|
|
Stranica: 7/13.
|
[ 303 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Status Brčkog? Postano: 18 vel 2021, 12:53 |
|
|
weasel je napisao/la: Nego što je ako ne čista Hrvatska, HVO obranio i unijelo u distrikt Brčko. Zamjena je teritorija metar za metar kao i broj stanovnika. Vi dobivate širi koridor mi spojeni Posavinu.
Ne možeš reći da nije pošteno. Ne želim biti odvjetnik Srbima, ali zašto bi bila bitna "spojena Posavina", pa nije RH neka neprijateljska sila koja bi blokirala ovakvu Posavinu. Druga stvar, prvenstveno bi trebalo pitati Hrvate iz sela oko Brčkog, ne poznajem detaljno lokalnu situaciju, ali pretpostavljam da su njima opcije ostanak doma ili odlazak u Zagreb ili Slavoniju (ili na obalu), odlazak 40 km dalje u sela oko Šamca im nije na listi opcija.
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Status Brčkog? Postano: 18 vel 2021, 14:02 |
|
|
weasel je napisao/la: Oko druge stvari, treba biti realan, pitanje je hoće li Srednja bosna koja je puno veća i kompaktnija uopće biti naša, a ne dvije sitne enklavice u Brčkom sa 10k ljudi. Oni mogu završiti ili u Srbiji ili u Bošnjakistanu tako im svejedno iselit će od tamo. Nama je od 3 naroda Brčko najmanje važno. Zato smatram da to treba uovčiti i mijenjati za nešto drugo.
Kao i dionice, treba prepoznati trenutak kada prodati i povući se. Važi li ovo s unovčenjem samo za Brčko ili i za druga područja? Samo brainstormam, recimo moglo bi se utopiti naš udio u Brčkom + Orašje + Odžak za Trebinje. Srbima treba sve oko koridora, a mi imamo dovoljno ravnice i močvare u Slavoniji, dok bi nam Trebinje jako fino sjelo uz Dubrovnik.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Status Brčkog? Postano: 18 vel 2021, 15:04 |
|
|
Ako se već ne slažete s mojim razmišljanjem pratite moju logiku...
Prva pretpostavka: Ako se BiH raspadne na tri djela, Hrvati će punim pravom zahtjevati unesene HVO teritorije, nema tog prava koje to može osporiti. Uzimaš šta si unjeo...
Druga pretpostavka: čak i da se BiH raspadne na dva djela ( dakle da se Srbi odvoje a Hrvati da su još zarobljeni u Fbih) Brčko je i dalje de facto nezavisan entitet i tamošnji Hrvati se ne mogu majorizirati od bilo koje strane. Opet ovisite o nama i našoj dobroj volji.
Treća pretpostavka: AKo bi ignorirali tropartitne pregovore ili pregovore s Hrvatima i odlučili se na arbitražu ,MZ bi tu gotovo sigurno presudila nešto šuplje kako bi to ostavili kao točku pritiska na regiju. Pored Kosova idealna točka pritiska na Srbiju. Takav nerješen status opet ostavlja potencijalni izvor nereda i sukoba a to valja ne želimo... ( Pogledajte slučaj Gdanjska ili Gibraltara ili Rijeke, nikad tu nema presude izričito u korist jedne strane a vi se u to nadate)
Četvrta pretpostavka je da će se granice u slučaju raspada korigirati, ne previše ali neki detalji sasvim sigurno hoće. Takvih zamjena će biti na više mjesta. Jednostavno ima previše nelogičnosti sada
Da nema tog distikta mogli bi i nas i muje sutra poslati kvragu, ali on postoji...
Pokušajte osporiti ove tvrdnje i ako uspijete onda priznajem da lupam gluposti. Smatram da Hrvati svoj komad Brčkog mogu dobro unovčiti i ako to ne naprave onda smo budale.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Diablo
|
Naslov: Re: Status Brčkog? Postano: 18 vel 2021, 19:56 |
|
|
Kroz sljedećih 20 godina očekuj da će srbija doživjet usisavanje vlastitog stanovnistva od strane velikih čime prestaje njen gospodarski rast baziran iskljucivo na jeftinoj radnoj snazi.
Mislim da je ovo trenutno njen vrhunac(il kroz iducih par godina) nakon čega stize gadan pad...
_________________ "Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!
|
|
Vrh |
|
|
franzetitts
|
Naslov: Re: Status Brčkog? Postano: 18 vel 2021, 21:32 |
|
|
Nek idu inzinjeri, ima ko ce ostati da brani otadzbinu..
_________________ fakofbolan
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Status Brčkog? Postano: 18 vel 2021, 21:46 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Franetiću isprašilo vas je 20% Srba '91 kamoli neće 45% '22.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Status Brčkog? Postano: 19 vel 2021, 00:03 |
|
|
franzetitts je napisao/la: Nek idu inzinjeri, ima ko ce ostati da brani otadzbinu.. Zato ćeš ti branit Bosnu kod Brajlovića u restoranu u Beču.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
franzetitts
|
Naslov: Re: Status Brčkog? Postano: 19 vel 2021, 00:05 |
|
|
Ja ne znam sta se ljutite.
Samo zato sto niste u stanju da ovo shvatite kao protest protiv odliva mozaka.
Humora loma braco, Srbi, i braco Hercegovci.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Status Brčkog? Postano: 19 vel 2021, 00:11 |
|
|
franzetitts je napisao/la: Ja ne znam sta se ljutite.
Samo zato sto niste u stanju da ovo shvatite kao protest protiv odliva mozaka.
Humora loma braco, Srbi, i braco Hercegovci. Nemoj bit nervozan,čim prođe korona Brajlović će otvorit restoran,i ti možeš uz ćevape branit Bosnu suHverenu.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Miloduh
|
Naslov: Re: Status Brčkog? Postano: 19 vel 2021, 00:16 |
|
|
Kako je mirna ova Ozrenska brigada kad su došle prave bradonje:
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u Županiji Posavskoj: 1998/1999. = 4.720 2020/2021. = 1.762
Još malo i troduplo!
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Status Brčkog? Postano: 19 vel 2021, 00:20 |
|
|
Miloduh je napisao/la: Kako je mirna ova Ozrenska brigada kad su došle prave bradonje: Puno je tih bradonja ostavilo bradu na srpskom Ozrenu. Hvala Bogu.
|
|
Vrh |
|
|
franzetitts
|
Naslov: Re: Status Brčkog? Postano: 19 vel 2021, 01:23 |
|
|
Meni Takve stvari nisu smijesne.
|
|
Vrh |
|
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: Status Brčkog? Postano: 19 vel 2021, 01:41 |
|
|
Bosnjak007 je napisao/la: Lutorčina je napisao/la: Pa zna se čije. Trebam li crtati ? Zadnjih 30 godina tu su Srbi većina i nema naznake da će se tu šta promjeniti. Gdje su Srbi većina? Srpska Varoš,Ilićka,Grčica,Grbavica... Vi ste tamo pretežno južno od Brčko sela Omerbegovača,Brka,Klanac... Kolobara je jedina gradska četvrt u kojoj ste većina mada i i tu prodajete imovinu i Srbi se polako tu naseljavaju.
|
|
Vrh |
|
|
elit star
|
Naslov: Re: Status Brčkog? Postano: 19 vel 2021, 02:11 |
|
|
Miloduh je napisao/la: Kako je mirna ova Ozrenska brigada kad su došle prave bradonje: Nastavi da se smeješ.
_________________ Ja radim šta ja hoću.
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Status Brčkog? Postano: 19 vel 2021, 11:33 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Mirni ko oni u Srebrenici
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
Bosnjak007
|
Naslov: Re: Status Brčkog? Postano: 19 vel 2021, 12:59 |
|
|
Lutorčina je napisao/la: Bosnjak007 je napisao/la: Gdje su Srbi većina? Srpska Varoš,Ilićka,Grčica,Grbavica... Vi ste tamo pretežno južno od Brčko sela Omerbegovača,Brka,Klanac... Kolobara je jedina gradska četvrt u kojoj ste većina mada i i tu prodajete imovinu i Srbi se polako tu naseljavaju. eto pokazao si koliko si glup i koliko poznaješ Brčko. Bošnjaci su većina u Brod, Broduša, Meraje, Ivici, Mujkići, Gluhakovac, Kolobara, Centar 5, Klanac, 4 Juli, Rijeke. Klanac nije selo nego gradsko naselje, 5 minuta od najužeg centra. Takođe Bošnjaci su većina u kompletnom zapadnom dijelu centra, od Kolobare duž rijeke Brke. Srbi su većina u dijelovima koje si nabrojao. Srbi uz to što ih ima u gradu skoro da i nemaju snagu u selima, što je ključ nartalieta. Bošnjaci uz grad imaju i jaka sela(Maoča, Rahić, Rašljani, Palanka, Brka, Šatorovići, Ograđenovac...). Dakle kartu u ruke, i pogledaj koje mjesne zajednice sam nabrojao i kroz koje prolazi tzv.koridor. Kad nešto ne znaš, nije sramota pitati, sramota je misliti da znaš i lupetati. Ispadaš glup onda.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Status Brčkog? Postano: 19 vel 2021, 16:47 |
|
|
I opet dolazimo do toga da nitko u Brčkom nema većinu i nadmoć. Hrvati kao pero koje će pretegnuti između dviju silnica...
|
|
Vrh |
|
|
elit star
|
Naslov: Re: Status Brčkog? Postano: 19 vel 2021, 16:54 |
|
|
weasel je napisao/la: I opet dolazimo do toga da nitko u Brčkom nema većinu i nadmoć. Hrvati kao pero koje će pretegnuti između dviju silnica... Dosadan si i nebitan.Nećete dobiti ništa i nemoj da smaraš.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Status Brčkog? Postano: 19 vel 2021, 18:20 |
|
|
elit star je napisao/la: weasel je napisao/la: I opet dolazimo do toga da nitko u Brčkom nema većinu i nadmoć. Hrvati kao pero koje će pretegnuti između dviju silnica... Dosadan si i nebitan.Nećete dobiti ništa i nemoj da smaraš. Slobodno odbijaj prihvatiti realnost, činjenica je da vam je "država" iz dva nepovezana dijela a ključni distrikt koji vam treba ne igde nigdje bez odluke Hrvata.
|
|
Vrh |
|
|
elit star
|
Naslov: Re: Status Brčkog? Postano: 19 vel 2021, 18:27 |
|
|
weasel je napisao/la: elit star je napisao/la: Dosadan si i nebitan.Nećete dobiti ništa i nemoj da smaraš. Slobodno odbijaj prihvatiti realnost, činjenica je da vam je "država" iz dva nepovezana dijela a ključni distrikt koji vam treba ne igde nigdje bez odluke Hrvata. Bla bla bla..
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Status Brčkog? Postano: 19 vel 2021, 18:30 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Mesić je obećao povesti brigadu iz Zagreba u Brčko. Mi Hrvati se u to nećemo petljati.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
franzetitts
|
Naslov: Re: Status Brčkog? Postano: 19 vel 2021, 20:13 |
|
|
Btw. Brcko bi moglo biti velika sansa za sve u BiH.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Status Brčkog? Postano: 19 vel 2021, 23:40 |
|
|
franzetitts je napisao/la: Btw. Brcko bi moglo biti velika sansa za sve u BiH. Trenutno može biti samo šansa za sukobe.
|
|
Vrh |
|
|
zbl
|
Naslov: Re: Status Brčkog? Postano: 20 vel 2021, 00:04 |
|
|
franzetitts je napisao/la: Btw. Brcko bi moglo biti velika sansa za sve u BiH. Da, ako bi neko finansirao državu kao što su stranci isfinansirali Brcko. Nema od toga ništa.
|
|
Vrh |
|
|
Bosnjak007
|
Naslov: Re: Status Brčkog? Postano: 20 vel 2021, 16:47 |
|
|
BBC je napisao/la: Mesić je obećao povesti brigadu iz Zagreba u Brčko. Mi Hrvati se u to nećemo petljati. Ti some koji si vjerovatno negdje odselio u pravu Beča, Minhena i sl. i nemaš šta da se petljaš.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Urbanist i 16 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|