HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 10 ruj 2026, 12:21.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Nikola Antunović-Kava
PostPostano: 22 svi 2025, 01:32 

Pozdrav braći iz BiH od purgerskog dalmatinca. Malo sam čitao ali dosta slušao pjesmu ''Lijo lisice zar te boli glava, bježi lijo od Usore ubit će te kava''
Dosta sam tražio ali nisam mogao nać informacije o usorskoj brigadi mislim da je 110 brigada u pitanju i skoro ništa o Kavi, što sad čovjek radi itd., ugl u nekakvoj akciji taj Slavko Lisica koji je istočnim susjedima kao Bog izgubio oko 20ak komada oklopa u ofenzivi na Usoru. Dali mi netko iz BiH može dat malo više informacija o Usori, Kavi, Lisici?

Vrh

Naslov: Re: Nikola Antunović-Kava
PostPostano: 22 svi 2025, 12:48 

Jole22 je napisao/la:
Pozdrav braći iz BiH od purgerskog dalmatinca. Malo sam čitao ali dosta slušao pjesmu ''Lijo lisice zar te boli glava, bježi lijo od Usore ubit će te kava''
Dosta sam tražio ali nisam mogao nać informacije o usorskoj brigadi mislim da je 110 brigada u pitanju i skoro ništa o Kavi, što sad čovjek radi itd., ugl u nekakvoj akciji taj Slavko Lisica koji je istočnim susjedima kao Bog izgubio oko 20ak komada oklopa u ofenzivi na Usoru. Dali mi netko iz BiH može dat malo više informacija o Usori, Kavi, Lisici?

Pozdrav.
Upravo je prije 8 dana u sklopu Dana općine Usora i Dana 110. brigade HVO Usora, bilo predstavljanje monografije Usora 1991-1995.godina.
Bilo je i na TV HB, na stranicama koje imaju veze sa Općinom kao Radio Usora i slično (malo potraži).
Jedan od predstavljača monografije je bio i Ante Nazor, monografija će se nalaziti i u NSB-u.

Nikola Antunović-Kava, pristupio specijalnim postrojbama MUP-a u Kumrovcu 90, sudionik Pakraca i Plitvica, po osnivanju 2.gardijske Gromovi pristupio istim.
S Livanjskog ratišta došao da pomogne Usori, postao prvi zapovjednik Brigade. 1994.godine vratio se matičnoj postrojbi. Ima čin pukovnika HV-a.
Trenutno živi u Sesvetama, svako malo u Usori...

Ovo ti je ovako na brzinu iz glave, u svakom slučaju u Usori ima kultni status.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: