HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 23 svi 2026, 23:11.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 283 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Sljedeća

Postoji li realna šansa za Konfederaciju?
1. Da 16%  16%  [ 8 ]
2. Ne 84%  84%  [ 42 ]
Ukupno glasova : 50
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kako ćemo zbrinuti sve gradŽane.
PostPostano: 17 ožu 2021, 12:07 

Naša Kvačica je napisao/la:

Nisu se asimilirali čak ni u Sandžaku.

Samo se u Sandžaku nisu asimilirali zato što su tamo većina, Srbi masu njih što odsele u Beograd skuhaju vrlo brzo.

Ne očekujem ja da će se u Sarajevu asimilirat u Hrvate, tamo će ostat Bošnjaci ali će u svim Hrvatskim sredinama bit asilimirani ako ih ima do 5%.

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2021, 12:08 

weasel je napisao/la:
bobanovski je napisao/la:
Dobro, ne moramo pretjerivati oko Jugoslavije :D
Muslimani danas glasaju za SDA ali 92 nije pobjedila SDA nego Abdić, imaju čak i danas u prosjeku duplo više razvoda od nas Hrvata.

Devedesetih je među njima pobjedio Abdić, svi su navijali za Partizan i Zvezdu.

U Dalmaciji smo ih kupili s plaža i tjerali da idu ratovati i braniti svoje. Nisi ih nikako mogao natjerati , bježali su čak u jebenu Crnu Goru od naše policije koja ih je nasilno regrutirala da brane svoje. Jedan Reuf Bajrović je bježao npr naVoždovac . Mi smo s druge strane bili svjesni da ide rat, kupovali smo bugarske kalaše itd a oni su mislili kako im JNA neće ništa.

S druge strane SDA današnja dovlači pakistanske izbjeglice, podržava izbjeglice protiv države BiH i BiH je prva po izvozu u Siriji.
Opozicija SDA su bivši islamisti tj Konaković koji veliča handzar diviziju itd.

Da smo 92 u teoriji maknuli Aliju,da nisu izbrisani kao i da ih nisu Britanci nahuškali na nas u srednjoj Bosni vjerujem da bi ih mogli asimilirati. Danas je to nemoguće zbog više faktora.

1. Terorizam, većina BiH Muslimana nisu neki vjernici ali opet podržavaju ekstremiste kao sredstvo za nacionalnu BiH, zamislite da se jedan raznese na Jadranu.
2. Ratna psihoza, tko nam garantira da nebi nastavili ići prema Neumu i ostvarenju ratnih ciljeva iz 93?

Uglavnom u glavi Muslimana rat nije završio, računaju na poklapanje Federacije kao naknadi nakon poraza od Srba. Ovako bi valjda mislili uzeti cijelu RH. Ne vidim kako bi to dobro završilo.

Kako bi se zvala ta država uopće? Hrvatska?
Muslimani bi bili konstutivni?

Država bi se zvala nebitno Hrvatska i Bosna =))

Ostala bi ovakva Hrvatska kakva sad je i njih se tu ništa ne bi pitalo to je naša nacionalna država, dok bi se federacija nastavila vodit kao do sada, pola u vlasti Hrvati pola Muslimani. Mogli bi čak i dogovorno s njima preuredit federaciju na dva ili tri kantona pa svako u svom toru.

Zajedničko bi bila samo obrana i vanjska politika sve ostalo svako za sebe.

Dakle ne postoji opasnost nikakva od Muslimanske ekspanzije, bila bi manja nego je sad.

Dakle to bilo nešto kao Srbija i Crna Gora?
Financirao bi ih ili?

Kakva bi nam vanjska politika mogla biti zajednička? Podrška rušenju Assada i teroristima?
Podržavali bi zajedno terorističke napade po zapadu protiv debilnih ateista?

Erdogan bi nam bio tata? Alku zabranit?

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2021, 12:09 

Rika sv Vida je napisao/la:
Ovo je potpuna ludost. Nebi prihvatio ni jedan normalan Hrvat a nebi ni Muslimani prihvatili.
Čuj čak bi i ime države mijenjali, vjerovatno i zastavu i grb. Muslimanima dat pravo veta u toj zajedničkoj politici obrane i vanjske politike?
Ovo je ludost na kvadrat. Na granici veleizdaje.

Nema prava veta, nema ni mjenjanje grba i zastave, ja objašnjavam uzalud svoju ideju kad nitko ne sluša.

Svatko vodi svoju politiku za sebe osim obrane i vanjske politike a to dvoje vodi državna razina gdje nema nikakvog veta zato što to nisu nacionalna pitanja.

Vidim da ću morat neke stvari slikom objasnit.

Dakle to bilo nešto kao Srbija i Crna Gora?
Financirao bi ih ili?

Kakva bi nam vanjska politika mogla biti zajednička? Podrška rušenju Assada i teroristima?
Podržavali bi zajedno terorističke napade po zapadu protiv debilnih ateista?

Erdogan bi nam bio tata? Alku zabranit?

Ne, bilo bi kao vrlo labava konfederacija, recimo kao odnos Danske i Grenlanda.

Vanjsku politiku bi u suštini vodila Hrvatska kao i obranu a oni bi u svom dijelu federacije mogli voditi ostalo. Po sedmi put ponavljam nema nikakvog financiranja. Hrvatska vodi svoje financije, federacija svoje.

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2021, 12:09 

Sve je mnogo bolje od toga.
1)Uzet pol federacije, a druga polovica nek bude islamska država. Još bi više iseljavali i propadali nego sad u toj ''državi'' i 20 god nakon ju polupustu anektirat
2)Održavat status kvo dok skroz ne isele pa onda anektirat

2025/2026 - 14,366

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2021, 12:10 

Raspad bih forsirati preko kantona ito kad osiguramo nadmoć u hnz i sbz. Probat prisilno anektirat usz čak i po cijenu sankcija.

Uzimanje cijele federacije te izmisljanje svakakvih uvijeta je čisti SF...

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2021, 12:11 

Nije SF, Tuzla ima 29 rođenih u siječnju, a egzodus tek kreće. Dugoročno gledano možemo cijelu Federaciju uzet ali ne slažem se s Weaselovim prijedlogom

2025/2026 - 14,366

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2021, 12:15 

weasel je napisao/la:
Naša Kvačica je napisao/la:

Nisu se asimilirali čak ni u Sandžaku.

Samo se u Sandžaku nisu asimilirali zato što su tamo većina, Srbi masu njih što odsele u Beograd skuhaju vrlo brzo.

Ne očekujem ja da će se u Sarajevu asimilirat u Hrvate, tamo će ostat Bošnjaci ali će u svim Hrvatskim sredinama bit asilimirani ako ih ima do 5%.

Zbog čega bi se asimilirali?
Šta misliš zbog čega smo devedesetih sve asimilirali po RH a danas ništa?

Ja ću ti lijepo objasniti:

Imali smo plan i program, ratnu psihozu i vjeronauk, svako dijete koje nebi išlo na vjeronauk bi bilo čudno i sve manjine bi gubile posao.

Svi Hrvati po njihovim krajevima iz Tuzle, Zavidovića su asimilirani. Srbi i Muslimani su asimilirali sve, 10 puta više od nas jer imaju manje ljudskih prava i sličnih gluposti.

Da bi nekoga similirao treba ti ekstremna politika a ne NVO udruge koje u Hrvatskoj dobijaju 10 puta više novca nego u ostatku bivše Jugoslavije puta 10.

Drugi smo u EU po broju stanovnika po ulaganju ulaganju države u NVO a zadnji po ulaganju u sport što ti je službena statistika.

Zašto nisi asimilirao Gorana Šarića iz Rijeke koji je otvoreni četnik ili onog Mujadina iz Zagreba koji ti danas poziva na majorizaciju Hrvata u Federaciji?

U Federaciji jedini mješani krajevi su ti ovi koje ti je kontrolirao HVO, tu ti ima najmanje asimilacije.

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2021, 12:17 

Nije SF, Tuzla ima 29 rođenih u siječnju, a egzodus tek kreće. Dugoročno gledano možemo cijelu Federaciju uzet ali ne slažem se s Weaselovim prijedlogom

Dok docekas praznjenje rezervata, šta misliš kakve će naše brojke biti? Il očekujes da će bh Hrvati durat još 100 godina dok apetiti zagreba ne budu zadovoljeni?

Naselite se ovamo a ne mlatite gloginje tuđim alatom

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2021, 12:18 

1. HBH - Hrvatska i Bosna i Hercegovina, poput SHS nekada.

2. Naravno da nema konstitutivnosti, to je komunistička izmišljotina. Nećemo u torove.

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2021, 12:19 

Josip Filipović je napisao/la:

1. HBH - Hrvatska i Bosna i Hercegovina, poput SHS nekada.

2. Naravno da nema konstitutivnosti, to je komunistička izmišljotina. Nećemo u torove.

x Sejdo je ovo najbolje objasnio

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2021, 12:22 

Na kraju bi ga opet popusili bh Hrvati jer kako god okrenes mazlims će biti u boljem polozaju. Zamislite tada snagu SDP -a , u što bi drzavu pretvorili...

Weasel priča da nesmije napasti muslimane al eto može ih primorati na nešto, naivno vjerujuci u amere i njihovu naklonost hrvatima. Ovo je neka modificirana verzija dodrinastva

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2021, 12:22 

weasel je napisao/la:
Dobro, ne moramo pretjerivati oko Jugoslavije :D
Muslimani danas glasaju za SDA ali 92 nije pobjedila SDA nego Abdić, imaju čak i danas u prosjeku duplo više razvoda od nas Hrvata.

Devedesetih je među njima pobjedio Abdić, svi su navijali za Partizan i Zvezdu.

U Dalmaciji smo ih kupili s plaža i tjerali da idu ratovati i braniti svoje. Nisi ih nikako mogao natjerati , bježali su čak u jebenu Crnu Goru od naše policije koja ih je nasilno regrutirala da brane svoje. Jedan Reuf Bajrović je bježao npr naVoždovac . Mi smo s druge strane bili svjesni da ide rat, kupovali smo bugarske kalaše itd a oni su mislili kako im JNA neće ništa.

S druge strane SDA današnja dovlači pakistanske izbjeglice, podržava izbjeglice protiv države BiH i BiH je prva po izvozu u Siriji.
Opozicija SDA su bivši islamisti tj Konaković koji veliča handzar diviziju itd.

Da smo 92 u teoriji maknuli Aliju,da nisu izbrisani kao i da ih nisu Britanci nahuškali na nas u srednjoj Bosni vjerujem da bi ih mogli asimilirati. Danas je to nemoguće zbog više faktora.

1. Terorizam, većina BiH Muslimana nisu neki vjernici ali opet podržavaju ekstremiste kao sredstvo za nacionalnu BiH, zamislite da se jedan raznese na Jadranu.
2. Ratna psihoza, tko nam garantira da nebi nastavili ići prema Neumu i ostvarenju ratnih ciljeva iz 93?

Uglavnom u glavi Muslimana rat nije završio, računaju na poklapanje Federacije kao naknadi nakon poraza od Srba. Ovako bi valjda mislili uzeti cijelu RH. Ne vidim kako bi to dobro završilo.

Država bi se zvala nebitno Hrvatska i Bosna =))

Ostala bi ovakva Hrvatska kakva sad je i njih se tu ništa ne bi pitalo to je naša nacionalna država, dok bi se federacija nastavila vodit kao do sada, pola u vlasti Hrvati pola Muslimani. Mogli bi čak i dogovorno s njima preuredit federaciju na dva ili tri kantona pa svako u svom toru.

Zajedničko bi bila samo obrana i vanjska politika sve ostalo svako za sebe.

Dakle ne postoji opasnost nikakva od Muslimanske ekspanzije, bila bi manja nego je sad.

Pa to je ono sto smo s muslimanima dogovorili jos u Daytonu pa nis od toga. Nije bilo realno onda, sada je jos manje.

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2021, 12:30 

Diablo je napisao/la:
Na kraju bi ga opet popusili bh Hrvati jer kako god okrenes mazlims će biti u boljem polozaju. Zamislite tada snagu SDP -a , u što bi drzavu pretvorili...

Weasel priča da nesmije napasti muslimane al eto može ih primorati na nešto, naivno vjerujuci u amere i njihovu naklonost hrvatima. Ovo je neka modificirana verzija dodrinastva

Nisam rekao da ih nesmijemo napasti, ako se država raspadne u sukobu a Bakir nas napadne onda nema više fino, karte bi bile podjeljenje pa se ide do kraja. Trenutno bi mi dobili po njušci da se idemo silom odvjati i vjerojatno si i ti toga svjestan.

Nisam ja dodrinaš i cviećar uopće, ljudi me optužuju a površno ili uopće ne čitaju što sam napisao.

Nikakvih koalicija s SDP-om ne bi bilo.

Imali bi kao i do sada Republiku Hrvatsku zasebnu državu koja bi se vodila kako se vodi do sada i imali bi Federaciju koja bi se vodila kao suverena država bez RS-a ali na način da su Hrvati ravnopravni i zastupljeni 50% u vlasti kao što je to originalno zmišljeno u daytonu.

Zajednička bi bila samo vanjska politika i vojska koja bi bila na zajedničkoj razini, kojm bi naravno dominirala Hrvatska.

U suštini bi to bile zapravo dvije države ali bi imali vojnu kontrolu nad čitavim područjem.

Muje bi to potpisali zato što bi ih natjerala Amerika slično kako ih je natjerala da potpišu originalni washington.

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2021, 12:38 

Netko je spominjao zabranu Alke. Sad je to ludost, ali pogledajte koliko seru Srbima u SR i CG za Njegoša. Ne možeš s njima u krevet leći da te ne popišaju. Brak s njima bi podrazumijevao promjenu identiteta. Zamislite situaciju u kojoj 20-30% učenika protestno izađe iz učionice za vrijeme predavanja o tome kako je Hrvatska od pape u XVI. stoljeću dobila naslov "Antemurale Christianitatis".

Nikad kraja takvim stvarima s njima. Kome to treba? A u svim takvim situacijama bi im asistirali jugoslaveni, NVO kuje i ustašofili - svi na istoj strani! Božeoslobodi!

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2021, 12:39 

Pa pljuvali su već muslimanski mediji po Alki.
Netko je i tu objavljivao.
Nebih se čudio da je turski poraz pod Sinjem uvršten u jedan od genocida nad Bošnjacima

2025/2026 - 14,366

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2021, 12:40 

Samo mi još nešto nije jasno...
Jel vama stvarno toliko stalo do Kaknja ili Tuzle i sl. vukojebina da vam se isplati sljedećih 100 godina jebavati sa Muslimanima? :neznam

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2021, 12:42 

Kakanj je naš. Tu smo bili većina do 50ih i tu je Kraljeva Sutjeska. Nedamo to nikako Muslimanima, kao ni Bobovac.

2025/2026 - 14,366

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2021, 12:42 

Ok, nakon 7 stranica kritike na moj prijedlog da čujem druge kako bi oni izvukli Hrvate iz BiH iz ralja asimilacije i nestanka?

Za kojih 10-tak godina svanut će dan kad će Srbi raspisat referendum a mi ćemo po svom uopićajenom ludilu ispijat kave i grijat fotelje ( političari).

Srbi se odvoje i napuste državu, postave policiju RS-a na granice i to je to.

Mi u FBiH nemamo apsolutnu kontrolu nad pravosuđem i oružanom silom, naš pokušaj odcjepljenja će budite sigurni izazvati sukob, to neće proći mirno.

Pa evo osim pljuvanja da čujem ideje, nek ja malo kritiziram... :kava

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2021, 12:43 

Kakanj je naš. Tu smo bili većina do 50ih i tu je Kraljeva Sutjeska. Nedamo to nikako Muslimanima, kao ni Bobovac.

Ok, samo pitam. Lijep je Kakanj... valjda... :neznam
Uglavnom podrška. :palacgore2

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2021, 12:48 

novovrijeme je napisao/la:
Uglavnom podrška. :palacgore2

:zubati

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2021, 12:52 

Muslimani 92.nisu htjeli u krnju YU.
Aliji nuđeno da bude predsjednik labave federacije, ne bi bilo RS, nastavili bi procentualno rasti i u nekom momentu bi se lagano odvojili kao CG.
Na to nisu pristali, a sad ce pristati da se odreknu pola BiH i asimiliraju u Hrvate.
Hoće, kako neće.

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2021, 12:54 

weasel je napisao/la:
Ok, nakon 7 stranica kritike na moj prijedlog da čujem druge kako bi oni izvukli Hrvate iz BiH iz ralja asimilacije i nestanka?

Za kojih 10-tak godina svanut će dan kad će Srbi raspisat referendum a mi ćemo po svom uopićajenom ludilu ispijat kave i grijat fotelje ( političari).

Mi u FBiH nemamo apsolutnu kontrolu nad pravosuđem i oružanom silom, naš pokušaj odcjepljenja će budite sigurni izazvati sukob, to neće proći mirno.

Ja sam već dao prijedlog za kojeg sam od nekih prozvan Muslimanom

slika

2025/2026 - 14,366

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2021, 12:54 

zbl je napisao/la:
Muslimani 92.nisu htjeli u krnju YU.
Aliji nuđeno da bude predsjednik labave federacije, ne bi bilo RS, nastavili bi procentualno rasti i u nekom momentu bi se lagano odvojili kao CG.
Na to nisu pristali, a sad ce pristati da se odreknu pola BiH i asimiliraju u Hrvate.
Hoće, kako neće.

A njih će se kao pitati? Pitalo ih se kad se potpisivao Washington, pitalo ih se kad se potpisivao dayton?

Također nekoć ih je bilo 2 milijuna a sada idu prema 500k, nisu više samostalan faktor. Ameri će ih nekom utrpati kako god okreneš.

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2021, 12:56 

weasel je napisao/la:

Prva ideja je da vec sad moramo imati plan razradjen po tackama, u detalje. Od broja 1 do 50 koraka minimum, sa predvidjanjem potencijalnih reagovanja neprijatelja i naseg odgovora na isti.

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2021, 12:56 

weasel je napisao/la:
Ameri će ih nekom utrpati kako god okreneš.

Sa ovim se na žalost slažem, ima indicija da se stvari odvijaju u tom smjeru.

1571 of 2558 - 61.42%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 283 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: