|
|
Stranica: 4/4.
|
[ 87 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
buenos aires
|
Naslov: Re: Hrvatska - je li moguć izlazak iz EU u bliskoj budućnosti? Postano: 20 stu 2020, 17:41 |
|
|
daramo je napisao/la: Zašto bi izlazili? Zašto bi gubili to malo prednosti u odnosu na regiju? Netko bi opet i Hrvatsku u Novu Jugoslaviju, Male šengene i slične balkanske zajednice. Rekao bih manje više sve isto, Hrvatska je dugo čekala (i dugo radila na kriterijima EU) da bi se izdigla iz žabokrečine bivših republika zajedničke države (s jednim izuzetkom). Nismo među prvima koji su ušli u EU, ne trebamo biti ni među prvima koji će izići van. EU ima ozbiljnih problema, ali alternative su nam trenutačno Kina ili nekakva četvrta Juga, hvala lijepo...
|
|
Vrh |
|
|
pomocnik kuhara
|
Naslov: Re: Hrvatska - je li moguć izlazak iz EU u bliskoj budućnosti? Postano: 24 stu 2020, 18:14 |
|
|
683,7 milijuna eura: Europski parlament odobrio pomoć Hrvatskoj za saniranje posljedica potresahttp://www.politikaplus.com/novost/2031 ... EJzXExT0nwEto, dali su nam samo tri Pelješka mosta. Trebalo bi vidjeti bi li bolje prošli da smo u mini Shengenu...
_________________ lifetime ignore: 3 members (reason: personal insults). Since 24.11.2021. one less, since 30.10.2024. one more less
|
|
Vrh |
|
|
K:M
|
Naslov: Re: Hrvatska - je li moguć izlazak iz EU u bliskoj budućnosti? Postano: 24 stu 2020, 19:26 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2020, 22:28 Postovi: 3749 Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
|
dudu je napisao/la: dobra strana EU je što su male države nadzastupljene i istočni blok unutar same EU može biti jako koliko i osovina Njemačka-Francuska makar u broju zastupnika. nove članice+Grčka imaju 237 zastupnika što je više nego nego Njemačka, Francuska i Benelux zajedno, iako ovo potonje ima daleko više stanovnika. u EU se štošta može samo treba raditi na blokovima. Što si mikroskopskija država, do 500 tisuća Malta, Cipar imaš fixno, zagarantiranih 6 mjesta. Slo 8....na 2 milijuna. RH 12...na 4 milijuna Bug 17..na 7 milijuna..... 75% brojniji od Hr. Trebala bi 21 mjesto.
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
Vrh |
|
|
tucepi
|
Naslov: Re: Hrvatska - je li moguć izlazak iz EU u bliskoj budućnosti? Postano: 27 stu 2020, 21:28 |
|
|
Ok je biti EU. Glasao sam protiv ulaska u EU, al osjećam financijske benefite, u biti sve je lakše... Da nismo u EU imali bi puno manje utjecaja.
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Hrvatska - je li moguć izlazak iz EU u bliskoj budućnosti? Postano: 08 tra 2021, 00:56 |
|
|
Može se izaći, ako hoćeš i sutra. Problem je pod kojin uvitima. Strahovito bi nas koštalo, zbog loših uvita koje smo potpisivali u pridpristupnim prîgovorima i posli. Hrvatsko biračko tilo ponilo se krajnje nezrilo. Mogli smo svojim NE odrebati sve one šćetne ugovore koje je vlast samovoljno potpisala i uć pod svojin uvitima. Čega su se naši bojali? Da in ne bi propa izvoz? Ionako ništa ne izvozimo, a EU se ponaša krajnje protekcionistički. Mi smo bili u poziciji za reć ne ću. Evo i Srbija nije u EU, a ide jon bolje od Hrvatske. Investicije in dolaze, a mi dobijamo samo packe ili tapšanja ka mali debili za ono za šta bidu nan iz EU morali platit. Da bi oni iz EU nami zapritili zatvaranjen tržišća EU, mogli bismo mi uzvratit. Ionako gubimo u vanjskotrgovinskoj razmini industrijskih i poljodilskih proizvoda s njima, pa tako od šuba ne bismo imali veliki minus vanjskotrgovinske bilance. Tribalo je opalit velike pristojbe inobankama. Hoćedu zapadnjačke bančice igrat se uvita EU, a zarađivat zelenaško balkanski u Hrvatskoj? Ne ide to. Megaporez + zakonska obveza otvaranja poslovnica + minimalan broj zapošljenih hrvatskih državljana. Mi uopće nismo oporezivali iznošenje kapitala, dobiti, ni kapitalne dobiti iz Hrvatske. Ništa! Naši su moćnici napravili sve suprotno! Da smo dali običnoj uličnoj kurbi prîgovarat oko cine i uvita, prošli bismo bolje.
Na stranu šta dobijamo iz EU "pomoć" za pribrodit krizu od korone. Sve ćemo mi to skupo platit. Ne dajedu oni malima ništa mukte. Da je toj Europi do suradnje, partnerstva, onda bidu nan pomogli osuvrimenit Imunološki zavod, a oni činidu sve da propadne. Mi smo mogli zarađivat milijarde s Imunološkin. Milijarde eura.
Zbog nezrilosti hrvatskega biračkeg tila bit će jako teško pri izlasku. Moguć, ali vrlo težak. S našin imbecilinin političariman prošli bismo u takvomen scenariju i gore nego šta bi nas imalo zapast.
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Hrvatska - je li moguć izlazak iz EU u bliskoj budućnosti? Postano: 09 tra 2021, 03:27 |
|
|
Taj "novac bez pokrića" ipak ima pokriće. Kroz ekonomsku povist ta su se pokrića minjala, od zlata pa nadalje. Hrvatska to nažalost ne čini, a mogla bi i pritom ne izazvat inflaciju. Ukratko, mi smo ka' motor koji vozi na litru i pol uja manje od dolnje meje.
Da će se Hrvatska okusit od tih europskih novaca, zaboravi. U EU tu prolazimo poput izgladnjela uličnog pasa koji po najvećoj studeni i pljusku stoji vanka i gleda kroz prozor di se gazde gostidu u toplem domu. Dobit ćemo samo mrvice koje ćemo višestruko morat otplatit. Sve one izgovore za ulazak u EU hrvatske vlasti su ispucale. Nijedan više ne vridi, jer smo čak i ondi di su se oti izgovori ostvarili u stvari izgubili.
Bugarska napriduje. Uskoro će po BDP-u po stanovniku priteć Hrvatsku, a ne radi se o smanjenju nazivnika, nego rastu brojnika.
Što se tiče Srbije, uviren san da bi Srbija puno boje prošla u EU od Hrvatske. Jedina Hrvatska službena politika je skidanje gaća, a jedine reforme u suprotnon pravcu u politici RH su kad se okrenedu za 180° i nastavidu di su stali sa skinutim gaćama. Srbija se je uvik znala dobro laktat se i lobirat za svoju stvar. Isisat ćete vi svima njima novce da će vami i zadnja pripizdina napridovat. I uz to izborit ćete vi za sebe iznimku pa ćete ostat u istin odnosima i s Rusijon i Kinon.
|
|
Vrh |
|
|
Velebit
|
Naslov: Re: Hrvatska - je li moguć izlazak iz EU u bliskoj budućnosti? Postano: 09 tra 2021, 07:58 |
|
|
Naravno da mozemo i tribamo izac, EU namece svakakve svinjarije i osin ako je preuzme nova politicka sila koju grade Orban i Salvini nema smisla ostajat.
Takoder, nakon ubojstva one curice citan posvuda da ljudi pitaju zasto nema smrtna kazna. Jer si izbacen iz EU ako je uvedes.
_________________ Hrvati BiH tribaju uvest americke/ceske zakone o oruzju.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Hrvatska - je li moguć izlazak iz EU u bliskoj budućnosti? Postano: 09 tra 2021, 09:41 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Jedinu promjenu u mom životu zbog EU vidim na čekanju na granici i kad mi stižu paketi poštom. Mogu čekati 20-30 minuta kad prelazim granicu ko ih jebe, nije mi problem. I mogu čekati par dana više da mi paket stigne. Za te "povlastice" su mi uzjahali na leđa i svojim zakonima mi određuju čitav život. Neki misle da su super prošli u životu kad negdje odputuju van granica pa im bankovna kartica na automatu radi kao doma, nema provizije i to. Čisto mi puca ***. Umjesto 100 x nečega sa bankomata podigni max dozvoljeno x nečega ili uđi u banku i digni 3000 x nečega. Ponesi u torbi od doma svoju valutu u večikoj količini i odeš u mjenjačnicu i sve odjednom razmjeniš. Šta ti ostane svakako trošiš kad se vratiš doma.
Sve su to nebitne gluposti na koje su nas uhvatili jeftino i populistički.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: Hrvatska - je li moguć izlazak iz EU u bliskoj budućnosti? Postano: 11 tra 2021, 23:03 |
|
|
Brane je napisao/la: BBC je napisao/la: Ako želiš zastupati EU bar prestani lagati, nismo djeca. Ne, niko ne zna otkud dolaziš preko granice. Potreban je nalog od suca za to. Austrijanci pojma nemaju jel im ljudi dolaze iz Bosne, Hrvatske, Italije, Makedonije ili neke pizde materine. Jedino što znaju je zadnja država jer si već fizički na tom graničnom prijelazu. Pa to i govorim... Ja sam za EU al ne za €uro (barem dok ga ne uvedu sve ostale države koje su ušle prije nas) i definitivno ne za Schengen (zbog sigurnosti) Robbie MO je napisao/la: EU je najbolji projekt na tlu Europe još od Rimskog Carstva.
Naravno, nije savršen. Bravo! Odlična paralela Planina je napisao/la: I završit će isto kao Rimsko Carstvo.
Nebi se složio, moj osobni dojam je da RIM-Rimski Imperi nikad nije završio/nestao nego se samo transformiro/moderniziro i danas živi aktivno kroz Rimokatoličku Crkvu kao nekog pravnog sljednika (Papa je i službeno rimski biskup) mislim da je Isus židovima reko srušit ću Solomonov hram i za 3 dana izgradit novi (Uskrsnuće-Rim) Također pasivno kroz civilni život...ako se ne varam na Pravnom fakultetu još postoji cathedra Rimsko pravo, skoro cijeli svijet koristi rimsko pismo latinicu itd. Na kraju krajeva RIM je bio prva Republica, a i mi smo Republika Hrvatska ko i mnoge druge Republice Mi bi iz EU a neki nasi nevjeruju da rimsko carstvo nepostoji CCC.
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: Hrvatska - je li moguć izlazak iz EU u bliskoj budućnosti? Postano: 11 tra 2021, 23:05 |
|
|
tucepi je napisao/la: Ok je biti EU. Glasao sam protiv ulaska u EU, al osjećam financijske benefite, u biti sve je lakše... Da nismo u EU imali bi puno manje utjecaja. koje?
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: Hrvatska - je li moguć izlazak iz EU u bliskoj budućnosti? Postano: 11 tra 2021, 23:07 |
|
|
Sokolić je napisao/la: Može se izaći, ako hoćeš i sutra. Problem je pod kojin uvitima. Strahovito bi nas koštalo, zbog loših uvita koje smo potpisivali u pridpristupnim prîgovorima i posli. Hrvatsko biračko tilo ponilo se krajnje nezrilo. Mogli smo svojim NE odrebati sve one šćetne ugovore koje je vlast samovoljno potpisala i uć pod svojin uvitima. Čega su se naši bojali? Da in ne bi propa izvoz? Ionako ništa ne izvozimo, a EU se ponaša krajnje protekcionistički. Mi smo bili u poziciji za reć ne ću. Evo i Srbija nije u EU, a ide jon bolje od Hrvatske. Investicije in dolaze, a mi dobijamo samo packe ili tapšanja ka mali debili za ono za šta bidu nan iz EU morali platit. Da bi oni iz EU nami zapritili zatvaranjen tržišća EU, mogli bismo mi uzvratit. Ionako gubimo u vanjskotrgovinskoj razmini industrijskih i poljodilskih proizvoda s njima, pa tako od šuba ne bismo imali veliki minus vanjskotrgovinske bilance. Tribalo je opalit velike pristojbe inobankama. Hoćedu zapadnjačke bančice igrat se uvita EU, a zarađivat zelenaško balkanski u Hrvatskoj? Ne ide to. Megaporez + zakonska obveza otvaranja poslovnica + minimalan broj zapošljenih hrvatskih državljana. Mi uopće nismo oporezivali iznošenje kapitala, dobiti, ni kapitalne dobiti iz Hrvatske. Ništa! Naši su moćnici napravili sve suprotno! Da smo dali običnoj uličnoj kurbi prîgovarat oko cine i uvita, prošli bismo bolje.
Na stranu šta dobijamo iz EU "pomoć" za pribrodit krizu od korone. Sve ćemo mi to skupo platit. Ne dajedu oni malima ništa mukte. Da je toj Europi do suradnje, partnerstva, onda bidu nan pomogli osuvrimenit Imunološki zavod, a oni činidu sve da propadne. Mi smo mogli zarađivat milijarde s Imunološkin. Milijarde eura.
Zbog nezrilosti hrvatskega biračkeg tila bit će jako teško pri izlasku. Moguć, ali vrlo težak. S našin imbecilinin političariman prošli bismo u takvomen scenariju i gore nego šta bi nas imalo zapast. Bil ti dao nesta ovako debilnom narodu? To ti je koda mi i srbi nesta damo bosnjama!Pa nismo ludi dat invalidima nista jop cemo ih dobro jebad+t di stignemo,tako ti je to isto.
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: Hrvatska - je li moguć izlazak iz EU u bliskoj budućnosti? Postano: 16 tra 2021, 20:05 |
|
|
Citat: Mi bi iz EU a neki nasi nevjeruju da rimsko carstvo nepostoji CCC. Nije to baš tako jednostavno... https://hr.wikipedia.org/wiki/Sveto_Rimsko_Carstvo
Privitak/ci: |
Screenshot_2021-04-16 Sveto Rimsko Carstvo – Wikipedija.png [ 11.47 KiB | Pogledano 851 put/a. ]
|
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Ceha i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|