HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 22 kol 2026, 20:00.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 892 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 36  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet?
PostPostano: 12 tra 2010, 15:01 

Agathonikos je napisao/la:
ManInBlack je napisao/la:
Inače ne gine još jedna traktorijada.

Opet traktoriziranje :D
Još jedan bojovnik Dikobraz-bojne :D
Moram priznat da sam se s*sro slika

Samo ti seruckaj, http://www.youtube.com/watch?v=OOx3grZbNwg

Vrh

PostPostano: 12 tra 2010, 15:05 

A ovo je tek bilo opasno :D
Daj jbte, ako već kanite u ofenzivu, što se čeka? Ko mrtva puhala ste :D

Vrh

PostPostano: 12 tra 2010, 15:09 

Ma neće se to tako rasplamsat iako Srbi nikad nisu znali kad je vrijeme za pregovore...

Valjda znate zašto je Dodi toliko važna imovina entiteta?

Pa da je može prodat jer ne može održat ovaj umjetni "standard" koji ne može pratiti bez prodaje koječega i kredita.

A imovinu mu ne daju, samo neka nastave tako i nema RS u ovom obliku. A Srbija da može pomoći ne bi uzimala od Rusa 200.000.000 $ kredita. Srbuju a onda dižu plaće kreditima i onda padnu u ruke lihvarima.

Dakle dovoljno je samo par poteza povući i nema RS kakva je sad.

Ako budu razumni mogli bi bit zadovoljni a što idemo dalje u budućnost bez ustavnih dogovora za Srbe je gore.

Zar im nije prije 15-ak godina bilo potpuno drukčije.

Hrvati taj proces ne trebaju pomagat ali ni odmagat, gledat svoj interes i ušićarit što se može, i od jednih i od drugih...

Vrh

PostPostano: 12 tra 2010, 15:19 

Ma meni nije bitno to kako će izgledati država,zasad me to uopće ne zanima. Prva stvar koja me zanima je da pokažem ovakvima kao agatonikos da ima ljudi koji su normalno živjeli i jedan dan su napadnuti i protjerani. Želim takvima reći da to nije pošteno i nije isto tako pošteno govoriti o Daytonu kao svršenom činu kada je aneks 7 mrtvo slovo na papiru. Pali ste na testu,stranci će nam urediti državu(naivan je tko misli da će se dogovarati domicijelni kriminalci) i neće biti RS-a,jer ste zasrali. A pružena vam je prilika da se iskupite aneksom 7,niste to uradili i sami ste si zasrali RS. Niste ispali pošteni

Vrh

PostPostano: 12 tra 2010, 15:23 

A Srbi neće sve već samo hoće R. Srpsku, tj. svojih skromnih 49% samozvane BiH. Zar nismo pošteni :D
Pa naravno da jesmo. Skromnost je vrlina, g. baščovan :D

Zar ništa niste naučili iz povijesti, barem ove novije? Da te podsjetim, srbi su htjeli i zahtjevali zapadne granice na potezu Virovitica-Karlovac-Karlobag, Bosna, Hercegovina, CG za vas su bile gotova stvar. Što imate danas? Imate RS koju će te morati još skresati, na dijelove i naselja koja su napučena srbima, ono što nije srpsko (naselja i zemljiste) to ćete vratiti. Inače ne gine još jedna traktorijada. Samo što će vas ovaj put muslimani potjerati, jer su žedni vaše krvi, a mi ćemo biti samo logistika ;)

Nemoj da se varas, muslimanski lobiji mogu u svakom trenutku od islamskih zemalja iscupati novac za rat protiv vas. Zato pamet u glavu.

I meni često ovo padne na pamet. ima svakakvih ljudi među Muslimani,ovi iz istočne Bosne su svašta prošli,imaju psihološke defekte,stvar je politike hoće li ih mobilizirati,ili ne. Srbi nisu relaksirali stanje nastalo njihovom krivicom,što hoće reći da samo rade protiv sebe. Kad god dodik kaže referendum stavlja upitnik na RS,jer cijeli svijet zna kako je nastala. Mogli ste tiho(hinjski) tapšat sve po leđima,podržat neke rezolucije,pokazati neko žaljenje zbog žrtava,poticati povratak. Tad bi RS bio neupitan,a svaka koju bi Dodik rekao bila bi na mjestu.

Vrh

PostPostano: 12 tra 2010, 15:35 

baščovan je napisao/la:
imaju psihološke defekte.

Citat:
Tragedija u izbjegličkoj obitelji u Švedskoj: Nožem ubio suprugu i dijete pa sebe

Policija u švedskom gradu Malmeu dobila je u četvrtak poslijepodne dojavu da jedan muškarac želi sebi oduzeti život u naselju Husie, na adresi Bjorkbogatan 6. Po dolasku na mjesto dojave u kući su pronašli tri teško povrijeđene osobe. Radilo se o muškarcu i ženi četrdesetih godina i sedmogodišnjem djetetu. Policijski glasnogovornik Kale Person rekao je da je dijete po dolasku policije davalo znakove života, ali je na putu do bolnice umrlo, a da su odrasle osobe već bile mrtve.

Saznali smo da je riječ o izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine Rešadu Tabakoviću (48) iz Bosanske Gradiške koji je ubio svoju suprugu Semiru, rodom iz Prijedora, i njihovog sedmogodišnjeg sina Emira. Ubistvo je izvršeno najvjerovatnije nožem.

U Islamskoj zajednici Malme poznaju obitelj i bili su šokirani događajem. Ispričali su nam da su Rešad i njegova supruga imali psihičkih problema zbog trauma od rata u kojem su izgubili mnogo članova obitelji. Saznali smo da je Rešad tražio pomoć u bolnici, ali da njegove zdravstvene tegobe lijčnici nisu smatrali ozbiljnim.

Ma još ćemo se desetljećima oporavljat od projekta VS i podprojekata kao RS. I to svi koji smo sudjelovali.

Mnogima je psiha u komi a ljudi i fizički obolijevaju od kancerogenih bolesti nenormalno.

Meni je problem što mnogi ne žele uopće da pogledaju oko sebe nego i dalje vide "rješenja" koja su dovela do situacije.

Nije ni zatomljavat probleme rješenje kao što je Juga radila ali valjda postoji neka sredina, negdje...

Vrh

PostPostano: 12 tra 2010, 15:36 

Citat:
meni često ovo padne na pamet. ima svakakvih ljudi među Muslimani,ovi iz istočne Bosne su svašta prošli,imaju psihološke defekte

Nešto ti je često istočna Bosna na tapetu. Cenim da si odande.

Vrh

PostPostano: 12 tra 2010, 15:43 

baščovan je napisao/la:
Tad bi RS bio neupitan

R. Srpska je neupitna taman onoliko koliko je neupitna tzv. BiH ili koliko je neupitna nezavisnost KiM. Zar vam treba 15 godina da to shvatite?
Upitan je 3. entitet, šiljite malo o tome ako ste Hrvat, bilo bi vam mnogo pametnije.

Vrh

PostPostano: 12 tra 2010, 15:45 

atan je napisao/la:

a kompromis sa bošnjačke strane bi u tom slučaju bio odustajanje od šerijatske države i masovnog đerašenja kjafira :zubati

:palacgore1
Tačno tako! U pravu je i_jopet, ti si ipak bistar lik!

slika

Vrh

PostPostano: 12 tra 2010, 15:50 

Ceha je napisao/la:

G. Ceha, po ovom vašem "nešto ovako" ispada da svi nešto gube osim Hrvata koji dobijaju ono o čemu mogu samo sanjati. Buđenje, g. Ceha :D
Ceha je napisao/la:

Koridor vam ionako ne treba.

Da, kao što vama ne treba 3. entitet. Šta će vam :D
Ceha je napisao/la:

Ali podržavam zamjenu Ilijaš, Vogošća, Ilidža za Srebrenicu, Žepu i Kozarac. Pravedno je pravedno, zar ne ?

To su stvari srpsko-muslimanskog dogovora i u to se ne biste trebali miješati baš kao što se ni Srbi ne miješaju u vaše buduće dogovore oko razgraničenja sa muslimancima.
P.S. Dećki, budimo ozbiljni :001_rolleyes

Gle, označio sam područja koja su hrvatski interes.
U principu taj postotak smo vam već dali u Daytonu, pa :HercegBosanac
Iako bi mogli povući drugačije granice na području DGG-a. Al ne puno :zivili
A što se tiče srpsko-muslimanskih razmjena, rekoh samo da ih podržavam.
To ne znači miješanje :zivili :zivili :zivili

Vrh

PostPostano: 12 tra 2010, 15:59 

Real gone je napisao/la:

Kakav je to kompromis s njihove strane kad nikakve šanse nema da oni na teritoriji R. Srpske i HB uspostave šerijat?
Odnosno imaju istu šansu kao što je imaju Srbi da na njihovih 23% uspostave monaške zakone koji vladaju na Svetoj Gori.
Eto, neka bude onda to srpski kompromis umjesto onog o odustajanju od nezavisnosti R. Srpske. Znači odustajemo i mi od uvođenja monaških zakona Svete Gore na 23% tzv. BiH

Vrh

PostPostano: 12 tra 2010, 16:03 

Real gone je napisao/la:

Kakav je to kompromis s njihove strane kad nikakve šanse nema da oni na teritoriji R. Srpske i HB uspostave šerijat?
Odnosno imaju istu šansu kao što je imaju Srbi da na njihovih 23% uspostave monaške zakone koji vladaju na Svetoj Gori.
Eto, neka bude onda to srpski kompromis umjesto onog o odustajanju od nezavisnosti R. Srpske. Znači odustajemo i mi od uvođenja monaških zakona Svete Gore na 23% tzv. BiH

zašto odustajete od uvodjenja monaških zakona? pa baš bi bilo lijepo i zanimljivo vidjeti, Dodika, Kuzmanovića, Špitića...i ostale s bradom, u monaškoj odeždi. :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 12 tra 2010, 16:07 

A posebno bi bilo lijepo vidjeti Hamdibega Silajdžića kako svako jutro u 4 sata revnosno odlazi na liturgiju i prima pričešće po pravilima opštežiteljstva i tipiku monaške zajednice. Slažem se, ne bismo trebali pristajati na taj kompromis.

Vrh

PostPostano: 12 tra 2010, 16:07 

Real gone je napisao/la:

Ma ovaj lik misli da je ironičan, a u stvari je pogodio bit priče.
Zato rekoh da je u pravu. :neznam

slika

Vrh

PostPostano: 12 tra 2010, 16:11 

baščovan je napisao/la:

I meni često ovo padne na pamet. ima svakakvih ljudi među Muslimani,ovi iz istočne Bosne su svašta prošli,imaju psihološke defekte,stvar je politike hoće li ih mobilizirati,ili ne. Srbi nisu relaksirali stanje nastalo njihovom krivicom,što hoće reći da samo rade protiv sebe. Kad god dodik kaže referendum stavlja upitnik na RS,jer cijeli svijet zna kako je nastala. Mogli ste tiho(hinjski) tapšat sve po leđima,podržat neke rezolucije,pokazati neko žaljenje zbog žrtava,poticati povratak. Tad bi RS bio neupitan,a svaka koju bi Dodik rekao bila bi na mjestu.

Gospodin gusla, jal gusla. S obzirom da živi u sredini gdje vlada jednoumlje, neću mu zamjeriti. Za razliku od njega ja živim u muslimanskom okruženju i sigurno najtolerantnijoj sredini u BiH, imam dosta poznanika muslimana, a među njima i prognanika i kada pišem ono što sam gore napisao, onda samo prenosim njihove riječi, njihove težnje i moja zapažanja o njima. Inače sam emotivno i rodbinski vezan za posavinu.

Neka mi gospodin objasni po kojem pravu moze svojatati i svrstavati nesrpsku imovinu i naselja u srpsku?

Vrh

PostPostano: 12 tra 2010, 16:18 

Gospodin gusla, jal gusla.

Bolje je i gusle svirati nego udarati u šargiju, moj jahrane :D
I pozdravi mi te svoje prijatelje muslimance a ja ću tebi neke svoje prijatelje Srbe koji isto misle kao oni, samo u obrnutom smijeru. Znam ih kojima su se tamo neki grdno zamjerili.

Vrh

PostPostano: 12 tra 2010, 16:23 

Citat:
ja živim u muslimanskom okruženju i sigurno najtolerantnijoj sredini u BiH

Budi precizniji. Gde je to?

Vrh

PostPostano: 12 tra 2010, 16:25 

teranova je napisao/la:
Citat:
ja živim u muslimanskom okruženju i sigurno najtolerantnijoj sredini u BiH

Vidiš da piše Soli, Tuzlak ti je on, i izgleda dobar Imamovićev učenik :zubati

Vrh

PostPostano: 12 tra 2010, 16:25 

Gospodin gusla, jal gusla.

Bolje je i gusle svirati nego udarati u šargiju, moj jahrane :D
I pozdravi mi te svoje prijatelje muslimance a ja ću tebi neke svoje prijatelje Srbe koji isto misle kao oni, samo u obrnutom smijeru. Znam ih kojima su se tamo neki grdno zamjerili.

Ja ti nisam jaran, niti to želim biti! :evotigana

Jebote, pa nisu ti muslimancici 92 ukopali topništvo JNA oko srpskih sela u cilju provedbe zacrtanog plana uspostave novog otomanskog carstva ( koje je gle cuda imalo srbe za najvjernije saveznike) :neznam

Vrh

PostPostano: 12 tra 2010, 16:26 

teranova je napisao/la:
Citat:
meni često ovo padne na pamet. ima svakakvih ljudi među Muslimani,ovi iz istočne Bosne su svašta prošli,imaju psihološke defekte

Nešto ti je često istočna Bosna na tapetu. Cenim da si odande.

Ma nisam. Ali možeš ti zamisliti i da jesam. Možeš zamisliti i da sam eskim,ova moja priča opet stoji. Kako ovaj gospar reče,po kojem pravu braćo Srbi? Po kojem pravu sela mijenjaju imena u Posavini? Johovac je Jovanovac,a 98 postotno hrvatsko selo prije rata bilo? Gdje je tu pravda? Na kraju krajeva gdje je tu pravda za Istočnu Bosnu? RS nije neupitna,daleko od toga. Ali nećemo o tome sporiti,to budmo vidli kad nam stranci kažu kako i šta. A sad kao ljudi,da razgovaramo,o ljudskoj strani ove priče. Neće proći nekažnjeno napadanje ljudi koji su mirno živjeli na svom.

Inače BiH pravno gledajući možemo nazvati suvlasništvom 3 naroda razasuta na cijeloj teritoriji(prije rata). Kada netko želi razvrgnuti suvlasništvo,svi dobijaju jednako. Evo ovaj Aga bi razvrgnuo suvlasništvo(mada o tom nema priče ni u RS-u). Aga,možeš dobiti čak preko 33 posto,što je mjera u ovoj situaciji. Možeš dobiti nešto preko 40 posto. Nosi,samo nek je svak na svom. Ti sad kažeš,šta će mi 40 posto kad mogu 50. E pa ne možeš 50 iznijeti nikako.

Vrh

PostPostano: 12 tra 2010, 16:27 

sotto voce je napisao/la:
teranova je napisao/la:

Da sam pogledala ispod avatara kao što nisam...
Imam ja jednog prijatelja iz Bijeljine. Pobego iz Tuzle glavom bez obzira, iako je "najtolerantnija sredina".

Vrh

PostPostano: 12 tra 2010, 16:27 

Držite nivo, glupo je kad rasprava skrene u "ko je prvi počeo". ako vam se priča o tome, imate stručan ratni podforum

Vrh

PostPostano: 12 tra 2010, 16:28 

sotto voce je napisao/la:
teranova je napisao/la:

Soli se ne uklapa u Imamovićeve projekte, zato molim lijepo

Vrh

PostPostano: 12 tra 2010, 16:30 

Jebote, pa nisu ti muslimancici 92 ukopali topništvo JNA oko srpskih sela u cilju provedbe zacrtanog plana uspostave novog otomanskog carstva ( koje je gle cuda imalo srbe za najvjernije saveznike) :neznam

Nisu topništvo ukopavali jer ga nisu ni imali tad ali su znali odraditi "posao" na drugi i mnogo gori način. Ne pamtite samo vi te dane moj jahrane :evotigana :D

Vrh

PostPostano: 12 tra 2010, 16:41 

Nisu topništvo ukopavali jer ga nisu ni imali tad ali su znali odraditi "posao" na drugi i mnogo gori način. Ne pamtite samo vi te dane moj jahrane :evotigana :D

ma ti valjaš... Pa reci Srbi su zasrali u ratu,brže ćeš shvatiti kad se ukine RS da glupost ne prolazi nekažnjeno. Možeš ti sad o srpskoj nejači i eksploatiranju Srba od Turaka. Možeš i o RSK,možeš i o Kosovu,ali što prije shvatiš da su tvoji sunarodnjaci griješili kad su napali ljude koji su im do jučer bili susjedi(mislim na Posavinu),to bezbolnije ćeš shvatiti kaznu,koja će biti transformiranje,ili ukidanje tvoje dične republike. Ja za razliku od tebe mogu reći da je NDH greška,po tome se ja i ti razlikujemo. Ali ipak,želim ti pomoći,takav sam :neznam

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 892 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 36  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Jean Luc Picard, Micha, Tomba17 i 29 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: