HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 27 vel 2026, 03:38.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 111 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Iluzije
PostPostano: 17 kol 2014, 10:39 

Aztec je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Jašta da je kurva,za tvoje liberalne stavove kurva je samo tko se meca za lovu,za mene je kurva svatko tko je prevarant...

Ti ne vjeruješ u Božja moralna uputstva jer tebi tako odgovara,možda si tako naučen kroz obitelj,okolinu,školstvo itd.

Ne može se živjeti kako tko hoće,da se ne ponavljam,mora postojati odgovornost.Svi mi sjedimo u istom čamcu i ne može netko da buši dno,a ja da mirno gledam kako nas vodi u propast i širi smrt...

Svjež primjer onoga o čemu govorim:

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /140817001

Nisu to moji liberalni stavovi vec je to cinjenica. Pogledaj tu definiciju. Po mom znanju neko ko se jebe okolo naokolo je "drolja", prevarant je prevarant a kurva je kurva :neznam :D Metaforicki bla bla bla... Zna se sta si ti ovdje mislio, a napisao si da je svako kurva ko se sexa van braka. U ovom metaforickom smislu HSP - ovci su ti kurve Sarajeva. :D

Pa zato imas izbore pa narod ima ono sto zeli, zato postoje zakoni. A ti opet glasaj za HSP, oni ti nikad ne voze pijani i inace su okrenuti vjeri, ljubavi i toleranciji. :D

Eto,ja sam čuo za tebe da imaš djevojku muslimanku i da hoćeš da pređeš na islam? :neznam

Vrh

PostPostano: 17 kol 2014, 10:46 

Ta je dobra. :laugh

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 17 kol 2014, 10:50 

Aztec je napisao/la:

Paralela sa mojim političkim stavovima. :zubati

Pusti šta ljudi pričaju,nego kako žive.Ova hanuma iz romana je kurva.Nema tu velike filozofije.Ne dao ti Bog da ti takva u kuću dođe! :zubati

Vrh

PostPostano: 17 kol 2014, 10:51 

Da zakljucim. Kako sam vec napisao, nikakvi ekstremi nisu dobri i to je to. Da li ce covjek nesto zloupotrebljavati je do tog covjeka a ne do odredjenih stvari. Covjek se moze trovati svaki dan i potpuno legalnom hranom na kraju krajeva pa se razvaliti na 200 kg.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 17 kol 2014, 10:52 

Mar-kan je napisao/la:
Aztec je napisao/la:

Pusti šta ljudi pričaju,nego kako žive.Ova hanuma iz romana je kurva.Nema tu velike filozofije.Ne dao ti Bog da ti takva u kuću dođe! :zubati

Je, al ti glasas za HSP a ja necu mjenjati vjeru niti hodam s muslimankom, niti bilo kim zapravo. :zubati

Ma ajd dobro, moram ici. :zubati

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 17 kol 2014, 10:55 

Aztec je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Je, al ti glasas za HSP a ja necu mjenjati vjeru niti hodam s muslimankom, niti bilo kim zapravo. :zubati

Ne glasam,a ti ipak mijenjaš vjeru zbog mufa :zubati

Živiš u iluziji :sega

Vrh

PostPostano: 17 kol 2014, 11:30 

Mar-kan je napisao/la:
Aztec je napisao/la:

Ne glasam,a ti ipak mijenjaš vjeru zbog mufa :zubati

Živiš u iluziji :sega

muf je miroljubiva religija...

Vrh

PostPostano: 17 kol 2014, 13:07 

Hunter je napisao/la:

Garant.Znaš li ti koliko je krvi palo zbog toga?Ratova? :zubati

Vrh

PostPostano: 17 kol 2014, 13:34 

Mar-kan je napisao/la:
Hunter je napisao/la:

Garant.Znaš li ti koliko je krvi palo zbog toga?Ratova? :zubati

znam, ali praštam sve... :smajl016

Vrh

PostPostano: 20 kol 2014, 18:54 

snezana mk je napisao/la:
Na temu me potiknuo jedan roman koji nije me nešto posebno oduševio no ipak otvara zanimljivo pitanje.

Radi se o romanu kineskinje Wei Hui: "Shangai, baby" koji kao kontraverzan i provokativan roman je spaljen u Kini,jer krši predrasude i otvoreno govori o moralu i životu u Kini krajem 20 veka.

Glavna heroina je mlada pisateljica romana koja živi sa svojim dragim koji je impotentan i zavisnik od heroina,a je njena najveća ljubav,no muči je njena nevjera sa drugim oženjenim muškarcem s kojim ima samo fizičku strast koju nema sa prvim.Autorka je zanimljiv karakter kine masku lažnog licemjernog morala,ona dvoji ljubav od strasti,ostaje sa dragim do njegove smrti praveći balans.

Dali čovijek može voljeti mnogo i dugo samo jednu ličnost ili je tu monogamnost društvo nameće?
Dali je ona luda,pokvarena,ili je osoba koja se bori protiv društvenih normi u sprotivnosti sa ljudskim nagonima?
Dali se istinska ljubav i fizička strast mogu razdvojiti?
Dali je ljubav dirigirana od nagona?

Ne mogu razumjeti zene koje na bilo koji način mogu postati zbog ljubavi taoci. Dakle pod tim podrazumijevam da je glavna junakinja taokinja jednog narkomana.
Razumijem njenu zelju da pomogne čovjeku ali zarobiti se u takvoj vezi je ludilo.
Lično nikad ne bi svoj zivot protraćila zbog nečije ovisnosti i slabog karaktera. Ma koliko emocije bile jake daju se kontrolirati.

Mislim da ljudi općenito ( zene i muškarci ) mogu voljeti samo jednu osobu do kraja zivota. No radnja romana po meni nije mjerodavna da se takva ljubav testira.
Uz ljubav IDE i poštovanje, vjera i sl.

Kako bilo tko moze vjerovati ovisniku?
Zena se u vezi obavezuje kao i muškarac na dobro i zlo no ne obavezuje se na ropstvo emotivno i psihički labilnim ljudima..

Nije ni luda ni pokvarena, samo bi puno poštenije prema sebi samoj postupila da jednostavno prekine tu " ljubavnu vezu " i svoj zivot usmjeri na pozitivne stvari.

Mislim da u tjelesnoj ljubavi i kontaktu nalazi oduška i da tu svakako nema puno zadovoljstva.

Mislim da bez kvalitetnog sexa normalna veza ne moze funkcionirati. Iz ljubavi dolazi zelja da ugodiš nekome a i on tebi. Nesebično.

Dakle meni su to nerazdvojne komponente zdrave i kvalitetne veze. Glavna junakinja je od one vrste zena koje gaje materinski osjećaje prema lošim momcima?

Nedaj Boze nesreće.. ( invalidnosti ) i tu bi sigurno gledala da pošteno postupim maksimalno.

Medjutim lik iz priče ne zasluzuje ni ljubav ni odanost. Slabosti ne treba tolerirati slijepo nikad.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 20 kol 2014, 19:22 

Nisi JOS nasla PRAVU ljubav.Inace bi se pogubila.I u goru i u vodu.Mlada si.Doci ce i tebi pravi.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 111 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: