HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 12 sij 2025, 23:59.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 630 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 26  Sljedeća

Jeste li za trajnu pomirbu i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH ?
Da 47%  47%  [ 21 ]
Ne 36%  36%  [ 16 ]
Ne znam. 18%  18%  [ 8 ]
Ukupno glasova : 45
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH
PostPostano: 16 lip 2015, 23:09 

daramo je napisao/la:
Jel to potvrđuješ da ste izvršili agresiju?
Kakvo čišćenje muslimani su se sami povukli u strahu od osvete isto kao i katolici iz Bosne preko Save, gdje imaš zapise o pokolju ima kao što su radili Turci.

Pa moguće je da su Bošnjaci bili u Osmanskom carstvu koje je htjelo zauzeti Beč, ali Hrvati su bili na drugoj strani tako da je bilo žrtava na obje strane. Hoću da kažem Bošnjaci i Hrvati su imali Imperije iza sebe i zato su odnosi takvi dans dok Srbi nisu, oni osjećaju da su sama Imperija za sebe i da trebaju vratiti Srpske zemlje, tu leži i želja za osvetom.

Vrh

PostPostano: 17 lip 2015, 02:53 

Citat:
Pozdrav Domovini! :klanjam
Ali šalu na stranu, ovo je nemoguće. Bošnjaci su već previše ubijeđeni da su poseban narod i tu se ništa ne može napraviti. :sad

Prvo razina kulture i pismenosti u BiH, a osobito političke kulture je jako niska. Većina ljudi uopće ne razmišlja u ovim kategorijama nacija, narod, vjerska grupa niti ih razumije.
Bošnjaštvo je kvazisekularna nadgradnja muslimanskom vjerskom identitetu, i kad bi 90 % muslimana pitao od čega se bošnjaštvo sastoji izuzev islamske tradicije - ne bi znali beknuti.

Hrvatski etnički identitet je biološki i ne možeš ga baš birati. Ne možeš birati ćaću i mater i jezik koji te mater naučila. Možeš si možda izabrati vjeru i ime, možeš biti domoljub neposredno prostora na kome živiš, ali baš od koga si otpao to ne ide.

Priča o Bošnjacima muslimanima hrvatskog etničkog podrijetla je nešto slično kao priča Bunjevci nisu Hrvati, samo još gore, tragičnije i zaoštrenije.
Iz vjerskih razloga nije bilo volje da se stvari mijenjaju, bila su dva carstva, tako je ostalo i što ćeš sad ...

Ono što mi sad možemo je pokušati se bolje razumjeti, ne produbljivati već očajno velike razlike, i gledati da jedni drugima ne smetamo i da se ne sukobljavamo.
To je dobar početak, a jednog dana će se već netko sjetiti da barem neke BH muslimane ubroji u etničke Hrvate kada ne bude više ovoliko gorčine i mržnje.

Citat:
Kifla je vec podebljana u dogovoru sa Srbima, u zamjenu za ekolosko Podrinje.

Kifla je u dubrovačko-neretvanskoj županiji u takovu stanju da je otpao komad kifle.
Daleko je kifla nažalost od strateške stabilnosti ...

Love USA !

Vrh

PostPostano: 17 lip 2015, 03:08 

Kifla je u dubrovačko-neretvanskoj županiji u takovu stanju
da je otpao komad kifle.
Daleko je kifla nažalost od strateške stabilnosti ...

+++++
Tako su I za vreme Turaka Muslimani uvek bolje znala od sultana.

Vrh

PostPostano: 17 lip 2015, 03:21 

4. Čak ni Zagreb neće insistirati na trećem entitetu ako se
tome protive Bošnjaci. Šačica BH Hrvata nisu vrijedni
gubitka saveznika kojeg Zagreb ima u Sarajevu. Zajedno
smo bili u oba svjetska rata i 3 od 4 godine zadnjeg rata.
Dugoročno, Zagreb i Sarajevo su taman protuteža Beogradu
i glupo bi bilo da se zavađaju zbog šačice BH Hrvata koji
svojom separatističkom politikom samo idu na ruku Srba i
nikoga drugoga.

+++++++

Ovde lezi glavni problem za bih Hrvate.To ja vidim kroz optrcavanje kojekakvih dzamijetina gutanje lojavih cevapa guljenje stikli po carsijskoj kaldrmi.
Ima I tome leka ali je lek vrlo gadan.
Opet kazem sto rece mali pokusaj ustase:Karma je qrva.
(I to gadna.)

Vrh

PostPostano: 17 lip 2015, 03:43 

Citat:
Vidim da si ometen u razvoju,kao i svaki ustaša,pa ću ti sad sasvim jednostavno to objasniti na najprostiji način.

Nisam siguran zašto tako opsesivno visiš na ovom forumu, kad znaš da te mnogo što ovdje nervira. To je neki mazohizam kod tebe...

Sva ti se životna filozofija svodi na ubij Turčina. Ja mislim kad se prehladiš da pomisliš da ti je ubit Turčina pa da ti lakše bude. :zubati

Citat:
Ja tebe prevarim i otmem ti iz ruke 100€.
Ti meni kao slabiji tražiš da ti vratim 100€.
A ja ti onda kažem:Ako ti vratim tvojih 100€ šta ćeš ti meni da daš?
Eto to je vaša logika.
Evo da ti kažem šta će da vam DADNU.
Dadnuće vam qrac!
Probajte više da razumete da vi ništa ne dajete nego vraćate oteto.

Nije baš tako jednostavno - nažalost ...

Citat:
Što se tiče vašeg međusobnog pomirenja generalno vaša stvar.
Mi odlično znamo i ko ste vi i ko su oni zato i postoji Republika Srpska.
Intimno bi želeo vaše ujedinjenje,da se kao rak širite po Hrvatskoj. :-)

Nažalost hrvatski etnički prostor je jako daleko od integracija, ali valja se nadati i na tome raditi.
Jedini prostor gdje se muslimani mogu širiti je RS i to u svojim općinama odakle su protjerani.
Ako misliš da će ti neki zagriženi muslimani trčati da se naseljavaju po nekim čistim katoličkim sredinama po Slavoniji ili Dalmaciji - nemaš pojma o njihovoj psihologiji.

Love USA !

Vrh

PostPostano: 17 lip 2015, 04:31 

bistrik

http://m.youtube.com/watch?v=2_TQxejnWQ ... =mv-google

Vrh

PostPostano: 17 lip 2015, 04:41 

Nemate vi vise nikakvu psihologiju bauljate po mraku I udarate glavudzom o zidove.
Rekao sam ti.To sto sad imate to nikad niste imali.Cuvajte to jer ce te to izgubiti.Na tih 22% izgradite demokratsko drustvo I zivite.Druga je stvar sto ste nesposobni za to.Sto nemate kapaciteta.Sto ste inferiorni.Sto vas tuce islam.To je samo vasa stvar.Sve dasvi Srbi I Hrvati nestanu u trenutku vi bi I daljena 100% bih propali iz istih razloga.Jednostavno nesposobni ste,za zivot.Islam vas ubija I islamska kultura.A sta bi ti hteo.Kao krpelj visiti I sisati tudju krv.Tako ste I opstajali do sada.Toga vise nema.

Vrh

PostPostano: 17 lip 2015, 08:55 

korrisnik je napisao/la:
Nebula je napisao/la:

Ja sam svojoj kćerci dao skoro pa hrvatsko ime. Sjećam se kada sam daiđi rekao kakvo sam ime dao njegova prva reakcija je bila "to neko vlaško ime" :sega

A žena ti 'rvatica :laugh ,znao sam.

Ma jok, Bošnjakinja. Ali italijanskog porijekla :punk

Vrh

PostPostano: 17 lip 2015, 15:28 

Citat:
Na osnovu iskustva koje mi Srbi imamo sa muslimanima, u Crnoj Gori,sandzaku tj Srbiji, i BIH, Hrvati ne bi trebalo da gaje neke iluzije konfederacije ili udruzivanja u drzavnu zajednicu sa njima.

Obzirom da nas je RH još 1994 od.ebala od Washingtonskog sporazuma naovamo, a BH Hrvati imaju životni cilj da se zvanično odvoje u entitet - čini se da ni oni ne gaje iluzije ...
Takav odnos stvara veliku zlu krvi i animozitet, jer je to jedan veoma očigledan način kako se ispoljava netrpeljivost. Ako išta ponovo napravi problem, ovo će ...
Jedini koji imaju snagu za napraviti Islamsku Džamahiriju u BiH su bili i ostali Hrvati katolici...

Citat:
Oni su odbili konfederaciju sa Srbijom 1991,tj krnju Jugoslaviju i usli u rat da izigravaju hrvatsku pesadiju.

Srbija je htjela da iskoristi muslimane kao topovsko meso da zauzmu Hrvatsku, a onda bi nas zatukli. Srbima nije vjerovati ni dobar dan kad ti vele ...
S druge strane, nas je RH još i kaznila što nismo ratovali protiv nje.
To su politički fenomeni balkanske krčme ...

Citat:
Dok su u manjini cutace i trpece, kad postanu vecina otkrivaju svoje pravo lice.

Ne postoje uvjeti da muslimani ikada brojnošću budu neki faktor, sem ako se Arapi i Turci ovdje ne dosele.
Pored i među muslimana mnogi žive jako dobro, a nisam siguran za Srbe ...

Citat:
Muslimani vise vole bantu crnca muslimana iz nigerije i konga nego hriscanina Hrvata ili Srbina.Pogledajte koliko je hiljada njihovih predaka jurilo u devetnaestom i pocetkom dvadesetog veka da ratuje i brani osmansko carstvo,isli su i za vreme Tita na bliski istok da ratuju na muslimanskoj strani protiv jevreja.Oni su polunacija narkomanski zavisna od islamskog ummeta i raznoraznih islamskih iskrivljenih tumacenja Kurana,dzihada,munafika,nevernika itd.Vrhunac naprezanja mozga je da u zamiji upijaju fantazije zadojenih i blesavih hodza o neprijateljima hriscanima.

Imaš velike predrasude koje graniče sa otvorenim fašizmom.
Velika većina Bošnjaka ni približno ne spada u navedene kategorije ...
Razlog međunacionalnih animoziteta su politički sukobi, a vjera samo doljeva ulje na vatru.
Koliko ima Srba koji su vjerski fanatici - nije baš mali broj - pa se nitko ne žali, i nama normalnima to valja trpiti ...
Demantira te broj miješanih brakova, mir kada se politika i vjera ne miješaju i korektni poslovni i ostali odnosi velikog broja ljudi ...

Love USA !

Vrh

PostPostano: 17 lip 2015, 15:31 

A da probaš malo pozitivne vibracije širiti kod svojih kad bude glasovanje o hrvatskom TV kanalu. Sve do sad tvoje riječi su prazne, zar ne ?
Da ne kažemo muslimanske ublehe.

Vrh

PostPostano: 17 lip 2015, 15:38 

Bistrik je 100% legitimni predstavnik 0.5% Bošnjaka (max 10.000 uglavnom Abdićevaca) koji dijele slična razmišljanja. Dakle, sve njegove teze, mišljenja i molbe u ime nekog bošnjačko-muslimanskog korpusa su račun bez pokrića.

Hvala, ali dovedite nam legitimne predstavnike, ne možeš ti samo sa 0.5% glasova govoriti u ime svog naroda, pa gospodin Bosnić ima daleko veći legitimitet od tebe.

Vrh

PostPostano: 17 lip 2015, 18:57 

Citat:
A da probaš malo pozitivne vibracije širiti kod svojih kad bude glasovanje o hrvatskom TV kanalu. Sve do sad tvoje riječi su prazne, zar ne ?
Da ne kažemo muslimanske ublehe.

Jako si ti pametan. Takvi kao ti bi da im ja i slični izbore političke ustupke u Sarajevu, a poslije ćete da mi se iza leđa podsmijevate - glupi b.a.l.i.j.a.
Kad ste nas Hrvate islamskog vjerozakona pozvali i okupili ? Nećete da znate za nas.
Nikad nam niste pružili ruku, sem naše braće iz pravaškog pokreta i HOS-a, a njih ste sasjekli u korijenu ...

Ublehari i fiškali ste vi, i vidi se gdje ste nas doveli sa svojim konfliktima i mržnjom.

Citat:
Bistrik je 100% legitimni predstavnik 0.5% Bošnjaka (max 10.000 uglavnom Abdićevaca) koji dijele slična razmišljanja. Dakle, sve njegove teze, mišljenja i molbe u ime nekog bošnjačko-muslimanskog korpusa su račun bez pokrića.
Hvala, ali dovedite nam legitimne predstavnike, ne možeš ti samo sa 0.5% glasova govoriti u ime svog naroda, pa gospodin Bosnić ima daleko veći legitimitet od tebe.

Dobro Ministry - da li se ti krećeš po Sarajevu po krugovima intelektualaca, sveučilišnih profesora, NVO djelatnika i sl. kao ja pa znaš iz prve ruke koliko nas ima ?
Govori u svoje ime i u ime Hrvata katolika koje poznaješ.

Evo stoji moja ponuda koju javno ponavljam - skupit ću 50 do 100 muslimanskih uglednika, poslovnih ljudi i različitih stručnjaka pro-hrvatske provenijencije da razgovaramo o ustavnim promjenama u Zagrebu, sa ljudima sa vaše strane istog ranga. Većina muslimana je za bolje odnose sa katolicima i BiH sa RH.

Pokušali smo - hrvatska vlada je glatko odbila... Jel ti jasno da tvoji neće ?

Evo pokušat ću ponovo - pridružite mi se bilo tko sa ovog foruma da pojačamo redove ...

Love USA !

Vrh

PostPostano: 17 lip 2015, 20:11 

"Od kako je svijeta i vijeka" na Balkanu a posebno u BIH nema mira dok se onaj 3 ne zajebe ili je ovako Srbi i Hrvati protiv Bošnjaka ili Bošnjaci i Hrvati protiv Srba uvijek mora biti 2:1.

Vrh

PostPostano: 17 lip 2015, 22:13 

Palestinizacija je dobar okvir. Ako si Bistriče u sjeverozapadnom ili središnjem dijelu Bosne trebao bi ju podržati, to je model za zajedničku državu Bošnjaka s Hrvatima i Srba s Bošnjacima. Da ne bude da su zakinuti oni Bošnjaci koji su više zainteresirani za suradnju sa Srbima zbog svojih korijena.

Mises

Vrh

PostPostano: 18 lip 2015, 00:09 

Srbija je htjela da iskoristi muslimane kao topovsko meso
da zauzmu Hrvatsku, a onda bi nas zatukli. Srbima nije
vjerovati ni dobar dan kad ti vele ...
+++++++
Kao sto je iskoristila I one u Raskoj?Mobilisala ih za rat u Hrvatskoj pa ih posle zatrla?Jel tako?
Sta lupetas maloumnice?

Vrh

PostPostano: 18 lip 2015, 00:15 

protein je napisao/la:
Palestinizacija je dobar okvir. Ako si Bistriče u sjeverozapadnom ili središnjem dijelu Bosne trebao bi ju podržati, to je model za zajedničku državu Bošnjaka s Hrvatima i Srba s Bošnjacima. Da ne bude da su zakinuti oni Bošnjaci koji su više zainteresirani za suradnju sa Srbima zbog svojih korijena.

On da se stvarno oseca kao Hrvat pristao bi na to ali videces da nece pristati.Moras da znas da su to teski lazovi I manipulatori.
Sto se tice nas Srba.Moj stav sam vec na ovoj temi napisao.To je inace I sveopsti srpski stav.
Pojedinacni iskren povratak uvek moze.Kolektivno vracanje sa ocuvanjem svega onoga sto je ostalo im od Turaka,nikad.

Vrh

PostPostano: 18 lip 2015, 01:19 

Citat:
Muslimani i Hrvati su braća treba da se pomire i žive zajedno.Ima li smisla da Zagrebčani ne uživaju u prelepim ezanima i klanjanju njihovih sunarodnika po ulicama?

Moram biti objektivan pa reći. Muslimani u RH žive daleko bolje i sa većim pravima nego muslimani u Srbiji, da ne govorim o RS-u.
Mogu se izjašnjavati i kao Bošnjaci i kao Muslimani i kao Hrvati ... nema zapreka ...

Nije im naravno ni približno dobro kao Hrvatima katolicima u BiH, i nikad im neće biti tako dobro, ali im nije loše.

Bolje je 10x biti musliman u Hrvatskoj, nego musliman u de facto HZ Heceg-Bosni ...

slika

Love USA !

Vrh

PostPostano: 18 lip 2015, 01:31 

slika

Izuzetno zanimljiva karta rasporeda dzamija.Neka katolici ovo prokomentarišu da ne bude-srpska paranoja.

Vrh

PostPostano: 18 lip 2015, 01:32 

Bistri šta ti kažeš na protein-ov predlog?

Vrh

PostPostano: 18 lip 2015, 01:37 

Većina muslimana je za
bolje odnose sa katolicima i BiH sa RH.
+++++
Koja vas partija predstavlja?
Neki gradjanski pokret?
Bilo šta?
Bilo ko?
Bistri....

Vrh

PostPostano: 18 lip 2015, 02:01 

Citat:
Pravili sporazume iza leđa bh Hrvata. Tako se ne pravi budućnost tronacionalne republike i buduće države, bez obzira s kim ili kako. Vjerujem da je i Tuđman jedan od tih koji je takvu namjeru osujetio.

Pokušaj sporazuma muslimana i Srba je inicirao Slobodan Milošević, sa muslimanske strane objeručke prihvatili Adil Zulfikarpašić i Muhamed Filipović, mada se oni hvale da su ga inicirali, ipak su Srbi preko nekih kanala potakli ovu dvojicu.

Dakle - to nije bila muslimanska ideja, nego srpska koja je Srbima daleko više odgovarala nego dogovor sa Tuđmanom i Hrvatima.

Savezom sa muslimanima bi nastala Velika Srbija, mada bi se zvala SR Jugoslavija, a savezom sa Hrvatima su Srbi dobili samo RS, pa ne treba biti puno pametan što je bilo bolje za Srbe.

Muslimani bi dobili Republiku BiH u Velikoj Srbiji, generala TO u njoj i trajno mjesto predsjednika Skupštine SRJ, kao i prvog predsjednika SR Jugoslavije, kao i sigurnost od srpskih napada, a zauzvrat su trebali zajedno sa Srbima zatrti novonastalu Hrvatsku i Hrvate katolike svesti na razinu Bunjevaca u istočnom Srijemu.
Naravno obzirom da bi JNA tada bila "multi-etnička" našao bi se i jedan broj pro-jugoslavenskih Hrvata da poguraju stvar iznutra - radi "očuvanja" Jugoslavije. Čekali su kao zapete puške ...

Sporazum je odbijen iz mnogo razloga.

1. SAD i Vatikan su nudili samostalnost BiH i intervenciju u slučaju rata
2. Hrvati su nudili čvrst vojni i politički savez
3. muslimanske mase nisu vjerovale Srbima zbog pokolja 2 svjetskog rata, i lošeg položaja muslimana u Srbiji i CG
4. Izetbegović nije želio da Zulfikarpašić i Abdić preuzmu vođstvo u narodu
5. postojao je i stanovit moralni obzir prema Hrvatima jer su Srbi očigledno zagovarali protjerivanje i totalni genocid nad hrvatskim katoličkim narodom - povijesnu osvetu za Jasenovac

Razloga ima naravno više - navodim neke po meni najvažnije ..

Tek kad je ovaj sporazum propao, stupilo je Karađorđevo i Graz na snagu, i JNA je ukrala oružje i podijelila ga Srbima ...

Franjo Tuđman nema zasluge za propast ovog sporazuma ... On je više iskoristio propast ovog sramnog sporazuma da napravi neke svoje sramne sporazume.

Love USA !

Vrh

PostPostano: 18 lip 2015, 02:30 

Bistri.Stalno lupetaš gluposti.Dokle?
Srbi da su hteli da se svete za Jasenovac,malo ko bi ostao živ.Komunjare generali to nisu dozvoljavali.Da smo želeli bez problema bi ušli tenkovima u Zagreb.Ovo zna svako ko je bio u tom ratu.
Od linije fronta do Beograda si imao tri pojasa ili tri linije vojske.Tri.
Od linije fronta do Zagreba si imao samo jednu liniju vojske.Kad prodješ tu liniju možeš kolima da se dovezeš do Zagreba i u civilu popiješ kafu.
Da ne spominjem ono,kreni,stani,vrati se na početni položaj.
Nemaš ti pojma balavi,nisu te to učili u mejtefu.
Kakvi vi muslimani i vaša vojna pomoć i vi kao topovsko meso,mentolčino jedna.
Jel imaš uopšte predstavu na koliko su kilometara srpski tenkovi sami stali,od Zagreba?
Kad je Milan Martić počeo da aktivira balističke projektile na Zagreb,jel znaš ko je došao i zaustavio ga?Ko mu je pukao šamar?
Jel znaš da ta njihova"veličanstvena pobeda" od oluje nije mogla početi dok nije došlo naređenje iz Beograda da se uklone ti projektili?
Prekini više da baljezgaš.

Vrh

PostPostano: 18 lip 2015, 02:47 

Hrvati su vas navukli kao mlade majmune.Primili ste se.Nadali ste se sjebati Srbe pa će te posle sa katolicima lako.Sve u svemu hteli ste islam bih.Bilo je kako je bilo sad ste tu gde jeste.
E sad bi vi poneki da se obnovi ustaska priča ali dzaba.Prošao voz.Hrvati su odradili svoje šta im je trebalo iskoristili vas i šutnuli.
Ovi iz HBа se povezali sa Srbima tako da vi bliskoistočni divljaci ostašte opet donji.
Mada opet kažem to što sada imate tih 22-23% to nikad niste imali.Da imate mozga čuvali bi to i pravili svoje društvo.
Sva ta hrvatoislamska priča se zasnivala na lažima i strahu od Srba.Tome je sada kraj pomiri se sa tim niko ne voli muslimane niti voli da živi u njihovoj blizini.Sve je to samo trpljenje.
Ako se osećaš kao Hrvat.Idi.Primi veru promeni ime i zaboravi na muslimane.
Jedino tako ćeš biti prihvaćen.

Vrh

PostPostano: 18 lip 2015, 03:38 

Citat:
BTW: postoji li uopce kakva znacajnija iskrena zelja za nekakvom pomirbom mimo koncepta "rahat patnje" kod Bošnjaka?

Da - ali želje su jedno, mogućnosti drugo.

Citat:
A vi bi malo katoličkih markica iz Međugorja da se čaršija počasti, e ne može imate Visoko i Ajvatovicu pa se častite do mile volje :zubati
Ako Bog da i bit će država u državi kao što je i trebala biti da smo pametni.

Teško će se tko od hercegovačkih međugorskih markica počastiti, sem onih koji tamo bez plaćanja poreza i prinadležnosti rade i nastavit će raditi.

Citat:
Bistik ti si svoju priliku da budeš Hrvat propustio sad čekaj 10 godina pa nam se onda javi, da si istinski pravaš popisao bi se kao Hrvat a možda imao i kakve koristi u obliku putovnice i otvorene Europe, a ovako uživaj u rahat patnji sa svojim sunarodnjacima.

Putovnica se ne izdaje nekome tko se izjašnjava kao Hrvat, nego onome tko ima krštenicu i tko ima kontinuitet u izjašnjavanju kao Hrvat uglavnom u crkvenim knjigama.

Ne pada mi na pamet da sa ostalim Bošnjacima muslimanima hrvatskog etničkog podrijetla nabijam brojnost katoličkoj sekti. Mene je stid vas, koliko i islamskih ekstrema.
Vi nećete sa nama, nećemo ni mi sa vama.
Možda dođe trenutak kad vam zatrebamo ...

Citat:
Ne znam kojeg vraga to ovdje pokušavaš ovdje su ionako svi Hrvati to pokušavaj na bošnjačkim i islamskim forumima sumnjam da ćeš imati uspjeha ili na lokalnom terenu samo pazi mogo bi lako zbog tih ideja ostati bez glave kad te dohvate tvoje kalifatlije.

Pišem iz inata da ne bi bilo da smo svi isti i da nas ne predstavljate kao islamske ekstreme. Bez brige - neću još dugo, jer mi se ne baca biserje pred svinje.

Citat:
Nema od tvojih laži ništa, te budalaštine slobodno prosipaj na Klixovom forumu a ovdje možeš biti tiho ;)
Ne da dolazi jedna inspekcija, dolaze 3 (inspekcija porezne uprave federacije, federalne uprave za inspekcijske poslove te neki sanitarni federalci). Osim Međugorja, jako su dragi gosti u Čapljini i Neumu.

I dobro - što je rezultat tih inspekcija. Nastavlja se po starom ...

Citat:
Čuj džabe, pa TV kanal će plaćati BH Hrvati i hrvatske županije a ne ovako da plaćamo velikobošnjačku propagandu i sami svoje blaćenje.

Ne vi hoćete da se našim bošnjačkim novcem plaća vaš TV kanal.
Ako vam treba kanal - svoj novac u šake - pa si otvorite privatni HDZ kanal.
Samo ga Međugorje od utaje poreza može financirati.

Citat:
Da 20% a SDA na vlasti već 23 godine ostatak velikobošnjačka građanska stranka.
Kakvi sukobi jedine sukobe možete pokrenuti vi i agresiju na HB i RS s ciljem 100% IR Bosna, Hrvatima ne trebaju niti odgovaraju nikakvi sukobi ali ako mislite da se Hrvati i Srbi neće braniti i da neće biti prekogranične pomoći grdno se varate.

Ako nesreća asimetričnog sukoba niskog intenziteta počme, to nitko ne može kontrolirati ...

Prijetiš uprazno - slabi ste više nego ikada i tek ćete oslabiti...
Dijalog i dogovor nemaju alternativu ...

Love USA !

Vrh

PostPostano: 18 lip 2015, 04:04 

Citat:
Bistrik ovo je jadno gledati, idi pokatolči se. Ima još jedan ovakav oksimoron na klixu i krstarici zove se Nemanja Mehmedalija i naginje Srbima, ali je ateist i rekao bi da bi prešao na pravoslavlje da ga Srbi prime.

Nema potrebe da se u 21. stoljeću gađamo konverzijama. Ovo je jedno drugo vrijeme.

Citat:
Nego puno se uvlači Hrvatima klasični b.a.l.i.j.a ,prodao bi večeru za...

Ako si čitao moje postove vidiš da se ne uvlačim nikome, ali za razgovor, suradnju i pomirenje jesam.

Citat:
Ima netko da mu smeta Velika Srbija u Jablanici, Konjicu, Donjem Vakufu, Sarajevu? **** se ponašaju na način "gazit ćemo Hrvate doklen možemo, povećavati svoj etnički prostor, a ako se BiH i raspadne, ostaje nam nac. država, džamahirija. E pa ne ostaje. Ostaju vam zapadne obale unutar hrvatske i srpske države. To ste izabrali s Komšićem i birate i dalje.

Dođe li do toga - bit će borba na život i smrt. Pa tko izvuče deblji kraj ...

Citat:
Nisu se tvoji lideri nista izjasnili nego su uradili kako im je naredila SAD.I to je vazilo dok je postojala RSK.Ukidanjem RSK promenjen je plan I od toga nema nista.
Dzabe tulis ovde o nekakvoj konfederaciji sa Hr.

Poželjet će se braća Hrvati konfederacije, ali tada će biti kasno ...

Citat:
Trokutistan Srbija nece.Trokutistan Srpska nece.

Pa jedva bi dočekali ... Eno Dževadu Galijaševiću samo što stopala na ljube na RTRS-u kad takvo što spomene. Muslimani trebaju Srbima kao kruh sa ne ostanu u krajiškoj enklavi. Grdno ste se zaj.e.b.a.l.i što se sa nama zakuhali.

Citat:
Osudjeni ste da kao izopstenici iz svog naroda I od svoje vere zivite tu gde ste sada I polako propadate.Vasa propast ne lezi u tome sto ste okruzeni Srbima I Hrvatima nego u tome sto ste nesposobni da izgradite demokratsko I napredno drustvo.
Sto rece onaj mali pokusaj ustase:Karma je qrva.
Jeste.Islam ce vam konacno doci glave.

Ma koliko nas naši političari pljačkali, islamisti i vi podrivali - mi ipak nećemo propasti. Čekate evo već 20 godina. Kad će više ta propast ? :zubati

Citat:
Sve zavisi od nekoliko stvari.Onako kako to prezentuje bistrik ili njegov srpski pandan mehmed alija na Krstarici,ne ne bih,apsolutno nikada.Nekoga ko uradi isto ili slicno onome sto je uradio ex Emir Kusturica,prihvatio bih jer bi video da je covek iskren u svojoj nameri.
Deo njih bi da se deklarise kao Srbi ALI da zadrze svoju veru svoje ime da deci nastave davati muslimanska imena,muslimansku tradiciju.Ne.To ne mogu da prihvatim.To je sasvim obicna prevara da bi se izvukla korist.

Volio bi ti nas na vašoj strani, pa pošto ne može - mi ne valjamo. Kiselo grožđe. Lisice srpske :zubati

Citat:
Ti i tvoj zemljak Bistrik ste bar na ovoj temi, a i na ostalim zagovornici nekog odumrlog kvaziustaskog kulta kako ste vi bosanski muslimani ustvari Hrvati... koliko je to nebulozno u svojoj srzi, koliko to ne shvata etnogenezu, formiranje modernih nacija na Balkanu koje su isle po religijskom kljucu...iluzorno je sad ovde analizirati... ne sporim pravo da vas dvojica ovde tvrdite da ste Hrvati(mada je to predmet opasne sprdacine), ali jebe vas cinjenica da bar 95% vasih sunarodnika ne gleda na to tako, i da je taj biser potpuno irelevantan u bilo kakvoj ozbiljnoj prici...

Većina muslimana su etnički Hrvati, ali to nisu nacionalno i vjerski. Nacija, vjera, etničko podrijetlo itd. to je kod tebe potpuno pomiješano.
Sa nama se sprdaju samo Hrvati katolici.
Tko se među muslimanima izjasni kao Hrvat - to se i poštuje.

Citat:
Ovaj nesretnik Bistrik je toliko opranog mozga da sa njim ne vredi ni pricati... ali tebe pitam - kako ste to Hrvati, kada svojim mislima zelite sve najgore pravih Hrvatima koji zive danas u BiH... ili mislis da su oni fejk, bosanski katolici...a pravi su negde tamo u brdovitom Zagorju, koji na vas gledaju kao na vesele i glupe Bosance, pa ste im malo i simpaticni, gledajuci iz daljine, jer nikad sa vama nisu ni ziveli...

Katolici iz BiH su efektivno spriječili obnovu hrvatstva u BiH među muslimanima i hrvatsko-muslimanskim sukobom nas vratili 200 godina unatrag. Je tome kumovao i tadanji režim u Hrvatskoj, ali ovi naši su prevagnuli.

Citat:
Postoje dve struje u propagiranju ovakvih ideja pomirenja...jedna je ona proustaska koja jos cuva crnu kapu na tavanu...a druga je sa suprotne strane, jugokomunisticka koja zbija redove na permanentnom strahu od velikosrba i cetnika...u nekim tackama se dodiruju... a sve zajedno je ubiboze anahrono, van dodira sa danasnjim vremenom i realnoscu...

Pomirba je uvijek bolja no mržnja.

Citat:
Pomirenje izmedju katolika i muslimana je nemoguce, verski, ideoloski...pa nacionalno... ne mire se narodi i religije, to je jedno detinjastvo shvatanje...
Sa ovom pricom izgledate kao neutesno placljivo dete koje trazi majku... nemoj vise da se blamirate, izgledate smesno i svojim zemljacima koji kad citaju ovo, psuju vas ko najvece izdajnike i indijance...

Da smo tako nastrojeni prema Srbima toplo bi nas pozdravio.
Stanovit broj muslimana čita ove postove, pročulo se u stanovitim krugovima i ovo će im biti dobra škola za sva vremena koga to imamo u BH Hrvatima i kako da se prema njima odnosimo.
Izvrijeđan sam i konsterniran.

Citat:
Malo kasno sad za to. Trebali ste na to misliti kad ste imali referendum o odvajanju od Jugoslavije.
No razumijem da vam jako primamljiva ideja "svi smo jedno i isto", kad je Sulejman predsjednik, Omer zamjenik predsjednika, Džafer premijer, Safeta zamjenica premijera, Hasan, Ibrahim i Emir ministri a Ivan vozač službenog auta, Leposava kuha kave u uredu.

BBC - Jugoslaven - a taj li si :zubati

Love USA !

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 630 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 26  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Fredericktown, hoblatopla, Salivator, Tomba17 i 50 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: