Što se tiče same ratne muzike 92-95 evidentno je da je Srpska muzika najagresivnija, dok je Bošnjačka vise patriotski orijentisana. Naravno ima izuzetaka ali govorim generalno. Neki najpopularniji srpski stihovi su: sve dzamije u oblake lete\muslimani bolje da vas nema\ne volim te Alija\cuti cuti ujko. Bošnjaci nemaju ovako agresivne pjesme, dok za Hrvate u BiH ne znam imaju li neke znacajnije pjesme iz tog perioda?
Pridružen/a: 07 lip 2019, 16:42 Postovi: 2443 Lokacija: Negdi na granici svitova
Glupi_bosanac je napisao/la:
Što se tiče same ratne muzike 92-95 evidentno je da je Srpska muzika najagresivnija, dok je Bošnjačka vise patriotski orijentisana. Naravno ima izuzetaka ali govorim generalno. Neki najpopularniji srpski stihovi su: sve dzamije u oblake lete\muslimani bolje da vas nema\ne volim te Alija\cuti cuti ujko. Bošnjaci nemaju ovako agresivne pjesme, dok za Hrvate u BiH ne znam imaju li neke znacajnije pjesme iz tog perioda?
Kažnjenička i Čuvaj Tuta Mostar
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
5. kozarska Oj Alija Aljo Ne volim te Alija Crni bombarder Muslimani bolje da vas nema Oj, Alija nisi više glavni
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
Nisu to agresivne pjesme. To su istorijske pjesme. Džamije su par mjeseci letile u oblake i čovjek je opjevao te događaje.
Inače tu sam pjesmu prvi put čuo na YT, u ratu nikad. U ratu se slušao Baja, Minđušari, Lepi Mica, Medeni mjesec i neki Roki se vrtio al mu pjesme nisu ništa valjale.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 26889 Lokacija: Heartbreak Hotel
novovrijeme je napisao/la:
Inače tu sam pjesmu prvi put čuo na YT, u ratu nikad. U ratu se slušao Baja, Minđušari, Lepi Mica, Medeni mjesec i neki Roki se vrtio al mu pjesme nisu ništa valjale.
Uuuu, čuj "neki Roki". Čovjek postao međunarodni brand.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
jedan dobar video na temu. "Bajas songs are not all about nationalism, fair amount of them are about gambling, alcoholism or generally being a loser" Pošto se traže pjesme"sa druge strane" evo moje:
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.