HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 ruj 2025, 22:00.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 106 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: "Ozbiljne" veze: pitanje novca, te zajednickog zivota
PostPostano: 06 tra 2016, 18:11 

Robbie MO je napisao/la:
Izaberi dva najteza pitanja i kreni.

Nešto što naoko izgleda jednostavno može biti komplikovano i obrnuto. Nema najtežeg pitanje odnosno situacija. Sve je u nama i do nas pa, kako mislimo i radimo, tako će nam i biti.

Moram priznati da sam prilično konzervatnivna pa mi dosta smetaju bilo kakve kalkulacije u vezama a naročito ljubavnim. Zbog toga sam i izdvojila deo iz uvoda zaljubljenost i seksualna kompatibilnost. Zar to nije dovoljan motiv (uprkos što drugi "seksualna kompatibilnost" nikako ne mogu prihvatiti kao dobar motiv), da se kasnije, tokom daljeg života ništa ne beleži, ništa ne meri. Spontanost je jedini ispravni recept za dobar tok.

Ne mogu zamisliti da sam puna ljubavi prema nekome a usput razmišljam koliki je njegov doprinos a koliki moj; koliki je njegov konto u banci a koliki moj. Ma uopšte ne mogu zamisliti bilo kakvu kalkulaciju. Ona definitivno ubija ljubav a ako ubije ljubav onda ne ostaje ništa a vrlo je verovatno da je nije ni bilo, odnosno ostaje mini firma koje će zasigurno loše funkcionisati a vrlo verovatno i nestati.

Ima puno stvari iz uvoda o kojima bi se ozbiljno mogo pisati.

Ima jedna simpatična pesma Eve Ras koju sam nebrojeno puta napisala pa ako se ponovim nije strašno jer je zgodna kao podsećanje.

Jabuka kada se deli je manja,
I kruška kada se deli je manja,
I sve kada se deli je manje,
Samo sreća kada se deli je veća.

U jednostavnosti su velike sreće. (prim. Ksenija)

Vrh

PostPostano: 06 tra 2016, 18:17 

KiM je napisao/la:
Hoces reci ZIGOLO, ili galeb.

Moras imat plocice, licit na Klunija, imati dobru i debelu batinu, te biti izdrzljiv i sa dobrim zeludcem, da bi bio elitni.

Ako ima trbuscic, mali ili osrednji pimpek, prosecno izgledas, bio bi na dnu ljestvice. Sto bi rekli sa stajge (autob. ili z.stanice).
Zigolo za par pakli cigara ili konzervi sardine ili par pasteta.

Dobro necemo se prostituirati bas za konzervu sa sardinama. Do konzerve sa sardinama mogu doci i okopavanjem vrta, nosenjem i montiranjem namjestaja, cuvanjem male djece i ciscenjem bazena u sorcu bez majice. A i prespavati bi se uvijek naslo gdje, cak i u gluho doba noci. :zubati

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 06 tra 2016, 18:22 

Wind je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:
Aludirao sam na pjesmu Biću program tvoj kompjutera :palacgore1

:confused1 Baniraj me markane, ako misliš da odmah nisam skužila. :zubati

Bože sačuvaj! :smijeh

Ne želim krvave bajtove na svojoj tastaturi! :smajl034

Vrh

PostPostano: 06 tra 2016, 18:24 

Robbie MO je napisao/la:
KiM je napisao/la:
Hoces reci ZIGOLO, ili galeb.

Moras imat plocice, licit na Klunija, imati dobru i debelu batinu, te biti izdrzljiv i sa dobrim zeludcem, da bi bio elitni.

Ako ima trbuscic, mali ili osrednji pimpek, prosecno izgledas, bio bi na dnu ljestvice. Sto bi rekli sa stajge (autob. ili z.stanice).
Zigolo za par pakli cigara ili konzervi sardine ili par pasteta.

Dobro necemo se prostituirati bas za konzervu sa sardinama. Do konzerve sa sardinama mogu doci i okopavanjem vrta, nosenjem i montiranjem namjestaja, cuvanjem male djece i ciscenjem bazena u sorcu bez majice. A i prespavati bi se uvijek naslo gdje, cak i u gluho doba noci. :zubati

ali za pola režija hoćeš? ajd dobro da ti znamo cijenu. :zubati

Takozvana RS je genocidna tvorevina.

I know who I am 'cause I know who You are.

Vrh

PostPostano: 07 tra 2016, 01:01 

Nekoliko misli iz svojega, te iskustva svojih prijatelja...

Ekstrovertirane djevojke sa mnogo muških prijatelja su mi se pokazale dobrima samo za kratkotrajne vezice (do mjesec dana, prijatelji s povlasticama i takve šeme), a kada bi zagrebao dublje ispod površine većinom bi otkrio kako im "kurci iz pičke skaču", da budem brutalno iskren.
Naravno tu su uvijek uključeni visoki troškovi za šminku, želja za skupim poklonima, putovanjima i slično, općenito vidiš da takve jedinke funkcioniraju na primitivnoj, materijalnoj razini svijesti.
Što se mojih prijatelja tiče, nekoliko ih je zapelo sa takvima, te je bilo, što je njihovo - njihovo je, a što je tvoje, to se dijeli.
Ako imaš dubok džep, lako se daš zavarati debelim slojem pudera i sjenila na faci, te imaš želju sponzorirati nekoga, onda su ovo žene za tebe.

Introvertirane djevojke (ja bi ih slikovito nazvao "ognjištarkama"), koje ne izlaze previše, niti imaju mnogo (ili uopće) muških prijatelja, su se pokazale kvalitetnim materijalom za dužu vezu, samo, njih je prilično teško upoznati u nekom izlasku, više na poslu, preko frendica/frendova i slično.
Po meni su takve cure idealne za nekakav zajednički život, i obično je kućni budžet zajednički u takvim situacijama (negativna stvar je što će te takva u zajedničkom životu "držati na uzici", ali sa druge strane, znaš da se novac neće trošiti na kojekakve pizdarije).
Ovo je idealan tip žene koja će ti "kuvat i odgajat djecu", da iskoristim seljački izraz, te možeš biti poprilično siguran da te neće varati.
Negativna strana za one koji pate za "šminkom" jest da one puder i sjenilo slabo koriste.

Uglavnom, moj recept za sreću - izživite se na sponzorušama, lažite im i serite, a onda se skrasite sa nekom "ognjištarkom", možda joj "šminka" neće biti toliko dobra, ali će vam zajednički život biti mnogo skladniji i ljepši.

Vrh

PostPostano: 07 tra 2016, 08:39 

crni Božo... :ucelo

Vrh

PostPostano: 07 tra 2016, 10:04 

Crni Božo je napisao/la:
Nekoliko misli iz svojega, te iskustva svojih prijatelja...

Ekstrovertirane djevojke sa mnogo muških prijatelja su mi se pokazale dobrima samo za kratkotrajne vezice (do mjesec dana, prijatelji s povlasticama i takve šeme), a kada bi zagrebao dublje ispod površine većinom bi otkrio kako im "kurci iz pičke skaču", da budem brutalno iskren.
Naravno tu su uvijek uključeni visoki troškovi za šminku, želja za skupim poklonima, putovanjima i slično, općenito vidiš da takve jedinke funkcioniraju na primitivnoj, materijalnoj razini svijesti.
Što se mojih prijatelja tiče, nekoliko ih je zapelo sa takvima, te je bilo, što je njihovo - njihovo je, a što je tvoje, to se dijeli.
Ako imaš dubok džep, lako se daš zavarati debelim slojem pudera i sjenila na faci, te imaš želju sponzorirati nekoga, onda su ovo žene za tebe.

Introvertirane djevojke (ja bi ih slikovito nazvao "ognjištarkama"), koje ne izlaze previše, niti imaju mnogo (ili uopće) muških prijatelja, su se pokazale kvalitetnim materijalom za dužu vezu, samo, njih je prilično teško upoznati u nekom izlasku, više na poslu, preko frendica/frendova i slično.
Po meni su takve cure idealne za nekakav zajednički život, i obično je kućni budžet zajednički u takvim situacijama (negativna stvar je što će te takva u zajedničkom životu "držati na uzici", ali sa druge strane, znaš da se novac neće trošiti na kojekakve pizdarije).
Ovo je idealan tip žene koja će ti "kuvat i odgajat djecu", da iskoristim seljački izraz, te možeš biti poprilično siguran da te neće varati.
Negativna strana za one koji pate za "šminkom" jest da one puder i sjenilo slabo koriste.

Uglavnom, moj recept za sreću - izživite se na sponzorušama, lažite im i serite, a onda se skrasite sa nekom "ognjištarkom", možda joj "šminka" neće biti toliko dobra, ali će vam zajednički život biti mnogo skladniji i ljepši.

Ovakva analiza je smislena otprilike kao ona politička da su svi Hrvati ili jugokomunisti ljevičari ili ustaše,. Za takve analitičare ne postoji individualizam niti višeslojna osobnost.

Vrh

PostPostano: 07 tra 2016, 10:26 

Robbie MO je napisao/la:
Dvoje se zaljubilo, ili jednostavno imaju dobar seks i odlucili su se na zajednicki zivot.
Dvije osobe dakle dijele stan.
Cim se dijeli stan ocito je da postoje zajednicki troskovi, jede se zajedno, namjestaj se uzima zajedno, kucanske potrepstine se kupuju zajedno, zajedno se putuje, benzin se kupuje zajedno.
Znaci htjeli ne htjeli, u vasu vezu ulaze materijalna pitanja i rasprave o novcu, ponekad mozda i trzavice oko prioriteta i raspodjele novca.

Dvije osobe rijetko su skroz istog financijskog statusa. Uvijek je jedna nesto bolje stojeca, u nekim vezama razlika moze biti i drasticna (jedna strana je rodjena bogata ili ima odlican posao, druga je npr. nezaposlena). Mozda jedna strana za roditelje ima fakultetske profesore dok druga strana ima "proste seljake" roditelje (Esmeralda). Financijska dominacija moze biti i jednostavna cinjenica da par zivi u stanu koji je u vlasnistvu jedne osobe, cime automatski ta osoba puno vise financijski doprinosi.

Znaci ne moze se pobjeci od dogovora o financijama.

Koji je vas stav po materijalnim pitanjima (budite iskreni i ekskluzivni :D, na forumu ste u opustenoj atmosferi gdje nitko nikoga ne osudjuje :D )?

Za brak se podrazumijeva da se dijeli novac (mada postoje i predbracni ugovori), medjutim u vezama to ovisi od osobe do osobe.

Mnogi forumasi su bili u ozbiljnim vezama. Kako ste rijesili detalje raznih materijalnih pitanja u vezi? Tko placa stan i u kojem iznosu? Pola-pola? Proporcionalno primanjima? Financijski jaca strana sve placa? Musko sve placa? Zensko sve placa? Tko placa racune? Tko vozi auto a tko placa benzin? Sto se dogadja kada jedna strana upadne u financijske probleme? Koliko ste joj spremni pomoci (dajte primjere)? Postoji li granica i gdje je ta granica kod vas? Kakav je vas stav prema poklonima? Sto se dogadja kada se druga strana ne slaze s vama u odgovorima na ova pitanja?

Dajte sto vise primjera i iskazite vas stav kroz konkretne primjere, radije nego apstraktne opise.

Ne osudjujem ni sponzoruse, ni "velike ekonomiste", ni musko-placa-sve tradicionaliste.

Znam parove koji dijele prakticki zajednicki novcanik, dok neki svaku marku zapisuju u teku tko je koliko potrosio, i mjesecno izravnavaju.

Aj da i ja neku reknem , mozda nekome bude od koristi..
Prvo ...
Treba u startu rascistiti , pojednostaviti, da je ta vrsta ( ima ih dosta) ''zajednickog zivota'', sustanarluk muskarca i zene , kojima prija medjusobno kresanje , i dostupnost i blizina ''nje-njega'' .
Znas ono ... volis kada ti je blizu ..volis je gledat , slusat, gricnut :001_smile ...i tako te hemije
Ali...da se na vratim na prvo...
Vi ste ipak jos uvjek u sustini sustanari , to je ''level'' vaseg zajednickog zivota koji ste trenutno dohvatili.
Za razliku od braka on je prilicno komotan .U velikoj mjeri , ajd da kazem , neformalan.. neka vrsta vjezbanja , probe , a i testa za vas dvoje, i pojedinacno , i zajedno .
I ono sto sam ja do sad vidio ,osim mojih ( ''neformalnih'')/ moje :001_smile ima jos milion kombinacija , tesko ces naci dvije iste .
Ali jedno sam siguran , i kad su pare u pitanju , i u svemu ostalom - neko mora biti alfa .
Po meni je to onaj , ko ulovi vise mamuta i dovuce u pecinu .

E sad , imas korektne i fer alfe , i supke alfe ( egoiste)...itd, itd..
No to je vec druga prica.

Vrh

PostPostano: 07 tra 2016, 20:15 

Izdvajam za ovaj put.
Robbie MO je napisao/la:
Koji je vas stav po materijalnim pitanjima (budite iskreni i ekskluzivni :D, na forumu ste u opustenoj atmosferi gdje nitko nikoga ne osudjuje :D )?

Pretpostavimo da je žena zaposlena, u braku, sa ili bez dece. Ostvaruje mesečna primanja kao i suprug, razlika se uglavnom podrazumeva.

Pretpostvimo i onu drugu koja nije zaposlena i ne ostvaruje mesečna primanja.

Pored posla ona vaspitava decu, neguje ih, stara se o njima; čisti, pere, pegla, kuva, nabavlja, ugošćava; vodi računa o svom izgledu: farba se sama, manikir, pedikir, neretko šnajder itd. itd. da ne nabrajam. Svakako da ima i onih srećnica koje mogu sve te usluge prepustiti "majstoricama" i platiti ali se zadržimo na onima koje te poslove obavljaju same.

U mnogome može učestvovati suprug i tako biva ali nije redovna pojava kao što je i angažovanje žene za veliko spremanje sve ređe.

Koliko žena zaradjuje mesečno i ona zaposlena van kuće i ona zaposlena samo u kući, sa ili bez dece, svejedno je?

Jedne priike čula sam zaposlenu ženu koja kaže: zaradjujem u firmi, kod kuće kao kuvarica, vaspitačica, čistatčica, itd. itd. donosim više od jedne plate i to se mora uzeti u obzir.

Sve to znači da je žena iz mog opisa uvek finansijski nadmoćnija od muškarca osim ako muškarac ne finansira angažovanu pomoć u kući.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2016, 03:37 

po meni žensko ne bi tribalo nikad radit, jači spol ima da crnči i donosi kući sve šta triba, a žena se briga o djeci, poslovima oko kuće, itd. ( što ne znači da muško tu nema udio, dapače)
sad ispada da sam neki seksist i da bi vaki ko ja branili ženama da rade, zarađaju, budu samostalne itd.
jok, kažem ne bi tribalo radit, ne ne bi smilo, znači žensko bi tribalo imat tu privilegiju da ne oda okolo za poslom dok suprug koji more hranit pola sela drkelja po kući ak me razumete

dobro danas je gotovo nemiguće da oboje ne rade, al je nemogu zamislit da se zajebajem po kući dok mi žena negdi radi ko pas, nije prirodno bolan

Vrh

PostPostano: 08 tra 2016, 03:37 

ksenija baci se duvana

Vrh

PostPostano: 08 tra 2016, 09:43 

Pantagana je napisao/la:
po meni žensko ne bi tribalo nikad radit, jači spol ima da crnči i donosi kući sve šta triba,

ih da sam 20 godina mlađa... :smajl034

=))

Vrh

PostPostano: 08 tra 2016, 16:18 

godine su samo broj :tt1

Vrh

PostPostano: 08 tra 2016, 19:17 

Pantagana je napisao/la:
po meni žensko ne bi tribalo nikad radit, jači spol ima da crnči i donosi kući sve šta triba, a žena se briga o djeci, poslovima oko kuće, itd. ( što ne znači da muško tu nema udio, dapače)
sad ispada da sam neki seksist i da bi vaki ko ja branili ženama da rade, zarađaju, budu samostalne itd.
jok, kažem ne bi tribalo radit, ne ne bi smilo, znači žensko bi tribalo imat tu privilegiju da ne oda okolo za poslom dok suprug koji more hranit pola sela drkelja po kući ak me razumete

dobro danas je gotovo nemiguće da oboje ne rade, al je nemogu zamislit da se zajebajem po kući dok mi žena negdi radi ko pas, nije prirodno bolan

Čitaš li ti sebe? Ne bi trebalo raditi ali treba da se brinu o deci, poslovima u kući itd. Pa šta je to nego rad i to najdelikatniji makar kada su deca u pitanju. Niš' ja tebe ne razumem. :zubati

Pantagana je napisao/la:
ksenija baci se duvana

Ne mogu. Ovako smo Tuta i ja u vizuelnoj harmoniji, priznaj skoro savršenoj. :zubati

Pantagana je napisao/la:
godine su samo broj :tt1

I ne sevaj očima dok ispisuješ ovakvu mudrost. :zubati

Vrh

PostPostano: 09 tra 2016, 03:22 

Ksenija je napisao/la:
Čitaš li ti sebe? Ne bi trebalo raditi ali treba da se brinu o deci, poslovima u kući itd. Pa šta je to nego rad i to najdelikatniji makar kada su deca u pitanju. Niš' ja tebe ne razumem. :zubati

pa jes i mislim da je žena u svakom slučaju više dorasla tome najdelikatnijem dijelu rada, to oko djece, a muško zato treba da donosi platu kući (s kojom upravlja pogodi ko? hint: nije muško :D )

Vrh

PostPostano: 09 tra 2016, 03:35 

Ksenija je napisao/la:
Pantagana je napisao/la:
ksenija baci se duvana

Ne mogu. Ovako smo Tuta i ja u vizuelnoj harmoniji, priznaj skoro savršenoj. :zubati

Koordinirano djelovanje. :zubati

Vrh

PostPostano: 09 tra 2016, 13:10 

Nisam od onih koji će ženi predati sav novac u ruke, ili tražiti da žena položi svoj na 'zajednički' račun.

Ne bježim od plaćanja računa, kupovine i sl, dapače te stvari preuzmem na sebe. Mislim da partneri trebaju biti financijski neovisni jedan od drugoga, te odgovorni prema zajedničkim troškovima.

Robbie ovu si temu otvorio inspiriran mojom životnom dramom? :D

Vrh

PostPostano: 09 tra 2016, 13:12 

muškarac mora imati 50% veću plaću i stan u svom vlasništvu da bi parirao emancipiranoj Zagrepčanki. tek onda može ganjati 4-ero djece, malte ne zapovjedit da će biti 4-ero. :kava

Vrh

PostPostano: 09 tra 2016, 13:43 

A i 4 treba biti samo početak :zubati

Vrh

PostPostano: 09 tra 2016, 13:46 

3-4 se tolerira u većim gradovima, 5 je standard za sela i manja mjesta.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2016, 13:59 

dudu je napisao/la:
3-4 se tolerira u većim gradovima, 5 je standard za sela i manja mjesta.

Da i ne.
U Zg-u je standard 2, eventualno 3 (i to je više sad u novijim generacijama).
Međutim ako imaš sredstava & kapitala, zašto ne i više ?

Vrh

PostPostano: 09 tra 2016, 15:38 

ManInBlack je napisao/la:
Nisam od onih koji će ženi predati sav novac u ruke, ili tražiti da žena položi svoj na 'zajednički' račun.

Ne bježim od plaćanja računa, kupovine i sl, dapače te stvari preuzmem na sebe. Mislim da partneri trebaju biti financijski neovisni jedan od drugoga, te odgovorni prema zajedničkim troškovima.

Robbie ovu si temu otvorio inspiriran mojom životnom dramom? :D

Da, ali tema nisam ja, a i uvodni post 80-90% nema veze sa mnom, nego sam pokusao obuhvatiti sve moguce tipicne situacije unutar parova, da bi se svatko prepoznao u nekoj od njih, i bi olaksao raspravu jer je nekima ovo tabu tema (wtf?), barem u smislu iskrenosti u odgovorima na pitanja.

Ontopic, slazem se s tvojim stavovima. Prije braka, u ozbiljnoj vezi, financijska neovisnost je najbolja, ako je izvediva.

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2016, 17:24 

@ dudu nepopravljiv optimista

@ Ceha Liskovica kraj Mrkonjic grada, traze 4 i 5 deteta. Da ali to isporucuju Romkinje iz Medjimurja, koje Vi iz proracuna financirate.

Glavni razlog niskog nataliteta u Hrvatskoj je starost stanovništva, tj. manjak stanovništva u reproduktivnog dobi, a on je pak rezulutat niskog nataliteta u prethodnim razdobljima i kontinuliranog iseljavanja najvitalnijeg stanovništva. Hrvatska ima prilično veliki udjel treće i više rođene djece.
Primjerice: 2010. ukupno je rođeno 43.361, od čega prvo: 20.331, drugo: 15.087, treće 15. 087: 5.320, četvrto 1.478, peto 507, itd.
2014. ukupno rođenih: 39.566. Od čega prvo 18.068, drugo 13.710, treće 5.021, četvrto 1.388, peto 462, itd.
Detaljnije:
>>>>Ukupno prvo drugo treće četv. peto šesto 7. 8. 9. 10.i+ nepoz.
2010. 43361 20331 15087 5320 1478 507 215 116 61 40 39 167
2011. 41197 19484 14240 4895 1407 476 219 129 54 42 32 219
2012. 41771 19469 14555 4975 1469 480 200 120 78 37 44 344
2013. 39939 18420 13974 4943 1382 455 207 116 59 27 53 303
2014. 39566 18068 13710 5021 1388 462 224 97 82 54 43 417

(izvor: Statistički ljetopis RH, 2015., Stanovništvo, str. 123)

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4

Vrh

PostPostano: 09 tra 2016, 17:41 

Hvatska XII-2015 = 3.165/4.506(-1.341)

Hrvatska I-XII 2015 = 38.142/55.651(-17.509)

Međugodišnje:

Rođeni I-XII 2015/I-XII 2014 38.142/39.596 (-3,7%)
Umrli I-XII 2015/I-XII 2014 55.651/52.427 (+6,1%)

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4

Vrh

PostPostano: 11 tra 2016, 14:27 

Robbie MO je napisao/la:
Znam parove koji dijele prakticki zajednicki novcanik, dok neki svaku marku zapisuju u teku tko je koliko potrosio, i mjesecno izravnavaju.

Opasnost od "friških" osoba/veza je minimalna (predpostavljam da je to u tvom slučaju). Opreznost je na nivou, ne otvaraju se sve karte, imovina i veći iznosi se ne izlažu opasnosti dok se ne stekne povjerenje.

Naravski, podrazumijeva se da nisi u pitanju intelektualno ili emocionalno ograničena osoba koju nasade razni nigerijski prinčevi ili nova ljubav na nekom dejting sajtu kojoj treba lova za operaciju.

Prava opasnost vreba od dugih poznanstava ili obiteljskih veza. Empirijski gledajući - ko ima najveće imovinske sporove, ko su prevareni dužnici ili žiranti - uvijek osobe koje su muljatore poznavale duži niz godina. Tu je najveća greška što u jednom trenutku prestanemo motriti poznate ili drage osobe, dajući im praktički bjanko ček. A to je greška jer se ljudi konstantno mijenjaju. I prijatelj, pa i rod rođeni će te "presvući" u datom trenutku ukoliko je riječ o svoti novca koja mu je važnija od prijateljstva. Ili će jednostavno staviti svoju obitelj ispred vrijednosti vaših odnosa (što je donekle očekivano - ali i u konačnici znači da su u suštini skoro svi ljudi hijene kad se nađu u pravoj prilici ili nuždi). Nisam htio vjerovati da je tako, ali je tako.

Dakle nemam nekih uputa osim te da nećeš izvisiti u novoj vezi, jer ćeš biti oprezan. A za kasnije - puno sreće, trebat će ti.

Inače, imam jaranicu koja upravo piše doktorat na temu ekonomskih odnosa unutar obitelji (ima elemenata teorije igara).

Zanimljivo: https://en.wikipedia.org/wiki/Intra-household_bargaining

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 106 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: