|
|
Stranica: 9/10.
|
[ 227 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Tarik75
|
Naslov: Re: Bošnjački potezi: Mogući kolaps RS zbog odbijanja MMF-a Postano: 10 srp 2016, 15:37 |
|
|
Citat: Mislis publika od pola Sandzaka i Podrinja sto se sjatila u Sarajevo i okolinu? Tanko. Publika će biti 90 % Srbadija koja gravitira Sarajevu. Onih ostalih 10 % koji tamo idu, nije ništa bolje od Srbadije.
_________________ Kardinal Puljić 11.05.2016. iz Zadra upozorava "da se pazimo one krilatice političara" : NAMA IMOVINA, VAMA DOMOVINA.
|
|
Vrh |
|
 |
KiM
|
Naslov: Re: Bošnjački potezi: Mogući kolaps RS zbog odbijanja MMF-a Postano: 10 srp 2016, 16:57 |
|
|
Tarik75 je napisao/la: Citat: Mislis publika od pola Sandzaka i Podrinja sto se sjatila u Sarajevo i okolinu? Tanko. Publika će biti 90 % Srbadija koja gravitira Sarajevu. Onih ostalih 10 % koji tamo idu, nije ništa bolje od Srbadije. Dominiramo prepariramo lobotomiramo po zapadnom Balkanu. Do dezele. Hrvatska je odavno na cajke navučena i na Uzicka kolca moja se igraju širom Hrv zemalja. Hizeslav će stavite sas prasići sveću slavski kolač čvarci i kavurma. Pripitomljavanje i upodobljavanje garantira vam opstojnost na 24 posto trokuta.
_________________ Kako smo svi opljackani.Film "Tezina lanaca" https://youtu.be/waEYQ46gH08
Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4
|
|
Vrh |
|
 |
Vujadin
|
Naslov: Re: Bošnjački potezi: Mogući kolaps RS zbog odbijanja MMF-a Postano: 10 srp 2016, 17:08 |
|
|
KiM je napisao/la: čvarci
Prvi Mirsad, drugi Emir... u jedenju cvaraka. 
|
|
Vrh |
|
 |
Tarik75
|
Naslov: Re: Bošnjački potezi: Mogući kolaps RS zbog odbijanja MMF-a Postano: 10 srp 2016, 17:09 |
|
|
Citat: Dominiramo prepariramo lobotomiramo po zapadnom Balkanu. Do dezele. Hrvatska je odavno na cajke navučena i na Uzicka kolca moja se igraju širom Hrv zemalja. Hizeslav će stavite sas prasići sveću slavski kolač čvarci i kavurma. Pripitomljavanje i upodobljavanje garantira vam opstojnost na 24 posto trokuta. Dobru gudru koristite vi Srbi ... Stalno ste high.
_________________ Kardinal Puljić 11.05.2016. iz Zadra upozorava "da se pazimo one krilatice političara" : NAMA IMOVINA, VAMA DOMOVINA.
|
|
Vrh |
|
 |
Kačamak
|
Naslov: Re: Bošnjački potezi: Mogući kolaps RS zbog odbijanja MMF-a Postano: 10 srp 2016, 18:24 |
|
|
Vujadin je napisao/la: U jbt!!!!Šta je ovo?! 
_________________ Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.
|
|
Vrh |
|
 |
Kačamak
|
Naslov: Re: Bošnjački potezi: Mogući kolaps RS zbog odbijanja MMF-a Postano: 10 srp 2016, 18:31 |
|
|
vezista je napisao/la: Koja pušiona od teme, jer nikakvu kajlu Bošnjaci nisu udarili Srbima, nego i jedni i drugi alibiraju što su zeznuli put BiH prema eurointegracijama i što radi blesavih strategija nema ništa od novca iz MMF-a. I onda se još nađu nacionalistički preseravati u najmanju ruku kao da je bitan uzajamni skor, kao da je pojedince uhvatila kliksomanija, koja ne bira uvrede,a bit prolazi negdje pokraj... Pre svega BiH ne postoji.Zatim.Ni mi ni tvoji drugari muslimančuge ne želimo u EU.Onda.Kakav islamistički plan takva i tema i postovi. PS:Šta radi Kavaz aga?Jel ti rekao koliki % Hrvata je dozvoljen u fbih dzamahiriji?Hoće li im dati ahdanamu?
_________________ Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.
|
|
Vrh |
|
 |
BarackObama
|
Naslov: Re: Bošnjački potezi: Mogući kolaps RS zbog odbijanja MMF-a Postano: 11 srp 2016, 01:03 |
|
Pridružen/a: 15 pro 2014, 19:26 Postovi: 848 Lokacija: Hrvatska Republika Herceg-Bosna
|
Mi Bošnjaci ne jedemo svinjetinu, ovo su Srbi sa arapskim i turskim imenima.
_________________ Najljepše ga je sam sebi popušit. Pogotovo ako si crnac pa ti je dovoljno dug. Štrcni sebi u vlastito grlo i najedi se.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjački potezi: Mogući kolaps RS zbog odbijanja MMF-a Postano: 11 srp 2016, 01:08 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Kačamak je napisao/la: Vujadin je napisao/la: U jbt!!!!Šta je ovo?!  To ti je način na koji Klislam funkcionira. Kako da napali svoje da u nacističkom stilu protjeraju sve srpsko iz Sarajeva. Nezgodno im direktno pa kao prave Mujage onda idu okolo takijanjem i ublehama. Mislim da su 3 dana unaprijed tu fotografiju planirali i tražili mjesto za fotografa.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Bošnjački potezi: Mogući kolaps RS zbog odbijanja MMF-a Postano: 11 srp 2016, 12:31 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7322 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
Za Sarajevčane je sigurno velika čast što se Super finale Zvezde Granda održava u njihovom mjestu.Organizatoru Saši Petroviću možemo samo da čestitamo na izboru.
_________________ Jedan narod Jedna država Jedan genocid Niko ne smije da ih negira
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjački potezi: Mogući kolaps RS zbog odbijanja MMF-a Postano: 13 srp 2016, 19:47 |
|
|
Svake godine priželjkujem da im IMF odbije kredit i sad mi glupi Bošnjaci sami ispune želju. Citat: Isplata penzija neće biti okončana ove sedmice zbog nedostatka sredstava
Tomislav Kvesić, glasnogovornik Federalnog zavoda PIO/MIO za Klix.ba kaže da je isplata započela 7. jula te da Federalnom zavodu PIO/MIO treba desetak radnih dana da okonča isplatu.
Na pitanje da li će isplata biti okončana do kraja radne sedmice, odnosno 15. juna, Kvesić kaže kako se boji da to, prema sadašnjoj situaciji, neće biti moguće.
"Zahvaljujući ovom aranžmanu sa BH Poštom i nekim bankama mi smo mnogim penzionerima isplatili penzije, ali to je novac BH Pošte i banaka i mi njima to moramo nadoknaditi", kaže Kvesić.
|
|
Vrh |
|
 |
korrisnik
|
Naslov: Re: Bošnjački potezi: Mogući kolaps RS zbog odbijanja MMF-a Postano: 13 srp 2016, 21:24 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15079 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
"ODGOVOR HUSEINA KAPETANA GRADAŠČEVIĆA MILOŠU OBRENOVIĆU NA NJEGOV NAUM PRISVAJANJA BOSNE "U vrijeme Bosanskog ustanka (Gradaščevićev pokret za autonomiju Bosne) tadašnji srpski knez Miloš Obrenović je nastojao iskoristiti teško stanje u Bosni ne bi li prigrabio dio Bosne za sebe. Uvidjevši da knez Miloš ima naum da prisvoji dio Bosne Husein kapetan Gradaščević mu šalje pismo u kojem mu oštro prijeti ukoliko u tome pokuša, te će ga u protivnom napasti u samom srcu Srbije. U pismu mu naglašava da ni u kom slučaju neće dopustiti da u njegov posjed dođu podrinjske nahije koje uz dozvolu Porte namjerava priključiti Srbiji. Poručuje mu da se pripazi jer je njegova sablja sjekla i prije nego što je Miloševa iskovana. Miloš mu je odgovorio:”Šta je Bog vodom i gorama ograničio, što je nekoć Serbiji pripadalo i što premilostivi car (sultan) njoj opet hoće da prisedini, to ni Husein – kapetan, niti sva Bosna ne može zaustaviti”, a onda nastavlja:”Pretiš mi da ćeš iskati račun od mene kada preko Drine pređeš i u Ćupriju dođeš. Ja te za to ne molim da ne činiš. Čik, i sutra odmah predi! Sablja ti tvoja ne može ništa pomoći protiv same Serbije a kamoli protiv Serbije i protiv carske (sultanove) vojske…”. Iz ovog pisma lahko je zaključiti da je Bosna u to vrijeme imala dvostruku brigu, Srbiju i osmansku vojsku. Razvoj događaja nije dopustio Gradaščeviću da poravna račune i sa Srbijom. Uskoro je od velikog vezira stiglo saopćenje (kaima) u kojem se Husein proglašava izdajnikom i kao takav osuđuje na smrt. Ipak, narod i bošnjački velikaši nisu napustili svoga vođu te su dodatno zbijeni redovi u borbi protiv Srbije i Osmanskog carstva.
"Husein, prouči to pismo, pozva k sebi sve vojvode i pročita ga pred njima. Svi planuše gnjevom, razumjevši Miloševe riječi. - Nuto rugla - zagrzni Alaj-beg Čengić - ovo Vlašče, što je do jučer robovalo, nudi nam svoje okrilje. - I prijeti se još ako ga odbijemo! - nasmija se Ali-paša Vidaić. - Bivši govedar nama vitezovima od starine - dodade beg Kulenović, najstarije pleme bošnjačko.
Na ovo pismo je Husein-kapetan odgovorio Milošu Obrenoviću ovako:
"Otpušteni robe! Budi sretan da možeš jesti ono malo hrane što imaš pred sobom; ja sam svoje činije već izvrnuo i ne trebam tvoga posredstva kod velikoga vezira. Baš za toga cara neću da znam kod koga se ti želiš za me zauzeti. Da te dočekam, gotov sam u svako doba i na svakom mjestu; moja je sablja sjekla prije nego je tvoja kovana. Zmaj od Bosne."
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjački potezi: Mogući kolaps RS zbog odbijanja MMF-a Postano: 13 srp 2016, 21:25 |
|
|
Opet si u džamiji visio. Nije to dobro za um i zdravlje.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Bošnjački potezi: Mogući kolaps RS zbog odbijanja MMF-a Postano: 13 srp 2016, 22:43 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61320 Lokacija: DAZP HQ
|
korrisnik je napisao/la: "ODGOVOR HUSEINA KAPETANA GRADAŠČEVIĆA MILOŠU OBRENOVIĆU NA NJEGOV NAUM PRISVAJANJA BOSNE "U vrijeme Bosanskog ustanka (Gradaščevićev pokret za autonomiju Bosne) tadašnji srpski knez Miloš Obrenović je nastojao iskoristiti teško stanje u Bosni ne bi li prigrabio dio Bosne za sebe. Uvidjevši da knez Miloš ima naum da prisvoji dio Bosne Husein kapetan Gradaščević mu šalje pismo u kojem mu oštro prijeti ukoliko u tome pokuša, te će ga u protivnom napasti u samom srcu Srbije. U pismu mu naglašava da ni u kom slučaju neće dopustiti da u njegov posjed dođu podrinjske nahije koje uz dozvolu Porte namjerava priključiti Srbiji. Poručuje mu da se pripazi jer je njegova sablja sjekla i prije nego što je Miloševa iskovana. Miloš mu je odgovorio:”Šta je Bog vodom i gorama ograničio, što je nekoć Serbiji pripadalo i što premilostivi car (sultan) njoj opet hoće da prisedini, to ni Husein – kapetan, niti sva Bosna ne može zaustaviti”, a onda nastavlja:”Pretiš mi da ćeš iskati račun od mene kada preko Drine pređeš i u Ćupriju dođeš. Ja te za to ne molim da ne činiš. Čik, i sutra odmah predi! Sablja ti tvoja ne može ništa pomoći protiv same Serbije a kamoli protiv Serbije i protiv carske (sultanove) vojske…”. Iz ovog pisma lahko je zaključiti da je Bosna u to vrijeme imala dvostruku brigu, Srbiju i osmansku vojsku. Razvoj događaja nije dopustio Gradaščeviću da poravna račune i sa Srbijom. Uskoro je od velikog vezira stiglo saopćenje (kaima) u kojem se Husein proglašava izdajnikom i kao takav osuđuje na smrt. Ipak, narod i bošnjački velikaši nisu napustili svoga vođu te su dodatno zbijeni redovi u borbi protiv Srbije i Osmanskog carstva.
"Husein, prouči to pismo, pozva k sebi sve vojvode i pročita ga pred njima. Svi planuše gnjevom, razumjevši Miloševe riječi. - Nuto rugla - zagrzni Alaj-beg Čengić - ovo Vlašče, što je do jučer robovalo, nudi nam svoje okrilje. - I prijeti se još ako ga odbijemo! - nasmija se Ali-paša Vidaić. - Bivši govedar nama vitezovima od starine - dodade beg Kulenović, najstarije pleme bošnjačko.
Na ovo pismo je Husein-kapetan odgovorio Milošu Obrenoviću ovako:
"Otpušteni robe! Budi sretan da možeš jesti ono malo hrane što imaš pred sobom; ja sam svoje činije već izvrnuo i ne trebam tvoga posredstva kod velikoga vezira. Baš za toga cara neću da znam kod koga se ti želiš za me zauzeti. Da te dočekam, gotov sam u svako doba i na svakom mjestu; moja je sablja sjekla prije nego je tvoja kovana. Zmaj od Bosne." I nakon tog bi 10 genocida. Sami pali, sami se ubili i izazvali Srbe. Hvala na ovakvim detaljima, nisam ih znao.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjački potezi: Mogući kolaps RS zbog odbijanja MMF-a Postano: 13 srp 2016, 22:46 |
|
|
Na što su te nekadašnje age i begovi spali. Najsiromašniji i najnepismeniji narod Europe danas. Ja da sam Bošnjak vrlo loše bih se osjećao, dapače pjenio bih kao sova na Amfetaminima.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Bošnjački potezi: Mogući kolaps RS zbog odbijanja MMF-a Postano: 13 srp 2016, 22:50 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61320 Lokacija: DAZP HQ
|
Moram pronaci podatak koliko je knjaz Milos sasjekao muslimanskih glava nakon pisma, ali nagadjam da je genocid.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
korrisnik
|
Naslov: Re: Bošnjački potezi: Mogući kolaps RS zbog odbijanja MMF-a Postano: 13 srp 2016, 23:14 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15079 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
BBC je napisao/la: Na što su te nekadašnje age i begovi spali. Najsiromašniji i najnepismeniji narod Europe danas. Ja da sam Bošnjak vrlo loše bih se osjećao, dapače pjenio bih kao sova na Amfetaminima. I Janjičari elitna jedinica osmanskog carstva kao i spahije, nemoj da si to zaboravio samo en znam zašto su bili nepismeni.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjački potezi: Mogući kolaps RS zbog odbijanja MMF-a Postano: 13 srp 2016, 23:16 |
|
|
Baš ste vi muslimani pizde. Ne smijete ni reći što vam na umu. Kakvi ste kao narod tako danas imate.
|
|
Vrh |
|
 |
BarackObama
|
Naslov: Re: Bošnjački potezi: Mogući kolaps RS zbog odbijanja MMF-a Postano: 13 srp 2016, 23:21 |
|
Pridružen/a: 15 pro 2014, 19:26 Postovi: 848 Lokacija: Hrvatska Republika Herceg-Bosna
|
Kako vi volite trollati na ovom forumu to je čudo jedno. Ja otvorio temu kako smo RS bacili na koljena, a vi tamo o nekom Grand Paradi, Obrenoviću. Koga boli k za to? Srbi su na koljenima zbog MMF-a i sjajnih poteza bošnjačkih političara. Sve drugo pada u drugi plan.
_________________ Najljepše ga je sam sebi popušit. Pogotovo ako si crnac pa ti je dovoljno dug. Štrcni sebi u vlastito grlo i najedi se.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjački potezi: Mogući kolaps RS zbog odbijanja MMF-a Postano: 13 srp 2016, 23:25 |
|
|
I ja sam čuo da RS prekosutra pada, a Hercegovina se iseljava i bit će više od 5% muslimana tamo. Samo malo sabura, bez strpljenja nema ništa.
|
|
Vrh |
|
 |
protein
|
Naslov: Re: Bošnjački potezi: Mogući kolaps RS zbog odbijanja MMF-a Postano: 14 srp 2016, 03:32 |
|
|
Blokada zaduživanja je dobar potez kojega bi i hrvatska strana trebala koristiti.
_________________ The only true national autonomy is the freedom of the individual against the state and society.
Mises
|
|
Vrh |
|
 |
BarackObama
|
Naslov: Re: Bošnjački potezi: Mogući kolaps RS zbog odbijanja MMF-a Postano: 14 srp 2016, 06:52 |
|
|
Ma od ovog nema ništa. Muslimani po običaju blefiraju. Ko da je u njih bolje. Ko da Trokutistan može bez MMF-a. Njihove ublehe i zavaravanje.
|
|
Vrh |
|
 |
protein
|
Naslov: Re: Bošnjački potezi: Mogući kolaps RS zbog odbijanja MMF-a Postano: 14 srp 2016, 07:29 |
|
|
Pa baš zato što ni FBiH ne može bez zaduživanja, valjalo bi to koristiti kao uvjet za pozitivne reforme. To bi bilo zdravorazumski, postaviti kao uvjet zaduženja rezanje administracije (ukidanje nepotrebne FBiH) da bi se smanjili deficiti.
_________________ The only true national autonomy is the freedom of the individual against the state and society.
Mises
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjački potezi: Mogući kolaps RS zbog odbijanja MMF-a Postano: 14 srp 2016, 09:54 |
|
|
protein je napisao/la: Blokada zaduživanja je dobar potez kojega bi i hrvatska strana trebala koristiti. Ćešće. Jer svoje gubitaše firme i rudnike od toga drže u životu.
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: Bošnjački potezi: Mogući kolaps RS zbog odbijanja MMF-a Postano: 14 srp 2016, 20:46 |
|
|
Vujadin je napisao/la: I onda neko priča o ratu. 
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Bošnjački potezi: Mogući kolaps RS zbog odbijanja MMF-a Postano: 15 srp 2016, 19:51 |
|
|
Opet se ukida RS? Učestalo nešto poslednjih 25 godina  Kakve budaletine ovi fejzbuk oslobodioci, a nemaju muda ni u šleper sjest...
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|