|
|
Stranica: 1/4.
|
[ 98 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Grobar
|
Naslov: Ko su pöturčeni Srbi, a ko pöturčeni Hrvati kod Bošnjaka.. ? Postano: 05 ruj 2021, 21:40 |
|
Pridružen/a: 21 ruj 2020, 21:42 Postovi: 15343 Lokacija: Serbian World
|
Ja imam nekoliko teorija..
1.Da su ovi plavi pöturčeni Hrvati, a da su ovi tamniji pöturčeni Srbi.
-Ali Bane Živković je plav i ridjobrad, a on je srbijanac. Dakle, ta teorija je malo klimava, ali blizu smo.
2. Da su ovi nekulturni pöturčeni Srbi, a da su ovi kulturniji pöturčeni Hrvati.
-Ali kad bolje razmislim, svi su oni nekulturni do zla boga, pa ispade da su svi pöturčeni Srbi. Možda većina, ali baš svi, ne znam. I ovo mi je klimavo.
3.Da su ovi što ne znaju da izgovore Č, Ć, DŽ, Đ pöturčeni Hrvati, a ovi koji znaju, da su pöturčeni Srbi.
- E, ova teorija je ja mislim najbliža istini.
Šta vi mislite.. ?
.
_________________ Vlasi se dosetili...
|
|
Vrh |
|
|
Revenger HR
|
Naslov: Re: Ko su pöturčeni Srbi, a ko pöturčeni Hrvati kod Bošnjaka.. ? Postano: 05 ruj 2021, 21:45 |
|
|
Ja mislim da si ti posrbljeni turčin.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Ko su pöturčeni Srbi, a ko pöturčeni Hrvati kod Bošnjaka.. ? Postano: 05 ruj 2021, 21:46 |
|
|
Zar me ti nisi stavio na ignor listu.. ?
.
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Ko su pöturčeni Srbi, a ko pöturčeni Hrvati kod Bošnjaka.. ? Postano: 05 ruj 2021, 21:47 |
|
|
Ima toga, vecina ovih sto su dosli iz Srbije. Jedan dio moje porodice, primjera radi.
S druge strane pak imas masu bosnjackih katolika i pravoslavaca koji su posrbljeni tj. pohrvaceni u 19. tj. 20. stoljecu.
Svi smo mi mjesavina svega i svacega. Bilo je slucajeva u kojima su neke porodice vise puta mijenjale vjeroispovijest, zavisno od vakta.
_________________ fakofbolan nema krsta bez tri prsta
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Ko su pöturčeni Srbi, a ko pöturčeni Hrvati kod Bošnjaka.. ? Postano: 05 ruj 2021, 21:58 |
|
|
Recimo Nenad Hadžičivasić je pöturčeni Srbin. Iz Sjenice je i zna da izgovori Č, Ć, DŽ, Đ kako i kad treba..
.
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Ko su pöturčeni Srbi, a ko pöturčeni Hrvati kod Bošnjaka.. ? Postano: 05 ruj 2021, 22:14 |
|
|
Grobar je napisao/la: Zar me ti nisi stavio na ignor listu.. ?
. Upozorenja: 3 bi ti više koristilo... Ti bi lupetao svoje taman da te niko ne čita. Ko i tvoj pajtaš, šangajski vojvoda.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Ko su pöturčeni Srbi, a ko pöturčeni Hrvati kod Bošnjaka.. ? Postano: 05 ruj 2021, 22:18 |
|
|
turbotakija je napisao/la: Ima toga, vecina ovih sto su dosli iz Srbije. Jedan dio moje porodice, primjera radi.
S druge strane pak imas masu bosnjackih katolika i pravoslavaca koji su posrbljeni tj. pohrvaceni u 19. tj. 20. stoljecu.
Svi smo mi mjesavina svega i svacega. Bilo je slucajeva u kojima su neke porodice vise puta mijenjale vjeroispovijest, zavisno od vakta. Kakvi bošnjaci katolici u 19 i 20om stoljeću? Oni se pojavljuju od 93 al nema ih masu. Npr Komšić. Al on je ateist, nije katolik.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Ko su pöturčeni Srbi, a ko pöturčeni Hrvati kod Bošnjaka.. ? Postano: 05 ruj 2021, 22:19 |
|
|
buenos aires je napisao/la: Grobar je napisao/la: Zar me ti nisi stavio na ignor listu.. ?
. Upozorenja: 3 bi ti više koristilo... Ti bi lupetao svoje taman da te niko ne čita. Ko i tvoj pajtaš, šangajski vojvoda. Hahhaha.. Buenito nasmejao si me sad.. Hvala ti.. :) .
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Ko su pöturčeni Srbi, a ko pöturčeni Hrvati kod Bošnjaka.. ? Postano: 05 ruj 2021, 22:31 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60561 Lokacija: DAZP HQ
|
Mislim da oni svi familijarno jako dobro znaju svoje podrijetlo, moj frend zna da su mu preci Ličani Hrvati kao i mnogima oko Bihaća.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Ko su pöturčeni Srbi, a ko pöturčeni Hrvati kod Bošnjaka.. ? Postano: 05 ruj 2021, 22:33 |
|
|
Znam ja Muslimanku iz Prijedora, danas živi u Rijeci, koja isto zna da je iz Like porijeklom. Inače zanimljivo da je ona šijit, nije sunit, inače udata za Hrvata.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Ko su pöturčeni Srbi, a ko pöturčeni Hrvati kod Bošnjaka.. ? Postano: 05 ruj 2021, 22:34 |
|
|
Dudi, imaš frenda muslimana.. ?
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Ko su pöturčeni Srbi, a ko pöturčeni Hrvati kod Bošnjaka.. ? Postano: 05 ruj 2021, 22:46 |
|
|
Grobar je napisao/la: Dudi, imaš frenda muslimana.. ? Podrijetlom, on se izjašnjava kao Hrvat. Imam više prijatelja i poznanika, nije ih malo u Zagrebu.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Flamel
|
Naslov: Re: Ko su pöturčeni Srbi, a ko pöturčeni Hrvati kod Bošnjaka.. ? Postano: 05 ruj 2021, 23:00 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 1926 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
Pretpostavljam da je Hasanbegović islamizirani Srbin...
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Ko su pöturčeni Srbi, a ko pöturčeni Hrvati kod Bošnjaka.. ? Postano: 05 ruj 2021, 23:07 |
|
|
dudu je napisao/la: Grobar je napisao/la: Dudi, imaš frenda muslimana.. ? Podrijetlom, on se izjašnjava kao Hrvat. Imam više prijatelja i poznanika, nije ih malo u Zagrebu. Jaranišeš sa muslimanima, a ovde nam se predstavljaš kao protivnik muslimana. Vidiš kako smo te otkrili.. :) .
|
|
Vrh |
|
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Ko su pöturčeni Srbi, a ko pöturčeni Hrvati kod Bošnjaka.. ? Postano: 05 ruj 2021, 23:41 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Znam ja Muslimanku iz Prijedora, danas živi u Rijeci, koja isto zna da je iz Like porijeklom. Inače zanimljivo da je ona šijit, nije sunit, inače udata za Hrvata. Zasto upotrebljavas 2 puta rijec inace u istoj recenici?
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
|
neretvanin
|
Naslov: Re: Ko su pöturčeni Srbi, a ko pöturčeni Hrvati kod Bošnjaka.. ? Postano: 05 ruj 2021, 23:43 |
|
|
Predratna Istočna Bosna su islamizirani Srbi, znači Srbi i bivši Srbi se tukli i ubijali 90ih. Danas tu više nema bivših Srba.
I prije zadnjeg rata na potezu od Bijeljine do Foče Hrvata je bilo manje od medvjeda. Tako da tu sigurno nema islamiziranih Hrvata nego sve Srbi.
Islamizirani Hrvati su muslimani iz Ljubuškog, Livna, Tomislavgrada, USK, dio srednje Bosne i dio iz Hercegovine, dio ispod Save oko Banjaluke (tu ih nema više).
|
|
Vrh |
|
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Ko su pöturčeni Srbi, a ko pöturčeni Hrvati kod Bošnjaka.. ? Postano: 05 ruj 2021, 23:48 |
|
|
Grobar je napisao/la: dudu je napisao/la: Podrijetlom, on se izjašnjava kao Hrvat. Imam više prijatelja i poznanika, nije ih malo u Zagrebu.
Jaranišeš sa muslimanima, a ovde nam se predstavljaš kao protivnik muslimana. Vidiš kako smo te otkrili.. :) . Pricaju o svemu osim o politici. : ) Tad bi se dohvatili za vratove.
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Ko su pöturčeni Srbi, a ko pöturčeni Hrvati kod Bošnjaka.. ? Postano: 05 ruj 2021, 23:51 |
|
|
I idu jedan kod drugog na Bajram i Božić.. :)
|
|
Vrh |
|
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: Ko su pöturčeni Srbi, a ko pöturčeni Hrvati kod Bošnjaka.. ? Postano: 06 ruj 2021, 17:57 |
|
|
Bošnjaci koji su javno rekli odakle potiču i iz koje oblasti su došli u Bosnu: 1. Alija Izetbegović Beograd ili Smederevo 2. Sulejman Tihić ( pokojni) Šabac 3. Emir Suljagić Čajetina ili Arilje 4. Ejup Ganić Tutin 5. Fahrudin Radončić Plav 6. Sebija Izetbegović Podgorica Očigledno je da i Nermin Nikšić potiče od Nikšića. Ovi hrvatskog porijekla su vjerovatno Ljubuški, Livno,Duvno ali i Fojnica,Kiseljak,Kreševo,Jace i dobar dio naroda iz Cazinske Krajine.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Ko su pöturčeni Srbi, a ko pöturčeni Hrvati kod Bošnjaka.. ? Postano: 06 ruj 2021, 18:02 |
|
|
Većina današnjih bošnjaka su potomci prebeglih pöturčenih Srba, koji su iz Srbije bežali nakon dva ustanka u tadašnju Tursku (sadašnju BIH).. To se zna.. Ali tema je posve drugačija. Po čemu prepoznati koji pöturak je naš, a koji je njihov.. ? Ja mislim da je Č, Ć, DŽ, Đ najbolji pokazatelj.. Recimo kod nas Srba i dete od tri godine, zna pravilno da ih izgovori, i gde šta ide.. A recimo Lasica ih redovno meša, kao da je juče progovorio.. U Srbiji bi on još išao kod logopeda, a ne bi pisao gluposti po netu.. :) .
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Ko su pöturčeni Srbi, a ko pöturčeni Hrvati kod Bošnjaka.. ? Postano: 06 ruj 2021, 18:06 |
|
|
Duvanjski muslimani, pogotovo dok ih još bilo u dovoljnom broju da imaju i predsjednika općine, su isključivo izgovarali Ć, Č nisu nikako koristili niti znali izgovoriti.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Ko su pöturčeni Srbi, a ko pöturčeni Hrvati kod Bošnjaka.. ? Postano: 06 ruj 2021, 18:07 |
|
|
E pa onda su oni i ti duvanjci (ako se tako kaže) naši.. :)
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Ko su pöturčeni Srbi, a ko pöturčeni Hrvati kod Bošnjaka.. ? Postano: 06 ruj 2021, 18:18 |
|
|
POL_GASOL je napisao/la: Grobar je napisao/la: Jaranišeš sa muslimanima, a ovde nam se predstavljaš kao protivnik muslimana.
Vidiš kako smo te otkrili.. :)
.
Pricaju o svemu osim o politici. : ) Tad bi se dohvatili za vratove. Ma ne, on za hrvatski dio BIH uredno govori Herceg-Bosna. Baš smo sad za vikend bili u sred Trokutistana, živ se sasrao od islamista, a ovi ga zbog imena prihvatili kao svog. Na granici kod Broda odjednom zavapi kako će poljubit mamu i tatu što živi u Hrvatskoj.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Ko su pöturčeni Srbi, a ko pöturčeni Hrvati kod Bošnjaka.. ? Postano: 06 ruj 2021, 18:20 |
|
|
Jesu li tekbirali musliči kad su videli brata svog.. ?
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Ko su pöturčeni Srbi, a ko pöturčeni Hrvati kod Bošnjaka.. ? Postano: 06 ruj 2021, 18:25 |
|
|
Grobar je napisao/la: Jesu li tekbirali musliči kad su videli brata svog.. ? Ništa mi slađe nego pravit se lud i neupućenim purgerom dok mi muslićke objašnjavaju kako su Hrvati u Žepču zločesti i ne daju muslimanima u klubove, samo muslimanke smiju ući. Sjela s nama u auto dvije iz Trokutistana i otišli do Žepča u izlazak. Nije spominjala nikakve Bošnjake, samo je rekla, purgeru ajde da ti pokažem di ima muslimanki.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Casper i 14 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|