrade i osteti budzet pa se obrati onima koji su to uradili ...a raspitaj se ko je to kupovao zemljiste :wink
- Ko si ti da biras za koga ce Bosnjaci da naviju ? Da li isto tako Italijani / Slovenci/ Madzari moraju da navijaju za Hrvatsku svaki put kad ona igra :confused1

Vrh

PostPostano: 18 sij 2010, 01:18 

Olivere ti nemaš baš nekih podataka što se Jajca tiče.
Primijetio sam da ne koristiš š,đ,č,ć,ž pa zaključujem da se nalaziš u inozemstvu, i daj se malo nauči pravopisu (DŽ=Đ).
Ja živim u Jajcu i stanje kakvim ga ti slikaš nije ni blizu stvarnosti - gore je sve zbog Muslimana-Bošnjaka koji meni, a i drugima, govore da sam ja bosanski katolik. Pa valjda ja znam što sam po nacionalnosti ne treba mi to drugi govoriti.
Bosanac je samo zemljopisna pripadnost kao dalmatinac, zagorac, slavonac, bavarac, štajerac, sas itd.
Što se tiče toga da bošnjačka djeca idu po hrvatskom planu u školu to ti je točno samo za Bešpelj (40-ak učenika) a u svim ostalim školama u mješovitim naseljima postoje dva plana i programa.
Malo se raspitaj i kod drugih (Srba i Hrvata) o stanju u Jajcu kad dođeš na urlaub a ne samo kod "svojih" nacionalista.
Citat: oliver ned stu 08, 2009 1:17 pm:
"Malo si se zeznuo za Jajce, Mostar i Stolac. Tu su Bosnjaci imali vecinu ( npr u Jajcu su BIH Hrvati bili tek 3-i po brojnosti iza Bosnjaka i BiH Srba a i danas su Bosnjaci vecina tako da ni po tome ne bi pripalo u to sto sanjate) tako da te gradove ne mozes da racunas ako vec ides po stanju iz 1991 a koliko vidim moderator insistira da se ide po tome + Drvar i Grahovo treba da vratis " saveznicima " "
P.S. Otkuda ti podatak da su Hrvati bili treći po brojnosti, poslije Muslimana i Srba, u Jajcu po popisu 1991.godine???

Vrh

PostPostano: 18 sij 2010, 14:54 

Lazarus je napisao/la:
Primijetio sam da ne koristiš š,đ,č,ć,ž pa zaključujem da se nalaziš u inozemstvu, i daj se malo nauči pravopisu (DŽ=Đ).
Ja živim u Jajcu i stanje kakvim ga ti slikaš nije ni blizu stvarnosti - gore je sve zbog Muslimana-Bošnjaka koji meni, a i drugima, govore da sam ja bosanski katolik. Pa valjda ja znam što sam po nacionalnosti ne treba mi to drugi govoriti.
Bosanac je samo zemljopisna pripadnost kao dalmatinac, zagorac, slavonac, bavarac, štajerac, sas itd.
Što se tiče toga da bošnjačka djeca idu po hrvatskom planu u školu to ti je točno samo za Bešpelj (40-ak učenika) a u svim ostalim školama u mješovitim naseljima postoje dva plana i programa.
Malo se raspitaj i kod drugih (Srba i Hrvata) o stanju u Jajcu kad dođeš na urlaub a ne samo kod "svojih" nacionalista.
"Malo si se zeznuo za Jajce, Mostar i Stolac. Tu su Bosnjaci imali vecinu ( npr u Jajcu su BIH Hrvati bili tek 3-i po brojnosti iza Bosnjaka i BiH Srba a i danas su Bosnjaci vecina tako da ni po tome ne bi pripalo u to sto sanjate) tako da te gradove ne mozes da racunas ako vec ides po stanju iz 1991 a koliko vidim moderator insistira da se ide po tome + Drvar i Grahovo treba da vratis " saveznicima " "
P.S. Otkuda ti podatak da su Hrvati bili treći po brojnosti, poslije Muslimana i Srba, u Jajcu po popisu 1991.godine???

hvala lijepo na informaciji. di ste sad razni "demografi", nabijem vas na heftu :zubati

Vrh

PostPostano: 18 sij 2010, 21:49 

Citat:
Primijetio sam da ne koristiš š,đ,č,ć,ž pa zaključujem da se nalaziš u inozemstvu, i daj se malo nauči pravopisu (DŽ=Đ)

Naravno Lazare ,nisam relevantan jer nemam kvake na tastaturi ali su relavantni ovi sto sve znaju o Jajcu...ali su samo prosli 2-3 puta pored grada ili nisu nikad ni bili u gradu :palacgore1

Citat:

Dok su BiH Hrvati imali politicku vlast u Jajcu gradu nije bilo rasvjete :rigam Postoje 2 hidrocentrale ali se nije htjelo da uvede struja po ulicama i to je uradzeno tek kad su Bosnjaci preuzeli politicku vlast. Gradu koji nema bolnice kako treba jer se sve pare iz hidroelektrana salju u zapadnu ercegovinu pa bolesnici umiru na putu do Nove Bile. Toliko o tome zbog koga je losa situacija u gradu i opstini.
Smeta ti kad ti neko drugi govori sta si ? Pa bujrum na ovaj forum , ovdje je puno "demokrata" na HB nacin koji govore kako nema Bosnjaka i negiraju postojanje najbrojnijeg naroda u Bosni i Hercegovini
Citat:

Koliko to ima skola u tim mjesovitim naseljima i koliko podrucje pokrivaju ? Stavio sam na temi podatke koje pokazuju da brojite svu djecu kao hrvatsku iz nekog sela a u tom selu pola glasa za SDA :sega
Citat:

Izvini , malo sam pogrijesio, BiH Hrvati nisu bili treci po brojnosti , oni su bili cetvrti :sega
Nacionalni sastav stanovništva - Grad Jajce, popis 1991.

ukupno: 13.579

* Bošnjaci - 5.277 (38,86%)
* Srbi - 3.797 (27,96%)
* Jugoslaveni - 2.217 (16,32%)
* Hrvati - 1.899 (13,98%)
* ostali, neopredijeljeni i nepoznato - 389 (2,88%)

Javljas se na temi kao jajcanin a nemas pojma da su BiH Hrvati bili neznatni u Jajcu prije 1991 :ucelo Sa kojeg si ti sela samo srijedom silazio u grad :neznam

Vrh

PostPostano: 18 sij 2010, 22:05 

oliver je napisao/la:
Citat:

Izvini , malo sam pogrijesio, BiH Hrvati nisu bili treci po brojnosti , oni su bili cetvrti :sega

* Srbi - 3.797 (27,96%)

Javljas se na temi kao jajcanin a nemas pojma da su BiH Hrvati bili neznatni u Jajcu prije 1991 :ucelo Sa kojeg si ti sela samo srijedom silazio u grad :neznam

Daj čovječe vidi podatke 1991. za općinu Jajce, prije nego što se počneš rugati, ovako samo ispadaš glup. Ovi podatci koje si ti iznio su samo za grad Jajce.
U općini je 1991. bio sljedeći sastav:

Stanovništvo općine Jajce
* Muslimani 17.380 (38,61%)
* Hrvati 15.811 (35,13%)
* Srbi 8.663 (19,24%)
* Jugoslaveni 2.496 (5,54%)
* ostali i nepoznato 657 (1,45%)
* ukupno 45.007

Ako je tebi 35% stanovništva neznatno, onda stvarno... Toliko o tome tko je iz Jajca.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2010, 22:09 

I dodaj Dobretiće...

Vrh

PostPostano: 18 sij 2010, 23:13 

oliver je napisao/la:
Naravno Lazare ,nisam relevantan jer nemam kvake na tastaturi ali su relavantni ovi sto sve znaju o Jajcu...ali su samo prosli 2-3 puta pored grada ili nisu nikad ni bili u gradu :palacgore1

naravno ti si za sve relevantan, iz inozemstva bolje znaš stanje nego ja koji živim u Jajcu

Vrh

PostPostano: 18 sij 2010, 23:18 

Citat:

Koliko to ima skola u tim mjesovitim naseljima i koliko podrucje pokrivaju ? Stavio sam na temi podatke koje pokazuju da brojite svu djecu kao hrvatsku iz nekog sela a u tom selu pola glasa za SDA :sega
[quote]
Iz kojeg to sela daj me podsjeti molim te ali baš naziv sela a ne samo neke naznake
:confused1

Vrh

PostPostano: 18 sij 2010, 23:22 

Der_Stürmer je napisao/la:
oliver je napisao/la:

* Srbi - 3.797 (27,96%)

Daj čovječe vidi podatke 1991. za općinu Jajce, prije nego što se počneš rugati, ovako samo ispadaš glup. Ovi podatci koje si ti iznio su samo za grad Jajce.
U općini je 1991. bio sljedeći sastav:

Stanovništvo općine Jajce
* Muslimani 17.380 (38,61%)
* Hrvati 15.811 (35,13%)
* Srbi 8.663 (19,24%)
* Jugoslaveni 2.496 (5,54%)
* ostali i nepoznato 657 (1,45%)
* ukupno 45.007

Ako je tebi 35% stanovništva neznatno, onda stvarno... Toliko o tome tko je iz Jajca.

Upravo tako. :smajl007 :zivili :HercegBosanac

Vrh

PostPostano: 19 sij 2010, 00:17 

Olivere kako u Svedkoj imal snijega ??? Pozdrav nekadasnjoj "raji izmedju kapija" s porukom:" NIKO VAS VISE NE HEBE"! Mani se ti carisjki folova nea vise AVNOJA,Kusturica je Nemanja,a Nele svira po Beogradu..

Vrh

PostPostano: 19 sij 2010, 16:15 

pa i ovaj je inozemac :sega ne znam zašto sam pomislio da je domaći, valjda jer je spominjao one buseve iz Hrvatske, a ostalo mu baš i nisam čitao, naporan je. :zubati

Vrh

PostPostano: 19 sij 2010, 18:32 

---SELO---------BR. DOM.-----BR. ŽUPLJANA--DJECA DO 7.g---------OSN. ŠK.-------SRED. ŠK.-------STUDENTI-----BR. ČL. U INOZ.---UKUP. ŽUPLJ.
1. Bare---------------33-----------------111-----------------------17--------------------------24------------------6------------------------3--------------------14--------------------125
2. Bistrica-----------80-----------------225-----------------------20--------------------------28------------------9------------------------3--------------------71--------------------296
3. Bungići------------8-----------------31--------------------------2----------------------------2-------------------3-----------------------------------------------3---------------------34
4. Bungrovina ------29-----------------77-------------------------6---------------------------13------------------------------------------------------------------29--------------------106
5. Cvitović-----------19-----------------70-------------------------5---------------------------13------------------3----------------------------------------------------------------------70
6. Daljevac----------14-----------------50-------------------------4----------------------------6-------------------2------------------------1--------------------------------------------50
7. Divičani-----------25-----------------82-------------------------5---------------------------14------------------1----------------------------------------------16---------------------98
8. D. Bešpelj-------30-----------------103-----------------------4---------------------------15------------------8------------------------1---------------------10--------------------113
9. Doribaba---------60-----------------152-----------------------6---------------------------15------------------8-----------------------10--------------------66--------------------218
10. G. Bešpelj-------59-----------------118-----------------------8---------------------------18------------------3------------------------1---------------------69--------------------187
11. Karići--------------40-----------------132----------------------10--------------------------20------------------6------------------------3---------------------14--------------------146
12. Kuprešani--------38-----------------115----------------------12--------------------------13------------------6------------------------3---------------------23--------------------138
13. Lendići-------------5-----------------12----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------5---------------------17
14. Lučina-------------31-----------------90-------------------------4---------------------------17------------------5-----------------------8---------------------32--------------------122
15. Lupnica-----------29-----------------85-------------------------9---------------------------13------------------4-----------------------3---------------------15--------------------100
16. Magarovci--------26-----------------68-------------------------6----------------------------6-------------------3---------------------------------------------- 6---------------------74
17. Podlipci-----------17-----------------48-------------------------6----------------------------6-------------------3-----------------------------------------------7---------------------55
18. Podmilačje-------79-----------------219-----------------------23--------------------------34----------------13-----------------------4---------------------67--------------------286
19. Podovi---------------9-----------------16------------------------------------------------------1-------------------1-----------------------------------------------4----------------------20
20. Potok--------------39-----------------148-----------------------13--------------------------25-----------------8------------------------3---------------------11--------------------159
21. Seoci--------------24-----------------35-------------------------3------------------------------------------------1-----------------------------------------------40---------------------75
22. Smionica---------23-----------------66-------------------------9----------------------------4------------------2-------------------------------------------------8---------------------74
23. Spajići------------24-----------------58-------------------------3----------------------------2------------------1------------------------1----------------------24--------------------82
24. Šibenica---------24-----------------60-------------------------2----------------------------4------------------6------------------------2----------------------26--------------------86
25. Š. Polje----------31-----------------111-----------------------10--------------------------17-----------------8------------------------2----------------------27-------------------138
26. Tokat---------------8-----------------21-------------------------1----------------------------3------------------1-------------------------------------------------4--------------------25
27. Vukićevci--------39-----------------79-------------------------4---------------------------11------------------4-----------------------------------------------23-------------------102

UKUPNO------------843----------------2382---------------------192------------------------324----------------115--------------------48--------------------614-------------------2996

http://www.zupa-podmilacje.com/article. ... 9150831417

Vrh

PostPostano: 19 sij 2010, 18:33 

http://www.zupa-podmilacje.com/article. ... 9085151178

Statistika župe Podmilačje za 2009. godinu prema maticama krštenih, umrlih i vjenčanih:
Krštenih 46: 23 djevojčica i 23 dječaka (od toga 10 će živjeti u inozemstvu, 11 u Jajcu, 25 u župi Podmilačje) - (2008. - 60 krštenih)
Umrlih 35: 17 muškaraca i 16 žena (8 dovezeno iz inozemstva, 27 umrlo u Jajcu ili Podmilačju) - (2008. - 34 umrlih)
Vjenčanih 25 parova - (2008. - 26 vjenčanih parova)

Vrh

PostPostano: 19 sij 2010, 18:34 

http://www.crkvajajce.org/index.php?p=1&s=418

Statistika za prošlu godinu u našoj župi izgleda ovako:

KRŠTENIH: 72
VJENČANIH: 38
UMRLIH: 56
KRIZMANIH: 100
PRVOPRIČESNIKA: 88

U posljednjih pet godina, 2009. je jedna od uspješnijih godina.
Neka vas prati zagovor Blažene Djevice Marije i u ovoj Godini Milosti Božje, 2010.

Vrh

PostPostano: 19 sij 2010, 18:49 

fino, preko 100 rođenih u 2009. godini.

Vrh

PostPostano: 19 sij 2010, 19:15 

Ma nema zime za Jajce :)

Vrh

PostPostano: 20 sij 2010, 21:29 

oliver je napisao/la:
Ja sam ti ranije rekao da samo budes doslijedan a vidim da ti je to tesko. U jednoj opstini zagovaras postivanje trenutnog stanja a u drugoj gledas podatke iz 1991 :confused1

Bez brige. Gledam hrvatski interes.

oliver je napisao/la:

Ako ne možeš shvatiti koncept objašnjen već x-puta, ne mogu ti pomoći.

oliver je napisao/la:
Super, evo nama Neuma :thumbup

Ne nadaj se.

oliver je napisao/la:
SDP nije etnicka stranka, stranka za boljitak nije etnicka stranka itd- .

A ja sam ih prozvao takvima? Ne. Kad sam rekao da je za SDP BiH u Jajcu palo i hrvatskih glasova, tada si se usprotivio, a sada mijenjaš ploču.

oliver je napisao/la:
Ako zagovaras teritorijalni diskontinuitet zasto se onda cetavo vrijeme zalazes da Gornji Vakuf bude u trecem entitetu :confused1 Gornji Vakuf vam je potreban jedino ako zelite da stvorite iste one preduslove kao i 1993 pa se ti odluci sta hoces

Već sam ti eksplicitno napisao da je teritorijalni kontinuitet poželjan kako bi se prevenirale moguće bošnjačke opstrukcije ekonomskog funkcioniranja hrvatske federalne jedinice, a ne zbog separatizma. No, teritorijalni kontinuitet nije imperativ, a ja računam i na enklave - Vareš, Usora, Žepče i Soli.

oliver je napisao/la:
-TV kanal vam nije onemogucen vec ste ga vi sami ukinuli ( da li zbog skrtosti ili nekog drugog razloga ne znam ali ste to samo vi i niko drugi uradili. TV Mostar koji je bio kanal na Hrvatskom jeziku ste sami ugasili a za neki drugi kanal koji trazite vam je receno ne samo od Bosnjaka vec i od Suda, Visokog predstvnika, ambasadora zapadnih zemalja- plati pa ces imati kanal. )

Dobro znaš o čemu je riječ - o hrvatskom kanalu Federalne televizije. Opstrukcijom TV kanala na hrvatskom jeziku bošnjački političari stvaraju zlu krv.

oliver je napisao/la:
- bozicno drvce je uklonjeno jer je opstina drustveno a ne privatno ili vjersko vlasnistvo. Kad vidis da se okiti za Bajram / Vaskrs/ Hanuku onda mozes da trazis isto i za Bozic

Ako je postojao običaj obilježavanja Božića, a jest, onda je degutantno napuštanje tog običaja, a 100x razumniji i kulturniji postupak bi bio obilježavanje Bajrama ili bilo kojeg drugog vjerskog blagdana, nego ovakav tretman Božića.

oliver je napisao/la:
- Cesta nije izgradzena jer je pokusano da se ilegalno pokrade i osteti budzet pa se obrati onima koji su to uradili ...a raspitaj se ko je to kupovao zemljiste :wink

Ha, ha.

oliver je napisao/la:
- Ko si ti da biras za koga ce Bosnjaci da naviju ? Da li isto tako Italijani / Slovenci/ Madzari moraju da navijaju za Hrvatsku svaki put kad ona igra :confused1

Znaš i sami da su Bošnjaci provocirali masovnim turčenjem i time spalili još jedan most prema Hrvatima.

Vrh

PostPostano: 23 sij 2010, 22:42 

maestral je napisao/la:
Olivere kako u Svedkoj imal snijega ??? Pozdrav nekadasnjoj "raji izmedju kapija" s porukom:" NIKO VAS VISE NE HEBE"! Mani se ti carisjki folova nea vise AVNOJA,Kusturica je Nemanja,a Nele svira po Beogradu..

Nisam izmedzu dvije kapije ja sam sa Bara :wink

A ako zelis poslati tu poruku to uradi onima koji zagovaraju HB u Jajcu . Njihovo je proslo , nema vise onog sto je bilo , nema vise HB u Jajcu :evotigana

Vrh

PostPostano: 24 sij 2010, 02:14 

Džaba vam trud đaci, sve je ono izbrisano + podijeljena upozorenja, ostavite topic na miru i prepucavajte se drugdje.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1815 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 73  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: