Naslov: Re: Tetoviranje katolika u Bosni i Hercegovini
Postano: 12 srp 2016, 12:22
Moja baka kao najstarije dijete je sa svojim roditeljima koji su bili trgovci došla iz Dalmacije u središnju Bosnu, gdje su joj dali istetovirati križić na lijevoj nadlanici. Pričali su mi da je to bio znak raspoznavanja u teškim vremenima.
_________________ I svjetlost sviječe je jača od potpune tame...
Postano: 05 stu 2016, 18:41
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 79391 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
Ovaj znak na podu u video spotu Boze Vreće je najčešći tradicionalni motiv katoličkih tetovaža u BiH, a i sam se stetovirao s njima:
Znak slucajno podsjeća i na menore poredane u krug, pa me to odmah podsjeća na činjenicu da je sevdalinka u izvoru andaluzijska Španjolska muzika koju su doveli Sefardi u BiH.
_________________ Nema Izbornog zakona BiH ako nema BiH.
Nema ukradenog hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ako nema BiH.
Prelijepa djevojka, otac Hrvat iz Bosne, majka Francuskinja, drži ovo živim. Da nemam već nešto uletio bih (odnosno pokušao) u ovo tko budala u kredit. Dudu, u tebe se uzdam.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
Postano: 18 svi 2023, 07:58
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 41043 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
vezista je napisao/la:
Moja baka kao najstarije dijete je sa svojim roditeljima koji su bili trgovci došla iz Dalmacije u središnju Bosnu, gdje su joj dali istetovirati križić na lijevoj nadlanici. Pričali su mi da je to bio znak raspoznavanja u teškim vremenima.
Više jedan oblik zaštite da muslimani nisu mogli otimati takve djevojke. Gdje će kući voditi djevojku s križem na ruci. Muslimani i kršćani su se se ionako mogli jasno u to vrijeme razlikovati po odjeći.
Postano: 18 svi 2023, 08:19
Pridružen/a: 30 tra 2020, 17:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
Nisam fan tetovaža ali razmišljam o jednoj ovakvoj.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
Postano: 18 svi 2023, 09:04
Pridružen/a: 30 tra 2020, 17:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
daramo je napisao/la:
HHerceg je napisao/la:
Ovo su ti ženske tetovaže Nisu se muškarci kršćani tetovirali, isključivo žene iz očitih razloga koje sam naveo.
Neudi.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
Postano: 19 svi 2023, 06:52
daramo je napisao/la:
HHerceg je napisao/la:
Ovo su ti ženske tetovaže Nisu se muškarci kršćani tetovirali, isključivo žene iz očitih razloga koje sam naveo.
Tetovirali su se i muskarci i muska dica. Samo je kod muskaraca prije prestalo zbog raznih razloga, zene su puno duze zadrzale. Jedina razlika je bila kod muskih i zenskih mjesto tetoviranja. Kod muskih je vise tetovirana nadlaktica kod zena podlaktica.
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.