|
|
Stranica: 45/83.
|
[ 2056 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 08 lis 2024, 11:31 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 11:39 Postovi: 7614 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Hagresor je napisao/la: Prešao je iz HDZ-a u SDA, pa se nije proslavio: Samo pet kandidata imalo manje glasovaVeliku pažnju javnosti je privuklo to što se na listi SDA u Tuzli našlo ime Bože Stjepića. Iako je preletanje postalo normalna stvar, ipak je novost da neko prelazi iz jedne u drugu nacionalnu stranku. Naime, on je prije četiri godine bio na listi HDZ-a, a na ovim izborima je sreću okušao u SDA. Ipak, sudeći po rezultatima nije se proslavio. Iako je stranka dobila, prema posljednjim nepotpunim podacima, 5.390 glasova njegov doprinos u tome nije bio veliki. On se nalazio na 21. mjestu na listi i dobio je svega 98 glasova. Manje glasova od njega je imalo samo pet kandidata unutar liste SDA. Prema biografiji koja je objavljena na stranici tuzlanske SDA, Božo Stjepić je po zanimanju medicinski tehničar. - Rođen je 1982. godine u Tuzli gdje je završio srednje obrazovanje u JU Srednja Medicinska škola. Bio je dugogodišnji kadetski i juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u kuglanju. 1999. godine bio je kadetski prvak BiH u kuglanju. 2000. godine je zauzeo drugo mjesto u izboru sportiste godine u konkurenciji kadeta. Trenutno je zaposlen u Javnoj zdravstveno-nastavnoj ustanovi Dom Zdravlja "Mustafa Šehović" Tuzla - piše na zvaničnoj stranici tuzlanske SDA. https://avaz.ba/vijesti/bih/932906/pres ... je-glasova To je sudbina svih halal kadrova hrvata i srba ako nacionalna kvota ne bi bila od značaja. Dobar primjer.
_________________ ESLJP: Konvencija ne jamči jednaku težinu svakog glasa na izborima - Aplikacija je pokušaj promjene ustavne strukture - Nije individualno pravo (toč. 10. i 15. Odluke ESLJP, aplikacija br. 34891/21)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 08 lis 2024, 11:33 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 11:39 Postovi: 7614 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Imota je napisao/la: Revizija je napisao/la: U Srebrenici možda bude i 2 /3 srpske većijne . Na Hayatu su rekli da je ona u mislima al da treba bit realan i da je davno izgubljena.https://stav.ba/vijest/banja-luka-je-izgubljena/29014Evo svatili su da ništa od juriša na Banja Luku. Kada bi samo bili još malo realni mogli smo formirati funkcionalnu konfederaciju 
_________________ ESLJP: Konvencija ne jamči jednaku težinu svakog glasa na izborima - Aplikacija je pokušaj promjene ustavne strukture - Nije individualno pravo (toč. 10. i 15. Odluke ESLJP, aplikacija br. 34891/21)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
maremare
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 08 lis 2024, 11:52 |
|
|
Imota je napisao/la: Revizija je napisao/la: U Srebrenici možda bude i 2 /3 srpske većijne . Na Hayatu su rekli da je ona u mislima al da treba bit realan i da je davno izgubljena. https://stav.ba/vijest/banja-luka-je-izgubljena/29014Evo svatili su da ništa od juriša na Banja Luku. A ko drugi nego sda glasilo hayat da to kaze,a i stav isto sda glasilo oni i ne zele srebrenicu, jer im ti isti srebrenicani po federaciji nabijaju glasove, jer tamosnji narod ce glasati za SDA da mu ne znam ti sta uradis
|
|
| Vrh |
|
 |
|
maremare
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 08 lis 2024, 11:55 |
|
|
Revizija je napisao/la: novem je napisao/la: Kako će biti za gradonačelnika Sarajeva. Ima li negdje ista cifra za 2020 ,da poredimo kako su prosli
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bošnjak...007
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 08 lis 2024, 12:19 |
|
|
|
Prije dvije godine dakle za Opće izbore 2022. za Skupstinu KS SDA je osvojila 39 208 glasova. Kada dobijemo potpune ide to sada i preko 39k.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 08 lis 2024, 12:35 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
|
Super, znači doseljava talibanija iz HNK, SBK.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
neretvanin
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 08 lis 2024, 12:38 |
|
|
Brigadir je napisao/la: kukac je napisao/la: Nitko ne misli da možemo poklopiti Srbe u Drvaru i Grahovu ali je bitno da tamo održimo prisutnost. Što se tiče broja Hrvata ima nas tristotinjak u Drvaru i stanovništvo je uglavnom mlađe i srednjih godina, starih je malo. O svemu ovome govori drvarski župnik od 5:20
Vidi u Drvaru sam svaki mjesec, nekada sam i živio tamo, župnik je optimistična osoba pa prilikom popis župljana stavi na popis djecu župljana koja su odavno otišla, žive u HR, mislim da sam i ja na tom popisu. Aktivan broj Hrvata da živi u Drvaru ne prelazi 300. Stanovništvo je uglavnom srednjih godina, mlađe (u mojoj glavi ispod 35 godina) ne dominira baš populacijom. Posebno jer se u zadnjih 3 godine odselilo 5 HR obitelji iz Drvara koji su bili relativno mlađi i imali su tu djecu. U školama HR djeca su najčešće 1-2 po razredu, nasuprot 15-ak srpske djece. Sad kad sz pravili potencijalni popis glasača za izbore nije prelazio broj od 250 Hrvata. Stvar je da većina Hrvata ne istaje u mirovini u Drvaru, velik je broj Varešana, Kakanjaca i sl. koji se ili vraćaju u rodni kraj, ili imaju opciju Knin, Glina, Benkovac i sl. gdje idu u mirovinu. Vjerovat ćemo tebi s 2 posta registriranom jučer, a nećemo župniku koji zna sve župljane u glavu? Uredu je Vujadine 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 08 lis 2024, 12:38 |
|
|
|
SDA je vredniji glas nekog Sulje u Sarajevu, nego deset sela oko Jablanice.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 08 lis 2024, 12:39 |
|
|
potocnj je napisao/la: Kada bi samo bili još malo realni mogli smo formirati funkcionalnu konfederaciju  Nerealno, jer je im ta opcija posljedna rupa na sviralu. Sadaaaaaaakaaaaaa? Da! To im je poželjno i večita žrtva idalje ostati u našoj komunikaciji. A za bilo što drugo, “jok ba”
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, već je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brigadir
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 08 lis 2024, 12:55 |
|
|
neretvanin je napisao/la: Brigadir je napisao/la: Vidi u Drvaru sam svaki mjesec, nekada sam i živio tamo, župnik je optimistična osoba pa prilikom popis župljana stavi na popis djecu župljana koja su odavno otišla, žive u HR, mislim da sam i ja na tom popisu. Aktivan broj Hrvata da živi u Drvaru ne prelazi 300. Stanovništvo je uglavnom srednjih godina, mlađe (u mojoj glavi ispod 35 godina) ne dominira baš populacijom. Posebno jer se u zadnjih 3 godine odselilo 5 HR obitelji iz Drvara koji su bili relativno mlađi i imali su tu djecu. U školama HR djeca su najčešće 1-2 po razredu, nasuprot 15-ak srpske djece. Sad kad sz pravili potencijalni popis glasača za izbore nije prelazio broj od 250 Hrvata. Stvar je da većina Hrvata ne istaje u mirovini u Drvaru, velik je broj Varešana, Kakanjaca i sl. koji se ili vraćaju u rodni kraj, ili imaju opciju Knin, Glina, Benkovac i sl. gdje idu u mirovinu. Vjerovat ćemo tebi s 2 posta registriranom jučer, a nećemo župniku koji zna sve župljane u glavu? Uredu je Vujadine  Pa evo mene trenutno u Drvaru, jučer razgovarao s istim župnikom. Obratite mu se na FB potvrdit će vam sve što sam rekao. Pitajte za broj krštenja, prvopričesnika i krizmanika. Pitajte ga koliko je župljana otišlo u zadnjih 2 ili 3 godine. Nisam nikakav Vujadin već realan. U Drvaru išao u školu i sam vidio koliko je broj opao kroz godine, a tek sad koliko je porazan broj mladih Hrvata. Politička pozicija Srba je dobra i oni to iskorištavaju, jer bez njih se vlast ne može napraviti u županiji, i na osnovu toga oni u Drvaru rade šta žele, naši to prihvaćaju da im se ne petljaju u Livno, Tg, Kupres i sl. Još tvrtke koje su orije bile rezervirane za nas sada upošljavaju više Srba nego Hrvata (pošta, elektro), a šumarija dobrano više. Politička trgovina na našu štetu nažalost. OV nema statut da predsjednik mora bit Hrvat, tj. druge nacionalnosti kao u mnogim općinama tako da ni tu nemaš neku polugu, potpredsjednik OV je Hrvat, a uloga je nebitna.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 08 lis 2024, 13:00 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 45207 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
U županiji se može napraviti vlast bez Srba, drugo što ste vi razjedinjeni pa to Srbi i Bošnjaci koriste.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brigadir
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 08 lis 2024, 13:07 |
|
|
daramo je napisao/la: U županiji se može napraviti vlast bez Srba, drugo što ste vi razjedinjeni pa to Srbi i Bošnjaci koriste. Ne može zbog statuta županije. Jedini takav statut u FBiH, gdje za potvrđivanje vlade moraš imat većinu u klubu Srba. Trenutno ima 4 Srbina u skupštini, treba ti bar dva za potvrdu vlade. Tako i u klubu Bošnjaka. Nemoguće ih je zaobići
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Imota
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 08 lis 2024, 13:09 |
|
|
daramo je napisao/la: U županiji se može napraviti vlast bez Srba, drugo što ste vi razjedinjeni pa to Srbi i Bošnjaci koriste. Da podbacili su i bezveze se ulagivaju drugima. Nemaju koga krivit sami pali sami se ubili. Srića da su te općine malobrojne pa ne mogu ništa ugrozit, jer kako se upravlja s Livnom i Tomislavgradom postali bi manjina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
maremare
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 08 lis 2024, 13:17 |
|
|
Bošnjak...007 je napisao/la: Prije dvije godine dakle za Opće izbore 2022. za Skupstinu KS SDA je osvojila 39 208 glasova. Kada dobijemo potpune ide to sada i preko 39k. Zasto poredis opste i lokalne? Totalno druga pitanja drugi ljudi i drugi nacin razmisljanja U mom gradu je sdp podrzao sda nacelnika, jer su losi bili s proslim nacelnikom-svadje neke Pobjedio je sda kandidat U zenici je sdp oduzeo glasove fudi, zato se fudo naljutio i na sdp Suma sumarum lokalni izbori ne pokazuju puno
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brigadir
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 08 lis 2024, 13:17 |
|
|
Imota je napisao/la: daramo je napisao/la: U županiji se može napraviti vlast bez Srba, drugo što ste vi razjedinjeni pa to Srbi i Bošnjaci koriste. Da podbacili su i bezveze se ulagivaju drugima. Nemaju koga krivit sami pali sami se ubili. Srića da su te općine malobrojne pa ne mogu ništa ugrozit, jer kako se upravlja s Livnom i Tomislavgradom postali bi manjina. Odgovorio sam gore. Ne može po statutu, nije da netko od Hrvata ne želi nego ne može. Pada na US, Srbi u županiji imaju neki vid mehanizma vitalnog nacionalnog interesa. Ne može ih se izbaciti uz vlasti. 3 ministra moraju bit Srbi, 1 Bošnjak. Skupština bez većine u klubu Srba i klubu Bošnjaka ne može potvrditi vladu neovisno postoji li većina bez Srba i Bošnjaka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Gazda
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 08 lis 2024, 13:22 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 15:23 Postovi: 3980 Lokacija: Stolni grad
|
|
U Stocu je 900 prijavljeno u inozemstvu to su većinom Hrvati, razlika između HDZa i SDA je u svega 56 glasova, ako se ne budu raspoređivali ravnopravno po strankama hrvatski glasovi kao za prošle izbore, već većina ode HDZu, onda opet imamo 12 mandata odnosno 2/3 većinu u Stocu, što znači još 4 godine muslimani bez predsjednika vijeća.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Revizija
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 08 lis 2024, 13:54 |
|
|
|
Pošto su Benjka i Irfan pobedili , ne bi me čudilo da ako neko njih dvoje ne postane predsednik , da napusti stranku . Pa i Komšić je napustio SDP dok je još isti bio u vlasti . Glede Edendića jedino da mu se ponudi više . Kako je krenuo NIP da propada za 2 godine moraće više poslanika opozcije da se kupuje .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Imota
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 08 lis 2024, 13:56 |
|
|
Brigadir je napisao/la: Imota je napisao/la: Da podbacili su i bezveze se ulagivaju drugima. Nemaju koga krivit sami pali sami se ubili.
Srića da su te općine malobrojne pa ne mogu ništa ugrozit, jer kako se upravlja s Livnom i Tomislavgradom postali bi manjina.
Odgovorio sam gore. Ne može po statutu, nije da netko od Hrvata ne želi nego ne može. Pada na US, Srbi u županiji imaju neki vid mehanizma vitalnog nacionalnog interesa. Ne može ih se izbaciti uz vlasti. 3 ministra moraju bit Srbi, 1 Bošnjak. Skupština bez većine u klubu Srba i klubu Bošnjaka ne može potvrditi vladu neovisno postoji li većina bez Srba i Bošnjaka. Jesan ja nešto pomiša ili taj statut može prominit 2/3 zastupnika šta mi imamo (a ta županija ni daytonom ni nekim kasnijim odlukama visokog predstavnika nema "zaključan" poseban status)?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
maremare
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 08 lis 2024, 13:59 |
|
|
|
Sta po vasem misljenju lokalni izbori govore o tome kako bi prosli da su opsti? da li bi trojka nastavila da vlada?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bošnjak...007
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 08 lis 2024, 14:02 |
|
|
|
Moze li neko reci koja je razlika u raspodjeli mandata vijecnika/zastupnika po novim odlukama Šmita. Koji metod je sada? U Brčkom SDA 5600 glasova a 4 poslanika dok će recimo NiP sa 2000 imati 2 poslanika.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brigadir
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 08 lis 2024, 14:05 |
|
|
Imota je napisao/la: Brigadir je napisao/la: Odgovorio sam gore. Ne može po statutu, nije da netko od Hrvata ne želi nego ne može. Pada na US, Srbi u županiji imaju neki vid mehanizma vitalnog nacionalnog interesa. Ne može ih se izbaciti uz vlasti. 3 ministra moraju bit Srbi, 1 Bošnjak. Skupština bez većine u klubu Srba i klubu Bošnjaka ne može potvrditi vladu neovisno postoji li većina bez Srba i Bošnjaka. Jesan ja nešto pomiša ili taj statut može prominit 2/3 zastupnika šta mi imamo (a ta županija ni daytonom ni nekim kasnijim odlukama visokog predstavnika nema "zaključan" poseban status)? Prilikom razgovora s nekim zastupnicima u skupštini HBŽ kažu da ne bi prošlo na US.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SvibanjskeZore
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 08 lis 2024, 14:12 |
|
|
Bošnjak...007 je napisao/la: Moze li neko reci koja je razlika u raspodjeli mandata vijecnika/zastupnika po novim odlukama Šmita. Koji metod je sada? U Brčkom SDA 5600 glasova a 4 poslanika dok će recimo NiP sa 2000 imati 2 poslanika. Sainte-Laguë metoda izračuna mandata. Nema to veze s Schimdtovim odlukama, u to se nije zadiralo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Revizija
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 08 lis 2024, 14:16 |
|
|
Imota je napisao/la: Revizija je napisao/la: U Srebrenici možda bude i 2 /3 srpske većijne . Na Hayatu su rekli da je ona u mislima al da treba bit realan i da je davno izgubljena. https://stav.ba/vijest/banja-luka-je-izgubljena/29014Evo svatili su da ništa od juriša na Banja Luku. I još nisu bojkotvali izvbore , Deluje da su se umorili . 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kekoss
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 08 lis 2024, 14:32 |
|
|
Brigadir je napisao/la: Imota je napisao/la: Da podbacili su i bezveze se ulagivaju drugima. Nemaju koga krivit sami pali sami se ubili.
Srića da su te općine malobrojne pa ne mogu ništa ugrozit, jer kako se upravlja s Livnom i Tomislavgradom postali bi manjina.
Odgovorio sam gore. Ne može po statutu, nije da netko od Hrvata ne želi nego ne može. Pada na US, Srbi u županiji imaju neki vid mehanizma vitalnog nacionalnog interesa. Ne može ih se izbaciti uz vlasti. 3 ministra moraju bit Srbi, 1 Bošnjak. Skupština bez većine u klubu Srba i klubu Bošnjaka ne može potvrditi vladu neovisno postoji li većina bez Srba i Bošnjaka. Moglo bi se promijeniti pa da ide obična natpolovična većina. Bila je tema na forumu. Problem je poslovnik iz 2008. koji se referira na popis 1991 kad je Srba bilo više od 30%. Kad je napravljen novi popis 2013. Srbi i Bošnjaci su u HBŽ ispod 30% i prema Ustavu FBIH nije potrebna dvotrećinska zaštita tj treba samo uskladiti Poslovnik Županije HBŽ s tim. Netko to blokira, ali doći će to. Nema potrebe nekome davati više nego ga pripada. politika/skidanje-okova-u-hbz-t23877.htmlPreviše se u tom kantonu trguje na štetu hrvatskih interesa, a u korist pojedinaca.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 08 lis 2024, 14:36 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|