|
|
Stranica: 3/4.
|
[ 96 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Reforma i liberalizacija svjetskog islama : uloga EU muslimana, te Bošnjaka Postano: 06 stu 2022, 17:59 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Flamel
|
Naslov: Re: Reforma i liberalizacija svjetskog islama : uloga EU muslimana, te Bošnjaka Postano: 06 stu 2022, 18:05 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 2271 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Preseravanje šačice ljudi.
Na onim vašim litijama ljudi kao kod nas nakon svjetskog. Baš tako. Većina prolaznika se u sebi vjerojatno podsmjehivala ovim moliteljima. Čak je bio planiran u rujnu nekakav "Straight pride" heteroseksualnih parova, na kraju su odustali, navodno iz "sigurnosnih razloga", a najvjerojatnije se radilo o slabom interesu, samo je organizatore bilo sram to priznati. S druge strane, ovim SPC litijašima je malo falilo da zapale pola Beograda. No nekim čudom su samo Hrvati u raznim "crnim legendama" stigmatizirani kao klerikalci, natražnjaci i fašisti koji jedu srpsku dječicu za doručak. Dok je istina sasvim suprotna.
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Reforma i liberalizacija svjetskog islama : uloga EU muslimana, te Bošnjaka Postano: 06 stu 2022, 18:35 |
|
|
|
Znamo se odavno, vi jeste klerikalci i crkva vam je bitnija nego nama.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
storarare
|
Naslov: Re: Reforma i liberalizacija svjetskog islama : uloga EU muslimana, te Bošnjaka Postano: 06 stu 2022, 23:45 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 8641 Lokacija: Tu negde
|
HusoBaznijek je napisao/la: Islam se kao takav nikada neće promjeniti. Nikada neće biti OK da budeš peddeer u islamu, dok je to u kršnjastvu sasvim OK. Blage izmjene jesu moguće ali temelji islama su čvrsti. Islamska slagalica se ne uklapa u mozaik hrišćanske Evrope.
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
storarare
|
Naslov: Re: Reforma i liberalizacija svjetskog islama : uloga EU muslimana, te Bošnjaka Postano: 07 stu 2022, 00:01 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Legionnaire je napisao/la: Jedini razlog što ima više brakova je masivna imigracija i bolja prava za imigrante. U Rusiji imigranti nemaju velika prava, a na zapadu imaju socijalnu pomoć čak i kada su ilegalno u državama.
A šta treba da urade sa Muslimanima? Da ih genocidišu? Ti ljudi tamo žive vijekovima. Prihvatili su Rusiju kao svoju državu i Rusi sa njima nemaju nikakav problem. S druge strane Muslimani u zapadu su stigli u zadnjih 10-20 godina. Razlika je očigledna.
Razlike nema, barem ne neke drastične, sve je to u pet deka. Vidim jedino opravdavanja i obećanja kako će biti bolje. Nekad, kad će ne zna se. A to da muslimani vole Rusiju neću ni komentirati. Vole kao što islamska zajednica u Hrvatskoj voli Hrvatsku ili srpska Srbiju. Nema problema dok su slabi, to nitko ne poriče. Voljeli su i Švedsku kad su tek dolazili. I u Jugoslaviji su bili umiljati kad se nisu ništa pitali. Problemi nastaju tek kad ojačaju.[/quote Transformišu se iz maslačka u biljku mesožderku. "Voleće "Rusiju dokle bude Putin vladao. Obično posle jakog vladara ,dolazi slab vladar.
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
storarare
|
Naslov: Re: Reforma i liberalizacija svjetskog islama : uloga EU muslimana, te Bošnjaka Postano: 07 stu 2022, 00:04 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Gdje je to pliz? Pa mi imamo i u Hr velike homogene zajednice muslimana. Recimo Cetingrad i Gunja.
Gdje to vidiš?
I u BiH ista stvar. TikTok rastura ezane.
Ljevica u Europi se jest malo zaletila s podržavanjem muslića, no skužili su takiju i sad više teško prolazi 'religija mira'. Npr Roubaix, Francuska. Prati neke njihove na Tviteru pa znam.
Pogledaj malo video, ne moraš razumiti šta pričaju. Tačno tako. Svi nam muslimani misle isto . Samo je razlika u tome što jedni imaju demografsku snagu da naude. Dok drugi moraju da se umiljavaju dok se ne namnože. Svud je sprega islama i levičara.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
storarare
|
Naslov: Re: Reforma i liberalizacija svjetskog islama : uloga EU muslimana, te Bošnjaka Postano: 07 stu 2022, 00:09 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: Karabaja je napisao/la:
A ok je bilo kad su Francuzi sa puskama isli u Alzir i Maroko recimo? Sad ne valja kad oni dođu?
