HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 25 stu 2024, 17:29.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 34 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Srbija raspeta izmedju juznog i zapadnog fronta i oko toga?
PostPostano: 29 stu 2016, 22:49 

Mislim, ako napravimo analogiju, na jednoj strani postoji:
- medjunarodno priznata drzava Srbija, kao vecinski pravoslavna zemlja koja na svom teritoriju ima para-drzavu koja se pojavila prvi put u povijesti, kao poseljdica teznji separatisticke populacije koja je osmansko-muslimanska
- medjunarodno priznata drzava BiH, kao vecinski muslimanska zemlja koja na svom teritoriju ima para-drzavu koja se pojavila prvi put u povijesti, kao posljedica teznji serparatisticke populacije koja je svetosavsko-pravoslavna

Rjesenje koje je Srbija zeljela nametnuti (vjerovatno ohrabreni silinom aduta JNA) je bila i u prvom i u drugom slucaju potpuno unistenje protivnicke populacije, genocid, i naravno da takva politika nije mogla proci. Te se tako zavrsilo u ovom sada "kostacu" ili glibu gdje ni pravoslavci ni muslimani ne mogu naprijed, odnosno pozicije su takve da se fantazira da ce neko ostvariti svoje maksimalisticke ambicije unistenja onog drugog.

Naravno da je to bilo nerealno onda, a pogotovo danas. Mislim da je srpsko rjesenje u buducnosti neka vrsta rotacije stanovnistva, naravno ukoliko se zeli u potpunosti stabilizirati region i krenuti naprijed sa nekim normalnim stvarima. Kamo srece da je to sprovedeno mirnodopskim metodima u vrijeme SFRJ, ovako sad tu postoji jos nekih dodatnih parametara, ali koji su i dalje mrva u komparaciji sa fantazijama i zeljama da se "potpuno uniste siptari", ili "potpuno istrijebe balistanci" (a evo, i ovo je jos jedna simbolicka konekcija, muslimani u BiH ni krivi ni duzni postali sljedbenici Bali Kombetara u srpskim mitovima :zubati - kada malo osmotrim tu simboliku iz ovog ugla, ispada da su Srb/KiM i BiH/RS jako analogni iz srbijanske percepcije :neznam samo sto su pozicije pro/contra)

Vrh

PostPostano: 29 stu 2016, 23:35 

biH je manjinski muslimanska,dobro manjinski

Vrh

PostPostano: 29 stu 2016, 23:54 

Srbija razapeta k'o isukrst između EU i Rusije.

Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.

The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.

Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..

Vrh

PostPostano: 30 stu 2016, 00:17 

Amiđa je napisao/la:
Srbija razapeta k'o isukrst između EU i Rusije.

Mi Europljani:

slika

slika

slika

vs.

Oni ruso-pan-slavisti:

slika

slika

slika

Dok je majcica Rusija bila jaka, oni su kacili, sad kad je Europa jaka, mi njih prcamo. Naravno, nama je pozicija sada ugodna, jer malo po malo pobjedjujemo, no ipak u konacnici, da bi se izbjeglo prizivanje i Rusija i Europa, morat ce biti uspostavljeno neko nase stabilno rjesenje, po kojem ce svi biti namireni i zadovoljni.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2016, 00:34 

Kozaci su kod Dodika, igraju kazacoc.

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4

Vrh

PostPostano: 30 stu 2016, 02:02 

dudu je napisao/la:
Amiđa je napisao/la:
Smiješno je kako se Hrvati i Srbi nadaju nekim egzodusom Bošnjaka a sami u istom ili još ggorem demografskom kurcu. Nemaju kapacitet pokriti ono gdje su trenutno a kolonizirali bi većinska bošnjačka područja. Posebno smiješno je kada to Hrvati poput dudua najavljuju, a od grahova do ravnog zjapi prazno. Isto kao i Srbi. Od Trebinja do Bijeljine isto tako jedna velika pustolovina. Kao i od Banja Luke prema jugu. LOL

to iz Švedske izgleda prazno, a u realnosti hermetički zatvoreno u Trokutu.

vi ste tu da odete, a Hrvati da se vrate i napuče svu zemlju.

Citat:
Supruga je imala posao u Zagrebu, imali smo svoj stan. Nakon što smo dobili djecu, odlučili smo se dovršiti kuću u Posušju u cilju da nam to bude vikendica. Budući da sam godinu dana, dok se ta kuća pravila, bio intenzivno u Posušju, uvidio sam da se i ovdje može lijepo živjeti od vlastitog rada. Razgovarao sam sa suprugom koja je pristala napustiti posao i doći živjeti u Hercegovinu", priča nam Ivica.

Kaže kako je i sam bio iznenađen njezinim pristankom jer je Zagorka.

"Oženio sam se iz Hrvatskog zagorja, jednog mjesta između Klanjca i Kumrovca, između Tita i Tuđmana", smije se Ivica.

Citat:
Za razliku od Ivice, Ivan Landeka se iz Zagreba vratio sam te je obitelj zasnovao baš u Posušju.

"Nakon završetka vojne karijere shvatio sam da i u Posušju ima kruha. Tu sam zasnovao obitelj. Imam četvero djece. Počeo sam se baviti pčelarstvom i sada imam ukupno 140 košnica. Zasadio sam smilje, vodio sam kulturno-umjetničko društvo", priča Ivan ističući kako Posušje, ali i cijela Hercegovina imaju velik potencijal.

Posušje=najvitalnija općina JI Europe

http://mojahrvatska.vecernji.hr/gastarb ... di-1131614

Stari moj to posusje mi se nenormalno sviđa, najrađe bi se i ja iz splita spakirao za posusje al bojim se da bi me zbog tog cina izdaje izopcili moji sa duvanjske strane :001_unsure :D

Vrh

PostPostano: 30 stu 2016, 08:25 

I meni je dobar onaj dio Posušje-Rastovača, ali ipak Široki mi je top. :D

Vrh

PostPostano: 30 stu 2016, 09:46 

Fali more, drž se kraja :zubati

Brat je mio, koje vjere bio, kada bratski čini i postupa ...

Vrh

PostPostano: 30 stu 2016, 10:56 

https://www.youtube.com/watch?v=2PPx9diQKs0

Siptri svojataju "muslimanski Sandzak" u video uradku, reportazi od 35min. Pester i okolicu. Za naivce kao sto je Seha, koji bi ih asimilirali.
Srbi ih raselili i vecinu asimilirali nasilno u Bosnjake sa prezimenima, ali mnogi nisu zaboravili siptarski. Vrlo perfidan pamflet.

https://sh.wikipedia.org/wiki/Srpska_ok ... ia1911.jpg slike siptarije kao turskih isprdaka.

Mora se reci da su oni do 1978 Berl.kongr.ziveli kao turske haraclije do Nisa, a do 1912 i iznad Tutina i NP, zato tamo imaju i danas nenormalni natalitet, nepojmljiv za muslimane srpske iz Sjenice, Prijepolja, Priboja.

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 34 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Banya, Fredericktown, Google [Bot], kily, Patriota i 63 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: