|
|
Stranica: 3/5.
|
[ 117 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Ćacizacija Hrvatske: tko stoji iza serije incidenata, Vučić ili Plenković? Postano: 14 stu 2025, 12:55 |
|
|
|
Neki su očito prespavali zadnjih tjedan dana ili doživljavaju poricanje. Nakon dva prekidanja srpskog programa kad je većina komentatora imala razumijevanja za pospremače doma u kapuljačama, još uvijek se piše kao da je samo to bilo , a u međuvremenu je došlo je do pokušaja napada na karatiste iz Srbije u Rijeci koji nemaju službeno nikakve veze sa izložbama i politikom. A sad zadnje i na gimnazijalce iz Splita koji su došli gledati knjige na Interliber. Netko tko stoji iza toga se prvo preračunao sa Srbima pa je malo proširio mete da izazove što više osude.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Ćacizacija Hrvatske: tko stoji iza serije incidenata, Vučić ili Plenković? Postano: 14 stu 2025, 13:15 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Neki su očito prespavali zadnjih tjedan dana ili doživljavaju poricanje. Nakon dva prekidanja srpskog programa kad je većina komentatora imala razumijevanja za pospremače doma u kapuljačama, još uvijek se piše kao da je samo to bilo , a u međuvremenu je došlo je do pokušaja napada na karatiste iz Srbije u Rijeci koji nemaju službeno nikakve veze sa izložbama i politikom. A sad zadnje i na gimnazijalce iz Splita koji su došli gledati knjige na Interliber. Netko tko stoji iza toga se prvo preračunao sa Srbima pa je malo proširio mete da izazove što više osude. Ova viest iz Rieke o napadu par mulaca na hrpu karatista i njihovih trenera je samo šlag na tortu histerije o povampirenim Ustašama koju naši mediji pokušavaju umjetno izazvati. Posebno je u tomu gadljiv Radio Rieka... To da huligan samo tako ide fizički napast profesionalne karatiste i još bude u debeloj manjini. Za to istovremeno zaslužuje i orden za hrabrost i glupost. Ili netko tu nešto debelo izmišlja... A ovo sa napadom na Splićane je već miešanje kruški i jabuka. Glavno da je Thompson kriv čak ako prodavačica predebelo nareže salamu...
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Ćacizacija Hrvatske: tko stoji iza serije incidenata, Vučić ili Plenković? Postano: 14 stu 2025, 14:35 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Kaftanzoglio je napisao/la: Neki su očito prespavali zadnjih tjedan dana ili doživljavaju poricanje. Nakon dva prekidanja srpskog programa kad je većina komentatora imala razumijevanja za pospremače doma u kapuljačama, još uvijek se piše kao da je samo to bilo , a u međuvremenu je došlo je do pokušaja napada na karatiste iz Srbije u Rijeci koji nemaju službeno nikakve veze sa izložbama i politikom. A sad zadnje i na gimnazijalce iz Splita koji su došli gledati knjige na Interliber. Netko tko stoji iza toga se prvo preračunao sa Srbima pa je malo proširio mete da izazove što više osude. Ova viest iz Rieke o napadu par mulaca na hrpu karatista i njihovih trenera je samo šlag na tortu histerije o povampirenim Ustašama koju naši mediji pokušavaju umjetno izazvati. Posebno je u tomu gadljiv Radio Rieka... To da huligan samo tako ide fizički napast profesionalne karatiste i još bude u debeloj manjini. Za to istovremeno zaslužuje i orden za hrabrost i glupost. Ili netko tu nešto debelo izmišlja... A ovo sa napadom na Splićane je već miešanje kruški i jabuka. Glavno da je Thompson kriv čak ako prodavačica predebelo nareže salamu... Potpuno si ideološki zaslijepljen, da ovi za dom spremači u crnim hudicama napadnu tebe ili nekog tvog, našao bi opravdanje i da to nije tako. Nekad je Coce pjevao "kada umrem umotan u bilo", valjda će nova Torcida i to promijeniti u "umotan u crno"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PaoUČikolu
|
Naslov: Re: Ćacizacija Hrvatske: tko stoji iza serije incidenata, Vučić ili Plenković? Postano: 14 stu 2025, 14:42 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Ova viest iz Rieke o napadu par mulaca na hrpu karatista i njihovih trenera je samo šlag na tortu histerije o povampirenim Ustašama koju naši mediji pokušavaju umjetno izazvati. Posebno je u tomu gadljiv Radio Rieka...
To da huligan samo tako ide fizički napast profesionalne karatiste i još bude u debeloj manjini. Za to istovremeno zaslužuje i orden za hrabrost i glupost. Ili netko tu nešto debelo izmišlja...
A ovo sa napadom na Splićane je već miešanje kruški i jabuka. Glavno da je Thompson kriv čak ako prodavačica predebelo nareže salamu...
Potpuno si ideološki zaslijepljen, da ovi za dom spremači u crnim hudicama napadnu tebe ili nekog tvog, našao bi opravdanje i da to nije tako. Nekad je Coce pjevao "kada umrem umotan u bilo", valjda će nova Torcida i to promijeniti u "umotan u crno" Što bi drugo Hrvat trebao uzviknuti nego "Za dom"? Bi li ti bilo draže da su vikali "Za kralja i otadžbinu"? Možda bi ih onda i Plenković financirao da to uzviču.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Ćacizacija Hrvatske: tko stoji iza serije incidenata, Vučić ili Plenković? Postano: 14 stu 2025, 14:45 |
|
|
PaoUČikolu je napisao/la: Što bi drugo Hrvat trebao uzviknuti nego "Za dom"? Bi li ti bilo draže da su vikali "Za kralja i otadžbinu"? Možda bi ih onda i Plenković financirao da to uzviču. Nametanje zadomspremni su 1990-ih izvodili nekakvi udbaški štićenici kakvih je u to doba bila puna sitnodesničarska scena. Ima 100 načina na koje to šteti, tko god previše inzistira na tome je sumnjiv.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PaoUČikolu
|
Naslov: Re: Ćacizacija Hrvatske: tko stoji iza serije incidenata, Vučić ili Plenković? Postano: 14 stu 2025, 14:52 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: PaoUČikolu je napisao/la: Što bi drugo Hrvat trebao uzviknuti nego "Za dom"? Bi li ti bilo draže da su vikali "Za kralja i otadžbinu"? Možda bi ih onda i Plenković financirao da to uzviču. Nametanje zadomspremni su 1990-ih izvodili nekakvi udbaški štićenici kakvih je u to doba bila puna sitnodesničarska scena. Ima 100 načina na koje to šteti, tko god previše inzistira na tome je sumnjiv. Ja bih prije rekao da su sumjnivi oni kojima smeta "Za dom", a ne smeta im 16 milijuna SNV-u godišnje. Za dom spremni je pozdrav koji je postao pozivitan za velik dio mladih Hrvata i nikakvi jugofili ne mogu to promijeniti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Ćacizacija Hrvatske: tko stoji iza serije incidenata, Vučić ili Plenković? Postano: 14 stu 2025, 14:57 |
|
|
PaoUČikolu je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Nametanje zadomspremni su 1990-ih izvodili nekakvi udbaški štićenici kakvih je u to doba bila puna sitnodesničarska scena. Ima 100 načina na koje to šteti, tko god previše inzistira na tome je sumnjiv.
Ja bih prije rekao da su sumjnivi oni kojima smeta "Za dom", a ne smeta im 16 milijuna SNV-u godišnje. Za dom spremni je pozdrav koji je postao pozivitan za velik dio mladih Hrvata i nikakvi jugofili ne mogu to promijeniti. Je ti to mene zajebavaš: od ljudi koji su koristili zadomspremni 1940-ih ostalo je živo nekoliko stogodišnjaka. Originalna generacija koja je u 1990-ima učila od udbaša vikati zadomspremni sad ima 45+ godina, ako su onda imali 10+ godina. Gdje su tu mladi, jesu li zadomspremni naučili s tiktoka?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PaoUČikolu
|
Naslov: Re: Ćacizacija Hrvatske: tko stoji iza serije incidenata, Vučić ili Plenković? Postano: 14 stu 2025, 15:06 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: PaoUČikolu je napisao/la: Ja bih prije rekao da su sumjnivi oni kojima smeta "Za dom", a ne smeta im 16 milijuna SNV-u godišnje.
Za dom spremni je pozdrav koji je postao pozivitan za velik dio mladih Hrvata i nikakvi jugofili ne mogu to promijeniti.
Je ti to mene zajebavaš: od ljudi koji su koristili zadomspremni 1940-ih ostalo je živo nekoliko stogodišnjaka. Originalna generacija koja je u 1990-ima učila od udbaša vikati zadomspremni sad ima 45+ godina, ako su onda imali 10+ godina. Gdje su tu mladi, jesu li zadomspremni naučili s tiktoka? Pitanje ti je nesmisleno. Napisao si glupost bez značenja samo da možeš opet nazvati stvari s kojima se neslažeš posljedicama udbe. Pretpostavljam da si zato i otvorio ovu temu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Ćacizacija Hrvatske: tko stoji iza serije incidenata, Vučić ili Plenković? Postano: 14 stu 2025, 15:09 |
|
|
PaoUČikolu je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Je ti to mene zajebavaš: od ljudi koji su koristili zadomspremni 1940-ih ostalo je živo nekoliko stogodišnjaka. Originalna generacija koja je u 1990-ima učila od udbaša vikati zadomspremni sad ima 45+ godina, ako su onda imali 10+ godina.
Gdje su tu mladi, jesu li zadomspremni naučili s tiktoka? Pitanje ti je nesmisleno. Napisao si glupost bez značenja samo da možeš opet nazvati stvari s kojima se neslažeš posljedicama udbe. Pretpostavljam da si zato i otvorio ovu temu. Što je besmisleno, jesi li ti pozdravljati "Za dom spremni" naučio 1940-ih, 1990-ih ili sa tiktoka?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PaoUČikolu
|
Naslov: Re: Ćacizacija Hrvatske: tko stoji iza serije incidenata, Vučić ili Plenković? Postano: 14 stu 2025, 15:11 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: PaoUČikolu je napisao/la: Pitanje ti je nesmisleno. Napisao si glupost bez značenja samo da možeš opet nazvati stvari s kojima se neslažeš posljedicama udbe. Pretpostavljam da si zato i otvorio ovu temu.
Što je besmisleno, jesi li ti pozdravljati "Za dom spremni" naučio 1940-ih, 1990-ih ili sa tiktoka? Da, samo te tri opcije postoje. To su jedina tri izvora informacija poznata čovjeku.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Ćacizacija Hrvatske: tko stoji iza serije incidenata, Vučić ili Plenković? Postano: 14 stu 2025, 15:15 |
|
|
PaoUČikolu je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Što je besmisleno, jesi li ti pozdravljati "Za dom spremni" naučio 1940-ih, 1990-ih ili sa tiktoka? Da, samo te tri opcije postoje. To su jedina tri izvora informacija poznata čovjeku. Ispričaj mi svoju životnu priču, možda ste se 1970-ih doma potajno pozdravljali za dom spremni kad bi zatvorili vrata i navukli zavjese?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PaoUČikolu
|
Naslov: Re: Ćacizacija Hrvatske: tko stoji iza serije incidenata, Vučić ili Plenković? Postano: 14 stu 2025, 15:19 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: PaoUČikolu je napisao/la: Da, samo te tri opcije postoje. To su jedina tri izvora informacija poznata čovjeku.
Ispričaj mi svoju životnu priču, možda ste se 1970-ih doma potajno pozdravljali za dom spremni kad bi zatvorili vrata i navukli zavjese? Ne znam šta želiš postić ovime? Za dom spremni nije pozdrav kao bok ili dobar dan. To je prevenstveno, bojni poklič. Nitko se ne podravlja s tima, al ise uskliče kada je potrebno. Gotovo pa isto kao i sa Slava Ukraini.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Ćacizacija Hrvatske: tko stoji iza serije incidenata, Vučić ili Plenković? Postano: 14 stu 2025, 15:22 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Neki su očito prespavali zadnjih tjedan dana ili doživljavaju poricanje. Nakon dva prekidanja srpskog programa kad je većina komentatora imala razumijevanja za pospremače doma u kapuljačama, još uvijek se piše kao da je samo to bilo , a u međuvremenu je došlo je do pokušaja napada na karatiste iz Srbije u Rijeci koji nemaju službeno nikakve veze sa izložbama i politikom. A sad zadnje i na gimnazijalce iz Splita koji su došli gledati knjige na Interliber. Netko tko stoji iza toga se prvo preračunao sa Srbima pa je malo proširio mete da izazove što više osude. Ma tko je to ovdje podržao napad na srpske karatiste u Rijeci ili onu neopisivu idiotariju od napada na splitske učenike? Nego ajmo povezivati nepovezivo, prvo i drugo, sa onim trećim i četvrtim. A sve u svezi sa HDZ damage control-om. Zašto plaćate "Novosti"? Zašto spomenik i proslavu u Srbu? Zašto knjigu "Krajina 1991 - 1995"? .....? Zašto ovakva antihrvatska događanja, koja su umjesto institucija, morali spriječiti dobronamjerni amateri?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Ćacizacija Hrvatske: tko stoji iza serije incidenata, Vučić ili Plenković? Postano: 14 stu 2025, 15:34 |
|
|
PaoUČikolu je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Ispričaj mi svoju životnu priču, možda ste se 1970-ih doma potajno pozdravljali za dom spremni kad bi zatvorili vrata i navukli zavjese? Ne znam šta želiš postić ovime? Za dom spremni nije pozdrav kao bok ili dobar dan. To je prevenstveno, bojni poklič. Nitko se ne podravlja s tima, al ise uskliče kada je potrebno. Gotovo pa isto kao i sa Slava Ukraini. Bojni poklič Kako ti to zamišljaš, trčiš prema neprijatelju s mačem i dereš se Zadomspremniiiii? Ili izvikuješ bojni poklič dok ubaciješ bumbu u neprijateljski bunker? Ja za sličnu situaciju u ratu još nisam čuo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Ćacizacija Hrvatske: tko stoji iza serije incidenata, Vučić ili Plenković? Postano: 14 stu 2025, 15:53 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: PaoUČikolu je napisao/la: Ne znam šta želiš postić ovime? Za dom spremni nije pozdrav kao bok ili dobar dan. To je prevenstveno, bojni poklič. Nitko se ne podravlja s tima, al ise uskliče kada je potrebno. Gotovo pa isto kao i sa Slava Ukraini.
Bojni poklič Kako ti to zamišljaš, trčiš prema neprijatelju s mačem i dereš se Zadomspremniiiii? Ili izvikuješ bojni poklič dok ubaciješ bumbu u neprijateljski bunker? Ja za sličnu situaciju u ratu još nisam čuo. Za vrijeme moga ratovanja (14 mjeseci), nikoga nisam čuo da pozdravlja sa ZDS. Ali neki su nosili na sebi bedž "U", posada MB imala je na ceradi natpis "Nježni bacači NDH", a u 3 - 4 navrata zapjevali smo "Evo zore" (to je izgledalo otprilike ovako - 0:37 - https://www.youtube.com/watch?v=q0KtYXPHlSo). Vozila (GBR) su bila ukrašena slikama AP (ne mislim na Plenkovića). "Čavoglave" smo slušali svaki dan, po ne znam koliko puta i nije nam nikada dosadila, a puštali smo je jedni drugima i preko naše veze (RUPovke). Na našem dijelu ratišta HOSovaca je bilo jako malo, no sa njima nismo imali nikakvih problema, antagonizma ili jala. Dapače, kako nas je uvijek bilo premalo, bilo nam je drago da su s nama (ono da nas bude više). Suprotna strana zvala nas je - "Ustaše". Što se tiče antife i partizanije, nitko je nije niti spominjao, a svakako ne u nekom pozitivnom smislu. Nakon zauzimanja jedne JNA vojarne - Titova slika sa zida otišla je u smeće.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Ćacizacija Hrvatske: tko stoji iza serije incidenata, Vučić ili Plenković? Postano: 14 stu 2025, 16:00 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 23:06 Postovi: 3755 Lokacija: Dridska Župa
|
|
Za dom spremni je bio službeni pozdrav NDH, ne znam cemu poricanje toga, svi dokumenti službeni su završavali s njime.
_________________ Mir nema alternativu, BiH ima. Srušimo BiH da bi očuvali mir!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PaoUČikolu
|
Naslov: Re: Ćacizacija Hrvatske: tko stoji iza serije incidenata, Vučić ili Plenković? Postano: 14 stu 2025, 16:09 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Za dom spremni je bio službeni pozdrav NDH, ne znam cemu poricanje toga, svi dokumenti službeni su završavali s njime. Tko to poriče? To što je ZDS bio službeni pozdrav NDH, ne znači da je to isključivo ustaški pozdrav. I Zagreb je bio glavni grad NDH, je li onda svaka država sa Zagrebom kao glavnim gradom ustaška? Kuna je bila valuta u NDH, je li onda kuna isto isključivo ustaška valuta?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Ćacizacija Hrvatske: tko stoji iza serije incidenata, Vučić ili Plenković? Postano: 14 stu 2025, 16:12 |
|
|
PaoUČikolu je napisao/la: Li Zongren je napisao/la: Za dom spremni je bio službeni pozdrav NDH, ne znam cemu poricanje toga, svi dokumenti službeni su završavali s njime. Tko to poriče? To što je ZDS bio službeni pozdrav NDH, ne znači da je to isključivo ustaški pozdrav. I Zagreb je bio glavni grad NDH, je li onda svaka država sa Zagrebom kao glavnim gradom ustaška? Kuna je bila valuta u NDH, je li onda kuna isto isključivo ustaška valuta? Pa maloprije si govorio neke nebuloze o tome da je to bojni poklič, to je prvenstveno službeni pozdrav NDH, i to što su ga HOSovci koji su vješali slike Pavelića koristili 90ih to ne mjenja, a možemo polemizirat u krug koliko god želimo oko toga. ZDS je bio Ustaški pandan Sieg Heil, ne treba biti intelektualno nepošten pa se praviti blesavim. Postojala je prije ustaša inačica Za Dom, no Ustaše su te koje to populariziraju, da se ZDS nije koristio u NDH danas ga nitko ne bi spominjao, valjda to možeš priznati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PaoUČikolu
|
Naslov: Re: Ćacizacija Hrvatske: tko stoji iza serije incidenata, Vučić ili Plenković? Postano: 14 stu 2025, 16:20 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: PaoUČikolu je napisao/la: Tko to poriče?
To što je ZDS bio službeni pozdrav NDH, ne znači da je to isključivo ustaški pozdrav. I Zagreb je bio glavni grad NDH, je li onda svaka država sa Zagrebom kao glavnim gradom ustaška? Kuna je bila valuta u NDH, je li onda kuna isto isključivo ustaška valuta?
Pa maloprije si govorio neke nebuloze o tome da je to bojni poklič, to je prvenstveno službeni pozdrav NDH, i to što su ga HOSovci koji su vješali slike Pavelića koristili 90ih to ne mjenja, a možemo polemizirat u krug koliko god želimo oko toga. ZDS je bio Ustaški pandan Sieg Heil, ne treba biti intelektualno nepošten pa se praviti blesavim. Postojala je prije ustaša inačica Za Dom, no Ustaše su te koje to populariziraju, da se ZDS nije koristio u NDH danas ga nitko ne bi spominjao, valjda to možeš priznati. Rekao sam da je ZDS bojni poklič jer sam ga razdvajao od drugih pozdrava poput "Bok" i "Dobar dan". Nisam pricao o nikakvoj povijesti. ZDS se danas i u NDH koriste puno drugačije. Pa što ako su ustaše populizirale ZDS? Kažem, i da nije bilo ustaša, vjerojatno se hrvatska valuta ne bi zvala kuna.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Ćacizacija Hrvatske: tko stoji iza serije incidenata, Vučić ili Plenković? Postano: 14 stu 2025, 16:26 |
|
|
PaoUČikolu je napisao/la: Li Zongren je napisao/la:
Pa maloprije si govorio neke nebuloze o tome da je to bojni poklič, to je prvenstveno službeni pozdrav NDH, i to što su ga HOSovci koji su vješali slike Pavelića koristili 90ih to ne mjenja, a možemo polemizirat u krug koliko god želimo oko toga. ZDS je bio Ustaški pandan Sieg Heil, ne treba biti intelektualno nepošten pa se praviti blesavim. Postojala je prije ustaša inačica Za Dom, no Ustaše su te koje to populariziraju, da se ZDS nije koristio u NDH danas ga nitko ne bi spominjao, valjda to možeš priznati.
Rekao sam da je ZDS bojni poklič jer sam ga razdvajao od drugih pozdrava poput "Bok" i "Dobar dan". Nisam pricao o nikakvoj povijesti. ZDS se danas i u NDH koriste puno drugačije. Pa što ako su ustaše populizirale ZDS? Kažem, i da nije bilo ustaša, vjerojatno se hrvatska valuta ne bi zvala kuna. Kuna je vjerojatno bila Franjino bacanje kosti simpatizerima, doduše kuna je sama po sebi manje politička stvar i manje ,,problematična". I ne znam baš koristi li se ZDS drastično drukčije, mislim meni boli neka stvar oce li netko vikat ZDS, ali malo iskrenosti bi dobro došlo, to je ustaški pozdrav kojeg su ponovno popularizirali neoustaški simpatizeri za vrijeme rata kao neki inat srbima, i to je to.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Ćacizacija Hrvatske: tko stoji iza serije incidenata, Vučić ili Plenković? Postano: 14 stu 2025, 16:30 |
|
|
PaoUČikolu je napisao/la: Li Zongren je napisao/la:
Pa maloprije si govorio neke nebuloze o tome da je to bojni poklič, to je prvenstveno službeni pozdrav NDH, i to što su ga HOSovci koji su vješali slike Pavelića koristili 90ih to ne mjenja, a možemo polemizirat u krug koliko god želimo oko toga. ZDS je bio Ustaški pandan Sieg Heil, ne treba biti intelektualno nepošten pa se praviti blesavim. Postojala je prije ustaša inačica Za Dom, no Ustaše su te koje to populariziraju, da se ZDS nije koristio u NDH danas ga nitko ne bi spominjao, valjda to možeš priznati.
Rekao sam da je ZDS bojni poklič jer sam ga razdvajao od drugih pozdrava poput "Bok" i "Dobar dan". Nisam pricao o nikakvoj povijesti. ZDS se danas i u NDH koriste puno drugačije. Pa što ako su ustaše populizirale ZDS? Kažem, i da nije bilo ustaša, vjerojatno se hrvatska valuta ne bi zvala kuna. Kaže u postu iznad goran da za 14 mjeseci ratovanja nije čuo "bojni poklič". Kako se to onda točno koristi, ako se ne koristi niti u svakodnevnom pozdravljanju kao "bok" i "dobar dan", niti u ratu?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PaoUČikolu
|
Naslov: Re: Ćacizacija Hrvatske: tko stoji iza serije incidenata, Vučić ili Plenković? Postano: 14 stu 2025, 16:33 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: PaoUČikolu je napisao/la: Rekao sam da je ZDS bojni poklič jer sam ga razdvajao od drugih pozdrava poput "Bok" i "Dobar dan". Nisam pricao o nikakvoj povijesti. ZDS se danas i u NDH koriste puno drugačije.
Pa što ako su ustaše populizirale ZDS? Kažem, i da nije bilo ustaša, vjerojatno se hrvatska valuta ne bi zvala kuna.
Kuna je vjerojatno bila Franjino bacanje kosti simpatizerima, doduše kuna je sama po sebi manje politička stvar i manje ,,problematična". I ne znam baš koristi li se ZDS drastično drukčije, mislim meni boli neka stvar oce li netko vikat ZDS, ali malo iskrenosti bi dobro došlo, to je ustaški pozdrav kojeg su ponovno popularizirali neoustaški simpatizeri za vrijeme rata kao neki inat srbima, i to je to. Kako se ne koristi drukčije? U NDH je bilo na dokumentima, a danas se ZDS primarmo koristi na utakmicama (može se povuči paralela sa "U boj. U boj".) U NDH je to doslovno bio pozdrav, a danas je usklič. Zašto je bitno ko je nešto popularizirao? I sam si priznao da je kuna postojala u RH da se udovolji simpatizerima ustaša. Isto je moglo biti i sa ZDS da je politika Tuđmana prema njemu bila drugačija pa danas nitko ne bi pričao da je to ustaško.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Ćacizacija Hrvatske: tko stoji iza serije incidenata, Vučić ili Plenković? Postano: 14 stu 2025, 16:37 |
|
|
PaoUČikolu je napisao/la: Li Zongren je napisao/la: Kuna je vjerojatno bila Franjino bacanje kosti simpatizerima, doduše kuna je sama po sebi manje politička stvar i manje ,,problematična". I ne znam baš koristi li se ZDS drastično drukčije, mislim meni boli neka stvar oce li netko vikat ZDS, ali malo iskrenosti bi dobro došlo, to je ustaški pozdrav kojeg su ponovno popularizirali neoustaški simpatizeri za vrijeme rata kao neki inat srbima, i to je to.
Kako se ne koristi drukčije? U NDH je bilo na dokumentima, a danas se ZDS primarmo koristi na utakmicama (može se povuči paralela sa "U boj. U boj".) U NDH je to doslovno bio pozdrav, a danas je usklič. Zašto je bitno ko je nešto popularizirao? I sam si priznao da je kuna postojala u RH da se udovolji simpatizerima ustaša. Isto je moglo biti i sa ZDS da je politika Tuđmana prema njemu bila drugačija pa danas nitko ne bi pričao da je to ustaško. Pa naravno da se ne koristi isto jer hvala bogu ne živimo u Ustaškoj diktaturi, za Kunu barem postoje neki povijesni argumenti tipa Slavonski banovac i slično i manje je politička stvar nego ZDS kojeg je nemoguće razdvojiti od NDH. Imamo toliko lijepih pokliča koji nemaju veze s NDH, ali skinjare baš taj najviše vole, pitam se zašto. Mislim ako je nekome bit domoljubom i hrvatom vikat za dom spremni na utakmici neka vice sta da mu ja kazen.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PaoUČikolu
|
Naslov: Re: Ćacizacija Hrvatske: tko stoji iza serije incidenata, Vučić ili Plenković? Postano: 14 stu 2025, 16:46 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: PaoUČikolu je napisao/la: Kako se ne koristi drukčije? U NDH je bilo na dokumentima, a danas se ZDS primarmo koristi na utakmicama (može se povuči paralela sa "U boj. U boj".) U NDH je to doslovno bio pozdrav, a danas je usklič.
Zašto je bitno ko je nešto popularizirao? I sam si priznao da je kuna postojala u RH da se udovolji simpatizerima ustaša. Isto je moglo biti i sa ZDS da je politika Tuđmana prema njemu bila drugačija pa danas nitko ne bi pričao da je to ustaško.
Pa naravno da se ne koristi isto jer hvala bogu ne živimo u Ustaškoj diktaturi, za Kunu barem postoje neki povijesni argumenti tipa Slavonski banovac i slično i manje je politička stvar nego ZDS kojeg je nemoguće razdvojiti od NDH. Imamo toliko lijepih pokliča koji nemaju veze s NDH, ali skinjare baš taj najviše vole, pitam se zašto. Mislim ako je nekome bit domoljubom i hrvatom vikat za dom spremni na utakmici neka vice sta da mu ja kazen. Da je 90-ih bila drukčija politika, danas bi govorio da ne koristimo kunu kao valutu jer "fala bogu ne živimo u Ustaškoj diktaturi". Mislim danas uopće i postoji rasprava o ZDS, samo zato jer ju je Thompson stavio u Čavoglave. U suprotnom, bi to već odvano bilo proglašeno od 99% političara i naroda kao čisto ustaški pozdrav i ne bi se danas skandiralo njime. Mislim meni je debilno da nam paradržava koja je postojala manje od 5 godina diktira šta se ne smije, a šta smije kako zvat ili izgovarat.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Ćacizacija Hrvatske: tko stoji iza serije incidenata, Vučić ili Plenković? Postano: 14 stu 2025, 17:11 |
|
|
Naravno kako ZDS u nekom praktičnom smislu nije bitan. On bitan postaje kao izraz nekog inata, na falsificiranje povijesti i nametanje Hrvatima krivnje i ostalog lošeg što uz to ide. Ja od kraja devedesetih to doživljavam kao da smo mi izgubili rat, pa sada moramo trpjeti svašta, razna poniženja i uostalom plaćati "ratnu odštetu". Npr. RH je Srbima obnovila kuće, bez da se ušlo u pojedinačne slučajeve i vidjelo o čemu se tu radi. Je li to kuća srpskog ratnog zločinca, je li on nekoga (Hrvata) opljačkao ili mu zapalio kuću, je li iz te kuće pružan otpor, je su li tu kuću uništili Srbi sami sebi i tsl. Radni staž? Nakon što su na međunarodnom sudu SAOkrajinaši izgubili tužbu zbog radnog staža (1991. - 1996.), HDZ (Sanader) im je to svejedno priznao. Pa, "kultura", "kulturni" centri. Kadroviranje. Hrvatska im je krava muzara, od SNV-a, SPC-a, raznih muljaža i izvlačenja dobiti. Tesla banka. Tražili, dobili ukidanje kune. I što sve ne. Reguliraju nam i školstvo, pišu povijest, a naši udžbenici idu u Srbiju na recenziju. Odlučuju što će se istraživati ili ne. I kako nas ponižavaju, gaze, odlučili su sa time ići do kraja. Pa tako ZDS?! Došao je i on na red. Država, nacija, koja je u potpunosti rehabilitirala četništvo, nama nameće što bi se trebalo zabraniti?! I u tom smislu, ako Pupavac može dati izjavu kako u RH "kokarda nije zabranjena", crvene zvijezde se nose nekažnjeno na paradi ponosa, nekažnjivi su i Muslimanski ljiljani ( https://vbnmgz.hr/bosanski-ljiljani-na- ... j-zastavi/), a sada nam je prihvatljivo i "Slava Ukrajina!" onog bolesnika Bandere, e pa onda može i ZDS. I u tom smislu valja ga braniti. Da naravno, pozdrav je to iz NDH i što onda!
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: OAI-SearchBot i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|