HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 27 stu 2024, 19:49.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 395 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Globalno zatopljenje
PostPostano: 27 stu 2021, 13:30 

Nikad ne treba zaboraviti da sa ovim luđacima imate posla.

https://arxiv.org/pdf/2111.06887.pdf?ut ... ium=Clanak

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2022, 14:20 

Ako veliki mediji to ne objave ne znači da se nije dogodilo.

Već su jako bitne face javnog života i politike počele pisati pisma za Washington i Brisel kako je, karikirano i skraćeno, sva "green agenda" djelo ruskih hackers, ruskih agenata i slično.
Već sam vam govorio da USA može agendu mijenjati kako želi jer kontrolira mase preko "socijalnih" mreža i mass medija. A vi ostanete suhe kite sa svojim furkama.
Očekujte puno više ovoga u budućnosti jer kako sam vidio neki potpisnici pisama su "democrats". Za sad samo puštaju probne balone da vide reakciju.

Vrh

PostPostano: 28 ožu 2022, 14:21 

Ove zime je na Platku bilo 70 skijaških dana što je dosta , od toga valjda 65 na umjetnom snijegu.

Iz tog podatka se može zaključiti da zima nije bila previše topla jer bi se onda i umjetni snijeg otopio, ali ekstremno malo padalina.

Ja se samo nasmijem kad ljudi koji nisu iz Rijeke pričaju kako tamo stalno pada kiša, ne sjećam se kad sam zadnji put nosio kišobran ili kabanicu.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2022, 21:20 

Kaftanzoglio je napisao/la:
Ove zime je na Platku bilo 70 skijaških dana što je dosta , od toga valjda 65 na umjetnom snijegu.

Iz tog podatka se može zaključiti da zima nije bila previše topla jer bi se onda i umjetni snijeg otopio, ali ekstremno malo padalina.

Ja se samo nasmijem kad ljudi koji nisu iz Rijeke pričaju kako tamo stalno pada kiša, ne sjećam se kad sam zadnji put nosio kišobran ili kabanicu.

ovo je bila jedna od najsuših zima ikad u čitavoj Hrvatskoj.

ali prosječno hladna, malo iznad prosjeka

u ZG je palo 52% prosječne zimske količine padalina, rijeci 27%, dubrovniku 29%, Osijeku 34%, Varždinu 33%

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2022, 05:31 

Da, ekstremno sušna zima. Kažu da će JI Europa biti sve sušnija, suše, nestašice vode, da će sve više ličiti na sjevernu Afriku. Mi smo još i dobri, ne znam koliko vas zna da je dinarsko gorje inače među najkišnijim dijelovima Europe. Ovi sa druge strane gorja tipa Srbija i Grčka kod njih bi moglo biti još gore. Pola Grčke je ionako polupustinja.

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2022, 12:14 

Planina je napisao/la:
Da, ekstremno sušna zima. Kažu da će JI Europa biti sve sušnija, suše, nestašice vode, da će sve više ličiti na sjevernu Afriku. Mi smo još i dobri, ne znam koliko vas zna da je dinarsko gorje inače među najkišnijim dijelovima Europe. Ovi sa druge strane gorja tipa Srbija i Grčka kod njih bi moglo biti još gore. Pola Grčke je ionako polupustinja.

u Hvratskoj zadnjih godina nije bilo tako, ovo je iznimka, makar se to odnosi samo na rva tri mjeseca.

do kraja godine može biti i natprosječno padalina

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2022, 13:20 

Iako to tako po struci ne funkcionira, nadati je se vlažnom ljetu radi sušnog zimskog perioda. Stvar je da u Dinaridima, kao što reče kolega Planina, se u par dana nadoknadi zaostatak padalina u nekoliko mjeseci. Recimo u Posušju će u idućih par dana pasti preko 150 litara oborina. Dio bi čak trebao biti u snijegu.

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2022, 14:05 

Pa ne može se nedostatak padalina nadoknaditi za živi svijet ili poljoprivrednike samo ako padnu ekstremne količine u kratkom vremenu. To je nadoknada samo za statističare koji na kraju godine proglase da je količina oborina prosječna.

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2022, 16:50 

Pa ne može se nedostatak padalina nadoknaditi za živi svijet ili poljoprivrednike samo ako padnu ekstremne količine u kratkom vremenu. To je nadoknada samo za statističare koji na kraju godine proglase da je količina oborina prosječna.

djelom je ovo točno, no ako suše treba biti najbolje je da bude zimi.

ako je period proljeće-jesen dovoljno vlažan, može kiše biti i ispodprosječno. biljkama je skoro pa nebitno pada li kiša od studenog do veljače.

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2022, 18:37 

Da, najgore ako je ljeto sušno, ovo zasad i nije problem jer snijeg koji se topi okolo sa planina daje vodu tokovima, a zemlja je svakako vlažnija zimi, nema vele isparavanja. Ja sam neke godine bio na Čvrsnici u 9. Mjesecu i u jamama na vrhu je još bilo snijega, voda je izbijala dole po onom makadamskom putu prije Bara. Planine su zakon. Čak i u najsušnijim dijelovima svijeta di praktički nema nikako padalina planine kupe oblake iz kojih se onda kondenzira voda i na taj način biljke dobiju vodu.

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2022, 21:42 

Planina je napisao/la:
Da, najgore ako je ljeto sušno, ovo zasad i nije problem jer snijeg koji se topi okolo sa planina daje vodu tokovima

Pa ako nema kiše onda nema ni snijega, odnosno ima ga proporcionalno koliko i kiše.

Ove godine recimo skijalište Čelimbaša kod Mrkoplja čini mi se 0 skijaških dana, po temperaturama su mogli, ali nemaju umjetni snijeg.

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2022, 22:19 

Pa ako nema kiše onda nema ni snijega, odnosno ima ga proporcionalno koliko i kiše.

Ove godine recimo skijalište Čelimbaša kod Mrkoplja čini mi se 0 skijaških dana, po temperaturama su mogli, ali nemaju umjetni snijeg.

samo za biljke to uglavnom nije bitno, bitno je im da kiši odsad na dalje, do jeseni

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2022, 00:46 

Planina je napisao/la:
Da, najgore ako je ljeto sušno, ovo zasad i nije problem jer snijeg koji se topi okolo sa planina daje vodu tokovima

Bilo ga je početkom zime, a s obzirom da je zima bila solidno hladna dobro se zadržao, topi se pomalo, Vran i Čvrsnica su +2000m

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2022, 13:59 

Ne samo da je globalno zatopljenje laž,nego ulazimo lagano u novo mini ledeno doba.
Zadnjih par zima,točnije od 2016/2017 je primjetno dosta hladnije vrijeme nego ranije,barem na mojim južnim,geografskim šrinama.

I sve ranije završava ljetni ugođaj i temperature,ove godine je to bilo već 20.8.

Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2022, 15:27 

Da. Klimatsko lito triba bit vecinu devetog no cim dode deveti zaladi.

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2022, 22:22 

kiler je napisao/la:
Ne samo da je globalno zatopljenje laž,nego ulazimo lagano u novo mini ledeno doba.
Zadnjih par zima,točnije od 2016/2017 je primjetno dosta hladnije vrijeme nego ranije,barem na mojim južnim,geografskim šrinama.

I sve ranije završava ljetni ugođaj i temperature,ove godine je to bilo već 20.8.

Ne znam na kojim si geografskim širinama, ali govorimo o stvarima koje se lako mogu provjeriti: https://meteo.hr/klima.php?section=klim ... odina=2022

U Hrvatskoj zadnjih 5 zima toplije od prosjeka, i to gledano sa prosjekom 1981.-2010. Da se uspoređuje sa starim 1961.-1990., razlika bi bila još veća u plusu.

Ljeta debelo iznad prosjeka zadnjih 10 godina.

Velebit je napisao/la:
Da. Klimatsko lito triba bit vecinu devetog no cim dode deveti zaladi.

Rujan je klimatološki jesenski mjesec.

Nekad se govorilo da ljetno vrijeme završava poslije Velike Gospe, samo su nas zadnja desetljeća navikla na topao rujan, pa nam se sad čini da su zahlađenja neobična. Slična stvar kao i sa zimama.

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2022, 08:00 

Da u Bosni su stari ljudi uvjek govorili. Gospojina Mala jesen prava. Tako da nema tu ni zatopljavanja ni zahladjivanja. To je sve normalno samo je problem sto ljudi danas vise panice na svaku mogucu promjenu

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2022, 17:54 

Citat:
Phase out fossil fuels now to avoid a devastating global health crisis, WHO warns

Over 1,000 health officials called for a legally-binding fossil fuel non-proliferation treaty this week.

https://www.popsci.com/environment/foss ... anization/

Ovim prevarantima samo budala može da veruje.

Vrh

PostPostano: 18 ruj 2022, 21:16 

Sad znate zašto ih Arapi kažnjavaju sa ograničavanjem pumpanja nafte i plina. Od neki dan i Alžir odjebao EU za dodatni plin. Nije da ne mogu već se dogovorili između sebe da kazne te budale dok se ne odluče hoće li jesti zahvaljujući nafti i plinu ili će im baterije to obezbijediti.

Dok god postoji ta ideološka (NWO) furka da se kažnjavaju ljudi izopćenjem iz novčanih krugova i krađom tuđeg novca za ulaganja u naftu i plin "zapad" će se patiti jako dugo. Odprilike dok ne krenu voziti kamione i avione na baterije. I tad će te baterije puniti sa fosilnim gorivima.

Vrh

PostPostano: 09 lis 2022, 15:55 

Je li vam poznat The Asch eksperiment ?

Stavljali su test osobe u grupu sa drugim fake osobama. Postave im jednostavno pitanje na koje je odgovor jasan i jednostavan.
Poslije "diskusije" u grupi sa fake osobama test osobe su u 36% slučajeva mijenjale svoj odgovor u vidljivo pogrešan. Sve zbog konsenzusa. 36%.

Bitno je napomenuti da su to apsolutno bezazlene situacije u kojima osoba ne može izgubiti posao, ne može izgubiti karijeru i baciti uzalud godine školovanja, ne mogu joj blokirati račun u banci, ne može u nekim situacijama završiti na sudu i u zatvoru. Neće mu brisati identitet na socijalnim mrežama, život ide dalje kao i prije.

Vrh

PostPostano: 09 lis 2022, 18:12 

Znam za to. Istrazivanja pokazuju da stvaranje fejk koncenzusa je najefektivnija metoda kontrole vecine.

Primjer.

'95% ljudi misli da je X najbolji izbor'
Rezultat je da onda neki postotak, nezanemarivo velik, promini izbor zbog ovog.

Ugl, laganje i manipulacije, pogotovo one usmjerene na demoralizaciju protivnika su iznimno efektivne

Vrh

PostPostano: 09 lis 2022, 19:39 

U stvarnom eksperimentu kojeg živimo dodaju parametar "moderno". Ako si za konsenzus onda si moderan, napredan (progressive). Ako nisi onda si zaostao, alt-right, konzervativan.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2022, 15:53 

kiler je napisao/la:

Evo 02.11. je a još uvijek je ljetni ugođaj, barem dok je sunce visoko.

Ali inače zanimljivo je da su unatoč sušnoj godini neke jesenske kulture rodile iznadprosječno dobro - masline, kesteni, jabuke. To se ne slaže sa predviđanjima opće gladi i kaosa koji donosi toplina i suše.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2022, 16:25 

Evo 02.11. je a još uvijek je ljetni ugođaj, barem dok je sunce visoko.

Ali inače zanimljivo je da su unatoč sušnoj godini neke jesenske kulture rodile iznadprosječno dobro - masline, kesteni, jabuke. To se ne slaže sa predviđanjima opće gladi i kaosa koji donosi toplina i suše.

toplina donosi vieš isparavanja, više padalina i više zelinila. život je na našem planetu uvijek najviše bujao kad je bilo toplo.

mrzitelji života nas plaše toplinom.

e sada, postoji problem što utjecaj nije svugdje jednak, tamo gdje je već sada jako vruće, postat će još gore (i po pitanju temperature, ali i često i s više suše, jer padalinama treba kontakt hladnog i toplg zraka), no u umjerenim i subpolarnim širinama postat će toplije i vlažnije i ugodnije. Jedino gdje su histeričari u pravu je činjenica da će zbog toga još više nahrupiti raja iz priekvatorskog podrčja u umjereni pojas

Vrh

PostPostano: 17 stu 2022, 09:56 

Najveća britanska firma za proizvodnju solarnih panela u stečaju. Pola milijarde Funti u dugovima.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 395 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: