HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 21 svi 2026, 10:55.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 3483 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 136, 137, 138, 139, 140
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob
PostPostano: 10 svi 2026, 21:43 

Prinosin i ovdi

Citat:

Nikada ne ću zaboraviti, Slikom na Sliku iz 1992 (vodila uz Merlića i Hloverka Novak Srzić). Emitirana je Skyeva reportaža (i onaj čuveni reporter mislim Martin Bell) iz Mostara.
I tako čuveni Martin iz Nezagreba, razgovara sa jednim Englezom/Britancem, dragovoljcem u Armiji BiH koji gladi svog kalaša kraj Staroga Mosta. Pita ga što tu radi, a ovaj odgovara, da ništa, dosađuje se. Pita ga Bell, a što mu je svrha i cilj, na što ovaj odgovara: "zaratiti sa Hrvatima i otjerati ih iz BiH!"
Napominjem da je to bilo u doba dok nije bilo uopće ikakvih naznaka ne rata, nego i neprijateljstava i nesuglasja između Hrvata i Muslimana, a tako i između Hrvatske i BiH. I zato je ta izjava za mene bila šok, šok koji mi je taj TV prilog, jedan od milijuna i tada i sada, urezao u srce i memoriju. Jer i ja sam tada živio u uvjerenju da "cveta cveće u to preduzeće"!
Kao što mi se urezala u sjećanje vijest, tadašnji novinski izvještaj da je prvu oružanu operaciju Armije BiH protiv HVO-a predvodio jedan britanski časnik (ne redov kao opisani), naravno kao "mercenary" . Ali to je bila novinska vijest, a iskustvo me je naučilo da je teško na njoj graditi sudove, bez seriozne naknadne provjere. Ali i to se dade provjeriti.
Molio bih Hloverku Novak Srzić, ili moje fb prijatelje koji mogu, bilo kao novinari ili na drugi način nabaviti taj prilog emitiran na HRT-u 1992.g., iz HRT-ove arhive (koja ga sigurno ima, ili bi barem trebala imati), ili čak pokušati nabaviti (ako netko znade način) iz arhive Sky Newsa.
Taj prilog bio bi nedvosmislen dokaz, smoking gun, o tuđim prstima u tom izvana induciranom sukobu, pa čak i o tragu ruku na toj indukciji. Možda ga je baš zato teško naći?

dobiti nešto iz Arhiva ,,Hrt,, ..što vladajučim nepaše..teže je nego uci u Arhiv, Mosada, M 16, Udbe...jer je to sef s 7 ključeva, a drži ga vec 30god, jedana , po imenu i prezimenu...srpkinja..( imena se sada ne mogu sjetiti, ali je uvijrk navade uz zahvalu njoj tj Arhivu Hrt..a ,iza raznih dok.emisija..) tako za primjer, u istom arhivu postoji snimak Tv srbije iz Međackog Depa..koji prikazuje neku babu Janju, s mitraljezom iza neke stjene..reporter je pita,,babo ,što ti tu radiš? Ona kaže, čuvam ovo mjesto od ustaša..ubila ih , a i sve ču koji tu priđu...makon , oslobađanja Gospiča...istu tu babu svetski mediju pokazuje kao nevinu civilnu žrtvu..ustaškog terora...predhodno..iz kadra uklonili mitraljez...na suđenju gen Norcu, nije to moglo izači iz Arhiva..pa , odležao on 7 god zatvora...isto tako, Arhiv ,,Htv,, ima snimak s srpske Tv gdje neki Zorič detaljno opisuje kako je snajperom ubio Gordana Lederera... sticajem nekih okolnosti taj zlikovac je uhapšen na nekom gran prelazu..i bio 2mj u sisačkom istražnom zatvoru..i ,pušten!! Zbog,, nedostka dokaza!!?.. da je ,,tužitelj,, Baič? Želio, a mogao je, uzeti taj snimak...bilo bi više nego dovoljno...tako da mi i današ licemjerono komemoriramo na brdu Čuntič kod Kostajnice, uz Tv prenos ..a, uboica na slobodi u srbiji zivi ko narodni heroj...

Analitičari i povjesničari često (izvan MS medija) ističu britansku vanjsku politiku kao strategiju koja se temelji na dugoročnim geopolitičkim interesima, a ne nužno na izravnim vojnim sukobima u prvoj liniji. Obrazac djelovanja, koji se često opisuje kao "djelovanje iz sjene" ili "balansiranje moći" (balance of power), obuhvaća nekoliko ključnih metoda:
- Ključni obrasci djelovanja :
"Ratovanje s leđa" (Leading from behind):
Britanija često potiče saveznike (posebno SAD) ili regionalne aktere (Armija BiH u ovom sl. , Ukrajina, Izrael…..)da preuzmu glavnu vojnu ulogu, dok sama pruža obavještajnu, logističku i političku podršku.Stvaranje "penholder" pozicije u UN-u: Kao stalna članica Vijeća sigurnosti UN-a, Britanija često preuzima ulogu "penholdera" (glavnog pisca rezolucija, formiranja međunarodnih ratnih sudova) za krizna žarišta (npr. Sudan, Mjanmar, bivša Yuga), što joj omogućuje oblikovanje međunarodnog odgovora.
Destabilizacija kroz obavještajne službe i "meku moć":
Korištenje diplomacije, financiranja nevladinih organizacija i obavještajnih resursa za utjecaj na političke promjene u regijama od interesa. Korištenje "specijalnih odnosa" sa SAD-om: Usklađivanje vlastite politike s američkom, ali i često usmjeravanje američke intervencionističke politike prema britanskim interesima (od 1WW, 2WW, preko Libije 2011, do Ukrajne danas).
Uloga u dugotrajnim krizama: Primjeri iz povijesti i sadašnjosti (poput uloge u BiH ili na Bliskom istoku) pokazuju sklonost dubljem uplitanju u procese koji mogu dovesti do sukoba. Primjeri i kontekst 2026:Prema pouzdanim izvješćima, Britanija i dalje nastoji održati utjecaj kroz nove sigurnosne strategije (AUKUS, NATO) i intervencije u krizama, kao što je podrška Izraelu ili djelovanje protiv Huta u Crvenom moru……da ne nabrajam dalje , a teško je sve i pobrojati a ne izostaviti nešto.

a tvoj komentar odgovoriti ću ti povijesnim činjenicama.
Koje je vrlo teško pronaći u Hrvatskoj povjesnici. Ne znam dali će ti biti ovo pismeno razumljivo, ali mislim da bi ga trebao pomno isčitati.
Ko su Bosanski muslimani i Bosanski pravoslavci.
Niti jednih niti drugih nema do pojave Otomana.
Mehmed ll Frtih 1463.osvaja dijelove Bosne i sve redom prevodi u Islam, Dolazi do Miloloža (Brestovsko) gdje mu dolazi 28.Svibnja 1463.Fojnički Gvardijan Anđelo Zvizdović kojem daje Ahdnamu.(treba proučiti šta je). Ahdnamu danas muslimani tumače kao vrhunac vjerske tolerancije pod Osmanlijama.
Što nikako nije točno, naprotiv. U Ahdnami (i popratnom Fermanu) stoji;
-Franjevci imaju pravo štovati svoju katoličku vjeru.
(Franjevci a ne i puk???)
-Selo Dusina ima priječi u Islam odmah.
-Slijedeće naselje ima se zvati Očektani, što znači da čekaju prelazak na islam ili pravoslavlje. Za taj prelazak imaju vrijeme odluke od 10 godina. I kad se odluče onda slijedeće naselje ima se zvati Očektani i imaju 10 godina za prelazak.
Za provedbu ovih "zakona" Mehmed ll Fetih odredio je brinuti o tome novo osnovane paravojne postrojbe takozvane MARTOLOZI.
Tko su MARTOLOZI???
Martolozi su paravojne formacije sastavljeni od domaćeg puka koji je prešao u Islam ili pravoslavlje. Martolozi su djelovali kao privi graničari i širitelji islama ali i pravoslavlja na granicama, ali i na okupiranom teritoriju kao provodioci islamizacije ili pravoslavlja.
Zašto pravoslavlja???
3.Lipnja 1453.peti dan nakon osvajanja Carigrada i Sultan otomanskog carstva Mehmed ll Fetih proglašava Ortodoksnu (pravovjernu) vjeru kao drugu otomansku vjeru. (pravoslavci su bili najvjerniji saveznici u širenju Otomanske vlasti).
I dan danas Turski suveren daje suglasnost za imenovanje Veseljanskog patrijarha.
Dakle u Martolozima nisu mogli biti Hrvati katolici jer su upravo oni bili cilj pokrštavanja u pravoslavlje ili Islam.
Padom Bosne pod Austro Ugarsko carstvo prestala je prisilna islamizacija, ali prelazak u pravoslavlje se nastavio sve do kraljevine Yu. 1933 godine, kompletno selo Kamenik (Kamenice) kod Jajca prolazi u pravoslavlje. Kralj Aleksandar je ukazom zabranio daljnje kolektivne prelaske na pravoslavlje, na izričiti zahtjev Hrvatskih skupštinara. To mu je bio jedan od zadnjih ukaza prije smrti u Marseju.
Zaključak;
Tko su sadašnji muslimani i srbi iz BiH?
Dakle i jedni i drugi su dio Hrvatskog narodnog korpusa koji su prešli u Islam ili u pravoslavlje. U kraljevine Yu gotovo svi pravoslavni postaju odjednom Srbi a Muhamedanci postaju muslimani a danas bi htjeli biti Bošnjaci (moš mislit).
Dakle još dolaskom Otomana i prisilom ali i djelom dragovljnog prelaska u Islam ili u pravoslavlje posijana je netrpeljivost i nepovjerenje te mržnja.
Tako da nikakve strane službe nisu morale ni "podgrijati" taj višestoljetni jaz između Muhamedanaca/muslimana (sadašnjih takozvanih Bošnjak-moš mislit), pravoslavnih turaka i Hrvata katolika.

Pa nije znao samo taj Britanac. Znali su mnogi. Dok smo mi ratovali protiv Srba, oni su se naoruzavali i pripremali na nas. Strategija je bila sto duze odgoditi rat sa Srbima, " Nije ovo naš rat" a uvijek su govorili: Vi ratujete a mi idemo direktno u finale. Sjecam se kad su konvoji kamiona s oruzjem i pomoci prolazili kroz Srednju Bosnu za ABiH a pod pratnjom vojne policije HVO a iz Ljubuskog. Mi u Srednjoj Bosni samo smo gledali sa zebnjom a odgovor je bio da to oruzje ide za Tuzlu. RH i tadasnje vodstvo Hrvate u Srednjoj Bosni i Posavini prepustili su sudbini a naoruzali ABiH.

A britanski Reuters je imao “ srpskog dopisnika “.. 91 u Borovu

BBC je
Čekao pred Ahmićima …

Vrh

PostPostano: 10 svi 2026, 22:34 

Evo baš sam slučajno danas naletio na video s jednog bošnjačkog kanala, reportažu španjolske televizije iz 93. o hrvatskom progonu Muslimana iz Mostara i "divljačkom" granatiranju muslimanskih ciljeva uključujući zapovjedništvo Armije BIH koja je prikazana kao branitelj grada. U prilogu od nekoliko minuta Hrvati su prikazani kao apsolutni negativci i agresori.

Ali Španjolci su naši katolički prijatelji, oni se neće naći u patetičnim statusima kao vjekovni mrzitelji i neprijatelji Hrvata, kao i sve ostale katoličke države i politike kroz povijest koje su uvijek svim silama pomagale i branile Hrvatsku.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2026, 07:45 

Sokolić je napisao/la:
Prinosin i ovdi

Citat:

Nikada ne ću zaboraviti, Slikom na Sliku iz 1992 (vodila uz Merlića i Hloverka Novak Srzić). Emitirana je Skyeva reportaža (i onaj čuveni reporter mislim Martin Bell) iz Mostara.
I tako čuveni Martin iz Nezagreba, razgovara sa jednim Englezom/Britancem, dragovoljcem u Armiji BiH koji gladi svog kalaša kraj Staroga Mosta. Pita ga što tu radi, a ovaj odgovara, da ništa, dosađuje se. Pita ga Bell, a što mu je svrha i cilj, na što ovaj odgovara: "zaratiti sa Hrvatima i otjerati ih iz BiH!"
Napominjem da je to bilo u doba dok nije bilo uopće ikakvih naznaka ne rata, nego i neprijateljstava i nesuglasja između Hrvata i Muslimana, a tako i između Hrvatske i BiH. I zato je ta izjava za mene bila šok, šok koji mi je taj TV prilog, jedan od milijuna i tada i sada, urezao u srce i memoriju. Jer i ja sam tada živio u uvjerenju da "cveta cveće u to preduzeće"!
Kao što mi se urezala u sjećanje vijest, tadašnji novinski izvještaj da je prvu oružanu operaciju Armije BiH protiv HVO-a predvodio jedan britanski časnik (ne redov kao opisani), naravno kao "mercenary" . Ali to je bila novinska vijest, a iskustvo me je naučilo da je teško na njoj graditi sudove, bez seriozne naknadne provjere. Ali i to se dade provjeriti.
Molio bih Hloverku Novak Srzić, ili moje fb prijatelje koji mogu, bilo kao novinari ili na drugi način nabaviti taj prilog emitiran na HRT-u 1992.g., iz HRT-ove arhive (koja ga sigurno ima, ili bi barem trebala imati), ili čak pokušati nabaviti (ako netko znade način) iz arhive Sky Newsa.
Taj prilog bio bi nedvosmislen dokaz, smoking gun, o tuđim prstima u tom izvana induciranom sukobu, pa čak i o tragu ruku na toj indukciji. Možda ga je baš zato teško naći?

Ja se sjećam jednog priloga iz Mostara pred sukobe Hrvata i muslimana sa britanskim plaćenicima uz obalu Neretve snimljen od strane britanske televizije, a koji je prikazn u sklopu emisije SLIKOM NA SLIKU.
Samo mislim da je gospodin Ivan Pletikos malo pobrkao neke detalje. Matrin Bell nije nikada radio za Sky News već za BBC. Mislim da će prije biti da je reporter bio Van Lynden.
Također, taj prilog je iz proljeća 1993. a ne 1992. Britanski plaćenici maskirani maramama uz obalu Neretve. Govore kako je loše što je izbio sukob Hrvata i muslimana sada kad je bila izvjesna međunarodna intervencija protiv Srba, pa je taj sukob sve pokvario. Govore da tu nisu radi novca već hoće pomoći.
Ne sjećam se da je neki Britanac rekao da žele zaratiti sa Hrvatima i otjerati ih iz BiH ali jesu nešto pričali kontra Hrvata, tako da je i voditelj te emisije SLIKOM NA SLIKU (Damir Matković) nakon priloga izjavio da, iako Britanci tvrde da nisu plaćenici da sigurno od muslimana primaju lovu na svojim stranim bankovinim računima.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2026, 15:13 

Zanemarite muslimansku propagandu u ovemu.
Ovo je više za oslikati situaciju.
Ako je istina da je ovo bia napad HVO a ne tek mitološki priuveličano svakodnevno čarkanje na bojišću, pokazuje da je studenega 1993. se HVO polako pribira i prilazia iz "defenzive u konopciman" u ofenzivu.

https://mahalla.ba/2019/11/09/foto-obiljezeno-sjecanje-na-jasikovicu-93/

Citat:

Danas je obilježena 26. godišnjica od teških ratnih dana koja su zadesili Fojnicu.
U novembru 1993. godine snage HVO-a, potpomognute od zločinačke vojske RS-a su napali Fojnicu iz pravca Kiseljaka.
Najveće borbe su se vodile na lokalitetu Jasikovice gdje je poginuo veliki broj junaka Armije Republike Bosne i Hercegovine kako bi sačuvali Fojnicu i njeno stanovništvo.

..., Fojnica je opstala u rukama Armije RBiH ...

HVO je možda prikinia zbog racionalnih razloga i izbigavanja nepotribno velikih gubitaka, makar je neprijateju nania veće gubitke i pritia slom.obrane
Možda se je umiša UNPROFOR ka' šta je pri JNA spašavala srp.pobunjenike od poraza 1990. i 1991.

Možda su Hrvatskoj zapritili sankcijaman.

Kakobilo, ovo je mogla bit još jedna od akcija iscrpljivanja. Dnevno zamaraš protivnika.
Ljudstvon psihički financijski, materijalno.
HVO-u kroz nediju pogine 1 i 7 bude ranjenih, Muslimaniman 7 (2 domaća, 5 mudžahedina) uz 20 ranjenih.

U bitkaman obični bude postotno približni jednak broj poginulih. No ARBIH je bila na zasadaman sovjetsko-JNA škole (slanje u masivnin valoviman ne mareć za broj poginulih), a mudžahedini su luđački jurišali na položaje. Masovno ginuli ka' čudovišća u Doomu, često čitaš svidočanstva o kotrljanju mudžahedinskih tila nizbrdo.

Da je bilo razumno vođeno bojevanje a muslimanske strane, i HVO bi ima veliki broj poginulih, ka' šta su i Muslimani imali. Ali nisu. Jer da jesu, ugrozilo bi obrambenu stabilnost Kiseljaka, Muslimani bidu se hvalili velikon pobidon na Fojnici i slomon HVO-ove ofenzive.
Ovo je bia samo još jedan skupo odgođeni poraz za još jedan dan.

Zamislite koja bi to dreka nastala da je HVO vratia jedan gradić.
Koji bi to demoralizirajući učinak imalo na naselja koja su držali Muslimani a imala su brojnu hrvatsku zajednicu koju su Muslimani istirali, uz veliku ulogu Muslimana iz drugih krajih (Podrinje, Turska Hrvatska). Potonji nimadu moralni motiv za držati grad ka' Hrvati istirani iz svog grada.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2026, 16:05 

O, pa da. To je Bašino Brdo.

https://www.artinfo.ba/index.php/vijesti/70969-fojnica-obljetnica-bitke-za-basino-brdo

Citat:

Objavljeno: 12.Studeni.2024.

Hrvati Lepeničke doline danas obilježavaju 31. obljetnicu Bitke za Bašino Brdo, na planini Jasikovica

Bitka za Bašino Brdo, strateški važnu kotu,.... Postrojbama HVO uspjelo je daleko brojnijoj Armiji R BiH nanijeti težak poraz I osloboditi sela s hrvatskom većinom Bakoviće i Gojeviće.

Nakon Bitke za Bašino Brdu, snage HVO-a bile su na samom ulazu u Fojnicu. Ušli nisu zbog međunarodnih pritisaka i nepovoljne političke klime...

Na osvetu zbog teškog poraza... Samo dan poslije 13. studenog u Fojnici su, ... ubijeni fra Nikica Miličević i fra Leon Migić, ...

U Šćitovu su zapaljene dvije starice.

Ubijanje civila je očajnička odmazda, ka' Martićeva na Zagreb.
Znak nemoći.

Vrh

PostPostano: 18 svi 2026, 00:51 

Sokolić je napisao/la:
Zamislite koja bi to dreka nastala da je HVO vratia jedan gradić.
Koji bi to demoralizirajući učinak imalo na naselja koja su držali Muslimani a imala su brojnu hrvatsku zajednicu koju su Muslimani istirali, uz veliku ulogu Muslimana iz drugih krajih (Podrinje, Turska Hrvatska). Potonji nimadu moralni motiv za držati grad ka' Hrvati istirani iz svog grada.

Pa muslimani su bili pred raspadom krajem 93. i početkom 94.

Početak rata je 93:
Siječanj: aBiH napada Uskoplje i prekida komunikaciju prema Kiseljaku u Kaćunima (etničko čišćenje lokalnih Hrvata), bezuspješno napada na Lašvu.
HVO zaustavlja kontru radi naredbe s vrha.
Travanj: aBiH etnički čisti Hrvate s istočnih djelova općina Jablanica i Konjic (opstaje samo jedna enklavica iznad Konjica), opet napad na Lašvu i Lepenicu. Etnički čiste Zenicu od Hrvata.

Svibanj: HVO osvaja muslimanske punktove po zapadnom Mostaru.

Lipanj: aBiH etnički čisti Hrvate Kaknja, dobrog dijela Travnika i Novog Travnika. Opet našad na Lašvu i Lepenicu (zauzimaju brda oko Kreševa). Doživljavaju poraz kod Žepča i vrše pokolj nad Hrvatima Bijelog Polja u Mostaru.
Srpanj: HVO eliminira aBiH u Stocu, no padaju Bugojno i Fojnica, kao i hrvatska sela po Klisu na sjeveru Konjica. Sprema se velika muslimanska ofenziva, HVO zaustavlja kontraofenzive po sjevernoj Hercegovini radi naredbi s vrha.
Kolovoz: Proglašena republika HB krajem mjeseca.
Rujan: Neretva 93. Muslimani uz pomoć srpskog topništva nastoje izbiti na Jadran. Ratni zločini aBiH dolinom Neretve. Težak poraz islamista.
Listopad-studeni: Pad Vareša, HVO ostaje u samo jednoj enklavi istočno od gradića. Krajem listopada, novi napad aBiH na Lepenicu, HVO zauzima Meoršje, obrana Kreševa. ABiH napada i Lašvu, kod Novog Travnika, bitka za Zubiće, HVO opet dominantan.
Studeni: bitka za Bašino Brdo, HVO staje pred ulazom u Fojnicu, radi međunarodnih pritisaka. HVO napada i kod Uskoplja, no radi međunarodnih pritisaka staje.
Prosinac-siječanj: ABiH bezuspješno napada Vitez, HVO vraća sve kote.
Siječanj: HVO vraća Zavrtaljku, iz Lepenice se vidi Lašva, moguća deblokada. U Rami, Twigi 94, HVO zauzima Here, s juga se sprema spajanje preko Fojnice, zauzete i Ciganske livade kod Uskoplja.

Ovo je otprilike tok rata.
Njima je Konjički (6. korpus) uništen u ratu, Zenički (3. korpus), toliko satrt, da se morao osnovati Travnički (7. korpus) da bi se spasilo što se da.
A o Mostarskom (4. korpusu) da se ne priča.

Meni je žao što nismo riješili Fojnicu, Uskoplje i Klis na kraju rata, možda i Jablanicu, jer su baš bili u raspadu.
Samo to bi opet potaknulo, izbjeglice, krizu, ovo-ono...
A i pukao bi im dio linija prema Srbima.

Vrh

PostPostano: 18 svi 2026, 17:32 

Dobro da nisu rekli da su i tu pobidili HV kod Fojnice.

Vrh

PostPostano: 19 svi 2026, 19:25 

Sokolić je napisao/la:
O, pa da. To je Bašino Brdo.

https://www.artinfo.ba/index.php/vijesti/70969-fojnica-obljetnica-bitke-za-basino-brdo

Citat:

Objavljeno: 12.Studeni.2024.

Hrvati Lepeničke doline danas obilježavaju 31. obljetnicu Bitke za Bašino Brdo, na planini Jasikovica

Bitka za Bašino Brdo, strateški važnu kotu,.... Postrojbama HVO uspjelo je daleko brojnijoj Armiji R BiH nanijeti težak poraz I osloboditi sela s hrvatskom većinom Bakoviće i Gojeviće.

Nakon Bitke za Bašino Brdu, snage HVO-a bile su na samom ulazu u Fojnicu. Ušli nisu zbog međunarodnih pritisaka i nepovoljne političke klime...

Na osvetu zbog teškog poraza... Samo dan poslije 13. studenog u Fojnici su, ... ubijeni fra Nikica Miličević i fra Leon Migić, ...

U Šćitovu su zapaljene dvije starice.

Ubijanje civila je očajnička odmazda, ka' Martićeva na Zagreb.
Znak nemoći.

Zapravo, ima razlike.
Muslimani obiližacadu "pobidu" na Jasikovici 9. studenoga, a 3 dana posli Hrvati pobidu na Bašinon Brdu na istoj gori nekoliko km zapadnije i bliže Fojnici, točnije nad Fojnicon.

Ovi svoj poraz obiližavadu ka' pobidu.
https://www.topografskakarta.com/jugo/download/srb_25/koni_6/ko_6.html

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3483 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 136, 137, 138, 139, 140

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: