|
|
Stranica: 285/329.
|
[ 8208 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Niko Komadina
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 15 stu 2022, 00:38 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 13882 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
To se u upućenim krugovima zna već par mjeseci, bilo je riječi o 10 mi-8 helikoptera, vidim sada su povećali na 14. Od amerikanaca se traže zamjenski BH korišteni i novi.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 15 stu 2022, 00:40 |
|
|
franzkappka je napisao/la: Nisam vidia. Al danas je vidim to potvrdia Plenković Sa skyscrapercity foruma, nadam se da nisam falia temu Citat: Pregovaramo o nabavci 2 CL 5I5. Cijena prava sitnica-52 M $/komad.
Hrvatska je u uz Italiju, Španjolsku, Francusku, Portugal i Grčku među članicama EU koje u sklopu programa "rescEU" s Europskom komisijom vode pregovore o zaključivanju sporazuma o proizvodnji 12 novih kanadera, to jest protupožarnih zrakoplova modela CL515 s kanadskom tvrtkom De Havilland, u sklopu čega će Hrvatska dobiti njih dva, naglasio je Božinović.
"Cijena je između 50 i 52 milijuna dolara po avionu, a do kraja godine ćemo potpisati ugovore za nabavu godine novih aviona. Rokovi isporuke još se pregovaraju"
Kupujemo i 5 višenamjenskih helikoptera za Civilnu zaštitu Također, u postupku nabave su dva, od ukupno pet višenamjenska helikoptera za potrebe civilne zaštite za što je osigurano 273 milijuna kuna, od čega je 85 posto iz EU. hrvatska/hrvatska-kupuje-dva-nova-protupozarna-aviona-cl-515-za-80mil-t22235.html
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
goran2hr
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 15 stu 2022, 09:15 |
|
|
Reconquista je napisao/la: Citat: Proračun za obranu
2020. 4,9
2021. 7,18
2022. 7,56
2023. 7,82 Pobjednička vojska 1999. 7 GBR + pričuvni i ročni sastav > 200000 vojnika Vojska banana republike ili "sustav" 2022. 2 brigade sa nešto malo tehnike, bez praktično ročnog i pričuvnog sastava Ostaci ostataka nakon što "prijatelji" i Ukrajinci "počiste" skladišta 2023. 2 brigade bez ičega, pogodne za raspuštanje, jer su nesposobne braniti Hrvatsku, a koštaju 7,82 nečega što više nije kuna.
|
|
Vrh |
|
|
goran2hr
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 15 stu 2022, 10:09 |
|
|
Reconquista je napisao/la: dudu je napisao/la: slabo i neozbiljno, uz ovu inflaciju i rast gospodarstva sve ispod 10 milijardi je malo. Da. Iako je Plenki pokazao da može doći proračun usred godine ako treba. Pretpostavljam ako za PZO bude trebalo da će ga dići dodatno. Ali da trebalo je ići na 10 milijardi. Zapravo niti ona 2 "donirana" BH zapravo nisu donirana, jer se njihova cijena krije u onima preskupima koje moramo kupiti, a nisu donirani. Ako je ova vijest istinita (a vijest je loša pa vjerojatno je tako), stvari postaju tim gore. Tako glupavu ideju (zamijeniti više helikoptera većeg kapaciteta (Mi17 - 30 vojnika), za manji broj helikoptera manjeg kapaciteta (UH 60 - 14 vojnika)), mogao je donijeti netko tko vojske vidio nije (ali svejedno "zna" i "uvjerava da će ostati dovoljno za hrvatske potrebe"), a hrvatsku vojsku ne voli jer nije želio u nju se uključiti ili su mu tako prišapnuli "prijatelji", pa mora htio ne htio. Vjerojatno od svega po malo. Po onoj "manje je više". Stvar je donekle i moralno upitna, jer se radi o helikopterima koje nam je na ime klirinškog duga isporučila Rusija (a mogli su se praviti ludi jer je dužan bio SSSR). Osobno kao hrvatski oportunista, bilo bi mi prihvatljivo kada bi ti helikopteri otišli u Ukrajinu (ali tiho bez galame i hvalisanja) i bili momentalno zamijenjeni doniranim rabljenim (ispravnim) helikopterima istog ili većeg kapaciteta (CH-53E, CH-47, H215M), naravno jedan za jedan. Onda bi se to moglo nazvati jačanjem HV-a uz pomoć prijatelja. No, ne očekujem tako nešto, nego će to biti trgovina, poput one kada zapadnjaci kupuju otok od Indijanaca ( https://www.mediastorehouse.co.uk/north ... 84329.html). A i to kako sve slabija vojska košta sve više, poseban je fenomen...
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 15 stu 2022, 15:54 |
|
|
Šta će ti helikopter istog ili većeg kapaciteta? Kad ga pogodi raketa da u njemu pogine više vojnika?
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 15 stu 2022, 16:04 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25838 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
DrMag je napisao/la: Šta će ti helikopter istog ili većeg kapaciteta? Kad ga pogodi raketa da u njemu pogine više vojnika? Pa da, najbolji je helikopter jednosjed.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Pacifikator
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 15 stu 2022, 16:08 |
|
|
Bobovac je napisao/la: DrMag je napisao/la: Šta će ti helikopter istog ili većeg kapaciteta? Kad ga pogodi raketa da u njemu pogine više vojnika? Pa da, najbolji je helikopter jednosjed.
|
|
Vrh |
|
|
mariomario2020
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 15 stu 2022, 16:24 |
|
|
goran2hr je napisao/la: Reconquista je napisao/la: Da. Iako je Plenki pokazao da može doći proračun usred godine ako treba. Pretpostavljam ako za PZO bude trebalo da će ga dići dodatno.
Ali da trebalo je ići na 10 milijardi.
Zapravo niti ona 2 "donirana" BH zapravo nisu donirana, jer se njihova cijena krije u onima preskupima koje moramo kupiti, a nisu donirani. Ako je ova vijest istinita (a vijest je loša pa vjerojatno je tako), stvari postaju tim gore. Tako glupavu ideju (zamijeniti više helikoptera većeg kapaciteta (Mi17 - 30 vojnika), za manji broj helikoptera manjeg kapaciteta (UH 60 - 14 vojnika)), mogao je donijeti netko tko vojske vidio nije (ali svejedno "zna" i "uvjerava da će ostati dovoljno za hrvatske potrebe"), a hrvatsku vojsku ne voli jer nije želio u nju se uključiti ili su mu tako prišapnuli "prijatelji", pa mora htio ne htio. Vjerojatno od svega po malo. Po onoj "manje je više". Stvar je donekle i moralno upitna, jer se radi o helikopterima koje nam je na ime klirinškog duga isporučila Rusija (a mogli su se praviti ludi jer je dužan bio SSSR). Osobno kao hrvatski oportunista, bilo bi mi prihvatljivo kada bi ti helikopteri otišli u Ukrajinu (ali tiho bez galame i hvalisanja) i bili momentalno zamijenjeni doniranim rabljenim (ispravnim) helikopterima istog ili većeg kapaciteta (CH-53E, CH-47, H215M), naravno jedan za jedan. Onda bi se to moglo nazvati jačanjem HV-a uz pomoć prijatelja. No, ne očekujem tako nešto, nego će to biti trgovina, poput one kada zapadnjaci kupuju otok od Indijanaca ( https://www.mediastorehouse.co.uk/north ... 84329.html). A i to kako sve slabija vojska košta sve više, poseban je fenomen... kenjaš li ga kenjaš...jeli ti možda znaš kakav će biti dil s tim slanje m helikotera u Ukrajinu..i nebi se slali oni od klirinsškog duga (mil 17 ) nego MI 8 koji su već na izdisaju....iz te cinjenice vidi se da sereš tu....DAKLE JELI TI ZNAŠ KAKAV ĆE BITI DOGOVOR????????? ako neznaš ne lupaj bezveze..jel helikoterima MI 8 istječe reszrs 2023 i 2024....i već prije je naznačeno da će se mjenjati s BlackHawkom....
|
|
Vrh |
|
|
goran2hr
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 15 stu 2022, 16:29 |
|
|
DrMag je napisao/la: Šta će ti helikopter istog ili većeg kapaciteta? Kad ga pogodi raketa da u njemu pogine više vojnika? Prvo, da li su oni koji imaju te helikoptere istog ili većeg kapaciteta budale, jer kada ga pogode pogine više vojnika ili se izgubi više tereta? Valjda se ruta planira da rizik bude što manji?! Pa ukinimo onda svu vojsku i naši neprijatelji neće imati nikoga pogode i nitko neće poginuti!? Drugo, ja na te helikoptere gledam kao na leteće "autobuse" ili leteće "kamione", ponekad i "kranove" koji nose teret ili "krušku" s vodom. Pa sad, npr. akcija "Maslenica" 1993. ili pomoć opkoljenim BiH Hrvatima - kako bi to završilo, da su helikopteri bili ~ 1/3 kapaciteta Mi8 i još ih bilo upola manje? Nisam niti protiv BH (možda je to trebalo biti povoljnije, ali dobro) i oni imaju smisla za neke specijalne operacije ili prijevoz nečeg lakšeg. Pa da su nabavljeni uz zadržavanje postojećeg kapaciteta - bio bih za. To bi onda bilo jačanje HRZ. Međutim, mijenjanje Mi17 sa BH i još u manjem broju, a na kraju o našem trošku - naravno kako je budalaština. Plus, odustajanje od upravo uređenih An-32 (također gubitak kapaciteta). Što je iduće, da se voze biciklima?! Ja ne pušim te "manje je više" fore. Gdje je ugovor ili obavezujuća izjava, kako će nam "prijatelji" nadoknaditi poklonjeno Ukrajincima? Samo po sebi, to poklanjanje je nepotrebna budalaština, a ako nam (vjerojatno) to ne nadoknade, onda će to uz budalaštinu biti i pušiona. Opet, kao hrvatski oportunista, čak bi na to i pristao (jer u tolikom sukobu njima je to nebitno (bitno je nama)), kada bi postojala garancija kako će nas pošteno obeštetiti. Ali naravno da neće.
|
|
Vrh |
|
|
goran2hr
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 15 stu 2022, 16:34 |
|
|
Bobovac je napisao/la: DrMag je napisao/la: Šta će ti helikopter istog ili većeg kapaciteta? Kad ga pogodi raketa da u njemu pogine više vojnika? Pa da, najbolji je helikopter jednosjed. Ili helikopter dron u kojem ne sjedi nitko?! Koji to vizionare Plenky predvodi!
|
|
Vrh |
|
|
ShahidMaker
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 15 stu 2022, 16:40 |
|
|
Mozete kupiti od nas...
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 15 stu 2022, 16:47 |
|
|
Bobovac je napisao/la: DrMag je napisao/la: Šta će ti helikopter istog ili većeg kapaciteta? Kad ga pogodi raketa da u njemu pogine više vojnika? Pa da, najbolji je helikopter jednosjed. A je li?
|
|
Vrh |
|
|
goran2hr
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 15 stu 2022, 16:57 |
|
|
mariomario2020 je napisao/la: goran2hr je napisao/la: Zapravo niti ona 2 "donirana" BH zapravo nisu donirana, jer se njihova cijena krije u onima preskupima koje moramo kupiti, a nisu donirani. Ako je ova vijest istinita (a vijest je loša pa vjerojatno je tako), stvari postaju tim gore. Tako glupavu ideju (zamijeniti više helikoptera većeg kapaciteta (Mi17 - 30 vojnika), za manji broj helikoptera manjeg kapaciteta (UH 60 - 14 vojnika)), mogao je donijeti netko tko vojske vidio nije (ali svejedno "zna" i "uvjerava da će ostati dovoljno za hrvatske potrebe"), a hrvatsku vojsku ne voli jer nije želio u nju se uključiti ili su mu tako prišapnuli "prijatelji", pa mora htio ne htio. Vjerojatno od svega po malo. Po onoj "manje je više". Stvar je donekle i moralno upitna, jer se radi o helikopterima koje nam je na ime klirinškog duga isporučila Rusija (a mogli su se praviti ludi jer je dužan bio SSSR). Osobno kao hrvatski oportunista, bilo bi mi prihvatljivo kada bi ti helikopteri otišli u Ukrajinu (ali tiho bez galame i hvalisanja) i bili momentalno zamijenjeni doniranim rabljenim (ispravnim) helikopterima istog ili većeg kapaciteta (CH-53E, CH-47, H215M), naravno jedan za jedan. Onda bi se to moglo nazvati jačanjem HV-a uz pomoć prijatelja. No, ne očekujem tako nešto, nego će to biti trgovina, poput one kada zapadnjaci kupuju otok od Indijanaca ( https://www.mediastorehouse.co.uk/north ... 84329.html). A i to kako sve slabija vojska košta sve više, poseban je fenomen... kenjaš li ga kenjaš...jeli ti možda znaš kakav će biti dil s tim slanje m helikotera u Ukrajinu..i nebi se slali oni od klirinsškog duga (mil 17 ) nego MI 8 koji su već na izdisaju....iz te cinjenice vidi se da sereš tu....DAKLE JELI TI ZNAŠ KAKAV ĆE BITI DOGOVOR????????? ako neznaš ne lupaj bezveze..jel helikoterima MI 8 istječe reszrs 2023 i 2024....i već prije je naznačeno da će se mjenjati s BlackHawkom.... Kolega je opsjednut fekalijama i pelenama za odrasle, a izigravao bi insajdera. Prvo, mijenjanje Mi17 sa BH, a još u manjem broju - slabljenje je HV-a. Nećete vjerovati, ali u BH stane manje nego u Mi17. Pa kada se već nešto dogovaralo, ako je dostojna zamjena za Mi17 - trebalo je odabrati drugi model, u istom broju. U krajnjoj liniji ni BH nismo odabrali sami (nije bio u planu), nego su nam ga odabrali "prijatelji". A naši vladajući nisu im mogli reći NE, kako im ne bi povrijedili osjećaje. Drugo - velite "dil"? Pa tog ugovora nema!!! Rado bi ga vidio, iako mislim kako će (po nas) biti razočaravajući, ako ga uopće i bude. Poljaci su za svoje MiG-29 tražili, jedan za jedan, F16 ili F15 (rabljene) i rečeno im je NE od strane SAD-a. Što je to uopće tražila hrvatska strana ili nisu tražili NIŠTA, jer znaju kako nam NIŠTA i ne slijedi. Ukoliko i kada, dobijemo NEŠTO, ja ću biti pošten i priznati kako je to bila dobra trgovina. Naravno, ako to dobrom trgovinom budem smatrao (kvaliteta i kvantiteta). Ukoliko nove (eventualno rabljene) helikoptere platimo sami, pa onda je bolje da ove stare prodamo u stari aluminij ili izgradimo muzej. Manja šteta. Treće, prema tisku u Ukrajinu se poklanja 14 helikoptera. HRZ ima 13 Mi-8 i 11 Mi-17. Od toga, veća je vjerojatnost kako je više Mi8 koji nisu u letnom stanju. Znači ide kombinacija Mi8 i Mi17, ako ne i svi Mi17. Znači, manje prčkajte po ***, a okrenite se više matematici.
|
|
Vrh |
|
|
goran2hr
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 15 stu 2022, 16:59 |
|
|
ShahidMaker je napisao/la: Mozete kupiti od nas... Dobro izgleda, možda ga drugačije obojati. A koliko vode on ponese u "kruški"?
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 15 stu 2022, 16:59 |
|
|
goran2hr je napisao/la: Prvo, da li su oni koji imaju te helikoptere istog ili većeg kapaciteta budale, jer kada ga pogode pogine više vojnika ili se izgubi više tereta? Valjda se ruta planira da rizik bude što manji?! Pa ukinimo onda svu vojsku i naši neprijatelji neće imati nikoga pogode i nitko neće poginuti!? Drugo, ja na te helikoptere gledam kao na leteće "autobuse" ili leteće "kamione", ponekad i "kranove" koji nose teret ili "krušku" s vodom. Pa sad, npr. akcija "Maslenica" 1993. ili pomoć opkoljenim BiH Hrvatima - kako bi to završilo, da su helikopteri bili ~ 1/3 kapaciteta Mi8 i još ih bilo upola manje? Ne znam od kuda vama info (ili slabo rezonujete) kako nećemo imati transportne / logističke helikoptere??? Za tu zadaću ostaju Mil Mi-171 do kraja, na kraju će dobiti dostojnu zamjenu. OSRH nabavljaju UH-60 za specijalne postrojbe / operacije, a ne za gašenje požara (što ne bi trebala biti zadaća vojske).
|
|
Vrh |
|
|
goran2hr
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 15 stu 2022, 17:14 |
|
|
DrMag je napisao/la: goran2hr je napisao/la: Prvo, da li su oni koji imaju te helikoptere istog ili većeg kapaciteta budale, jer kada ga pogode pogine više vojnika ili se izgubi više tereta? Valjda se ruta planira da rizik bude što manji?! Pa ukinimo onda svu vojsku i naši neprijatelji neće imati nikoga pogode i nitko neće poginuti!? Drugo, ja na te helikoptere gledam kao na leteće "autobuse" ili leteće "kamione", ponekad i "kranove" koji nose teret ili "krušku" s vodom. Pa sad, npr. akcija "Maslenica" 1993. ili pomoć opkoljenim BiH Hrvatima - kako bi to završilo, da su helikopteri bili ~ 1/3 kapaciteta Mi8 i još ih bilo upola manje? Ne znam od kuda vama info (ili slabo rezonujete) kako nećemo imati transportne / logističke helikoptere??? Za tu zadaću ostaju Mil Mi-171 do kraja, na kraju će dobiti dostojnu zamjenu. OSRH nabavljaju UH-60 za specijalne postrojbe / operacije, a ne za gašenje požara (što ne bi trebala biti zadaća vojske). I u tisku i na TV-u, rečeno je kako je BH zamjena za Mi 8 (17) i kako će ih biti u manjem broju. Kanim ugasiti računalo, ali ako nađem živaca i vremena tražiti ću poveznice. Prvi put od Vas čujem kako se planira još i nabavka većih helikoptera. Bilo je nešto u tisku, prije događaja na Majdanu, kako bi se išlo na nabavku još Mi117, ali da su to spriječili Amerikanci (slična priča i sa 24 kom MiG29 (dok još nismo bili u NATO-u), a i poslije sa Barak-om). Za to pogotovo više nema šanse. Ispada kako se sa vama oko tog pitanja nadmećem, ali zaista bi želio da se jednom pokaže kako nisam bio u pravu, pa stigne dostojna zamjena. Ali iz iskustva sa našim himbenim saveznicima ili kako ih zovem "prijateljima", biti ćemo sretni sa još jednom "čekom", pohvalama i tapšanjem po leđima.
|
|
Vrh |
|
|
goran2hr
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 15 stu 2022, 17:25 |
|
|
"Nije tajna da se okrećemo Zapadu, a ruske helikoptere mijenjamo američkima. Dugoročno ih ne možemo održavati, ističu i resursi. No, Plenković ne otkriva je li i što je s SAD-om već dogovoreno i što će Hrvatska dobiti zauzvrat. Pitanje je to na koje tjednima odgovor traži i predsjednik države. Prvi je javno upozorio da ostajemo bez više od polovice helikoptera za transport! "Pa, nećemo to baciti! Što smo, idioti? I kupiti četiri puta skuplje i manje američke. Pa, koristit ćemo dok ne crknu, odnosno, dok mi ne odlučimo da će crknut', ali dati 14 komada koji lete i dalje bez jasnog obrazloženja koji je nadomjestak... Ne dam mukte, razumijete", jasno poručuje. Vlada i bez Milanovića u ovom slučaju može donijeti odluku i njegovo mišljenje nije obvezujuće. Nije Hrvatska ni prva ni jedina koja se na ovaj način rješava stare sovjetske tehnike, ali netko mora ponuditi jasniji odgovor čime će ruske letjelice i kada to zamijeniti, poručuje reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov.
Prije dvije godine svih 10 helikoptera na koje sada računamo zbog problema s kvarovima bilo je prizemljeno."
Dakle, slažem se sa predsjednikom. Ni on ne zna što će za nas biti zamjena poklonjenog (a prvi je koji bi trebao znati), a očito naslućuje kako ćemo biti obeštećeni - bananom. Nemojte vjerovati "prijateljima". Uvijek nas iskoriste i nasade.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 15 stu 2022, 17:26 |
|
|
14 Mi-8 kojima resursi isticu u narednih godinu i pol su svakako bili u otpisu. Racuna se kako ce Mil171 izdrzati do 2030 godine ako budu dostupna servisiranja.
Od tih koje napustamo 14 3-4 idu u kanabalizaciju.
Kako se bude bližilo vrijeme otpisa Mil171 tako će se tražiti i njihova zamjena, najvjerojatnije od europskih proizvođača.
Gašenje požara i medicinske evakuacije ne bi trebala obavljati vojska , pogotvo neadekvatnim letjelicama.
U tijeku su pregovori, bilo bi neozbiljno govoriti o necemu sto nije dogovoreno.
Bi li bio zadovoljan sa 6 AH-1Z Viper?
|
|
Vrh |
|
|
goran2hr
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 15 stu 2022, 17:42 |
|
|
DrMag je napisao/la: 14 Mi-8 kojima resursi isticu u narednih godinu i pol su svakako bili u otpisu. Racuna se kako ce Mil171 izdrzati do 2030 godine ako budu dostupna servisiranja.
Od tih koje napustamo 14 3-4 idu u kanabalizaciju.
Kako se bude bližilo vrijeme otpisa Mil171 tako će se tražiti i njihova zamjena, najvjerojatnije od europskih proizvođača.
Gašenje požara i medicinske evakuacije ne bi trebala obavljati vojska , pogotvo neadekvatnim letjelicama. Od postojećih 13 Mi8 u Ukrajinu ide 14 helikoptera. Plus, znači li to kako šaljemo neispravne?! No manje važno. Pitanje je što nam zapadnjaci daju u zamjenu??? To ne zna niti predsjednik Milanović!! Kako je to moguće? Osobno očekujem - ništa. Povijesna iskustva - 1999. NATO (SAD) bombardira Jugoslaviju. Naš rat je odavno završio. Dakle, nije to zbog Hrvata, nego Kosovara. Bez pitanja (Tuđman se protivio) zatvorili su nam zračni prostor, upropastili turističku sezonu, onemogućili promet i trgovinu, u Jadran pobacali bombe, a popravak srušenih mostova na Dunavu platila je RH. Za nas nikakve koristi. A indirektno to sve dovelo do smjene vlasti 2000. I sjećam se kako je njihov visoki dužnosnik, nakon NATO akcije posjetio Hrvatsku i za hrvatsku kooperativnost cinično rekao:"Kažite što želite?". I potom su nam poslali Carlu del Ponte - nju smo valjda željeli... Vjerujem kako će hrvatska kooperativnost oko Ukrajine biti jednako nagrađena. Ili onako kako su Hrvate za svoje napore svojevremeno nagradili Napoleon, Franc Jozef i Hitler.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 15 stu 2022, 18:05 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60634 Lokacija: DAZP HQ
|
Dovoditi u pitanje racionalnost premijera koji je nabavio Rafale i riješio PZO je smiješno, ne sumnjam da iz ovog dobijamo bolji deal za sebe. S razlogom se o tome ne priča, jednom su išli transparetno (F-16 Barak), opekli se i od tada samo jave kad je već riješeno, kao s PZO-om.
Predsjednik je sam rekao da nema ništa s opremom HVa, niti ga se treba pitati.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
ShahidMaker
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 15 stu 2022, 18:07 |
|
|
Kako je resio PVO? Pa Srbija ima 100x bolji PVO, pa ne smatramo da je resen. Mistrali ne resavaju nista, a imamo ih i mi uzgred..
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 15 stu 2022, 18:13 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60634 Lokacija: DAZP HQ
|
Ministar je samo ovo rekao i to jednom. Sve drugo je naklapanje novinara, nema potvrde ni za jedan sistem konkretno osim zemlje podrijetla. Citat: “Mi smo nakon pada drona u Zagrebu u ožujku ove godine, protuzračnu obranu postavili kao prioritet, prije svega sustave kratkog dometa i tu smo kroz bilateralne razgovore s Francuskom već osigurali materijalne resurse na razini jedne bitnice, a cilj nam je da za vrlo kratko vrijeme osiguramo pet bitnica”, rekao je Banožić novinarima nakon završetka sastanka ministara obrane NATO-a.
Razgovori s Francuskom započeli još u ožujku
“S tim automatski otvaramo priču i o srednjem i dugom dometu i siguran sam da ćemo tu priču vrlo uspješne završiti. Na to smo se i pozivali u razgovorima s Njemačkom i sada čekamo da vidimo što će točno biti nabavljeno od sustava i koliko ćemo se mi moći uklopiti s ovim našim kratkim i srednjim dometom”, dodao je Banožić.
Istaknuo je da je Hrvatska s Francuskom započela bilateralne razgovore još u ožujku, a da se o ovoj njemačkoj inicijativi razgovora posljednjih nekoliko tjedana.
Banožić nije htio iznositi pojedinosti koje sustave Hrvatska nabavlja. “Rekao sam zemlju podrijetla, a s detaljima ne izlazimo u javnost”.
Dodaje da nije kasno za Hrvatsku da se uključi u njemačku inicijativu kada se vidi hoće li ti sustavi dugog dometa biti kompatibilni s dogovorenim sustavima kratkog i srednjeg dometa.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 15 stu 2022, 18:20 |
|
|
dudu je napisao/la: Dovoditi u pitanje racionalnost premijera koji je nabavio Rafale i riješio PZO je smiješno, ne sumnjam da iz ovog dobijamo bolji deal za sebe. S razlogom se o tome ne priča, jednom su išli transparetno (F-16 Barak), opekli se i od tada samo jave kad je već riješeno, kao s PZO-om.
Predsjednik je sam rekao da nema ništa s opremom HVa, niti ga se treba pitati. Tako i treba raditi, ne mora svaka baba na tržnici znati što MORH nabavlja i pod kojim uvjetima. To je bilo idealno za mrzitelje Hrvatske da napumpaju lakoumne u proteste zbog "vojne potrošnje".
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
mariomario2020
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 15 stu 2022, 18:26 |
|
|
ShahidMaker je napisao/la: Kako je resio PVO? Pa Srbija ima 100x bolji PVO, pa ne smatramo da je resen. Mistrali ne resavaju nista, a imamo ih i mi uzgred.. zini da ti kažemo kako riješavamo PZO
|
|
Vrh |
|
|
mariomario2020
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 15 stu 2022, 18:27 |
|
|
weasel je napisao/la: dudu je napisao/la: Dovoditi u pitanje racionalnost premijera koji je nabavio Rafale i riješio PZO je smiješno, ne sumnjam da iz ovog dobijamo bolji deal za sebe. S razlogom se o tome ne priča, jednom su išli transparetno (F-16 Barak), opekli se i od tada samo jave kad je već riješeno, kao s PZO-om.
Predsjednik je sam rekao da nema ništa s opremom HVa, niti ga se treba pitati. Tako i treba raditi, ne mora svaka baba na tržnici znati što MORH nabavlja i pod kojim uvjetima. To je bilo idealno za mrzitelje Hrvatske da napumpaju lakoumne u proteste zbog "vojne potrošnje". a čuj ovaj goran@hr bi da javno stavimo na uvid što i kako se dobiva za MI 8...možd as urudžbenim brojem heheh
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|