Mene to ne zanima -istorijsko ravnanje računa. To su njihove stvari. Ako Alžir ima potrebu da se sveti, nek se sveti. Samo nek ne očekuje finansijske pomoći u tom slučaju. Ovdje je poenta kako političko EU liberalno okruženje dovodi do toga da gradovi gdje novopridošli muslimani postanu većina, postanu "muslimanski gradovi" (sa svim njihovim "vrijednostima"). A ne da muslimani postaju liberalni. Što je i logično: liberalizam dozvolja slobodu islamu, a ne obratno. Jedino je Zemur islamoskeptik tj hoće da se kozoejebi liferuju za Afriku. Nije još voda došla do grla čim on ima malu podršku .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
The Green Zebra
|
Naslov: Re: Reforma i liberalizacija svjetskog islama : uloga EU muslimana, te Bošnjaka Postano: 07 stu 2022, 09:19 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Rusija nek se snalazi kako umije, to isto vrijedi i za Europu. Recimo hidžab je zabranjen u Švicarskoj, Flandriji, ograničava se u Francuskoj, sud EU je odlučio da tvrtke mogu djelatnicama zabraniti nošenje marame itd. To je sve novijeg datuma. Ne možeš samo linearno produljiti trendove za Europu, a kao Rusija će se snaći. Imaju i na zapadu mozak, snaći će se i oni nekako. Tek je počelo razotkrivanje islama.
Njet. Ne znam gdje dobijaš dezinformacije. Nigdje u EU nije hidžab zabranjen, nigdje. Zabranjeno je pokrivati lice, to se zove burka ili nikab. To što su dozvolili firmama zabrane istog je druge prirode, zaboravio si da dodaš da mogu da ti zabrane da nosiš krst (ako je vidljiv), takođe. Naprotiv, EU vlasti sa tvojim novcem aktivno vode promociju hidžaba.     EU financira sve i svašta, ovu kampanju provodi Vijeće Europe, u kojem je i Srbija. I doslovno su ovu kampanju povukli nakon kriticizma iz Francuske.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Reforma i liberalizacija svjetskog islama : uloga EU muslimana, te Bošnjaka Postano: 07 stu 2022, 09:32 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
|
Eto stavili su i EU logo tek onako, bez da su ih pitali. Logo-> EU APPROVED. Uostalom Deutsche Welle kaze "The EU-funded campaign". Idi zali se njima sto jacaju "evroskeptizam".
A povuceno je samo zato jer je Makron bio u kampanji, pa da im ne izgubi bezveze koji procenat u korist Le Pen. Nije bio pravi momenat. A ista globalisticka odvratna struja.
_________________ Nećete u Bejruuut, niste ni prije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Reforma i liberalizacija svjetskog islama : uloga EU muslimana, te Bošnjaka Postano: 07 stu 2022, 09:53 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
Nije eksplicitno zabranjeno ali je imolicitno. Citat: Religious clothing is banned in all of the country's schools, and for all people employed in publicly funded jobs. Citat: "A prohibition on wearing any visible form of expression of political, philosophical or religious beliefs in the workplace may be justified by the employer's need to present a neutral image toward customers or to prevent social disputes," the judges at the ECJ said. https://www.dw.com/en/eu-funded-hijab-c ... a-59725546Dakle, poslodavci imaju pravo dat otkaz nekom tko nije politički i vjerski neutralan a u javnim službama nemaju što tražit. Tako i ove naše talibanke u BiH nemaju što radit na državnim poslovima zamotane na bilo koji način. Muslimanije je koristila jednu rupu u liberalizmu koja je nastala jer se liberalizam služio muslićima kako bi se obračunavao s konzervativnim društvima. Kad su počeli liberali postajat meta, sad je se to okrenulo. Gotovo je s islamizmom u Europi. Ili se prilagodi zapadu ili idi u pustinju. Otprilike je tako. I neka je.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Haram
|
Naslov: Re: Reforma i liberalizacija svjetskog islama : uloga EU muslimana, te Bošnjaka Postano: 07 stu 2022, 10:45 |
|
|
|
Religija je opijum za narod, pa tako i islam. Nema od islama hajra. Nit od bilo koje druge religije.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Haram
|
Naslov: Re: Reforma i liberalizacija svjetskog islama : uloga EU muslimana, te Bošnjaka Postano: 07 stu 2022, 10:48 |
|
|
|
Ali ne kontam ove kompleksase sto im smeta hidzab, ili bilesi marame. Kao da po zapadu nemamo dovoljno picoka da parimo oci pa nam eto smetaju one muslimanke sto se zamotavaju. Koji kurac tebe, picka ti materina, interesuje to sto se neko zamota ili odmota, KO SI TI? Retoricko pitanje, ali kuzite valjda sta hocu reci. Pusti mene na miru, pusticu tebe na miru, nek zivi svako onako kako hoce i zeli.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Reforma i liberalizacija svjetskog islama : uloga EU muslimana, te Bošnjaka Postano: 07 stu 2022, 10:54 |
|
|
Haram je napisao/la: Ali ne kontam ove kompleksase sto im smeta hidzab, ili bilesi marame. Kao da po zapadu nemamo dovoljno picoka da parimo oci pa nam eto smetaju one muslimanke sto se zamotavaju. Koji kurac tebe, picka ti materina, interesuje to sto se neko zamota ili odmota, KO SI TI? Retoricko pitanje, ali kuzite valjda sta hocu reci. Pusti mene na miru, pusticu tebe na miru, nek zivi svako onako kako hoce i zeli. Onda nisi shvatio Zapad. Zapadu ne smetaju marame iz religijskog razloga ili mrznje prema islamu. Zapadu smeta sto misli da te zene nose maramu jer moraju. Cak i kad zena kaze nosim maramu iz vlastite zelje i volje oni joj ne vjeruju. Medjutim budimo realni vecina ih nosi jer mora, ne jer zeli.
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Haram
|
Naslov: Re: Reforma i liberalizacija svjetskog islama : uloga EU muslimana, te Bošnjaka Postano: 07 stu 2022, 11:04 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Haram je napisao/la: Ali ne kontam ove kompleksase sto im smeta hidzab, ili bilesi marame. Kao da po zapadu nemamo dovoljno picoka da parimo oci pa nam eto smetaju one muslimanke sto se zamotavaju. Koji kurac tebe, picka ti materina, interesuje to sto se neko zamota ili odmota, KO SI TI? Retoricko pitanje, ali kuzite valjda sta hocu reci. Pusti mene na miru, pusticu tebe na miru, nek zivi svako onako kako hoce i zeli. Onda nisi shvatio Zapad. Zapadu ne smetaju marame iz religijskog razloga ili mrznje prema islamu. Zapadu smeta sto misli da te zene nose maramu jer moraju. Cak i kad zena kaze nosim maramu iz vlastite zelje i volje oni joj ne vjeruju. Medjutim budimo realni vecina ih nosi jer mora, ne jer zeli Da, to je stav ovih liberala, dok se desnica npr. na zapadu takodjer vjesto koristi tim argumentom o "pravima zena" ali joj nije do istih stalo. Zapad nije homogena ideoloska tvorevina. Ne znam za druge ali mislim da u Bosni to niko ne mora. Imam samo jednu rodicu sto se "zabulila" i poznajuci njen karakter, pa prije ce ona onog svog covjeka pojesti nego obrnuto, tj. na nesto natjerati..a to isfurava na fejsbucima i slicno i tacno vidis da joj je to furka ko meni sto je bio rokenrol. Popela mi se na vrh kurca vise sa svojim "objavama" i islamskim "ucenjacima" sto nesto porucuju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Reforma i liberalizacija svjetskog islama : uloga EU muslimana, te Bošnjaka Postano: 07 stu 2022, 11:15 |
|
|
Haram je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Onda nisi shvatio Zapad. Zapadu ne smetaju marame iz religijskog razloga ili mrznje prema islamu. Zapadu smeta sto misli da te zene nose maramu jer moraju. Cak i kad zena kaze nosim maramu iz vlastite zelje i volje oni joj ne vjeruju. Medjutim budimo realni vecina ih nosi jer mora, ne jer zeli
Da, to je stav ovih liberala, dok se desnica npr. na zapadu takodjer vjesto koristi tim argumentom o "pravima zena" ali joj nije do istih stalo. Zapad nije homogena ideoloska tvorevina. Ne znam za druge ali mislim da u Bosni to niko ne mora. Imam samo jednu rodicu sto se "zabulila" i poznajuci njen karakter, pa prije ce ona onog svog covjeka pojesti nego obrnuto, tj. na nesto natjerati..a to isfurava na fejsbucima i slicno i tacno vidis da joj je to furka ko meni sto je bio rokenrol. Popela mi se na vrh kurca vise sa svojim "objavama" i islamskim "ucenjacima" sto nesto porucuju. Ma ja sam mislio na ove po europi. Sumnjam da ove arapkinje smiju prdnuti bez dozvole muza. Mislim da se razumimo i moja zena se pokriva u crkvi ali nebi mi napamet padalo podmoravati je na nesto. Ali meni je zanimljiv jedan drugi fenomen koji sam zapazio. Neki ljudi se jednostavno nikad nece moci integrirati niti navici na novi zivot, a ne radi se o religiji. I onda se covjek pita zasto su takvi ljudi uopce tu? Cesto gledam te azilante, imigrante i ine. Ljudi u sred zime hodaju u papucama. Zar je moguce da se ne mozes navici na jebene cipele. Ili te zene pogotovo dole iz srednje Afrike. Smrzavaju se u tim svojim leprsavim nosnjama. Pa zeno civiliziraj se i obuci bundu jednostavno si u drugom djelu svijeta sto se patis? Pa ja sigurno nebi nosio bundu da sam u tropskoj klimi samo zato jer sam dosao iz hladnijeg dijela svijeta.
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Reforma i liberalizacija svjetskog islama : uloga EU muslimana, te Bošnjaka Postano: 07 stu 2022, 11:19 |
|
|
Haram je napisao/la: Ali ne kontam ove kompleksase sto im smeta hidzab, ili bilesi marame. Kao da po zapadu nemamo dovoljno picoka da parimo oci pa nam eto smetaju one muslimanke sto se zamotavaju. Koji kurac tebe, picka ti materina, interesuje to sto se neko zamota ili odmota, KO SI TI? Retoricko pitanje, ali kuzite valjda sta hocu reci. Pusti mene na miru, pusticu tebe na miru, nek zivi svako onako kako hoce i zeli. Ne može kako hoće. Ponašat će se kulturno, a džamiju ćemo reformirati da ne traži budalaštine od ljudi.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1387 of 2558 - 54.22%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Reforma i liberalizacija svjetskog islama : uloga EU muslimana, te Bošnjaka Postano: 07 stu 2022, 11:27 |
|
|
|
Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin. Hoćeš Evropu, skini krpu sa glave. Hoćeš krpu - izvoli u Saudijsku Arabiju, Iran, Avganistan.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Reforma i liberalizacija svjetskog islama : uloga EU muslimana, te Bošnjaka Postano: 07 stu 2022, 11:36 |
|
|
Teranova 2 je napisao/la: Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin. Hoćeš Evropu, skini krpu sa glave. Hoćeš krpu - izvoli u Saudijsku Arabiju, Iran, Avganistan. A zašto mi ne bi zahtjevali odmotavanje i u Saudijskoj Arabiji i Iranu?
1387 of 2558 - 54.22%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Reforma i liberalizacija svjetskog islama : uloga EU muslimana, te Bošnjaka Postano: 07 stu 2022, 11:42 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: A zašto mi ne bi zahtjevali odmotavanje i u Saudijskoj Arabiji i Iranu?
Da. Tamo imaš stroge norme ponašanja, zamisli da odem u Teheran i prošetam u šorčiću i majici na bretele jer je ono baš vrućina. Sednem na klupu i nategnem pivo iz limenke. Haha. I sad uporedi sa evropskom glupošću. Sve može.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Reforma i liberalizacija svjetskog islama : uloga EU muslimana, te Bošnjaka Postano: 07 stu 2022, 12:11 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
Naša Kvačica je napisao/la: Haram je napisao/la: Ali ne kontam ove kompleksase sto im smeta hidzab, ili bilesi marame. Kao da po zapadu nemamo dovoljno picoka da parimo oci pa nam eto smetaju one muslimanke sto se zamotavaju. Koji kurac tebe, picka ti materina, interesuje to sto se neko zamota ili odmota, KO SI TI? Retoricko pitanje, ali kuzite valjda sta hocu reci. Pusti mene na miru, pusticu tebe na miru, nek zivi svako onako kako hoce i zeli. Ne može kako hoće. Ponašat će se kulturno, a džamiju ćemo reformirati da ne traži budalaštine od ljudi. Rock'n'roll s munara i svi sretni. 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Haram
|
Naslov: Re: Reforma i liberalizacija svjetskog islama : uloga EU muslimana, te Bošnjaka Postano: 07 stu 2022, 12:20 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Haram je napisao/la: Ali ne kontam ove kompleksase sto im smeta hidzab, ili bilesi marame. Kao da po zapadu nemamo dovoljno picoka da parimo oci pa nam eto smetaju one muslimanke sto se zamotavaju. Koji kurac tebe, picka ti materina, interesuje to sto se neko zamota ili odmota, KO SI TI? Retoricko pitanje, ali kuzite valjda sta hocu reci. Pusti mene na miru, pusticu tebe na miru, nek zivi svako onako kako hoce i zeli. Ne može kako hoće. Ponašat će se kulturno, a džamiju ćemo reformirati da ne traži budalaštine od ljudi. Ko "MI"? Ti i Slobodan ili vas ima jos?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Haram
|
Naslov: Re: Reforma i liberalizacija svjetskog islama : uloga EU muslimana, te Bošnjaka Postano: 07 stu 2022, 12:21 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Haram je napisao/la: Da, to je stav ovih liberala, dok se desnica npr. na zapadu takodjer vjesto koristi tim argumentom o "pravima zena" ali joj nije do istih stalo. Zapad nije homogena ideoloska tvorevina.
Ne znam za druge ali mislim da u Bosni to niko ne mora. Imam samo jednu rodicu sto se "zabulila" i poznajuci njen karakter, pa prije ce ona onog svog covjeka pojesti nego obrnuto, tj. na nesto natjerati..a to isfurava na fejsbucima i slicno i tacno vidis da joj je to furka ko meni sto je bio rokenrol. Popela mi se na vrh kurca vise sa svojim "objavama" i islamskim "ucenjacima" sto nesto porucuju.
Ma ja sam mislio na ove po europi. Sumnjam da ove arapkinje smiju prdnuti bez dozvole muza. Mislim da se razumimo i moja zena se pokriva u crkvi ali nebi mi napamet padalo podmoravati je na nesto. Ali meni je zanimljiv jedan drugi fenomen koji sam zapazio. Neki ljudi se jednostavno nikad nece moci integrirati niti navici na novi zivot, a ne radi se o religiji. I onda se covjek pita zasto su takvi ljudi uopce tu? Cesto gledam te azilante, imigrante i ine. Ljudi u sred zime hodaju u papucama. Zar je moguce da se ne mozes navici na jebene cipele. Ili te zene pogotovo dole iz srednje Afrike. Smrzavaju se u tim svojim leprsavim nosnjama. Pa zeno civiliziraj se i obuci bundu jednostavno si u drugom djelu svijeta sto se patis? Pa ja sigurno nebi nosio bundu da sam u tropskoj klimi samo zato jer sam dosao iz hladnijeg dijela svijeta. Eh tu treba da prodje koja generacija. Mi smo imali srecu da nas je Juga ekspresno ubacila iz Srednjeg vijeka u savremeno doba i minice, ali nemaju svi tu srecu. Al u pravu si.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Reforma i liberalizacija svjetskog islama : uloga EU muslimana, te Bošnjaka Postano: 07 stu 2022, 12:29 |
|
|
Haram je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ne može kako hoće. Ponašat će se kulturno, a džamiju ćemo reformirati da ne traži budalaštine od ljudi.
Ko "MI"? Ti i Slobodan ili vas ima jos? Ima nas još. Za preoblikovanje islama u moderni oblik zainteresiran je cijeli spektar od desnice do ljevice.
1387 of 2558 - 54.22%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
storarare
|
Naslov: Re: Reforma i liberalizacija svjetskog islama : uloga EU muslimana, te Bošnjaka Postano: 07 stu 2022, 20:56 |
|
|
|
Islam nije deo evropskog civlizacijskog kruga , tj pustinjska vera i kao takva nekompatibilna sa zapadnom civilizacijom .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Reforma i liberalizacija svjetskog islama : uloga EU muslimana, te Bošnjaka Postano: 07 stu 2022, 21:24 |
|
|
storarare je napisao/la: Islam nije deo evropskog civlizacijskog kruga , tj pustinjska vera i kao takva nekompatibilna sa zapadnom civilizacijom . Ali jeste svjetskog. Imamo dosta dodirnih točaka, moralno etičkih itd.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|