HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 23 kol 2026, 01:00.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 83 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Zašto su Žene slabe na "loše" momke?
PostPostano: 06 sij 2014, 00:30 

Ovaj termin " loš" u naslovu teme, je naravno ironičnog karaktera. Na samu temu me pak inspirirala me današnja rasprava na chatu o Arkanovoj udovici Svetlani Raznjatović.

Naravno da nije samo Ceca sklona ovoj pojavi u našem okruzenju, nego je medijski eksponiran, pa se rasprava vodila oko njenog braka sa balkanskim koljačem Arkanom.

Prošle godine bio je aktuelan i ovaj slučaj :

Citat:
Edib Buljubašić, osuđenik na dugotrajnu zatvorsku kaznu, proteklog vikenda u Općini Zenica oženio se Mensurom Sivac.

Vjenčanje je obavljeno u Sali za vjenčanja Općine Zenica u prisustvu zatvorske straže, nadzornika i zapovjednika, uz odobrenje direktora KPZ-a Zenica, potvrđeno nam je u ovoj ustanovi.

Zajedno u školi

Mensura živi i radi u Minhenu, a za sebe kaže da je privatna poduzetnica i da se bavi i humanitarnim radom. S Edibom se zabavljala još 1984., a putevi im se razdvajaju nakon školovanja, kada je otišla živjeti i raditi u Njemačku.

- Informacije o Edibu pronašla sam prije nešto više od godinu na internetu i javila mu se. Znam da je počinio četverostruko ubistvo i da je osuđen na 34 godine zatvora. Odbrojao je već 20, a trenutno mu se pred Sudom BiH sudi za ratni zločin u Dretelju, u kojem je bio dozapovjednik - priča Mensura.

Ona tvrdi da njen muž preuzima na sebe i tuđe grijehe, ali se nada da će Sud BiH objediniti sve njegove kazne te dozvoliti da ona i muž svoj život nastave u inozemstvu po okončanju kazne.

Zahtjev za prebačaj

- Borit ću se da Edib bude prebačen u zatvor u Sarajevu ili Minhenu, da bih ga mogla obilaziti - kaže Sivac, dodajući da je prije svadbe u više navrata imala neugodnosti sa zatvorskom stražom KPZ-a kada je željela obići sadašnjeg supruga i da je spremna čekati u budućnosti i 24 sata da bi bila sa suprugom.

Na brak čekala 26 godina

- Ovaj brak čekao se 26 godina. Zahvalna sam upravi zatvorske straže, iako je bilo i onih koji su me držali na kapiji po dva sata na temperaturi od 40 stepeni, a nikoga drugog za posjete nije bilo. Nisu uzeli u obzir ni to što sam prešla više od 1.000 kilometara da bih vidjela muža - kaže Sivac.

Čokolada može, voda ne može

Sivac kaže da neće dozvoliti da se radnici KPZ-a iživljavaju nad njom i njenim mužem.

- Ostala sam šokirana kada su me skinuli golu prilikom jedne pojsete Edibu. Nisu mi dozvolili da unesem sok i flaširanu vodu u zatvor. Već 25 godina ne pijem vodu sa česme iz zdravstvenih razloga, pa su me znali ostaviti i dehidriranu šest sati bez tečnosti. Čokoladu su dozvolili da unesem, a piće nisu, što je apsurdno - kaže Sivac.

Dakle, što to zene privlači ovakvim tipovima ljudi i da li su i one same po vašem mišljenju općenito labilne, poremećene ili sklone nekim drugim vidovima bolesnog definiranog ( ili ne) ponašanja?

Samo mene pratile

Vrh

Naslov: Re: Zašto su zene slabe na "loše" momke?
PostPostano: 06 sij 2014, 00:37 

Ne spadaju samo čisti krimosi u zločeste dečke. Većina djevojaka u mlađoj dobi odabire te bahate i agresivne tipove, dok se kasnije odlučuju za stabilnije tipove. Zato trenutno u mom razredu niti jedan dječak trenutno nije u vezi, dok su cure u vezi s onima iz strukovnih škola.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2014, 00:41 

volvoks je napisao/la:
Ne spadaju samo čisti krimosi u zločeste dečke. Većina djevojaka u mlađoj dobi odabire te bahate i agresivne tipove, dok se kasnije odlučuju za stabilnije tipove. Zato trenutno u mom razredu niti jedan dječak trenutno nije u vezi, dok su cure u vezi s onima iz strukovnih škola.

Ma razumijem ja taj zenski materinski osjećaj eksperimentiranja u tvojoj dobi " zeli mu pomoći i promijeniti ga nabolje", no ne mogu razumjeti zenu od preko 40 godina da se veze za višestrukog ubicu i zločinca.

Samo mene pratile

Vrh

Naslov: Re: Zašto su Žene slabe na "loše" momke?
PostPostano: 06 sij 2014, 00:55 

U nekoj anketi u Americi je polovica žena izrazilo spremnost da bude u vezi sa muškarcem u zatvoru.

Bili su članci o igračima koji su napravili djecu nizu zatvorskih čuvarica, jedan je bio u vezi sa 10-15 žena dok je bio u zatvoru.

A zašto ne?

Vrh

PostPostano: 06 sij 2014, 00:56 

Evo stariji slučaj koji je ja mislim već Doc postao na engleskom..

Citat:
Četiri čuvarke trudne sa istim robijašem!

Telegraf četvrtak, 25. april 2013.

U zatvoru u Baltimoru četiri čuvarke zatvora ostale su trudne sa istim zatvorenikom.
Naime, pomenuti zatvor postao je prava gangsterska “rupa” u kojoj vladaju robijaški zakoni. Novac se nesmetano pere, a trgovina drogom je u porastu.
Ova ustanova se izmakla kontroli još 2006. godine nakon što su članovi bande “Blek gerila” uzeli stvar u svoje ruke, te su unutar zatvora razvili unosne operacije pranja novca. Sve to su uspeli uz pomoć 13 korumpiranih čuvara, većinom žena.
Čuvarke su im pomagale tako što su im unosile mobilne telefone i lekove. Osim što su učestvovale u kriminalnim radnjama, one su imale i seksualne odnose sa zatvorenicima.
Najviše je šokirao podatak da su četiri čuvarke trudne sa članom bande Trejvonom, koji je i dalje iza rešetaka. Dve čuvarke su čak tetovirale njegovo ime na vratu i podlaktici.

Samo mene pratile

Vrh

PostPostano: 06 sij 2014, 00:57 

Ma patologija, šta drugo, ić tražit muža u zatvor... u ovom slučaju.

A inače, "loši" momci su uglavnom face, ja da pokušam da budem "loš" momak, dobio bi po pičci u roku od odmah, ne može svako ni da bude loš :D

Uzmimo pomenutog Čv-Arkana: pare, uticaj, moć, poznanstva, nije se skidao sa tva... nije tu suština što je on pljačkao banke po Njemačkoj i babe po Bijeljini, već ovo prvo pomenuto. A takve stvari neki cvikeraš teško može da ima ako nije Gejts.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2014, 00:58 

doc je napisao/la:
U nekoj anketi u Americi je polovica žena izrazilo spremnost da bude u vezi sa muškarcem u zatvoru.

Bili su članci o igračima koji su napravili djecu nizu zatvorskih čuvarica, jedan je bio u vezi sa 10-15 žena dok je bio u zatvoru.

A zašto ne?

Telepatija :D

Evo postala sam taj članak. Stvarno ne razumijem poriv.

Ovaj Buljubašić evo: ubio zenu, oca i bratovu suprugu. Da se ne osvrćemo na ratni zločin.

Samo mene pratile

Vrh

PostPostano: 06 sij 2014, 00:59 

Arogantan i agresivan. Loša kombinacija ako ideš zavoditi djevojku do koje ti je zaista stalo.

Ako ti je do jebice, go ahead.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2014, 01:01 

Kažem ti ja da je feminizam zatrovao razgovor o muško ženskim stvarima i posljedica toga je da jadni dečki iz Volvoksovog razreda ne mogu naći curu.

Mi smo ta prva generacija kojoj su prodavali te bezvezarije ali polako su ljudi naučili kako treba.

Uglavnom radi sve suprotno kako Sanja Sarnavka kaže ili radi ono za što si siguran da bi ju sablaznilo i da bi ti glasno rekla da si muška svinja i bit će sve uredu.

Ali nemoj o tome pričati javno.

Zašto, nemam pojma, takvo je vrijeme da se glas razuma spaljuje na lomači...

Vrh

PostPostano: 06 sij 2014, 01:01 

Metemma je napisao/la:
Ma patologija, šta drugo, ić tražit muža u zatvor... u ovom slučaju.

A inače, "loši" momci su uglavnom face, ja da pokušam da budem "loš" momak, dobio bi po pičci u roku od odmah, ne može svako ni da bude loš :D

Uzmimo pomenutog Čv-Arkana: pare, uticaj, moć, poznanstva, nije se skidao sa tva... nije tu suština što je on pljačkao banke po Njemačkoj i babe po Bijeljini, već ovo prvo pomenuto. A takve stvari neki cvikeraš teško može da ima ako nije Gejts.

Meni Arkan nikad nije bio klasično zgodan. Poput recimo Kristijana Golubovića :D

A za ostatak upisa se slazem. Lik je bio osudjivan prije rata, samo nije sporan on, nego odnos zena prema njemu. Pa nije Ceca njemu jedina.
Ima on sina mojih godina mislim.

Samo mene pratile

Vrh

PostPostano: 06 sij 2014, 01:02 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Privlačenje je mislim prvenstveno u seksualnom smislu. Bad boys nose dozu opasnosti, rizika, društveno neprihvatljivog ponašanja i po evoluciji su alpha mužjaci za parenje - agresivni i fizički najjači primjerci.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2014, 01:06 

volvoks je napisao/la:

haha

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 06 sij 2014, 01:06 

doc je napisao/la:
Kažem ti ja da je feminizam zatrovao razgovor o muško ženskim stvarima i posljedica toga je da jadni dečki iz Volvoksovog razreda ne mogu naći curu.

Mi smo ta prva generacija kojoj su prodavali te bezvezarije ali polako su ljudi naučili kako treba.

Uglavnom radi sve suprotno kako Sanja Sarnavka kaže ili radi ono za što si siguran da bi ju sablaznilo i da bi ti glasno rekla da si muška svinja i bit će sve uredu.

Nije feminizam pokretač svog zla na svijetu :D

Mislim da smo općenito kao društvo moralno potonuli i da su neke upitno moralne vrijednosti iz prošlosti postale normalne, opće prijvaćene i pozeljne.
Svaka iole normalna zenska osoba zeli muškarca pored sebe. Potporu, saputnika i partnera. Kome je gušt hodati razbijena nosa?

Samo mene pratile

Vrh

PostPostano: 06 sij 2014, 01:08 

doc je napisao/la:

Ne možemo trenutno, par nas je čak i bilo u vezi :zubati
Na što ciljaš s feminizmom, prevelika pristojnost ili što? Za to je istina da ne pali, baš nedavno mi je dvije frendice zavodio jedan pristojan i jedan zločesti dečko. Ovaj pristojni stalno okoliša, ispituje okolo frendice, na kraju je nekako pozove na kavu i ispadne fijasko. Drugoj frendici ovaj šalje lascivne poruke, zajebava je i evo, blizu su veze.
Što zaključiti iz toga, treba biti seljačina :neznam

Vrh

PostPostano: 06 sij 2014, 01:08 

SarajkaDjevojka je napisao/la:
Ovaj termin " loš" u naslovu teme, je naravno ironičnog karaktera. Na samu temu me pak inspirirala me današnja rasprava na chatu o Arkanovoj udovici Svetlani Raznjatović.

Naravno da nije samo Ceca sklona ovoj pojavi u našem okruzenju, nego je medijski eksponiran, pa se rasprava vodila oko njenog braka sa balkanskim koljačem Arkanom.

Dakle, što to zene privlači ovakvim tipovima ljudi i da li su i one same po vašem mišljenju općenito labilne, poremećene ili sklone nekim drugim vidovima bolesnog definiranog ( ili ne) ponašanja?

Pogrešan ti je primjer s ovim Edibom jer je to nastavak stare ljubavi.

Ima jako puno žena koje su ružne, neprivlačne, okrenite se oko sebe malo i vidjet ćete da su takve većina, ako su neke i bile lijepe s godinama se poružne. A i njima treba i sex i ljubav, čak i više nego lijepima, stoga kad kontaktiraju zatvore pucaju na sigurno, gdje misleda će sigurno dobit ono što im treba. Žene su inače sa 40 napaljenije, kao muškarci s 20. :D Ne pitajte kako znam. :zubati

Vrh

PostPostano: 06 sij 2014, 01:09 

lider30 je napisao/la:
Privlačenje je mislim prvenstveno u seksualnom smislu. Bad boys nose dozu opasnosti, rizika, društveno neprihvatljivog ponašanja i po evoluciji su alpha mužjaci za parenje agresivni i fizički najjači primjerci.

Pa to moze inponirati nekoj curici u kasnom pubertetu jedino. Što će meni krkan u dvadeset petoj da me napastvuje po parkinzima ili u liftovima?

Erotske knjige i mašta su jedno i njima su sklone curice.

Samo mene pratile

Vrh

PostPostano: 06 sij 2014, 01:10 

Meni Arkan nikad nije bio klasično zgodan. Poput recimo Kristijana Golubovića :D

Kristijan ipak radi na hiljade sklekova i trbušnjaka.

Citat:
A za ostatak upisa se slazem. Lik je bio osudjivan prije rata, samo nije sporan on, nego odnos zena prema njemu. Pa nije Ceca njemu jedina.

Ceca mu je bila treća žena a imao je devetoro djece.

A ovo sa zatvorom, to je teška patologija... a inače mi vele da je vani slab izbor naših muškaraca, sve tri vrste, a da su našim ženama i djevojkama stranci fuj... sve to pousjelo i razvedeno...

A u krvi nam je svima da kad nas neko hoće da se zapitamo "šta mu fali pa hoće sa mnom", svi hoćemo nekog koga treba osvajati, o koga se otimaju...

Vrh

PostPostano: 06 sij 2014, 01:12 

Ja sam s jednom curom završio tek nakon šta sam je par puta propisno poslo u pičku materinu. Da, treba nekad biti seljačina, ALI bitan je i background dotične cure. Gorespomenuta je imala takvu situaciju u familiji i konstelacije odnosa da sam znao da će arogancija upalit.

Kako bi Krpa reko: ''Čista psihologija''

Vrh

PostPostano: 06 sij 2014, 01:12 

Junuz Djipalo je napisao/la:

Pogrešan ti je primjer s ovim Edibom jer je to nastavak stare ljubavi.

Ima jako puno žena koje su ružne, neprivlačne, okrenite se oko sebe malo i vidjet ćete da su takve većina, ako su neke i bile lijepe s godinama se poružne. A i njima treba i sex i ljubav, čak i više nego lijepima, stoga kad kontaktiraju zatvore pucaju na sigurno, gdje misleda će sigurno dobit ono što im treba. Žene su inače sa 40 kao muškarci s 20. :D Ne pitajte kako znam. :zubati

Ta zena je maltene godina moje majke. Ima sina iz predhodnog braka, zivi na zapadu.. Mogu razumjeti da mu je poslala u Zenicu par stotina eura u ime stare ljubavi, no brak nikako. Stvarno mi je ta priča apsurdna.

Samo mene pratile

Vrh

PostPostano: 06 sij 2014, 01:13 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
volvoks je napisao/la:
doc je napisao/la:

Ne možemo trenutno, par nas je čak i bilo u vezi :zubati
Na što ciljaš s feminizmom, prevelika pristojnost ili što? Za to je istina da ne pali, baš nedavno mi je dvije frendice zavodio jedan pristojan i jedan zločesti dečko. Ovaj pristojni stalno okoliša, ispituje okolo frendice, na kraju je nekako pozove na kavu i ispadne fijasko. Drugoj frendici ovaj šalje lascivne poruke, zajebava je i evo, blizu su veze.
Što zaključiti iz toga, treba biti seljačina :neznam

Treba procijeniti djevojku. Najveće iskustvo ti je, da za barenje svaka djevojka je različita. Samo je sigurno da najveća većina cura ne voli da joj se baciš pod noge i odmah da kreneš s nekim preozbiljnim pričama.

Ali da ih jedna masa voli sirove ulete - bome voli. :zubati

Vrh

PostPostano: 06 sij 2014, 01:17 

Metemma je napisao/la:

Kristijan ipak radi na hiljade sklekova i trbušnjaka.

Citat:

Ceca mu je bila treća žena a imao je devetoro djece.

A ovo sa zatvorom, to je teška patologija... a inače mi vele da je vani slab izbor naših muškaraca, sve tri vrste, a da su našim ženama i djevojkama stranci fuj... sve to pousjelo i razvedeno...

A u krvi nam je svima da kad nas neko hoće da se zapitamo "šta mu fali pa hoće sa mnom", svi hoćemo nekog koga treba osvajati, o koga se otimaju...

Kristijan mi je onako manga. Djeluje i kul, mada je i on prevalio mozda 40.
On pripada tom beogradskom klanu kriminalaca kome je i Ljuba Zemunac nekada.
Pa meni si simpa i naši sarajevski šaneri, valjaju i oni svašta.
No ne mogu pojmiti da nekoj zeni moze imponirati zločinac, silovatelj i ubica neduznih.

Samo mene pratile

Vrh

PostPostano: 06 sij 2014, 01:19 

Daj majku mu, pa taj ne zna tri sastavit... jesi ga slušala nekad kad govori? Nemoj me razočaravat :D

Eto vidiš, i ti voliš šanere, objasni ti nama :)

Vrh

PostPostano: 06 sij 2014, 01:19 

Vukan je napisao/la:
Ja sam s jednom curom završio tek nakon šta sam je par puta propisno poslo u pičku materinu. Da, treba nekad biti seljačina, ALI bitan je i background dotične cure. Gorespomenuta je imala takvu situaciju u familiji i konstelacije odnosa da sam znao da će arogancija upalit.

Kako bi Krpa reko: ''Čista psihologija''

Dobar si psiholog kolega :D

Znači u P.M i padne na foru? Stvarno još nisam imala tako turbulentan " ulet" :D

Samo mene pratile

Vrh

PostPostano: 06 sij 2014, 01:21 

Golubović ima šiptarsku facu, školski primjer seljačine. A i fura frizuru k'o Stora :zubati
Nikad ne bih rekao da imaš tako čudan ukus EMT..

Vrh

PostPostano: 06 sij 2014, 01:23 

Metemma je napisao/la:
Daj majku mu, pa taj ne zna tri sastavit... jesi ga slušala nekad kad govori? Nemoj me razočaravat :D

Eto vidiš, i ti voliš šanere, objasni ti nama :)

Volim šanersku spiku o kradjama. Uzivam u tom. Ocu u ordinaciju dolazi svakojakih ljudi a nekad sam dzeparac zaradjivala na prijavnici.
Pa se čovjek svašta nasluša.

A Kristijana si podcijenio :D

Jedino on je još ziv iz one knjige Marka Lopušine " Vidimo se u čitulji" pa Ti reci da je glup :D

Samo mene pratile

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 83 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: